-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
snyper990
őstag
Köszi szépen!
Igazából anyukám telefonja, aki nem egy power user, de azért nem ártana, ha az alapvető funkciói jól működnének (meg a telefonnak is). Most CrDroid 7 van rajta, de a tavaly július után kiadott ROM-okat, mióta átálltak FBE titkosításra, egyiket sem tudtam működésre bírni azok közül, amelyeket próbáltam. A titkosítási folyamat megakad és utána nem működik a telefon, én meg nem szeretném, ha titkosítás nélkül használná.
Hétvégén kipróbálom, hátha bejön. Régen is LOS volt rajta, csak egy időben ugye elengedték a hivatalos támogatását -
snyper990
őstag
Sziasztok!
Aki LOS 20-szal használja a készüléket, mik a tapasztalatok? Titkosítás, ujjlenyomat-olvasó, kamera, stabilitás, hívásindítás/fogadás rendben van? -
snyper990
őstag
Inkább "Ha kihagyod, várnod kell egy egész évet"-nek fordítanám (Google Translate elég buta, ha magyarra fordíttatsz vele. Ha tudsz angolul, érdemesebb arra, aztán azt magadtól magyarra)
#30290 orso0355 Mennyi szabad hely van a belső tárhelyen? Ha egy bizonyos szintnél jobban tele van, akkor előfordulhatnak hasonló lassulások tudtommal.#30320 beef Mondjuk azt jó tudni, hogy ha egy kicsit jobban eltéved az ember az erdőben, valószínűleg lemerül a telefonja, mire megint szolgáltató által normálisan lefedett helyre ér...
-
snyper990
őstag
válasz
Weareus #30105 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy beragadt a hangerő le gomb, ezért úgy érzékeli a teló, mintha folyamatosan nyomva lenne. Próbáld meg valahogy kiakasztani, ha nem lehet, akkor a telefonon belül lehet valami, ami nyomva tartja. Vagy elektronikai hiba is lehet (elromlott mikrokapcsoló, rövidzár)
-
snyper990
őstag
-
snyper990
őstag
Valószínűleg hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy rootérzékelési gondja van? Bár nem tudom, miért befolyásolná, de engem a Telekom app szívatott egy darabig. LOS-ra azt írta, hogy rootolt, pedig nem volt az, de nem indult el. Magisk root, aztán Magisk Hide és settings-ben Hide Magisk Manager oldotta meg. Tudom, közel sem hasonló probléma, de talán egy próbát megérne. Vagy ha valami log-ot ki lehetne belőle valahogy nyerni, akkor ki lehetne deríteni, hogy mitől száll el
-
snyper990
őstag
Valószínűleg akkor már sehogy.
Legközelebb csinálj manuális mentést a képeidről, Google Fotóknál meg használd a jó minőségű mentést az eredeti minőség helyett, akkor nem foglal tárhelyet.
Szerk.:esetleg a Google Fotók kukájában még megnézheted, hátha,ja, hogy azt is törölted, nem szóltam.
Próbálkozhatsz adatvisszaállító programokkal számítógépen keresztül. Telefonra addig ne telepíts/ne másolj semmit, mert felülírod az esetleg még visszaállítható adatokat -
snyper990
őstag
válasz
#07282432 #29366 üzenetére
Az furcsa, mert anyukám 4X-én az Arthur-féle R4X verziós GCam-ek hibátlanul futnak LOS 16 alatt.
Ha a legújabb kiadások nem mennek, annak szerintem nem feltétlenül a ROM az oka... -
snyper990
őstag
válasz
maestro87 #29339 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb fastboot-tal telepíteni új recovery-t. LineageOS telepítési útmutatójában le van írva lépésről lépésre. Nyilván, ha másik ROM-ot akarsz, akkor csak a recovery telepítésig csináld aszerint. (Csak ha titkosítod a telefont, utána vigyázz az OTA frissítésekkel, mert hajlamos - legalábbis LineageOS alatt - szétbarmolni a Google szolgáltatásokat TWRP mellett. OrangeFox 9 recovery-t raktam fel anyukám telefonjára, azzal az OTA frissítések is mennek)
Bár nekem Oneplus 3T-m van a legújabb LineageOS ROM-mal, én is Magisk-kel rootoltam (amit eleve csak azért kellett, mert a Telekom app azt írta, hogy rootolt a telefon, ezért nem indul el, így csak azért kellett valóban rootolni, hogy el tudjam rejteni a rootot a T-s app elől, hogy elinduljon...). A Revolutnak nem volt különösebb gondja a root-tal, csak ujjlenyomattal nem lehetett feloldani, mindig pin-t kért. De Magisk-kel elrejtettem előle is a root-ot, azóta minden működik rendesen -
-
snyper990
őstag
Gyanúsan nagy a csend a LineageOS táján. Legutóbb azelőtt volt ilyen, hogy átálltak 16-os verzióra, úgyhogy lehet, hogy hamarosan jön a hivatalos 17.1.
Mindenesetre a régebbi verziók fokozatosan lekerülnek a hivatalos letöltési oldalról, szóval aki szeretne később is hozzáférni, az most töltse le -
snyper990
őstag
válasz
#07282432 #29235 üzenetére
Arthur-féle GCam portokkal eddig nem volt problémám (ő külön 4X-re is fejleszti/konfigurálja/mittudomén, olyan fájlt tölts le, ami R4X-re végződik). Bár anyukámé a telefon, de én tartom karban, és a legutóbbi, 3.6.1_R4X verziót végigpróbálgattam, nem leltem benne hibát. Nyilván nem a legújabb verzió, de működik)
-
snyper990
őstag
válasz
siddis #29003 üzenetére
Gyorsan ellenőriztem, idén már legalább 2x frissítettem LOS16-ot, most a 17-ei build van rajta. Legutóbbi arthur-féle 4X-re szánt GCam (3.6.1) hiba nélkül indul, fotóz, videóz.
De még tavaly volt clean install, már nem tudom, pontosan mikor. Azóta OTA frissítések mentek fel -
snyper990
őstag
válasz
johnmay #28993 üzenetére
Anyukám 4X-ére én OrangeFox Recovery-t raktam, miután vagy 2x megszívtam, hogy TWRP mellett OTA frissítve folyamatosan elszállt a Google Services, így kb. használhatatlan lett a teló, clean install kellett.
OrangeFox-szal (data titkosítva, de indításkori PIN kérés NÉLKÜL) zökkenőmentesen mennek az OTA frissítések. (Majd talán egyszer visszakapcsolom az indításkor PIN kérést is, és kipróbálom, hogy az kavart-e be. De most örülök, hogy minden megy gond nélkül) -
snyper990
őstag
Arthur-féle gcam portokat is próbáltad? Ha jól rémlik, a legfrissebbet tettem fel anyukám 4X-ére, nem csak hogy nem lép ki a videó kiválasztásánál, hanem videózni is lehet vele.
Mondjuk LOS 16 van a telón, az lehet, hogy számít, talán mert abban (tudtommal) alapból engedélyezve van a Camera2api, az lehet, hogy kell neki -
snyper990
őstag
válasz
rumkola #28848 üzenetére
Persze, visszatelepíted a gyári ROM-ot, visszaállítasz mindent ugyanolyanra, ahogy a gyárból kijött, aztán vissza lehet zárni.
Ha custom ROM-ra zársz, téglázod a telefont
(Mondjuk én is örülnék neki, ha lelgalább nem hirdetné rögtön bekapcsoláskor, hogy nyitva van a bootloader, mert hozzáértő kezekben az megkönnyebbülést jelent lopott telefon esetén. Mondjuk anyukámnak van 4X-e, annyira kicsi az esélye, hogy bármi ilyesmi történik a ~3 éves telefonjával, hogy már belenyugodtam) -
snyper990
őstag
válasz
Lacopapi #28835 üzenetére
Egy arthur felhasználónevű fejlesztő direkt 4X-re portol GCam-et. Ezen a linken megtalálhatóak az apk-k.
Anyukám 4X-én, LOS 16-on a lényeg működik, HDR-t mondjuk ki kell kapcsolni. -
snyper990
őstag
válasz
Lackooo84 #28822 üzenetére
Pont ez az, hogy nem törlődnek formázással. Csak a fájlok elérési útja törlődik, az adat attól még ott marad. Amíg nem írod tele új adatokkal, addig helyreállíthatóak megfelelő módszerekkel. Csak felhasználói szempontból tűnik ugyanannak, és csak ha tovább akarod használni a készüléket. Ha eladod, és nem törlöd véglegesen az adatokat, hozzáértő kezekben veszélyes lehet, akár a jelszavaid, online bank belépési adataid is visszafejthetők. Ha titkosítva használod a tárolót, akkor esetleg megnehezítheted annyira a folyamatot, hogy ne érje meg senkinek ezt végigcsinálni. De semmiképp sem ugyanaz az eredmény.
-
snyper990
őstag
válasz
Lackooo84 #28809 üzenetére
Jogos. Akkor ott is hibásan van "wipe"-ként feltüntetve.
Itt utána lehet olvasni a témának, akit érdekel.
Viszont egyenlőségjelet tenni a két fogalom közé és egymás szinonímáinak hívni őket messze áll a valóságtól. És ez nem kukacoskodás, hanem téves információk kijavítása. -
snyper990
őstag
Első ránézésre azt mondanám, hogy valamelyik app próbál szinkronizálni kb. 10 percenként (CPU, kernel only uptime és wakelock-ok egybeesése alapján), de wifi híján nem tud. Próbáld meg a wifit bekapcsolva hagyni és nézd meg, hogy úgy mennyit merül. Vagy valahogy derítsd ki, hogy melyik app okozza a wakelock-ot. (Az aktív audio hajnali 3-kor doze-ban azért kicsit gyanús...)
Ezt az appot egyébként csak azután raktad fel, miután elkezdett merülni? Mert az ilyen appok tudnak egyébként érdekes jelenségeket produkálni
(Meg szerintem próbálj meg többet aludni, a napi ~6 óra nekem kicsit kevésnek tűnik, főleg hosszú távon...)
-
snyper990
őstag
Elmondanád, hogy az általad említett felhasználási területek közül melyiknél használnak vezeték nélküli energiaátvitelt? Szerintem tényleg ne írj többet, mert egyre jobban kibukik, mennyire fogalmad sincs a témáról.
Egyébként jó helyen tapogatsz a trafók emlegetésével, ugyanis pont emiatt a jelenség miatt (hogy a fémek nagyságrendekkel jobban "vezetik" a mágneses mezőt, mint a levegő) raknak beléjük vasmagot, így növelik a hatékonyságukat.
Részemről lényegtelen, hogy kinek van igaza, inkább az a fontos, hogy mi az igazság. Szerintem egy-egy témában mindenféle tudás nélkül okoskodó emberek által terjesztett valótlanságokkal a tudományok nevében fel kell vennie a harcot mindenkinek, akinek az adott témában biztos tudása van. Én sem értek mindenhez (sőt), ezért nem is adok tanácsot olyan dolgokkal kapcsolatban, amiben nem vagyok biztos. Viszont amit megtanultam (és tudományosan bizonyított), azt körmöm szakadtáig is védeni fogom. -
snyper990
őstag
Ügyesen "befejezted"
Random indiai fickó, aki valószínűleg árulja is a cuccot, és aki gyanúsan közeli felvételeket készít a folyamatról úgy, hogy nem látható, hogy ténylegesen a tekercsen keresztül tölti-e a telót vs. fizika vitában én mindig a fizikának fogok igazat adni
Ezeket a "butaságokat", amiket "terjesztek" pedig egyetemen tanultam.
De biztos neked van igazad
Linkelgetni pedig én is tudok
Szerk.: és egyébként ez nem egy szakmai topik, de ezt csak mellékesen jegyzem meg -
snyper990
őstag
180 fokkal akármelyik tengelye körül elforgatva sem fog működni, amíg a fém hátlap közvetlen közelében van.
Nem felháborodni kell, hanem belátni, ha nem vagy kompetens egy témában, és főleg nem kéne valótlanságokat terjeszteni... Azzal egyetértek, hogy gondolkodni kellene. És utánaolvasni a dolgoknak, ha mindenképp tanácsot akarsz olyan témában adni, amiről semmit sem tudsz -
snyper990
őstag
Ha nem tudsz semmit az elektromágnességről, miért kezdesz vitákba? Előbb olvass utána, majd azután.
Röviden összefoglalva: de, "bezavar". A fém hátlapon kívül is. A fémek megváltoztatják a körülöttük lévő változó mágneses mezőt. Ezáltal ez a töltő nem csak még sokkal kevésbé lesz hatékony (ha egyáltalán képes így akkora feszültséget előállítani, amit a telefon már töltésnek érzékel), mint eredetileg lenne, valószínűleg a hátlapot is jelentősen felmelegítené a változó mágneses mező (lásd: Eddy-áramok), ami ugye nem annyira szerencsés. -
snyper990
őstag
Addig rendben, de szerinted az USB-n töltéshez honnan veszi az energiát?
(#28543) ZeCse :
Hát igen. De csak nem fém hátlapú telefonok esetén működőképes, akkor meg már érdemes olyan telefont venni, ami alapból tudja.
(Egyébként én nem igazán szeretem a vezeték nélküli töltés gondolatát sem, rossz a hatásfoka, rengeteg energiát pazarol) -
snyper990
őstag
válasz
bododani #28451 üzenetére
Vagy esetleg megpróbálhatnál egy custom ROM-ot. Lineage OS 16 problémamentesen, gyorsan működik rajta eddigi tapasztalatok alapján, és Android 9 alapú... (persze a leharcoltságon az nem segít)
Szolgáltatós telefont nem feltétlenül vennék... Eleve zárt, más szolgáltató kártyájával nem működik, és még a frissítéseket is jóvá kell hagynia a szolgáltatónak, mielőtt megkaphatja a készülék, ami ugye további késéseket okoz... -
snyper990
őstag
Javítás/csere kizárt, a GPS modul a SoC ("CPU/processzor") része, csak egyben lehetne cserélni, de kb. kivitelezhetetlen.
Biztos, hogy hardver gond? Helymeghatározás beállításokban van valami olyan beállítás, hogy helymeghatározás pontossága? Mert a Google-féle nagy pontosságú helymeghatározás nagyban rontja a helymeghatározási időt. Ha van olyan beállítás, állítsd át, hogy csak a készülék GPS vevője alapján dolgozzon. (Nekem mondjuk nem 4X-em van) -
snyper990
őstag
válasz
MamboRider #28387 üzenetére
Már el is felejtettem, mik vannak a MIUI-ban...
De akkor nem ott lesz a hiba.
Túl sok tapasztalatom nekem sincs custom ROMokkal, de sok jó leírás van (én a Lineage OS 4X-hez írt útmutatóját használtam), bár egy kis angol tudás nem árt.
A legfontosabb a biztonsági mentés minden fontos adatról, de azt egyébként is érdemes frissen tartani, még ha nem is romolsz. Ha elakadsz, írhatsz privát üzenetet, megpróbálok segíteni -
snyper990
őstag
válasz
MamboRider #28368 üzenetére
"rá szoktam engedni a cleanert is" - az milyen cleaner? 3rd party? Ha az, akkor én hanyagolnám. Különben is, ez nem Windows, nem kell takarítgatni, különösen ha nem telepítgetsz aztán törölsz appokat. Ha meg a gyorsítótárakat kitakaríttatod, az pont lassulással jár... (Mondjuk 2-3 mp akkor is sok.)
Egyébként lehet még hardveres gond is a háttérben, pl. ha az akku veszít a kapacitásából, a gyártók hajlamosak visszafogni a teljesítményt az akkuidő megmentése érdekében.
Mindenesetre én felraknék a helyedben egy custom ROMot, hogy a hardveres gondot kiszűrd. Anyukámnak van 4x-e, arra hivatalos LineageOS 16-ot raktam, szerintem elég korrekt, gyors. (Plusz ő nem is használja túl sokat, friss LOS 16-al 1,5 óra SOT mellett kb. 1 hetet kibír egy töltéssel...) -
snyper990
őstag
válasz
bunnyhu #24101 üzenetére
Szerintem aki legalább 5 percet eltölt azzal, hogy utánaolvas a LOS-nak, az megtudja, hogy melyik verziószám melyik Androidon alapszik (14 - N, 15 - O, 16 - P, stb.), a rendszernek meg pont az a lényege, hogy csak a szükséges dolgok kerülnek bele, semmi "speckó" tartalom. Max. kényelmi dolgok. Amúgy kb. 1 perc alatt találtam meg az oldalukon a belinkelt wikipedia szócikkét a LOS-ról, ahol részletesen le van írva kb. minden, amit tudni kell a rendszerről.
De jobb is így szerintem, hogy nem rágnak mindent az ember szájába, hanem utána kell nézni. Legalább kiszűri az olyanokat, akiknek valószínűleg nem való a ROMolgatás... -
snyper990
őstag
TWRP-t frissítetted? Én tegnap raktam fel egy R4X-re, legfrissebb TWRP, legfrissebb OpenGApps mini, problémamentes volt az egész folyamat. Persze újra be kellett lakn és /beállítgatni az egészet, mivel első custom ROM a telón, de kb. másfél óra alatt megvolt minden, és eddig hibáltanul működik
-
snyper990
őstag
Igazából nem az enyém a telefon, a gyári reco visszatevés arra vonatkozott, ha nem jönne be az új rendszer, mennyire nehéz visszaállítani mindent gyárira.
A reklámok engem annyira nem zavarnak, megtanultam együtt élni velük. Úgyis csak olyan helyen jönnek szembe, amit gyakran látogatok, néha még rá is kattintok, nekik is meg kell élni valamiből, és nekem se lenne jó, ha megszűnne akármelyik általam gyakran látogatott oldal -
snyper990
őstag
válasz
sharp007 #23961 üzenetére
Szerintem kevered a root-ot a bootloader nyitással. Még a LOS telepítési útmutatójában is így szerepel:
13. (Optional): Root the device by installing the LineageOS su add-on (use the arm64 package) or using any other method you prefer.
Tehát opcionális, választható, hogy akarod--e rootolni -
snyper990
őstag
Közben az xda-n olvasgattam a hozzászólásokat, látom, hogy a LOS-es kamera app finoman fogalmazva még nem tökéletes. A Google Camera-ban működik a HDR mód? Videózni lehet vele? Mert arra mintha azt írták volna, hogy nem megy, csak a LOS-essel, ami meg néha nem menti el a videót. Meg azt is írták, hogy a Camera2API Magisk Module-lal orvosolható, de én nem szeretnék root-ot.
Egyébként TWRP-t mennyire körülményes visszacserélni a stock recovery-re? Ha felrakom a LOS-t, utána vissza lehet zárni a bootloadert? Vagy fölösleges? Biztonsági szempontból mennyire necces nyitott bootloaderrel mászkálni? -
snyper990
őstag
Ez az official LineageOS érdekelne... Aki kipróbálja, az majd ossza már meg a tapasztalatait az akkuidővel és a kamera kép/videó minőségével kapcsolatban! Előre is köszönöm!
-
snyper990
őstag
Kijelzővédő van rajta? Ha igen, nem ferdén lett felrakva véletlenül? (Nekem anno apám céges Lumia 520-ára sikerült felraknom egy kicsit ferdén az üveget, a közelségszenzort úgy bezavarta, hogy telefonálásnál pl. mindig gombbal kellett felébreszteni a kijelzőt, ha le akarta tenni. Aztán megigazítottam, és helyrejött)
-
snyper990
őstag
Aprópénz és kulcs nem nagyon tudja megkarcolni az üveget, mivel az utóbbi keményebb. Apró por/homokszemek a zsebedben már annál inkább...
-
snyper990
őstag
válasz
bunnyhu #12262 üzenetére
Én dolgoztam kint egy nyarat, akkor még egy ZTE Grand X In Telekom függő telóm volt. Szinte mindenhol volt térerő, használhattam volna, bár valószínűleg csak szerencsém volt, hogy olyan helyeken jártam, ahol volt T-mobile lefedettség. Használni viszont nem használtam, mert horror árakon lehetett volna csak.
És ahogy glacious fórumtárs is írta, ott jópár szolgáltató CDMA hálózatot használ.
A válasz röviden: utána kell olvasni (pl. a kinézett készülék leírásában), illetve ottani SIM is opció lehet, de annak is utána kell olvasni -
snyper990
őstag
válasz
#95763968 #12225 üzenetére
Nem tudom, mennyire hangos, de zenét nem jó hallgatni semelyik telefon hangszóróján keresztül sem. Gyűjts össze legalább egy kis bluetooth hangszóróra való pénzt, és vegyél egyet, azoknak már viszonylag tűrhető hangminősége van, és a hangerővel se lesz baj.
Van Play Store, ugyanúgy működik, mint bármelyik másik Androidos telefon. A MIUI csak egy felhasználói felület, lényegében csak a kinézetét változtatja meg az Androidnak (meg 1-2 funciót, de csak megszokás kérdése)
4/64-es b20-as nem létezik, azért nem találtál.
További kérdések előtt használd a topik keresőjét jobb oldalt felül, a legtöbb dologra megvan már a válasz. Illetve érdemes elolvasni az összefoglalót is -
snyper990
őstag
Inkább kicsit utána kéne járnod, hogy működnek a rádióhullámok. Megnéztem megint a cikket, egyetlen olyan megoldás sem volt benne, ami befolyásolná a wifi működését. Nem árnyékolták le egyiket sem fémdobozzal, sőt, egy csomó megoldásnál még az antenna is kilóg. A legrosszabb, amit láttam, az a szellőzőnyílások letakarása, de ennyi. Továbbra sem értem, mi a gond azzal, ha valakinek nem tetszik egy router úgy, ahogy van.
Részemről off vége, privátban folytathatjuk, ha gondolod, de csak akkor, ha van valami bizonyítékod és észérved -
snyper990
őstag
Türelem, nálam is kb. 20 percbe telt, pedig az enyémbem Snapdragon 821-es proci van és a tárolója is gyorsabb. Szerintem nem engedte volna elkezdeni sem, ha nem lehetne megcsinálni. Semmi esetre se húzd ki a telót, várj türelemmel. Lehet, hogy a százalékjelzés csak a ROM másolására vonatkozott, sztem most telepít
-
snyper990
őstag
válasz
orso0355 #7457 üzenetére
Kipróbáltátok másik kábellel is? Nekem az előző telómnál fordult ilyesmi elő, de csak a gyári kábelével. Ha nem az, akkor sztem is az üveg lesz a ludas
(#7483) liskov hogyan zárod le a képernyőt? OnePlus 3-nál volt hasonló probléma, úgy emlékszem, az is csak Nova Launcher esetén, hogy ha nem a fizikai gombbal lett lezárva (vagy az időzárral), akkor csak kóddal lehetett feloldani a képernyőt
-
snyper990
őstag
Most megfogtál, egy picit tényleg idegesít, ha kezdő felhasználókat fölöslegesen paráztatnak rá bagatell dolgokra.
És azért átolvashatnád legalább posztolás után szerkesztési időn belül, hogy mit írsz. "...fellepo melegedes ugyanis csokkenti szinten a cellak elhasznalodasat" mondattal pl. ellentmondtál annak, amit addig írtál ugyanarról a témáról.
A kárörvendés pedig nem szép dolog. Na de hagyjuk a személyeskedést. Peace -
snyper990
őstag
Attól, hogy leírod megint ugyanazt, nem fog megváltozni a véleményem.
6607-es hozzászólásomban én is linkeltem ugyanazt, amit Te. Tudom, hogy ez az információ létezik.
Viszont más folog akkumulátorokat magukban vizsgálni műszerekkel, és más azokkal az eszközökkel való használat során, amikhez tervezték, amik vezérlik, hogyan használhatod. Majd ha arról is szerzel megbízható információt, hogyan használják a telefonok az akksikat, akkor beszélhetünk.
Addig is lócitrom kollégával értek egyet, és használom a telefonomat úgy, ahogy azt tervezték. Legfeljebb pár év múlva olyan sűrűn kell majd töltenem, mint ahogy Te töltöd a kezdetektől fogva. Addig meg megspórolom az ebből adódó stresszt.
Azt, hogy semmit sem adok, nem veszem magamra. Pl. ajánlottam utánaolvasni a kognitív disszonancia fogalmának is, talán megértenéd, hogy miért idegesíted fel magad azon, ha valakinek más a véleménye.
Peace! -
snyper990
őstag
A telefon akkuja 3.85 voltos, megnéztem egy videóban, ahol szétszerelték. Így rendeltetésszerű használat esetén nem megy soha 4 volt fölé, még ha "fizikus" is írta... (különben is, forrás?)
Légy szíves ne offoljátok már szét mindenféle félinformációkkal a topicot carr kollégával egyetemben, főleg ha fogalmatok sincs, miről beszéltek. Egyeseket elbizonytalaníthat, teljesen fölöslegesen.
Az eszközöket biztonságosra és megbízhatóra törekszik gyártani minden nagyobb cég, nem kell túllihegni a dolgot.
Mindenki úgy használja a telefonját, ahogy szeretné. Ez a diplomatikus véleményem, mivel senki sem fogja tudni meggyőzni a másikat a saját igazáról. (Vicces dolog a kognitív disszonancia, érdemes egy kicsit utánaolvasni. Sok mindent megmagyaráz) -
snyper990
őstag
Nekem más fajta telóm van másféle tokkal, de nekem sem ment bele a fejhallgatóm csatlakozója, csak a fülhallgatómé. De mivel a fejhallgatót csak otthon használom, új tok helyett vettem egy kábelt usb csatlakózóval és 3.5 mm jack aljzattal a végein, párszáz forintból megvan. Lollipop óta támogatja az Android az usb audio-t, egy próbát megérhet, olcsóbb, mint új tokot venni
-
snyper990
őstag
válasz
Black_Raven #5385 üzenetére
A lényeg nem a számítógéphez csatlakoztatáson volt, hanem azon, hogy nem a gyökérbe kell menteni a rom fájlt
-
snyper990
őstag
válasz
J.Hetfield #5078 üzenetére
Majd feltűnik a Windows frissítés hiánya, ha egy amúgy hónapokkal ezelőtt frissítéssel javított biztonsági résen keresztül titkosítják az adataidat, és rakhatod újra a gépedet a biztonsági mentéseiddel egyetemben... már ha vannak. Nem véletlenül hívják biztonsági frissítésnek ezeket
A telefon persze egy kicsit más téma. Talán kevésbé lehet mellényúlni, főleg, ha nem csinálsz rajta olyat, ami biztonsági kockázattal jár (pl. én nem bankolok telefonról, elvből), nem feltétlenül szükséges egyből felrakni a frissítéseket -
snyper990
őstag
válasz
trust007 #3843 üzenetére
Apám előző céges telója WP-os volt, azon szerette/megszokta a Here-t. Most mentek Görögországba kirándulni, úgyhogy az iGo-s navira a legújabb Here térképeket raktam fel (idei első negyedév, ha jól emlékszem). Nem volt vele megelégedve, azt mondta, sok utat nem ismert, pontatlan volt, főleg a sebességkorlátozások tekintetében. Én ezek alapján a Waze vagy a Google Maps megszokását ajánlom. Offline-hoz meg... hát, passz. Szerencsére EU-n belül nyugodtan lehet használni az itthoni adatforgalmat
-
snyper990
őstag
válasz
orso0355 #3112 üzenetére
Más előírások vonatkoz(hat)nak az Európában forgalomba hozható elektronikai eszközökre, mint Kínában, pl. a kibocsátott elektromágneses sugárzás erősségével, vagy az elektromágneses kompatibilitással kapcsolatban azért, hogy az eszközök "ne zavarják egymást". Pl. mikor egy új wifi routert üzemelsz be, az egyik első dolog, amit be kell állítanod, hogy melyik országban működteted. Az országok más és más frekvenciákat (és maximális jelszinteket) engedélyezhetnek polgári használatra, és eltérhetnek az egészségügyi határértékek is. Európában van egy közös megegyezésen alapuló kötelező szabályrendszer, ez a CE. Ha ebbe nem illik bele az eszközöd, addig csak idegesítő mások számára, ha bezavarod az ő szabályos eszközeiket. Ha viszont pl. katonai frekvenciába zavarsz be, az már neccesebb. De kicsi a valószínűsége, hogy ilyen előforduljon. Viszont ha nem felel meg ennek egy eszköz (vagy nem vizsgáltatják be, mert nem akarják erre a piacra hozni), nem kerülhet hivatalosan forgalomba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest