- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
Magic
tag
Merevlemez egyik nap elkezdett érdeksen dolgozni. Újratelepítettem Ubuntut és rátelepítés után elveszett néhány adatom. Lehetséges ezeket visszahozni v tegyek le róla?
-
Magic
tag
Hali!
Próbálom az lm-sensor- telepiteni, de mikor indítanám a következőt kapom:
Unable to find i2c bus information;
For 2.6 kernels, make sure you have mounted sysfs and libsensors
was compiled with sysfs support!
For older kernels, make sure you have done 'modprobe i2c-proc'!
Tud erre valaki megoldást? (Edgy-Eft) -
Magic
tag
hali!
mysql-hez próbálok csatlakozni, de nem megy...
#sudo mysql
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
hogyan tudám ezt kiküszöbölni? ez miatt pma-val sem tudok csatlakozni... -
Magic
tag
Hali!
Merevlemezem 160 gigás, 3*52 gigára partícionálva (mivel három fejes így láttam legjobbnak...). Van 2 ntfs partíció és egy ''üres''.
Ubuntut erre szeretném feltolni és az lenne a kérdésem: hagyjam h saját maga ossza fel az 52 gigát ahogy ő szeretné v én magam osszam fel és ha az utóbbi hogyan parícionáljak...??
Gondolom okosabb dolog manuálisan felosztani, csak tanácstalan vagyok miből mennyit.
[Szerkesztve] -
Magic
tag
Nálatok megy a file transfer gaim-on keresztül? Nekem ha ICQ-ról küldenek dolgot, akkor nem jön le...
-
Magic
tag
válasz
ballington #3655 üzenetére
Xmms, szerintem... Mivel sokan Winampot használtunk ''azelőtt'', de van még pár jó kis audio program!
-
-
Magic
tag
Tudna e valaki nekem forrást mutatni h milyenek a rendszerigényeik KDE-nek és GNOME-nak?
-
Magic
tag
Udv.
Kovetkezo a problemam, Ket merevlemez a gepben, a primary-n egy ntf-ses particio rajta win, secondary - rajta ubuntu. A windows ujra lett telepitve es eltuntette grubot. Hogyan lehetne ezt ujratelepiteni?
Most Live CD-n vagyok...
[Szerkesztve] -
Magic
tag
Hali!
Két merevlemezem van, egyiken XP - másikon Ubuntu . Az XP-s master, újra telepítettem és letörölte a grub-ot. Hogyan tudnám előhozni grubot újból, h be tudjak lépni ubutu alá?
Üdv. -
Magic
tag
Van egy kis problémám. Mikor telepítettem ubuntut csináltam egy fat32-es particiót is. Töröltem a partíciót, mivel nem használtam és boot-oláskor ki is írja h sikertelen mountolás, mivel én nem unmountoltam. Hogyan tudnám ezt a kis partíciót reiserfs-re formázni és egybeolvasztani a másik partícival? Az előző mountolását is ki kellene szednem valahonnan...
-
Magic
tag
Valaki talált már hasznos útmutatót ClamAV upgrade-elésére? Próbáltam már sok féle módszert, de sehogy sem jön össze. XP-t használok mellette és azért szeretném feltelepíteni.
-
Magic
tag
Gyors válasz volt. Köszi nektek!
BSD-ben esetleg nem tudnatok segiteni? -
Magic
tag
Hogyan tudok netet megosztani Ubunturol hallozaton?
-
Magic
tag
válasz
T. Almeida #1328 üzenetére
Neked nem kellett update-elni a clamav-ot? Nalam keri, de nem sikerult, letoltottem a sid-et meg a deb csomagot is, de nem jott ossze
-
Magic
tag
válasz
T. Almeida #1324 üzenetére
Te dolgod, nem vagyok mániás, de szerintem nem árt...
Milyen programokat használsz? -
Magic
tag
válasz
T. Almeida #1321 üzenetére
köszi, calmavot segítenél beizzítani?
-
Magic
tag
Mivel nincs elsők között a téma én most segítek rajta
Clamav-ot feltelepítettem, de adatbázist nem tudom frissíteni, mert lejárt... Elolvastam Clamav oldalan az update faq-ot, de abbol nem lehet érteni semmit, tudna valaki segíteni úgy hogy leírja a lépéseket? -
Magic
tag
Java telepiteskor a kovetkezo hibat dobja ki, pedig repository jol all:
Package sun-j2re1.5 is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
E: Package sun-j2re1.5 has no installation candidate
XMMS-ben e sMplayer-ben is kicsik a betuk, keresgeltem mar sokat neten, de sok utmutatobol nem tudom kivenni milyen betukeszletet kell telepiteni v mit kell tenni...? -
Magic
tag
válasz
T. Almeida #1318 üzenetére
Ja, mukodik, csak nem tudom miert indul ilyen lassan?? Elinditom es majd egy perc mire beinul...
-
Magic
tag
válasz
T. Almeida #1315 üzenetére
köszi, rendes vagy! milyen programokat szoktál még felpakolni? én eddig még nem sokat telepítettem, csak xmms, mplayer...
php-zok és eddig nem néztem még szét a csomagok között -
Magic
tag
most ezt a dsp hijackert akarom telepiteni, de következő a hiba:
root@ubuntu:~/dsp/skype_dsp_hijacker-0.6# make
gcc -O2 -Wall -ldl -shared -fpic skype_dsp_hijacker.c -o libskype_dsp_hijacker.s o
make: gcc: Command not found
make: *** [all] Error 127 -
Magic
tag
Végre sikerült, de megszenvedtem...
mindent külön befordítottam
[Szerkesztve] -
Magic
tag
Tudom már lerágott csont, de nekem nem sikerül skype-ot feltolni. Már a fórumban is előre olvastam, meg google haveromat is kikértem, de sehogy sem megy.
Ez alapján próbáltam először: [link] és a következő a hiba:
dpkg: dependency problems prevent configuration of skype:
skype depends on libqt3-mt (>= 3:3.3.3.2); however:
Package libqt3-mt is not installed.
skype depends on libstdc++5 (>= 1:3.3.4-1); however:
Package libstdc++5 is not configured yet.
dpkg: error processing skype (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
Tudom, h kell neki az a két dolog, de letöltöttem először -mt-st , aztán a ++5-st és mikor az utóbbit akarom befordítani még kér valamit...
Segítene valaki? -
Magic
tag
válasz
dr_strange #1309 üzenetére
Köszi a valaszt!
-
Magic
tag
Aki probálkozott már a panel átalakításával hasonlóan [link] az leírhatná h hogyan kell!? A felső panelt leveszi vagy hogyan megy?
-
Magic
tag
Veletlenul levettem ora mellol a Gaim ikonjat ami akkor jelenik meg, ha mar kapcsolodtam es ha becsukom a Gaim ablakocskat kilep a programbol. Tudna valaki segiteni hogyan tehetem vissza?
-
Magic
tag
Térképes programot keresek linux alá, olyat mint windows alatt az Autoroute vagy a Route 66, Európát kellene hogy tudja. Aki ismer ilyet szóljon!
-
Magic
tag
válasz
ngabor2 #1080 üzenetére
Ja, enyemen is volt suse 9.2 kde es neha kin volt kivarni valamit. Most van egy kis problemam, feltelepitettem Ubuntu-t de a telepites befelyezese utan betolteskor megall a grub boot loader-nel es nem indul be... Mi lehet a gond? Megjegyzem a szerver gepemen ment rendesen...
[Szerkesztve] -
Magic
tag
Lama kerdesem lenne. Win-os geppel mar csinaltam hallozatot nem egyszer, ubuntuban mashogy megy valami? Win-os geppel szeretnem osszekotni, ugy h a netet win-rol kapjam...
-
Magic
tag
Valakinél van még ilyen hiba, hogy nem enged be kubuntuban system settingsnél administrator módba?
Hogyan tudom telepíteni kubuntumra a kde 3.5-öt?
[link] ha itt jl értelmezem, ezt a sort: deb http://kubuntu.org/packages/kde35 breezy main be kell írni a sources-be és aztán leötlt és telepít... -
Magic
tag
Hogyan lehet a startmenut atalakitani szebbe, mint windowsban?
-
-
Magic
tag
Slackware-ben volt egy rc.local nevu fajl, ahol tudtam parancsokat adni,h mi induljon inditaskor pl. nekem most ezt kellene: iwconfig wlan0 mode managed
Ubuntuban hogy tehetem ezt meg? -
Magic
tag
Kosz! Akkor menni kell! Ubuntu 5.1-esem van, arra hogy kell telepiteni es hany MB-ot huz le?
-
Magic
tag
Sikerult VPN-t konfiguralni! [link]
-
Magic
tag
KDE-hez milyen eros gep kell?
-
Magic
tag
Valaki elmagyarázná, hogy amikor a flashplayert akarom telpíteni:
$ sudo apt-get install flashplayer-mozilla - nem lehet mappából telepíteni, muszaly netkapcsolat?[Szerkesztve]
-
Magic
tag
Probléma még fennáll: Dlink 520+ -as wireless kártyám van (ubuntu felismeri, mivel benne van az acx100-as driver) és network settingsnél hiába aktiválom nem akar az essid-nél kijönni a windows alatt látható AP-k listája. Próbáltam már terminalban is a : ifconfig wlan0 up és iwlist wlan0 scan parancsokkal, de hiába... Esetleg valaki tud rá választ??
-
Magic
tag
Üdv.
Segítség kellene! Drótnélküli internetem van, egy Dlink520-as kártyával. Nem tudom hogyan kell beállítani, hogy lássam az adókat (mivel 4 is van) és mit kell tennem kapcsolódni tudjak valamelyikre. A következő probléma, h VPN kapcsolattal tudok kapcsolódni és ez nincs benne. Ezt hol találom, hogyan telepítehetem?
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest