- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Aktív témák
-
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4859 üzenetére
removoltam, és töröltem az rc2.d-ből az apache-ra mutató linket, meg magát az apache-scriptet is (az init.d-ben)
Nálam viszont van 7db rc könyvtár (0-6-ig), mindben van apache-link, mindet töröljem? (bár már nem indul az apache bootoláskor, csak töröttek a linkjei)
mod: ok, indítja magát az apche2köszi!
[Szerkesztve] -
Tele von Zsinór
őstag
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4809 üzenetére
clamav (apt-ban benne van clamtk a gui-s felület)
netstat, nmap
esetleg ilyen conf-file figyelő tool-ok ami szólnak változáskor, nevet nemtudok, betörés detektálásra is használják
ejnye, milyen oldalakon mászkálgatunk?
egy nagyon picike forgalom akkor is van amikor a dhcp beszélget meg ilyen broadcast dolgok, de az szinte kb-ban nem is mérhető, de azért az a game-server dolog...hááá
nem raktál fel vmi linuxos gamát? vmi multiplayer gyanus
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
ngabor2 #4748 üzenetére
a -phigh -t azért érdemes beírni, mert másképp mindent , még a billentyűzetet is újra konfigolja (tapasztalatból mondom hogy nem túl jó ez
legalábbis bilentyűzetet nem célszerű elállítani
)
szóval szvsz így jobban jár:
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
De én úgy csináltam, hogy miután apt-get-el leszedtem a glx-et, és feltettem, nem konfiguráltam újra, hanem nano-val átírtam simán az nv-t nvidia-ra.
(a Device rész alatt lesz, hogy driver: ''nv'', ezt kell átírni.)
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
reconfigure szerintem azért nem kell, mert alapban amúgyis valami 1900+-os felbontás a max. -
válasz
ngabor2 #4748 üzenetére
jah ezis egy megoldás. az elözö hszm ha ellenszenves bocsi én ati mester vagyok
szval felvettelek msn majd ott diskuráljunk okk. nemtom de nem tölti be a bootkor a speedstep-centrino modult ennyi a bibi. sokadikra meg betölti ha baztatom terminálból. na további jó sörözést!
-
dbius
veterán
válasz
ngabor2 #4727 üzenetére
Nézd meg a korábban - és tegnap online - linkelt leírást. A raid kötetnek a megfelelő partícióját mountolja fel a /dev/target-be és oda megy a telepítés, tehát jó helyre - a raid kötetre.
Esetemben biztos nem ez a gond, hanem elképzelhető, hogy a leírás tényleg csak a 6.06-os verzióhoz jó, vagy még mást is kellene csinálni 6.10 alatt, amit előző verziónál nem- én egyébként a nyilvánvalóan korábbi kiadásra vonatkozó részeket az edgy-re átírva használtam -
Majd körbenézek fórumokon. Végülis nem fogok belehalni, ha nem tudom rágyömöszölni a raid tömbre, de mindent megteszek az ügy érdekében... -
balco
aktív tag
válasz
ngabor2 #4661 üzenetére
ballingtonnak is: OEM módban oem lesz a username, de ezt ha ki is írja, akkor sem túl feltűnően. => innen kezdve pedig egy magam fajta láma csak nézi a monitort és szitkozódik!
Tehát módosítok: kezdő ne telepítsen OEM módban. Ha mégis akkor tudja, hogy oem lesz a username!
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
válasz
ngabor2 #4604 üzenetére
Időzközben lejött a kubuntu 6.10 32 bites verziója és inkább felraktam azt. Ez alá minden gond nélkül felment az opera.
Mivel annyira nem értek még a linuxhoz, ezért - még- a számomra könnyebb utat választottam - és lehet h. számodra is
-
az eddigi segítséget, szerintem még fogok jelentkezni
dbius -
dbius
veterán
válasz
ngabor2 #4600 üzenetére
Ok, ezeket beírom és megnézem az ldconfigot is.
/usr/lib/-ben két libglib fájl van:
libglib-1.2.so
libglib-2.0.so
(most win alól nézem)
/etc/ld.so.conf.d/*.conf
Ezen elérési út alatt egyetlen fájl van: x86_64-linux-gnu
Ennek a tartalma:
# Multiarch support
/lib/x86_64-linux-gnu - ezen elérési út üres, nincs benne semmi
/usr/lib/x86_64-linux-gnu - ez is tök üres
- közben a biztonság kedvéért csorog lefelé a 32bites kubuntu... -dbius
-
dbius
veterán
válasz
ngabor2 #4594 üzenetére
letöltött opera 64 bites?
Jó kérdés, mivel opera oldalán nem nagyon találok infót arra, hogy 64 bites lenne-e, és ha igen hol...
''mi az, ami miatt 64-bites linuxot tettél fel? csak mert alapesetben a 32-bites verzió se lassabb, csak ahoz van minden, míg a 64-biteshez nincs...''
No, akkor azt hiszem nem jól döntöttem. Különösebb indoka nem volt a 64 bites változat telepítésének, inkább az, hogy ha már rendszer tudja, akkor a OS is tudja...
Lehet, akkor leszedem a 32 bites verziót, és azt pakolom fel, és a 64 bites verzió a jövő zenéje lesz.
Köszönöm a többi javaslatot isAsszem megyek tölteni
dbius -
Fawkes
őstag
válasz
ngabor2 #4573 üzenetére
hihetetlenül leromlott a hang minősége a via chip használata óta.
Több dolog is felmerült bennem:
1)OSS emulációt használ minden program, valami miatt alsa-t nem akarnak.Lehet esetleg ez az oka?
2)Ennyire gagyi a 16bites optikai kimeneten is.
Lehet majd visszateszem a creativot analogon megnézni az alatt, hogy megy a fordított driverrel. -
Fawkes
őstag
válasz
ngabor2 #4564 üzenetére
kivettem úgy sem jó, alsamixerben pedig beállítottam ne legyen elnémítva van rajta hangerő stb...
Köszönöm az eddigi segítséget próbálkozom még hátha.
szerk közbe megtaláltam a gond forrását iec 958 a neve.Kicsit szóraskozni kell a beállításokkal.digital optikai kimeneten működik.Egy élmény volt:- ).Szóval mostmár csak egy probléma áll fent.
Hogy tudom beállítani a hotkeyeket, hogy állíthassam velük a hangerőt pl?Tudom a gnome kezeli a gyorsgombokat, de mivel köze sincs a gnome-hoz a hangnak jelenleg, így a kimenetet kéne valahogy állítgatni vele.
[Szerkesztve] -
Fawkes
őstag
válasz
ngabor2 #4562 üzenetére
2800+ sempron
Itt tartok: libncurses-devvel már ment és az utils-al lehet már configolni.Azaz alsaconf, alsamirxer, alsactl store parancsok működnek már.
Ami változott:van alsaconf, nincs gnome paneles hangerőszabályzás.A creative live 24 bit kártya működik a via nem akar megszólalni.
alsaconf-ról:Nincs alsaconf alapból az ubuntu-s alsa utils-ban.Ha megnézzük a libet a drivert és az utils source és az ubuntu csomag közötti eltérést méretben akkor egyértelművé válik a dolog.Nekem az a tippem, hogy kivettek belőle ezt azt.
szóval a creative működik ahogy eddig is de a via-t nem lehet szóra bírni. -
-
Eszleny
aktív tag
válasz
ngabor2 #4504 üzenetére
Szerintem alapból kellene csökkentse a sebességet. Kde alá van a kpowersave (vagy mi a neve), azzal lehet állítani olyan profilokat mint performance, powersave, userspace stb.
Nem az a probléma, hogy a kernel nem igazán támogatja a core duos procik energia gazdálkodását? -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #4501 üzenetére
ezért nem akarom letölteni az edgyt..
viszont kapok egy ilyen hibaüzit:
---
Fetched 6240kB in 4m32s (22.9kB/s)
Reading package lists... Error!
W: GPG error: http://repository.debuntu.org edgy Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY 0E466170BCF1FC29
E: Dynamic MMap ran out of room
E: Error occurred while processing zope-validation (NewVersion1)
E: Problem with MergeList /var/lib/apt/lists/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_edgy_universe_binary-i386_Packages
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.
---
(Bemásoltam a Sianis által küldött bejegyzéseket a sajátjaim alá.)
majd sudo apt-get update
... -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4456 üzenetére
a magyar kalauz teljesen használható a samba ügyekben én is onnan lestem el anno
nos, a helyi lanban az ip-re keresés, többféle módon gyógyítható névvel karöltve, pl /etc/hosts vagy egy bind, de elég okosnak kellene lennie ez ügyben ha csak ip-t keresel a router-nek is.. esetleg win-es tűzfal bezavarhat... pingelni se tudod az ip-t?
route add default gw 192.168.x.x (alias router) -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4454 üzenetére
nos, nálam g' wifire van kb 2-2500-kB/s, és ugye a b' az kb a 1/4 v 1/5 sebességben,
a gondolkodás.. hm, ha ftp és sok kis file akkor azért, a protokol commandrésze lefutási időt igényel.. ha samba vagy nfs akkor már kevésbé indokolt a gondolkodás, esetleg router firmware frissítés segíthet..
próbáld ki többféle share módon és protokolban, hátha kibukik ki a ''leggyengébb láncszem'' -
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2 #4449 üzenetére
Az oké, csak úgy gondoltam valahol az fstab mintájára eltárolja azt is, melyik partíciót használja swapnak - de ha ez automatikusan megy akkor nincs gond.
A vándorlás abból eredt, hogy a régi linuxos parícióm (hda5) töröltem, ami egy kiterjesztett partíció(hda2) elején volt, és az utána levők számozása egyel ''előrébbcsúszott'', így lett hda5 a hda6-ból. Az új meg az utosó számot kapta, nem az eredetileg a helyén levőét, ebben az esetben hda7 lett.
Nem igazán jön be az edgy, legalábbis a videókártyámat valamiért sokkal rosszabbul kezeli mint a dapper. Egy ős matrox, beállítottam hogy az mga drivert használja mint eddig, de amikor az ablakokat húzogatom, vagy valami változik bennük, a képernyőn vízszintes csíkok villannak fel, elég idegesítő... Most próbálok a xserver-xorg beállításaiban matatni, egyelőre nem sok sikerrel...
hmm. felülírtam a /etc/X11/xorg.conf-ot, a /etc/gdm/gdm.conf-ot a régi rendszer-beli megfelelőjükkel, és ugyanolyan vacak. Nem tudom mit lehetne még bevetni...
[Szerkesztve] -
RedAnt
aktív tag
válasz
ngabor2 #4447 üzenetére
igen, volt bekap szerencsére.
Ami még problémát jelenthet, hogy az új rendszer kicsit átrendezte a partíciókat, a swap átkerült /dev/hda6-ról hda5-re. De egyelőre elvagyok az új rendszer összerakásával... Tényleg, honnan tudja a rendszer hogy mit használjon swapnak...?
bírom ezeket a hibaüzeneteket: ''post-installation script alfolyamat megölve, a halált okozó jel: (Megszakítás)'' -
Fawkes
őstag
válasz
ngabor2 #4443 üzenetére
Ugyan ez volt nálam egy X-micro 11Mbites wlan routerrel.AZóta sem találtam rá megoldást, nem szoftveres hiba, leglábbis mind win mind linux alatt csinálja.
Kérdésedega:
Your videocard « Direct3D HAL » is not supported.
Your videocard pixel shader version « 0000 » is below the minimum requirements.
Your videocard vertex shader version « 0000 » is below the minimum requirements.
Erre esetleg tud valaki valamit?
Egyéb:Edgy Eft
Nvidia driver van, tesztek lefutottak minden rendben
Beállításoknál kipipálva a vertex és pixel shader verzió a legmagasabb (1.4) -
kisgyerek85
senior tag
válasz
ngabor2 #4414 üzenetére
Ezt már megcsináltam, de még kell hozzá egy kliens is. Találtam egy ilyen ''kvpnc'', de ezt nem lehet telepíteni, mert internet kapcsolat kell hozzá.
Ezzel
pptp-linux - Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) Client
és ezzel apt-get install pptp-linux ugyanazt telepíten nem? Tehát tök mindegy melyiket irom be? -
kisgyerek85
senior tag
válasz
ngabor2 #4411 üzenetére
De az van. Mikrós, WDSL.
Jó én belökném, de most ugye nem onnan vagyok, de ha úgy könnyebben tudtok segíteni akkor kiírkálom onnan. Nem DHCP alapják kapok ip. Igen a hálózaton csatlakozva vagyok, de internetre csak pppoe kapcsolattal tudok kimenni ahol kéri a f.nevet és jelszavat.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4306 üzenetére
xmms-el vígan mennek az mp3-ak... az mplayer sima mp3 file-t sem tud lejátszani.. valahol itt van a szűk keresztmetszet. megnézem a lib-et amit írtál és újraforgatok. kiderül..
WIFI: ha ez egy pci-os wifi kártya, szabadulj meg tőle (add el windózos embernek) és vegyél atheros chippest, / jele egy nagy A' a kártya chippen/ a madwifi-s atheros driver sztem a legjobb és dokumentáltabb linux alá, ha szétnézel a weblapon magad is látni fogod, továbbá segítséget is tudok adni hozzá, akár AP-ként is üzemel, számtalan gyártó csinál ilyennel kártyát, kis utána járás boltokban
ahogy az atival is eluntad a szívást és cseréltél nvidiára, ennek is jótékony hatása lenne..időben és idegben megéri..javaslat.. -
Blurred
csendes tag
válasz
ngabor2 #4311 üzenetére
Akkor ezek szerint Linuxra az Azureus a No.1
Nem tudnál adni pár tippet hogy kel ráinstalálni és behangolni az A. klienst hogy normálisan működjön?
(Ha jól tudom Java alapú a cucc, de nekem a Linuxos telepítés a vesztem és eddig nem sikerült rátennem a Java-t)
Előre is Thank''s a segítséget! -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4274 üzenetére
ezek szerint te nem clean install hanem dist-upgrade?
tegnap próbálkoztam a ''us'' trükkel, akkor még nem vezetett eredményre...
majd meglesem ma is ha egyszer hazaérek..jósokálesz..
olyan lehetséges hogy ISP miatt vannak lassúságok?
mármint, hogy csak speciálisan erre?
elvileg ez http, szóval nincs benne semmi olya extra amitől lassabb kellene legyen, mint bármi más ISP-től jövő forgalom
kérdés: aki ntfs írással ügyeskedik mivel teszi azt? ntfs-3g vagy fuse-val?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Subaru topik
- World of Tanks - MMO
- Energiaital topic
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest