- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern #3767 üzenetére
Sajnos ez is egy zárt forrású hiba. Szerintem ha megmondanák, hogy hol és hogyan tárolódnak az offline üzenetek, akkor hamar lehetne Linux alatt is ezt a szolgáltatást használni. Addig amíg ennyire érdekharc, hogy csak az ő termékük legyen ilyen célre használható, sajnos a Linux felhasználók lemaradnak az ilyen üzenetekről. Ezt el kell fogadnunk.
Sianis -
Dilikutya
félisten
válasz
Cathfaern #2126 üzenetére
Nem akarok sok helyet neki, csak alapdolgokra, ismerkedésre, netezésre használnám, esetleg letöltésre, de az meg mehetne az adatpartícióra (úgy tudom, ír-olvas NTFS-t).
A swap partíció mérete 2Gb, amibe nem szeretnék belenyúlni. VmWare-ben feltettem az Ubuntut, ott is 2Gb-ot adtam neki, és a virtuális gép összesen 1,8Gb-ot eszik meg (+256Mb virtuális memória, de ez emulált, éles rendszernél kiesik), és még ezen belül is van 300Mb szabad terület.
Tehát elvileg gond, baj és idegeskedés nélkül felrakhatom így a másik rendszer és az adataim mellé? A bootolással sem lesz semmi probléma, az Ubuntu vagy az XP bootmanagere felismeri majd őket? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cathfaern #1813 üzenetére
köszi, úgy tűnik, ezzel nekem is megy felfele. csak a dist-upgrade volt egy ''kicsit'' elrémisztő, úgyhogy azt kihasztam, mert a full rendszert le akarta cserélni
most már megy a cuccos, csak gyakorlatilag nem csináltam semmit (upgrade szinten).
hopp, megvan a hiba elsődleges oka: ''csak'' a main rész maradt ki az enyémből -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cathfaern #1635 üzenetére
az /etc/modules.conf-ba (pontosabban az /etc/modules kt egy file-jába) írd bele a hangkártyák alias-ait,
alias audio0 hangkártyamodul1
alias audio1 hangkártyamodul2
amiknek az alaplapin kellene szólni, azt ha lehet, be kell állítani, hogy a /dev/dsp1-et használják hangeszközként. ennyit tudok most hirtelen tanácsolni. -
emitter
őstag
válasz
Cathfaern #1602 üzenetére
de sem mplayer, se totem, se realplayer, semmi nem tudja nekem lejátszani a microsoft asf/asx online videostreameket
ez az én problémám, gondoltam megpróbálom egy emulált media playerrel... hát nem jött össze
azt nem értem, hogy miért nem tudták eddig rendesen megcsinálni, hogy linuxos progi is le tudjon játszani ilyeneket... valaki szerint mert a MS titokban tartja a fájlformátum részleteitcsak akkor meg az összes windózos nem-MS program hogyan tudja lejátszani - nekik elmondják?
már régóta keresem a megoldást, de nem jön össze...
-
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern #1592 üzenetére
[link] Itt van a nagy modul-tár.
Többcsatorna egyszerre. A zenelejátszót és a Gnome-ot is, illetve minden egyéb programot állíts át ESD csatorna használatára. Tehát nem ALSA nem is OSS hanem ESD. Egyrészt programok hang beállításánal, másrészt Gnome - > Rendszer -> Beállítások - > Multimédia rendszer válaszótnál az alpértelmezett kimenet legyen az ESD.
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest