- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
Engem is kapott el a zapor, tobbszor is, a telom tobbszor is elazott a zsebben, de kutya baja. Ugye anno a promo videokban az Oneplus is reklamozta, beledobtak egy vodor vizbe.
Es megegyszer, ez elso generacio, ha maradtak volna ennel, akar teljes vizallosagot is megoldhattak volna mar, ha valakinek az kell.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
ComptonLA #35 üzenetére
"Soha nem kerültem még olyan helyzetbe, hogy ez fontos legyen."
Én igen, kapott már el olyan hirtelen nyári zápor, hogy bőrig áztam, a zsebre tett telefon pedig kibírta (Motorola DEFY Plus), noha rendesen úszott a vízben.
"inkább a gyártóknak jött jól, hogy az aksit szervizben cseréltesd jó sok pénzért"
Anno 2013-ban pont a fent hivatkozott telefon esetén levehető hátlap mellett tudta biztosítani az amerikai gyártó, hogy meglegyen a vízállóság, szóval ez manapság is kivitelezhető lenne.
-
ComptonLA
tag
Csaxólok. A családban van egy 1000 éves Huawei P Smart Z, ilyen felugró kamerával és soha, semmi gond nem volt vele. A mai napig teszi a dolgát, hibátlanul. A vízállóságot én személy szerint pont leszrom. Soha nem kerültem még olyan helyzetbe, hogy ez fontos legyen. Ez inkább a gyártóknak jött jól, hogy az aksit szervizben cseréltesd jó sok pénzért. Ha nem vagy olyan ügyes, hogy otthon meg tudd oldani...
-
gliskard
senior tag
inkább maradjon a kamera, sokkal kényelmesebb mint az készülék hátuljába vagy a képernyő alá épített újlenyomat olvasó. Illetve ez működik a strandon is (úszás utána kiázott újjakkal), télen kesztyűben, sapkában...
Mellesleg ezt a gyerek nem tudja feloldani miközben én alszom (androidos telónál megcsinálta, hogy amíg én aludta, ő óvatosan rátette az ujjam a szenzorra és feloldotta a telefont, mert játszani akart) -
blueMerle
veterán
Az hogy mit mondanak, egy dolog, én szubjektíven nem itélem meg rossznak azokat a képeket. Bizonyos fizikai tényezőket, mint a becsillanást csak AI-val lehet kiküszöbölni, úgyhogy talán valahol erre van az a bizonyos út. Csak ebben meg ugye az Apple nem remekel túlságosan jól. Meglátjuk.
-
Busterftw
nagyúr
Hagyjuk mar, launch ota van meg a telefon, rengetegszer esett le (foleg az utobbi 2 evben a gyerek miatt), most csereltem benne akkut, nincs se por se barmilyen mukodesbeli zavar.
Tudom, hogy mindenki a telojaval jar a horvat tengerpartra buvarkodni.
Arrol nem beszelve, hogy ez kb elso generacio, lehetne ezt tovabbfejleszteni, akar vizallosag is megoldhato.Itt elek spanyolban, nekem a hoingadozasrol meg extrem hofokokrol nem kell beszelni.
-
Szena67
aktív tag
Kisebb másodlagos kijelző a hátlapon keresőnek és értesítéseknek, (bkv bérletnek
) és máris nem kell gagyi selfie kamera, mert ott a sokkal jobb fő szenzor. Persze ezzel a gyártók lehet, hogy kinyírják az amúgy is marginális összecsukható kagyló vonalat. Nem azért írtam, hogy valamelyik tudós belekössön, semmi kedvem etetni őket.
-
mhydas99
senior tag
Aligha. Vedd figyelembe azt is, hogy egy telefon extrem igenybevetelnek van kiteve. Hoingadozas kivul-belul, razkodas, ejtes, para -es vizkar, porosodas. Azert ez nem egy laptop, ami szinten kap rendesen. Nem veletlen, hogy mar elkezdtek szamuzni a szamitastechnikaban az osszes mozgo alkatreszt. Telefonnal egyedul az optikai kepstabilizator az, ami mozgo alkatresz, mert muszaj annak lennie.
Ami konnyen es jo minosegben levaltja a szelfikamerat az mar most is letezik, foldable telefonok. Es ott a fokamerqval tudsz szelfizni, kihajtott kijelzovel. Nem is ertem miert raknak bele meg kulon szelfikamerat is...(Tudom, kenyelem, de na)
-
Busterftw
nagyúr
Csak ezt a szintet kellene megoldani, amit az OnePlus mar 6 eve megcsinalt...
Nincs lyuk, nincs notch es a jo kepminosegrol sem kell lemondani.
-
pusszycat
nagyúr
Szegény iPhone AI-ban is gyenge, eltünteti ugyan a szemüveget rólad, csak a fejeddel együtt.
-
-
Leszarnám, hogy mi nincsen benne, ha a benne levő dolgok szinte hibátlanul működnének, mert az én igényeimet lefedi egy iPhone 15. De sajnos nem ez a helyzet, szegény Jobs meg forog
és akkor az AirPods Pro 2-t még meg sem említettem (csomószor előfordul, hogy csak az egyik fele tölt, pedig rendszeresen tisztítom a belsejét, a gyári szilikonokkal pedig a használhatatlanság határát súrolja, memória habos megoldás jobb, de a hallókészülék funkciót azzal sem sikerült életre kelteni - nincs rá szükségem, de ki akartam próbálni a hallás vizsgálatot, ha már benne van, de az én fülemhez használhatatlan…)
-
mhydas99
senior tag
Jopar eve meg tenyleg az iPhoneok vittek a primet a fluiditasban es sebessegben is. Ma mar le vannak maradva. Aki marad az Applenel, az a megszokas es az okoszisztema miatt teszi. Amugy meg ideje lenne belehuzniuk. Se uj tipusu akksi, se 120Hz-es kinelzo a Pro szeria alatt, tudtommal 8K videorogzites sincs (bar az mondjuk pont minek), nuku ujjlenyomatolvaso, korulmenyes beallitasok/app hasznalat es persze korlatoltabb funkcios tarhaz az androidhoz kepest. Toltesi sebesseg hat hagyjuk. Nem fikazasbol irok, mivel az iPhoneok amugy jo telefonok szerintem, csak az arukhoz kepest most mar tenyleg villanthatnanak valami innovativat is.
-
Nem ez az első alkalom, hogy kopasz vagyok. Én vagyok a hülye, hogy elhiszem hogy van annyira revolutionary és van annyira hatékony a machine learning, hogy ilyenekkel ne kelljen b@szakodni egy többszázezres telefonnál, de sokszor a párás / vizes szemüveg is kifog rajta. Számomra kezd egy kicsit kiábrándító lenni ez a verhetetlen ökoszisztéma, mert csomószor az iCloud szinkronizáció is késik, van hogy 1 órát is akár (munka közben tök király, amikor megakasztja a work flow-t), van hogy a copy-paste nem működik egyáltalán, van olyan e-mail amit iPhone-ról nem tudok megtalálni, Mac-ről meg gond nélkül megy, de biztos mindig elb@szok valamit
Pedig it just works… mint az Apple intelligence meg a Siri
-
mhydas99
senior tag
Mondjuk sokkal eszszerubb lenne vegre az ujjlenyomatolvasot hasznalni, ha mar OLED-kijelzos az osszes iPhone.
Persze attol meg a szelfikameranak lennie kell valahol. Bar tenyleg par ev es megoldjak a kijelzo alatti ka.era minosegi problemajat is. -
vanye
senior tag
Megnéztem, hogy az linkelt cikkek miket mondanak a szelfikameráról, és hát olyan sok jót nem:
ZTE: "The price you're paying for not seeing a display cutout for your selfie camera (being an under-display one) is poor-quality selfies. These have all sorts of color casts, limited dynamic range and a general softness and haziness to them."
Redmagic: "One challenging condition for the under-display camera is when taking photos with the sunlight shining onto the display. The lens flare is more visible than on a normal selfie unit."
Innen nézve azért a forradalmi áttörés (azaz a nap, amikor ezt az Apple bátran készülékbe építheti) még várat magára.
VAGY ők már technológiai és/vagy szoftveres oldalon tudnak vmit, amit rajtuk kívül még senki. -
joey04
titán
Nem tart ott a technológia, hogy pár éven belül bent legyen minden üveg alatt megfelelő minőségben. Meg a mostani üveg alatti kameráknál az is gagyi, hogy megfelelő szögben így is látni, hogy ott van. A lekanyarodó üveget meg dugják fel.
-
Zsolt,72
senior tag
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján gyorsan képes megtanulni a külsőd változásait. Lehetőséged van alternatív külső rögzítésére is, ezzel tovább javítva a hatékonyságot.
Napszemüveg bizonyos típusa valóban okoz neki problémát, ez tény. Nálam sima, hétköznapi fajták vannak, ezekkel működik a FaceID. -
Kényelmi, amikor működik. Letoltam a hajam kopaszra, és napszemüveggel már nem akart feloldani. It just works
-
Szena67
aktív tag
Ha a red magic már ma is tudja, akkor alma majd 10 év múlva lépi meg, mint az LDAC-t is majd egyszer a messzi jövőben.
-
janeszgol
félisten
Na, Edge kijelző? Azt biztos szeretni fogják.
-
Zsolt,72
senior tag
Noha nekem sem a noccsal, sem pedig a dinamikus szigettel nincs problémám (mindkettőt használtam/használom tartósan), ezt jó iránynak tartom. Lassan amúgy is esedékes egy elülső dizájn-frissítés, ez pedig remek módja lehet. Szép, tiszta, egységes előlapi felület, miközben remélhetően megmarad a 3D biometrikus azonosító gyorsasága és biztonsága is.
-
blueMerle
veterán
Hát....Egy ZTE Axon 40 Ultra vagy egy Redmagic 10 Pro elég jó, már tényleg a küszöbön van. Én úgy gondolom, hogy arra, amire kellhet már ez is bőven elég, ha még ezen tökéletesítenek, akkor tényleg 1-2 éven belül jöhet egy tökéletesített változat.
-
vanye
senior tag
Lemaradtam vmiről, és időközben sikerült egy nemhogy vállalható, de JÓ kijelző alatti kamerát összehoznia az iparágnak?...
Csak azért kérdem, mert az Apple mindig csak akkor implementál egy-egy "újdonságot", ha az már bőven kiforrta magát másutt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
- Renault, Dacia topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Hobby elektronika
- Hegesztés topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest