Aktív témák
-
REDeath
őstag
ha tudsz angolul menj fel ubuntu irc-re, ott általában megoldják a makacs dolgokat...
(nem vagyok biztos benne, de ha jól emlékszek ubuntu is az irc.freenode.net szerveren van #ubuntu szobában)
(nekem kubuntu van, ezért nem akarlak félrevezetni, mert ne mtudom hogy ubuntuban ugyanúgy megy-e)
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Ezt gondolom konsoleba írja ki. mégpedig azért mert az nvidia-glx csomag már tartalmazza a settings csomagot is! tehát azt előbb el kell távolítani, addig nem megy fel a glx...
De ajánlom neked hogy használd az AdeptManager-t, az megoldja a függőségeket is.
pl. kell egy csomag, ami függ másik 3 tól. akkor ő automatán letölti a másik 3 csomagot is... ugyanígy ha egyik csomag akadályozza, akkor azt leszedi...
Egyetlen hibája, hogy sajnos egy-két csomag valamiért inkompatibilis vele (nem tudom ez hogy lehetséges) és azokat csak konzolból lehet feltenni apt-get-el... de ezeket folyamatosan javítják. -
REDeath
őstag
válasz
ngabor2 #4748 üzenetére
a -phigh -t azért érdemes beírni, mert másképp mindent , még a billentyűzetet is újra konfigolja (tapasztalatból mondom hogy nem túl jó ez
legalábbis bilentyűzetet nem célszerű elállítani
)
szóval szvsz így jobban jár:
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
De én úgy csináltam, hogy miután apt-get-el leszedtem a glx-et, és feltettem, nem konfiguráltam újra, hanem nano-val átírtam simán az nv-t nvidia-ra.
(a Device rész alatt lesz, hogy driver: ''nv'', ezt kell átírni.)
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
reconfigure szerintem azért nem kell, mert alapban amúgyis valami 1900+-os felbontás a max. -
REDeath
őstag
egy kopetes kérdés: kopete-ben hogy lehet elmenteni a kapott spéci smileykat? mert csak látom őket, de nem tudom lementeni hogy én is elküldhessem őket.
(0.12.3-as verzió)
pozitív(kubuntu): pár napja kijött az update az X-hez meg a hozzá tartozó restricted modules frissítés, így nvidia driver már nem öli meg az X-et edgy-ben. és belekerült a glx-be a settings csomag is.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Azt tudja valaki hogy az áttetszőség alól hogyan lehet egy-egy alkalmazés kivétel? konkrétan a Knotes-ra kéne valami
mert így foylton halvány mint az inaktív ablakok
-
REDeath
őstag
valaki le tudná írni szájbarágósan, kezdők számára, hogy hogyan kell helyesen feltelepíteni az nvidia vga drivert?
(mert mondtak nekem már mindent, hogy universe meg multiverse tároló, de tudtommal pont hogy a restricted tárolóba van az nvidia-glx , vagy nem?)
sudo apt-get install nvidia-glx parancsra letölti de valami nem tetszik neki, pedig fent van a legújabb restricted modules csomag, legalábbis mikor ezt akartam leszedni, akkor kiírta hogy már a legújabb van, ezé nem tölti le... -
REDeath
őstag
A konferencián nem volt szó arról a problémáról ami nálam fennáll?
-
REDeath
őstag
srácok lécci segytsetek, mert megőrülök...
Feltettem operát, mert azt szoktam meg, és jó is... aztán jött volna az nvidia vga driver...
a baj az hogy se konqueror, sem opera nem tudta letölteni a fájlt... ez már önmagában nem túl jó így... (winen simán lejött a fájl)
aztán meg mivel még nem rendezketdtem be linuxra, az alap kopete messengert használtam.... de foylton megszakadt a kapcsolat a szerverrel, de eleinte jó volt, és csak most délután kezdett el folyton váltogatni az online-offline állapotot, meg néha nem küldte el üzit stb... eccer meg kiírja hogy megszakadt a kapcsolat msn szerverrel... wtf? mert a net az ment, épp nézegettem myvipet, meg stb...
jóvan, haver mondja ő firefoxot meg gaimet használ. firefoxot apt-get-el szedem, meg gaimet is. frankón le is jöttek, de az furcsa volt, hogy meg-meg állt a letöltés számláló. (pl. megállt 44%-nál aztán fél perc múlva ment tovább)
Gaim-el meg nem tudtam egyáltalán írni senkinek, belépett nagy nehezen, de minden üzenet visszajött egy idő után... és itt is az ominózus online-offline harc...
Jah és délután IRC is szórakozott... szakadozott a szerverrel a kapcsolat, (épp kubuntu.com irc-n tanulgattam) de ők látták amit írok, csak épp nem láttam hogy ők mit írnak.. aztán egyszer hirtelen megjelent az összes üzi amit írtak...
Mondom az a fura hogy délelőtt nem volt ilyen gond
(létezik hogy vírus? azt hittem linux biztonságos(abb)...)
Pls. help! főleg ha valakinek volt hasnoló gondja akkor kérem írja le hogy oldotta meg, vagy mi volt a gond egyáltalán.
ui: ja és opera van amit fél perc míg megnyit, míg konqueror meg egy másodperc alatt... ezé kell sajnos firefoxra álljak, feltéve hogy nem törlöm le napokon belül linuxot ha nem oldható meg ez a mitudomén hogy hívják, ''netszakadozás'' -
REDeath
őstag
Na ha már itt járunk akor a DHCP az elvileg a szolgáltató miatt nem ossza ki az IP címet ugye? kábelnet, és új ip-t ritkán adnak annak ellenére hogy nem fix ip-m van... csak elég gáz lenne mindig havonta megnézni xp-ben, és beírni linuxba.
szóval ez szolgáltató miatt lehet? -
REDeath
őstag
SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Beírtam fix ip-t meg átjárót meg minden szart és MŰKÖDIK!!!!!!!!!!!!!!!!
Már csak a DHCP-t kell működésre bírnom, de addig is van netem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
REDeath
őstag
válasz
Jester01 #4628 üzenetére
külön be kell állítani?
azt nem veszi ki magától a hálókártyából?
de amúgy ifconfig az látta, és ugyanaz mint xp-n...
irc-n írták hogy állítsak be mindent: dns ip címét, dhcp ip-jét, (és gondolom a maszkot is )
ezt kde-n hol lehet? mármint így konrétan beírni
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
srácok, ide valami nagy Linux mester kéne...
kábelnetem van (dhcp-vel kapok ip-t), és kubuntu 6.10... és net nincs.
haver aki már nem kezdő, ő sem tudott mit kezdeni... (interface fájlban sem)
hálókártyát látja, küldi is a dhclient a kérést, de nem kap választ...
ubuntu.hu irc-n se nagyon tudnak megoldást -
REDeath
őstag
Egy fontos kérdés!! Athlon64-es procim van, ehhez a 64 bites verziójú linux kell? vagy megy a sima verzió is?
és ha 64 bitest teszek akor erre csak 64-es progik mennek majd, vagy itt is van emulátor mint xp64-ben?
(egyáltalán gyorsabb a 64 bites változat??????)
Akinek van tapasztalata azt nagyon szépen megköszönném ha leírná ezzel a 64 bitel kapcsolatban linux alatt!!!!!!!!!!!!!!
ui: meg mi a helyzet a bővítésekkel, az ilyen aero AIO, mg a naptárak stb... ezek is mind emulátorba mennek?
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
sziasztok!
a hétvégén feltenném a linuxot (kubuntut, ez ugye csak annyi hogy gnome helyett KDE felülettel megy ugye?)
és a kérdés hogy ez a bootolást nem kavarja össze ugye? tehát a wint gond nélkül tudom majd indítani?
másik hogy valaki el tudja mondani röviden hogy hogy is mennek ezek a theme dolgok?
kde-look.org oldaon nézegettem, csak nem értettem még meg teljesen hogy hogy is megy ez. a kde az egy alap felület. erre lehet themeket tenni, eddig tiszta.
de pl ott van a karamba, az is csak egy theme?
aztán még vanak ilyen window decorationok. ezek gondolom csak az ablakokra vonatkoznak nem az egész felületre, pl. áttetszó ablakkeret stb... ezek minden theme-ben használhatók?
harmadik dolog meg hogy mi is az a deKorator? ez is egy theme? mert ezt külön is említik az odlalon, és egyes windecorationhez ez kell... (karamba is külön van az odlalon, azért merült fel bennem a kérdés hogy sima theme-e az is)
előre is köszi, és ha nem ebbe a topicba való akkor pls mondjátok meg merre faggassam az embereket
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest