- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
Hasaggymeg #4933 üzenetére
pm = partition magic...
-
GD
őstag
válasz
Hasaggymeg #4911 üzenetére
csak üres partíciókat csinálj, a többit intézed linuxban telepítéskor
pm-el óvatosan, buktam már pár gigát miatta.. -
-
GD
őstag
egyből megütötte a szemem a network manager... anno nekem a wifidriver ölte meg.. ha tudod cseréld vki másra (már ha egyre gondolunk)
meg kellene nézni egy init 2-es boot-ot is hogy legalább lehessen tudni hol milyen szinten akad meg, pl ha init 2-re jó akkor már csak az init 5 ben kell szétnézni hogy ki az aki ott új és init2őn nem indul, szóbajöhet mint kavarós tényező
jah igen és syslog... -
GD
őstag
6.10 server (i386) alap install után mennyi helyet foglal?
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4809 üzenetére
clamav (apt-ban benne van clamtk a gui-s felület)
netstat, nmap
esetleg ilyen conf-file figyelő tool-ok ami szólnak változáskor, nevet nemtudok, betörés detektálásra is használják
ejnye, milyen oldalakon mászkálgatunk?
egy nagyon picike forgalom akkor is van amikor a dhcp beszélget meg ilyen broadcast dolgok, de az szinte kb-ban nem is mérhető, de azért az a game-server dolog...hááá
nem raktál fel vmi linuxos gamát? vmi multiplayer gyanus
[Szerkesztve] -
GD
őstag
a notebook-al is meg másképp is a wifi teret hódit, erre a linuxnak is odafigyeléssel kell (kellene) lennie
atheros chip-hez madwifi driver régóta létezik, az összes (95%) router gyártó rájuk építi a broadband wifi routereket.. /ez azért már jelent valamit/ (persze mini linux figyel a gépekbe), mai napig nem rakták bele kernelbe...
hogy jót is mondjak: broadcom wifi-t már látom a 2.6-ban, majd teszek egy próbát a notin mit szól ha beleforgatom kernelbe
[Szerkesztve] -
GD
őstag
fel lettem okosítva hogyan is csinálják ezek a disztrok a mindent tudó kernelüket: telerakják az összes újabb hw patch-el ami csak létezik + mindent beleforgatnak legalább modul szinten..
ergo ha én kis naív magamnak multimédiás kernelt akarok a perverz chipsetemnek meg egyéb hw nyalánkságoknak akkor ha jól gondolom:
A. nekiállok patch-elni az alap 2.6 kernelt (höhö..persze)
B. a gyári kernelsource-ben fordítok sajátot kiszedve a gyári conf által berakott de nekem nem szükséges cuccokat
megerősítést kérek -
GD
őstag
a /boot-ban található system.map és config-nak mi a szerepe? saját kernel esetén szenvedem hiányát? (kernel + initrd-t)
-
GD
őstag
félreértés-vol2:
fix vinyós ntfs partíció vidáman íródok fstab-ban bentvan... a kérdés az automountos (on the fly) mikor már fut a rendszer, gnome, rátolok egy usb mobil vinyót, ntfs-el és felcsatolja ugyan, de nem írható, ergo nekem kell kézzel umount, majd ntfs3g mount...ezt akarok megspórolni...
ui: azt olvastam hogy a vista keményen bezavar mindenkinek aki ntfs írással próbálkozik linux alatt duál OS esetén...
ez olyan jellemzően sunyi M$ húzás...
ui2: aláírást gyűjtök az uniFS szabványhoz!
[Szerkesztve] -
GD
őstag
üdv!
hogy tudom elérni hogy az automount ntfs esetén a ntfs-3g-vel történjen (tehát írhatóra)
usb mobil vinyók esetén lenne nagy segítség.. (hol a conf, mi kell bele..)
köszi -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4456 üzenetére
a magyar kalauz teljesen használható a samba ügyekben én is onnan lestem el anno
nos, a helyi lanban az ip-re keresés, többféle módon gyógyítható névvel karöltve, pl /etc/hosts vagy egy bind, de elég okosnak kellene lennie ez ügyben ha csak ip-t keresel a router-nek is.. esetleg win-es tűzfal bezavarhat... pingelni se tudod az ip-t?
route add default gw 192.168.x.x (alias router) -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4454 üzenetére
nos, nálam g' wifire van kb 2-2500-kB/s, és ugye a b' az kb a 1/4 v 1/5 sebességben,
a gondolkodás.. hm, ha ftp és sok kis file akkor azért, a protokol commandrésze lefutási időt igényel.. ha samba vagy nfs akkor már kevésbé indokolt a gondolkodás, esetleg router firmware frissítés segíthet..
próbáld ki többféle share módon és protokolban, hátha kibukik ki a ''leggyengébb láncszem'' -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #4432 üzenetére
simán jó lesz sztem dapperes is, try it'
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4398 üzenetére
értem, nem okoskodás, csak jobb ha mindenki tisztában van hogy mi miért, így nerm lesznek szakmai városi legendák.. akit nem nem érdekel a miért az majd csak a hogyant infózza le
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4396 üzenetére
sudo gedit /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
Tartalma legyen: 1 --ettől lesz router a gép.
ettől lesz átjárható a két kártya között a forgalom az adott gépen
sudo gedit /etc/network/if-up.d/ntp-server
másold be ezt a sor mondjuk az elejére:
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
na ettől lesz ő router
nem túl elegáns az ntp-be berakni, egy file-ba raknám pl /etc/netoszt -ba amit léterehozol és egy symlink megfelelő futási szintre
touch netoszt
mcedit netoszt
DNS: bárki lehet aki publikus dns szolgáltató, pl nálam pont nem a szolgáltató
mcedit /etc/resolv.conf
nameserver xxx.xxx.xxx.xxx
több is lehet
amúgy, ügyes leírás
[Szerkesztve] -
GD
őstag
kíváncsi vagyok hogy edgy alatt a 10.22-én kiadott mplayer hogyan fog viselkedni mert a mainpc-n az mp3-as hang az mpeg, mpg videókkal olyan mintha lehallgatnám az ufókat...
mindenféle libek fentvannak mp3 ügyben és kipróbáltam az opciók nélküli legegyszerűbb forgatástól kezdve a paraméterezetten át mindent...
vlc meg megy, szóval vmi audio chipset és mplayer közötti bug lehet -
GD
őstag
feltünt nektek hogy a 6.10-ben az fstab sorai vmi hosszú 'random' számmal kezdődnek?
az mire jó? kell az nekem? -
GD
őstag
broadcom wifi tulajoknak itt a megoldás:
[link] -
GD
őstag
apt-cache search freetype
ha nem megy, használd a synaptic keresőjét
ott keress freetype dev csomagot, aztán apt-get install csomagnév
automatix-el (google) rakd fel az ms truetype fontokat
mplayer fordítás (a hogyanról sok leírás a neten, lényege)
./configure --enable-xv --enable-smb --enable-alsa --enable-esd --language=hu --enable-ftp --enable-freetype --enable-gui
én így szoktam, de persze neked nem kell minden, viszont ha mégis minden opciót raksz akkor pl esd dev alsa dev smbclient..stb.., szóval minden funkcióhoz szükséges a dev csomag..
végül a jobb klikk grafikus mplayer felületen, opciók, és ott rátallózol a felíratok opcióknál egy neked tetsző betűtípusra (akár a winből is csenheted)
mondjuk ha még nem fordítottál semilyen programot, kicsit kemény dió elsőre, de legalább kitanulod a kutyafittyet..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
edgy-ben az ndiswrapper-al is vannak nyűgök, így elég nehéz lesz wifi-t varázsolni a notimra,fórumon sok ember sipákol, javaslatként írják hogy le kell fordítani sajátmagunknak, viszont kernelforrás kell meg útvonal meg másik fordítóval..stb...
nah ezt nem bírom új disztrókban, ami egyszer jó volt, mér kell elb&szni... -
GD
őstag
huh, miben is? sokat kell visszaolvasni...
mplayer?
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4306 üzenetére
xmms-el vígan mennek az mp3-ak... az mplayer sima mp3 file-t sem tud lejátszani.. valahol itt van a szűk keresztmetszet. megnézem a lib-et amit írtál és újraforgatok. kiderül..
WIFI: ha ez egy pci-os wifi kártya, szabadulj meg tőle (add el windózos embernek) és vegyél atheros chippest, / jele egy nagy A' a kártya chippen/ a madwifi-s atheros driver sztem a legjobb és dokumentáltabb linux alá, ha szétnézel a weblapon magad is látni fogod, továbbá segítséget is tudok adni hozzá, akár AP-ként is üzemel, számtalan gyártó csinál ilyennel kártyát, kis utána járás boltokban
ahogy az atival is eluntad a szívást és cseréltél nvidiára, ennek is jótékony hatása lenne..időben és idegben megéri..javaslat.. -
GD
őstag
edgy-t egyelőre jegeltem , komoly bajok vannak vele nálam mplayer hang (mp3) ügyben, a film meg ugye alapfunkció... majd ha más is belefut meg lesz hibajavítás..pedig szeretem az új kiadásokat..lehet ilyen másod rendszerként még kísérletezegetek
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4294 üzenetére
apps/nautilus/desktop volumes visible, de asszem akkor mindenkit kirak... mást hirtelen nem tudok
-
GD
őstag
szűkítve a kört, az mp3-al nem boldogul a mplayer, ezért minden ami tömörített video és mp3-ban van a hang, gázos, megprábáltam sima mp3 file lejátszani onnan tudom...
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4291 üzenetére
ikon? gconf-editor visible cuccok körül keress nautlius vagy ilyesmi..
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4286 üzenetére
igen, az eljárás 99,9% működik ha megfelelően nyomod
-
GD
őstag
ezt küszöböli ki az én módszerem
-
GD
őstag
edgy-vel a legújabb lame és mplayer fordítás után a 2005ös és a 2006os essential codec-csomaggal is:
az mpeg, mpg videóknak a hangja iszonyat kozmikus sugárzás és csatornazaj...
vki találkozott a jelenséggel?
alsa, oss, esd, tök8 neki, mindenképp tré...
az avi-knál nincs ilyen baj -
GD
őstag
fordítsd bele a freetype opciót is használd truetype betűvel, pl automatix-el win.es ttf betűket is feltudsz pakolni
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4274 üzenetére
ezek szerint te nem clean install hanem dist-upgrade?
tegnap próbálkoztam a ''us'' trükkel, akkor még nem vezetett eredményre...
majd meglesem ma is ha egyszer hazaérek..jósokálesz..
olyan lehetséges hogy ISP miatt vannak lassúságok?
mármint, hogy csak speciálisan erre?
elvileg ez http, szóval nincs benne semmi olya extra amitől lassabb kellene legyen, mint bármi más ISP-től jövő forgalom
kérdés: aki ntfs írással ügyeskedik mivel teszi azt? ntfs-3g vagy fuse-val?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
annyi javulás van mára backport sebességben hogy a tegnapi 3k olyan 10-30-ra normalizálódott.. bár ez még messze van teljes sávszélességemtől..
itt egy angol kalauz
[link]
kb a rébi magyar breazy kalauz a style, minimális angol tudással is használható
[Szerkesztve] -
GD
őstag
pár k-s sebességűek a backportok hu-s vidéken, megtokőrülnitőle, mit lehet csinálni hogy ne csak csordogáljon?
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4258 üzenetére
talán az, hogy késleltetve van a lemezre írás (syncing), volt vmi olyan trükk hogy
fdisk /dev/sd* ami az usb
p mint print
aztán kilépés.. olyan pendrive-oknál segített ami pl fel sem ismerődött
vagy jobb klikk leválasztás (kiadás), olyankor minden sync-et elvégez... mert ugye le lesz szakítva a dolog..
másik: próbáld meg linux alatt formázni fat32-re
B: kézzel mountold fel ne az autofelcsatolásra hagyatkozz...
több ötletem nincs hirtelen...
42%-nál a letöltés 6.10
látom közben ng is ott kapisgál mint én kezdtem
[Szerkesztve] -
GD
őstag
nos itt már nincs írva hogy rc vagy ilyesmi
csak az hogy 6.10
[link]
happy born'zdéj! -
GD
őstag
ha tartják a shcedule-t akkor ma jön ki az 6.10 elvileg?
-
GD
őstag
ügyködik már vki az edgy bétával?
tetszik: hálózat grafikus felület okosabb lett
backport és update felület szintén
telepítéskor hiába ütöm ki a grub-nak javasolt lemezt (törlöm a kisablakban), akkor is rak grubot
jelenségek: lassú frissítés és backport (gondolom még nincs elég tükör)
a default gw-t grafikusan állítva hajlandó volt elfelejteni, interfaces editálást igényelt
gnome mintha gyorsabb lenne egy hajszálnyit
kb ennyi, nagyon nem mentem bele mert naponta sokmegás frissítések vannak, még pár nap és elvileg kijön a végleges -
GD
őstag
lesz/van még olyan ubuntu ami olyan debianos style-ban telepíthető? azaz, nemcsak grafikusan? mi a neve? a live fílinges az LTS vagy mi?
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4101 üzenetére
amúgy kb innen kellene indulni:
lerakni egy script-et file-ba ami indul rc2.d szinttől
legyen benne:
echo ''1'' > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.1.1/24 -o ppp0 -j MASQUERADE
lehet dhcp-t rakni de 1 gépnek fölös
aztán a kártyákat konfigolni
ppp-kártya akiben a modemkábel van annak ne legyen lan-os ip-je se alhálója vagy fake (akár ez is mehet scriptbe)
/sbin/ifconfig eth0 1.1.1.1 netmask 0.0.0.0 up
aztán a továbbítógép másik kártya 192.168.1.1 stb
fogadó gép 192.168.1.2 gw az elsőgép mask meg a szokásos, resolv kézzel megadod neki (dns) /etc/resolv.conf a szolgáltatódat vagy bárkit aki dns szerver
meg sok google, fórum, ping és hajtépés
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #4101 üzenetére
ebben a témában ngabor2-nek voltak kalandjai
őt egy router váltotta meg, ha nem akarsz korán őszülni.. lehet neked is az lesz a megoldás
kicsit többet kellenne tudni, hogy maskolni is akarsz, tűzfal, NAT, proxy, vagy miaszösz.. miről milyen net jön megy
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4072 üzenetére
hm, nos nekem már benne van az ujjamban az újtelepítés, mondhatnám annyi mint ''kurváknak a b@sz&s'' meg érdekel hogyan fejlődnek..
én is tiszta telepítés híve vagyok, ha egy disztró egy ideje már kintvan akkor meg mentem az apt tartalmát, ha vmiért reinstall van akkor nem kell netről szipkázni a csomagokat..
reinstall az esetek 5%ban van rendszer miatt, leginkább én faragom szét szegényt és amikor már nem látom át hogy mi miért butul le, akkor tiszta lappal indulok
látom hw-ben fejlesztettél vagy cseréltél -
GD
őstag
csak úgy szabadon:
ki mit vár / remél az új kiadástól? (Edgy)
1. ati hangchip jobb támogatást, skype működőképességét notebook-on bulit in mikrofonnal
2. bár nem szorosan tartozik ide: gyorsabb magyar backportot
3. broadcom wifi támogatás
4. webcam képes és partnerszinkronizáció hibamanetes átlátható msn klón (gaim)
/persze nem ubuntuékon múlik/
5. &&& (majd még menetközben eszembe jut) -
GD
őstag
rar téma force módon megoldódott ,csomag leszed és felrak..
nem értem backportból miért nem bír magával..
http://rpm.rutgers.edu/repository/ubuntu/pool/multiverse/u/unrar-nonfree/ -
GD
őstag
/boot ugyan ott a root alatt, és az fstab is igazítva
a tar megőrzi a file jogosultságokat az egész / lementése esetén?
kellene vmi example
legújabb bajom, nemtudok rar-t telepíteni, easyubuntu nem hajlandó települni, automatix meg ugyan azt mondja mint az apt-get :
root@mainpc:/etc/apt# apt-get install rar unrar-free
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
A(z) rar csomagnak nincs elérhető verziója, de egy másik csomag
hivatkozik rá. Ez azt jelentheti, hogy a csomag hiányzik, elavult,
vagy csak más forrásból érhető el
E: A(z) rar csomagnak nincs jelöltje a telepítéshez -
GD
őstag
[link]
köszi -
GD
őstag
válasz
ballington #3995 üzenetére
enyém ilyen is volt
[link] -
GD
őstag
vmi ötlet arra hogy a cd-dvd automount miért lesz ratyi? tele van a lemez felkiáltójelekkel és óarámi írásjelekkel...
ha kézzel le és felcsatolom, megjavul..csak kicsit uncsi az eljárás..
a notimon ugyan az az fstab sor mint a mainpc-n, ott működik jól -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3979 üzenetére
nekem ilyen 2003-as ghost.exe-vel volt dolgom /ng8/ (persze nekem nincs mert fizetős
)
és tapasztalat szerint általában működik, de volt amikor err.txt lett a vége
sok munka kárbaveszett, ha tutira akarsz menni ,akkor csinálj dd-vel mentést meg ghost-al is, ez legroszabb esetben két rw dvd lemezre rámegy (~500HUF)
dd-s mentéshez van 1-2 jó trükk ha érdekel megosztom veled
pl notimon a ghost szépen mentett, de a visszaállítás elhalt...
mindenképp azt javaslom hogy NE csak a ghost-al ments
[Szerkesztve] -
GD
őstag
most fedeztem fel egy jó dolgot, ha leviszem a kurzort a tálcára és görgetek az egérrel,akkor szépen Alt+TAB-olja a megnyitott ablakokat
[Szerkesztve] -
GD
őstag
azért sír be mivel alapból a gnometerminálban akar futtatni grafikus progit, nemtudja hogy azt,
átkellene adni a gnome-nak, vmi display 0:0 vagy ilyesmi kell neki, egyszer régen már rátaláltam a megoldásra vhol..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
xion_81 #3899 üzenetére
mit tud a w2k3 fileszerverként amit a linux nem? vagy már ki van fizetve és használni kell?
fileszerver alatt én nyomtató ás háttértárolót értek, ezt samba, ftp tökéletesen tudja feltéve hogy nem vmi extrém nyomtató van hálózatban
mert ha nem használsz tartományt, nemsok értelmét látom, ahogy annak sem hogy routered legyen a proxy+fw előtt, sztem csak nehézkesebb managelni a hálózatot
de ez csak az én személyes kivetelezési elképzelésem, úgyis úgy lesz ahogy te akarod -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3861 üzenetére
azureus-al voltak szívásaim, meg a java-ba is belenyúl ha pl automatix-al rakom fel, mert a saját telepített jávát felülbírálja a backportos jávával, gondolom belenyúlkál az alternatives-ba amit én nem nem szeretek piszkálni mert már 1x elb@sztam rendesen..
meg a firefox sem talált magához java ügyben ezek után..
aztán volt még olyan bug is hogy a hibajentés az asztalon maradt és nem lehetett törölni, zárni...
tehát fogtam és szépen áttértem egy apache+mysql alapú ( ftp szerver miatt amúgy is van) webes kliensre, neve torrentflux és akár mhelyről is ránézhetek hogy mi hol tart meg tudok hozzárakni a letöltéshezusereket lehet vele felvenni, szal akár többen is tölthetnek
egyszerűen bazijó
persze megfelelő portforward meg iptables kell hozzá meg némi phpmyadmin sql ismeret
örök hála gekko havernak érte.. -
GD
őstag
újabb boldogságok: valahogy éltre keltek a notin a Fn+ segédbillentyűk
és sikerült az IgloFTP-t felrakni ami már kezeli a letölési listákat :-P
egy valamit hiányolok belőle: menet közben ha már töltök nem lehet a queque listűhoz adni csak ha megállítom, illetve nem találok letöltési sávszél beállítást hogy maradjon web-re is kicsi..
nem tudom miért vette le a fejlesztő a weblapról, kár lenne érte ha nem csinálná tovább
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
emitter #3844 üzenetére
1.5.0.07 sunjava leszed
bele /usr/src-be
chmod 775 jreTAB
sh vagy ./jreTAB már nemtom pontosan
sok enter
yes
done..
a bin törölhető ha megy
ennyi, aztán szimlink a firefoxnak és megy
firefox az van ami a backportban jön, talán vmi 1.5xx verzió, nagyon sztem nem kell izgulni, linux +firefox sztem még így is biztonságosabb mint egy win+ie
source list.. nemkizárt hogy megborul a rendszer ha pl régebbi csomag is van ott mint ami a gépen, stb, lehetnek feloldhatatlan ellenmondások, az egészet ne írd át, inkább csak az extra részt add hozzá
ui: utólag is megoldható sztem a teljes alaprendszeri magyarítás ha már elbölted, a nyelvi beállításoknál pipáld a magyart újra meg rakd be defaultnak, hátha magához húz még vmi csomagot
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
ballington #3829 üzenetére
a mount ha nincs beírva az fstab-ba addig él amíg újra nem indulsz, vagy kézzel le nem csatolod
-
GD
őstag
válasz
emitter #3828 üzenetére
nincs véletlen egyidőben két interface ugyanazon a gépen és szegmensen aktívban?
pl 192.168.1.2 és 192.168.1.3
mik a típusok a kariknál?a wifit trükkel vagy alapból ismeri? mi módon?
érdemes alap dapper telepítés után egy mentést csinálni és szemmel tartani a rendszert hogy mikor hüjül meg..
amúgy nem sok idő, a linux nem erről szól, de én már annyit faragtam szét szegényt hogy már egy ubuntu telepítés ''mint kurváknak a b@szás'' főleg ha kimented a letöltött csomagokat lásd ubuntu kalauz, meg a /home-ból a fontosabb config file-okat...stb..
legalább gyakorolsz
[link] -
GD
őstag
válasz
gege71.hu #3793 üzenetére
avagy az ATI felsőkategóriás és egyéb vga+ chipset tőlük, számít gyenge láncszemnek mivel b@nak kiadni a drivert mintha holnaptól a műhelyben nagy ipari titokként elkezdenék vga-t gyártani...ez a vga gyártók harca az extra-profitért meg a driverek dugdosása már eléggé undorít, kb mint a cpu, de ott legalább nincs driver problem..
-
GD
őstag
valami gixer van a cd-dvd mount-al
sokszor csak akkor látom a lemez valós tartalmártha kézzel umount majd mount újra..
pl egy rw lemeznél ez megzavarja az író progit is
találkozott már vki hasonlóval? -
GD
őstag
jár vmi következménnyel ha most regisztrálok az ubuntu konferenciára de úgy alakul az életem (amit nem látok előre ennyi időben) hogy nem tudok megjelenni?
-
GD
őstag
na jah, az msn az ms gyermeke, őn mondja meg mivan, akinek nem tetszik elmehet a búsba.. opcion B: győzz meg pár millió win usert hogy térjenek át egy platformfüggetlen és minden rendszeren teljes értékkel működő csevegőre ami tud annyit (sok csicsa meg sallang) mint az msn hogy a tiniknek és a nőknek is tetszen.. a webcamera működésről ne is beszéljek..mert ugye az nincs a klónokban meg egyáltalán nem is tudom hogy linux képes e rá..
-
GD
őstag
ötletet kérek vmi gui-s ftp kliensre ami tudja folytatni a megszakad letöltéseket és tud job-okat kezelni ha lehetséges..
-
GD
őstag
válasz
paramparya #3727 üzenetére
nincs vhol egy wifi a körben mint játékos? mert mint szűk keresztmetszet szóba jöhet
fut vmi szolgáltatás ami esetleg fogja a sávot?
gyári kernel? a fogadó gép mit futtat?
milyen protokolon történt az adatátvitel amivel ezt mérted? ftp, smb, http?
mindenhol ez van?
közvetlen kábelkapcsolat vagy router is van?
kicsit részletezd, csak tapogatózok..
van egy konzolos adatforgalom generátor és mérő progi, netpipe-tcp
használatát olvasd el -
GD
őstag
válasz
xion_81 #3724 üzenetére
debian alapú, igen
apt csomagkezelés igen
source list debian = ubuntu : NEM
annyi hogy az ubuntu úgy gondolja az mc már biztonsági rizikóval járhat vagy az ő ízlése szerint nem alap dolog , így a beállított engedélyezett backportban nem szerepel
ennek leküzdésére bármely módon el kell távolítani kb 6db #jelet a source.list-ből
100 féle módjára született a te leírásod is..
remélem így már nem úgy látod hogy az ubuntu vmi különös viselkedésű féldebian... -
GD
őstag
válasz
paramparya #3722 üzenetére
olyankor szokott előfordulni ha nem fullduplex-ben megy a kártya legalább is win alatt volt ilyen eset, 1 próbát megér
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest