- iOS alkalmazások
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
ballington
addikt
a sudo alatti jogváltoztatás hatására is azt írja, h csak olvasható fájlrendszer....pedig régebben 1 másoltam rá néhány kisebb fájlt a gyökérbe
-
ballington
addikt
a /dev/media/sda5 könyvtárra szeretnék teljes jogosultságot szerezni. mit kell tennem?
tulajdonképpen ez a winyóm egyik ntfs-s partíciója, amit win alatt használok. letöltöttem egy filmet linux alatt, de fel akarom másolni oda is, csak hát írja h nincs jogom hozzá. -
ballington
addikt
na végre megoldódott a problem:
itt van egy kis történet:
megcsináltam mindent ezen [link] alapján, de ekkor a következőt csinálta:
az about:config-ban a mousewheel.horizscroll.withnokey.action 0-s értékkel a scroll nem működött, 2-es értékkel viszont ugyanazt csinálta, mint a két oldalsó gombbal, tehát előre és vissza lapozott.
aztán kisebb kutatás után rátaláltam a következő [link]-re, amit végrehajtva megoldódott minden.
így a beállítások: mousewheel.horizscroll.withnokey.action értéke 2; az xorg.conf pedig a következőt tartalmazza ezen részlegben:
Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ExplorerPS/2''
Option ''Buttons'' ''7''
Option ''ButtonMapping'' ''1 2 3 6 7''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
hogy az első linken említett imwheel kell-e, azt nemtom, hiszen a Munkamenetek-ben a Jelenlegi munkamenetek között nem szerepel, holott az Automatikusan elinduló programok között ott van.
a lényeg, h megy
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
na végre megoldódott a problem:
itt van egy kis történet:
megcsináltam mindent ezen [link] alapján, de ekkor a következőt csinálta:
az about:config-ban a mousewheel.horizscroll.withshiftkey.action 0-s értékkel a scroll nem működött, 2-es értékkel viszont ugyanazt csinálta, mint a két oldalsó gombbal, tehát előre és vissza lapozott.
aztán kisebb kutatás után rátaláltam a következő [link]-re, amit végrehajtva megoldódott minden.
így a beállítások: mousewheel.horizscroll.withshiftkey.action értéke 2; az xorg.conf pedig a következőt tartalmazza ezen részlegben:
Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ExplorerPS/2''
Option ''Buttons'' ''7''
Option ''ButtonMapping'' ''1 2 3 6 7''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
hogy az első linken említett imwheel kell-e, azt nemtom, hiszen a Munkamenetek-ben a Jelenlegi munkamenetek között nem szerepel, holott az Automatikusan elinduló programok között ott van.
a lényeg, h megy -
ballington
addikt
aztán mégsem ez a legnagyobb gondom...hanem az, hogy a görgővel is léptet az oldalak között az egér oldalsó gombok mellett.
-
ballington
addikt
már csak azt kell megtudnom, mivel állíthatom be h a görgető többet görgessen.
-
ballington
addikt
válasz
Jester01 #4708 üzenetére
na nekem már ez is magas...
hogyan nézem meg xev segítségével? az X configba hogyan tudok belépni?
desktop környezet alatt csak a mutatók kinázete, a mozgatás érzékenysége, sebessége és a duplakattintás állítható.
nincs valami kiegészítő driver hozzá?
MS Intelli mouse 1.0A a kérdéses egér. -
ballington
addikt
el tudná valaki magyarul magyarázni, hogyan lehet azt megcsinálni, h használható legyen a plusz két gomb egeremen?
hálás lennék.
mod: még valami, hogy hogyan lehet beállítani azt, hogy egy görgetésre többet lapozzon.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
Sziasztok!!
De régen voltam már itt.
Kérdésem, h az Ubuntu mennyire támogatja az új fajta ati kártyákat....gondolok itt egy x1950pro-ra, vagy valami hasonló. -
ballington
addikt
válasz
Pho3bus #4047 üzenetére
az X-et nem találja.
gondolom konzolba ki tudsz lépni? ott:
sudo apt-get install nvidia-glx
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
itt válaszd az nv helyett az nvidia-t. ha ez sem segít, akkor passz. nekem a 3 hónapos 7600gt-vel tökéletesen felment. az x800gto-mal pedig nem tudta betölteni az X-et. -
ballington
addikt
egér mutató ikon témát h tudok felrakni?
-
ballington
addikt
senki sem akar linkelni a desktopjáról képet?
-
ballington
addikt
-
ballington
addikt
csinosítja valaki az ubuntuját? mert én is akarom, csak nem tudom. a gnome-look.org-on vannak jó dolgok, leszedtem egy icon theme-t: OSX 3.1, meg egy curor theme-t, de nemtom őket felrakni.
aki elégedett a rendszere kinézetével az belinkelhetné.
b -
ballington
addikt
-
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3965 üzenetére
köszi a kimerítő választ
az azureus-al lehet .torrent filet kreálni?
más: sztem beírhatnád azt is az 1. hsz-be, h egy interneten lévő filet hogyan lehet letölteni a linkről, azt futtathatóvá tenni és telepíteni. gondolok itt a .run, .bin és egyéb kiterjesztésű fájlokra
felkeresi a fájlt, kimásolja a file linkjét, majd terminálba beírja: wget -d ''link''
ezután futtathatóvá kell tenni: chmod +x ''filenév''. ezután már mc-ben simán elindítható. akkor futtatható, ha mc alatt a színe zöldre vált.
megint más: kipróbáltam ezt a gnomebaker-t, de az újraírható dvd-met nem törli. van folyamatjelző és kiírja h befejezve, azonban látom, h a meghajtó meg se nyikkan. ez mitől van? unmountolni kell előtte?
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
egy most előjött probléma...mondjatok normális cd/dvd írót gnome alá, mert k3b az csak kde alatt fut..nem?
mod: ez a gnome-baker jó? meg látom van itt nautilus-cd-burner....ezt hogyan indíthatom el? olyan kellene, aminek van kezelő felülete.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
még mindig kérdés: milyen driver van egér alá, amivel 5 gombossá válik az egerem, nem csak 3.
egy új: nvidia tuningoló progit keresek.
ja és abittorentet hogyan tudom én magam elindítani? leszedtem hozzá ezt a bittorrent-gui-t. hol találom meg ezeket a progikat?
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
megy valakinek ff-hez az imageshack toolbar és a könyvjelző eszköztár mappa?
mert nálam egyik sem. utóbbi csak úgy h ha ''jobbklikk rajta'' helyezek el site-t. de ha a könyvjelző menedzser-ben helyezek át egy honlapot a könyvjelző eszköztár mappába, akkor az az eszköztáron nem jelenik meg.
tud ebben valaki segíteni? -
ballington
addikt
hibernálás is csak ezzel működik?
mert múltkor próbáltam, erre kikapcsolta. mikor újraindítottam, akkor visszahozott mindent ahogy leállt...írta, h nem működik a hibernálás, de az ablakot hamar be iscsukta, nem tudtam végigolvasni.
amúgy próbáltam az imageshack toolbart, de csak egy üres tér volt az alján...és a könyvjelzők eszköztár sem működik. -
ballington
addikt
valami hd parameter analyzer vagy mi, ott volt a bum-ban, nem indul bootoláskor de be lehet állítani...mindegy, du. küldök róla képet, mire gondolok.
újraindítás: tehát ha xp használat után boot-olok linuxba, akkor nincs netem. de csináltam egy ikont a következő paranccsal: sudo /etc/init.d/networking restart
ez lefut, utána már van net.
ha ez után restartolom a gépet (tehát vissza ubuntu-ba), akkor egyből van net. -
ballington
addikt
wifi nincs az alaplapon...asszem
amúgy ha ubuntu-ból újraindítom a gépet és ubuntu-t indítok, akkor egyből van net. de ha xp-ből indítom újra, akkor nincs.
más: a bum-ban találtam vmi hd parameter izét, ami állítólag gyorsabbá teszi a systemet. ez igaz? érdemes ezt bekapcsolni? -
ballington
addikt
hogyan tölthetem majd telepíthetem .run kiterjesztésű fájlokat az internetről?
[link] erről lenne szó konkrétan.
mod: a letöltés már megy, már csak a telepítésre leszek kíváncsi.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
mitől van az, h mikor elindul az ubuntu, akkor nincs net, de ha restart-olom a networking-ot akkor van. mindig be kell írni ezt a terminálba, h legyen net.
erre nem lehet egy indítóikont csinálni? -
ballington
addikt
hy all.
tegnap rákötöttem egy winyót a gépre, ubuntu start. gondolom ekkor mountolni kell azt, ugyan úgy, mint liveCD alatt is be kellett, ha vlamait meg akartunk nyitni.
ha leveszem a gépről a winyót, akkor unmountolni kell? vagy nem kell, és a restart után azok már nem lesznek benne. -
ballington
addikt
hello. igen, arra gondoltam. sajna még nem sikerült találnom rá megoldást, de ha lesz valami, szólok.
#3786: win alatt nekem is wlm van, és az alatt láttam. csak linux-os gaim alatt nem. és írtam a srácnak, h nem látom, h olyan mintha ki lenne jelentkezve, de azt mondta h pedig be van. -
ballington
addikt
eszembe jutott alami:
tegnap gaim-el msn-ezek, és az egyik ismerősömet nem láttam a partnerlistában (csak a kijelentkezettek között), holott vele chat-eltem.
ennek mi az oka? -
ballington
addikt
válasz
gege71.hu #3758 üzenetére
az sajna nem egy jó dolog.
nekem pölö a monitor frissítésével vannak gondok: 1280x1024-ben használom 85 Hz, ez eddig oké. de 1024x768-ban max 87 Hz-t ad, holott 100-on kellene mennie. a dpkg beállításánál is megadtam a monitorra jellemző értékeket (vízszintes és függ fépfrissítést), de nem segített. igaz ha azt máshogy állítom be, akkor tényleg más Hz-eket ad meg. -
ballington
addikt
-
ballington
addikt
újabb hülyeséggel fordulok hozzátok:
az egerem két oldalsó (4. és 5.) gombját hogy tudnám aktiválni és programozni?
Microsoft Intellimouse 1.0A...asszem -
ballington
addikt
hol tudom beállítani, h az egyes fájlokat alapértelmezetten az általam megadott progi nyissa meg?
pölö mp3: xmms; filmeket meg mplayer.
mert ha fájlkezelőből megnyitom, akkor nem azzal nyitja meg. -
ballington
addikt
válasz
ballington #3734 üzenetére
na megoldódott a probléma, már a kari ventije sem zúg annyira....
-
ballington
addikt
mitől van ez és mi a megoldás, mert nem nagyon értem mit is ír:
Error: your X configuration has been altered.
This script cannot proceed automatically. If you believe that this
not correct, you can update the md5sum entry executing the following
command:
md5sum /etc/X11/xorg.conf | sudo tee /var/lib/x11/xorg.conf.md5sum
otherwise edit manually /etc/X11/xorg.conf to change the Driver section
from nv to nvidia.
ezt akkor írja ki, amikor beírom: sudo nvidia-glx-config enable -
ballington
addikt
válasz
paramparya #3722 üzenetére
ja hogy lan..az más. meg
-
ballington
addikt
válasz
paramparya #3719 üzenetére
nem lesz sok az az 5-10mbyte/sec
az 40gbit/sec-es szolgáltatás -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3711 üzenetére
az odáig rendben is, visszaraktam a menüt, a kilépés ikont, az időt, a hangerőszabályzót.
amivel gondom van az a systray vagy mi. itt kellene feltűntetnie, h új frissítések, meg itt kellene látszódnia a chatelő ikonnak is.
ez eredetileg a hangerő ikontól közvetlenül jobbra van. -
ballington
addikt
válasz
ballington #3705 üzenetére
hogyan kell visszahozni a fenti panelra a systray-t?
-
ballington
addikt
mégsem tudom rendesen visszaállítani a panelt.
nemtom mi a neve annak, mint a win-ben a tray.
tehát amikor elindítom a gaim-ot, akkor fönn a hangerő mellett lesz az ikonja. azt nemtom visszarakni. -
ballington
addikt
szal letöltöttem ezeket, bár a linux-restricted...-nál vmit gond volt...
nvidia-settings indításnál ez jön ki:
ERROR: NV-CONTROL extension not found on this Display.
ettől még elindul, de csak 4 dolgot tudok állítani:
Enable Tooltips
Display Status Bar
Slider Text Entries
Inculde X Display Names in the Config File -
ballington
addikt
válasz
ballington #3699 üzenetére
help véletlenül eltűntettem a fenti panelt. hogy hozhatom vissza?
mod: megvan
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
ok....újraindítottam, azzal kezdte, h először nem töltötte be az X-et. na mindegy, lefuttattam a dpkg-reconfugure xserver-xorg-t, aztán elindítottam és most megy. viszont a képernyőfrissítés nem lett az igazi. 1280x1024-ben csak 75Hz, eddig 85-ön volt. 1024x768-ban is csak 75, ezelött 87
volt a max, amúgy meg 100Hz-en kellen működnie.
na bazze..közben véletlenül eltűntettem a fenti panelsort...hogyan hozhatom vissza? -
ballington
addikt
a netről manual letöltött .rar/és más tömörített csomagokat hogyan tudom manual telepíteni?
-
ballington
addikt
válasz
ballington #3681 üzenetére
[link]
ezt találtam nvidia drivernek...ez jó? -
ballington
addikt
válasz
dr_strange #3667 üzenetére
na ez utóbbi érdekelne.
egyébként én a rendes KDE alatt értettem azt, h az ubuntu kde-vel (tehát amit utóbb írtál) olyan, mintha a kubuntu lenne. -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3659 üzenetére
köszi, még1x.
és akkor ezt a terminál-ba írjam be...
más: azért bosszantó, hogy alap esetben csak a gnome-t támogatja az ubuntu, mégis a cd tartalma 75%-ban KDE-s progikból áll.
mindenesetre nagyon tetszik a linux eddig, minden működik...egyenlőre. aztán később ki tudja, milyen problémákba ütközöm. -
ballington
addikt
nemtom mitől, de néha feljön egy ilyen hülye hang....lehet az xmms-ből, hogy számot váltott?
-
ballington
addikt
melyik progi a legismertebb mp3-ak lejátszására?
-
ballington
addikt
válasz
ballington #3653 üzenetére
mégegyszer újraindítottam, most van net.
-
ballington
addikt
sikerült felraknom a 6.06-t, de nem onnan írok, ugyanis nincs net.
bezzeg livecd alatt volt. ki érti ezt -
ballington
addikt
válasz
ballington #3648 üzenetére
bezzeg az nvidiaval egybol elindul a livecd normal modban.
mod: ja es vegre sikerult irni a menu.lst-t.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
na megvan az nvidia kari, lehet megpróbálom akkor a 6.06-ot felrakni.
kérdés: ha leformázom a linux-os partíciókat és rárakom a 6.06-t, akkor a grub op menüje ugyanolyan lesz, mint most? -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3641 üzenetére
ja látod ezt livecd-n nem próbáltam...mármint a sudo su -t
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3639 üzenetére
de a jelszot nemtom mi.
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3635 üzenetére
su-t már próbáltam, írtam h nem jó, mert jelszót kér.
különben sem gáz mindig beírni a sudo-t. -
ballington
addikt
válasz
Jester01 #3629 üzenetére
ey j0tt ki:
rootfs / rootfs rw 0 0
none /sys sysfs rw 0 0
none /proc proc rw,nodiratime 0 0
udev /dev tmpfs rw 0 0
/dev/hdc /cdrom iso9660 ro 0 0
tmpfs /cow tmpfs rw 0 0
/dev/loop0 /rofs squashfs ro 0 0
unionfs / unionfs rw,dirs=/cow=rw:/rofs=ro,debug=0,delete=all,copyup=preserve 0 0
/dev/loop0 /rofs squashfs ro 0 0
unionfs /dev/.static/dev unionfs rw,dirs=/cow=rw:/rofs=ro,debug=0,delete=all,copyup=preserve 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
tmpfs /lib/modules/2.6.15-26-386/volatile tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw 0 0
tmpfs /tmp tmpfs rw,nosuid,nodev 0 0
/dev/sda6 /tmp/disks-conf-sda6 ntfs ro,noatime,nodiratime,uid=0,gid=0,fmask=0177,dmask=077,nls=cp437,errors=continue,mft_zone_multiplier=1 0 0
/dev/sda7 /media/sda7 reiserfs rw 0 0
/dev/sda9 /media/sda9 reiserfs rw 0 0 -
ballington
addikt
válasz
paramparya #3626 üzenetére
a mountolás így volt:
sudo mount /dev/sda7 /media/sda7 .... -
ballington
addikt
szal az a gondom hogy a menu.lst file read-only. mondtak itt nekem:
chmod 750 file nev
de liveCD-rol ay sda7-t mountoltam, ott a grub/menu.lst
de mindig azt irja ki h No such file or directory
mit kell eleirnom?
mod: megvan, csak elirtam a helyet. de most ezt irja ki:
changing permissions of `/media/sda7/grub/menu.lst': Operation not permitted
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
szal az a gondom, hogy reiserfs partíció mountolása után a /boot/grub/menu.lst read-only, így nem tudom átírni az op-választó menüt.
van esetleg valakinek ötlete?
Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest