- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Aktív témák
-
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4859 üzenetére
removoltam, és töröltem az rc2.d-ből az apache-ra mutató linket, meg magát az apache-scriptet is (az init.d-ben)
Nálam viszont van 7db rc könyvtár (0-6-ig), mindben van apache-link, mindet töröljem? (bár már nem indul az apache bootoláskor, csak töröttek a linkjei)
mod: ok, indítja magát az apche2köszi!
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
hali,
az a problémám, hogy gépinduláskor automatikusan elindul az apache. Nekem viszont az kéne, hogy ha már auto indul, akkor az apache2 induljon..
Hol tudom ezt átállítani? System->Prefs->Sessions-ben néztem, ott nincs benn..
köszi! -
emitter
őstag
Milyen progit tudnátok ajánlani ogg->mp3 konvetálásra? ID3 tagot is tudja másolni!
SoundConvertert és SoundKonvertert már próbáltam, de a tag-eket nem úgy kezeli, mint szeretném, és mintha nem szabványos mp3-fejlécet csinálna, mert xmms például 15 percesnek olvassa be a 3 perces számot, stb. -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4501 üzenetére
ezért nem akarom letölteni az edgyt..
viszont kapok egy ilyen hibaüzit:
---
Fetched 6240kB in 4m32s (22.9kB/s)
Reading package lists... Error!
W: GPG error: http://repository.debuntu.org edgy Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 0E466170BCF1FC29
E: Dynamic MMap ran out of room
E: Error occurred while processing zope-validation (NewVersion1)
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_edgy_universe_binary-i386_Packages
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.
---
(Bemásoltam a Sianis által küldött bejegyzéseket a sajátjaim alá.)
majd sudo apt-get update
... -
emitter
őstag
Mitől lehet az, hogy a Firefoxom (1.5.0.8) nem nagyon akarja frissíteni magát? Help-menüben nem is lehet kérni a Check for updates-t, és a csomagkezelő sem talál újat.
-
emitter
őstag
hy!
Hogyan tudhatom meg, hogy hova telepített az apt-m egy programot? KID3-ról van szó, locate kid3 semmit nem dob..
köszi -
emitter
őstag
Ha mindkét mezőt bepipálod a beállításoknál, ahogy leírtam, akkor igen, mindkét helyen mennek az ékezetek..
Panelt úgy érted, hogy főablak?
A Playlistben nekem ez van fontként beállítva:
-adobe-helvetica-medium-r-*-*-10-*
Főablakban uez, csak 8-as mérettel.
Ez jó ötlet, bár vannak kétségeim h Lexmarkék berakják-e a letöltésekbe a deb-et.. ezek a nagy cégek tapasztalatom szerint mégcsak nem is reagálnak a mailekre..azért próba cseresznye
-
emitter
őstag
nem találtam egy xmms-fontos csomagot sem...
pedig átböngésztem az összes találatot 'xmms'-re. Aztán rákerestem 'xmms font'-ra is, az semmit nem talált..
pedig már frissítettem a sources.list-et dapper-kalauz szerint:
## Add comments (##) in front of any line to remove it from being checked.
## Use the following sources.list at your own risk.
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper main restricted universe multiverse
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper main restricted universe multiverse
## MAJOR BUG FIX UPDATES produced after the final release
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-updates main restricted universe multiverse
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-updates main restricted universe multiverse
## UBUNTU SECURITY UPDATES
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security main restricted universe multiverse
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security main restricted universe multiverse
## BACKPORTS REPOSITORY (Unsupported. May contain illegal packages. Use at own risk.)
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-backports main restricted universe multiverse
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-backports main restricted universe multiverse
## PLF REPOSITORY (Unsupported. May contain illegal packages. Use at own risk.)
deb http://packages.freecontrib.org/plf dapper free non-free
deb-src http://packages.freecontrib.org/plf dapper free non-free
## CANONICAL COMMERCIAL REPOSITORY (Hosted on Canonical servers, not Ubuntu
## servers. RealPlayer10, Opera and more to come.)
deb http://archive.canonical.com/ubuntu dapper-commercial main
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Hi
Kérdés: XMMS-ben hogyan lehet átállítani a playlist karakterkódolását? Tele vannak a számcímek mindenféle krix-krax-szal.. közben viszont a fájlneveket és az ID3 tagokat rendesen megjeleníti a progi..ez vmi bug lehet?
Amúgy meg lehet állapítani egy fájlról, hogy milyen karakterkódolással készült a fájlneve, ill szöveges fájl esetében a tartalma?
thx -
emitter
őstag
Komoly?! Ha tényleg működik vele, nagyon hálásan köszönöm!
Igen, PPD-fájlt kell megadni neki, ha saját drivert akarok telepíteni..
(amit a lexmark hivatalos oldaláról leszedtem, azzal annyi ''csak'' a gond, hogy nem tudom elindítani sem a telepítő-scriptet...)
Szóval nagyon örülnék neki, ha el tudnád küldeni a ppd-t! -
emitter
őstag
cups.org-ra gondolsz? nem találtam semmi infót az én szériámról...
ellenben kísérletezgettem, és a Z32 driverével már annyit csinál, h behúzza a lapot, megáll, és kb fél perc után kitolja üresenszóval lehet h csak az összeset végig kell próbálnom..
amúgy ha usb-s nyomtató, akkor mit válasszak:
-local printer (automatkusan felismeri, h Z600 series)
-network printer, ezen belül CUPSitt kér egy URI-t...
eddig a helyi nyomtatót választottam
mod: statusban ezt írja ki: Printing: No %%BoundingBox: comment in header!
ez mi lehet?
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Hi!
Lexmark Z602 nyomim van, egyszer régebben már sikerült ubuntu alatt (igaz, akkor még breezy) működésre bírnom. Most dapperral nem igazán megy.. Pedig automatikusan felismeri, h Z600 Series a nyomtató, viszont utána drivert kell neki választani. Na itt jön a baj, mert pl. a Z sorozatból csak Z82-ig vannak driverek, ez meg 602... több drivert is próbáltam, egyik se volt jó...
Statusnál ezt írja ki:
Ready: /usr/lib/cups/filter/foomatic-rip failed
Lexmark oldaláról csak egy Red Hat drivert lehet ehhez a Z600-sorozathoz leszedni, amit persze nem tudok felinstallálni... -
emitter
őstag
superkaramba a jobb, vagy a gdesklets? estleg más ezekhez hasonló desklet-cucc?
gdesklets-et már próbáltam, van 1-2 jó cucc, de amik igazán tetszettek, azok pont nem működtek vmi miatt...
superkarama megy gnome alatt is, érdemes kipróbálnom? -
emitter
őstag
válasz
Forest_roby #3850 üzenetére
közben találam egy dapper-kalauzt, ahol találtam dapper repokat, amiket felraktam, és így találtam egy ilyen csomit: sun-java5-plugin
mingyá fel is tolom -
emitter
őstag
válasz
Forest_roby #3848 üzenetére
nincs ilyen csomag.. neked milyen a sources.list-ed? elküldenéd pm-be?
-
emitter
őstag
köszi a segítséget, felraktam /usr/src-ben, csináltam neki linkeket #2771 alapján (persze eltérő útvonallal).. de nem működik a java, about:plugins-ben sincs bent... hova kéne még symlinket rakni? (mondjuk a régi alternatives/java linket nem töröltem, csak átneveztem, ez nem elég
)
-
emitter
őstag
sun-javát ti hogyan tettétek fel? Ez alapján próbálkozom [link], de nem sok sikerrel, pl. nem tudom chmodolni (su-ként sem) a binárist, mert azt írja h no such file or dir.
pedig ls-sel simán ott van ugyanazzal a névvel a könyvtárban, ahol állok
szóval aranyos helyzet állt elő..
előző kérdéseimre is várom még a választ! -
emitter
őstag
most már marad így egyelőre, angolul.. legalább rákényszerülök hogy valami újat is tanuljak angolból néha
Csomagban hogyan tudok magyar Firefoxot/Thunderbird-et leszedni? Vagy ezeket csak binárisként tudom kézzel letölteni, majd installolniMeg mintha csomagban nem is a legújabb verziót szedné le, pl. 1.5.0.5-öt találja a newestnek, mikor már van 1.5.0.6 is.. sőt 2.0b
-
emitter
őstag
Nem, nem úgy értettem a magyart.. nálam ha HU-t választottam is telepítéskor, a panel menüjeinek 70%-a anagol maradt, úgyhogy ez elég zavaró volt..
egyébként most azóta újrahúztam az angol dappert, most egyelőre minden ok, wifi isde azért leszedem a teljesen magyar dappert..
-
emitter
őstag
úgy érted, hogy tiltsam le a vezetékes adaptert, és csak a wifis maradjon aktív?
alapból felismert mindent a dapper, még semmit nem állítottam rajta úgymond... tegnap installoltam
De inkább ez a panel dolog idegesít..használhatatlan a rendszer
most letöltöm a magyar dapper-iso-t, mert írták vhol, hogy bár az angol (ship-it-es verzió) dapperban is be lehet állítani magyar nyelvet, az mégsem az igazi, teljesen összevissza - van ami magyar, de a többséget nem sikerült lefordítani.. szóval majd felrakom a hun-dappert, és meglátjuk mi változik..
mindenesetre köszi a linket, asszem még fogom használni -
emitter
őstag
Teljesen begagyizott a Dapperem! Betölti a gnome-ot, de a panelokon nem jelenít meg semmit sem. Az asztalon csak egy felmountolt partíció van, ennyi. Alig bírtam megnyitni a Firefoxot hogy ide írjak
Többszöri reboot után is megmaradt a probléma..
Meg olyanokat is csinált dapper úr, hogy a hálózati adaptereknél, ahol elvileg 1 wlan, és egy ethernet adapternek kéne lenni, berakott 2 ethernet adpatert, így a wlanomat nem is tudtam bekonfirgurálni.. többször újraindítottam, míg végül normálisan felismerte, h mégiscsak van egy wlan-kari a gépben, és berakta a listába
Nem tudom, mi lehet a probléma! Segítsetek!
Az baj forrása lehet, hogy a vinyó 3 részre van osztva, első partíción egy XP, másodikon a Dapper, harmadik (1GB) swap.mondjuk grub simán betölti mind2 Os-t
-
emitter
őstag
Elkészült a másolás, de eddig csak a home-mappát húztam át. Van még olyan mappa ezen kívűl, amiben számomra fontos fájlok lehetnek, beállítások, stb? (vagy minden ilyen userfüggő dolog a home-ban van)
mod: Ha angol dapper-installerem van, lehet magyar nyelvet is beállítani később, ugye?(ha jól emlékszem, ez csak az ablakkezelő nyelvét jelenti, de hát az is elég..)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
Jester01 #3811 üzenetére
Igen, bekapcsoltam.. most jó másfél óra után 7,2G-t tolt át.. háát ez nem sokkal gyorsabb így.. na mind1, ígyis-úgyis marad a gép éjszakára
mod: nem igazán értem: a DMA azt jelenti, hogy a proci kiiktatásával megy a címzés, tehát a másolás, nem? Akkor meg miért lassítja be még így is marhára a gépet(netet is!)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
vadasy112 #3812 üzenetére
nem a gépet kérdeztem, hasnem a routert..
de látom, annyira nem vágod a témát, így nem lesz könnyű dolgunk.. router admin-felületébe be tudsz lépni? szvsz elég, ha egy WEP-et beállítasz neki, meg letiltod az SSID-broadcastot, innentől még a breezy-ubuntu is könnyen beállítható, majd adom a további instrukciókat!
(Ha mondjuk falun laksz?, akkor nem is kell szvsz semmilyen titkosítás, így a legegyszerűbb
Amúgy a gépen a Rendszer->Adminisztráció->Hálózat menüpont alatt tudod belőni a kapcsolatot.. de ahhoz kell tudni egyet-s mást a routerről, stb. -
emitter
őstag
válasz
vadasy112 #3806 üzenetére
Milyen wifid van? Úgy értem, van rajta titkosítás, ssid, stb? Én csak a wep-ig tudok segíteni, wpa bonyolultabb (bár dapper lehet h már azt is tudja alapból, nekem a breezy még nem.. de nálam csak wep van)
WPA esetében Sianis-t ajánlom
mod: Jester, ahogy elnézem, ez a másolás még kb. 5 óráig zajlana ebben a tempóban.. (még kb. 25G kell)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Sztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem, nincs nagyon időm (meg kedvem se keresgélni)
Szóval live-ubiról bootoltam, van a gépben egy 80G-s FAT32 vinyó, meg egy 40G NTFS vinyó. Utóbbi az, amelyiken sikeresen elrontottam vmi LBA-s cuccot (azelőtt ubuntu volt rajta), így nem indult a kernel.. Most át szeretném menteni a rajta levő adatokat a 80G-sra. Ott tartok, hogy gparted-del leformáztam fat32-re a 80-ast, ok. Viszont ez a progi a 40G-s vinyót unallocated-nak ismeri fel, mintha semmi nem lenne rajta.
Hogyan tudom mégis átmenteni róla a fizikailag rajta levő adatokat a 80-asra? Egyik sincs felmountolva még, ezt hogyan kell? Lécci szájbarágósan
kösz!! -
emitter
őstag
Hali!
hiren's/bootCD-ről akartam particionálni a laptop-vinyómat (amin egy partíció volt ubuntuval, + swap), először a Paragon Partition Manager-t próbáltam ki. Rögtön indulás után kiírta, hogy vmi hibát talált, vmelyik szektornál nem egyezik az LBA vmi más cuccalno lényeg, megkérdezte, h javítsa-e? Sajnos igen-t nyomtam neki, gondoltam ha hibát talált, miért is ne javítsa.. ez lett a baj, mert következő bootoláskor az ubuntu elakadt. A root-filesystem ellenőrzésénél fagyott ki, pontosabban fatális hibát talált, gondolom azért mert a Paragon szépen megjavította a ''hibát''
Szóval nem tok bebootolni, sőt a particionálás sem működött a HirensCD-ről, nemtom miért..
Egyetlen ötletem maradt: kimenteni az adataimat egy másik gépre, majd újrahúzni az ubuntut.
A kimentéssel kezdődtek az újabb problémák: a másik (amúgy XP-s) gépen felbootoltam egy dapper-liveCD-ről. Ott tartok, hopgy összekötöttem a két gépet egy hálókábellel, de innentől nem tudom, mit csináljak, hogyan fog létrejönni a hálózattotál nem értek ehhez, pls segítsetek!
Vagy az könnyebb (és gyorsabb) lenne, ha kiszedném a vinyót a laptopból, bekötném az asztali gépbe, és úgy másolnám át a cuccokat? Egy ilyen 2,5''-os vinyónak is uolyan IDE-csatlakozója van, mint az asztaliknak?
Előre is köszi minden segítséget! -
emitter
őstag
mivel válasszak le a mostani reiserfs-partíciómból az XP-nek? Próbáltam már GParted-ot, az nem engedett semmiféle műveletet végezni (se resize, se new)
QTparted enged átméretezni, de miután leokézom, h na válasszon le 7GB-t, dob egy kis ablakot, amin csak egy információs ikon van (i), semmi magyarázó szöveg, és csak okézni lehet. Persze nem csinál utána semmit..
mivel szabdaljam a winyómat?
thx!! -
emitter
őstag
ha jól tudom, ezek csak a csomagfrissességben különböznek: ha breezy alatt rendszeresen frissítetted őket, sztem nem érdemes átállni, én sem teszem..
Ha lesz egy kis szabadidőm, lehet h kérek egy kis tanácsot az apache beállításában, mert már próbáltam nemrégiben, de nem ment vmi miattfeltéve, h tudsz segíteni benne
-
emitter
őstag
Sziasztok!
Ubi mellé egy xp-t is szeretnék feltolni, ehhez particionálni kéne a winyót, még kb. 10G szabad hely van.
A kérdésem, hogy milyen progit tudtok erre ajánlani, olyasmi kéne, mint a Partition Magic winen.. Pl. ezek közül vmelyik: [link]
Köszi!
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
nem, már van live-CD-m, két napja jött meg
úgy látszik, nem volt egyértelmű a helyzetleíásom.. szóval minden ubi CD-n kötelező a grub. akkor nincs krdésem, pontosabban csak annyi, hogy mit írjak az 'akármi' helyére?
grub-install /dev/akármi
Ilyen a fájlrendszerem:
emitter@LAPTOP:/dev$ df
Filesystem 1K-blokk Foglalt Szabad % Csatl. pont
/dev/hda1 37582848 25499920 12082928 68% /
tmpfs 253832 0 253832 0% /dev/shm
tmpfs 253832 12588 241244 5% /lib/modules/2.6.12-10-386/volatile
/dev/hdc 714594 714594 0 100% /media/cdrom0
ebből kiderül, hogy hova kell telepítenem a grubot?
köszi! -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #2627 üzenetére
hmm, akkor megfontolom, hogy felrakjak-e xp-t az ubi mellé...
mert ugye xp install után kéne egy dapper (6.06 LTS) live cd, hogy a grub-ot felrakhassam
de mi van, ha nem lesz olyan egyértelmű a grub felrakása, és mondjuk innen szeretnék helpet kérniés nem megy a net, ahogy neked sem ment elsőre...
szóval azért belevágjak? -
emitter
őstag
válasz
rokefeller #2624 üzenetére
tök ingyér adják őket, pk nélkül! Kár h matricából csak egyfajta méretet adtak, eléggé nagy ~10cm hosszú téglalap alakú logó, alig fér rá a thinkpademre
köszi mindkettőtöknek a linkeket! -
emitter
őstag
azt tudja valaki, hogy melyik cég pénzeli az ubit, vagy méginkább miért teszi ezt? Tehát mi az, ami miatt megéri neki ennyi pénzt beleölni a fejlesztésébe, mikor ingyenes? Ha linket adtok, az is ok
egyébként kb 3-4 hét után megérkeztek az ubi-CD-krögtön kértem 5-öt, h legyen kinek adni, ajánlani (tök jó, adtak hozzá ubuntus matricákat is)
-
emitter
őstag
már egy fokkal jobb, csak ennyi apacs fut:
emitter@LAPTOP:~$ ps aux | grep apache
root 7513 0.0 0.4 4656 2272 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7514 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7515 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7516 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7517 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7518 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
emitter 7862 0.0 0.1 3884 616 pts/0 S+ 11:58 0:00 grep apachemit szedjek még le? lőjem ki őket?
-
emitter
őstag
Köszi!
Ha ezt látom
root@LAPTOP:/home/emitter/Letoltesek# /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.5.3a...
XAMPP: Another web server daemon is already running.
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.
mit csináljak? ilyen apache-folyamatok futnak xampp indítása előtt:
root@LAPTOP:/home/emitter/Letoltesek# ps aux | grep apache
root 7508 0.0 0.4 4656 2272 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7509 0.0 0.4 4656 2444 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7510 0.0 0.4 4656 2432 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7511 0.0 0.4 4792 2516 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7512 0.0 0.4 4656 2264 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7513 0.0 0.4 4656 2264 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9351 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9352 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9353 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
root 9607 0.0 0.1 3884 600 pts/0 R+ 11:13 0:00 grep apache
ezek maradhatnak, vagy mit csináljak velük? ezek auto indulnak bootoláskor?
Index of /
Name Last modified Size Description
[DIR] Parent Directory 18-Jun-2006 17:31 -
[DIR] apache2-default/ 18-Jun-2006 17:31 -
Apache/1.3.33 Server at localhost Port 80
ezt kapom http://localhost-ra.. pedig egy xampp-os dolognak kéne bejönnie, nem? (a linkelt xampp-oldal szerint) -
emitter
őstag
sziasztok, tud valaki segíteni apache beállításában/használatában? nagyon kezdő vagyok, szinte azt sem tudom, mi ez, csak szeretnék php-t, s később mysql-t futtatni a gépemen...
felraktam csomagból az apache2-t, ez elég? hogyan tovább -
emitter
őstag
hogyan tudnék legegyszerűbben egy png-t átlátszóvá tenni? ugye a png támogatja ezt?
Krita-val próbálkozom, nem sok sikerrel.. rétegekkel kell vmit csinálni?
Vagy esetleg van erre más egyszerűbb progi?
köszi! -
emitter
őstag
ezt az ubit is felinstalloltam valahogy, csak azóta az újraírható CD amin volt, törlésre került, a CD-kép a gépen szintén.. úgyhogy mivel nem akarok letölteni netről, inkáább várok, nem annyira sürgős
mod: ja, most csak ubiban gondolkoztamakkor lehet h leszedek egy pendrive-os linuxot
kösz az ötletet (ubuntuból nem találtam CD-nél kisebb verziót)
[Szerkesztve] -
-
emitter
őstag
válasz
dr_strange #2533 üzenetére
6 asztalod van?
szép szám
én 2-vel általában beérem, néha már kéne a 3, asszem át is állítom
---------
ha a laptopomra egy 40G-s vincsire akarnék ubuntu mellé egy xp-t (vagy később egy vistát) felrakni, az szerintetek menne? most 12G szabad helyem van, de ebből bőven tudok pár gigát törölni/cd-re írni
a windóz nem írja felül a linux boot-partícióját? nem akarom az ubit újrarakni egyelőre
köszi!
ugye linux alá is van Pmagic-szerű particionáló, ami nem bántja a jelenlegi fájljaim? linux alól majd el tudom érni a win ntfs-ét? (itt most asszem resiserfs van - tényleg, ezt hol is tudom ellenőrizni?) -
emitter
őstag
nincs vmi mód arra h az ikonokat normálisan, négyzetrácsban rendezze a rendszer? olyan kéne mint windozban, mert így elég suta megoldás kézzel centizgetni
dr_strange: értem, nem is akarok változást, mert tetszik így
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #2521 üzenetére
hogy érted? a háttér miatt?
nagyon nem kéne oda az időjárás, mi?lehet h kiszedem
-
emitter
őstag
ízlések.. én már megszoktam, talán mert meg sem próbáltam áthelyezni
divxplayer régről maradt fenn, mert asszem az elején nem mentek a divx-ek.. aztán kodekkel már viszi a totem
le is szedem ezt a playert, mert gagyi is - ha ráviszem az egeret az ablakára, eltűnik az egér
az időjárás tudom h nem ér sokat, de sajna a méretét nem lehet állítani, kicsit én is böhömnek tartom, bár már megszoktam
végülis van hely neki, maradhat -
emitter
őstag
desktopom: [link]
ahogy a baloldali FTB-disk-gauge-n is látszik, bár még van 33% szabad helyem a vinyón, mégis végigér a zöld csík -
emitter
őstag
sajnos.. pl leszedtem az FTB-displayt, asszem ez van neked is - minden ok, csak a HDD foglaltságot nem jól jelzi a skálán (kb 60%-os foglaltság van, ehelyett a csík végigér..)
meg egy másik ilyen jelzőcucc is begagyizott, túllógott a neki szánt kereten, mintha >100% lett volna a proci, stb.
azt nem lehet az FTB-nél kikapcoslni, h rákattintáskor ne induljon el semmi parancs, de mégis látszódjon az ikonocska? Mert ha a Visible-t nem pipálom be, akkor a parancs inaktív lesz (viszont eltűnik az ikon is)
a keret szélességét nem lehet állítani? nagyob bumburnyák -
emitter
őstag
próbáltam ezt az osxCornerXMMS-t, de vmi hibát ad:
/home/emitter/.gdesklets/Displays/OSXCornerXMMS/osxcornerxmms-bottomright.display
> 1 xmms = get_control('IKXmms2:701uz5p7uot652wbszeprbeev-2')
/home/emitter/.gdesklets/Displays/OSXCornerXMMS/osxcornerxmms-bottomright.display
> 1 ico1 = get_control('IKIconAnim:etpxog3l6cpx6wlgfihqatrme-2')
stb.
azt írja, h egyes funkciók nem lesznek elérhetőkés nem is működnek a gombok
az érdekes, hogy a gdesklets oldalon van külön controls és display menüpont, de mindkettő alatt ugyanazt a kijelzőt lehet leszedni csak...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #2424 üzenetére
emitter@LAPTOP:~$ sudo mkdosfs -F 32 /dev/sda4
mkdosfs 2.11 (12 Mar 2005)
mkdosfs: /dev/sda4 contains a mounted file system.
sda4 tartozik az usbdiskhez:
/dev/sda4 on /media/usbdisk type vfat (rw,noexec,nosuid,nodev,quiet,shortname=winnt,uid=1000,gid=1000,umask=077)krusaderből megpróbálom rootként a formázást
mod: rendszergazdai módban sem tudom formázni, pedig nem is benne állok...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #2421 üzenetére
aha, találtam a kukában egy olyat, h ''Törlés a kuka megkerülésével'', ez Shift+DEL-lel működik akárcsak windózon
ok.
a mkfs-nél nem /media/usbdisk-et kell megadni? a /dev-ben hol találom az usb-drive-ot?
Sianis: tudom, mert én is gnome-ot használokKrusader-rel
meg Krita, stb
de már átálltam gThumb-ra
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
nekem a formázással voltak gondjaim.. Linux alatt egyáltalán nem találtam sehol olyat, h formázás - Krusaderben van egy ilyen opció, de el volt sötétülve
Windóz alól simán tudtam formázni (nem volt lock-olva)
pl. ha a pendrive-ról akarok vmit törölni, akkor csak annyit tesz tapasztalatom szerint, hogy a PD-n levő .trash nevű rejtett kukába dobja, szóval fizikiailag éppúgy foglalja a helyet
hogyan tudom végleg törölni a fájlokat?
köszi!
---
más: csomagkezelőm (synaptic) le szeretne tölteni egy kubuntu-docs frissítést, de hibát kapok letöltés közben: ''Figyelmeztetés! A következő problémák találhatók a rendszerén:''
és alatta semmi nincs írvailyenkor mi van?csak zavar, hogy ott fent ül a panelen és nem tud települni
-
emitter
őstag
[link]itt pl. azt írják a digimax 360-ról, hogy:
Samsung Digimax 360 / 0x0839/0x000e / USB Mass Storage
nem írnak SD-kártyáról.. ez azt jelenti, h nem támogatják ezt a linuxos driverek? -
emitter
őstag
tehát nem megy bekapcsolva sem
de pl. a progi által támogatott gépek közt sem látom a samsung digimax 360-atazt írja, hogy vmi az usb-buszban bugos
debuggolás rulez: kiszedtem az sd-kártyát, így felismeri usb-diskként, és tudom másolni a képeket, csak hát ez nem vigasztal
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
a digit közben dugjam rá?
emitter@LAPTOP:~$ gnome-volume-manager-gthumb
9534: arguments to dbus_message_new_method_call() were incorrect, assertion ''_dbus_check_is_valid_path (path)'' failed in file dbus-message.c line 797.
This is normally a bug in some application using the D-BUS library.
libhal.c 983 : Couldn't allocate D-BUS message
error: libhal_device_get_property_type: (null): (null)
(gthumb:9535): Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text()
...
(gthumb:9535): Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text()
(gthumb:9535): Gtk-WARNING **: Failed to set label from markup due to error parsing markup: Hiba a(z) 3. sor 9. karakterénél: Érvénytelen UTF-8 kódolású szöveg
emitter@LAPTOP:~$
-------------
ezt úgy kaptam, h nem volt rádugva a gép
mod: rádugtam, tökugyanezt kaptamés éppúgy fagy a digigép
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
nemtom, melyik linuxos topikban tegyem fel a kérdést, talán kezdem itt:
van egy samsung digifotómasinám, usb-n szeretném a képeket felnyomni a laptopomra (ubuntu)
rádugom, elkezd villogni a digigép, mint xp-n szokott, aztán a laptop vinyója is elkzd egy kicsit dolgozni, aztán semmi.. nem jelenik meg lecsatolható háttértárként, a digigép viszont lefagy olyannyira, h csak az elemek kiszedésével lehet resetelni
szerintetek lehet ezen segíteni? driver, vagy ilyesmi
Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kutya topik
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Acer notebook topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest