Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, újabban rendszeresen a garázsom elé parkolnak és nem tudok kiállni. Kit kell ilyenkor hívni? Köztereseket? SZKT-t? Vagy a rendőrséget? Utóbbi esetben, 112-t? Vagy van valami nem sürgősségi szám ilyen esetekre?
-
_Petya_
őstag
válasz
garga pista #100149 üzenetére
Konyhai szagelszívóba való szűrő esetleg? Az van pl a Media Markt-ban is.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, van itt nálam két darab kb 20 éves, 15" LCD monitor.
Az egyik egy LG L1510, a másik valami noname, hasonló feature-ökkel. 1024x768, VGA only, manapság értelmezhetetlen válaszidő stb. Elvileg működnek, bár évek óta nem voltak használva.
Ha valakinek kell, ingyen elvihetők.
Hétvégén mennek az e-hulladékba.
-
_Petya_
őstag
válasz
fradi81 #99600 üzenetére
Van, a troli megálló táblába van beépítve, ott keresd.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, tud valaki normális autómosót ajánlani?
Eddig az IMO-ba hordtam, de sokadik alkalommal fordul elő hogy koszos marad utána, még a madársz@r is rajta maradt. Próbáltam ilyen pénzbedobós mosót, hát vagy én nem tudok kocsit mosni vagy nem tudom de az eredmény még rosszabb, én pedig még vizesebb lettem. Szóval vagy gépi mosót keresek, vagy olyat ahol ott hagyom és lemossák nekem.
-
_Petya_
őstag
válasz
Gergello #98422 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol páran leírtuk itt a kalandokat
Röviden:
- itt: https://www.szegedihulladek.hu/ regisztrálsz, foglalsz időpontot
- javaslom a Vértói úti hulladékudvart, ott van hídmérleg, kocsival ráálsz, lemérnek, kipakolod, újra ráálsz, és a különbözetet írják fel. A fenti oldalon fent van hogy milyen cuccból mennyi a napi és éves limit.
- máshova is viheted, de ott nincs kocsi méretű mérleg, meg kell mondani előre hogy hány kiló a cucc, (otthon hogy méred le?) vagy neked kell rápakolni a mérlegre az egész cuccot, utána meg a konténerbe, dupla munka és utána messzire kell cipelni kézben. Vagy vissza a kocsiba és úgy, hidd el nem akarod azt. -
_Petya_
őstag
válasz
Gergello #98394 üzenetére
Nem, nincs benne semmi ilyesmi. Csak dashcam és egy MagSafe mobiltöltő, az USB-be és a szivargyújtóba dugva, mert ezek lekapcsolnak leállításkor. (benne van a manualban, szóval ha mégsem, az hiba). Egyébként ezzel kezdte a szerviz, hogy látják hogy ezek vannak benne, és azt is hogy ezek biztos nem okozzák.
Egyébként gondoltam rá az elején, hogy ezeket be kellene kötni fixen, hogy ne lógjanak ott olyan igénytelenül a kábelek, de az első akksi halál után letettem róla, mert ebbe is beleköthetnek.. -
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #98393 üzenetére
Gondoltam rá, de ha megint probléma lesz, akkor ráfoghatják, hogy pont az akku-monitor okozza a jelenséget.
-
_Petya_
őstag
Ford Hovány messziról kerülendő.
Kb egy éve vettem náluk új Fiestát, azóta kétszer rohadtam le vele, az első alkalommal 2 hete sem volt nálam a kocsi, másodszor egy hónapja, mindkétszer az akksi merült le benne csontra. Így kevesebb mint egy évesen a harmadik akksi van benne, a szerviz szerint ez így teljesen jól van, nincs semmi baja a kocsinak, meg se próbálták megtalálni az okát a merülésnek. Az első még magyarázható lett volna azzal hogy sokat állt lekötött akksival az autó (bemutató darab volt a szalonban), de a második után már sokkal morcosabb voltam, kértem valami komolyabb, dokumentált vizsgálatot, illetve egy árajánlatot, hogy ha már szerintük hibátlan a kocsi akkor ugye hibátlan kocsi áron vissza is veszik?
Na, azt a fellengzős, lenéző, bunkó stílus, amit ott kaptam a szervizestől akivel beszéltem a kocsi diagnosztikájáról (illetve annak hiányáról) és az értékesítőtől, az árajánlat ügyében, az úgy gondolom hogy a legajla zug-szervizben, vagy a murvával felszórt sarki neppertelepen sem férne bele, nem hogy egy márkakereskedésben, ahol előzőleg nagyon sok pénzt otthagyam. Jó, kaptam új akksit ingyen, kétszer, de attól a probléma oka nincs meg.. A szervizes nagyságrendi tévedésben volt a kocsi nyugalmi áramfelvételét illetően (0.15A, vagy 0.015A, az hány mA is?? ), továbbá képtelen volt az elvégzett mérés metodikáját normálisan felvázolni, mérési jegyzőkönyv nem volt, ez nem mérés hanem bohóckodás így, azt se tudják mit csinálnak.
Az értékesítő pedig sokadik kérésemre hasraütésre bemondott egy 5M ajánlatot, gúnyos vigyorral, leírni persze már nem volt hajlandó.Na akkor kértem a főnöküket. Az a csávó viszont meglepően normális volt, ő képes volt normálisan kommunikálni, megérteni a problémát, és ő volt az egyetlen akin halvány szikráját láttam annak, hogy érti és meg akarja oldani a problémát, nem csak lerázni. Megoldás azóta sincs egyébként, egy éves az autó és nem tudok rá számítani, gyakorlatilag bármikor megint megtörténhet, hogy reggel nem indul, és megint elkések miatta.
Azelőtt egy majdnem 20 éves Focust hajtottam, komolyam mondom hogy megbízhatóbb volt, egyszer sem hagyott cserben, persze azt normális szervizbe ( Attix82 -hoz) hordtam.Ne vegyetek Ford-ot, vagy ha vesztek, akkor ne a Hoványnál. Inkompetens, bunkó banda, addig vagy jó ügyfél amíg vásárolsz náluk, utána szarba se vagy véve.
-
_Petya_
őstag
válasz
macilaci78 #98051 üzenetére
Ez lesz az, köszi szépen!
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Úgy alakult, hogy "örököltem" egy Zsoltnay étkészletet, esetleg tudtok valakit, akit érdekelne ilyesmi, vagy akár Szegeden vagy Bp-n valami megbízható régiség kereskedés vagy hasonló ahol el tudnám adni? Nem tudom itt a PH-n vagy Marketplace, Jófogás stb. mennyire mennek ezek, illetve mivel törékeny nem is nagyon postáznám...
-
_Petya_
őstag
válasz
martonx #97652 üzenetére
Itt lehet megnézni hogy hova viheted a festéket: [link]
Egyébként tényleg tragikus, engem is elhajtottak először a két vödör sittemmel, én is úgy voltam vele hogy jól van, akkor majd kiöntöm az erdő szélén. Aztán megtaláltam hogy lehet regisztrálni erre a csoda oldalra, gyakorlatilag mindig van időpont, foglaltam 10 perccel későbbre, aztán visszamentem, úgy már minden rendben volt.
-
_Petya_
őstag
Vegyetek téli gumit, még mindig megvan:
Goodyear UltraGrip9+ téli gumi 185/65 R14 DOT2520 4 db
40k a szett.
-
_Petya_
őstag
válasz
-Tsaba- #97524 üzenetére
2 óra alatt száraz egy adag. (kis méretű felültöltős mosógépem van szóval akkora adag, ~5kg)
És igen, ahogy írták is, a hőszivattyús szárítógépben nem az a nagy truváj, hogy nincs kondenzvíz, mert van, sőt pont annyi mint a kondenzációsnál...és nem, nem kell lefolyóba kötni (nekem az előszoba szekrényben van a panelben...), van tartálya, 2-3 adag szárítás után félig lesz kb, de akkorra a szöszt is ki kell szedni úgyis.. Hanem az, hogy sokkal alacsonyabb hőfokon szárít, és mindent bele lehet rakni, még az olyan ruhát is, amin kifejezetten rajta van hogy nem szabad szárítógépben szárítani, vagy magas hőmérsékleten mosni.Úgy látom nem teljesen tiszta itt mindenkinek a működési elv, mesélek kicsit annak akit érdekel.
- A legegyszerűbbek a hagyományos szárítógépek, amik gyakorlatilag egy dob forgató motor, egy ventillátor meg egy fűtőszál (bár pl USA-ban vannak gáz(!) üzeműek is.) Tehát beszívja a lakásból a hideg és száraz levegőt, felmelegíti, áttolja a ruhán, mivel a meleg levegő relatív páratartalma sokkal alacsonyabb mint a hidegé (ugye a relatív páratartalom hőmérséklet függő..) sokkal jobban szárad ilyen közegben a ruha mint teregetve, utána a meleg párás levegőt egy csövön a szabadba fújja ki, ezeket minden esetben ki kell vezetni az utcára, mint egy kéményt, különben elviselhetetlen meleget és párát csinálna a lakásban.
- Mivel sok esetben nem megoldható a kivezetés a szabadba, igény támadt arra, hogy ezt meg lehessen úszni. Megszülettek a kondenzációsok, csak annyiban más mint a hagyományosok, hogy a meleg párás levegőt átvezetik egy nagy hűtőbordán, aminek a külseje a lakás hideg(ebb) levegőjével érintkezik, esetleg még kívülről egy ventillátorral megfújva, így a pára nagyja ott csapódik ki, a maradékot meg vissza fújja a lakásba. A hűtőbordán lecsapődott pára tartályban gyűlik, ki lehet önteni, és csak a többi növeli a lakás párarartalmát (de még így sem annyira mint a teregetés, és megúsztuk a cső kivezetést a szabadba..) A fűtőszál, stb. pont ugyanaz mint fentebb.
- A hőszivattyús annyiban más, hogy a kondenzációshoz képest, nincs benne fűtőszál, és a "hűtőborda" helyett egy Carnot-ciklusú hűtőkör van benne, 2 hőcserélő és egy kompresszor, kb mint egy ablak- vagy mobil klíma. A ventillátor a gépen belül zárt rendszerben keringeti a levegőt, tehát az eleinte hideg levegőt áttolja a ruhán, utána a párás levegő a hideg hőcserélőre kerül, ahol lecsapódik róla a pára (pont úgy mint ahogy a klíma beltériben), de utána egyből a meleg hőcserélőn is átmegy, itt vissza melegszik, egy picit melegebbre mint az elején, és kezdődik minden elölről. Tehát itt a meleg levegő csak mellékhatás (ideális körülmények között nem is melegedne egyáltalán, de hát ugye tudjuk, a termodinamika...), így jóval kevesebb energiából, jóval kisebb hőmérsékleten szárít.A hideg hőcserélőről szintén tartályba gyűlik itt is a kondenzvíz.
-
_Petya_
őstag
válasz
fradi81 #97521 üzenetére
Kondenzációsat ne vegyél, csak hőszivattyúsat.
Nekem ugyanebből van a hőszivattyús fajta, az nem rossz.
3 éves korában motorindító kondenzátort kellett benne cserélni, magam megoldottam, de ha szerelőt kellett volna hozzá hívni lehet drága lett volna...
Sokan szidják a Candy-t, de nálam más nem jött szóba, csak ők gyártanak keskeny szárítógépet, nálam meg csak az fér el.
-
_Petya_
őstag
Vegyetek téli gumit, még mindig megvan:
Goodyear UltraGrip9+ téli gumi 185/65 R14 DOT2520 4 db
40k a szett.
A korábbi rossz tapasztalatok miatt (3 hétig tartogattam valakinek...), nem jegelem, nem rakom félre senkinek. Aki először megjelenik itt nálam pénzzel a kezében az viszi.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, DVB-C set top box van esetleg valakinek eladó, ma délután/esti átvétellel?
-
_Petya_
őstag
Lassan itt a tél, vegyétek meg a téli gumijaimat, mert nem férek tőlük a garázsban:
(Még 2-3 szezon biztos van bennük, viszont kocsit cseréltem, és az újra más méret kell...) -
_Petya_
őstag
Olcsó melós / futár autót valakinek?
2004-es Focus, 1,4 benzin, még másfél év műszakival:
[link]Jön megy, fékez dudál stb.
de már nagyon sokat kellene rá költeni hogy hosszabb távon jó legyen, ezért cseréltem le. Járkálj vele a városban pár évet, utána te told be a bontóba ne nekem kelljen!
-
_Petya_
őstag
válasz
vizslakutya #95601 üzenetére
Én is azt hittem, régebben így is volt de már nem lehet a dobozba dobni, sorszámot kell tépni. Aztán amikor sorrakerülsz, odaadod az ember kezébe, aki csinál róla egy papírt 1 példányban amit ő aláír, de te nem kapsz belőle. Szóval ugyanúgy nem tudod bizonyítani hogy leadtad, mintha lenne doboz, de legalább neked és az ügyinézőnek is megy vele az ideje.
-
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, megbízható mobil szervizt tudtok ajánlani? Egy Huawei P20 Pro-ban kellene akksit cserélni.
-
_Petya_
őstag
válasz
vizslakutya #94179 üzenetére
Nekem is ilyen Philips van, de a tejhabosító nélküli alap verzió. Te pontosan hol veszed hozzá azt a 150 forintos vízkőtelenítőt? Én a gyárit szoktam bele venni, de sejtem hogy valami filléres cucc túlárazva
Szóval ha van valami ami ugyanúgy jó bele és nem eszi meg a tömítéseket meg a gumi alkatrészeket benne, akkor kíváncsi lennék rá!
-
_Petya_
őstag
Vagy esetleg: https://10minutemail.com/
10 perces eldobható email cím, ha mindenképp regisztrálni kell valahova
-
_Petya_
őstag
válasz
quailstorm #93479 üzenetére
Hát ez azért, komoly, minek szenvedtek SVN-el, esetleg Git? Vagy ha már marad SVN akkor legalább valami CI-t felállítani, és akkor az ilyenek azonnal kiderülnek..
Bár még mindig jobb mint egy régi ügyfelünknél, amikor egy samba-s megosztott folder volt a "verziókövető rendszer", és a forrásfájlokban ilyen kommenteket találtunk:
// ahányszor kikommenteled a következő sort én annyiszor rakom vissza,
// bárki is vagy!!
-
_Petya_
őstag
válasz
pilóta #93323 üzenetére
Bármilyen lakást meg lehet venni bárkitől, ha el akarja neked adni annyiért amenyit kínálsz érte
A bérleti jognak ehhez nincs köze, ha bérleti jogot veszel, az nem kötelezi az önkormányzatot hogy eladja neked később. Persze dönthet(tek) így, de ennek meg nem előfeltétele a bérleti jog, annak adja el akinek akarja, persze ha van benne bérleti joggal bérlő akkor azt a bérleti jogot megveszi előtte az önkornányzat.
Egy munkatársam pl vett pár éve, ő is meg akarta utána venni, de nem adták el neki (semennyiért sem, tehát nem az ár volt a kérdés).
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, redőny automatát keresek, ilyet:
Lehet ilyeneket Szegeden valahol polcról venni, vagy rendelnem kell már ezt is netről? OBI-ban találtam 8-szoros áron olyat aminek még a mérete is rossz... esetleg valaki tudja hol lehet ilyet venni?
-
_Petya_
őstag
Köszönöm mindenkinek a felajánlást, SirRasor-nak külön köszi a gyors segítséget!
-
_Petya_
őstag
Valakinek van PCI-E 6 pin -> 8 pin átalakítója SOS-be? (rendelni én is tudok, de ma kellene)
Köszi
-
_Petya_
őstag
Ne szenvedj a kóccal meg a teflon szalaggal, ez a tuti: Loctite 55
-
_Petya_
őstag
válasz
DarkByte #92914 üzenetére
"Vagy ennyire egyedi lenne minden beépített ajtó-ablak és nem nagyon lehet bennük cserélni semmit? Azt gondolnám kb. standard elemekből építkezik mind és max. a hosszúságok változnak egy-egy komponensnél."
Ha jól tudom akkor az ablakok kialakítása szabványos, tehát bármilyen ablakra bármilyen vasalatot rakhatsz. Viszont ezek a vasalatok nem kompatibilisek egymással, tehát ha valamelyik kis alkatrész elromlik benne, akkor csak ugyanattól a gyártótól tudod beszerezni, ha még létezik, vagy a komplett vasalatot, tehát az egész ablakon mindent cserélni kell. Ezt meg nyilván nem akarja az ügyfél kifizetni, szóval valószínű nem éri meg nekik...
-
-
-
_Petya_
őstag
+1 szavazat a SZISZ-re, nálunk is ők vannak, ajánlom őket. Egyébként COVID alatt hivatalosan nem is lehetett lakógyűlést tartani, nálunk is pár hete volt legutóbb, de előte 2019 ősszel.
-
_Petya_
őstag
válasz
PowerBuldog #92015 üzenetére
Makkosházon kb hetente van disznósz@r szag. Örüljetek hogy odaáig csak ritkán ér el.
-
_Petya_
őstag
válasz
Krogoth #91898 üzenetére
2 vagy 3 hete kitettek egy papírt a lépcsőház ajtóra erről. Aztán 2 napra rá eltűnt (nem csak itt, hanem a környéken a többi lépcsőházról is), gondoltam akkora volt a felháborodás hogy mégsem csinálják meg, és leszedték a papírt.
De nem, tegnap tényleg megszűnt a melegvíz, felhívtam a hibabejelentőt hogy WTF, ő mondta hogy ki volt írva, nem ők szedték le, és hogy lehetséges hogy ma estére már kész lesz.
-
_Petya_
őstag
válasz
SirRasor #91828 üzenetére
Webshopban, vagy áruházban neked nem adják oda a klímát csak úgy. Túl sok balfasz user volt aki magának rakta/kontárral rakatta fel, és kieresztette belőle a gázt, ami környezetszennyező. Így újabban csak úgy adnak el klímát, ha viszel nyilatkozatot a cégtől aki majd fel fogja szerelni, esetenként a bolt segít szerelőt találni, vagy adott esetben van partner cég, de ilyen papír nélkül nem hozhatod el.
Én keresnék céget, de akit semmiképp nem ajánlok az a Frigotrade:
Nagyon drágák, és nagyon profik, ez tény, a beszerelés hibátlanul ment, de:
- a webshopos árhoz képest dupláját fizettem a készülékért, mert azt ígérték, hogy hű de f@sza support jár majd hozzá
- a következő évben a tavaszi karbantartásra nagyjából 6 hét és sok-sok telefonálgatás után voltak hajlandók kijönni
- utána évben ugyanez, a nyolcadik héten is csak hitegettek telefonon, akkor sikerült rávennem őket hogy csinálják meg, amikor megláttam a ház előtt az autójukat, mert a szomszéd lépcsőházban dolgoztak, odamentem, hogy akkor MOST jöttök és csináljátok. Utána megbeszéltük, hogy inkább ősszel hívjam őket mert tavasszal elfoglaltak.
- ok, következő év (2019) ősz, bejelentettem a karbantartási igényemet, azóta is ott áll a CRM-jükben válasz nélkül. Vártam tavaszig, persze semmi reakció, így vettem egy klíma tisztító spray-t, és azóta magamnak csinálom a tisztítást, és ha bárhol felmerül hogy valaki klímást keres, mindenhol leírom ezt a sztorit.Ennyit a szuper support-ról...
Nem tudom miért éri ez meg nekik, miért vállalják ennyire túl magukat, de ez így nagyon gáz...üdv,
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
sarkanyolo2 #91629 üzenetére
Ha már oltás téma:
Az első oltáson két papírt kellett kitölteni, mindkettőt ott adták amíg sorba álltunk, egy A4-es és egy fekvő A5-ös volt. Kérték hogy legközelebb vigyem magammal kitöltve mindkettőt, az internetről letölthetőek.
Az A4-est meg is találtam, de a másikat, az A5-öst az istenért nem találom sehol, lehet hogy az valami speciálisan szegedi dolog, ami máshol nem kell? Honnan lehet azt letölteni? -
_Petya_
őstag
Ezzel az új vakcina igazolványosdival van egy kis gond.. Nem tudom ki az akit még érint, de pl nekem nincs útvelevelem, a személyim pedig lejár júniusban. Szóval ha valami csoda folytán addigra sorra kerülök, akkor majd a pár hét/hónap múlva lejáró személyi igazolványom száma kerül rá. Tehát a nevemen kívül semmi más kapcsolat nem lesz a kettő között, a régi személyit meg ha jól tudom megújításkor bevonják,tehát még igazolni se fogom tudni, hogy a korábbinak ez volt a száma.
De hogy ezek a zsenik miért nem valami olyan azonosítót írnak rá, ami nem változik? Személyi szám, vagy születési dátum, anyám neve, etc?
-
_Petya_
őstag
Vegyetek laptopot: Lenovo G50-70 i3-4030U/4GB/500GB HDD/15.6" [link]
+ 4GB RAM-mal és egy SSD-vel lightos home office-ra, netezni, filmezni, gyereknek tanulni, stb. jó kis gép lehet. Topik lakóknak kedvezmény! -
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Tudja valaki, hol lehet Szegeden UTP patch kábelt kapni méterre? Tehát nem falba való, tömör erűt, hanem sodrottat? Régen a Szatellit-ben lehetett kapni, de az megszűnt, ma délután vagy 8 boltot végig jártam, sehol nincs sodrott, csak fali
Tényleg ennyire gáz a helyzet, ide jutottunk, hogy ilyet is Bp-ről kell futárral megrendeljek? -
_Petya_
őstag
válasz
fradi81 #90579 üzenetére
Ami ott van náluk a boltban azt fel tudod próbálni, stb. Viszont amit így kinézel a nagykerből, azt is meghozzák, de csak ha előre kifizeted, tehát akkor is meg kell venni ha élőben nem tetszik.
De amúgy a cikkszámra rákeresve neten is meg tudod rendelni különböző oldalakon és akkor ha élőben nem tetszik 14 napon belül visszaküldheted (természetesen csak ha nem rakattál még bele lencsét)
Az Erényiben simán megcsinálják hozott keretbe is a szemüveget, nem sértődnek meg, csak akkor a keretre nincs garancia (lencsére, és az elkészítés minőségére persze van) -
_Petya_
őstag
válasz
fradi81 #90577 üzenetére
Amit linkeltél (mágneses clip-on) úgy működik, hogy a keret és az előtét is speciális, együtt lehet őket kapni, nekem is ilyen van: [link]
Második opció hogy meglévő, vagy nem ilyen speciális, hanem hagyományos keretre raknak napelőtétet, de az nem mágneses, és szerintem rettenet gagyin néz ki.
Olyan is van még, amikor szintén normál hagyományos keretre úgy teszik fel a napelőtétet, hogy a lencse két szélébe ragasztanak bele egy pici mágnest. ekkor a keretnek nem kell speciálisnak lennie, a napelőtétet pedig egyedileg gyártják le hozzá: [link]
Szegeden az Erényi Optikát ajánlom, ők forgalmazzák ezeket (mindhárom fajtát amit írtam), a Kárász utcán és a Széchenyi téren a Classic Grill mellett van üzletük.
Sajnos mostanában csak ezek a vastag SZTK hipszter keretek a menők, így 90%-ban ezeket tartják, én a nagyker oldaláról (fent linkeltem) választottam normálisan kinéző mágneses clip-on keretet, így azt megrendelték nekem. -
_Petya_
őstag
-
_Petya_
őstag
Pontosabban lefoglalták de elég megbízható a kolléga én nem félek attól hogy nem viszi el. Amúgy a face-n van Szegedi gumi-felni csoport oda tedd fel ott hamar elviszik. Volt egy hasonló 14-es garnitúra is az is fél nap alatt elment.
-
_Petya_
őstag
Vegyetek téli gumit mert nem fér el a garázsban
Matador MP92 Sibir Snow 185/65 R15 88T DOT3416
-
_Petya_
őstag
válasz
martonx #89403 üzenetére
Rollo MR: nálam ők csinálták a redőnyöket, amikor pár év után probléma lett velük és hívtam őket, akkor még a telefonban jelezték, hogy ilyen kis munkára (gurtni csere) csak akkor jönnek ki ha ők szerelték fel a redőnyt. Lehet hogy ablak beállítással is ez a helyzet...
szerk: persze gyorsan és hibátlanul megcisnálták, azzal nem volt gond. De ha más rakta volna fel a redőnyt akkor nem jönnek ki.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok, nagyobb mennyiségű (~80 db) pólót szeretnénk csináltatni. Hol nyomtatnak pólót Szegeden jó áron és jó minőségben, vállalható határidővel?
-
_Petya_
őstag
válasz
zseta98 #88886 üzenetére
Mi benne a bonyolult? Mivel a Csillag tér nem járható, így a Szilléritől Tarján víztorony tér felé a kerülő út a Retek-Szamos utca. Mivel ott nagyobb lesz a forgalom, arra járnak a trolik stb. így ideiglenesen ez lett a védett út, ki is van táblázva, kanyarodó főútvonal. Elvileg elsőbbségadás kötelező tábla is elég lenne, de a hülyék kedvéért kitették a STOP-ot, az talán feltűnőbb.
Szóval igen, meg kell állni, ha meg dudál mögötted a hülye, akkor szép lassan kiszállsz, odamész és megmutatod neki azt a szép piros táblát ott az út szélén. -
_Petya_
őstag
válasz
Jinxb1rd #88624 üzenetére
Először leveszed a kupakot (balra tekerve vagy ha nem megy akkor lehet csak magad felé kell húzni) majd ha lejött, akkor alatta találsz egy szögletes tengelyt.Azt tudod forgatni úgy hogy a kupak oldalán (a képen alul) látható szögletes nyílást a tengelyre rakod és a kupakkal tekered. Így tudod elzárni jobbra, megnyitni balra a szokásos módon. Ha már nem akarod tekergetni akkor csak vissza rakod a kupakot ahogy volt.
Tehát védő kupak és egyben tekerő szerszám is, hát nem zseniális?
-
_Petya_
őstag
válasz
Agyasima #88524 üzenetére
El tudom képzelni hogy némely kókler banknál/országban így megy, pár éve voltam Angliában, ott pl 30 GBP felett mondták hogy dugjam be, mert nem megy a paypass. Mondom nee, ezt nem hiszem el, kipróbáltam, és tényleg, declined lett azonnal, csak akkor lehet fizetni paypass-al ha 30 alatt van az összeg, de akkor nem kér pin kódot. Lehet azóta már ez változott, de akkor (2018 január) így volt.
Szóval simán lehet hogy martonx bankja így csinálja mint az angolok. -
_Petya_
őstag
Igen nekem is elromlott, meg több ismerősömnek is. Gyenge minőségű a kártya és elszakad benne a tekercs. No meg a pénztárosok is előszeretettel hajlítgatják, erre még nem sikerült rájönnöm miért csinálják.
Eddg OTP-seknél jött elő a jelenség, amiről hallottam, én is náluk vagyok. Ha te is akkor lehet széria hibásak a kártyák..
Elvileg ingyen cserélik a rendesebb bankok, ha pénzt kérnek érte akkor kártyával együtt bankot is cserélj. -
_Petya_
őstag
válasz
csoszogi #88267 üzenetére
Mágnesfékes szobabicajnak kb. nulla hangja van. Mi vettünk alá zajcsillapítót (olyasmi mint a fentebb linkelt mosógép alátét, csak sokkal vastagabb, tömörebb gumi) de végül nem kellett hozzá, sima szőnyeg van alatta, de az is csak azért hogy a műanyag talp ne karcolja fel a padlót.
Ha neked mégis kellene, akkor van ilyen eladó zajcsillapítóm eladó.(1x1 m négyzet volt, ketté vágtam, így két darab 0,5x1 m darab van, ha valaki másnak kell esetleg
)
-
_Petya_
őstag
válasz
Rhino666 #88009 üzenetére
IKEA Markus-t ajánlom, nagyon jól bírja, kényelmes is és csak 50k.
-
_Petya_
őstag
Szóval ha jól látom akkor mától kötelező a maszk a boltban. Na de ha nekem nincs akkor hogy veszek maszkot? Vagy a maszk-boltban nem kell maszk?
Hogy lehet ezt a deadlock-ot feloladni?
Egyáltalán hol lehet most kapni? Az elején ugye azt mondta Cecília hogy normál embernek hülyeség a maszk, hagyjuk meg az egészségügyi dolgozóknak, így nem is vettem akkor. -
_Petya_
őstag
válasz
ShadowX #87318 üzenetére
"Egyébként áldom az édes szüleit annak a lángelmének is, aki átvariálta a Lidl polcelrendezéseit is
. Bejáratnál rögtön ott a zöldséges pult, ahol a lehető legtöbb ember szokott lenni. És még ki van írva, hogy a vásárlók kényelme érdekében..."
Leginkább az a baj, hogy korábban a két legforgalmasabb rész, a péksütemény és a zöldség el volt tolva egymáshoz képest, mindkettővel szemben valami kisebb forgalmú polc volt, így csak egyik oldalon volt bámészkodó tömeg, a másikon lehetett haladni, vagy a kocsit letenni amíg a polchoz mész.
A zsenik most ezt a kettőt egymással szembe rakták, így folyamatos a tömegnyomor.
Ráadásul pont ez a két termék csoport az, ahol az átlag droid nem csak odamegy-levesz-továbbmegy, mint mondjuk a konzerv vagy az ital, ahol full egyforma minden termék, hanem természetesen a legszebb kakaós csigát, és paradicsomot kell kiválasztani, perceken keresztül széttúrva és analizálva a teljes kínálatot.Petya
-
_Petya_
őstag
válasz
pulutodurumo #86666 üzenetére
Nekem is van egy eladó ha még valakit érdekel.
-
_Petya_
őstag
-
_Petya_
őstag
válasz
totya694 #84599 üzenetére
Azok az archív hirdetéseid, nem inkább így akartad linkelni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- EAFC 25
- OpenWRT topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest