- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Egy régi sérülés miatt a kijelző bal felső sarka először besárgult, így működött vagy 3 évig, de most ugyanott elkezdett elválni a kijelző, mintha a fólia alá levegő jutott volna be. Minden nap egy picit nagyobb lett, de alig észrevehetően, tegnap estére viszont a képernyő teljes bal oldala érzéketlenné vált, azaz a billentyűzetnél nem érzékeli az első függőleges oszlopot. Jól sejtem, hogy ez kijelzőcserével lenne csak orvosolható?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Alemida #31244 üzenetére
Várjál! Az április 4-re ígért akksit ma a kezembe nyomta a postás.
Igen félve álltam neki a cserének, de a videó alapján végül is sikerült. Annyit "csaltam", hogy mivel nem sikerült maradéktalanul eltávolítanom a két ragasztó csíkot, így azokra tettem vissza az új akksit, nem használtam új ragacsot. Stabilan áll, nem zörög így sem.
Jut eszembe: a régi akksi kivételkor sajnos megsérült: ahol alul ragasztva volt, a kifeszegetéskor lejött róla a fekete burkoló-fólia. Hová lehet hivatalosan megszabadulni a használt lítium akksiktól?
-
Tangerine
senior tag
Hi!
Létezik a redmi 4x-hez eredeti gyári kijelző?
Tudom, hogy az ebay-en/ali-n árulnak eredetinek hazudott kijelzőket, de ahogy nézem az értékeléseket, egyik sz*rabb, mint a másik. Nem akarnék valami gagyit venni. Sajnos az asszonyé cserepesre tört. Újat nem akar, mert úgysem tud semmire vigyázni. Ezt is már új korában leejtette, mielőtt rákerült volna a fólia, de akkor még "csak" a sarkánál repedt el, lehetett úgy is használni. Most meg az egész pókhálós lett. Szóval ezt kellene megcsinálnom. -
Márton
nagyúr
Létezik olyan fólia, ami mérethelyes? 3e-ért kaptam volna tempered glasst, 4x-hez való, de oldalra 2mm-rel kisebb. Azt mondták csak ilyen van. Engem zavarna, talán ikonmozgatáskor is. Ti mivel véditek?
-
wanted5
őstag
Ha van hozzá affinitásod, akkor meg lehet csinálni. Youtube-n van videó is róla.
Annyit hozzátennék, hogy az ilyen pár ezres utángyártott cuccoktól ne várj sokat. Az üveg gyakorlatilag egy tempered glass, amit ugye fólia helyett veszünk. A gyári minőségéhez a közelébe sem ér. Valamint nincs összeragasztva a kijelzővel, ha közében megnyomod, akkor érezni, ha pedig rossz helyen nyomod meg erősebben akkor el is reped.
Nekem a keret szarul volt kiöntve, ezért nem bírtam visszarakni a hátlapot. Szikével kellett kivágnom azt a kis részt, ami kitartotta.
Volt egy hosszabb írásom is, amikor cseréltem. Keresd meg ha van rá időd.Én azt mondom, hogy az ilyen 30-50 ezres telefonok esetében, ha eltörik akkor vagy használom úgy vagy másik telefont veszek. Max GPS-nek még jó utána is.
szerk: ja és a digitizer is szokott furcsa dolgokat művelni.
-
orso0355
őstag
válasz
Engineer086 #26582 üzenetére
:F eddig hálisten nem.
Fólia van esetleg rajta?
Nem ázhatott meg? -
KurtCobain
őstag
Ezt ennyiből nem lehet megmondani.
Nem akarlak elkeseríteni, de amit te vettél, az egy hagyományos full screen fólia, aminél csak a keret alatt van ragasztó, az átlátszó felület alatt nincs. Emiatt középen szivárványos lehet (newton gyűrűk), és a kijelző érzékenysége is romolhat. Több telefonra is vettem már ilyen fóliákat, van aminél olyan gyenge volt a ragasztó, hogy egy kis folyadék be tudott szivárogni alá, és elterült a kijelzőn, de volt olyan is, amivel negyed órát birkóztam, mire le tudtam szedni, miközben a fólia üveg szilánkosra tört...
Van olyan fólia, aminél középen is van ragasztó, azt full glue kiegészítéssel találod meg. Ott nincs se szivarvány, se érintési probléma.Szóval hogy a te fóliáid milyen minőségűek lesznek, azt így elég nehéz megmondani.
-
7om
tag
Sziasztok, már több mint egy éve megvan a redmi 4x-em de még csak most rendeltem rá fóliákat, tudom itt kellett volna érdeklődnöm vagyis használni a keresőt először, de elfelejtettem.Na ezt és ezt rendeltem.Tehát a kérdés szerintetek ha megérkezik dobjam ki egyből a kukába vagy használhatóak lesznek, arra gondolok, hogy az üveg szélén el fog-e állni a fólia, minőség pl.
-
Sziasztok! Most melyik üvegfólia ajánlott a készülékre? Vettem pár fajtát(3D full) az elején jók voltak, de ugyan attól az eladótól a most érkezők, szar minőségűek. Mind a ragasztó, mind az egész fólia, nem is üveg, hanem valamilyen műanyag inkább. Köszönöm!
-
sxxorp
őstag
válasz
wanted5 #24947 üzenetére
Pontosan megfogalmaztad, hogy milyen irányokban próbálom a saját agyam átmosni... próbálgattam mindent, pl. az akciósan elcsíphető Mi Mix2s-t is csapd hozzá a repertoárhoz - de egyik sem az, ami nekem ideális lenne. Hátha jön egy SD710 környéki 15cmnél kisebb, notch nélküli csoda izmos akksival... és aztán felébredek
xcds: nekem fekete keretes, légréses üvegem volt, de újjászületett a telefon mióta nincs rajta: érezhetően reszponzívabb, egy ilyen fólia jobb ötlet, lehet én is bepróbálom! 1$?! Huh, gyanúsan olcsó...
-
xcds
őstag
Sziasztok!
Ez jó fólia?
-
válasz
dugynok #24777 üzenetére
Elsőre soknak hangzott. Másodikra meg főleg, mert azt hittem kb annyiért tudom eladni az enyémet, ha arra kerül a sor, no meg kifogok jó áron egy A2lite-ot.😉
Így már dőlt is a dolog....
Otthoni bütykölés nekem se fekszik, még a zselés akármi is várakozik, igaz a gyári matt fólia széle még most kezd elválni picit ahogy látom. -
csodavas
tag
Sziasztok!
Beléptem az üvegtörő táborba. Eddig mindig azt hittem, hogy nekem szerencsém van. Az utóbbi időben már fólia és tok sem volt a telefonon. Tegnap kicsúszott a felső zsebemből a pulóverbe, majd keresés közben a pulóverből zúzott apró kőre persze pofával..Szerintetek érdemes cserélni kijelzőt, vagy hagyjam a fenébe?
-
pischta
csendes tag
válasz
kismedve1982 #23484 üzenetére
Köszönöm a választ. Üveggel csinálja - üveg nélkül nem próbáltam. Az első napon az eredeti fólia volt rajta, azzal is csinálta, de az nem zavart, gondoltam a fólia hibája, és úgysem az lesz rajta.
Nem nyugtattál megA fólia nem véd úgy, mint az üveg. Gondolom a hydrogel sem. Annak egyébként mi az előnye?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DJGABI #23212 üzenetére
az a dolga hogy pókhálósodjon a kijelző helyett, mert így vezeti el az ütés energiáját és így a védőüveg kapja a javát nem a telefon kijelzője.
biztos nagyon jó a hydrogel meg minden, de én nem a karcoktól akarom védeni az üveget hanem a töréstől.
tudok vigyázni a telefonomra, a tempered glass-eim sem voltak karcosak soha. törni is csak egyszer törtem egyet, amikor egy óvatlan mozdulat miatt lerepült a telefon akkor viszont az üveg mentette meg a kijelzőt.
ezt meg a hydrogel meg a fólia nem tudja.
-
törölt tag
válasz
fradi81 #22971 üzenetére
Nálam aztán kap hideget-meleget. Az előző tok is elég viharvert volt, amikor ma kukáztam..
Az eddig használt fólia szintén. Végtére is csak egy használati tárgy.
#trebrona: szerintem itt szivárványosság alatt a bayer-szűrő okozta moire-effektre gondolsz, ami inkább a képfeldolgozás hibája lesz. Én legalább is semmi ilyesmit nem tapasztalok használat közben, sőt, az előző olcsó védőfóliához képest egy élmény használni.
Szerk: off
-
csodavas
tag
válasz
orso0355 #22619 üzenetére
Szia!
Hűha, nekem tényleg nem volt semmi gondom vele. Sima egyszerű fóliából tényleg merem állítani, hogy ez a legjobb. Lehet nekem volt csak szerencsém, mert egyik kollégámnak is nagyon szar lett..Azóta mondjuk, nekem nincs rajta semmilyen fólia. Hihetetlen módon, nem is nagyon karcolódik. Viszont amit észrevettem, hogy a kijelző ragasztás szerintem egy kicsit engedett, mert ha nagyon piszkálom akkor elválik a kijelző a telefon házától. Elképzelhető, hogy futás közben a karra rögzíthető telefontartóba esetlegesen beszivárgó izzadtság úgymond szétmarta volna? Lehet garanciáztatás lesz belőle..Na mindegy ez már off, igazából.
-
orso0355
őstag
Akkor helyesbíteném a véleményt. EZ A FÓLIA bár nem ér teljesen végig a telefonon, és fent is kivágás van a hydrogel-es lyukak helyett, azért mégiscsak tudom ajánlani (a cseppet macerás felhelyezés ellenére is), mert az érintésérzékenysége nagyon jó, teljes felülete tapad, és nem hagy buborékokat maga alatt, vagy amit igen, azt nagyon könnyű eltávolítani.
A matt verzió nagyon kellemes tapintású, a másik kétfélét még nem próbáltam ki.Példámból okulva: amint a hátulját leszeded, ahhoz tapad hozzá a felhelyezendő fólia is, ott kell keresni; az eleje simán levált, én az alatt kerestem a plusz fóliát. Nem volt ott
(Nekem azért a hydrogel a nyerő, de ez nem fénylik, kellemes tapicskolni, és ha teljes felületes lenne, még ennél is maradnék akár.)
-
sharp007
tag
válasz
orso0355 #22619 üzenetére
Ez nem úgy működik, hogy a végleges fólia két eltávolítandó védőfólia között található?
A ragasztós oldaláról lehúzom a védőfóliát, felteszem a kijelzőre, rásimítom. Azután lehúzom a másik fóliát amelyik a tapis oldalon található. Ha két kis papírfül volt rajta, akkor valszeg így használatos. -
Csigusz 1
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap előtt megtörtént, ami még eddig soha: kiesett a kezemből a telefon és a betonnal történő találkozás némileg átalakította a kijelző struktúráját...
Minden működött, csak baromi ronda és idegesítő volt. Ezért tegnap elvittem a Szu... utcai kijelző-szervizbe.
Kb. 25 perc alatt kicserélték, helyben megvártam. Mivel még nem kötött meg a ragasztó, úgy kaptam vissza, hogy a kijelzőn rajta volt egy nála jóval nagyobb fólia, meg három postás-gumi. Azt mondták, hogy kb 2 óra múlva vegyem le - ezt be is tartottam. Ja, és még a szervizben újra kellett indítani a telefont, mert nem működött az ujjlenyomat olvasó - meg még ki tudja, hogy mi. De azt mondák, hogy ez normális dolog, mert kijelző-csere után a telefonnak újra kell konfigurálnia magát...
Utána kezdtem el nézegetni. Ami elsőre feltűnt, hogy kicsit kisebb a fényerő. Most fel kellett húzni maxra, hogy jól lássam. Azután az is feltűnt, hogy az értesítő LED kékes fénnyel világít! Jobban megnézve látszik, hogy RGB! Eddig sima, hideg-fehér LED volt benne. Azt is észrevettem, hogy a "gombok" ikonjai tükrösek, krómozottak lettek - eddig szürkék voltak, néha alig lehetett meglátni a gombokat.
Belemásztam a telefon lelkébe és kiderült, hogy az eddigi EBBG kijelző helyett BOE kijelzőt kaptam!
Az érzéseim vegyesek: szerintem nem jobb a képe, mint a réginek és a fényerő is halványabb.
Viszont az értesítő LED sokkal erősebb, észrevehetőbb lett és a gombokat is jobban látni. -
-
Tomy007
tag
itt ülök az új telóval eddig minden fasza gyári matt fóliát viszont már sikerült véletlenül leszednem, és kurva idegesitő hogy fólia nélkül meg nem akarom nyomkodni, szerintetek ha elviszem vmi telefonoshoz akad nála fólia? mert tudom ali van de most azonnal kéne vmi rá
-
MCiklon
csendes tag
Hát, nem tudom.. a tok nagyon jó, a fólia eddig nem annyira. Ma délelőtt raktam fel, elsőre sikerült is felraknom de elég buborékos lett még így is, hogy nem szedtem fel-le. Ha pár nap múlva ezek elmúlnak akkor azt mondom ez is jó, de ha nem akkor felejtős. Amúgy méretre passzentos, képernyő széléig ér el pontosan úgyhogy a tok nem bántja
-
grafnet
veterán
Hydrogel: nem attól lesz hydro, mert vízzel teszed fel!!!
Ha teszel egy csepp vizet, azzal könnyebb pozicionálni, nem tapad le és nem nyúlik meg!Minden fóliát, TG-t, hydrogel-t érdemes vízzel feltenni, mert sokkal szebben, pontosabban fel lehet tenni. Viszont, aki nem szokott "fóliázni" az óvatosan a vízzel! (Mert a jóból is megárt a sok!) Én, ezt is a szokásos módon tettem fel: jó begőzölt fürdőszoba. Nem tettem alá vizet, de elsőre fel is ment.
A hydrogel legjobban szembe tűnő tulajdonsága, hogy GÉL - nyúlik!
Csomagolás: ennek nem kell fene nagy csomagolás, mert hajlékony. Nem kell 2-3 doboz, hogy merev legyen, mint a TG esetében, ami rögtön elpattan.
ubyegon2: Ha két fólia között van és a "középső" nyúlik, akkor biztosan hydrogel. Ha csak egy réteg védelem van rajta és nem zselé szerű a tapintása, akkor biztosan nem hydrogel. Amikor felteszed egy csomó buborék lesz alatta. Ne ess neki kinyomkodni, mert ha hydrogel, akkor nyomot fogsz hagyni rajta! Fogj egy puha (ha csomagoltak mellé, akkor azt) rongy darabot, amit a hydrogel és a bankkártya közé teszel, s azzal simogatod ki szépen lassan. Egyébként, ha csak "össze tereled", már az is sokat számít, mert 12-24 óra alatt mind eltűnik.
-
Lackooo84
nagyúr
Megjött ma a hidrogél fólia, frankón leszedem az 1-es védőfüles fóliát, aztán előkészítem a telót, rárakom azt sárgát, összevissza csúszkál, na mondom ez jó lesz, nagy nehezen kinyomkodom alóla a vizet, így is elég foltos volt vagy hogy mondjam. Jól van mondom talán leszedem a külső védőréteget, jobb lesz. Fogom a 2-es fület, húzom le, aztán jött le az egész, akkor nézem, hogy az csak a sárgának a füle. Mondom akkor leszedtem a két védőréteget, de hol a pi...ba van a fólia?
Aztán után nézem jobban, hogy az 1-es füles versenyzővel összetapadva volt...
Szóval jah, nem egyszerű...
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok. Most üvegfólia van a telón+egy viszonylag puha tok. Az üveg a szokásos bénasággal: a szélén nem fekszik fel. Rendeltem egy hidrogélt + egy ilyen tokot: [link]
Közben jöttem rá, illetve olvastam szerintem itt, hogy a tok+hidrogél páros nem jó, mert a tok felszedi a fólia szélét. Nekem a tok fontosabb, úgyhogy lehet, hogy a rendelt tok+üveg marad inkább, a kérdésem, hogy várható hogy rosszul működik együtt a hidrogél + tok? Mert akkor elpasszolom majd inkább. Kösz. -
beef
őstag
válasz
Domestos #21122 üzenetére
Nekem sajnos nem jött be, mivel a üveg széléig ér, aminek örültem is, hogy végre nem bénán kicsire vágják.
Azután rájöttem, hogy mivel védőkeretet használok így folyamatosan felnyomja a fólia szélét
Az már csak hab a tortán, hogy jobb szeretem a mattot.
Igaz ezt baromi könnyű felrakni. A sima fóliából lazán eldobok vagy kettőt mire a harmadik úgy sikerül, ahogy szeretném (nem ferde, nem kerül alá por). -
xcds
őstag
válasz
orso0355 #20907 üzenetére
Nem az enyém a telefon, ajándékba lesz. Pont ezért is ciki. Majd teszek be képet a fólia csomagolásáról.
Egyébként a soroksári úti Tescoban vettem, van ott egy telefonos bolt. Nem értem, hogy az ottaniak hogy nem ismerik ezt a hydrogel izét. Én kis naiv azt hittem, ha odaviszem a telefont és kérek rá egy fóliát, az jó lesz.
Ráadásul 3-szor voltam, mire volt nekik ez a szar fólia. Ha előre tudom, hogy ilyen, rá se rakatom...
Ez a hydrogel van itt "készleten" valakinek?(#20909) fradi81: Akkor ezzl most pont átb...tak.
-
Levi123
senior tag
Sziasztok,
frissítést ajánlott a telefon rányomtam, de szerintem nem jobb és gyorsabban merül a telefon..
Hogyan lehet az előző verziót visszavarázsolni a telefonra?A hátlapján észrevettem egy horpadást, valószínű megnyomódott valahol. Úgy vettem észre nagyon vékony fémből van a hátlap, szerintem sérülékenyebb mintha kemény műanyag lenne - egyszerű tok van rajta.
Kijelző az ahogy néztem karcmentes, fólia és flip tok nélkül használom 4 hónapja, hátlapon van egy az előző hozzászólásban linkelt tok [link]
Tapasztalt már valaki a hátlapon horpadást? -
DeFranco
nagyúr
válasz
golyós #20368 üzenetére
az a közmegegyezés, hogy nincs rendes tempered glass, ha jól értem, valakinek volt fullcover védőüvege, ami jól feküdt elvileg, de azon megvan a felső-alsó fekete sáv magán az üvegen, meg van ez a hydrogél okosság de az fólia, nem üveg.
nagyjából ennyit szűrtem le, mer' nem mertem kérdezni
-
Styleair
aktív tag
Ma kicsúszott a zsebemből a telefon. Murvára esett képernyővel, a német fólia több helyen kilyukadt, de a telefon nem sérült meg.
Felraktam a kamu 9H curved Full cover tempered glass fóliát, de nem tetszik, mert sokkal jobban látszik, mint az előző fólia. Levegős a szélén. Bal oldalon kicsit kitakar az értesítő sáv széléből, látszik az időnél (kb az első karakter felét).Van még ebből egy drágább változatom.
Azt még majd kipróbálom. Ha nem lesz jó, akkor újra német fóliát teszek rá, s rendelek egy géleset. -
vince
őstag
válasz
boldi89 #20059 üzenetére
8.3.22 a legfrissebb miuihu, de ez többünknél paranormális jelenségeket mutatott telepítés után, így én a 8.3.15-öt ajánlom. Itt megtalálod a korábbi verziókat is. Fejlesztői romoknál a verziószám a kiadás dátuma.
Tegnap kb. egy hónapnyi képernyővédőmentes lét után feltettem a hydrogel (imak
) fóliát. A felrakás nem volt egyszerű, annyira össze van gyógyulva a fólia az egyes számú védőréteggel, hogy sokáig azt hittem, hogy valami selejtet kaptam, ahol csak a nem létező fóliára ragasztott két védőfólia van, közöttük semmi, de aztán hosszas kaparászás után sikerült lefejtenem. A vicc az, hogy a felrakás után lehúzandó fólia sokkal könnyebben lejön, mint amit elsőnek kellene levenni
Egyébként valóban remek a fólia, csak a felső kivágásoknál látszik, hogy van valami plusz réteg a képernyőn.(#20064) mike1334
Nillkin frosted shield -
Lackooo84
nagyúr
válasz
orso0355 #20047 üzenetére
Hát azért egy hónap fólia nélkül...
Most az eu rom után vissza akarom tenni a globalt, de a trwp telepítés után újraindítom a telót, majd MI logó bejön (alul nem jön be az h android és a folyamatjelző pöttyök), és nem jut tovább, csak ha kikapcsolom a verifyt, akkor viszont azt írja nem tudok OTA frissíteni. Most akkor hogy tegyem vissza, hogy jó legyen?
-
fradi81
veterán
válasz
SenorGrande #19941 üzenetére
Van rajta ilyesmi, ha nem kérdezed észre sem veszem, átlagos használat mellett ez nem feltűnő/zavaró. De még mindig ez a legjobb megoldás üvegfóliák közül, a normál fólia meg gyorsan karcos lesz aztán lehet nézegetni azokat ahogy gyűlnek a kijelzőn.
-
Nyirike
csendes tag
Okés. Maradjunk ennyiben. A törés az én hibám. Kié lenne. Én ejtettem el. De az milyen már hogy a kijelző védő üveg fólia nem tört el csak az alatta lévő üveg rész?
A fóliát hibátlanul levettem. Nem sima fólia hanem üveg. De végülis lényegtelen. Ez a telefon megy a kukába hiába 3 hónapos. Magyarországi hivatalos forgalmazótól vettem számlával. Nem Aliexpress meg társai.
Oké ennyi pénzért ne várjon az ember minőséget. Mire is számítottam?
Amúgy lehet hülyének nézni, rendben. 15+ éve szoftverfejlesztő vagyok és androidra is fejlesztek, de rég láttam ennyire bugos telefont. Gondolom ez is user error.
A kedvencem a touch screen. A hadver test menüben hibátlanul átmegy minden teszten a touch screen teszt, de amint elindítom a telefonon a gyári rom billentyűzetet azonnal elkezd rosszul érzékelni. Mi ez ha nem szoftver hiba? Miért javul meg ha lezárom a telefont majd újra kinyítom? Ez ne hardveres.
-
gps76
őstag
17000 fórum felhasználó van a jobb felső sarokban.
A gyári stabil romra engedtem rá, a Redwolf írta hogy jelszóvédett a data partíció, és nem is formázta le. Ez mi lenne? Újraindítás után ott van a belakott telefonom, csak a Globe 9.2.5.0-val, de gubancot még nem csinált eddig.ReFleXx: Ez nem az a szilikoncumihoz hasonló anyagú fólia amit vizesen,szappanosan kell feltenni? Mert s6-on volt nekem, de nagyon tapad a felülete, nem jött be.
-
vince
őstag
válasz
#65675776 #19745 üzenetére
Én vettem rá egy matt fóliát, na az rettenetes volt. Ha találsz jót, oszd meg a tapasztalataidat róla.
Vettem azóta sima fényes fóliát (5 darab volt a csomagban), az nem volt rossz, de megsérült, levettem, azóta fólia nélkül használom, pedig van itthon 5-féle üveg és fólia, köztük hydrogel, de egyelőre elvagyok nélkülük -
törölt tag
Valami normális matt felületű kijelzővédő (akár fólia, akár üveg) tényleg nem létezik ehhez a telefonhoz? Ami rá is simul rendesen a kijelzőre.
-
DeFranco
nagyúr
a fólia nem tecc ami rajta van nem a miui
egyébként nekem először 2.2-es touchwiz volt a telefonomon aztán jött az lg, a custom launcherekhez képest még a TW is egy letisztult valami, a miui meg egész közel van az lg-hez, én szeretem.
próbáltam egy ideig a wp7 stílust a telefonomon custom launcherrel az vicces volt de inkább az eredeti.
az ízlésem valahol a droidos csillivilli meg a win10 minimäl között van zárt halmazban (tehát a végértékek már nem tetszenek) odavagyok a win7 glassy designjáért (a tw is ilyen volt akkor) de annál több már nem kell, akkor inkább lefelé az egyszerű felé, pl. az lg vagy most a miui de azért valami karaktere legyen.
-
Amita
csendes tag
válasz
#69059072 #18629 üzenetére
Végigolvastam a kálváriád. A szomorú megállapításom az, hogy lehetséges, hogy a készülékház vagy inkább az üveg alapból hajlottak (tehát nem a te vagy egyéb user hibájából, hanem már így kapod), ugyanis az én féltve óvott készülékem jobb felső részére valószínűleg emiatt nem tapad fel az üvegfólia rendesen. Olvastam itt, hogy nincs rávaló, meg az összes üvegfóliával van valami gond. Az senkiben nem merült fel, hogy nem a fólia a gond, hanem hogy maga a telefon felülete "görbe"? És ez esetben én is várhatom a sárgulást, mert gondolom, előbb-utóbb ott feljön a ragasztás, és lesz foltom...
Amúgy ennyire nem látok bele, de lehetséges, hogy ezek a jó kis hajlított üvegek vannak ilyen "remekül" legyártva...
Viszont aki szervizeltetni akar, vízszintmérős képeket csináljon a telefonról, mielőtt beadja. -
shifty!
senior tag
válasz
kerobi #18612 üzenetére
Még mielőtt nagyon felfújod a dolgot itt magadnak, ajánlom a fórum keresőjét, "fólia" "üvegfólia" keresőszavakkal.
Ha találsz tökéletes kijelzővédőt, szólj nekünk is.(#18614) DeFranco
- legyen stabil, ne legyen bugos - szerintem ez elmondható róla. Mókolni nem nagyon kell (lehet, de sok előnyt nem ad.) A MIUIHU szoftok elég kiforrottak, jól használhatók.
- legyen b20 - Van, bár érdemes visszaolvasni, mert akadnak érdekes dolgok hívás közben. Voda 4G városban teljesen stabil, Telenor 3G hálózatot jól fogta, T-mobilos soha nem voltam, nincs tapasztalatom.
- legyen kedvező az ára - ez szerintem elmondható, EUStockos ára elég stabil, ár-érték arányban nem tudom, találsz-e szolgáltatófüggetlen készüléket ilyen jó ajánlat formájában.
- legyen viszonylag kompakt - lapát kezem van, de néha fogást kell váltanom átellenes sarok eléréséhez. Egykezes gépelés sima ügy, tokot mindenképp kell beszerezni hozzá, mert csúszik. mint az állat.
- készítsen vállalható képeket (nagy igények nincsenek de a leon kamerája egy krumpli minőségében készít képeket) - minimális mókolással (keresőszó: camera2API) ki lehet hozni belőle az állatot. Tényleg határozottan jó képességei vannak, pedig nincs nagy extra benne.
- jó ha megvannak a kis bindzsik mint giroszkóp, iránytű, közelségérzékelő stb. - iránytű pipa, giroszkóp pipa (asszem), közelségérzékelő pipa. Infra van, jól működik, jó hatótávval, NFC nincs. GPS atomstabil (Snapi chipset, semmi meglepetés)Összeségében ebben az árkategóriában talán a legjobb ajánlat, én a Meizukat szeretem még ebből a szempontból, de azokat mostanában kihagyják az EUStockos repertoárból, nagy bánatomra.
Ha árban belefér, akkor az A1-et venném, bár az 5.5 colos, valszeg nem annyira kompakt. -
shifty!
senior tag
Kis tok beszámoló: Nillkin Frosted Shield most érkezett meg a hét eleján, plusz fóliával. A tok fogása a korábbi készülékeimhez hasonlóan újfent kiváló, a hozzá kapott fólia mérete pont arra elég, hogy a kijelző üvgének az "értékes" részét (értsd: maga a kijelző + a gombok alul) védje, de nekem tökéletesen megteszi, lévén eddig nem volt rajta (a fullcover üvegfólia összetörése óta), és ami alatt védtelen volt, egy karc sem került rá, tehát vsz kifogtam egy jobban edzett típust.
Ugyanitt visszatértem én is MIUI-ra, 8.2.1 MIUIHU, de a telefonálásnál van bajom: bejövő hívást nagyon "nehezen" tudok felvenni, nagyon nehézkesen engedi felhúzni a felvevőgombot. MIntha egy erős spätje lenne... tapasztal valaki ilyet, vagy egyedi jelenség? Az akkuidő amúgy korrekt ezzel a kiadással, 2sim (folytonos pirosszolgáltatós LTE BP-en, és 3G a kékekkel), otthon wifi, és 2 nap 4-6 óra SOT.
-
lood55
tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom tapasztalatom egy kijelzőfóliával kapcsolatban.
A kijelző széle és a fólia között helyenként 3 mm-es rés tátong, ami szerintem nem megengedhető.
Innen rendeltem: [link]
A "minőségről" beszéljenek helyettem a képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
Ez alapján azt mondom, hogy mindenki kerülje el messziről a fenti fóliát.Sajnos a kép készítés közben rájöttem, hogy a Xiaomi valamiért nem képes közeli tárgyra fókuszálni.
Ez nagyjából azt jelenti, hogy 10 cm-nél közelebbi képeknél egyszerűen homályos lesz a kép akárhogy is nyomkodom, hogy fókuszálj, már légy olyan kedves az előtted álló ojjektumra. Kamera beállítások: Képminőség: Kiváló, Élesség: Legmagasabb (persze próbálkoztam össze-vissza állítani, de semmi változás).
Na most ez azért érint kellemetlenül, mert a kicsit több mint 2 éves jelenleg sok egyéb hibája miatt lecserélt Samsung Galaxy Core Prime (annó 20k-s telefon) ezt a szintet röhögve megugorja.
Alább a képek referenciaként:
Samsung:
[link]
Az igénytelen fóliáról készült képeket is a samsung-gal lőttem.
Xiaomi: (HDR be volt lőve, de nélküle is ugyanaz a helyzet)
[link]
[link]
[link]Mit gondoltok, ez hardveres probléma? Más kameraszoftvert próbáljak? Hol lehet a hiba?
Előre is köszönöm a segítségetek. -
albiosz
őstag
Egyébként muszáj ehhez fólia meg tok? Feleségemnek van, ő táskában hordja minden nélkül, jól viseli.
Gondolkodom magamnak is egyen, én sem vagyok híve a toknak, fóliának. Farmer zsebben (nem far) mennyire élhető a készülék így?
-
mdraco
őstag
Barátnőmnek adtam a Lumia 640-et, s akkor vettem magamnak ezt a 4X-et. De már betelt a pohár a lumiával, ezért következő telefont keressük. Redmi 5A jött szóba, de lehet túl kevés a memória (valaki használ ilyet? vagy akár 4A-t?), ezért lehet jobb lenne neki is ez a 4X, egyetlen baj van, hogy erre nem lehet kapni normális törésálló üvegfóliát... tökéletes telefon lenne, ha nem lenne ez a lekerítés...tudom ezerszer szóba jött a fólia itt, de úgy felületesen olvasva az elmúlt időkben...erre a következtetésre jutottam... szerintetek?
-
Domestos
tag
válasz
orso0355 #17720 üzenetére
Én is lecséltem az ajánlásodra a TG-t, mert az érzékenységével elégedetlen voltam. Az általad ajánlott fólia nekem is nagyon bevált, viszont ez volt az eddig legnehezebben felrakott fóliám. Még jó, hogy eleve kettő volt a csomagban, mert az elsőt el is szúrtam, dobhattam le, és a második sem lett teljesen tökéletesen felrakva, a képernyőn kívüli területen maradt egy kis légbuborék, ami már sosem fog elmúlni. Összességében elégedett vagyok, hogy váltottam.
-
SSlyTR
senior tag
válasz
orso0355 #17720 üzenetére
"Ha meg olyan tokkal használja, ami az elejét is védi, akár fólia se kell rá, mert akkor mi karcolná?"
Eleg sok minden, a kicsiny vilagunkban eleg sok a pont sik felulet. Ha taskaba teszed, vagy eppen a nadrag zseb feletti kis fem diszgomb, ha leejted egy kavicsos parkoloban, stb
Viszont erdekelne, hogy maradt-e valakinek kinabol rendelt TG/folia, amit mar nem rak fel. Megvennem tole ertelmes aron
Kicsit durvanak tartom, hogy itt egy ertelmesebb TG 2500-3000 forint, kinabol meg 3-400. Bar mult heten megrendeltem, nem hiszem, hogy itt lesz egyhamar.Haverom 4x-ere vett itthon foliat vagy TG-t, fel is raktak neki, 3000be fajt. Mikor en nezegettem mondom neki, nem is erre a telora valo
-
orso0355
őstag
válasz
zoleeno1 #17704 üzenetére
Szerintem ne TG-t tegyetek rá, mert az érintés érzékenységét képes eléggé befolyásolni. Nekem is volt, én nagyon szerettem, nem zavart a különbség, de aztán rátettem egy másik fóliát (keresővel meg fogod találni, részletesen dokumentáltam), és az van a mai napig, imádom, olyan, mintha nem lenne rajta semmi.
Ha meg olyan tokkal használja, ami az elejét is védi, akár fólia se kell rá, mert akkor mi karcolná? (Nekem mondjuk épp a fülbevaló miatt kell a fólia, amúgy sima "belebújtatós" tokom van.)
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok még annyi kérdésem lenne milyen kijelző védőt ajánlotok rá ? láttam pár képet itt a fórumon is amin elég furán el áll a széle lehet akár edzett üveg vagy sima fólia nekem mind1. Ja és van esetleg valami memória kártya amit a teló nem szeret ? van itthon egy 32gb sandiskom az remélem jó lesz bele. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok.
A fólia,és a TG szerintem kimeríthetetlen téma... Rendeltem TG-t,sajnos hamar le kellett szednem,mert érezhetően gyengébb lett a kijelző érzékenysége. Sima fóliát is rendeltem,olyat,mint néhány hsz-al feljebb linkelt valaki. A kabát belsőzsebében olyan karcos,matt lett,hogy olvasni nem is tudtam benne.
Ez egy ördögi kör,azt hiszem... Olyan TG-t vett már valaki,ami az érzékenységet nem rontja nagyon érezhetően?. Az összefoglalót már olvastam,azon tipp alapján rendeltem az előzőeket. -
vince
őstag
válasz
Styleair #16983 üzenetére
Megjött ez a fólia, de ezzel sem vagyok 100%-ig elégedett, egy-egy milliméterrel lehetne szélesebb és magasabb, így kb. pont olyan széles, mint a képernyő hasznos része, nem nyúlik rá a fekete sávra a szélén
-
SSlyTR
senior tag
Sziasztok!
Ma voltam MM-ben és meglestem milyen is élőben a 4X és az LG Q6. Azt kell mondjam a 4x jobban össze van rakva és minőségibb érzést kelt. Ami zavaró az a lekerekített kijelző. És ezért is írok.
Ki milyen fóliát használ a kijelzőn? Az opciókat bele lehetne tenni a 0. hsz-be.Keresgettem a hsz-ek között, de mintha nem lenne elég jó az üvegfólia?!? Miért? Mi a gond vele?
Valami folyékon nanótechnológiát javasolgat valaki. Hát elég rosszul hangzik
És még van a sima fólia. Olyanom volt a redmi 2-n, 1 hónap után nagyon karcos volt, meg nehéz feltenni buborék mentesen. Az 1 dolláros TG a redmi2-n pazarul működött, kb 2-2,5 méterről esés után csak a fólia tört össze, a kijelző ép maradt. És egy buborék se volt rajta. De a 4x-nek mégis lekerekített kijelzője van.
Kinek mi a tapasztalata? -
vince
őstag
Régen volt már fólia-téma
Lekerült ma a telefonomról ez az üveg. Kisebb, mint a kijelző, ezért a szélén színes csíkokkal kápráztatott el, plusz körben levegős volt néhány milliméteren.
Feltettem helyette ezt a matt fóliát. Az első benyomásom az, hogy hiba volt mind megvenni, mind feltenni
Furán töri a fényt, milliónyi rózsaszín-zöld pont látszik, amik "mozognak", ahogy forgatom a telefont, remek effekt -
törölt tag
válasz
LyonnaisFan1 #16797 üzenetére
-
Styleair
aktív tag
Megjött két napja a Nilkin tok. Sokkal jobb benne, mint az átlátszó szilikon tokban. Nagyon jó a fogása. Az Imak üveg is megjött aznap, de azt még nem raktam rá. A német fólia védi egyenlőre.
S most megérkezett ez: " Hybrid 360° Slim Hard case Cover & Tempered Glass for Xiaomi". Ez is jó. 🙂 -
hzsolee
őstag
Tegnap megjött nekem is az imak hydrogel fólia. Már tele van a pupom a tg megoldással. Ma ráraktam. Hát elsőre elég hányadék volt a kinézete. Gyűrött, bubis, brrr. De az idő jót tesz neki 😀 lassan eltűnnek a bubik, meg mintha kisimulnának a ráncai. Tapintása tök jó, és a legjobb, hogy a széleken nincs elválás. Úgy vagyok, ha ez sem jön be nincs tovább, nem lesz rá semmi. Majd kiderül, hogy bírja-e a karcot...
-
csodavas
tag
Ajánlott tokok az én szemszögemből.
1.kollégám használja, ő szereti, szerintem is jól néz ki, kellemes tapintásra is, full cover fólia nem jó hozzá.2.strapabíró tok, enyhén kopó felülettel, szerintem a full cover fólia itt sem ajánlott
3.[matt külső, kellemes tapintás, esetlegesen hangerő gomboknál törés előfordul]
4.az ajánlott Nillkin tok, enyhén érdes, full cover fóliával jól használható
5.full érdes MSV jeligére hallgató tok
Ezen kívül vannak még a flip rendszerű tokok, azokat most nem emelném ki, mert talán nem annyira népszerűek.
-
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Feleségemnek rendeltem egy Redmi 4X-et (gloabal verzió) és időnként megbolondul a kijelző, az érintéseket rosszul érzékeli, a megérintett területtől 2-3 cm-el arrébb lévő gombot aktiválja. Csupasz a kijelző, nincs rajta egyelőre semmilyen fólia (a gyári matt kijelzővédő sem). Szoftver teljesen gyári, updater appal frissítettem a legújabb global stabil-ra (global 9.1.1.0.). 2 napja van meg a telefon, tegnap állítgattam, de nem vettem észre gondot, ma jelentkezett a probléma.
Találkozott már valaki ilyen hibával? Vajon szoftveres probléma lehet, vagy kezdjem el intézni a garanciát?
A válaszokat előre is köszönöm! -
orso0355
őstag
Fólia update: este kb 15 pici buborék maradt rajta, ez reggelre 5-re csökkent, azok is alig láthatóak, de remélem, eltűnnek. Eddig bejövős, az érintése remek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 Pro Max (Új, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Sivatagszínű titán)
- Iphone 14 PRO 128GB Space Black
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged