- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
-
-
adam_454
tag
Üdv! én személy szerint inkább ubuntut telepítenék fel és utána mellé a kde-t és ha nem kell a gnome akkor azt rendszerbeállítás után leirtani. ezzel a kubuntuban előforduló hibák tömkelege nem fog előfordulni ha fent hagyod a gnome vezérlőpultjából 1-2 elemet mint például a felbontást akor később azt is tudod kde alól álítani ha kell sajna kde-ből kifelejtették ezt (mármint a kubis csomagokból
) + eddig nekem a 3ds asztalt csak ubuntu alatt sikerült beüzemelni a kubuntu hanyatvágta magát véglegesen... a raidról meg ha jól emlékszem alapból nem szeret raidolni a telepítő viszont ha van hozzá kedved és türelmed akkor setup start előtt kiválasztod az adveced optionst (grub menüben f6 v f5 nem tom már v 2 hónapja nem telepítetem ubit azóta is jól megy) aztán mindent fog tőleg kérdezni kivéve h mien csomagokat pakolj fel
ui:. ha megtetszett neked a lilo pl régebbi suse v madriva alól itt ne mert a setup hanyatvágja magát és restart telepítési folyamat. persze ez az f6olás csak az alternate cdről megy liveből megkell nézni h jól kötötte e be. illee a fórumnyitó topichoz csak annyi h ha elolvassuk a telepítőt akkor irja h az első felvedt user jelszava lesz a nemlétező rooté is. -
ngabor2
nagyúr
tisztán spekuláció: ha a beállított / nem a raid tömb telepítés során, akkor nem arra telepít. tehát valahogy rá kellene venni a rendszert, hogy már a telepítés előtt a raid tömböt lássa. a live cd-vel vajon rá lehet? ha igen, akkor már félig nyertünk is, mivel már azt lehet /-nek választani.
(eddig nem foglalkoztam raid-del, csak okoskodok.) -
ngabor2
nagyúr
a 2.0 érdekelne majd, de a file az linuxos. nem tudom, hogyha csak úgy simán (tc-vel, vagy egyéb cuccal) belenézel, látol-e benne valamit, hogy 32, vagy 64 bites.
megvan, ldd kell neked. pontosabban:
ldd `which opera`
(azért nem tettem kódba, hogy tudd másolni, mert fordított aposztróf kell bele, alt-gr 7). ez majd kiírja, hogy mi nincs meg neki. -
ngabor2
nagyúr
/lib
/usr/lib
/usr/local/lib
asszem ezeknek még erősen illene benne lenni. utána meg root-ként ldconfig.
nézegetem az ldconfig man-ját. elvileg alapból beveszi a /lib-et és a /usr/lib-et. ártani azért nem árt, ha benne van.
64-bites rendszernél nincsenek külön 32-bites libek? vagy az az alapértelmezett?
nézz meg pár libet, hogy milyen.
file /usr/lib/libglib*
itt 32, vagy 64-biteseket ír ki?
mod: include /etc/ld.so.conf.d/*.conf
sok ilyen file van az adott kt-ban? mik vannak bennük? -
ngabor2
nagyúr
Kubuntu 6.10-et, 64 bites verzióját.
a letöltött opera 64-bites? mi az, ami miatt 64-bites linuxot tettél fel? csak mert alapesetben a 32-bites verzió se lassabb, csak ahoz van minden, míg a 64-biteshez nincs...
a not found valszeg egy libre vonatkozik. az /etc/ld.so.conf-ban benne vannak a 32-bites libek? most ne kérdezd meg, hogy melyik kt-ban vannak, nekem 32-bites rendszer van fenn (a64-en).
a tévékártyás kérdésre nem tudok választ, sajnos eddig nekem úgy tűnik, hogy csak az analóg tuneres kártyákat és a bt878-as chipet tudja 100%-osan támogatni a linux
#4591: tudom, hogy workaround, és mint olyan nem az igazi... de nekem se megy, ezért én a dpkg-reconfigure xserver-xorg parancssal szoktam a felbontást változtatni.
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest