- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pischta
csendes tag
válasz
pischta #24548 üzenetére
Telepítettem a fejlesztői változatot. Aktiválni kellene az eszközt. Ehhez wifi kellene, amihez meg kellene adnom a jelszót. rábökök a wifi kapcsolatomra, erre nem jön elő a virt. billentyűzet. Leszedtem a wifi jelszót az aktiválás idejére. Szerintem ezt azért csinálták, hogy még véletlenül se maradjak a fejlesztői változatnál. Jobb még az elején tisztázni, mire is számíthatok...
Megpróbáltam itt is az unlockot, ugyanazt a hibakódot adta... -
vince
őstag
-
RAZR_v3
tag
válasz
pischta #24501 üzenetére
Egészen addig lesz támogatott, ameddig a Xiaomi kiad frissítéseket a Redmi 4x-hez. A xiaomi.eu béta rom a hivatalos kínai MIUI fejlesztői változaton alapszik, a stabil értelemszerűen a kínai MIUI stabil változatán.
Viszont minden felesleges, csak Kínában hasznos alkalmazást, beállítást, stb. kigyomlálnak belőle és kap Google Play áruházat, fordítást, valamint a már korábban leírt extrákat, illetve kisebb javításokat, hogy Európában jobban működjön a ROM. Reklámok sincsenek benne.
Régen több értelme volt feltenni a xiaomi.eu romokat, mert nem mindig létezett hivatalos global MIUI ROM. Abban viszont vannak reklámok (Play áruház is) és hiányzik belőlük több extra funkció. Bootloader nyitás és custom recovery nélkül viszont nem fogod tudni feltenni egyik Xiaomi.eu romot se, de erről az összefoglaló szerintem kielégítő információkat tartalmaz. -
RAZR_v3
tag
válasz
pischta #24479 üzenetére
Bármilyen MIUI rom alap beállítások mellett (legyen az a hivatalos, vagy a xiaomi.eu-s, miui.hu-s változat) jobb üzemidő tekintetében, mint egy nem MIUI rom. Az ok pofonegyszerű: miközben be van kapcsolva a képernyő és használod a készüléket, a MIUI agresszívan fogja vissza a háttérben futó alkalmazásokat az akkumulátor-kímélő mód bekapcsolása nélkül is, nem engedi őket gyakran szinkronizálni. A Google Fotók alkalmazás addig nem szinkronizálja a képeket, ameddig meg nem nyitom, hiába van bekapcsolva a wifi. A biztonság alkalmazásban lehetőséged van testre szabni alkalmazásonként a beállításokat, az üzemidő kárára. Én azt vettem észre, hogy bekapcsolt Wifi mellett, a képernyő kikapcsolása után egy korábban elindított, de be nem fejeződött feltöltés Google Drive-ra nem folytatódik egészen addig, ameddig ismét bekapcsolom a képernyőt. De teljesen mégse lövi le a wifit, mert ha jön például egy e-mail arról kapok értesítést kikapcsolt képernyő mellett is.
Egy nem MIUI-s rom esetében, például a Resurrection Remixnél ameddig be van kapcsolva a képernyő, minden alkalmazás szabadon szinkronizál a háttérben. A Google Fotók alkalmazás a háttérben egyből szinkronizálja a képeket, amint bekapcsolom a képernyőt és van wifi. De ennek van hátránya: bekapcsolt képernyő mellett jobban merül az akkumulátor. De amint kikapcsolod a képernyőt, működésbe lép az Android Doze, ami csak bizonyos időközönként engedi az alkalmazásokat szinkronizálni a háttérben. Ez segít abban, hogy ne merüljön le hamar a telefonod, miközben nem használod.Ha fontosak a frissítések és ez a fő telefonod, akkor mindenképp a xiaomi-eu-s romot ajánlom. Nekem még a béta verziók is alkalmasak voltak mindennapos használatra, olyankor hetente jönnek frissítések, jelenleg 2018. októberi az android biztonsági hibajavító csomag szintje, ami neked fontos a biztonság miatt.
Oreos Resurrection Remix, stb. nem MIUI-s romokkal kapcsolatban nincsenek tapasztalataim a mindennapos használat tekintetében. -
DJGABI
addikt
válasz
pischta #24479 üzenetére
miui vonalon xiaomi.eu teljesen jó választás, esetleg miui.hu ha valaki a hazait részesíti előnyben. 10-es nem tudom hogy áll most, a 9 biztosan kiforrottabb
hivatalos lineage-t nagyon nem ajánlom [link]
dotos-ben az érintésérzékelés valahogy fura volt, alkalmazás telepítés lassúcska, meg hamar belassulgatott
most aicp-ot nézegetem, ezt úgy tűnik frissítgetik [link]
-
DeFranco
nagyúr
válasz
pischta #23501 üzenetére
tokból nekem a nillkin nagyon bejött, egy dolláros liciten nyertem, teljesen ok
üvegről írtam milyet vettem fórumtársak tapasztalatai alapján, kifogtam, nem jött be, mert kézben egészen jól érzékel (amíg nem kezdtem el leszedegetni visszatenni addig tökéletes volt, most már csak kielégítő) viszont ha leteszem az asztalra, és csak egy ujjal érintem, akkor a navi gombok és a felső tálca lehúzása nem működnek, ott valószínűleg valami szakadás van a ponthálóban, vagy a ragasztóréteg kefélt el valamit de nem működik.
a többiekkel egyeztettem náluk tökéletes, valószínűleg kifogtam egy gyártási hibás példányt. most rendeltem egy másikat, meglátjuk.
én ragaszkodom az üveghez.
-
fradi81
veterán
válasz
pischta #23486 üzenetére
Üvegfólia - karcmentes marad, de nem ér a telefon széléig, a széle levegős lehet.
full cover üveg - (ami linkelgetve volt a napokban) ugyanaz mint az előző, de teljesen lefedi a telót, itt nincs levegős szél sem, az érzékenysége legtöbbször jó.
hidrogél, nehéz felrakni, látszólag jó dolog, de nálam nem bírta sokáig csúnya pöttyös lett a felülete, aztán valamibe bele is akadtt, felvált, ráragadt a kosz a ragacsos felületére onnantól meg kuka. -
orso0355
őstag
válasz
pischta #23486 üzenetére
Gondolom, nekem szántad :-)
A hydrogel és egyéb fóliák pont azért jók, mert irtó jó az érintésük 😃 karcoktól jól véd, törésre hálistennek még nem teszteltem soha egy telefononat se, de a tglass elvileg attól véd.Teszteld üveg nélkül. Ha úgy jó az érintés, akkor ez normális jelenség. Ha nem, akkor nyilván gond van.
-
orso0355
őstag
válasz
pischta #23219 üzenetére
Ez mindig használattól függ. Én semmiféle romlást nem vettem észre egyik frissítés után sem, soha. "Drasztikus" változást meg pláne nem. Éjszaka sose merül semennyit, napközben, ha nem használom is max 1-1% jövöget le. Használattal nyilván arányosan merül. Én 2-3 naponta töltöm átlagosan.
-
sicc33
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz
pischta #23187 üzenetére
Frissíteni simán tudod, hogy a MIUI hivatalos fórumból letöltöd a legutolsó stabil EU ROM-ot a 4X-re USB-vel és a telefonon a frissítés kezelő megtalálja automatikusan a fájlt. Keress rá google-ben, hogy update xiaomi redmi rom download vagy hasonló. 3-4 lépésből áll, nagyon egyszerű.
-
stanley00
aktív tag
válasz
pischta #23187 üzenetére
Most egy kicsit lehet, hogy hülyét csinálok magamból mert elgondolkoztam és sajnos 100 százalék biztosra már nem merem állítani mi oldotta meg a problémámat. Mert ugye kicsit tényleg logikátlan ha az ember nem tud wifi-re csatlakozni akkor hogyan oldja meg a hivatalos OTA frissítést hacsak nem áldozol be jó nagy adatforgalmat a szolgáltatódnál.. Az továbbra is tuti, hogy dettó ugyanez volt a problémám mint neked. Na most összesen két dolog lehetséges ami történt velem de basszus nem emlékszem rá pontosan.
Természetesen látott más wifi-s hálózatokat is a telefon itt a házban ahol lakom és van ami nincs jelszóval védve. Lehet, hogy azon töltöttem le a frissítést. Tudom, hogy nagyon hülyén hangzik, hogy a saját routeredre nem tudsz rácsatlakozni wifi-n máséra meg igen mert ugye a wifi vagy mûködik vagy nem a telón. Kivéve ha beállítási probléma van. De valamiért én arra emlékszem, hogy frissítettem és utána jó volt.
A másik verzió, hogy én is csináltam egy factory resetet amit többen tanácsoltak neked is csak öregszem és már fogalmam sincs mit csináltam fél éve
Bocs ha bonyolítom a dolgokat csak segíteni szerettem volna de kicsit én is elbizonytalanodtam a két verzió közül melyik volt.
Szóval ha még nem tetted, ahogy a többiek írták csinálj egy factory resetet. Ha nem segít esetleg ha olyan helyen laksz próbáld meg, hogy keresel egy helyet ahol van nyilvános wifi és töltsd le ott OTA-n a frissítést ha sikerül.
Esetleg nincs MAC szűrés a routeredben? -
stanley00
aktív tag
válasz
pischta #23180 üzenetére
Szerintem simán csak frissítsd a ROM-ot. Elég réginek tűnik. Amikor én megvettem tavaly novemberben azt hiszem a 8.5.2.0 volt rajta és első bekapcsolásnál ugyenez volt a problémám. Frissítés után egyből működött rendesen. Ha nem akarsz frissíteni lehet, hogy van más megoldás is de nekem ez megoldotta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Asus Rog Strix G16
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest