Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #27603 üzenetére
Képernyő foltosodás, azért megjelenéskor sem acélos teljesítmény. Mai napig használom back-up telefonként, olvasgatni, meg pár kisebb processzorigényű játék futtatására, hogy tehermentesítse az elsődleges telefont (Mi 9 SE a legjobb ár-érték arányú valamennyire kompakt teló, május óta van meg)
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
ReFleXx #26898 üzenetére
Elég kiéheztetett a bolt, így az sem túl jó jel, hogy hétvégén még azt mondták, hogy hétfőtől, most meg a héten... Vasárnap még volt pár db, de a pár perc alatt míg ott voltam kettőt vettek. Kínából kuponnal az elmúlt pár héten mióta fű alatt kapható volt a Global 95500Ft volt a legjobb ára szállítással, finoman szólva kérdéses garanciával, ez az új 2 éves hivatalos garanciával 100000... Majdnem mindent tud, mint az Mi 9, sokkal olcsóbban, és ebben a topiknak jobban megértik, hogy van akinek nagy érték, ha a készülék a lehető legkompaktabb. Párom szereti a Samsungot, neki az A40-re csaptunk le számlásan megjelenés napján pár hete (legkisebb csomagban volt 48000Ft a Telenornál, azóta 10000Ft-tal drágább..., nekem flottásan a díjaim nagyon kedvezőek, nem kapok jelentős kedvezményt a készülékre, bolti ára 90000), egyébként elég jó. Azzal és az Mi 9SE-vel nagyjából ki is fújt az értelmes kompaktok kínálata... A Redmi7 is hétvégén érkezett oda, csak 45000, de kedvem lett volna szerválni vele, ha van ott egy pingponglabda...
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Majdnem Mi A2 Lite lett az utód nekem is, édesanyámnak vettem még az Eustock előző verziójának utolsó hetében 45-ért, de hirtelen a hétvégén megjelent a Lurdy-ban az Mi 9 SE elég jó áron 2 év hivatalos garanciával (99900Ft, 5000Ft-tal drágább, mint a Geekbuying-ról kuponnal, már itt tartottam...), és váltottam (egy hónapja sárgásbarnás folt jelent meg a 4X sarkában a kijelzőnél, ennyi volt a hibája 2 év alatt 45000-ért, a szervizt sem tudtam megtesztelni...) Az Mi 9 SE kompakt, AMOLED, bár az akku karcsúnak tűnhet, de láttam olyan üzemidő tesztet, ahol lenyomta a Redmi Note 7-et valszeg a kisebb képernyőméret és hatékony chipset miatt.
A 4X totálisan használható, marad back-up telefonnak, pár hülye játékot inkább azzal fárasztok, de nagyon jó élmény volt használni. Marad MIUI8-on -
sxxorp
őstag
válasz
wanted5 #25317 üzenetére
Jobb is, ha szépen megszokjuk, nem lesz alternatíva
Vannak a 15,8cm hosszú Note-ok, és a rövidebb 'kompaktok': 15,6-15,8cm
Az idei kínálatból egyedül az Mi 8 SE érdekelt volna (bár lehet, h ki tudom böjtölni a notch eltűnését) - hát melyik nem lett globál a Xiaomi dömpingből?
Na jó, még az Mi Mix2S - de az más árkategória. A Snapdragon625 már bő másfél éve sem kellett (Mi A2 Lite), de páromnak jó választás.
tobias40: Nincs mit -
-
sxxorp
őstag
válasz
tobias40 #25306 üzenetére
Árban még közelibb az Mi A2 Lite, szintén 4000-es akku, és az előzőektől eltérően nem akkora tepsi. A GPU nem előrelépés, a CPU igen (ha nem játszol, jobb). Vegytiszta droid nem MIUI: szubjektív kérdés, hogy jobb-e (ahogy lustulok, nekem bejött a MIUI kényelme, egy Nova Launcherrel a vállalhatatlan felület is tökéletes).
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Azt hiszem végleg marad a 8.5.4. Majd a következő telefonon nagyobb öröm lesz a friss Android / felület.
-
sxxorp
őstag
válasz
Bogyó bá' #24992 üzenetére
Köszi, de nekem az ad óriási értéket, hogy ez a legolcsóbb, és közben a legproblémamentesebb telefonom. Nehéz rávenni, h megbolygassam
Röhej, hogy akkor kellett szervizbe járnom, mikor Bp túlsó végén volt, ez meg itt van közel - de nincs rá szükség. Talán többször jártam úgy régebben, hogy egy frissítés hozott valami nem túl releváns újdonságot, de közben lényegi paraméterek romlottak. Nem hozta azt az üzemidőt, nem ment már vmi módosítás, ami addig bevált megoldás volt. Lásd a későbbi hozzászólókat. Amúgy is ha a frissesség érdekel, ez nem a te telefonod, az Android föverzió 2-vel régebbi az aktuálisnál
vince, RpPRO: igen erre gondoltam - csak egészen a 8.5-ös verzióig kellene utazni az emlékek között (azért ez több, mint 1 hónap)
Ez viszont érdekelne, h mit hoz a gcam, már rég terveztem. Van valahol jó leírás, hogy rakható fel? (azaz csatlakozom bunnyhu-hoz)
enzahobi: néhány, de fontos hasonló trükk miatt használom, nem örülök neki... (tök jó lenne, ha az alkotó frissítené, de javarészt lelkesedésből csinálta). Esetleg, ha meg tudod nézni (MIUI8 Tweaks):
- Státuszsor: A legördülő fenti menüben állítható az ikonok (wifi, GPS, stb.) száma soronként / sorok száma?
- A státuszsor simításával állítható a fényerő?
- Launcher- fül: csak Nova, nem használom
- Controls: Power gomb hosszan nyomva bekapcsolja a zseblámpát?
- Power: bővített Power menű megy?- A Gravitybox is érdekelne a Novás gesztusvezérléshez... Pl. én ezt használom a dupplakoppos altatáshoz, a launcher bármelyik oldalán: Nova gesztusvezérlés, Double tap-hoz Shortcuts / Gravitybox Actions / Go to sleep
- Adaway remélem megy...[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Új verzió, régi kérdés: mennyire javítja a MIUI10 az életminőségeteket a biztonsági frissítésen kívül?
Milyen funkciók vannak, ami számottevően jobb ahhoz képest, ahogy másfél éve használtuk a telefont?Ennél még fontosabb, hogy mi az ami rosszabb lett, hiányzik?
- rootolható-e, Xposed működik-e, illetve mi az, ami nem mókolható rendesen?
- üzemidő ugyanolyan kiváló-e, mint MIUI8-on?Ha kedvező az egyenleg, megfontolom. Gondolom előbb MIUI9-re kellene frissítenem a MIUI10 előtt, legalábbis a GSMArena elég kicsi fájlról írt (de lehet, hogy 8->10-re nagyobbat kapnék, de egyelőre csak a 9-et látom)
-
sxxorp
őstag
válasz
szimi57 #24951 üzenetére
Xperia X10 Mini Pro -> Sony Xperia Mini Pro -> Motorola Razr i -> Sony Z3 compact -> Xiaomi Redmi4X
tornasor
Mindig próbáltam ellenállni, és egy akkor kompaktnak számító, még élhető készüléket venni, de űznek, hajtanak a tepsik felé. Én inkább hosszban gondolkodtam: mikor a 14cm hosszú 4X-nél at éreztem, hogy ez még épp belefér, cm-ben most kellene a legnagyobbat ugranom felfelé, már a 15cm-es is ritka, a legtöbb készülék, ami előrelépést jelent közel 16cm hosszú! -
sxxorp
őstag
válasz
wanted5 #24947 üzenetére
Pontosan megfogalmaztad, hogy milyen irányokban próbálom a saját agyam átmosni... próbálgattam mindent, pl. az akciósan elcsíphető Mi Mix2s-t is csapd hozzá a repertoárhoz - de egyik sem az, ami nekem ideális lenne. Hátha jön egy SD710 környéki 15cmnél kisebb, notch nélküli csoda izmos akksival... és aztán felébredek
xcds: nekem fekete keretes, légréses üvegem volt, de újjászületett a telefon mióta nincs rajta: érezhetően reszponzívabb, egy ilyen fólia jobb ötlet, lehet én is bepróbálom! 1$?! Huh, gyanúsan olcsó...
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
szimi57 #24941 üzenetére
Durva lenne, ha nem fogdostam volna meg az egész palettát pár hete a Lurdy-s Mi Store-ban
Valóban a gagyi felé mozdult el a 6-os, egy 6A ujjlenyomat-olvasóval. Kezelhetőség: nem tudom mekkora kezed van, de a legtöbb ember számára egy rövidebb, és főleg nem nyújtott készülék egyértelműen jobban kezelhető, jobban kézzelfogható (persze ha nem mozdulunk el pl. az Xperia Mini felé, azaz túl kicsi) főleg 1 kézzel. A 4X tutibb.
Talán így meglátod mire célzok: korábbi phablet magasságban van a képernyő teteje! Nagyot kell ahhoz mondani, hogy ez javítsa a kezelhetőséget, a nyújtott kivitel is afelé hat, hogy fizikailag könnyebben kibillen az ember kezéből.
Az biztos, hogy bár Redmi 6-ot terveztem a páromnak, de biztos, h Mi A2 Lite lesz (Snapdragon 14nm, 4000-es akku, kevésbé gagyi kivitel).
Én nem vagyok könnyű eset, az Mi 8 SE B20-as globál verzióban, nagyobb akksival, a Samsung által tervezett előlapi selfie-lyukkal notch helyett közelítené meg az igényeimet. Ha most kellene vennem, hát... talán A2 vagy, (mivel a MIUI8 tuti jó, remélem a 10 is) Mi 8 Lite, de erős kompromisszumként.
De egyelőre rendületlenül teszi a dolgát a 4X talán ki tudom várni a notch halálát, és tovább már nem nőnek a telefonok... -
sxxorp
őstag
Többségüknek meg ilyen nincs
Vagy olyan szinten megalapozott véleményt hoz mint a 3-mal előttem hozzászóló. Szerinted melyik állhat sokkal jobban kézre többnyire (főleg olyan mértékű különbséget mutatva, hogy kézbe sem tudja venni többé)?: [link] Jóval magasabb felső szegély, és jól látom, h kapacitív gombok a titok? Nem! A súly miatt lehet ekkora különbség!
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
Bogyó bá' #24925 üzenetére
Hagyd... aelod-ot megtérítették...
akku: De ezután a hozzászólás után sem nagyon raktak ki normális, teljes akku screenshot-ot - és pont a gsmarena-t is csak rövid tesztre érdekelte. Én kétlem, h lenne olyan jó a 3000-es akku a jobb csíkszélességgel is, mint, ahogy pár lelkes egymást győzködő tulaj ott állítja.
MTK: nem szokták kiadni a forráskódot, ezért korlátozottan mókolható, nem? Van Redmi 6-ra Xposed, rendes TWRP, normális root?
rendhagyó indikátorként, hogy mennyi érdeklődést váltott ki: fórumaktivitás: az első poszttól 2 hó alatt 400+ ott, itt 2500
Lehet, hogy 3-4 éves telefonról előrelépés a Redmi6(A+), de 4X-ről nem igazán. -
sxxorp
őstag
válasz
Bogyó bá' #24915 üzenetére
Akkor becsüld meg, mert ez az utolsó telefonod
Nem sok Mi 8 SE-nél kisebb, elfogadható Android telefont találtam (ha van vkinek ötlete ne tartsa vissza) pl. Meizu 15: kérdés, hogy szerzed be, mondjuk drágább még a Mi 8 SE-nél is... és a 3000-es akksi. De se ez, se az Mi 8 SE nem globál, nincs B20 (sok alig különböző tepsi Xiaomi globál, persze az Mi 8 SE nem...)[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #24809 üzenetére
Én még mindig az eredetit használom: Swype Keyboard. Van egy tulajdonsága, ami nekem hasznos, és egyedi: csúsztatsz 1 szót/szórészletet + egy gyors Szóközről Törlésre csúszás, és ekkor nem hagy ki szóközt + befejezed a szót (pl. valami rag, vagy összetett szó második tagja). Utóragos nyelvekhez, mint a magyar, baromi praktikus. Tud vki hasonlót (pl. Anysoft, stb.)?
tobias40: nekem olyan stabil, és problémamentes a 8.5.2.0, hogy nem merek hozzányúlni (nincs kedvem újra root-ot, Xposed-et, összes meglévő app működik-e még újabb verzión témát boncolgatni...). Nem tudom mivel ígérnek többet az újabb verziók, de hátrányt biztosan nem érzek. Ami viszont fontos nekem, a problémamentes működés és a bődületes üzemidő: 90%->20% ig rendre 8-9 óra képernyőidő (100%-ra vetítve: ~11,5 - ~13 óra) -
sxxorp
őstag
á, úgy emlékszem te sem frissítettél sokáig 4X-en! Azóta történt valami?
A diplomatikus 'valószínűleg nem'-ed jelenleg nyugodtan cserélhető 'biztosan nem'-re az 5"-et illetően. Eddig évente el kellett fogadnom +1cm hosszat és némi +szélességet. Már azzal is elégedett lennék, ha 15cm alatt tudnék maradni max. 5,5-5,8" képernyővel. A Note 5 Pro jól sikerült, de ha megoldható még 16cm-re nem ugornék (tablet (Max3) meg szóba sem jöhet). Jól érzed a Redmi 6-széria jó korai mozgolódása miatt gondolkodtam el én is a témáról. A notch itt kísért mindenhol, de egyelőre a Redmi 6 extrán rondának tűnik még azok között is... remélem egy Redmi 7 is gyorsan itt lesz a Vivo Nex felé mozdulva
-
sxxorp
őstag
Üdv, jó féléve nem jártam erre, ennyire problémamentes telefonom még nem volt a bő 1 év alatt
Kinek hogy muzsikál a 4X?
1) Én továbbra is MAMMIED (8.5.2.0)-en ülök, történt valami érdemleges a frissítések hatására? Jelenleg NAMMIFA-t ajánlgat, megéri a frissítéssel küzdeni (root, Xposed mellett/miatt adatvesztés kockázata is)? Emellett brutális üzemidőket érek el az én használati szokásaimmal (90% -> kb. 20-25%), ezt sem szeretném elveszíteni. Általában nekem kb. 7,5 óra körüli a képernyőidőm (szinte mindig 2 nap alatt, 2/3-os használattal; ha 100% ->0%-ra vetítem, akkor ez 10 óra feletti), de ma még ezt is überelte(90%->23% = 8,5 óra, ami teljesre számolva majdnem 13...):
2) Esetleges utód: ki mire vált(ana/ott)? Mivel a munkámhoz is elengedhetetlen általában van egy friss fő telefonom, és egy strapa a régebbi, hogy ha bármi gond van legyen backup. A 4X elkényeztetett, mellette hónapok óta nincs másik. Szempontok: kompaktság: nagyon jó lenne a 4X 14cm-es hosszát nem meghaladni, de erre nincs esély. Akku: nagyon eltűntek a 4000-es akkuk, vagy vehetek tepsit... Emellett valszeg nem teljesen tudatosan várom azt is, hogy eltűnjön ez a notch irányzat, de azért ha a Mi 8 SE-ben lenne B20 azt elfogadnám... Egyéb ötlet?[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
trebrona #14563 üzenetére
Köszönöm, tökéletes! Neked is grafnet, igen ez az!
Kár, hogy hajnalra esett ez a mizéria, és kellett ma a telefon, most egy kis segítséggel a kritikus homálypontnál sokkal hatékonyabb lenne... Mondjuk új év, friss telefon, még nem nagyon indultunk be, most belefértG@aben: kisebb töltőáram: nyugodtan, nem ártasz vele, inkább használsz, én is még SonyEricsson-os 850-eseket használok
-
sxxorp
őstag
válasz
kidnou #14481 üzenetére
Addigra már TWRP sem volt, valahol elveszett a sok próba során. Viszont vince járt közel a valósághoz, csak tanulságképpen: tokom ugyan nincs, de kiderült hogy párom úgy ejtette el a telefont, hogy (nemcsak, h nem mondta el, de) valahogy a hangerő gomb megütődött, valamennyire beragadt, ezért indult el gyakran, de nem állandóan Fastboot-ban. A lényeg, hogy hardveresen feszegettem a keretet (megnéztem egy videót, hogy lehetne szétszedni), ami hagyott ugyan pár, de annyira nem feltűnő nyomot, viszont a gomb kiszabadult, és újra működőképes. Nemhogy nem kell újat vennem (már itt tartottam), de még szervizbe sem kell vinni.
Viszont ezután belefutottam abba, hogy lazán visszaállítottam a TWRP-mentésem, de feloldó-kódot kért. Én csak egyféle mintát használok, így kizárt, hogy elfelejtettem, mégsem fogadta el. Így trebrona egyik módozata alapján (android / find), töröltem a telefont - de annyira hajnal volt már, hogy simán törlődött a külső SD-kártya is backup-ostul (TWRP, és Nova)... - PC-be Recuva, sok minden visszajött, de a 1+ GB-os TWRP-mentés nem... Bő félnap elment azzal, hogy mindent újra beállítsak (root, TWRP, Xposed, app-ok, Nova, starr-kolléga modjai, rengeteg beállítás...), bár az MI-backup meglepően sok mindent visszahozott.
1. Hogy lehetett volna adatvesztés nélkül bejutni a TWRP-mentett ROM-ba? Korábban volt erre vkinek ötlete kapcsolódó fájlokat törölt, vagy mi...
2. Ha a TWRP-mentést ujjlenyomatok/PIN-kód/minta nélkül csinálom, akkor ez kikerülhető lenne? Mert most újra készítek egy mentést, hátha egyszer tényleg hasznát tudom venni... -
sxxorp
őstag
válasz
grafnet #14461 üzenetére
Az eddigiekből arra jutottam, hogy a legtisztább egy Fastboot ROM lenne, Clean All módra.
Elképesztő szívások után (most értem el eddig: az új laptopon vmi miatt félpercenként újraindult a Fastboot állapot flash-elés alatt/helyett, majd gondoltam, h ne legyen a legkésőbbi Win10-64bit a gond, viszont a páromén csak USB3-as csatlakozó van, és mint kiderült ez lehet az oka a végtelen 'Device is busy' üzeneteknek, persze mind sokszor újrapróbálva, majd vissza az én laptopomra...) eljutottam ide:
MÉGIS rendszerbe reboot helyett kis rezgés urán újra csak az a kretén Fastboot Nyúl jön csak be...Mivel van egy TWRP mentésem 8.5.2.0-n, ezért annak a Fastboot ROMjával erőlködtem (2 forrásból letöltve), bíztam benne, hogy később vissza tudom hozni azt a pár hetes mentést, ha megfelelő ROM-verziót teszek fel, és eljutok a reboot-ig...
-
sxxorp
őstag
Srácok, nem tudom mi a fene lehet, de ha reboot-olni akarok csak a Fastboot jön be. Billentyűkombinációval előjön a TWRP is, de hiába csináltam Factory Reset-et, és korábbi ROM Restore-t is, ha utána System-be rebootoltatom ugyanúgy csak a Fastboot jön fel. Miért? Hogyan orvosolható?
-
sxxorp
őstag
-
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #13658 üzenetére
1) Így is túl sok topikot követek + 2) már kiveséztük a témát (legalábbis akkor, akik itt voltunk), én ezt minden Összefoglalóba betenném. Csak az nem jön be, hogy minden szakmai alap nélkül újra ledorongolnak valakit ebben a topikban, aki olyan irányú megjegyzést tesz, hogy gondosabban kezeli a telefonja akkuját, mintha ő lenne a hülye, mint a napokban is. Az új topik csak közben jött létre: amint nem itt okoskodik vki érdemi forrás nélkül, ígérem a helyén fogok reagálni a következőkben
Tompack: Így van! Úgy töltöd, ahogy akarod. Van, akinek nem éri meg ezt az 'óriási' áldozatot meghozni, de van, aki változtat, ha megismeri a különbséget. Dohányozzon is bárki szabadon, csak ne magyarázza meg, hogy az ugyanolyan egészséges, mintha nem tenné.[ Szerkesztve ]
-
-
sxxorp
őstag
válasz
#73029888 #13648 üzenetére
Hajrá, ahogy jólesik! Ez az első névleg is kínai, és nem prémium telefonom, idő előtt kellett. Fogalmam sincs milyen alapból az akku tartóssága mondjuk egy elég jó Sony-hoz képest, de elvileg a 2 évet a te használatoddal jól kellene bírnia. Nekem bőven megfelel a 90% és 20-30% között 3-4 naponta töltés, 5-6 óra SOT, hosszabb élettartam. Nem érzem, h nem használnám
-
sxxorp
őstag
válasz
#73029888 #13641 üzenetére
1. Jól érted. De egy másik alapvetés, hogy ne told 100%-ig, így mondjuk 70%-60% között használva optimálisabb. Csak nagyon nem életszerű
2. fogalmam sincs, ehhez mérni, tesztelni kellene, több példánnyal. Nagy valószínűséggel érezhetően jobb annál aki 0%-ig meríti, én is 20-30%-ig engedem. Én még feldobnám a korábban linkelt limitert, hogy 90%-ig töltsön, de külön erre ne kelljen figyelni és kész. Óriási áldozat.starr hm, ez mennyire lehet nem hivatalosan megszerzett hivatalos kernel-forrás? Írsz majd (ide / a sok hasznosságot tartalmazó blogodon) tapasztalatokat? Érdekelne (v27 az érintés miatt?)
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
csacsi67 #13638 üzenetére
uh, tényleg? Mennyit adsz érte? Remélem nem felejtem elvinni a hátlapot is a tranzakcióhoz
kétszer volt szervizben, először előlapot, majd elő, és hátlapot ragasztottak. A 2 éves garancia lejárt, akárcsak a hátlap - ismét. Szerencsére az előlap egyelőre bírja. Nagyon nem egyedi eset, ezért kellett váltani.
De látjátok, hogy 13cm-ről jöttem kényszerből 14cm hosszra, a Honor 8 is már 14,5cm. Talán még OK... ha bárki meglát valami értelmes alternatívát szívesen várom![ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Nem is túl könnyű érteni, az egyik legnépszerűbb sorozatban (Forma1) azt határozzák meg, hogy 1 idényben hány motort használhatsz fel büntetés nélkül (idén 4db ~20 futamra), nem tudtam, h bárhol van olyan pazarlás, hogy futamonként egyet zabálhatsz fel... és ez így hasonlatnak gyenge.
Én másképp működök, nekem a régi telefon nem hal meg, ha veszek egy újat, póttelefonként tehermentesíti azt. Aki hagyott már el, vagy kifogott egy szervizigényes telefont, miközben a munkájához elengedhetetlen, az tudja miről beszélek.
Nekem megvan még a közel 3 éves Z3 Compact-om a bő féléves 4X mellé, mint póttelefon, és játékgép (a SD801 még mindig egész jó, és az akku is bírja rendesen - ha JÓL kezeled a telefont). Szóval nincs 2 év után fogyasztói társadalmas eldobás, minél tovább fenntartott jó működés viszont van.
1 kommenttel később, mikor azt hiszed, hogy fölényesen ironizálsz ki is bukik a téveszméd: azt képzeled az akku töltési ciklusszáma fix. Nem így van, íme a töltési ciklusok száma a lemerítés mértékének függvényében:
Ha kicsit számolsz (vegyük az átlagokat):
100%*(300+600)/2 < 60%*(600+1500)/2. 1,4-szerese, tehát közel másfélszer annyi energiát tud visszaadni, vagyis akár ennyivel tovább tud működni.
Szóval helyesen: 'Hagyd rá. Töltse 100%-ig és merítse csak 0-ig. Effektíve használja az elérhető élettartam 70%-átennyi erővel lehetne csak 2900as is benne....'
Khm, nemhogy a Redmi 5 Plus, de a Redmi 5 is batár
Grafnet: még nem túl idős a jelenlegi 4X (még pörög a B telefon) és jó lenne feljebb lépni kicsit teljesítményben (rendes mérettel az SD450 jó lenne!)
Honor8 (vagy Huawei P10)? Nem tudom mindig a Snapdragon felé húztam, mókolhatóság miatt... Van rá rendes root, Xposed, minden?[ Szerkesztve ]
-
-
sxxorp
őstag
Hiszem, ha látom
Mindegyiket 0-100-ig? Pont erről beszélek: mindegyiket így töltötted, tehát semmi tapasztalatod nincs az eltérő kezelési módról, nincs valós összehasonlítási alapod. Ez a dolog nehezebben észrevehető, mint az, hogy milyen a kijelző, hosszabb távon jön ki. És a batár Redmi5 megjelenésével, kompakt alternatíva hiányában lehet, hogy tovább kell terveznem a 4X használatával. A versenyautós példa nem a legjobb, csak feltételezés, de számomra egy 100%-on pörgetett versenyautó élettartama nagy valószínűséggel kisebb, mint egy 90%-on működőé.
Örülök a naivitásnak (hogy bármelyik gyártónak érdeke, hogy számodra optimális ótómatikával lássa el a telefont az elégséges helyett), de ez nagyon távol áll a valóságtól. Egy szaftos még OFFabb aktualitás: Az Apple elismeri, hogy mesterségesen lassítja a régebbi akkus Iphone-okat
És így szilveszter közeledtével lezárásként (vagy tényleg ugorjunk az OFF-topicba): [link][ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Bocs, ebben nem értünk egyet, no offense. Ha tudományos szemszögből nézzük, a te álláspontod még bro-bb science, mert még annyi fáradságot sem vesztek, hogy egy összefércelt forrással támasszátok alá. Azt meg nem igazán hiszem, hogy legalább személyes szinten rendesen tesztelte valaki a dolgot, szóval csak egy hiedelemről van szó, nem szakmai véleményről.
-
sxxorp
őstag
Azért furcsálltam, h vki áresésre játszik, valszeg annyira nem tudnak betárazni, h forduljon a kocka
Persze lehet áresés is, csak nem logikus
Igen, nagyon örülnék egy LG Q6-szerűségnek akár Snapdragon450-nel...
orso5xxx: imádom buzerálni a készüléket, de ami könnyen elfelejthető, kevésbé látványos azt, ha lehet automatizálom. Pl. évek óta nem használok automata fényerőt, általában nem találják el, hogy szeretném, többnyire feleslegesen túl erősek. Mindez persze csak addig, míg a státuszsoron simítgatva tudom állítani
De pl. azt megint jó lenne automatizálni, hogy a mobilnetet kapcsolja le a telefon, ha nem aktív a képernyő, kivéve, ha hotspot-ként funkcionál. Nem az adat miatt (2GB keret), hanem az akkut szívja.
-
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #12616 üzenetére
Egy pöttyentés, amit állandóan elfelejtettem megtenni, főleg, ha hirtelen megfáradok
wanted: semmi gond
vince: Na, elég jól sikerült megjövendölnöm az általános közhangulatot a Redmi 5 bejelentéséről szóló cikknél, nem? Méghogy árcsökkenés... inkább fordítva, gyorsan eltűnő kifutó készletek mellett
-
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #12614 üzenetére
Á, köszi, csak gyorsan rákerestem, és a funkciót sirató, megoldás nélküli MIUI9-es topikot találtam hirtelen a neten.
Nekem pl. 23-07 közt mehet repülőmód a napok 95%-ában (ha kellene visszaállítom), és a hétfő délelőtti értekezlet alatt (09-12) mindig néma. Nem sok, de rengeteg akkuidőt / zavarodott némítási kísérletet spórol -
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #12609 üzenetére
Nem az volt, hogy máshol, de van ilyesmi funkció a MIUI9-ben is? Ha nincs, biztos, h marad a MIUI8. Nem akarok egy relatíve éhes 3rd party app-ot csak erre futtatni (Llama, Tasker, E-robot, stb.), nekem ez sokkal fontosabb, mint az osztott képernyő főleg 16:9 arányú 5"-es méretben.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
wanted5 #12603 üzenetére
Kicsi lett? Nem nőtt eleget? 5 vs 4x (katt a view side by side-ra is)
4X ár: Az én szememben épp nőtt a 4X értéke, lehet addig kellene egy póttelefont venni, amíg tudok ilyen normális méretben... Emellett olyan jó áron van, hogy nem igazán érzek túl sok teret lefelé a telefon árában a többi ajánlathoz képest.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Na, megvolt a Redmi 5 bejelentés. Egész jó lenne (CPU: Snapdragon 450, akku: 3300mAh), de az a 15,1cm hossz - a jelenlegi Note 4 hossza... Miért nem maradhat a piacon egy jó ár/érték arányú normális méretű telefon?? A Redmi 5 Plus meg 15,8...
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Én 8.5.2.0-n problémamentesen használom az Xposed megfelelő verzióját (legyen jó az Android főverzió, a chipkészlet, és az OS: MIUI is!), az általam említett modulokkal, ezért is mertem őket leírni, egyszer sem kellett tüzet oltanom. Nem mindegy, hogy melyik MIUI-hoz melyik Androidos Xposed-et rakod fel (biztos jót raktál fel?), és ahogy DarthFader is mondja nem feltétlenül a legfrissebb modul kell a te nem legfrissebb rendszeredhez. A MIUI 8 Tweaks érthetően csak újraindítás után kezdett működni nekem: átrakta az órát baloldalra, tudom a fényerőt navbar-on vezérelni, stb.
gyurasz: igen, az fontos tényező lehet, hogy a CPU/GPU milyen arányban terhelt. Ezért néztem inkább erre szintetikus tesztet. Vizsgálódtam egy ideig és pár kisebb faktor döntött a 4X mellett: B20, ár, hivatalos garancia, és jobb támogatás az indiai bevezetés miatt, jobb grafikus teljesítmény, de rengeteg minden szólt a Prime mellett is (prémium külső, modernebb, takarékos CPU, jobb felbontás, stb).
Redmi 5: javarészt egyetértek: te milyen alternatívát látsz?Egyébként a Xiaomi megerősítette, hogy dec. 7-én jön a Redmi 5 és a Redmi 5 Plus. De jó lenne, ha a Plus méretbeli Plust jelentene és nem tárhelyet/RAM-ot, és lenne a kisebb Redmi 5, amiről még nincs info...
Ami pozitív, hogy az ár biztos, hogy hülyeség volt 220EUR helyett már csak 130-at ír kínai árként.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
gyurasz #11985 üzenetére
Írtam, hogy az SD625 jobb, ez igaz a legtöbb felhasználási módra. DE az SD625-höz kapcsolt GPU a jóval nagyobb pixelszámot grafikailag intenzív feladatok esetén nem tudja úgy meghajtani, mint amikor valamivel gyengébb CPU/GPU-ra eresztesz jóval könnyebb feladatot:
még a Redmi 3s Prime vs Redmi 4 Prime összehasonlítás, lent az onscreen tesztek (amik a tényleges megjelenítést mutatják): kb. másfélszer jobb ebben még az SD430 is HD képernyővel, mint az SD625 FHD-val. Mondjuk az SD435 ebben uazt tudja, mint a 430.
Nem baj, ha egy általam elfogadott szakoldalnak hiszek, mikor a tesztek alapján azt állítják, hogy játékokban nem tud annyit hasítani a számomra felesleges FullHD-felbontás miatt a papíron jobb processzor?
Emellett már az elején sejthető volt, hogy nagyobb támogatottságot kap a 4X a B20-as globális verzió miatt, és a hivatalos garancia sem volt megvetendő, emellett a brutális akksi elég jó üzemidőt ad a kevésbé hatékony processzor mellett is.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Szívesen
Tehát ennél a telefonnál Gravitybox helyett MIUI8 Tweaks, ha még nem frissítettél MIUI9-re. Ha igen, még mindig kipróbálható, persze teljes back-up mellett, de legalábbis legyen készenlétben az Xposed Uninstaller. Ha tesztelnéd, írj róla. Ha lesz még kérdésed, nyugodtan
Redmi 5 híresztelés
CPU: Hát... az SD625 egy nagyon jól sikerült processzor, de azért már nem mai darab. Azért nem vettem idén az ezzel szerelt FullHD Prime-ot, mert bár másfélszer erősebb a CPU, a GPU a játékoknál gyengébb teljesítményt nyújtott a jóval több megjelenítendő pixel (1080x0920=2,073,600) miatt, mint az SD435-ös 4X (720x1080=921,600). Elvileg az előrejelzett képernyő (720x1440=1,036,800) nem lesz számottevően leterhelőbb, mint a jelenlegi, úgyhogy ez még jól is elsülhet.
Méret: ez a nagyobb gond. Magasság: 15,1cm (a 4X: 13.9cm). Ez a jelenlegi Note 4 magassága... Nekem kompaktabb készülékek után egyre nagyobb telefonokat kellett vennem, a 4X kifejezetten közelítette a kényelmes magasság felső határát, úgy, hogy a régi képernyőformátum miatt a képernyő teteje relatíve még alacsonyabban is van a 4X-en, mint várható az új 5-ösön... Ez egy 4X magasságú (14cm), de 18:9-es képernyőjű telefonra is igaz lenne a kisebb felső káva miatt, de így hatványozottan... ez nekem egyelőre gáz. Mindeközben csak 4mm-rel keskenyebb, mint a Note 4...
Akku: 4100->3300, valamivel több pixel, de jóval takarékosabb CPU, akár jó is lehet. Mindenesetre nagyobb mindenképp jobb lett volna...
Ár: 220EUR vs új Note 5: 150EUR??? Remélem ez (n/s)em igaz...
Érdemes egyelőre fenntartásokkal kezelni, de a komment szekcióban pletykált dec 7-i megjelenés elég közeli.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
kidnou #11926 üzenetére
Sajnálom, nekem egyelőre alapfeltétel, hogy meg tudjam oldani. Egyébként 6-os droidon és MIUI8-on nagyon könnyen meg lehetett oldani, szerintem pár héten belül (vagy már megy is, nem teszteltem), ez igaz lesz a 7-esre is MIUI9-cel. Ami még visszatart, hogy a modulok messze nem gyári szoftverek, nem biztos, hogy frissítették/frissítik mindet Nougat alá is...
Sprinti 83: Szívesen
qge: kérdeztél már hasonlót? bocs, nem mindig érek rá kisesszét írniEgyébként is olvashatsz figyelmesebben: nem véletlenül írtam, hogy MIUI8-hoz a MIUI 8 Tweaks-et használom a Gravtiybox helyett. Ha megnézed a leírását a Gravitybox készítői írják, hogy főleg tiszta Androidos telefonokhoz ajánlják, ennek ellenére néhány kevésbé módosított felülettel (pl. nekem Sony Xperia) a legtöbb funkció működött. Na, a MIUI nagyon nem ilyen
Viszont MIUI 9 Tweaks egyelőre nincs...
mdraco: Nagyon szívesen. Sajnos nincs elegendő adatom, mert nem igazán használtam a telefont root és Xposed nélkülAnnyit tudok, hogy kíméletes akkuhasználatom mellett (csak 90% és 20-30% között használom a telefont az esetek túlnyomó többségében) hozok olyan (sok, valószínűleg nem optimalizált használatnál sokszor jobb) üzemidőt, mit mások közel teljes akkuval.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
Sprinti83 #11921 üzenetére
Huh, ez egy nagyobb lélegzetű dolog, és jó magyar leírást nem igazán találtam hozzá soha... Röviden: custom ROM felrakása nélkül, tehát (többnyire a jobb esetben stabilabb) gyári ROM-on elérhető sok olyan mélyebb rendszer, illetve app-módosítás, amihez rendszerint teljes ROM-telepítése kellett régebben. Mivel korábban sokszor azzal küzdöttem, hogy bár volt néhány érdekes extra funkció, ami a gyári ROM-okból hiányzott, de a custom ROM-okban benne volt, viszont ehhez vállalni kellett, hogy elviseltem a custom ROM bugjait, hibáit is... Az Xposed ezt az ellentmondást oldotta fel számomra. Emellett az utóbbi években az Android, és így a gyári ROM-ok is elég sokat fejlődtek, így egyre kevésbé volt indokolt egy teljes ROM-csere (főleg a kernel forráskód nélkül) a nem túl sok, de annál hasznosabb funkcióért.
Talán jobban megfogható, hogy konkréten mire használom most az Xposed-et:
1. Greenify [link] : akku üzemidő javítás, hibernálja a háttérben futó folyamatokat, egyelőre jobban, mint bármi gyári megoldás. Annyit használtam a kalózverziót, hogy a fejlesztő támogatásaként tavaly megvettem. Pár mélyebb funkcióhoz a root sem elég, az Xposed-keretrendszer kell.
2. Amplify [link]: visszafogja pár mohó wakelock működését
3. MIUI 8 Tweaks [link] (nem is néztem, h ez pl. van MIUI9-re), az általában használt Gravitybox helyett: rengeteg hasznos módosítás, pl. navbar-on állítható fényerő.
4. PBMC (Physical Button Music Control): bármelyik fizikai gomb átmappelhető, így kiváló MP3 lejátszó lesz a telefon pl. bringán, futásnál)
5. ExchangeSecurityByPass: a cég rengeteg brutális engedélyt kér ahhoz, hogy a céges levelezésemet láthassam telefonon -ez látszólag megadja nekik
Ha van még valami hasznos, amit használtok ne tartsátok vissza[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Az már Nougat alapú, de még 8-s (8.5) MIUI, ugye? Nem igazán, az egy '2 szék közt a pad alá', rövid életű, átmeneti verzió volt, arra ezért nem frissítettem... A múltkor küldött gyűjtőoldalon [link] találtam említést vmi köztes hotfix-re, de konkrét megoldást nem. Vagy MIUI 8(.5) de 6-os alapon, vagy - ha 7-es droid - akkor már MIUI 9...
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
Repsol600 #11880 üzenetére
Nekem az Xposed-keretrendszer még mindig fontosabb, mint a legtöbb akár hivatalos frissítés akár MIUI-ra, sőt még ha Android főverzióval együtt, custom ROM, stb. Eddig nem kockáztattam, hogy frissítsek (8.5.2-ről), azaz pluszmunkával alig érjek el javulást (osztott képernyő, biztonsági frissítés, (látszólagos gyorsulás...)), és közben esetleg elveszítsem az Xposed előnyeit is. Pl. részben az Xposed-Greenify miatt kíméletes (de nem fiókban kikapcsolt képernyővel parkoltatott; legalább 5 óra SOT) használattal simán elértem az 5 napos üzemidőt úgy, hogy 90%-ról ~20%-ig használtam a telefont.
Persze van más forgatókönyv, most pl. csak max. 3 nap lesz, mert beleugrott 2 nap alatt 3,5 óra játék (főleg a pár napja féláras Motorsport Manager) és már csak 90->42%-on vagyok.
Van, akinek 7-es Android-on normálisan megy az Xposed? Milyen modulokkal?
vince: Ha megjön a hagyományos üveg, gondolom írsz róla. A keretes fajta elfogadható kompromisszum, de akármennyire is kicsit, de kisebb a képernyő érzékenysége a légrés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
sxxorp
őstag
válasz
lócitrom #11467 üzenetére
Igen, köszönöm, kb. ebben a szemléletben kérdeztem a lehető legobjektívebb véleményeket a frissítésről: tényleg megéri-e a gyakorlatban. Mókás elméleti changelog-okat el tudok olvasni.
A múltkori frissítés elbarmolt valamit és addig lusta voltam TWRP-mentést csinálni külső SD-kártyára (még a régi játszósban volt). 1 napom ment kukába, míg újra Nova, root, TWRP, Xposed, összes app, stb. visszakerült. Ez a vesződség most garantáltnak tűnik a főverzióváltás miatt. Csak ha megéri (+1 óra SOT, több RAM, jelentős új funkciók, ilyesmi), amúgy teljesen elégedett vagyok a telefonnal jelenlegi állapotában. -
sxxorp
őstag
Pár nap elteltével: tényleg érdemes frissíteni? Van-e az osztott képernyőn kívül bármi lényeges, és tartós javulás? Üzemidő? Egyelőre a gyorsabb működést a friss rendszer számlájára írom, mint ideiglenes javulást. Akinek van Xposed: mindent meg tud csinálni amit a 6-os (MM) alapú verzióval? Egyelőre úgy tűnik max. az osztott képernyő, és a biztonsági frissítés miatt érné meg, ez pedig elég vékony. Ráadásul van, ami rosszabb, pl. nekem alap az Automatikus feladatok úgy, hogy először nem kell egy magas mintavételű 3rd party app-ot (E-robot, Tasker, Llama) futtatnom...
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
trebrona #9932 üzenetére
És itt a pont! Azt hittem ez a launcher-szintnél mélyebb MIUI-beállítás. Tesztelés céljából visszaállítottam a gyári launcher-t, és tényleg működik. Van még egyéb hasonlóan hasznos extra tulajdonsága kifejezetten a launcher-nek? Csak, mert azonnal menekültem vissza Nova-ra. Említettem, h az első pár perc óta nem láttam ezt nevetséges nagyimobil-szerű IOS-paródiát, erre gondolnak, hogy nem jön be vkinek a MIUI? Nekem a motorháztető alatti MIUI-s Android-finomítások kifejezetten tetszenek, ez a launcher viszont nagyon nem jön be.
orso: bocs, már ment 8.5.2-n is. Ahogy 13cm hossz fölé mentek a telefonok, ennek a gesztusnak Android-alaptulajdonságnak kellene lennie (vagy jöjjenek alulról a gyorskapcsdolók). Le a kalappal a Xiaomi előtt, hogy ezt beépítette a sajáz verzójába.
mpo: ezért kezdtem feszengeni, mikor a pontos magyar definíciók mocsarába tévedtünk[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Csak angol nyelven használom a telefonokat, ahola legtöbb szó számomra egyértelműbb, és legtöbbször rövidebb az erőltetett magyarnál. (Emellett kíváncsi lennék gesztusokat hogy írsz le röviden
)
A többit hogy hívják? nem tudom pontosan. aelod: Hogy hívod azt a képernyőt, ami nem csak az alap kezdőképernyő, hanem a 2., 3., stb.? Ha jól tudom ez a 'desktop'. Az értesítési sáv lerántása nem kérdés, de ugye nem arra gondolsz, hogy felnyúlsz a sávért és lehúzod? Ennyire nem vagyunk analfabéták. Pont az a lényeg, h kényelmesebb legyen ahol lehet: bárhol a képernyőn (a kezdőn és a többi app-ot, widget-et tartalmazón, de nem az alkalmazáslistában (app drawer), és nem az egyes alkalmazások képernyőjén - ennyire bonyolult lesz, h vki részletes meghatározást igényel) lefelé csúsztató ujjmozdulat előhozza az értesítési panelt. mpo azt mondja, hogy 8.5.4-en ez megy, nekem biztosan nem megy így 8.5.2-n, ha kikapcsolom a Nova-ban, neked igen?
-
sxxorp
őstag
Tényleg? Kikapcsoltam a Novában, és 8.5.2-n nincs ilyen, h a kezdőképernyőkön lefelé csúsztatok és lejön az állapotsor... Az tök jó lenne, ha alapból tudná, főleg ha nem csak a kezdőképernyőn! Nekem kötelező a Nova bármelyik telefonon, ezért nem is próbáltam eddig. Egyébként ez csak egy kezdőképernyős gesztus a sok közül (a GravityBox sok tevékenységet aktiválhatóvá tesz):
- bárhol lefelé csúsztatás, ahogy beszéltük: állapotsor le értesítésekkel + gyorskapcsolók 1. sora, még egyszer: a 3*6 gyorskapcsoló egyszerre látható
- bárhol felfelé csúsztatás: a WiFi Ki/Be, kivéve legalulról, mert úgy az alkalmazáslista jön
- 2 ujjal felfelé: mobiladat ki/be,
- 2 ujjal le: a GPS be (ki Androidos korlát miatt nem lehet
- 2 ujj zoom-szerűen szétcsúsztatva: elemlámpa Ki/be,
- 2 ujj csíptetés: automata fényerő ki/be
- 2 ujj óramutatóval ellentétesen csavarva: Greenify azonnali hibernálás,
- 2 ujj óramutató szerint: képernyő elforgatás ki/be,
- dupla kopp szabad területen: alvó mód -
sxxorp
őstag
Na, pont ilyenek miatt használok Nova Launcher-t, és root mellett az Xposed-et:
A Nova (igaz a Prime, de számos alkalommal alig több, mint 100Ft-ra leakciózzák) gesztusvezérlésével egy csúsztatás lefelé bárhol (akár a képernyő alján) a kezdőképernyő(kö)n és jön le a menü, még egy és kibont minden kapcsolót.
Xposed-es MIUI Tweaks: - nekem 6 kapcsoló van a 4 bumfordi nagyimobilos méretű helyett
- fényerő vezérlése csak a fenti értesítési sáv simításával, a menü bármilyen legördítése nélkül -
sxxorp
őstag
válasz
SkyS1gn #9855 üzenetére
Az M1 nem rossz, de nekem nagy. Jó, elmondom nekem mi jönne be: kb. Redmi 4X magasságú, kisebb kávájú telefon (akár 18:9)-es, SD6xx (legfeljebb 14nm-es) CPU, olyan akku, ami legalább hozza a 4X nálam mutatott üzemidejét (átlagban 70%-os töltöttség-csökkenés~6 óra SOT). Lehet Android One-os, bár nekem eddig inkább pozitív élmény a MIUI. Lehet FullHD, bár továbbra is elég a 720p. Ja, és lehetőleg szembarát EBBG-panellel!
Nem lenne ellenemre, ha ilyesmi lenne a Redmi 5[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Így sorozatban beírva elég feltűnő, hogy örvendetes módon vírusként terjed az utóbbi hónapokban a Xiaomi a hazai elérhetőséget tekintve: a 4X, a Note 4, és az A1 biztosan. Amikor nem is olyan régen májusban első kínai telefonomként megvettem, még csak az 'Eustock, Hardverapró, ha ezek nem, akkor Kína' triumvirátus volt porondon.
-
sxxorp
őstag
Köszi a tesztet, természetesen a hétvégi forduló eredményét is elolvasom, de az első kör is kielégítően bizonyította, hogy ez az EBBG / BOE téma inkább vihar a biliben. Ráadásul nekem 2 dolog is tovább enyhíti a fehér megjelenítésének különbségét:
1) Motorola Razr i-m AMOLED volt, ennél szoktam hozzá az inkább sötét témák/app-színvilág használatához. Mondhatnánk a Beállításokat, de nekem egy téma miatt az sem fehér, alig látok fehéret huzamosabb ideig (talán a böngészőben honlapok szövegének háttereként).
2) Fél tucat alkalmazásnál (FBReader, EZpdf, Feedly, BIZ Knights szótár, stb.), ahol gyakori lehetne a fehér háttér állandó Olvasói módot állítottam be még EBBG-n is (ha indul az app mindig átvált), annyival jobban esik a szememnek a számottevően sárgásabb (pergamenesebb), melegebb színvilág. Úgy tűnik, hogy én az EBBG-vel kifejezetten jól jártam
Főleg úgy, hogy ami inkább érdekelt, abban pont nem tapasztalsz érdemi különbséget: a fényerőben. Ez megnyugtató, innentől a téma kipipálva.Akku: 89% -> 19% 2n17h55m alatt, kijelzőidő: 6h0m55s, amiben volt bő egy óra játék is. Nekem ez több, mint kielégítő, még a visszafogottabb élettartam-kímélő használat mellett is. Persze fele ekkora csíkszélességű processzor (pl. SD 625) sokat dobna, de azoknak meg a nagyobb felbontás miatt az erősebb CPU ellenére is gyengébb a grafikai teljesítménye (nem eléggé erős a GPU), ezért nem lett 4 Prime.
-
sxxorp
őstag
-
sxxorp
őstag
Igazad van, még nem teljesen tuti a keretrendszer sem, nemhogy a modulok. Az biztos, hogy az Amplify már Nougat-on van, de mivel még nagyon friss a hivatalos Xposed Nougat, valszeg nem minden fejlesztő lépte meg, ezért is érdeklődtem. Hátha van egy türelmetlenebb moddoló
-
sxxorp
őstag
Bocs, igazad van az Mi3-at néztem, de mindkettő Sharp, baromi jó kijelzők. Később butították? Na, az nagyon nem korrekt...
orso: semmi gond, emberek vagyunk, lásd előző soraimValaki használja a friss 8.5.4 ROM-ot root-tal, Xposed-del? Gondolom a root OK, de az Xposed is megy rendesen? A modulokat mennyire frissítették már Nougat-ra?
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Szerencsére a topik fő célja nem a szórakoztatásunk, különben én is panaszkodhatnék, hogy hány hozzászólás kell egy root-kapcsoló megtalálásához
Az akku-téma szakmailag is igazolható gondosság, ha csak pár ember változtat, már megérte. De az alkalmazza, aki akarja, nincs azonnali hatása, ha kihagyod. Agymenés onnantól lesz, ha valaki szakmai érvek nélkül megszokásra alapulva próbálja hitelteleníteni.
A kijelző-dolog viszont inkább arra 'jó', hogy egy meglévő, amúgy teljesen elfogadható módon működő alkatrész miatt támad a többségnek egy keserű érzése, hogy az övé a rosszabb. Közben teljesen igaz az az előbbi poén, hogy soha észre nem vette volna a többség, ha nem kerül szóba. Sokszoros áron eladott telefonokban hasonló, vagy ennél fajsúlyosabb különbségek is voltak, pl. a Samsung S-széria Exynos, Snapdragon CPU-eltérése, vagy ugyanez a TMSC, vagy Samsung által korábbi Iphone-khoz gyártott A9-chipekkel. Bár biztos volt, aki eladta a 4X-et csak azért, hogy BOE-st vegyen, és azóta végre boldog ember, úgyhogy ez is rendben vanLordus: kíváncsi lennék, hogya BOE mennyit segít rajtad, ugyanis a Mi2s finoman szólva más kategória: Display IPS Display 4.3 inches @ 1280px x 720px (341 PPI) (Manufactured by Sharp Inc.)
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Jó, hogy írtad, h opcionális, mert nagyon komoly az a fogantyú
Más: GSMArena cikbből egy bátor vállalás a MIUI 9-re: "Xiaomi put a lot of effort into the UI to make it fast and now the company boasts it is as fast as the stock Android on the Xiaomi Mi A1." Azaz annyit ügyködött a Xiaomi a felhasználói felület gyorsításán, hogy most már olyan gyors szerintük, mint a stock Android az A1-en[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Tényleg? Azt hiszem nekem ez a frissítés is késleltetve van, de amint rám erőltetik, utánanézek, köszi!
Update: kereső feldobta, tehát van, a kicsit kísérteties barackszínhez képest jobban preferálom a sárgásat (valszeg ősi pergamen fixáció lehet a háttérben), de valóban szemnyugtató, használni fogom.
-
sxxorp
őstag
válasz
bollokcs80 #9085 üzenetére
Köszi, ahogy sejtettem, úgy tűnik egyelőre a santoni (4X, inidai Redmi 4) dominánsabb, mint bármelyik (nem Note) Redmi 4-es a frissítéseket illetően.
-
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #9069 üzenetére
Nem hiszem el - használjátok a KERESŐT! Csak meglesz az a kérdés!
(ha jól emlékszem vmi kardinális probléma volt, h miért nincs Képernyőmentés a menüben ott, ahol szerinte lennie kellene az új buildben)
Ráadásul axiaomitulajok kamuznak is, pl.: DarthFader sokkal több találat van már: 5![ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
dokee78 #9057 üzenetére
Milyen tragédia, kudarc történt az életedben, hogy ennyire megkeseredett vagy?
Talán azt kellett volna kérdezni, hogy melyik tok jó. Nekem még nincs is update 8.5.4-re.
Én szeretek tükröt tartani, ha te logisztikust játszol, akkor én is elküldelek valahova: lehet menni a Honor 8 topikba, és vissza sem kell nézni. -
sxxorp
őstag
1. Huh, nem teljesen értelek... 50%-on használni? Nekem 20-30% és 90% közt használva bő 2 napos üzemidők jönnek ki 5-6 óra SOT-tal, nem érzem korlátozónak. Ha olyan körülmények vannak, hogy nem tudom betartani (pl. utazás), akkor sem dőlök a kardomba
2. Apple? Aztán pont belinkelsz egy oldalt, amin bőven azt magyarázzák, hogyan használd, csak nem teljes: inkább arra adnak tanácsot (a kikapcsolt állapotot kivéve), hogy az üzemidőd nőjön, ne az akkud élettartama, mert öngól lenne. Szerinted mekkora üzemidő jönne ki a nevetséges méretű Iphone-akkukból (kivéve, ha jól tudom a legújabbak, főleg Plus, takarékos procikkal), ha még be is limitálod? Ha valahol ezt fájdalommentesen meg lehet tenni, az pl. a mi telefonunk batár akksival. A gyártók nem igazán érdekeltek az akkud élettartamának megőrzésében (annál hamarabb veszel újat), míg az aktuális alacsony üzemidő azonnali elégedetlenséget szül, ezért arra próbálnak odafigyelni.
Sokan nem 1, nem 2, hanem akár 4 évig is használnak egy telefont, napokban is említette vki, utánad pár hozzászólással is van egy ilyen hozzászóló, ott biztosan számít, hogy kezeled. Te nem ilyen vagy, nyugodtan daráld az akksit, ahogy akarod.
Én pl. szeretem azt a felállást, hogy a korábbi telefon megmarad back-up/játszós telefonnak (ez most a Sony Z3C 2,5 évesen)), és van egy használati telefon, ami most a Redmi 4X. Minél tovább minél jobb marad az üzemideje, azaz hosszabb az élettartama, annál jobb, ennyi.
Ehhez beállítottam a Battery Charge Limiter-t 90%-ra, hogy simán a töltőn hagyhassam, mint régen, mikor azt hittem nem számít, hogy 100%-ra jojóztatva főzöm az akksit. És ha látom, hogy 30% alá esik, akkor hamarosan töltőre dobom (de ha olyan a helyzet használom még). Ez puszta iránymutatás, nem törvény, ha betartja vki, attól csak jobb lehet. Nem nagy kaland, tényleg, úgyhogy sztem erről ennyi elégA cikk csak azért tuti, mert ha jön vki, aki erről nem tud, elég csak egy linket dobni.
-
sxxorp
őstag
Hm, csak ezért elég kérdéses, hogy belevágj-e a témába, nekem számos más ok miatt is kell a root... Segítséget az oldal tetején található Összefoglalóban találsz a Mélyvíz szakaszban trebrona kollégának köszönhetően.
Upsz, megelőztek
Akkor kiegészítem azzal, hogy miért lehet még jó a root: reklámblokkolás, bizonyos app-ok (pl. Greenify app-hibernáló) mélyebb használata, custom ROM telepítése helyett azok számos funkciójának használata a többnyire stabilabb hivatalos ROM-okon az Xposed-keretrendszer segítségével, stb.[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Az újraindítás jó ötlet volt, nekem először azért nem ment. Ahogy a kolléga mondta, Root mindenképpen kell. Nekem még egy esetben nem aktiválódott: ha laptopról töltöttem a telefont, és nem hálózatról.
Még egy: 4X-en a Control File nekem a charging_enabled (Generic) opció (nem tudom, h a Note 3-nak ugyanez jó-e), és az Enforce Charge Limit is be van pipálva. -
sxxorp
őstag
válasz
lócitrom #8920 üzenetére
pontosan te vagy az egyik nettó bunkóságot súroló nagy arccal (pl.
[link]) nyilatkozó megmondó ember, aki pl. a BOE/EBBG különbségen hisztizik, de ezt a kérdéskört elbagatellizálja. A nyelvtudás lehet akadálya a megismerésnek (anno nem igazán találtam jó, magyar nyelvű tematikus oldalt a témában), akárcsak a butaság, utóbbin magyar cikk sem segít. Megjegyzem, ez a cikk sokkal több, mint amennyit te mutattál, hogy szakmai módon is alátámaszd nagy határozottsággal hirdetett tévhited.#8911 starr: nagyjából ennyi
Ja, megcsináltam a 'cabl'-módosítást, amit találtál, de elég nehéz lesz a korábbihoz képest kimutatható különbséget találni üzemidőben, mindkettő egyelőre hasonlóan jó.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Végre egy könnyen linkelhető, összeszedett cikk a Li-bázisú akkumulátorok kezeléséről az "elektronika nem engedi/letilt/is létezik a világon" hívőknek (is), ha eddig az volt a gond magyarul: Li-alapú akkumulátorok élettartamának növelése
-
sxxorp
őstag
Hogy igazán teljes legyen a sor:
a Redmi 4X Indiában Redmi 4 néven szerepel, santoni mind2: [link] A sima kínai Redmi 4 a prada: [link]
A cikk felsorolása alapján nem eldönthető, hogy melyikre gondoltak. Eddig a 4X nem állt túl rosszul támogatottság terén, 'kissé' meglepő lenne, ha egy relatíve friss, globálisan is kiadott típus maradna ki az elég régi modellek mellett -
sxxorp
őstag
válasz
Khelben #8724 üzenetére
Nem pár héten belül jön a MIUI9? Addig nem sok okot látok frissíteni, nem érdemes azt megvárni?
De ha már fent van az üzemidőre kíváncsi lennék pár töltés után.
Igazság szerint tartok az Xposed modulok Nougat-os frissítésének elégtelenségétől... Remélem egy mókolósabb fórumtárs előbb frissít majd és megosztja tapasztalatait -
sxxorp
őstag
Perfekt, őszinte válasz
Valszeg nem kerül semmibe, ha megtesztelem jövő héten
bunnyhu: "A beépített elektronika pusztán alapvédelmet ad csak, de NEM képes tényleg optimálisan kezeli a az akkut. Annak, aki erre odafigyelne (pl. számomra) ez nem elég: nem csak 80-90% és 20-30% közt engedi használni a telefont, ha én azt szeretném, nekem kell erre külön odafigyelnem. Bőgethetem az autó motorját minden fokozatban az elektronika által megengedett legmagasabb fokozaton: optimális lesz, vagy csak megvédi az azonnali elfüstöléstől, és érdemes amellett pár egyéb elvet is betartani, hogy pl. sokkal jobb fogyasztásom/motor élettartamom legyen?"
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Xposed: számomra mióta van, és egyelőre alap. Nagyon sűrűn van valami gebasz a custom ROM-okkal, így maradhatok gyárin, mégis elég sok mindent moddolhatok, amit csak azok szoktak megengedni, emellett van pár számomra alapalkalmazás, aminek jelentősen kiterjeszti a képességeit (pl. Greenify).
Személyes különcség: a hardvergombokat zenelejátszó gombjaivá alakítja az egyik modul, így övre akasztható bőrtokban felfelé néző gombokkal play/pause, léptethetek, tekerhetek -
sxxorp
őstag
válasz
dometomi10 #7696 üzenetére
Sajna, ezt írják akkor is, ha már nem érkezik, mert pl. hamarosan jön az új, és a Xiaomi már nem fog nekik szállítani. Bár talán ez még korai az idén tavaszi 4X esetében.
orso: az Xposed MIUI verziójának készítője csinálta a MIUI 8 Tweaks-et is, valszeg ért hozzá
(Remélem lesz 9 is rövidesen).
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Ebből a mega Xposed post-ból. Én egyelőre 8.5.2.0-án állok (Xposed használata esetén nem érdemes sietni, múlt héten lett hivatalos Nougat-alapú Xposed, és számomra több Xposed-modul kompatibilitása fontosabb, mint amennyi marginális pluszt a a MIUI, vagy akár az Android főverzió növelése hoz), ezért:
1. katt Section2-re
2. ezen belül MIUI 6/7/8 BASED ON Android 6.0.X only: itt megtalálod az Installert és a megfelelő Framework-öt is: nekünk arm64.
Ha más kell, meglesz, elég durván lefedi a témát a poszt.A Nougathoz jöjjön ki:
1. 4X-re a Nougat-alapú Stable
2. a hivatalos Rovo-féle Xposed MIUI9-es verziója
Némileg szerencsés, hogy időben ezek most úgy tűnik eléggé összecsúsznak számunkra.MIUI 8 Tweaks: a MIUI Gravity Box-a, számtalan lehetőséget ad az ingyenes verzió is:
- akár 9 kapcsoló az értesítési sávban 4 helyett (megelégedtem 6-tal)
- akár 6 sorban (mennyi van az alap verzióban 12? itt akár 54 - ha van annyi)
- az órát jobb oldalon szeretem
- Adjust brightness by swipe on statusbar!!
stb. rengeteg minden állítható: Google Play -
sxxorp
őstag
válasz
Black_Raven #7672 üzenetére
Automata fényerő: amíg érdekelt, addig is Lux-ot, vagy Yet Another Auto Brightness-t használtam. De egy plusz app, plusz fogyasztás, csak erre. Aztán rátaláltam Xposed alatti Gravitybox-ban egy olyan opcióra, hogy a simán csak a képernyő felső sávján, a Status Bar-on simítva állíthatom a fényerőt, nem kell menübe menni (ha jól emlékszem Sony-n nem volt kint még az értesítési panelen sem)!
Na ez nem működik 4X-en. DE ott van MIUI 8 Tweaks Xposed-modul, ami tudja, tehát nem kell legördíteni sem az értesítési sávot, ahol van Status Bar, azon simítva állíthatom bármikor a fényerőt (a Gravitybox megoldása annyival volt kifinomultabb, h letiltotta a peek-et, vagyis azt, hogy a Status bar érintése azonnal elő kezdi csalni az Értesítési sávot, de a MIUI 8 Tweaks megoldása is teljesen élhető), nem kell lehúznom a panelt, ennél jobb nincs[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
lócitrom #7639 üzenetére
A Sony jellemzően kékes képernyője után, sokkal kellemesebb, emberibb (melegebb) a Redmi 4X sárgás képernyője, amin ezen felül több app-ot (szótárak, FBreader, ezPDF, feedly, Onenote) a még pergamanesebb, szemnyugtatóbb állandó Olvasói módban használok - én örülök az EBBG-nek
mpo: Ja, bocs, hogy túl sokat néztem a Xiaomi-ba, hogy meg tud különböztetni hangmintákat - akkor tényleg konkrétan csak kiáltani kell
pl. az egyik haverom hajtogatta, hogy 'ikszboksz' és azt hitte, h nem jó a Kinect, mert nem aktiválódott - persze, mert helyesen 'ekszboksz', ott nem volt mindegy, több mint egy évtizede.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz
orso0355 #7460 üzenetére
Érintés-érzékenység: Én azt vettem észre először, hogy csúsztatott írásnál megszakadt többször a szó, azt hittem ügyetlenebb lettem. Aztán rájöttem, hogy valami miatt a korábbi kiváló kapacitív felől a régi rezisztívre hasonlító felé mozdult el az érzékenység (érintést erősebb nyomásra vesz be, nehezebb folyamatos érintést csinálni).
Mivel egy időben érkezett egy körbe-tapadós üveg, és a 8.5.2.0-ás Stable frissítés, ezért először nem tudtam beazonosítani a konkrét okot, de arra tippeltem, hogy a légrés ennek a témának biztos nem tesz jót.
Első ötletem ez volt (és mivel bevált nem is léptem tovább egyelőre): kikapcsolt képernyőnél határozottan többször végignyomkodtam az átlátszó részt (be azért ne törjön a képernyő...). Ezután nem tudom, h elértem-e a korábbi érzékenységet, de az írás folyamatossá vált, a hardver-teszterben nagyon halvány érintésre is folyamatos vonalat kapok, ez így nekem OK. -
sxxorp
őstag
Azért írtam, hogy mik voltak a beállításaim. Én az XDA-ról szedtem le a legfrissebb verziót (a MIUI-s link ajánlásával ellentétben).
1. Telepítés, biztonság kedvéért újraindítás.
2. Bekapcsoltam a limitet az alkalmazáson belül és (ha jól emlékszem) hagytam 90% - 88%-on.
3. A beállításokban a Control File a 2. opció (charger_enabled (Generic)), és be van pipálva az Enforce Charge Limit is.
4. Pár helyen adtam neki engedélyt, ennyi.Töltés közben: Status: Charging (zölden) az alkalmazáson belül, és az Értesítések közt is aktív az app (Waiting until 90%) (valszeg az Enforce miatt - ne babráljon vele a MIUI
).
Xposed: Nougat-ra csak experimental van, a pár napja kiadott hivatalos Xposed-ből még nincs MIUI-s verzió. 8.5.2.0-n egyelőre nem izgat, de lassan ideje
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Oneplus 11 8/128GB Viseltes
- Samsung Galaxy S23 Ultra, 512 GB, zöld, újszerű állapotban, első tulajdonostól
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával