- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
Jester01
veterán
-
-
ngabor2
nagyúr
nem érdemes. nekem is több évig olyan rendszerem volt, ami asszem 3 komplett gépcserét élt túl. esetleg a kernelt érdemes lecserélni az új gépnek megfelelőre, az meg egy apt-get. a többi apróbb beállítás meg úgyis menni fog.
ha a videokártya típusa is változik (ati, nvidia), akkor ott is kell egy kicsit varázsolni, de az se vészes. -
ngabor2
nagyúr
ha hotkeyhez akarod rendelni, akkor script se kell.
rexima vol +5 5%-ponttal növeli a hangerőt
rexima vol -5 5%-ponttal csökkenti a hangerőt.
hogy ezek után melyik hotkey-hez rendeled hozzá, az rajtad múlik.
mod: kipróbáltam, működik. valszeg van elegánsabb módja is, kde alatt eddig csak olyat találtam, hogy a menü egy eleméhez lehet gyorsbillentyűt rendelni. csináltam a multimédiához 2 pontot, hang +5 és hang -5 néven. a fenti 2 parancsot rendeltem hozzájuk, valamint a shift-fel és shift-le billentyűket. az indítás-visszajelzést kikapcsoltam, ne ugráljon ott az ikon. és működik is szépen, az xmms-t halkítja-hangosítja -
ngabor2
nagyúr
ajánlom figyelmedbe a rexima nevű csomagot. parancssoros hangerőszabályozás. ezek után már csak a hotkeyeket kell hozzá rendelni. azért ezt ajánlom, mert ennél nem csak abszolút értékeket lehet beadni, hanem offsetet is, tehát ha 5%-kal akarod növelni a hangerőt, akkor +5-öt írsz. universe repositoryban van.
-
ngabor2
nagyúr
milyen proc van a gépben? ajánlatos a legtöbb esetben a generic kernelt feltenni, hacsak nincs közelebbi dolog. i386-ot csak végső esetben, eléggé csupasz az a kernel.
apt-get install libncurses5-dev, és akkor lesz curses. alsaconf-ot pedig én se találok a csomagok között... -
Fawkes
őstag
khm akarom mondani linux image csomagot.
Linux kernel image for version 2.6.17 on i386->ezt a csomagot telepítettem föl előbb és elment a glx nem indult az nv driver.i386-nak kell fent lenni ha 32bites inteles megoldást akarok nem?
Linux kernel image for version 2.6.17 on x86/x86_64->ez a csomag van fönt most. -
Jester01
veterán
dd if=/tmp/mymbr/hda.mbr of=/dev/hda bs=512 count=1
Vigyázat! Ez a fő partíciós táblát is visszaírja. Ha csak az mbr kell, akkor bs=446.
A teljes partíciós tábla visszaállításához pedig sfdisk /dev/hda </tmp/mymbr/sfdisk-hda.dump
De valóban a grub reinstall a biztonságos megoldás erre a problémára.
MOD: ja és ha a /tmp-be mentettél, akkor az jó eséllyel törlődött bootnál.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
2 hónapja repository-ból felrakott wine nem kezelte. pontosabban (ha jól emlékszem) é, ü, ö, ó betűkre jól működött, a többi ékezetes betű helyett pedig ó betűt írt ki. a fő gond a wine+dc kombóval egyébként nem ez volt, hanem hogy nagyon instabil volt, félóránként dobott le a hubról ''unknown error'' hibaüzenettel, ilyen win alatt nem fordult még elő.
cedega-t ofkorz nem vmware alatt próbáltam. civ3 gyakorlatilag bármilyen kukából kitúrt gépen elfut, és így sem működött elég gyorsan, civ4-et (ami ugye már 3d-s) nem mertem kipróbálni.
azureus-nál az tett be, hogy feltétlenül szükséges neki a mozilla-browser csomag is. szerintem ez így nevetséges. (igen, ez a teljes mozilla böngésző, mert hát az tényleg elengedhetetlen egy java-ban írt torrent kliens számára). -
dat
senior tag
-Desktop rendszerként tanulásra, netezésre, néha esetleg munkára (Oracle fejlesztés) de arra még mindig jobban beválik a Win.
-Azért az Ubuntu mert könnyen kezelhető, felhasználóbarát rendszer
-Xp és Ubi is fenn van a vinyón, de a win-t most már leginkább ''csak'' munkára használom, minen mást Linux alól intézek -
cucka
addikt
mire használja Ubuntu rendszerételsősorban tanulásra használom, iskolai beadandók írása, stb. megpróbáltam desktop rendszernek is használni, de nekem nem vált be, pl. nincs rá normális dc kliens illetve nem fut rajta a civilization 4
.
miért pont ennél a disztrónál van azért pont ubuntu, mert szobatárs már használta egy ideje, és meg volt vele elégedve, és nekem is megtetszett.
milyen OS-ről váltott rá. jelenleg egy kicsontozott xubuntu-t használok vmware-ben, szóval nem váltottam. -
Vilmoskorte
tag
Mert nem adtad meg a sources listában a forrást. Az elején a doksinak van felsorolva a forrás, azokat add hozzá.
Symlink (példa): ln -s /valahol/valami/fájl /ide/linkelem/a/fájlt
érthető? pl. /opt/java/jre/plugins/java.xxx /opt/firefox/plugins/.
erre a java plugint symlinkeli a firefox plugins könyvtárba egyazon néven, a pont a végén azt jelenti, hogy egyazon néven csinálja. De meg tudod csinálni mc alatt is.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest