- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 8 és 8T
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Aktív témák
-
paramparya
őstag
válasz
ballington #3721 üzenetére
100mbps/8 kb. = 12 mbyte/sec, ha jól számolom...
Nem netszolgáltatás, egymás közt helyi hálón...
De ha a netszolgáltatás lenne 100mbps, akkor is jönnie kéne 10 megával -
paramparya
őstag
Debian topicban nem válaszolt senki, felteszem hát itt is, sztem ugyanaz a megoldás
Miért lehet az, hogy 100mbps-es kártyával csak max. 1-1,5 mbyte / sec-kel áramlik a cuccos, pedig 5-10-zel is mehetne? -
paramparya
őstag
válasz
ballington #3625 üzenetére
nem úgy kell rá hivatkozni, amilyen néven mountoltad? (tehát nem amit, hanem amiként...)
-
paramparya
őstag
válasz
Forest_roby #3599 üzenetére
Synapticban megkeresed és eltávolíttatod
-
paramparya
őstag
válasz
Forest_roby #3597 üzenetére
tedd fel a php_mysql csomagot
-
paramparya
őstag
válasz
dr_strange #2910 üzenetére
Thx!
És azt hogy lehet megnézni, hogy melyik porton ki csücsül? -
paramparya
őstag
Az éppen futó szolgáltatásokat milyen paranccsal lehet kilistáztatni?
-
paramparya
őstag
Mé' hal meg indításnál a ''Checking battery status'' résznél? Win XP tökéletesen megy a gépen, mikor utoljára (jópár hete) indítottam az ubuntu-t, még tökéletesen ment...
Annyira nem hal meg, hogy ne lehessen vele semmit csinálni, de pár perc alatt semmi sem történik, viszont ctrl-alt-del-re szépen, TERM, KILL, és újraindul.. -
paramparya
őstag
Magával a frissítéssel nincs bajom, meg szépen 85Hz-en (ez a max. a monitoromnak ebben a felbontásban), csak hát kicsit csúnyácska és kicsi a kép...
-
paramparya
őstag
válasz
wassermann #1788 üzenetére
Thx, majd kipróbálom, most vidózba' vagyok
-
paramparya
őstag
válasz
Jester01 #1773 üzenetére
No
Van egy ilyen rész:
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''1280x1024'' ''1024x768'' ''832x624'' ''800x600'' ''720x400'' ''640x480''
EndSubSection
ide kéne idézőjelbe berakni ezt a sort:?
''# 1024x768 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 68.60 kHz; pclk: 94.39 MHz Modeline 1024x768_85.00'' 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync +Vsync''
Hogy így nézzen ki:
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''# 1024x768 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 68.60 kHz; pclk: 94.39 MHz
Modeline ''1024x768_85.00'' 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync +Vsync'' ''1280x1024'' ''1024x768'' ''832x624'' ''800x600'' ''720x400'' ''640x480''
EndSubSection
Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de még nem vágom mindig teljesen -
paramparya
őstag
Nem teljesen tökéletes az ékezetes betűk kezelése...
Van olyan, hogy ékezetes betű helyett rombusz-szerűségek (kérdőjel egy rombuszban) jelennek meg, vagy 'csúnya' karakterek ( á a köbön, stb.)
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
válasz
wassermann #1769 üzenetére
kézzel állítottam be VESA-ra (1024*768*75fps, 64MB)
Hogy? -
paramparya
őstag
Amikor telepíteni akarok atp-get-tel vmi csomagot (mint most pl. mozilla-thunderbird...), és írja, hogy ilyen-olyan csomagok kellenének, jó lenne ha lennének,stb., akkor azokat milyen paranccsal lehet hozzádobatni? Mintha találkoztam volna már ilyennel (vmi atp-get paraméterezés...)
-
paramparya
őstag
válasz
Jester01 #1760 üzenetére
Hát, nem nagyon vágom, az xvidtune-nal kínlódtam, de az magában is állítgatta, X config nélkül, de mikor leg Down -abb volt, akkor is volt 2 centi a monitor aljáig, és szélességében sem sikerült összehozni...
X config-ot meg nem nagyon vágom
Leírom a problémámat addig is a matrox g450 driver telepítésével:
Currently installed driver is the same as the installer file.
X server driver not installed.
/usr/bin/md5sum: /usr/share/matrox/mga_hal_drv.o.mgabak: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Currently installed file is the same as the installer file.
mga_hal_drv.o is not installed.
Az első része szerint már ez a fájv van telepítve, de mégis g400-asként van felismerve...
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Bizony, köszi
Viszont a videokártyámmal még mindig gyíkom van: nem éppen szép a kép, és amit xp-nél beállítottam, hogy szépen pont beterítse a monitort, annál a méretnél linuxban van kb. 2-3 centi fekete keret minden oldalon... Van erre vmi megoldás azon kívül, hogy mindig oda-vissza állítgassam xp->linux váltásokkor? -
paramparya
őstag
KDE megvan, működik szépen, thx mindenkinek a segítséget!
Kérdéseim persze nem értek véget
Hogy lehet betűtípusokat telepíteni? Azok kellenének, ami windows-ban is megvannak, pl. az opera is elég idiótán néz ki így, ph sem olyan, mint ahogy megszoktam(Arial, Times New Roma, Comic Sans, stb. kéne...)
-
paramparya
őstag
Közben rájöttem: sudo mc, és máris tudok midnight commanderben rootként tevékenykedni
Bár az mc igen randa, szét van esve (lehet, hogy rosszul telepítettem: sudo apt-get intall mc), de mindegy, hátha kde-vel már szebben fog az is kinézni, bár így jobban belegondolva nem biztos, elvégre is konzolon futattam.No mindegy
)
Kubuntu épp' lefelé jön, majd beszámolok a fejleményekről...
Thx!
Matrox kártya driverrel kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Nekem a G450-est nem nagyon sikerült telepíteni...
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Hm, kubuntu-t sem nagyon tudok telepíteni.
Próbálom: sudo apt-get intall kubuntu-desktop, és aszongya, hogy nem található ilyen csomag... -
paramparya
őstag
válasz
paramparya #1747 üzenetére
A grub-installra közben rájöttem, a többi még mindig nyitott kérdés
-
paramparya
őstag
Feltettem az ubuntu-t, aztán meggondoltam magam, és windows recovery console -> fixmbr, szóval eltűnt az mbr-ből. Utána megint meggondoltam magam, és mégis adnék neki még egy esélyt, vissza lehet valahogy varázsolni, hogy működjön reinstall nélkül?
Alapból van benne telepítve apache/mysql, stb., ami php fejlesztéshez kéne?
Próbáltam ezt-azt beleerőltetni, de nem minden tetszett neki, t'án nem is tudott mindent letölteni, de már nem emlékszek pontosan, nagyon későn van már, mennem kéne aludni...
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest