- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
QuarK
senior tag
OK, csak kezdek rájönni... Semmi köze nincs az XMMS-hez, vagy a hangkimenethez. Akkor nem szaggat, ha valamelyik (bármelyik) ablakban folytonos változás van, pl.: XMMS-ben a zene címe folyton mozog, Operában a flash változik... Ha XMMS-t kilövöm, vagy a weblapot olyan helyre görgetem, ahol minden állandó -- előjön a szaggatás.
-
QuarK
senior tag
Öööö... Valakinek van halvány lila elképzelése arról, miért van az; hogy:
Bejelentkezés után az Xgl kicsit szaggat, mikor eleresztem az ablakot mozgatás után. A következőtől jön helyre: Elindítom az XMMS-t, átrakom OSS-re ALSA-ról a sound output-ot; elindítok egy zenét; dob egy hibaüzenetet ''ellenőrizzem, nem foglalja-e le valami a hangkártyát''; vissza ALSA-ra ismét... Zene megy, Xgl folytonos és szaggatásmentes -
QuarK
senior tag
Környezet: AMD64 processzor, GeForce 6600 GT. Rendszer: A legújabb leszedhető Dapper, 64 bites AMD processzorokhoz (6.06 beta2).
A probléma pedig a következő. Alapból ugye sima ''nv'' driverrel vagyunk. Hogy ''nvidia'' legyen, legelőször megpróbálkoztam egyszerű apt-get install nvidia-kernel-common és nvidia-xgl telepítéssel; de ez sötét képernyőt eredményezett. A log tanulsága szerint az nvidia modullal van valami baj. Megpróbáltam feltelepíteni hát az nvidia.com-ról leszedett legfrissebb telepítővel; de az meg az előbbi két csomag (kernel-common és xgl) nélkül nem indul, hiányolja mind az xgl, mind az nvidia modult. Ha azokat is feltelepítem, akkor mismatch-ot kiált (az apt-get-esek 8756, az nvidia.com-os 8767). Ekkor megpróbáltam a régebbi (8756) verziót leszedni az nvidia oldaláról (ez egyezik azzal a verzióval/build-dal, amit a kernel-common és az xgl mond magáról); itt ismét sötét képernyőbe futok. Próbálgattam minden varációt, maximális mértékben kigyomláltam hol az egyik, hol a másik, hol az összes csomagot; de sehogy se akar működni.
Hátha valakinek jut valami okos az eszébe
szerk.: A saját gépemen az apt-get-es telepítés első pöccre jó volt. Az Pentium 3, és mezei 386-os Dapper van fenn rajta
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
Három különböző ''tutorial'' lépcsőfokain is végighaladtam; és amennyire az éjszakát átvirrasztó agyammal képes voltam felfogni a dolgokat, nem szabtam el sehol... De leginkább egy fogalmam-sincs-hogyan-de-működik-örülök-a-fejemnek-nem-piszkálom állapotban vagyok most
Szóval de, lehet -
QuarK
senior tag
Ööö... A linkelt lapon volt egy link valami online generátorhoz, és ott lefutattam 75 Hz-re, majd 85-re, és a HorizSync és VertRefresh max. értéknek az xorg.conf-ban megadtam egy olyan számot, ami nagyobb, mint amit a 75-re dobott ki, de kisebb, mint amit a 85-re; restart után már műküdik is... Nem kellett végül semmilyen modeline... Frász se érti
Semmi mást nem kellett változtatni, csak ennyit:
HorizSync 28-60 50-ről
VertRefresh 43-75 60-ról -
QuarK
senior tag
Összenyűglődtem én mindent, beírtam a monitor frekvenciáit, csináltam modeline-t, újrakonfiguráltam többször is az X-szervert, de sose tette be a listába a 75Hz-et, mindenütt csak a 60-at ajánlja fel továbbra is... Plusz, párszor a gdm is azt mondta, na jó, ő most nem hajlandó elindulni, olyankor mindig vissza kellett másolni az eredeti configot.
Nincs szerencsém
De abban legalább sikerem volt, hogy már fut a quake3, hanggal, mindennel, pöpecül -
QuarK
senior tag
Ubuntu 5.10...
Egyik kérdés: a képernyő frissítés. Minden áron 60Hz-en akar maradni a drágaszág... Átírtam a monitorszekcióban a VertRefresh max értékét 75-re (ennyit bír a régi Siemens-Nixdorf 14 colos, sok mindent megélt öreg monitorom...), próbálkoztam Modeline trükkel is; de a Screen Resolution csak azért is a 60Hz-et ajánlja fel opcióként, semmi mást. Hol és hogy tudnám végre helyrepofozni?
Másik: Ugye, a kernel gcc-3.4-el fordult, az Ubuntu pedig már a 4-essel települ, és már nem először botlom abba az esetbe, mikor modult próbálna fordítani egy telepítő, majd jajveszékelve leáll, hogy bizony a kernelt fordító gcc-nek meg kell egyeznie a jelenlegi gcc-vel, vagy a régebbivel fordítani a modult. Fenn van mind a 3.4, mind a 4.0; milyen környezeti változót kell megbúbolnom, hogy a 3.4 legyen az alapértelmezett?
Harmadik: 512MB ram van, és, mivel egyelőre nem akarom primér rendszerként használni a linuxot, ráhagytam 8 gigát, és nem készítettem külön swap partíciót, úgyhogy most swap nélkül megy a móka -- kicsit lassúnak érzem. Hogy állítsak be egy swap fájlt neki?
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Medence topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest