- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
pampika
őstag
Nálam az Fn+F5 csak kikapcsolni hajlandó a wlan karit, vissza már nem kapcsolja.. (ibm t41+ubuntu 5.10+gigabyte picimaci kari). Én úgy szoktam, hogy a fenti indítósoron van egy wlan állapotjelző (olyan, mint a sima lan-nak is ->jobb klikk a fenti sorra és hozzáadás a panelhez). És ha nem megy a wlan háló, akkor oda katt, majd beállítás és aktiválás. Próba cseresznye
-
pampika
őstag
Nincs
Ez az ipod linuxosítás úgy megy, hogy az oldalukról (ipodlinux.org) leszeded a kernelt, meg 1-2 dolgot és tudod telepíteni. De ott nem találtam ilyen make_fw progit, így azt hittem, hogy az alapból benne van a make-be. De ezekszerint mégsem
Szerk:Közben úgy tűnik, megtaláltam vmi alfejlesztői oldalon ezt a make_fw-t
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
Épp próbálom az ipod minimre feltuszakolni az ipodlinuxot (uclinux) és van egy ilyen parancs:
./make_fw -3 -o apple_os.bin -e 0 ipod_os_partition_backup
Azonban erre az a válasz:
bash: ./make_fw: No such file or directory
Mit lehet vele csinálni?
Az ipod_os_partition_backup egy, az ipodról lementett file.
thx
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
-
pampika
őstag
Nálam az 1,6-os pentium m procit vágja ki néha 100%-ra újratöltésnél,vagy amit nagyon útálok: bizonyos fórumokon kiraknak hóesést..és a hó nem a szerveren esik,hanem a gépeden (számolási igény szempontjából) és akkor teljesen belassul a gép, 100% proci,és minden alig mocorog...ugyanez az oldal egy 1,7es celeron+ winxp alatt gondnélkül hózik
@Sianis: oksa,utánanézek[Szerkesztve]
-
pampika
őstag
Nem tudja valaki,hogy miért van az,hogy a firefox néha fogja magát és bezárja magát? Teljesen random,van, hogy megnyitok egy új tabot,vagy bezárok egyet.vagy épp új tabbat nyílik valami és egyszerűen a program futásának vége lesz,mintha én x-eltem volna ki.Ez miért lehet?
-
pampika
őstag
válasz
Jester01 #701 üzenetére
Szia!
Megoldódott a partíció problémám.Valami baja lett sztem legutóbb,amikor kiakadt és ki kellett nyomni és csúnya hangja volt a vinyónak.Valszeg vmi fontos helyre barmolt bele, mert azóta inode-okkal problémázott.A hétvégén leformáztam a partíciót,azóta megy gond nélkül
@GD:
náalm ez van az fstab-ban és automountolja a cd/dvd-t és meg is nyitja egy ablakban a lemez tartalmát./dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
-
pampika
őstag
válasz
Jester01 #681 üzenetére
Szia!
Ez a hét nagyon gázos lesz ilyen szempontból,szal max péntek fele lesz egy kis levegővételnyi időm,de ha neked akko jó,szívesen fogadom a segítséged
A screen és az ssh fennvan.Bár,hogy innentől fogva mit tegyek,hogy be tudj lépni,azt légyszi részletezd vmilyen formában.Az nem gond,hogy nem kötvetlenül a netmadzagon lógok,hanem van köztünk egy wireless router?
thx -
pampika
őstag
Itt keleten a helyzet változatlan....
A home-be van mountolva,restart és ugyanúgy read-only.Az fsck-t lefuttattam és ezt írta ki:
fsck /dev/hda4
fsck 1.38 (30-Jun-2005)
e2fsck 1.38 (30-Jun-2005)
/home: recovering journal
/home: clean, 17256/3695552 files, 3778714/7387891 blocks (check in 5 mounts)
Émmá nemtom,mit csináljak neki,hogy menjen -
pampika
őstag
Megvolt a reboot,de nem műxik
Ugyanúgy nincs jogom írni...pedig eddig minden okés volt
Prog gyakon hasznát vettem a linuxnak,mivel zh-t írtunk és olyankor ki kell jelentkezni a graf felületről.Viszont csak egy röpke pillanat átlépni az egyik konzolra,ahol meg lehet nézni az előre megnyitott szöveg filet,aminek a tartalmára kíváncsi volt a gyakvezír.Sokat dobott a zh-mon -
pampika
őstag
Sikerült megoldani,hogy rendesen használja a speed stepet a procin,valamint hogy a k3b írjon zene cd-t (k3b-mp3 csomit hiányolta).
Viszont a hda4 partícióm még mindig read only.Hiába írom be neki a chmod 777-t,nincs semmi hatása
Az mtab tartalma:
/dev/hda3 / ext3 rw,errors=remount-ro 0 0
proc /proc proc rw 0 0
sysfs /sys sysfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,gid=5,mode=620 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
tmpfs /lib/modules/2.6.12-10-386/volatile tmpfs rw,mode=0755 0 0
/dev/hda1 /boot ext3 rw 0 0
/dev/hda4 /media/hda4 ext3 rw,noexec,nosuid,nodev 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,size=10M,mode=0755 0 0
none /proc/sys/fs/binfmt_misc binfmt_misc rw 0 0
Fstab tartalma:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/hda3 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda1 /boot ext3 defaults 0 2
/dev/hda4 /media/hda4 ext3 defaults,user 0 2
/dev/hda2 none swap sw 0 0
/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0 -
pampika
őstag
Lenne egy elég nagy gondom:
pár napja megnyitottam vmi oldalt,ami miatt kiakadt az egész gép,semmire sem reagált vagy 10 percig..nem volt más ötletem,power gomb hosszan...a notebook ki is kapcsolt,de volt vmi olyan hangja,mintha a vinyót kb késsel karcolták volna végig.Újraindítottam,a vinyónak semmi baja sincs (defraggal megnéztem),viszont az a baj,hogy
1, a gnome betöltése után kiírja,hogy nem tudja állítani a cpu frekvenciáját (speedstepes pentium m proci),így konstans 1,6ghz-en fut,ami ugye akksi szempontjából nem túl jó
2, ami nagyobb gond: a szokásos boot,root,swap partíciók mellett van kb 20 giga adat partícióm (hda4),amit eddig simán tudtam használni,most viszont azt írja,hogy sima júzernek csak olvasható,nem módosítható.Rootnak úgyszint (su - val átlépve,a chroot 777-re azt mondja,hogy sorry,de read-only a hda4).Most mit csináljak neki? -
pampika
őstag
Hogy tudnám azt elérni,hogy ne csak az xmms legyen hajlandó lejátszani a zene file-okat,valamint a cd írók felismerjék az mp3-t,mint kompatíbilis formátumot.Mert jelenleg minden cdíró elszáll azzal,hogy az mp3 nem támogatott formátum,így nem hajlandó zene cd-t írni
-
pampika
őstag
Jah,és még egy dolog:
kéne egy rar kezelő progi.Hiába szedtem le párat,egyik sem ment.AZtán volt vmi 7z,vagy micsodi,ami elvileg hiperszuper,csak épp nem csinálja meg a kifejtést: bármilyen fáljra engedem rá,mindhol elszáll hibával.Parancssorból csinálom,de nem megy -
pampika
őstag
Ha ennyire probléma hiányban szenved a topic,akkor feltennék pár kérdést
Alap telepítéskor ugye kapok jópár multémidiás alkalmazást a rendszerhez.Azonban ezek közül ami tényleg műxik rendesen,az az xmms,mivel pl. a totem,meg az utólag telepített zenejáccódók (amarok,kaffeine,banshee) mind azért sír,hogy nem tudja kezelni a file-okat.Az mpayer fenn van minden codeckel,szal nem tudom,miért nem tud rendesen lejátszani egyik sem.A k3b-nek is az volt a baja audio cd-nál,hogy nem tudja értelmezni az mp3-akat.
Az xmms-nél van olyan bajom,hogy nem csak azt a könyvtárat nyitja meg,amiben vagyok,hanem teljesen máshol lévő file-okat is megnyit ha file hozzáadásával akaor zenét playlistre rakni.Ez a bug havernál is jelentkezik.
Úgyszint zenélős kérdés:miért van az,hogy egyszerre csak 1 progi tudja használni a hangkarit?Ha mondjuk megy a zene a háttérben és benyomnék vmi kis rövid vicces videot,akkor kidobja mplayer,hogy a video mehet,de a hangról mondjak le.A winben ezt meg lehet csinálni.Gondolom,itt is,csak hogy?Meg ha az egyik hangkarit használó progit be is zárom,akkor még el telik egy kis idő,amíg egy másik progi hajlandó lesz hangot kiadni magából (persze csakis úgy,hogy előző bezár és újabb aztán indít).Ezt nem teljesen értem,miért van
Azt hol lehet beállítani,hogy milyen típusú file-okat milyen progival akarok megnyitni alapértelmezésben?Mert a rendszer/beállítások/alapért. alk. csak a terminal,levelező,webböngészőt lehet beállítani.
köszi -
pampika
őstag
Áh,köszi
Adtam neki egy chmod 777-et és azóta megy (ls -a -l )-el nem akarta megtalálni,ha .*-ra,vagy hasonlóra kerestem,a midnight commander meg kissé szét volt csúszva recovery terminal alatt.
De mostmár megyRákerestem a synapticban :
iceauth : X ICE authentication manipulation.
Kell ez nekem? -
pampika
őstag
Jájj,jájj,jájj!
Akadt egy csöpp problémám.Ibm T41 + ubuntu 5.10.Ma mentem pestre picimacis wlan karit venni,vittem magammal a notit is (kocsival).Végülis nem volt idő helyben kipróbálni.Hazafele megálltunk és gondoltam,belerakom a wlan karit,hátha felismeri egyből (elvileg kéne neki,mivel gigabyte kari rt2500 chippel) és akkor lehet hazafele egy kis wardrive-ot(elérhető wlan háló vadászat) csinálni
És amikor kapcsolnám be akksiról a gépet,bejön a bejelentkező képernyő,majd feljön egy ilyen ablak:
A környezet futása kevesebb mint 10 másodpercig tartott.Ha nem magától lépett ki,akkor ez azt jelentheti,hogy valami telepítési hiba történt, vagy megtelt a lemez.Próbáljon meg bejelentkezni csökkenetett módban, hogy lássa, ki tudja-e küszöbölni a problémát.
Részletek megtekintése ( ~/.xsession-errors fájl) ??
Ha megtekintem,ezt írja:
/etc/gdm/PreSession/default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/default: running: /usr/bin/X11/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x ''/var/lib/gdm/:0.Xservers'' -h '''' -l '':0'' 'andris''
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
_IceTransTransNoListen: unable to find transport: tcp
_IceTransmkdir: ERROR: euid != 0, directory /dev/X will not be created.
_IceTransmkdir: ERROR: Cannot create /dev/X
_IceTransPTSOpenServer: mkdir(/dev/X) failed, errno=13
_IceTransOpen: transport open failed for pts/pampi:
_IceTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for pts
_IceTransISCOpenServer: Protocol is not supproted by a ISC connection
_IceTransOpen: transport open failed for isc/pampi:
_IceTransMakeAllCOTSServerListeners: faied to open listener for isc
_IceTransSCOOpenServer: Protocol is not supported by a SCO connection
_IceTransOpen: transport open failed for sco/pampi
_IceTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for sco
** (gnome-session: 8300) : WARNING **: Unable to read ICE authority file: /home/andris/.ICEauthority
(andris a felhasználó név,pampi meg a host)
A gyakorlatban annyi látszik,hogy bejön a bejelntkező képernyő,belépek,majd amikor jönne,hogy kis folyamatábrával betölti a gnomeot,nautilust,etc-t,akkor dobja ki a fenti üzenetet.Akksi ki,csak 220v-ról ugyanez.Ha terminálba kimegyek,akkor be tudok lépni,mennek a progik,sőt még a graf dolgok is bejönnek(pl. mplayer is megy,xmms is múxik parancssorból indítva).
Amit ír,hogy vmi telepítés kavarhat be,az elvben lehetésges,mostanában telepítettem rá pár dolgot,de nagy részüket gyári csomagból az egyszerűsítette telepítővel,így nem értem,mi kavarhatott be
Valakinek van vmi épkézláb ötlete?Fontos lenne életrekelteni a notit rendesen,mert kötelező progit kéne írnom rajta,aminek a határideje vasárnap éjfél -
pampika
őstag
Jah,még annyi gondom lenne,hogy az akksis időt hogy lehetne kicsit megnövelni?(lehet mondjuk,hogy a testreszabott kernel segítene vmit a dolgon),de azért egy notinál az egyik fő szempont,hogy mennyit megy akksiról.És win alatt csak doksi olvasással elment akár 5:15-öt is,vagy net+zenével kényelmesen 4 órát,most viszont egy quark zenejáccó + firefoxra kiír 2:20-t
Ebben a notiban az optikai olvasó könnyen cserélhető és ezt a win usb-s eszköznek ismerte fel -> leválasztva menet közben is ke lehetett szedni.Viszont amikor multkor az ubuntu alatt kiszedtem (umount után,de leválasztás hiányában),akkor csontra fagyott a rendszer
A gaimet használom chatre,de ez is,meg a kopete is azt játsza,hogy ha sokáig nem csinálok vele semmit (~fél óra),akkor ledob a hálóról,pedig az van neki beállítva,hogy ne váltson away üzemmódba..
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
Sziasztok!
Én is az ubuntunál kötöttem ki (jópár próbálkozás után(gentoo ~1,5 hét próba,debian,majd ubuntu)
Alapjáraton egész jó kis rendszer,nálam egy ibm t41-es notin fut.Bár van vele 1-2 apróbb gondom...
Pl. nálam se nagyon száguld (gnome alatt).Ezért ötlött fel,hogy lehet-e a kernelt fordítani,vagy csak készen telepíteni? És ehhez kapcsolódóan lenne egy alap kérdésem: ha a kernelt leforgatom,akkor csak reboot és azzal a kernellel fog indulni,vagy újra kell rakni az egész rendszert? (gentooval fordítottam párszor kernelt) Szóval a kernel mennyire van összeépülve a renszer többi részével? (azt tuom,hogy ez a magja
)
Aztán ha fut egy zenélős progi (pl. quark) és indítok egy másik olyan progit,ami a hangkarit használná,akkor a 2. progi nem fog hangot adni addig,amíg az elsőt ki nem lövöm és a 2-t újra nem indítom.Azt még megértem,hogy egy progi kivételes jogot kap a hangkari kezelésére,de ha az 1. abbafejezi magát,akkor a 2. miért nem használhatja gond nélkül? (no meg miért nem lehet,hogy egyszerre több progi is szóljon a hangszórón,ami win alatt lehet,ha egyszerre megy több winamp,pl.)
A firefoxban win alatt az egér görgőjével be tudom zárni a nem használt fület,lin alatt meg beilleszti a vágólap tartalmát.Ezt nem lehet valahogy átállítani?Mert kényelmesebb lenne.
Van egy linksys wusb11v4 usb wlan karim és azt kéne majd beüzemelni...az ndiswrappert már leszedtem,majd este próbálkozom vele
@Sianis: a fordítási project még aktuális?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest