- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proper
őstag
válasz
fradi81 #93301 üzenetére
Nekem segway volt de már eladtam de az tömör Gumis volt.
Gumit rendelni AliExpress ha ráér, ha nem akkor jofogas, marketplace
urban legend forgalmaz xiaomit így van szerviz is meg szerintem alkatrész is polcon
de sokan mindig arról papoltak, hogy 6bar és nincs defekt
ha 6bar akkor tegyél inkább tömör gumit és soha nincs defektszerintem
-
ShadowX
őstag
válasz
fradi81 #93241 üzenetére
Többek között az ilyenek miatt hagytam most ott az Allianz-ot és az OTP-t is.
Aki a pénzemmel gazdálkodik annál elfogadhatatlan számomra az ilyesmi. És nem csak ez, hanem, hogy utalások nem mennek át, az Allianznál pl. az életbiztosításom könyvelése többször is sikertelen volt, miközben a számlámról meg levonták a pénzt. Az OTP és az Allianz is azóta egy rakás xar mióta új felületük/appjuk lett. -
Jimmy8
senior tag
válasz
fradi81 #92845 üzenetére
Gratula a beépítőnek
Lehetőség szerint kívülről kellene megpróbálnod a tömítőanyagot benyomni. Ha van min. 6-8mm hely-rés, akkor a PUR-hab már benyomható (ha nem csináltál még ilyet, akkor keress olyat aki már csinált, és természetesen mindent kimaszkolni a közelben).
He ez nem járható út, akkor szilikonnal kinyomható a rés, kívül-belül.u.i: BUÉK!
-
-
azbest
félisten
válasz
fradi81 #92456 üzenetére
A helyi, kisebb távú járatok igen. De van olyan, ami korábban megállt (1515), most meg napi 4ből 2 megy csak be. De gondolom jól megstatsztikázták. Minden esetre fura, hogy egy 40km-es szakaszon sehol sem áll meg, előtte meg minden bokornál.
Péládul így kunszetmártonról hódmezőre csak napi 1 oda és 1 vissza közvetlen járat van (az említett 1515 két járata a 4ből).
-
veze
őstag
válasz
fradi81 #92131 üzenetére
vágass 5mm vastag üveglapbol méretre.
régen a lehel hűtők legalsó lapja eleve abból volt.
ha vigyáznak rá, sokáig megteszi, nem karcolodik könnyen tisztitható.( ha szükséges könnyen pótolható)
A vágás széleit érdmes picit megcsiszoltatni, de ha emiatt az üveges tul nagyra értékelné a saját munkáját... akkor azt is megteheted hogy nem kéred a csiszolást, ezt otthon egy fenőkővel is tökéletesen megteheted [link]
mellesleg még ez utána késélezéshez is megfelel. Vagy ha kaszád is van, akkor ugyebár oda is -
-Tsaba-
tag
válasz
fradi81 #92037 üzenetére
Vagy kondenzációs vagy kéményes kombikazán (talán inkább kondenzációs).
Érdemes minél lejjebb állítani a hőfokokat (elvileg annál kisebb az egységnyi gáz fogyasztás), persze nem muszáj, az is lehet hogy most jól van beállítva a lakásnak/radiátoroknak megfelelően.Fűtésnél azt kell mérlegelni hogy minél tovább menjen, de azért felfűtse a helyiségeket amennyire kell, és a hatásfok/gázfogyasztás dolgozik a szivattyú villamos fogyasztása ellenében. Én pl 42-55 fok között szoktam állítgatni (radiátorok vannak csak).
Meleg víznél meg ugye el kell találni hogy minél kevesebb hideg vizet kelljen hozzá keverni, de azért meleg legyen amennyire kell, de ne kelljen túl sokat " előfolyatni". Nálam 50-55 fokon van azt hiszem.
De itt egy konkrét leírás a kazános kézikönyvből.:
TANÁCSOK ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÁHOZ
A fűtés szabályozása A kazán odairányú hőmérsékletét a rendszer típusától függően állítsa be. Fűtőtestekkel rendelkező rendszerben ajánlott a fűtővíz odairányú hőmérsékletét maximum 60°C-ra beállítani, és ezt az értéket csak akkor növelni, ha a kívánt környezeti komfortot neméri el. Padlófűtés esetén ne lépje túl a rendszer tervezője által előírt hőmérsékletet. Ajánlott külső szonda és/vagy vezérlőpanel használata az odairányú hőmérséklet automatikus beállításához az időjárási viszonyoktól vagy a belső hőmérséklettől függően. Így a készülék nem állít elő a ténylegesen szükségesnél több hőt. Úgy állítsa be a beltéri hőmérsékletet, hogy ne fűtse túl a helyiségeket. Minden foknyi túllépés körülbelül 6%-kal nagyobb energiafogyasztással jár. A beltéri hőmérsékletet a helyiségek
használati típusához igazítsa. Például a hálószobát vagy a kevésbé használt szobákat alacsonyabb hőmérsékletre lehet fűteni. Használja az időprogramozást és az éjszakai beltéri hőmérsékletet körülbelül 5°C-kal alacsonyabbra állítsa be, mint a nappalit.
Energiatakarékossági szempontból ennél alacsonyabb hőmérséklet nem gazdaságos. Csak hosszabb idejű távollét - például vakáció - esetén csökkentse ennél jobban a beállított hőmérsékletet. Ne takarja le a fűtőtesteket, lehetővé téve a levegő megfelelő áramlását. A helyiségek szellőztetéséhez ne hagyja félig nyitva az ablakokat, hanem rövid időre nyissa ki azokat teljesen.Használati melegvíz
Jó megtakarítás érhető el, ha úgy állítja be a kívánt használati melegvíz hőmérsékletet, hogy ne kelljen hidegvízzel keverni. Minden további fűtés energiapazarlást, és nagyobb vízkőképződést okoz.
-
-
ShadowX
őstag
válasz
fradi81 #91792 üzenetére
Ezek évről évre pofátlanabbak...már szinte semmi nem hatja meg őket. Talan 1-2 bőrre fújható cuccal találkoztam ami működött is. Mondjuk valamelyik nap irtotta őket a repülő, azóta mintha kevesebb lenne.
A legjobb akkor volt, mikor valami tesztet csináltak és még lárva állapotban irtották őket. Na azt azóta se csinálták.
-
SirRasor
addikt
válasz
fradi81 #91792 üzenetére
Szúnyogriszatós bambusz nyavaját a hozzá való löttyel próbáltam és
1. pamut kanóccal IS nagyon füstöl
2. kegyetlen büdösGarázsban próbáltam füstölőt a kellemesebb illat miatt: az meg nem hatotta meg őket, vagy nagyon éhesek voltak, vagy keveset gyújtottam.
Ami működött valamennyire pár éve? Az ez:
RAID kültéri szúnyogirtó spirál.Ja a citrusos illatot se szeretik - tények és tévhitek rovatunkat látják
A fél kertet teleültettük citromfűvel és vígan lebzselnek körülötte
-
SirRasor
addikt
válasz
fradi81 #90783 üzenetére
Tényleg, nem tartunk egy gyors pizzás szavazós valamit?
Gugliban összedobtam gyorsan egyet. Ki mire esküszik? -
macilaci78
nagyúr
válasz
fradi81 #90631 üzenetére
Elég későn lett lapos TV-nk, kb 6 éve. A képminőség, panel volt az elsődleges.
Okosítás 10-20k környékén megvan külső eszközzel és ha avul, TV nélkül is ki lehet dobni. Hang megint nem volt szempont, mert rá van kötve a hifire.LG-re esett a választás, olyan gyártót választottam, aki panelt is gyárt, ezt valahogy jobb megoldásnak ítéltem akkoriban.
-
válasz
fradi81 #90631 üzenetére
Lehet akár jó is az ötlet, bár a márkásabb TV-k általában nem attól drágábbak, hogy bennük van az okosság, mert az filléres tétel, hanem a panel meg az elektronika, ami meghajtja.
Meg kell nézni, hogy a színek, a bevilágítás, a mozgásmegjelenítés, utánhúzás stb. megüti-e azt a szintet, ami neked jó, és ha igen, akkor hajrá... -
_Petya_
őstag
válasz
fradi81 #90579 üzenetére
Ami ott van náluk a boltban azt fel tudod próbálni, stb. Viszont amit így kinézel a nagykerből, azt is meghozzák, de csak ha előre kifizeted, tehát akkor is meg kell venni ha élőben nem tetszik.
De amúgy a cikkszámra rákeresve neten is meg tudod rendelni különböző oldalakon és akkor ha élőben nem tetszik 14 napon belül visszaküldheted (természetesen csak ha nem rakattál még bele lencsét)
Az Erényiben simán megcsinálják hozott keretbe is a szemüveget, nem sértődnek meg, csak akkor a keretre nincs garancia (lencsére, és az elkészítés minőségére persze van) -
azbest
félisten
válasz
fradi81 #90579 üzenetére
Az nem úgy néz ki, mint egy előtétes keret. Az oldal keresője nem szűr jól.Vagy nagyon jól eldugták a mágnest
Plusz szemtávolság és más paramtéerek is korlátozhatják, hogy melyik keretből lehet választani. A lencsék közt is van különbség, nem mindet lehet félkeretes vagy keret nélküli szemüvegben használni. -
proper
őstag
válasz
fradi81 #90579 üzenetére
Erényit is csak ajánlani tudom
Régen nekem csak ilyen előtétes volt
Valami oknál fogva nem olyan lett csak sima szemüveg
2 hét múlva mentem is vissza és csináltam egy dioptriás napszemüveget azóta a napszemüveg alap és csak a szemüveget csináltatom
De most tavaly Kínából rendeltem szemüveget
Kemény 8000ért kompletten, gondoltam ennyiért ha szar akkor se nagy ősszeg de hibátlan amit küldtek
Úgyhogy ajánlom azt is pici pénzért -
_Petya_
őstag
válasz
fradi81 #90577 üzenetére
Amit linkeltél (mágneses clip-on) úgy működik, hogy a keret és az előtét is speciális, együtt lehet őket kapni, nekem is ilyen van: [link]
Második opció hogy meglévő, vagy nem ilyen speciális, hanem hagyományos keretre raknak napelőtétet, de az nem mágneses, és szerintem rettenet gagyin néz ki.
Olyan is van még, amikor szintén normál hagyományos keretre úgy teszik fel a napelőtétet, hogy a lencse két szélébe ragasztanak bele egy pici mágnest. ekkor a keretnek nem kell speciálisnak lennie, a napelőtétet pedig egyedileg gyártják le hozzá: [link]
Szegeden az Erényi Optikát ajánlom, ők forgalmazzák ezeket (mindhárom fajtát amit írtam), a Kárász utcán és a Széchenyi téren a Classic Grill mellett van üzletük.
Sajnos mostanában csak ezek a vastag SZTK hipszter keretek a menők, így 90%-ban ezeket tartják, én a nagyker oldaláról (fent linkeltem) választottam normálisan kinéző mágneses clip-on keretet, így azt megrendelték nekem. -
martonx
veterán
válasz
fradi81 #90213 üzenetére
Szerintem totya694 adatlapja - PROHARDVER! is cserél.
-
quailstorm
félisten
-
veze
őstag
válasz
fradi81 #90164 üzenetére
DISZNOZSÍÍÍR kell bele és akkor nem ragad egyikben sem, bár az utóbbi pár évtizedben divat lett hangoztatni hogy az mennyire egészségtelen, (eszi helyette a mekit a sok hülye) de ez az egyik legnagyobb baromság..
Jó pár idős embert ismertem a környezetemben akik életükön át ették a zsírt meg a szalonnát ( ami manapság drágább mint a hús, szóval nem éppen a nincstelen étele) és 80+ feletti kort megéltek.
Most lehet mondani hogy ok, akkor nem volt ennyi stressz, igaz.. csak akkor ne (pl.) a zsirra fogjuk hogy most meg hullunk mint a legyek..
amugy disznózsííros Boldog Új Évet kivánok -
vizslakutya
senior tag
válasz
fradi81 #90109 üzenetére
Ezt vette a nejem,ezen tényleg csúszkál a tojás nulla zsírral,olajjal.
Nem olcsó,azt hiszem valamelyik áruházban pontokért lehetett hozzájutni.
tisn : a delimano-nak van nagyon jó palacsintasütője.Öntöttvasat nem lehet mosogatógépben mosni,sőt mosni sem! Langyos vízzel leöblíteni,papír törlővel kitörölni és vékonyan olajjal lekenni.
-
veze
őstag
válasz
fradi81 #90109 üzenetére
a videón látszik az edényen hogy már sok év ota használatban van ennek ellenére megtartotta ezt a tulajdonságát
ezzel csak az a baj, hogy én nem szeretem az olyan tojást, ami alá nem tesznek valamennyi olajat, zsiradékot sütés előtt. Ha nincs , az elvesz a gasztronomiai értékéből / izéből számomra.
Ha pedig már van alatta egy pici olaj.. egy pucér vaslapon is csuszik ( viszont nem csuszik a leharcolt elhasználodott teflonfelületen még az olaj ellenére sem, ez is tapasztalat, volt már olyan, köszönöm szépen még1x nem kell -
SirRasor
addikt
válasz
fradi81 #90102 üzenetére
Gránit-üveg-kerámia.
Teflon sajnos nem jó.
Pölö
Ezeknél fel is van tüntetve, hogy mosogatógépben is mosható.Emagon érdemes ilyet keresni, mert jó a szűrője. (gránit, márvány és kerámia van bepipálva)
Még azt is be tudod pipálni, hogy legyen-e fedője. -
vizslakutya
senior tag
válasz
fradi81 #90038 üzenetére
Szia, csak 3 sebességes agyváltóst vegyél. Ha nagyon magas emberke vagy ez egy picit alacsony lesz. Nekem 15 éves a Csepel Cruieserem, tökéletes,egyszer tört el a pedáltengely. Azonkívül csak a kopó cuccok lettek cserélve,gumi,fék. Egyszer ellopták, akkora mákom volt,hogy Tiszakécskén megtalálták a rendőrök.
-
SirRasor
addikt
válasz
fradi81 #89901 üzenetére
Ezért vettem manuálisat. - 300 ml-est.
Csak akkor még 450 huf volt darabja.
Na itt van alin olcsóbban. 2 db 1kMás: keresek olajlámpást. Hol lehet olyat venni Szegeden?
Ilyesmire gondolok:Más: reggeli élmény: lidliben voltam 8 előtt és pont kerestem egy téphető zacskót a zöldségeknek. Megláttam egy tekercset, de beelőzött egy nyugger, fogta az egészet és elvitte magával
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
fradi81 #89636 üzenetére
Nekem ugyanez van, tegnap jött, (dec 31-ig ráérsz kifizetni), csak sajnos az Invitel 100/30-as nettel 4350Ft/hó volt, ez meg 1000-es nettel 6000Ft/hó, ami érthető, csak éppen elfelejtettek szólni róla eddig, most láttam. Bementem az Üfi-be és ott mondták mi a helyzet. Otthon nyomtam egy speedtestet és ugyanazt a 100/30-at kapom, mint az Invitelnél ...
-
tisn
addikt
válasz
fradi81 #88429 üzenetére
https://webkincstar.allamkincstar.gov.hu/
egyszer talan be kell menni, de elkepzelheto, hogy ugyfelkapun keresztul mar megy full elektronyikusan a nyitas. igen erdemes, legalabb reszben, bar lehet, hogy a pemak is infla alatti hozamot (4.95% 5 evre) hoz csak. diverzifikalni kell...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Gombászkönyvek egyben
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest