- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
dr_ace
aktív tag
a kde-frissítéssel sikerült teljesen hazavágni a linuxomat, a bejelentkezőképernyő betöltésénél becrashel vmi SIGSEGV hibával... nembaj úgyis le akarom szedni az egészet és feltenni a kubuntut mert a mostaniban már voltak kavarok.
-
dr_ace
aktív tag
válasz
ngabor2 #2066 üzenetére
azután hogy beírtam a sudo chmod 777 /media/hda1 sort kéne még csinálni valamit? mert ha csak ezt megcsinálom és utána megpróbálom elérni a meghajtót még mindig nem sikerül.
a kde frissítés viszont jelen pillanatban is folyamatban van (csak a kdebase-t teszem fel), remélem nem lesz vele gond, kösz a segítséget -
dr_ace
aktív tag
válasz
ngabor2 #2064 üzenetére
átírás után ezzel a paranccsal próbáltam újramountolni a partíciókat: sudo mount -a de nem változott semmi, után újraindítottam a gépet de továbbra sem változott semmi.
igen, tényleg azt írja ki, hogy ez a legfrissebb (ami nem meglepő hiszen pár órája apt-gettel pakoltam fel és biztos azt töltötte le amit a legfrissebbnek ítélt), ettől még tény hogy nekem 3.4.3-as verzióm van, a legújabb pedig a 3.5.2-es. én erre a 3.5.2-es verzióra szeretnék frissíteni, lehet hogy ehhez dist-upgrade kell, én nem tudom. ezt a linket nézegettem: [link] ez azt mondja hogy az ott felsorolt helyekről le tudnám szedni a legújabb verzió csomagjait, de nem igazán értem hogy hogyan. -
dr_ace
aktív tag
/dev/hda1 /media/hda1 ntfs defaults,umask=000 0 0
/dev/hda5 /media/hda5 ntfs defaults,umask=000 0 0
most így néz ki az ftsab vonatkozó két sora nálam, de nem változott semmi, ugyanúgy nem férek hozzá. mi lehet a baj?
(továbbra is örülnék ha vki meg tudná mondani milyen paranccsal tudom a kde-t frissíteni)
''nem maga a kde írja ki, csak valamit küld a monitornak, ami miatt a monitor kiírja ezt az üzenetet. mint pl. a no signal-t, vagy a check signal cable-t, vagy hasonló ''belső'' üzeneteit.'' - lehet hogy erről van szó, de hogy tudnám kikapcsolni?
[Szerkesztve] -
dr_ace
aktív tag
sikerült átállítani a kde nyelvét magyarra, bár nemtudom jó ötlet volt-e ugyanis megint gondok vannak a hosszú ő és ű betűkkel
erre van vkinek ötlete?
és a többi kérdésem is áll még -
dr_ace
aktív tag
több kérdésem is lenne:
1: az ubuntu induláskor automatikusan bemountolja a wines particióimat, de csak root-ként lehet hozzáférni, ami ubuntu alatt elég körülményes ugye... gondoltam arra, hogy elindítom root-ként a nautilust és az adott meghajtón jobbegér-tulajdonságok és átállítom a jogosultságot, de nem engedte. hogy lehetne megoldani hogy a saját userem hozzáférjen ezekhez a meghajtókhoz?
2: a kde véletlenszerűen ezzel az üzenettel bombáz: ''Display changed: LCD off''
de ez nem egy párbeszédablakban jelenik meg, csak egy nagy szürke háttéren nagy kék betűkkel és csak 1 másodpercig lehet látni, aztán el is tűnik. iszonyatosan idegesítő, hogy szabaduljak meg tőle?
3: tudok letölteni a kde-hez utólag magyar nyelvet? és hogyan tudnám frissíteni a legújabb verzióra? -
dr_ace
aktív tag
örömmel jelentem hogy zökkenőmentesen sikerült feltenni a KDE-t
az első észrevételeim:
-3.4-es verzió, én úgy tudom van már ennél újabb is és arra számítottam, hogy a legújabb verziót fogom kapni
-az egész angol. hogy tudok rá magyar nyelvet leszedni?
amúgy tök hepi vagyok hogy sikerült feltenni, meg is kezdem vele az ismerkedést -
dr_ace
aktív tag
válasz
T. Almeida #2050 üzenetére
csak utólag írtam oda szerkesztéssel -
dr_ace
aktív tag
válasz
T. Almeida #2048 üzenetére
az nem fontos hogy a kde legyen az alap, csak az a lényeg hogy lehessen azt is választani
azt nézd meg pls hogy amit nekem kiírt az apt-get az jó-e mert úgylátom eltér a tiédtől
na elkezdtem, azt írja hogy még 55 perc. én ráérek...
[Szerkesztve] -
dr_ace
aktív tag
válasz
T. Almeida #2046 üzenetére
köszi, asszem neki is esek
akkor ha jól értettem ki kell adnom a startx parancsot (miután a csomagtelepítés lefutott), és akkor már választhatom a grafikus felületek között a kde-t?
kipróbálom, aztán ha elcseszek vmit akkor win alól jövök segítséget kérni
nos nekem ezt írja:
12 csomag frissítve lesz, 392 új csomag lesz telepítve, 0 el lesz távolítva és 86 nem lesz frissítve.
Az archívumokból 212MB/217MB-t kell letölteni.
Kicsomagolás után 564MB lemezterület lesz felhasználva.
[Szerkesztve] -
dr_ace
aktív tag
válasz
T. Almeida #2019 üzenetére
előszöris: köszi a font-okkal kapcsolatos tippedet, bevált, most teljesen jó minden betű az operában
aztán a kde-s dologról:
''Parancssorba beírod, hogy sudo apt-get install kde
Ha van helyed, ez egyszerűbb, mint az újratelepítás/újrakonfigolás.''
nagyon örülnék neki, ha tényleg ennyire egyszerű lenne a dolog (őszintén szólva lényegesen bonyolultabbra számítottam), de azért lenne kérdésem: konkrétan mennyi szabad helyre van szükség a művelethez? és meddig fog tartani 512K-s netkapcsolattal? (csak úgy saccperkábé)
köszi előre is -
dr_ace
aktív tag
válasz
Jester01 #2016 üzenetére
nekem az is teljesen jó lenne, csak attól félek hogy magamfajta kezdőnek egyszerűbb leszedni ezt és felrakni egy kubuntut. de ha egyszerűen fel tudnék pakolni egy kde-t annak nagyon örülnék, csak segítséget kérnék hozzá
edit: még valami eszembe jutott. sikerült is linux alá feltennem az operát (kedvenc böngészőm), de egy baj van vele: a hosszú ő és ű nem úgy jelenik meg ahogy kellene. hol tudom átállítani a karakterkészletet és mire állítsam? (sorry ha ez inkább opera topicba való, de hátha itt is tudja vki)
[Szerkesztve] -
dr_ace
aktív tag
előre is bocs ha láma kérdés lesz, de kezdő linuxos vagyok.
szóval feltettem az ubuntut, tetszik meg minden, de asszem inkább KDE alatt szeretnék nyomulni (de legalábbis kipróbálni mindenképpen), ezért inkább a kubuntut tenném fel. nade a probélma ott van, hogy én úgy vettem észre, hogy az ubuntut használják többen és a fórumok is nagyrészt erről szólnak. a kérdésem pedig az hogy az ubuntu és a kubuntu csak a grafikus felületben különbözik és minden más hajszálra ugyanaz? mert attól félek hogy kubuntu alatt elakadok és nem találok majd fórumot ahol tudnak segíteni mert mindenki ubuntut használ. vagy alaptalan a félelmem? nyugtassatok meg pls
nagyon fontos lenne pl hogy az ndiswrapper menjen; ha meg tudtam csinálni ubuntu alatt akkor elvileg kubuntu alatt is jó lesz? -
dr_ace
aktív tag
hali!
nem kis nehézségek árán sikerült belőnöm ubuntu alatt az ndiswrapper-t, most is azzal netezek wlan-on keresztül, de néha fogja magát és nagyon durván becrashel... se kép se hang, resetelnem kell, aztán vmi fsck vagy milyen progi hibákat javít a fájlrendszerben és második reboot-ra minden okés. valaki tudja mi lehet a baj vagy hogy hogy lehetne megoldani?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- iPhone topik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Linux kezdőknek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest