- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
dbius
veterán
Ehh, sajnos nem akar összejönni...
Átnyálaztam egy rakat fórumtopicot ugyanilyen problémával kapcsolatosan, modeline-nal kapcsolatban, online modeline számolót, és egyik módszerrel sem megy 85 fölé....
de legalább sikerült kiraknom a kubuntu live-cd-t pendrive-ra, grub menüvel
dbius -
Sianis
addikt
Az agyamat eldobom!
Gnome-ék most nagyon elkezdtek keverni
A CPU freki irányítót egybe fogják olvaszani valami általános applet csomagba. Emiatt gondolom most áll a bugjavítás és hasonló fontosabb dolgok.
Ellenben az Ubuntuban lévő cpufreq-selector ( 0.97 -től felfelé ) kezeli a Core Duo-t. Tehát akkor ha az rendben van és nem megy ... akkor vagy az applet kezel be ... vagy nem tudomEgyelőre ennyit tudtam kikutatni.
Sianis -
GD
őstag
a notebook-al is meg másképp is a wifi teret hódit, erre a linuxnak is odafigyeléssel kell (kellene) lennie
atheros chip-hez madwifi driver régóta létezik, az összes (95%) router gyártó rájuk építi a broadband wifi routereket.. /ez azért már jelent valamit/ (persze mini linux figyel a gépekbe), mai napig nem rakták bele kernelbe...
hogy jót is mondjak: broadcom wifi-t már látom a 2.6-ban, majd teszek egy próbát a notin mit szól ha beleforgatom kernelbe
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Na így jár aki a kérdésnek csak a felét olvassa el.
Kernelben van madwifi támogatás régebbi emlékeim szerint, ha az eredeti ubuntu kernel configját másolta le a kolléga, akkor valószínű azért nem fordult bele, mert az eredeti ubuntu kernelben nincs benne (a szokásos licensz problémák miatt) -
TomiFiu
tag
Előszőr is köszönöm a gyors választ!
Most ép az Ubuntu-ban vagyok és onnan írok!
A ati-driver-installer-8.32.5-x86.x86_64.run fájl az asztalon figyel.
A Terminal a tomifiu@tomifiu-desktop:~$ sorral fogad.
Innen, hogy jutok el a desktop-ba?
(megy az MSN-em a ubuntun.: minieger@hotmail.com)
[Szerkesztve] -
hiúz
csendes tag
Lehet hogy az jó,de akkor miért ez a grafikus (nem működö) izé
az alapértelmezett?
Másnál működik a grafikus telepítő?
Vagy csak nálam nem jó?
(a cd-t leellenőriztem,az hibátlan)
Talán nem tetszik neki a sata(sil3112,külső chip) vezérlő?
Az uhu sem nagyon szereti:a grubot mindíg elfeljti telepíteni
az MBR-be
Megpróbálom ezt az alternatívot,ha több időm lessz. -
hiúz
csendes tag
Hát nekem nem jött be ez a trükk.
Megpróbáltam minden lehetséges kombinációt a partíciókkal,
de a hiba mindíg ugyan az:''nem jelöltem ki a root fájlrendszert''!
Pedig olyan kövér klikket nyomtam rá...
Úgy néz ki nem leszek ubuntu felhasználó,mivel ha ilyen
a telepítője akkor a többire nem is vagyok kiváncsi.
Már fel is raktam az UHU-t, kb 15perc alatt.
Azért köszi a segítséget. -
kisgyerek85
senior tag
jó, bocsi itt elírtam, de ott tudtommal nem. Vmi olyasmit ír ki, hogy ezt a parancsot nem tudja értelmezni. Feltelepítettem pedig már mindent hozzá.
sudo apt-get install ppp
sudo apt-get install pppconfig
sudo apt-get install pppoeconf
Ha azt írom konzolba, hogy ''sudo pppconfig'' akkor előjön vmi telepítő, de azzal nem tudtam elérni semmit. -
kisgyerek85
senior tag
Elkezdte csinálni, de egy kis telepítés után kiírta ezt a szöveget és utánna csak az Ok-ra lehetett nyomni. Én meg nemizagán értem, hogy ez mit jelent.
''Sorry, I scanned I interface, but the Access Concentrator respond. Please check your network and modem cables. Another reason for the scan failure may also be another running pppoe process which controls the modem.'' -
Eszleny
aktív tag
Kösz a választ
. Közben letöröltem az egészet mert nem talaláltam azokat a fájlokat amit írtál ott ahol számítottam rájuk. Legközelebb újra fordítom, ha kell.
Bárki segíthet a következő problémában: a KDE-s progik hibát jeleznek:
''Malformed Url
file:///home/usernév/''
Meg ehhez hasonlókat. Konqueror alatt nem látja a fájl struktúrát. Az Amarokban nem látni a könzvtárakat, ahonnan a zenéket szeretném ''leltárba'' venni. (Nem tudtam jobban megfogalmazni). Az Amarok elindul, de pl. a Kile nem, pedig mind a kettő jelez hibát.
Googleban keresetem rá, de megoldást nem találtam. -
Eszleny
aktív tag
Kösz a gyors választ. Mit kell majd csinálnom a kernellel és a modulokkal, ha installalni akarom? (Esetleg link
)
Ez alapján fordítottam a kernelt. [link]
Bocs, ha teljesen nem vagyok képben a dolgokkal. Most szándékszom igazán használni a linuxot.
Írtad, hogy nehéz elrontani a rendszert. Nekem a tegnap (egy nappal azután, hogy feltettem) egyszer a login képernyőnél már nem működőtt az egér. Beléptem. Fehér képernyő és magától visszadobott a login képernyőre egy kis idő után. Addig indítgattam újra míg egyszer csak kezdte ellenőrizni a file rendszert (ext3) és hibát talált. Javasolta a fsck parancsot, majd egy csomó ''yes'' után meggyógyult. Szóval kételkedem, hogy nem lehet elrontani. Nem is ezzel van a baj, hanem nem biztos, hogy következő alkalommal meggyógyul, mert én nem tudom meggyógyítani.
A Feistyt azért hoztam fel, mert feldobott ,hogy végre csendes a gép és megy az Ubuntu Beryllel.
Apropó, ha felteszem a kde valószínűleg megkérdi, hogy mit akarok használni: gdm vagy kdm. (Kubuntura feltettem egyszer a gnome-t és akkor megkérdezte.) Melyiket érdemes használni? Valószínűleg a kde-t használom többször.
Kösz a türelmet. -
ngabor2
nagyúr
majdnem mindig így van. de ezesetben nem... a java-val te is szívtál, én is szívtam. csak a sun-os javaval megy rendesen, annak a belövése meg nem egészen apt-get install. majdnem, de egy kicsivel több. asszem már írtam valamelyik topikban, de itt a link: [link]. ez alapján megy szépen. utána valóban mehet az apt-get install azureus.
-
Forest_roby
őstag
Hát, ha csak ennyi baj lesz vele, akkor ezzel még vhogy én is megbékélek. Egyébként tettem ki symlinket, de az vhogy nem tetszik. : )
ui.: Ha berakom az fstab-ba a particiók mountolását, akkor egy restart után kitette az ikonjait, de ez a mobil rack -emnél nem járható út.....
mindegy, köszi a segítséget mindenkinek!
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
-
rene85
aktív tag
Afene, akkor ezt is ki kell próbálnom
na még pár perec és lenn van a mandriva 2007 dvd-je, remélem jobban járok vele mint a cd-vel. de itt nem fogok reklámozni másik disztribet, főleg nem ezt...
Jester01: ez most tejjjjesen off, de azért megkérdezem: a windowsra gondoltál itt? lehet tévedek (szokásom) csak úgy emlékszem a windows akkor se enged hozzáférni egy adott felhasználó dokumentumok könyvtárához, ha le volt jelszavazva a könyvtár, és naivan az ember rátesz egy új tiszta windowst hátha akkor már nem lesz jelszó.
[Szerkesztve] -
dr_strange
senior tag
Ha úgyis cserélgeti a rendszereket, nem mindegy, hogy külön van-e a /boot vagy sem? Ha egymás mellé akarna telepíteni 6 disztribúciót, akkor megértem, hogy egy /bootban tartaná az összes kernelét, bár akkor nem tudom- nem kavar-e be, hogy a disztribek telepítéskor folyton cserélgetik a grubot a saját verziójukra.
-
ngabor2
nagyúr
én speciel leszoktam a külön boot partícióról. ha komoly szerver lenne, akkor lenne értelme. de mivel ''csak'' egy otthoni gép, ezért nme igazán látok. de ez már tényleg hozzáállás kérdése. a méret meghatározása megintcsak érdekes kérdés: ha mindig 2, vagy 3 kernel van fenn, akkor elég egy pár megás, amit viszont könnyen ki lehet nőni. ha meg 100-megás, vagy nagyobb, akkor feleslegesen foglalja a helyet. leginkább emiatt hagytam a /-ben a /boot-ot.
-
rene85
aktív tag
Na ilyenkor ámulok és bámulok... a grub egy rendszerek felett álló külön kis program, és ezek szerint a grub menu.lst-t kell átmenteni minden installkor. azt a /bootra kell tenni? ezek szerint a kernelek is a /booton tárolódnak. tehát akkor azt mondjuk legalább 100 megásra kéne hagyni? alapból ezeket a rooton tárolja.
-
emitter
őstag
Ha mindkét mezőt bepipálod a beállításoknál, ahogy leírtam, akkor igen, mindkét helyen mennek az ékezetek..
Panelt úgy érted, hogy főablak?
A Playlistben nekem ez van fontként beállítva:
-adobe-helvetica-medium-r-*-*-10-*
Főablakban uez, csak 8-as mérettel.
Ez jó ötlet, bár vannak kétségeim h Lexmarkék berakják-e a letöltésekbe a deb-et.. ezek a nagy cégek tapasztalatom szerint mégcsak nem is reagálnak a mailekre..azért próba cseresznye
-
GD
őstag
/boot ugyan ott a root alatt, és az fstab is igazítva
a tar megőrzi a file jogosultságokat az egész / lementése esetén?
kellene vmi example
legújabb bajom, nemtudok rar-t telepíteni, easyubuntu nem hajlandó települni, automatix meg ugyan azt mondja mint az apt-get :
root@mainpc:/etc/apt# apt-get install rar unrar-free
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
A(z) rar csomagnak nincs elérhető verziója, de egy másik csomag
hivatkozik rá. Ez azt jelentheti, hogy a csomag hiányzik, elavult,
vagy csak más forrásból érhető el
E: A(z) rar csomagnak nincs jelöltje a telepítéshez -
rzoli
senior tag
üdv
- Ok. De honnan tudom a jelszót? A root jelszóval probalkoztam, de azt nem fogja el.
-kde alatt nem használható a gaim? Csak az amsn?
Ha a gaim-mal próbálkozom a következőt kapom:
sudo apt-get install gaim
Password:
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Mivel csak egyetlen műveletet kértél, ez nagy valószínűséggel arra utal
hogy a csomag egyszerűen nem telepíthető és egy hibajelentést kellene
kitölteni a csomaghoz.
A következő információ talán segít megoldani a helyzetet:
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
gaim: Függ ettől: gaim-data (= 1:1.5.0+1.5.1cvs20051015-1ubuntu10) de csak 1:2.0.0-1beta3 telepíthető
E: Törött csomagok
üdv
Z -
rzoli
senior tag
Megvan közben.
Még egy dolog nem megy...wifi - wpa. A 820-as hozzászólás környékén írtál róla, ill. az ubuntu.hu foruman írtak a knetworkmanager-ről. Ezeket a csomagokat leszedtem, a knetworkmanager ikon meg is jelenik az Internet mappában, de ha rákattinrok, nem csinál semmit.
VAgy akkor ezt is konzolból, sudo-val?
Na mindjárt újraindítom, és kipróbálom. -
ballington
addikt
-
igazad van teljes mértékbe. nemszeretem az írásjeleket mert lassú
valaki. xgl -t hogyan van 3d meg minden csak elinditani kéne. másik intel gma 950 alá drivert hogy ubuntu 6.06.
Valaki!
Xgl -t hogyan? Van 3D, meg minden csak elindítani kéne. Másik: Intel gma 950 alá drivert, hogy? Ubuntu 6.06.
most érthető? -
emitter
őstag
Komoly?! Ha tényleg működik vele, nagyon hálásan köszönöm!
Igen, PPD-fájlt kell megadni neki, ha saját drivert akarok telepíteni..
(amit a lexmark hivatalos oldaláról leszedtem, azzal annyi ''csak'' a gond, hogy nem tudom elindítani sem a telepítő-scriptet...)
Szóval nagyon örülnék neki, ha el tudnád küldeni a ppd-t! -
emitter
őstag
cups.org-ra gondolsz? nem találtam semmi infót az én szériámról...
ellenben kísérletezgettem, és a Z32 driverével már annyit csinál, h behúzza a lapot, megáll, és kb fél perc után kitolja üresenszóval lehet h csak az összeset végig kell próbálnom..
amúgy ha usb-s nyomtató, akkor mit válasszak:
-local printer (automatkusan felismeri, h Z600 series)
-network printer, ezen belül CUPSitt kér egy URI-t...
eddig a helyi nyomtatót választottam
mod: statusban ezt írja ki: Printing: No %%BoundingBox: comment in header!
ez mi lehet?
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
hibernálás is csak ezzel működik?
mert múltkor próbáltam, erre kikapcsolta. mikor újraindítottam, akkor visszahozott mindent ahogy leállt...írta, h nem működik a hibernálás, de az ablakot hamar be iscsukta, nem tudtam végigolvasni.
amúgy próbáltam az imageshack toolbart, de csak egy üres tér volt az alján...és a könyvjelzők eszköztár sem működik. -
ballington
addikt
valami hd parameter analyzer vagy mi, ott volt a bum-ban, nem indul bootoláskor de be lehet állítani...mindegy, du. küldök róla képet, mire gondolok.
újraindítás: tehát ha xp használat után boot-olok linuxba, akkor nincs netem. de csináltam egy ikont a következő paranccsal: sudo /etc/init.d/networking restart
ez lefut, utána már van net.
ha ez után restartolom a gépet (tehát vissza ubuntu-ba), akkor egyből van net. -
ballington
addikt
wifi nincs az alaplapon...asszem
amúgy ha ubuntu-ból újraindítom a gépet és ubuntu-t indítok, akkor egyből van net. de ha xp-ből indítom újra, akkor nincs.
más: a bum-ban találtam vmi hd parameter izét, ami állítólag gyorsabbá teszi a systemet. ez igaz? érdemes ezt bekapcsolni? -
Forest_roby
őstag
felmegy mindegyik, csak ha a másikat is fel akarom rakni akkor az elözőt letörli.
egyszerre a kettő nem megy fel...
forest@forest-gep:~$ sudo apt-get install wine winesetuptk
winesetuptk már a legújabb verzió.
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
A következő információ talán segít megoldani a helyzetet:
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
wine: Ütközik: winesetuptk de csak 0.7-1.1 telepíthető
E: Törött csomagok
forest@forest-gep:~$ -
Jester01
veterán
Erre mit léptek?
Microsoft Service Agreement Last Updated: July 2006
[...]
4. How You May Not Use the Service.
In using the service, you may not:
[...]
use any unauthorized third party software or service to access the Microsoft instant messaging network (currently known as the .NET Messenger service);
[...]
You can find a list of authorized third-party software at http://messenger.msn.com/Help/Authorized.aspx.
Most akkor gaimmal msnezni illegális?
Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest