- Youtube Prémium és ChatGPT
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
xion_81
csendes tag
válasz
Jester01 #3897 üzenetére
Addig jutottam hogy feltelepitettem a Linuxot bent a 2db hálókártya.. ki szerettem volna próbálni mindkét hálókártyát jó-e de mint irtad valószínuleg azért nem működött a dolog mert 1 subnetben voltak és telepítésnél az eth0 -át állítottam be ''alapértelmezettnek'' vagyis azt választottam ki.
Szóval az ábrán látható módon gondoltam összehozni a hálózatot hogy legyen egy proxym. De még fogalmam sincs hogy a 2db hálókártya hogy fogja ''látni egymást'' mivel router és az eth0 is 192.168.2.x en van a belső háló meg 192.168.1.x en ! Ha pontosan leírnátok a natolást nagy segítség lenne..meg hogy még mit kell beállítanom hogy működjön a dolog.
A squid konfigurálása még messze van
Köszönöm a segítségeket.... -
xion_81
csendes tag
Help ! ADOTT 2db hálokártya és Ubuntu server 6.06 (semmi grafika
)
A sudo nano /etc/network/interfaces parancsal mindent frankon beallitottam.Majd ujra is inditottam a sudo /etc/init.d/networking parancsal. Minkét hálokártya eth0,eth1 statikus cimeket tartalmaz eth0: 192.168.1.238 , eth1: 192.168.1.239 .
A hiba hogy csak az eth0 cimen jon az internet az eth1 -en semmi sincs. A ping parancsra mindketto frankon valaszol ha kiadom a ping 192.168.1.239-et.
Mi lehet a gond ?
(a gateway, a nameserver és ezek a dolgok mindkettoben ugyan arra vannak beállítva ) -
xion_81
csendes tag
IFCONFIG ra annyit ir hogy eth0
[Szerkesztve] -
xion_81
csendes tag
Help- static ip - eth0 - eth1
Adott egy Ubuntu 6.06 server. Belepakoltam 2 hálokartyat telepiteskor kerte is az egyik adatait amit szepen meg is adtam..fix belso ip.. a baj hogy a masik halokartya adatait nem kerte be es nem is mukodik..hol tudom elinditani vagy hogy tudom felismertetni bekonfiguralni ?
Most ezt látom az etc\network\interfaces faljban
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
iface eth0 inet static
address 192.168.1.239
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1
dns-nameservers 192.168.1.1 -
xion_81
csendes tag
válasz
xion_81 #3704 üzenetére
MC - Midnight Commander Ubuntu Server 6.06 alatt !
Koszonom a sok hozzaszolast ami segitett ! Most osszefoglalom ''idiótabiztosan'' hogy sikerult feltelepitenem az mc-t. Remélem segit majd másoknak...Mert mint tudjuk annak ellenére hogy Debian alapú az Ubuntu mégse mukodik az apt-get install mc ...
1.Internet kell hozzá
2.itt állsz: userneved@szerverneved:~$
3.cd /etc
4.most azt látod hogy userneved@szerverneved:/etc~$
5.sudo nano ( a nano egy szerkeszto )
6.beirod a jelszavad
7.bejon a Nano fokepernyoje..
8.ctrl+r ( azaz itt keredes ki mit akarsz megnyitni )
9.ctrl+t ( itt tudod majd kikeresni ami kell neked )
10. neked az APT konyvtar kell és azon belul is majd a sources.list
11. szoval menj bele az apt konyvtarba és nyisd meg a sources.list filet
12. pillanatok alatt meg is nyílik...majd
keresd meg az osszes # deb http://stb stb stb sort és szedd ki elolle a # (komment) jelet
az osszes ugy nezzen ki hogy pl.:
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu dapper universe
13. ctrl+x ( kilépunk )
14. megkérdezi hogy akarjuk e menteni ( pesze ) uss egy Y -ont
14. ctrl+t ( kéri hogy mi legyen a file neve,mivel ugyan az ezert megkeressuk ujra a filet)
15. apt konyvtar benne megint ramegyunk a sources.list -re
16. Y ( kerdi hogy felulirjuk-e)
17. majd ki is lép és oda kerulsz hogy:userneved@szerverneved:/etc~$
18. sudo apt-get update
19. sudo apt-get upgrade
20. sudo apt-get install mc
ÉS kész is. Persze millio 1 féle képpen lehet de nekem igy sikerult.. remélem nagyon részletes volt és tudtam segiteni a hozzam hasonlo kezdoknek !! -
xion_81
csendes tag
köszi.. a nano jo lett !
-
xion_81
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget kérnék mert elakadtam..feltelepitettem az Ubuntu server 6.06-ot ami nagyon tetszik, le is frissult a netrol mindent szepen feltelepitett és felismert.
Viszont apt-get el nincs MC (midnight commander)..mivel nincs semmi editor benne ezért a sources.list ba se tudom beszúrni a http://archives.ubuntu.com/ubuntu -t ahol elvileg megtalálható lenne az MC majd egy apt-get update upgrade parancsal bekerülne a dselect-be és fel tudnám telepíteni !
Help ! Tudom kicsit zavarosan irtam le de a lényeg hogy valamilyen editort hogy tudok rávarázsolni parancssorból természetesen. A Vim -et ne irjátok az valami borzalom !
köszönöm a segítséget -
xion_81
csendes tag
Elég kezdő vagyok a témában de nem tudom miért jók az Ilyen meg olyan alapú Debian verziók mikor a Debianban mindent ugyan így meg lehet csinálni.
-
xion_81
csendes tag
Sajnos nem műkszik..a home könyvtárba kicsomagolva se.De már beállítottam azt ami alapértelmezettként van benne.
--------------------------------------------
Viszont most OpenOffice 1.9 van az Ubuntu 5.10-en és letöltöttem a tömörített OpenOffice 2.0.1 -et ( HUN ) . a http://hu.openoffice.org/about-downloads.html [link] helyről..
Kicsomagoltam a home könyvtáramba tele van .deb fájlal.Hogy tudom eltávolítani a jelenlegit és felrakni a friss magyar OpenOffice 2.0.1-et a legegyszerűbben ?! -
xion_81
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nekem sajnos nehéz nektek viszont nagyon egyszerű kérdésem..
Feltelepitettem az ubuntu Linux 5.10 -et. NET nincs a gépemen de letoltottem a thunderbird-1.0.7.tar.gz file-t viszont nem tudom hogy hogy kellene feltelepitenem és elég kezdő vagyok..Nem olyan egyszerű mint a winfos -ban setup.exe...
persze gondolom ez is gyakorlat kérdése.!
Ezért akinek van türelme és ideje kérem pontosan írja le nekem hogy is tudok egy netrol letoltött programot telepiteni az ubuntu linuxomra...
KÖSZI
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Youtube Prémium és ChatGPT
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Gurulunk, WAZE?!
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest