- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Finwe
őstag
válasz
Forest_roby #4541 üzenetére
Nah, valahogyan sikerült megoldani, nagy meglepetésemre.
A fileban az ''auto''-t átírtam ''static''-ra majd szépen soronként beírtam a paramétereket.
Ez önmagában még nem működött de ilyenkor már megjelent pár új ablak a grafikus szerkesztő ablakban ahova szintén beírtam (csak) a kívánt ip címem és most pattog mint állat. (ezt azért, h legközelebb megtaláljam saját válaszom)
Gyorsan töltam is volna egy apt-get-es mc-t de E-n keresi és ott nincs (nem is mountolja, ezt még átírom auto-ra asszem) semmi, egyébként sincs a cd-n.
Megnéztem az etc/apt-ben a filokat de nem találtam meg, h mi a baj ráadásul synaptic-ban sem talál mc-tegyenlőre csak a rendszerfrissítést veszi be csak.
Finwe -
Fawkes
őstag
válasz
Forest_roby #4543 üzenetére
# mkdir /tmp/mymbr
# sfdisk -d /dev/hda >/tmp/mymbr/sfdisk-hda.dump
# dd if=/dev/hda bs=512 count=1 of=/tmp/mymbr/hda.mbr
igen mentett.
De én ezt akarom visszatölteni, ez a kérdés:- ) -
Finwe
őstag
válasz
Forest_roby #4539 üzenetére
Igen, az interface file-t megatláltam már de ez van beleírva:
auto eth0
iface eth0 inet dhcp
és ez eth1, 2, ath0 és wlan0-ra.
Nekem az eth0-kell. A gond az, h nem tudom hogyan írjam át, hogy működjön az eth0-ra vonatkozó bejegyzést.
(a restartot már megtaláltam mikor keresgettem ittköszi)
Finwe -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4398 üzenetére
értem, nem okoskodás, csak jobb ha mindenki tisztában van hogy mi miért, így nerm lesznek szakmai városi legendák.. akit nem nem érdekel a miért az majd csak a hogyant infózza le
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4396 üzenetére
sudo gedit /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Tartalma legyen: 1 --ettől lesz router a gép.
ettől lesz átjárható a két kártya között a forgalom az adott gépen
sudo gedit /etc/network/if-up.d/ntp-server
másold be ezt a sor mondjuk az elejére:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
na ettől lesz ő router
nem túl elegáns az ntp-be berakni, egy file-ba raknám pl /etc/netoszt -ba amit léterehozol és egy symlink megfelelő futási szintre
touch netoszt
mcedit netoszt
DNS: bárki lehet aki publikus dns szolgáltató, pl nálam pont nem a szolgáltató
mcedit /etc/resolv.conf
nameserver xxx.xxx.xxx.xxx
több is lehet
amúgy, ügyes leírás
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #4296 üzenetére
Nagy dolog kirakni egy symlinket az asztalra?
Én már rég nem várok arra, hogy mindent tökéletesen csináljon a rendszer, tökéletessé teszem a magam kis ''barbár'' módszereimmel.
Sianis -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4294 üzenetére
apps/nautilus/desktop volumes visible, de asszem akkor mindenkit kirak... mást hirtelen nem tudok
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4291 üzenetére
ikon? gconf-editor visible cuccok körül keress nautlius vagy ilyesmi..
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4286 üzenetére
igen, az eljárás 99,9% működik ha megfelelően nyomod
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #4262 üzenetére
akkor a megoldás, hogy leválasztás előtt kiadod a sync parancsot (userként is van hatása asszem). paranoidoknak 2x is ki lehet adni, utána választod le a pd-t.
amúgy alapból a /etc/fstab-ban lenne a mountolható cuccok tulajdonsága és opciói, de hogy az automountos dolgok hol vannak... azt nem tudom. -
MichaelSD
őstag
válasz
Forest_roby #4262 üzenetére
USB drivokkal én nekem is voltak problémáim. Valami gond van sajnos az automata mountolással. Kézzel (=konzol) siman lehet mountolni, particionálni és fájérendszert rakni az USB eszközökre.
Ennek ellenére gagyi, hogy mint Ubuntuba és Kubuntuba is van GUI, amivel (elméletileg) meg lehetne csinálni.
Most kezdtem a Kubuntut letölteni, 6.1% -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4258 üzenetére
talán az, hogy késleltetve van a lemezre írás (syncing), volt vmi olyan trükk hogy
fdisk /dev/sd* ami az usb
p mint print
aztán kilépés.. olyan pendrive-oknál segített ami pl fel sem ismerődött
vagy jobb klikk leválasztás (kiadás), olyankor minden sync-et elvégez... mert ugye le lesz szakítva a dolog..
másik: próbáld meg linux alatt formázni fat32-re
B: kézzel mountold fel ne az autofelcsatolásra hagyatkozz...
több ötletem nincs hirtelen...
42%-nál a letöltés 6.10
látom közben ng is ott kapisgál mint én kezdtem
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #4258 üzenetére
mount-nál mondd neki, hogy -o sync. lassabban fogja másolni, de biztos, hogy rákerül.
-
peterszky
őstag
válasz
Forest_roby #4187 üzenetére
Mindkét oprendszer jól működik, csak nem szeretném leformázni az egészet + újra telepíteni. Le tudok mindent menteni, csak gondoltam hátha van más út is.
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4101 üzenetére
amúgy kb innen kellene indulni:
lerakni egy script-et file-ba ami indul rc2.d szinttől
legyen benne:
echo ''1'' > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.1.1/24 -o ppp0 -j MASQUERADE
lehet dhcp-t rakni de 1 gépnek fölös
aztán a kártyákat konfigolni
ppp-kártya akiben a modemkábel van annak ne legyen lan-os ip-je se alhálója vagy fake (akár ez is mehet scriptbe)
/sbin/ifconfig eth0 1.1.1.1 netmask 0.0.0.0 up
aztán a továbbítógép másik kártya 192.168.1.1 stb
fogadó gép 192.168.1.2 gw az elsőgép mask meg a szokásos, resolv kézzel megadod neki (dns) /etc/resolv.conf a szolgáltatódat vagy bárkit aki dns szerver
meg sok google, fórum, ping és hajtépés
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4101 üzenetére
ebben a témában ngabor2-nek voltak kalandjai
őt egy router váltotta meg, ha nem akarsz korán őszülni.. lehet neked is az lesz a megoldás
kicsit többet kellenne tudni, hogy maskolni is akarsz, tűzfal, NAT, proxy, vagy miaszösz.. miről milyen net jön megy
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #4079 üzenetére
DVD írón elvileg a dma-t bekapcsoltam,
a vinyón is rajta van?
hdparm -d /dev/hdX a vinyókra és a dvdíróra mit mond sorban? -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #4076 üzenetére
jah..., elneztem! A grub felment, de ez nem oldotta meg ay xp/s problemat, de az nem ide tartozik.
bocsi -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #4006 üzenetére
nekem meg egyik sem tetszik. hiába mondja minden rajongó, hogy ezekben mennyire gyorsan lehet dolgozni, de valójában egy normális szövegszerkesztőben is pont annyira gyors a munka, ha ismered a billentyűkombinációkat. cserébe ha nem ismered, akkor is tudsz szöveget szerkeszteni.
egyébként nálam kedvenc az mcedit, esetleg nano/pico. -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #4006 üzenetére
Jó nekem a gedit is!
Elég sok kódot képes ''kiszinezni''...ha már így soroljuk a progikat, gondoltam beszállok...
Sianis -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3993 üzenetére
mod: + a képernyő közepén jelenik meg a kép kicsiben, nem az egész monitoron nagyban....
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3989 üzenetére
HI!
gericom hummer notebook, Integrated Graphics i810 -es videokártya, xorg.conf -ban szépen benne van.
A képernyő felbontást nem lehet 640x480 -nál nagyobbra felrakni.
Vmi ötlet?
Előre is köszi a segítséget! -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3991 üzenetére
Nekem egyelőre működik!
Sianis -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3979 üzenetére
nekem ilyen 2003-as ghost.exe-vel volt dolgom /ng8/ (persze nekem nincs mert fizetős
)
és tapasztalat szerint általában működik, de volt amikor err.txt lett a vége
sok munka kárbaveszett, ha tutira akarsz menni ,akkor csinálj dd-vel mentést meg ghost-al is, ez legroszabb esetben két rw dvd lemezre rámegy (~500HUF)
dd-s mentéshez van 1-2 jó trükk ha érdekel megosztom veled
pl notimon a ghost szépen mentett, de a visszaállítás elhalt...
mindenképp azt javaslom hogy NE csak a ghost-al ments
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
én tar-ral mentettem a cuccot, és azzal állítottam vissza. akkor csak egy grub-install kellett rá a boot cd-ről, és ment. kivéve legutóbb, de ott máig nem tudom, mi volt a gond. mindegy, arra már ment friss rendszer is, meg win is, tehát nem tudom kideríteni a hiba okát.
de alapból menni kell a másolt rendszernek is.
nekem 5.10-ről 6.06-ra se sikerült tökéletesen a dist-upgrade. előtte mindenképp mentsd le, ha nagy csalódás lesz neked (is), akkor vissza tudd állítani. én a friss telepítést javasolnám, eddig csak az jött be nálam. -
eddie303
őstag
válasz
Menni fog az update, csak meg kicsit szivatos, jo par szivason keresztulmentem mig osszeallt, most mar kezd jo lenni
Ha nem vagy tapaztalt, inkabb vard meg a veglegest, a haverom pofara esett miatta, es meg en se tudok segiteni
-
válasz
sima ghostal mennie kell. tudtommal az kezeli az ext3 at is nem? aztán mennie kell max raksz egy grubot újra.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3958 üzenetére
az xhost elvileg megoldja. userként se enged? tehát ha csak simán parancssorba beírod, hogy krusader, akkor azt elindítja?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3955 üzenetére
ennek oka igen egyszerű: az X a useré. erre más nem írhat, a root se. engedélyezni tudod egy xhost + paranccsal, amit userként adsz ki. utána rootként is menni fognak a grafikus dolgok.
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3955 üzenetére
mod: a terminálban futatható progik mennek.......
-
dr_strange
senior tag
válasz
Forest_roby #3891 üzenetére
Azért vannak linux alá is kiváló html-szerkesztők, érdemes azokra is vetni néhány pillantást; bluefish, quanta...
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3891 üzenetére
lehet alá betűtípusokat pakolni, különben meg web-szerkesztéshez a 4-5 fajta alap betűtípus bőven elég, ezeket pedig emlékeim szerint benne vannak a wine-ben.
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3888 üzenetére
pl úgy hogy csinálsz egy indítóikont ahol a parancs : wine /home/$USER/.wine/drivec/Program Files/stb_stb lesz. Érdemes a parancsot elkészíteni terminálba, mert a Program Files pl: Program\ Files/ így néz ki.
HTML Editor-hoz nem értek. Melyiket akarod telepíteni? Amúgy meg próbálgatni kell, hogy megy-e, nem tudom.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3886 üzenetére
winecfg
Itt állítsd be neki a dolgokat, párat belő alapértelmezetten is.
Sianis
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3883 üzenetére
DVD Shrink simán futni fog wine-al is ( tapasztalatból mondom ) . HTML Editor meg majd meglátjuk, de szerintem is bővel elég a wine.
Sianis -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3883 üzenetére
wine elég lesz. winesetuptk mindössze egy grafikus eszköz, amivel beállíthatod a wine-t, tehát nem ezen fog múlni, hogy futnak-e az illető programok vagy sem.
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3881 üzenetére
És szimplán a wine miért nem elég vagy ez a winesetuptk valami nagyon frankó kis extra hozzá?
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3879 üzenetére
Simán a wine nem megy fel? Milyen hibát dob? Egy hibakimenettel okosabbak lennénk!
Sianis -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #3874 üzenetére
Újrafuttattad a configure-t? Ugyanis nem linkeli hozzá sem a libXaw-t sem pedig a libXmu-t.
-
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #3872 üzenetére
+++ Warning: the following important X11 libraries were not found: Xt Xmu Xaw
apt-get install libxt-dev libxmu-dev libxaw7-dev
Szabad ám elolvasni a hibaüzeneteket
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
válasz
Forest_roby #3860 üzenetére
xp-n nem csinál ilyet, nem hiszem, hogy a hűtés miatt lenne vagy a kártya ment volna tönkre.
Viszont a drivert mindenképpen szeretném frissíteni, ebben elfogadok egy kis segítséget! -
escie
őstag
válasz
Forest_roby #3869 üzenetére
vice, szerintem ennél jobb nincs.
gondolom ezt próbáltad, csak elírtad...
esetleg beírhatnád a hibaüzenetet, de nem ígérem, hogy tudok segíteni...
(amúgy, nagyon örülnék, ha tudnék írni c64 emut)
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3861 üzenetére
azureus-al voltak szívásaim, meg a java-ba is belenyúl ha pl automatix-al rakom fel, mert a saját telepített jávát felülbírálja a backportos jávával, gondolom belenyúlkál az alternatives-ba amit én nem nem szeretek piszkálni mert már 1x elb@sztam rendesen..
meg a firefox sem talált magához java ügyben ezek után..
aztán volt még olyan bug is hogy a hibajentés az asztalon maradt és nem lehetett törölni, zárni...
tehát fogtam és szépen áttértem egy apache+mysql alapú ( ftp szerver miatt amúgy is van) webes kliensre, neve torrentflux és akár mhelyről is ránézhetek hogy mi hol tart meg tudok hozzárakni a letöltéshezusereket lehet vele felvenni, szal akár többen is tölthetnek
egyszerűen bazijó
persze megfelelő portforward meg iptables kell hozzá meg némi phpmyadmin sql ismeret
örök hála gekko havernak érte.. -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3861 üzenetére
Ha a mozzila nem fut el a gépen, akkor az azureuson már ne is gondolkodj
ennyi erővel felrakhatná a gimp-et és a tuxracer-t is, mert azok is sok erőforrást esznek. valójában az zavart, hogy volt a gépen konqueror, firefox, opera, explorer, lynx, nem volt szükségem még egy böngészőre. ezen kívül egy java-ban írt, majdnem platformfüggetlen torrent kliens mi a túróért függ a mozilla-browser csomagtól?. a hely egyébként probléma volt, letöltések egy fat32-es particióra mentek volna. -
emitter
őstag
válasz
Forest_roby #3850 üzenetére
közben találam egy dapper-kalauzt, ahol találtam dapper repokat, amiket felraktam, és így találtam egy ilyen csomit: sun-java5-plugin
mingyá fel is tolom -
emitter
őstag
válasz
Forest_roby #3848 üzenetére
nincs ilyen csomag.. neked milyen a sources.list-ed? elküldenéd pm-be?
-
ragazzo
őstag
válasz
Forest_roby #3731 üzenetére
Én csak segíteni akartam.Azért örülök hogy sikerült.
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3731 üzenetére
killall k3b
ps -A kilistázza az összes élő processzt. Ebben keress olyat amit ki akarsz iktatni.
Sianis -
ragazzo
őstag
válasz
Forest_roby #3700 üzenetére
[link] Itt keress rá a témára.
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3641 üzenetére
ja látod ezt livecd-n nem próbáltam...mármint a sudo su -t
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3639 üzenetére
de a jelszot nemtom mi.
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3635 üzenetére
su-t már próbáltam, írtam h nem jó, mert jelszót kér.
különben sem gáz mindig beírni a sudo-t. -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3621 üzenetére
az mplayernek van vmi kapcsolója hogy dvd-t hogy játszon mappából, olvasd el a doksit a weblapon, vagy xine-al sztem playlist-ből lenyomja egyben
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3601 üzenetére
sikerült! reboot után is műxik - ezek szerint nem zavart be a másik Apache.
-
paramparya
őstag
válasz
Forest_roby #3599 üzenetére
Synapticban megkeresed és eltávolíttatod
-
paramparya
őstag
válasz
Forest_roby #3597 üzenetére
tedd fel a php_mysql csomagot
-
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #3588 üzenetére
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
mysqladmin -u root -p password ...
Mivel már állítottál be jelszót így kell a -p kapcsoló. -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3585 üzenetére
ahhoz elvileg elég ha a böngésző kezeli a php-t (alap) meg fut a mysql szervered
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3583 üzenetére
ez egy webes felületű adatbázis manager php sql kódok futtatása miegymás
''Effective MySQL Management
BROWSER-BASED • PHP5 SUPPORT • MYSQL 4.1 AND MYSQL 5.0 SUPPORT • OPEN SOURCE'' -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3581 üzenetére
apt-get install apache
apt-get install php4
apt-get install php4-mysql
apt-get install mysql-server
apt-get install libmysqlclient10 libmysqlclient10-dev
apt-get install libapache-mod-php4
apt-get install phpmyadmin
így lesz php meg sql és tudod myadmin-on keresztül piszkálni az sql-t
belépés miután fut a mysql és apache is
http://localhost/phpmyadmin
ui. localhost root-nak illik jelszót adni
ui2: az apache elsőre hibát dob, duplázd rá,2.jára jó, nem kell parázni
legjobb a végére hagyni
ui3: sql nézetben miután jelszót adtál írd be és töröld előtte ami bent van:
flush privileges;
végrehajt, kilép, belép, örül
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3578 üzenetére
mi kéri vagy mi miatt kell?
mysql-client - mysql database client (current version)
mysql-client-5.0 - mysql database client binaries
mysql-common - mysql database common files (e.g. /etc/mysql/my.cnf)
mysql-server - mysql database server (current version)
mysql-server-5.0 - mysql database server binaries
ezek a mysql csomagok + sokféle lib stb.. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3575 üzenetére
talán extra repository-ban van? a multiverse fel van véve?
Olvasd el a ''Hogyan vehetek fel extra repositorykat?'' szekciót. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3570 üzenetére
nem ugyan az. legalábbis ahogy én olvasom... az a megoldás ismert offline frissítésre való. GD pedig teljes lokál mirrort akar.
a másik kérdésre: apt-cache search mysql -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3570 üzenetére
de durva, absz kezdőknek
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3565 üzenetére
persze, debian alatt ment csont nélkül..ubuntu kicsit megcifrázta..
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #3560 üzenetére
Én a helyedben nem próbálkoznék ,mert egy csomó dolgot elbasz,és az xgl funkcióinak csak egy része használható.
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3557 üzenetére
Sokszor jó dolgot írnak ott! De senki sem tévedhetetlen. Mi meg egy kötőjelen nem veszünk össze...
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3551 üzenetére
Az lehet, hogy a neten úgy van, de egyetlen netes oldalt kell ilyenkor nézni.
[link]
Sianis -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3546 üzenetére
...mégozzá:
sudo apt-get install libgtk-1.2 -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3487 üzenetére
fejből nem tudom a csomag nevét, de az apt-cache search kde | grep hu megmondja (i18n-hu csomagot keress, az elejében nem vagyok biztos.)
a méretcsökkentés a cél? akkor a következő megközelítést ajánlom: synaptic-ban nézegeted sorban a csomagokat, és ami nem kell leszeded. pl. játékok, felesleges szövegszerkesztők, nem használt lokalizációs file-ok, stb. ha ez se elég, akkor a /usr/share-ben nézz szét, a doc kt tömöríthető, vagy törölhető. a /var-t inkább ne piszkáld, vagy csak a tömörített logokat töröld. -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3475 üzenetére
Nem is inkább a konkrét hibaforrást kell tekinteni, hanem sokkal inkább megérteni, hogy hogyan is működik ez az egész csomagkezelősdi, vagy egyáltalán mire is van a sources.list. És akkor ilyen hibák nem fordulhatnak elő. Ha gondoljátok beszélhetünk róla...
Sianis -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3476 üzenetére
nem feltétlenül. de ha az apt-get update után egy apt-get dist-upgrade jön, akkor nem haragszik meg.
ha viszont közvetlen telepítés után, de beálítás előtt lesz kicserélve a sources.list, mint most, ha jól olvasom, akkor az valóban nem fog neki tetszeni.
egyébként ma így beszélgetések során több olyan problémát olvastam, ami nálam nem fordult elő.
az egyik (amiből nem is egy volt), hogy a part. tábla fogta magát, és jól összeomlott. aztán itt van ez a rátelepítéses grubos játék.
van ez a fekte képernyő x helyett, amibe belefagy a gép (a bill is), ctrl-alt-f1-gyel se lehet konzolra kilépni.
mondjuk a 6.10 béta knot1 még meglehetősen kezdetleges lehet, talán még felesleges kipróbálni, de úgy érzem, az 5.10 után a 6.06 elég sokaknak csalódást okozott. -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3472 üzenetére
Gondolható lenne, hogy az 5.10 és a 6.06 nem összekeverendő. A kettő más verzió. Ez nem egy program, hogy rátelepítek egy másik verziót és akkor friss lesz. 5.10-es Ubuntuhoz 5.10-es sources.list kell, értelemszerűen az init-hez is megfelelő kernellel, mivel 6.06-ban már frissebb van és kissé összeütköznek. Tehát a 6.06-osban minden dapper-t breezy -re kell átírni. Jaj miért kell ezt ilyen keserves áron megtanítani?
Sianis -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3454 üzenetére
ha nem akarod végleg a linuxtól elrettenteni a kedves ügyfelet, ne ajánld neki a vi-t. régen, konzolírógépen, a nagy unixoknál jó volt. akik minden parancsát ismerik, azok zsonglőrködnek, és iszonyú sebességgel haladnak vele. de egy winen szocializálódott kezdő linuxoson a sikítófrász fog kitörni, hogy nem működik rajta semmi úgy, ahogy azt megszokta. én maradok a pico-nál, vagy a joe-nál, esetleg az mcedit-nél (mc -e).
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3452 üzenetére
1 apró logikai bukfenc: ha nincs x, akkor nincs gedit...
karakteres megjelenítés is van, pl. az mc-ben F3-mal. vagy egyszerűen
cat /var/log/Xorg.0.log
de a topikajánlóval teljes mértékben egyetértek. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3441 üzenetére
te is? kezdem összegyűjteni az 1. hsz-hez valót. ha találsz értelmes, alap-hsz-okat, akkor linkelj te is, és lesz egy szép nagy ismertető. amit írtam, lehet, hogy inkább a linux kezdőbe megy.
-
Digital
addikt
válasz
Forest_roby #3441 üzenetére
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3435 üzenetére
főkönyvtár/vinyó összes helye
|
|----elsődleges/primary
|
|
|---kiterjesztett/extended
|
|
|----logical/logikai01
|----logical/logikai02
|----logical/logikai03
|----logical/stb
ez egy szabvány winyó particionálás! -
Digital
addikt
válasz
Forest_roby #3433 üzenetére
Akkor 2-es,3-as törölhető (a 2-es 10 gigásM-et meg sem kellett volna csinálnom XP alatt
),és ami így megmarad full D partició azon kijelölhetem mekkora részre menjen (10 gb) a linux?
A 4-es képpel mi a pálya? -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3431 üzenetére
thx, akkor neki futok mégegyszer.
-
Digital
addikt
válasz
Forest_roby #3426 üzenetére
Tehát akkor töröljem a 3-as partit,és jelöljem ki neki a 2-est,majd vissza,és ott választom a legnagyobb szabad helyest,és ezután mindent megcsinál magától? És így a 10 gigás particióra kerül az egész?
A 4-es képen mit hogyan csináljak?
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3428 üzenetére
tehát akkor feldarabolhatom az egész e:-t logikainak?
-
Digital
addikt
válasz
Forest_roby #3424 üzenetére
A 3-as képen a 02 szám alatt van egy 10 gb-os partició,szerintem az lehet az én M particióm,ide szeretném felrakni a cuccot swap-al együtt. Hogyan oldhatnám meg ezt?
Ja és a 4-es kép sem világos egészen
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3421 üzenetére
én az e meghajtót áldozom fel a linux-nak.
tudom már h megy ez linux alatt, olvastam az itport.hu-n. -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3389 üzenetére
kiegészítve alapismeretekkel hogy a user hogy tudja meg hogy mi a cél vinyó a grub ügyben..
df -h, fdisk, ls /dev/, mount, és leírás hogy mitől hda,b,c,d egy eszköz, ha benéz a gépe gyomrába mert bizonytalan tudjon mihez tartani.. úgy látom ez a legnehezebb nekik
media check hogy nem a cd-je sz@r..
illetve a grub menü ízlés szerinti beállítása editorral amikor már megy..
default, sorrend a menüben, időzítés, #-ezés vmi alap editorral, joe, mcedit, stb..
kb 1-2 emberes oldal nagyságú lenne az egész sztem -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3376 üzenetére
hm, itt a végső parancsot látom csak, addig kicsit még rögös az út a mezei ubuntu kezdőnek
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3383 üzenetére
de gimp van.
amúgy a linkelt kérdésedre a másik topikban válaszoltam. -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3380 üzenetére
most nézem, foglalkozol avatarokkal. benéznél a Képszerkesztés (PH!Avatarok) topicba?
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3371 üzenetére
legalább 2 ember kellene a megíráshoz hogy egymás hibát, hiányosságait kipótoljuk
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3361 üzenetére
valamiért nekem a kde jobban teccik, lölthetem kubuntu 5.10-est is?
mod: viszont most nézem, az 5.10-es kubuntuban nincs firefox
csökkentett módban is lehet installálni? egyáltalán mekkora az esély, h ha a live-n nem tölt be az X servert, telepítés után be fogja?
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3356 üzenetére
tehát előbb betölti a live cd-t, ott az asztalon evan egy install ikon, azt kell elindítani?
és ezután jön lehet a partíciókat megcsinálni?
egyébként az első bootolásnál nem tudta betölteni az X-et. Nemtom, lehet az kavart be neki, h beállítottam az elején az 1024x768x32-es felbontást? mert másodszorra hagytam alapon, csak a nyelvet állítottam át, és működött.
amúgy kipróbáltam és már net is volt alatta.
még valami. linux alá nem kell tűzfal v vírusírtó vagy ilyenek?
akkor nekifutok mégegyszer. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3356 üzenetére
ez volt az automatikus csili-vili cucc. 5.10 esetén volt expert mód, azt szerettem. ez a live cd-s cucc nekem se jött be.
erősen gondolkodom azon, hogy még október előtt a bétákat elkezdem próbálgatni a 6.10-ből. a 6.06-ot már nehéz lenne rontani, ergo csak jobb lehet.
Digital: egészségesebb a swap-nek adni egy külön partíciót. de ha nem akarsz, akkor egyszerűen nem adsz meg neki semmit, majd utólag csinálsz neki image-ből.
ha a billentyűzeted szabványos (miért ne lenne az), akkor valóban illene ékezeteket kiírnia... -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3350 üzenetére
úgy lesz, az tuti. mindent 2x elolvasok.
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3348 üzenetére
thx.
épp töltöm, 61%-nál jár
remélem ha valamit nem jól csinálok, akkor még az xp el fog indulni -
Ganger
aktív tag
válasz
Forest_roby #3343 üzenetére
Hát most téptem ki a kopasz fejemről a maradék pár milis hajamat is.
grub, csak a régi másik vinyón lévő ubuntut észleli, a mostanit azt nem. jah igen, és ez a grub a mostani ubuntu ''alá'' tartozik. Most ez mi? két ubuntut ismer fel, mindkettő /dev/sda1-en,ami a satas vinyomon van. A mostanirol semmi hir. pff
Ezt nagyon nem értem.
Hát nem vagy egyedül, ez verzio nagyon nem tetszik eddig, gentooval nem szívtam ennyit pedig az sem volt egyszerű kör. -
Ganger
aktív tag
válasz
Forest_roby #3341 üzenetére
nah talaltam vmit ami jo lehet, megy a restart.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Forest_roby #3327 üzenetére
A mailcimemre küldd már el plz azt a file-t, úgy egyszerűbb lesz megoldani a problémámat.
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #3319 üzenetére
amelyikre hibát ír ki tömörítsd ki..
valamelyik részét lehet telepíteni -
válasz
Forest_roby #3250 üzenetére
Köszönöm,mindenkinek,csak van egy kis házi olvasmány feladva nekem.Meg a Mandrake-hoz ég és föld ez.Az volt fél évig.Környéken még nem is halottak Linuxról
cucka:
GD: -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3206 üzenetére
sorry,röptében fórumozok közben állandóan zavarnak
mind1, a kolléga aki kérdezte biztos megtalálja hogy neki szólt..
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest