- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
Pár helyen más is lehetett volna csinálni -talán elegánsabb is lett volna, de nem akartam még ennél is hosszabb hsz-t írni. Az igazat megvallva nem profiknak készült a leírás, hanem kezdőknek -mint én. Egy kezdőnek nem feltétlenül kell értenie minden lépést ( ha érdekli úgyis utána néz ), lényeg hogy működjön.....
Köszi a kiegészítés/helyesbítést -az soha sem baj ha van.
ui.: azért írtam be ezt a leírást, mert láttam, hogy régebben már más is szenvedett ilyesmivel -most itt a recept, használjátok! -
Forest_roby
őstag
IPTABLES - internet megosztás LINUX alól crossos UTP kábellel!
Kezdetnek:
Jester01 hathatós segítségével sikerült megcsinálnom ezt a gépemen, szóval őt illeti a köszönet, én csak beillesztem ide, hogy többet ne kelljen ezzel senkinek se szenvednie és én is megtalálom itt a jövőben -remélem.
Hálókártyák konfigurálása:
1.gép - min 2db hálókártya
eth0:
feltételezem, hogy itt kapod a netet, elvileg mindegy, hogy DHCP-n vagy fix IP- címen, de ennek működnie kell.
eth1:
IP: 192.168.0.1
MASK: 255.255.255.0
Átjáró: nincs
A DNS- kiszolgáló az globális dolog -mind a két hálókártyára vonatkozik. Fontos tudni, hogy mi az, a Hálózati beállítások ablakban a DNS fülön meg lehet nézni. FONTOS: NEM BELEPISZKÁLNI!!
2. gép -min 1db hálókártya
eth0:
IP: 192.168.0.2
MASK: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1
---
DNS: az 1. gép DNS kiszolgálója!!
Ezzel az IP-k beállítva....
Telepítés, program beállítás:
sudo apt-get install ipmasq --nekem fel van telepítve, de nem biztos, hogy szükséges
sudo apt-get install iptables
---
sudo gedit /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Tartalma legyen: 1 --ettől lesz router a gép.
sudo gedit /etc/network/options
ip_forward=yes --legyen benne
sudo gedit /etc/network/if-up.d/ntp-server
másold be ezt a sor mondjuk az elejére:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
Ezzel nagyjából készen is vagyunk. Ajánlott az újraindítás, de ha nem tudsz újraindítani vmi miatt, akkor:
sudo /etc/init.d/networking start
sudo ifdown eth0
sudo ifup eth0
sudo ifdown eth1
sudo ifup eth1
Itt már elvileg működnie kell, de nem tom -én újraindítottam.
Ennyi volt, sok sikert!
ui.: köszi Jester01! -
Forest_roby
őstag
Hát, ha csak ennyi baj lesz vele, akkor ezzel még vhogy én is megbékélek. Egyébként tettem ki symlinket, de az vhogy nem tetszik. : )
ui.: Ha berakom az fstab-ba a particiók mountolását, akkor egy restart után kitette az ikonjait, de ez a mobil rack -emnél nem járható út.....
mindegy, köszi a segítséget mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
-
Forest_roby
őstag
jaja, ikon!
Felmountolok egy particiót és nem jelenik meg se az asztalon ikon, se a Helyek menuben..
gconf-editor -ral ki tudtam tenni pár hasznos ikon-t, de asszem ez az adott problémára nem lesz jó ( bár lehet ujra kellene mountolnom a winyókat ) .
Kitettem egy Szamitógép nevű ikont is, abban se találom a felmountolt particiók ikonjait.... : ( -
Forest_roby
őstag
Ti milyen repókat használtok? Beírná vki akinek műxik minden (6.10) ?
Mint a 6.06 -ban itt se akar megjelenni az ikonja a felmountolt winyómnak, erre van vmi kultúrált megoldás? -
Forest_roby
őstag
hi!
Gondolom az 5.10 -> 6.10 átálás elég rizikós. Ha felnyomom a 6.10 -et egy mobil rack-re és ott beállítok mindent, majd ugy döntök, hogy ez jó lesz, akkor ha a rendes vinyómat formázom és simán átmásolom rá a mobirack tartalmát + ráeresztek egy grub-ot akkor fog ez működni? -
Forest_roby
őstag
ngabor2, GD!
thx, majd kipróbálom -addig is reménykedek, hogy jó lesz!
(100%) -
Forest_roby
őstag
Hi!
Már régóta meg akartam kérdezni, de vhogy mindig elmaradt. Ha pedrive-ot ( mp3 player ) dugok a gépre és rá akarok vmit másolni, akkor ugy csinál a gép mintha rámásolná pedig nem ( ritkán rámásolja ) , mi ennek az oka, mi lehet a megoldás?
mod: GD! juppiiii!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Van akinek a gnome jobban bejön!
Rádaásul, gnome alatt grafikus programokat írni ( nekem ) egyszerűbb, -főleg azért mert gőzöm sincs, hogy kde-s progikat hogyan kell írni
mod:
böngészés! Egyet értek veled, szerintem is lasabb linux alatt az ff, de meg lehet szokni a csak IE -re írt oldalakról a véleményem az, hogy szarok.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hi!
Hogy tudom a netet megosztani ubi alól?
Van két db hálókártya a gépemben alapból, az egyikbe bemegy a netem, és a másikból szeretném megosztani egy db gépnem crossos kábelen keresztűl. Ezt hogy kell? Van vhol vmi leírás erről? Vagy alapból tudja?
Előre is köszi a válaszokat! -
Forest_roby
őstag
HI!
2 kérdésem is lenne!
- Teganap lefagyott a gépem ubuntu alatt, valszeg azért mert mozgattam a gépet, de nem is ez a bej, restart után a FF -nem akarta elindítani magát, ezt jól megasszonatm.... Naszóval, azt írta ki, hogy a defaut felületet nem tudja elindítani, mert vki használja. Létre kelle hozni egy újat és csak akkor volt hajlano elinduli. A gáz az, hogy ez a felület aztán teljesen default - semmi beállítás. Hogy lehet vissza vadászni a régi beállításaimat?
- elfelejtettem,de van egy harmadik is : )
- A dvd írás nagyon szar linux alatt és a file-ok másolgatása, akár kitömörítése is lassabb mint kellene.... Lehet, hogy vmi beállítás hiányzik neki? DVD írón elvileg a dma-t bekapcsoltam, de semmi változás. max 2x -en ír a 16x-os íróm, felajánl nagyobb írást is, de nem tud..... Erre vmi megoldás?
(mi volt a 2. kérdésem?
)
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #4076 üzenetére
jah..., elneztem! A grub felment, de ez nem oldotta meg ay xp/s problemat, de az nem ide tartozik.
bocsi -
Forest_roby
őstag
Hi!
Ujra akartam telepiteni a wint, mert nem volt jo es mikor rebootolt a telepito ezt irta ki:
Hianyzo NTLDR
Gondoltam ujrateszem a grub -ot, ha mas nem legalabb visszaterhetek a mar jol megszokott ubuntuhoz, de NEM.
knoppix be, grub install:
su -
mkdir /tmp/linux
mount /dev/hda5 /tmp/linux/
cd /tmp/linux/
ls
bin debootstrap home lib mnt root sys var
boot dev initrd lost+found opt sbin tmp vmlinuz
cdrom etc initrd.img media proc srv usr
cd /
chroot /tmp/linux/
root@Knoppix:/# grub-install hd0
Due to a bug in xfs_freeze, the following command might produce a segmentation
fault when /boot/grub is not in an XFS filesystem. This error is harmless and
can be ignored.
xfs_freeze: specified file [''/boot/grub''] is not on an XFS filesystem
Installation finished. No error reported.
This is the contents of the device map /boot/grub/device.map.
Check if this is correct or not. If any of the lines is incorrect,
fix it and re-run the script `grub-install'.
(hd0) /dev/hda
(hd1) /dev/hdb
root@Knoppix:/# grub-install /dev/hda
Due to a bug in xfs_freeze, the following command might produce a segmentation
fault when /boot/grub is not in an XFS filesystem. This error is harmless and
can be ignored.
xfs_freeze: specified file [''/boot/grub''] is not on an XFS filesystem
Installation finished. No error reported.
This is the contents of the device map /boot/grub/device.map.
Check if this is correct or not. If any of the lines is incorrect,
fix it and re-run the script `grub-install'.
(hd0) /dev/hda
(hd1) /dev/hdb
root@Knoppix:/#
Ha jol veszem ki, akkor nem sikerult a dolog.....
Mit tehetek az ugy erdekeben?
Elore is koszi!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
ha elszarsz vmit, azon semmilyen progi nem segíthet, pont a gcc hibaüzenete az ami segít a hiba megtalálásában és mint mondtam a gvim is kijelzi az alap dolgokat, így könnyű az elgépelési hibákat észre venni!
-
Forest_roby
őstag
gcc elég profi!
C -ben való programozáshoz semmi szükség külön programra, csak egy egyszerű szövegszerkesztő kell és a gcc + egy csomó lib....
A windows alatt használt devc++ se tud többet, mint egy pofás szövegszerkesztő és a gcc. ennyi az egész nagy vonalakban.
Linuxra a gcc-t nyilván telepíteni kell és a szövegszerkesztőnek a gvim -et ajánlom. Elég professionális szövegszerkesztő és a progiban a fv-eket szépen kiemeli!
SOK SIKERT! -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3993 üzenetére
mod: + a képernyő közepén jelenik meg a kép kicsiben, nem az egész monitoron nagyban....
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3989 üzenetére
HI!
gericom hummer notebook, Integrated Graphics i810 -es videokártya, xorg.conf -ban szépen benne van.
A képernyő felbontást nem lehet 640x480 -nál nagyobbra felrakni.
Vmi ötlet?
Előre is köszi a segítséget! -
Forest_roby
őstag
Sianis! ( más is válaszolhat!
)
Volt vmi negatív tapasztalat az NTFS fs.-re való írás közben? Egyszóval: megbizható? -
Forest_roby
őstag
Hi!
Notebook, nem tudom a márkáját, de bízom benne, hogy nem is kell.
Fel ment rá az ubuntu, nem tom melyik, gondolom 6.06 és nem megy az 1024x768 -as felbontás. vga vmi intel graphics something.
Vmi ötlet?
Mod: GD kösz az infókat.....
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
szerintetek tartják az időpontot az ubuntusok és okt1-én megjelenik a 6.10?
az 5.10 -et fel lehet frissíteni 6.10-re? /átírva a sources.list -et, stb..../
Ja mégvalami, mondjuk, hogy most az ubuntum 100%-os és le szeretném menteni, hogy ha vmi gáz lesz akkor simán vissza tudjam tenni. Ezt hogyan kell - lementeni és visszarakini?
Előre is köszi a válaszokat!!! -
Forest_roby
őstag
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3955 üzenetére
mod: a terminálban futatható progik mennek.......
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Azt hiszem, hogy ez mostmár nem elöszőr van.
Cannot open display hibaüzenetet küld a gép, ha vmi-t terminálból próbálok elindítani - minden progira igaz!
Ha meg simán ikonnal akarom elindítani, akkor egy ideig ugy néz ki mindha elindulna aztán hirtelen eltünik...... / azok a progik amik már el vannak indítva - működnek, ezért is tudok most üzenetet írni. A restart biztos segítene, de nem akarok restartolni akár hányszor ilyen hiba lesz.....
Hogy lehet, ezt megoldani?
Előre is köszi a válaszokat!
mod: most ezt dobta:
forest@forest-gep:~$ sudo krusader
Password:
krusader: cannot connect to X server :0.0
forest@forest-gep:~$
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
dr_strange #3894 üzenetére
ok, megnézem.
Az AceHtml 5 pro tud olyat, hogy ha belekattintok egy tag-be, pl: <body> akkor a hozzá kapcsolodó össze kapcsolót beadja, beleártve a css-t is. Tud ilyet bármelyik linuxos html editor? -
Forest_roby
őstag
hi!
Tett ki parancsikont magától.... :)
AktivX -hez meg talltam leírás - majd megpróbálom telepíteni.... /egyenlőre még nem működik jól/
A weblapszerkesztési folyamatban azért elég sokszor használom a preview-t és mivel semmi betűtipus nincs ebben a szimulált windowsban, így lehet, hogy ez felejtős dolog.... :(( -
Forest_roby
őstag
nem vagyok egy nagy wine szakértő ( bár cedegával már szórakoztam ).
Hogy lehet így a wine -t konfigurálni?
hiba:
Warning: the specified Windows directory L''c:\\windows'' is not accessible.
Warning: the specified System directory L''c:\\windows\\system'' is not accessible. -
Forest_roby
őstag
felmegy mindegyik, csak ha a másikat is fel akarom rakni akkor az elözőt letörli.
egyszerre a kettő nem megy fel...
forest@forest-gep:~$ sudo apt-get install wine winesetuptk
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
winesetuptk már a legújabb verzió.
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
A következő információ talán segít megoldani a helyzetet:
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
wine: Ütközik: winesetuptk de csak 0.7-1.1 telepíthető
E: Törött csomagok
forest@forest-gep:~$ -
Forest_roby
őstag
hi!
sudo apt-get install wine winesetuptk parancsra nem tudom feltelepíteni a progikat ( külön - külön se )
ha az egyki felmegy - a másik nem. nem tom mért....
Tudtok vmi megoldást? -
Forest_roby
őstag
HI!
Tudnátok írni vmi jól működő c64 emut Linuxra.
a nullától a kész verzióig kellene vmi leírás....
a vine 1.20-at próbáltam fordítani,de hibát dobot ki, ha gondoljátok azt menásolhatomide...
Előre is köszi a segítségeteket
jó 8! -
Forest_roby
őstag
''azureus-nál az tett be, hogy feltétlenül szükséges neki a mozilla-browser csomag is. szerintem ez így nevetséges. (igen, ez a teljes mozilla böngésző, mert hát az tényleg elengedhetetlen egy java-ban írt torrent kliens számára).''
Elég hülyeség, de azért van benne vmi. Az azureus hírhetten elég nagygépigényű torrent kliens, szóval egy bármilyen kukából kitúrt gépen nem biztos hogy elfut...
Ha a mozzila nem fut el a gépen, akkor az azureuson már ne is gondolkodj, ha meg a hely a gond akkor minek egy letöltőprogi!? -
Forest_roby
őstag
Nem lehet, hogy a vga-dnak nem megfelelő a hűtése és ezért mossa össze a képeket. ( pár perc kell még tulmelegszik )
Az is lehet, hogyegyszerűen csak rossz. Én a helyedben kipróbálnám egy másik vga-val és ha azzal is ezt csinálja, akkor megnyugodhatsz, nem a vga a rossz..... : ) -
Forest_roby
őstag
hi!
Rendszergazda joggal elindítottam a k3b-t és egy cd-rw törlése után lefagyott a progi, vagyis semmi egérbaztatásra nem reagál, nyomtam egy ctrl+c -t és még mindig megmaradt az ablak, persze a terminálban ugy tűnik mindha leállt volna.
Lényeg az hogy nem tudom leállítani a progit sehogyan se... és nem akarom ujraindítani a gépet. Tanácsok?
Előre is köszi a válaszokat!
mod:
ragazzo:
Jut eszembe, nem szép dolog egy fórumban egy másik konkurens fórum linkjét megadni segítség gyanánt.......
de azért hasznos volt, lebeszéltem magam a dologról!
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
hi!
Hallotatok vmit a 6.10 Knot-2 (edgy) -ről? Szerintetek érdemes már kipróbálni? -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3640 üzenetére
sudo -nál live cd -n eddig se kérte.
Ez is egy sudo parancs. -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3637 üzenetére
sudo su [enter]
pass: *****
egybe -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3634 üzenetére
pedig érdemes lenne!
próbáld: sudo su
és utánna nem kell sudo-zni. -
Forest_roby
őstag
hi!
Winyón lévő video_ts mappa tartalmát, hogy tudom lejátszani?
(nem akarom egyesével nyitogatni a fileokat)
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3601 üzenetére
sikerült! reboot után is műxik - ezek szerint nem zavart be a másik Apache.
-
Forest_roby
őstag
válasz
paramparya #3600 üzenetére
ha a sima Apache -ot eltávolítom, ami most fut, akkor a következő indításnál már automatikusan el fog indulni az apache2 !?
Ez itt a kérdés ......
próba - szerencse! -
Forest_roby
őstag
válasz
paramparya #3598 üzenetére
fent van, de megvan a hiba. Telepítésnél volt egy kis kavarás: az Apache/1.3.34 és az Apache2 is fel lett telepítve, először nyilván az Apache2-t használta a gép és simán ment a mysql, most viszont az Apache/1.3.34 -t használja és nem ment. A php.ini -be bemásoltam ezt: extension=mysql.so és most ott is működik a dolog. De akkor most van egy újabb probléma. hogy tudom az egyik Apache servert letüntetni a gépről ugy hogy a másik fentmaradjon és rendesen működjön!?
-
Forest_roby
őstag
hi!
Az Apache server amit telepítettem a gépemre, nem megfelelően működik. Telepítés után kipróbáltam a mysql támogatást és létrehoztam egy táblát. tökéletesen működöt.
Most viszont ezt írta ki:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /var/www/own/dinamikus_tablazat/kiir.php on line 15
Miért, mi a megoldás? -
Forest_roby
őstag
hülye vagyok....
vakon követem a wiki-t!
Sikerült beállítanom a jelszót a wiki alapján: mysqladmin -u root password db_user_password
és nem tudom megváltoztatni:
mysqladmin -u root password ************
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'
Nem tudjátok hogyan lehet? -
Forest_roby
őstag
adatbázist, táblát ugyanugy lehet létrehozni mint neten?
mod:
pl.:
// create table & ....
$sql = 'CREATE TABLE `tablazat` (
`sor` INT( 3 ) UNSIGNED NOT NULL default 0,
`oszlop` INT( 3 ) UNSIGNED NOT NULL default 0,
PRIMARY KEY ( `sor`, `oszlop` )
)';
mysql_query( $sql );
Ez műxik így is?
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
sudo apt-get install mysqlcc
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
E: Nem található a(z) mysqlcc csomag
help! -
Forest_roby
őstag
Hi!
Gondoltam telepítek a gépemre xgl-t, láttam a neten ubuntus screenshot-okat amiken volt xgl, szóval nem lehetetlen a dolog.
[link]
Ez alapján gondoltam a telepítést, de nem akarok hibákat ( pl: kötőjel gubanc ). Ránéznétek, hogy szerintetek jó-e ez a help v. nem? mit érdemes előtte lementeni, ha vmi balul sül el még vissza lehessen állítani a régi rendszert?
Előre is köszi.
( ubuntu 5.10 full update, upgrade )
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Köszi!
Sajna volt egy nem kívánt mellékhatás, ha belépek a gépbe kde felületen -nagyrésze magyar-, akkor szétesik a kép, vagyis mintha a monitoron látott kép egy hengerre lenne felcsavarva és a hengert elcsavarnák az egyik irányba... a jobb oldalon van a bal oldal tartalma és vissza + középen egy nagy ''szakadás''. Szóval nem igazán műkszik.
De ez nem igazán baj, csak kiváncsi voltam milyen az ubuntu kde alatt -láttam, ennyi elég is volt. Maradok a gnomenál.... -
Forest_roby
őstag
Hi!
Telepítettem a kubuntu-desktop -ot és szép, meg jó, de minden betű hatalmas és minden angol. Ez normális?
ngabor2: jól működött ez a másik gépen letölt, ezen a gépen install trükk. thx
letörölhető a mappa tartalma? /var/...mittudomén.../archives/.... -
Forest_roby
őstag
Nem azzal van baj, amit elbaltázok, hanem azzal amit jól csinálok és mégsem megy.
Általam tapasztalt 6.06-os hibák:
- Nvidia driver nagyon nehezen lehet feltelepíteni (gondolom, nem minden gépen, de többek között az enyémen is)
- Ha felmountolok egy winyót (particiot) nem jelenik meg sehol automatikusan, csak a rendes elérési uton érem el. /media/particio/.....
- Egyszerűen lasabb a gép, egy egyszerű ablak áthelyezésnél is 100%-os a procihasználat, pedig elvileg fent van az nvidia driver, az ablak scrollozásról nem is beszélve....
- multimedia codecek telepítése, nem hozott semmi eredmény, -a totem nem játszott le semmit, amíg vmilyen player nem került a gépre, már nem emlékszem a nevére. Utánna a totem is lejátszott mindent, de valahogy akadozva, pelepörgetésnél 2 perc várakozás stb...
- és még voltak problémák, max most nem jut eszembe
- 100%-ig fel volt frissitve, minde a megszokott modon lett telepítve, ugy ahogy most az 5.10-et és nincs vele semmi bajom. -
Forest_roby
őstag
valahol lett kérdezve, hogy baj -e az, ha 6.06 -os sources.list -et teszünk be az 5.10 -nek. Hát, lehet, hogy nem volt valasz, de az tuti, hogy senki se írta azt, hogy ez baj lenne, ezért is másoltam be a 6.06-ost.
mod: mindegz, thx. hála.. nem sok mindent vesztettem. max 1-2 orat.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
na, a grub menu.list jét tudom knoppix alol is szerkeszteni.
a /boot/grub/menu.lst -ben, hogy néz ki az ubuntu betoltoje? /csak hogy be tudjam masolni. -
Forest_roby
őstag
Hi!
No... irom a probemat. Mar nagyon nem tetszett az xp-m es a 6.06-om, gondoltam szepen ujratelepitem. Az xp -vel akartam kezdeni, de nem tudtam bebootoltatni vele, nyilvan az volt a baja, hogy jol szet van ganyolva a winyo, de ez most nem is szamit. Gondolom, jo ha nem hat nem, akkor telepitek egy 5.10 -et, hatha annak a particionaloja rendbe hozza a hibat. Szepen fel is telepult, gondoltam telepitek ra multimedia codec-eket. Frissitettem a sources.list -et ( 6.06 sources.list-el ) es elkezdtem a codecek telepiteset. fura volt, hogy olyan sokaig tart a dolog, aztan megneztem 140Mb/ot szedett le, koztuk vmi uj kernelt is. Megkerdezte a gep, hogy akarom -e az uj kernelt telepiteni, eleg veszelyes muvelet, stb...
Leokztam, gondoltan, ha nem teszem, akkor nem mennek fel a codecek. Gyorsan nyomtam egy reboot -ot es ujraindult a gep. Amikor bejott a grub, nem volt valaszthato semmilyen linux, csak memtest es xp (pedig nincs is telepitve).
Gondoltam telepitek egy uj grub-ot, live cd-be stb.... eredmeny semmi.....
Vmi otlet? -
Forest_roby
őstag
hupsz, akkor telepít egy vi szövegszerkesztőt azt kész.
egyébként nem tudtam ,hogy annak nincs terminálos megfelelője. soha nem használtam. én vi --> vim --> gvim -et használok.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3451 üzenetére
gedit /var/log/Xorg.0.log
Ezután a kérdés után ezt a topicot ajánlom neked: [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory: Nikke
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest