- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
Jester01
veterán
Nem, a linuxra gondoltam. A win ugyanis magát az adatot titkosítja ha jelszóval véded, ezért nem lehet tiszta winnel sem hozzáférni. Nem tudom te hogy adtál jelszót a linuxon, de ott is lehet adattitkosítást csinálni (többféleképpen is) amit utána hiába is próbálsz meg a jelszó ismerete nélkül máshogy (akár win alól is) kiolvasni.
-
dr_strange
senior tag
-
dr_strange
senior tag
ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz;-)
nálam most:
xp (gyütt a géppel) - gentoo - swap - ubuntu (dísznek) a sorrend, aztán amikor az ubuntu felment, feltette a maga grubját, én meg - lustatság fél egészség - szépen abban írom át a gentoos kerneleket is, valahányszor újat fordítok -
Sianis
addikt
Ne vitatkozzunk, kell!
Hallgas rám, tudom, hogy egyszerűbb lesz így. Az is elég, hogyha fogod és átnevezed a /boot/grub/menu.lst-t menu.old-ra. Telepítés után pedig az új menu.lst soraiba belerakod a a menu.old sorait. Remélem, hogy mikor /boot-ra rátelepül a buli nem szedi ketté az ott lévő grub-ot
Sianis -
Sianis
addikt
Nem kell itt ámulni bámulni!
Az MBR-be csak egy kis program kerül. Telepítéskor megkapja, hogy hol keresse a saját részeit ( erg hol van a /boot ). Onnan utánna már betölti a kernelt és a megfelelő paraméterekkel indítja a kiválasztott rendszert. Az MBR túl kicsi egy Grub-nak, hiszen képes mindenféle fájlrendszerről behozni a kernelt és Windows-t is tud undítani, tehát kell neki némi hely, de azért nem vészes. A menu.lst azért kell, hogy ne te jegyezz meg egy szép hosszú parancssort.
Méret dolog: 100 bőven elég, ha nem sajnálod persze!
Sianis -
Sianis
addikt
Kell egy /bott partíció, de úgy, hogy az ne formázza a telepítéskor, mert akkor ugranak a kernelek.
Ez ugye beállítható.
Plusz jó lesz minden új telepítéskor a grub menu.lst beállító fájlját elmenteni, hogy megmaradjanak a régi indítási beállítások. Kb ennyi a trükk.
Remélem érthető.
Sianis -
ngabor2
nagyúr
nem, az mbr az legfeljebb /dev/sda lehet. az 1024 cilinderes határ egy ideje már nem számít, ha a legutolsó logikai partíció a /boot, a grub akkor is megtalálja. a win partícióját ne bántsd, mert ha átteszed, akkor 99%, hogy nem fogod tudni életre kelteni.
mintha valahol olvastam volna, hogy a grub satás vinyókkal mostohán bánna... remélem csak régi, javított bug. -
Sianis
addikt
Bátran előre!
Miért ne működne?Csak kéne csainálni egy külön boot partíciót, mert anélkül eléggé furcsán fognak viselkedni, amúgy meg mind képes egy helyre berakni a boot partícióját. Csak megfontoltan csináld a dolgot, mert könnyen baj lehet belőle. Előbb kérdezz amit nem értesz, aztán cseleked!
Jó látni, hogy valaki követi a Linux-os bűntetteimet.
Sianis -
ONE-T
csendes tag
hát ezt én is megprobaltam, marmint az xgl-t csak nem engedte tovabb csinalni kb mikor a felenel tartottam a konfigolasanak mert azt irta hogy hianyzik egy csomag, pedig mar be tudtam jelentkezni xgl-el...nemtudom mi lehet a baj, szerintem hogy még nagyon béta...
Az előző kérdésemre senki nem tud válaszolni? nevezetesen az ikonsáv csináló programról lenne szó.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest