- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
wassermann
addikt
Használ valaki A64-es Drapper alatt valamilyen PVR vagy HTPC szoftvert?
-
wassermann
addikt
Segítsetek légyszi, ugyanazon a gépen használok Ubuntut és XP-t, egyetlen gondom van: az Ubuntu mindig elállítja a BIOS-om óráját, így ha UB után XP-t használok az órát mindig előbbre kell állítanom, ami kicsit idegesítő. Tud valamelyikőtök megoldást?
-
wassermann
addikt
Feltettem a Boot-up Managert, gratulálok tényleg jó! - de egy kérdés: milyen állapotot jelent a sötét villanykörte és a kérdőjel?
-
wassermann
addikt
Nagy tudásúak segítségére lenne szükségem:
van egy USB-s Tv-vevőm [ Terratec Hybrid XS T ] amit fel szeretnék tenni az Ubuntum alá. Találtam is egy angol leírást a neten: [link] de nekem ez azon kívül, hogy angolul el tudom olvasni, nem mond semmit.
Még azt sem tudom eldönteni minden elég-e ahhoz, hogy az A64-es verziójú Ubuntum alá feltegyem vagy várjak Júniusig a következő kiadásra? -
wassermann
addikt
válasz
Jester01 #1790 üzenetére
''JESTER01: Nemtom, tőlem ez a garázsló nem kérdezte milyen frissítéseket akarok''
Bocs, én kevertem össze: ha most már jól emlékszem vissza, a monitor vízszintes és függőleges eltérítésének kéri be az adatait és ebből ő automatikusan beállítja a legmagasabb használható frissítést. A lényeg, hogy magasabb frissítés beállítására is használható. -
wassermann
addikt
válasz
paramparya #1770 üzenetére
Paramparya! Van kényelmesebb mód is:
''sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg''-gal előhívhatod a XORG-beállításához a varázslót, utána szépen végig visz. !!! Figyelj mert a varázslóval a képernyő beállításain kívül más paramétereket is megváltoztathatsz. Ezért az egérre és a billentyűzetre vonatkozó értékeket ne változtasd meg.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
válasz
paramparya #1761 üzenetére
Sajnos a Matrox P650-met is 400-asként ismeri fel, így kézzel állítottam be VESA-ra (1024*768*75fps, 64MB).
-
wassermann
addikt
Segítsetek légyszi szájbarágósan, hogyan kell az XP-hez hasonló, jobban olvasható betüket (magyart!) telepíteni az UBUNTU alá
-
wassermann
addikt
Segítsetek már:
sima DVD-lejátszásra valaki fel tudta már okosítani az Umbuntu-ját - vagy én vagyok a láma - és emiatt kellene emellett XP-t is használnom? -
wassermann
addikt
valaki erre (talán a Matrox P650-es videokártyám inkompatibilitása miatti VESA/XVIDEO a probléma?):
...semelyik program nem játsza le a betett DVD-ket. Mind valami ilyet írnak: Could't read title information from DVD.. Ez micsoda, segítsetek légyszi! -
wassermann
addikt
Teljesen azért mégsem jó minden, de haladok, mert jobb és jobb. Új problémám, hogy semelyik program nem játsza le a betett DVD-ket. Mind valami ilyet írnak: Could't read title information from DVD.. Ez micsoda, segítsetek légyszi!
-
wassermann
addikt
Következő kérdés: mit kell állítanom, hogy pl. a Prohardver kezdőoldalával feljövő swf-et meg tudja mutatni és ne hibaüzenetet dobjon fel: hogy az swf-et nem tudja lejátszani?
- vagy akár ki is kapcsolnám, ha veszélyes (és tudnám hogyan és hol) -
wassermann
addikt
Segítsetek légyszi, nagyon láma vagyok:
amikor ''sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg''-gal előhívtam a képernyő frissítés beállításához a varázslót, valószínűleg a billentyűzet beállításainál elállítottam valamit, mert azóta az umbuntu-mban nincsenek spéci magyar karakterek. Mit kellene ebben a varázslóban visszaállítanom?
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Segitsetek az Ubuntu Windows hasnalat utan minden alkalommal 2 oraval elorebb nyomja nekem a rendszeridomet. ???
-
wassermann
addikt
Hú de jó hogy ezt most itt pont tárgyaljátok, mert én a XORG-nak valamilyen konfiguráló varázslóját indítottam el és mindig az ott ajánlott értékeket írtam be, amivel jól elszúrtam a dolgokat, mert most 85Hz-en indítja az LCD-m, ami ilyenkor egy ídő után lekapcs, mondván ''not supported mode''... most le is fáradtam, így ezt már a Wixp-ről irom.
-
wassermann
addikt
Tegnap kíváncsiságból felraktam az A64-es verziót és tényleg kedvezőek az eddigi tapasztalataim. A PPPoE-vel kicsit szenvedtem, de ennyi kell. Most már csak a MATROX-karimhoz kell drájver meg az Mplayert kell felhegesztenem.
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Windows 11
- Tőzsde és gazdaság
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest