- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
St3ven
addikt
válasz
fradi81 #20692 üzenetére
Meg vagyok róla győződve, hogy ezt az első napokban kikapcsoltam, de most lecsekkoltam, és be volt állítva az automatikus letöltés wifin.
Szóval köszönöm a tippet.
Nem mondom, hogy magától kapcsolódott be, de biztos ami biztos alapon megvontam a Frissítés alkalmazástól a rendszerbeállítások módosítása engedélyt.
Meg újra leellenőriztem: továbbra is ki van kapcsolva minden értesítési engedély a Frissítés app adatlapján, amit csak ki lehet kapcsolni, meglátjuk, hogyan viselkedik majd a következő napokban. Na nem mintha eddig nem értesítgetett volna minden nap az értesítési sávon, alkalmazásikonnal.
-
St3ven
addikt
válasz
St3ven #20683 üzenetére
Annyit meg tudtam tenni, hogy a letöltött ROM-ot töröltem, így talán megúszom a következő újraindítás utáni frissítést.
Aztán az jutott eszembe, mi lenne, ha írásvédetté tenném a downloaded_rom könyvtárat, hogy ne is tudjon oda letölteni semmit, de ez már sem a beépített fájlkezelővel, sem Linux alatt, sem Windows 10 alatt nem volt lehetséges. Root nélkül erre nincs is mód?
-
YASKATIR
senior tag
Ez nem az uj EU-s szabaly miatt van igy? Most tesznek neki eleget ezzel a frissitessel
-
St3ven
addikt
Miért írta ki az állapotsoron ma reggel a telefonom, hogy Frissítés előkészítve, kattintson az újraindításhoz?
Nem akarok frissíteni, mert minden jól működik, ki is van kapcsolva a frissítés, mégis leszedett most wifin több mint 1GB-t a Frissítés alkalmazás.
-
mrider
csendes tag
válasz
spiderpig820 #20664 üzenetére
Kösti!
Egy pozitívum, mintha az akku kicsit lassabban merülne. -
vince
őstag
válasz
Viktor S #20671 üzenetére
Készüléket mielőbb kapcsold hozzá a mi fiókhoz (itt leírtam hogyan kell), mert csak a legalább 72 órája összekapcsolt eszköz bootloaderét nyithatod a fiókoddal, amire az engedélyt megkapod.
-
Viktor S
csendes tag
Kb. egy óra próbálkozás után sikerült rendesen újraindítani és eljutni a gyári állapot visszaállításig (szerencsére a fényképek biztonsági mentése megvan, de egy fontos app adatai mentek a lecsóba), de az átok pár perc után így is újraindul.
Kértem unlock engedélyt, ha megjön, akkor TWRP és miui.hu rom. -
csakb
őstag
válasz
maestro87 #20656 üzenetére
Bocs, már annyit szerkesztettem, hogy letelt az 5 perc.
maestro87: Nem, a gyári backup megoldásokhoz nem kell root. A MI Sync, Cloud, mentés az teljesen gyári állapotú rendszeren is működik, elmenti az installált appokat, csak az adataikat nem. De ez is végtelenszer több a semminél. A Sync meg ugye minden rendszerbeállítást is elment.
-
csakb
őstag
válasz
enzahobi #20665 üzenetére
Az a kép sajnos a TWRP-re vonatkozik. A gyári kínai teljesen máshogy néz ki. Persze lehet, hogy a két macskakaparás, ami a nyelvre vonatkozik valami hasonló a gyárinál is.
Szerk: ja nem, bejön a kínai valami először, de ott lesz olyan gomb, hogy bele van keverve az angol recovery szó is. Na, és arra nyomva nekem bejött a MI-Recovery, ami viszont angol volt. Ilyesmi: [link].
-
Viktor S
csendes tag
-
Planck
csendes tag
válasz
fradi81 #20651 üzenetére
Nem szinkronizáltam semmit. Minden névjegy a telefon memóriájában van, nincs mivel szinkronizálnia...
Én csak névjegyek összekapcsolása opciót látok ott, ahol említetted, de az sem megoldás. Ha a beállítások menüben a névjegyek megjelenítését nézem, ott van 162 névjegy, míg a listában kb 318. Tehát a névjegyek nem duplázódtak meg, csak kétszer szerepelnek a listában. Ennek megfelelően egyesíteni sem tudom őket.
-
-
mrider
csendes tag
Frissítettem én is. Témák eltűntek, feloldó/lezáró hang gagyi lett.
Ami jó, miért kell elbszni?!! -
enzahobi
aktív tag
válasz
#87269632 #20655 üzenetére
Egy bootloader nyitást mindenképp meg kell ejts, máskülönben nem fogsz tudni downgradelni eddigi tudásom szerint. Ha megvan a nyitás, akkor több lehetőséged is van: TWRP-ből telepítesz (itt ugye a TWRP-t fel kell tenni nyitás után) vagy MiFlasherrel installálsz, ez a gyrátó "hivatalos" programja, PC-ről méghozzá csak Win alól megy. Kell hozzá még egy kis driver telepítés, ill maga a szoftver is amit a telóra szeretnél. Bővebben erről volt egy linkem, (most nem találom, ha meglesz írok), amin nagyon szépen elmagyarázza lépésről lépésre. Ami én tennék a helyedben: először túllépnék a mókolástól való félelmemen, majd újból átértékelném megéri e a régebbi szoft a rászánt időt, ha nem elmennék bringázni, szép az idő kint
Ha igen, elovasnám alaposan az összefoglalót felettünk, és az alapján nekiállnék a BL nyitásnak, közbenremegő kézzelírnám meg felmerülő kérdéseimet a fórumtársaimnak. Mivel a Bl nyitás 72+óra várakozással indul (ha még nem volt öszekapcsolva a teló, javítsatok ki ha tévedek), így ezt a gondolatmenetet is akkor folytatnámill azt nemtudom lehete valahogy bl nyitás nélkül downgradelni
-
Viktor S
csendes tag
Sziasztok!
Feleségem 4X-e (3+32 GB, teljesen módosítás mentes, talán global stable rom) ma bootloopolni kezdett.
Kb. 5 másodpercenként rezeg és kirakja a mi logót. Időről időre belép a recoverybe, de pár másodperc után onnan is újraindul. Volume le nyomásával belép a fastboot-ba, de szintén újraindul onnan is.Kérdéseim:
- Mitől lehet ez?
- Milyen megoldás lehet? Fastboot reflash?Köszi!
-
maestro87
őstag
válasz
grafnet #20649 üzenetére
Csinálnék, de ha jól olvasom a backup-hoz is root kell.
Képek, fájlok nem nagyon vannak rajta, tehát nekem nem ez az elsődleges, hanem az app-ok és beállításaik.
De az előbb majdnem megcsináltam, csak félúton kiderült, hogy erre kell várni 72 órát és nem a kérelem jóváhagyására.Így a BL nyitás elnapolva.
-
törölt tag
válasz
enzahobi #20652 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod!
Ez így nagyon jól hangzik, de én saját magam ennyire nem nyúlnék bele a rendszerbe. Amúgy most, hogy jó pár dolgot letiltottam, meg beállítást megváltoztattam, érezhetően javult az akkuidő. Tegnap délelőtt valamilyen oknál fogva, 1 óra bekapcsolt kijelzővel merült 20%-ot (mondjuk közben, pár alkalmazás futott a háttérben), ma ez lecsökkent kb. a felére. Viszont ha már így benne vagyunk a témában, az engem még mindig érdekelne (ez volt gyakorlatilag az alapkérdésem tegnap), hogy MIUI-nál hogyan lehet azt megoldani, hogy egy főverziót visszalépni, vagyis a mostani 9-es főverziójú MIUI helyére egy 8-ast rakni? Azért érdekelne, mert valahogy nekem jobban bejött annak a menüje, nem mellesleg az akkuidővel ott kezdetektől elégedett voltam. Letöltöttem az MIUI oldaláról 8-as MIUI-t a telóra, de nem engedte telepíteni. A 20590-es hozzászólásomban amúgy ez részletesen le van írva. Ha root-olni meg mit tudom én, miket kell csinálni, inkább nem nyúlok hozzá, hagyom a mostanit rajta. Amúgy a 9.5.4.0-ás MIUI van most a telefonomon.
-
St3ven
addikt
válasz
nubu015 #3624 üzenetére
VoIP accountot használ valaki itt a 4X-ével?
Hiába állítom be jól a beépített SIP klienst, arra még nem jöttem rá, hogyan lehet hívást indítani a készülékkel.
Rákeresve a fórumban volt erről szó, de nekem nem működik az ajánlott megoldás. VoIP szolgáltatónál SIP engedélyezve, Redmiben két SIM van, nincs alapértelmezett beállítva, minden hívásnál megkérdezni, mivel indítsa azt, de a VoIP account nincs közötte, csak a két SIM közül választhatok.
-
enzahobi
aktív tag
válasz
#87269632 #20634 üzenetére
Szia, pár gondoltat tőlem is
:
Akinek az aksi merüléssel problémái vannak, az jó ha lecsekkolja alszik-e a teló rendesen. Wakelock Detector -ral meg lehet nézni mi tartja ébren, nálam pl a Xiaomi keretrendszer akadt be, ha megvan akkor az AppOps nevű progival meg lehet vonni az alkalmazás jogait a teló felébresztéséhez és ébrentartásához. ROOT kell a progikhoz! Nálam 9.5.2 XiaomiEu van fent + calrity 3.2NOC-el, és tökéletes az akkuidő. Pontos időt nem írok mert én csak 90%ig töltöm (írtam egy Taskerhez egy mini-scriptet), 90-nél lekapcsol a töltés, és csak 80nál indul el újra. Kb 20%-30% szokott maradni estére. Ezzel a módszerrel meg lehet növelni az akku várható élettartamát (tehát 1-1.5 év után sem kezd jelentősen csökkeni a max kapacitása). Ha mégis teljes töltés kellene, akkor csak megnyomok egy gombot (asztalra is ki lehet tenni, ill értesítésekbe is)és 100ig tölt -
csakb
őstag
válasz
DeFranco #20643 üzenetére
Azt csináltam, amit utána leírtam. Biztos van más mód is, de sosem voltam annyira nagy telefonbubus.
A MIUI-ban van Sync, Cloud, és local backup is. Ezek a fontos, alap beállításokat, és az appokat lementik. Az appok adatait persze nem feltétlenül.
Összetettebb appoknak általában van saját backup lehetőségük is.Most szemezek a Titanium Backuppal, ami elvileg az appok adatait is tudja menteni, de nyilván root azért kell neki ehhez.
-
Blackmate
őstag
Kijelzőt kell cserélnem egy Redmi 4 Prime-on.
Van aki már cserélt és rendelt kínából kijelzőt?
Érdekelne a tapasztalata az új kijelzővel kapcsolatban és hogy honnan rendelte. -
csakb
őstag
Én a héten unlockoltam és rootoltam a telefonom, és nem volt semmiféle adatvesztés. Ugyanúgy bebootolt az eredeti rendszer (miután másodjára az összefoglalóban linkelt TWRP-t raktam fel
), és minden működött.
Aztán egy tiszta telepítéssel ment fel az EU rom, így az appokat, beállításokat persze vissza kellett állítani backupból (és ujra kellett rootolni), de az egyéb adataim még így is érintetlenek maradtak (fotók, letöltések stb.).
(#20632) maestro87: mindettől függetlenül természetesen nagyon ajánlott minél teljesebb mentést csinálni ilyen műtét előtt, mert ha mégis valami gebasz lesz, akkor megment az agyráktól a backup.
Én leszinkronizáltam mindent google-be, MI Cloud-ba, meg a MI Sync-kel, még egy MIUI-s local backupot is csináltam, valamint a fontosabb appjaim saját backupjain is végigmentem. Aztán az adatpartícióról mindent fontosat (a helyi backupokat is) átmásoltam PC-re.
Az új rendszeren aztán google-ből és a MI Cloudból teljesen jól sikerült visszaállítani a korábbi dolgaim. -
Planck
csendes tag
A 9.5.4.0 NAMMIFA (global stabil) verzióra való frissítés után a következő bugra lettem figyelmes. A névjegyeket 2-3-szor jeleníti meg a névjegylistában. A névjegyek azonban nem kerültek duplikálásra, csak többször szerepelnek a listában. Valaki tapasztalt hasonlót, esetleg tud megoldásról?
-
törölt tag
-
bunnyhu
senior tag
3.5 óra SOT, 4 nap üzemidő 50% wifi, gps és mobil internet pár óra használattal.
-
maestro87
őstag
Megkaptam a bootloader nyitásra az engedélyt. Jelenleg ott tartok, hogy Fastboot módba kellene rakni a készüléket.
Egyelőre csak root-olni szeretném a telefont, a MacroDroid-hoz. Kérdés, lesz adatvesztés, le kell mentenem valamit a telefonról?
Mert a cikk végén ez szerepel, de nem tudom, hogy ez rám vonatkozik-e és nem tudom milyen felhasználói adatokat törölhet...
Ha a telefon titkosítva van, akkor a bootloader nyitás töröl minden felhasználói adatot. -
csakb
őstag
MIUI System Ads. Elvileg reklámokat pushol a gyári böngészőben. Azt sem használtam soha, ez meg backupból visszajöhetett.
Szerk.: és gyaníthatóan ez okozhatta a márciusi bootloopokat.
-
fradi81
veterán
voip appokat hiába zárom be futnak tovább fent, frissítés óta csak a kényszerített kilövés segít, erre van megoldás?
-
csakb
őstag
EU romot használóktól kérdem, hogy ez az msa itt is benne van a rendszerben, vagy nekem a MI backupból mászott vissza? Ha az utóbbi, akkor szerintem kukázom.
-
törölt tag
válasz
orso0355 #20614 üzenetére
Köszi a választ! Nem tudom, utánanézek. Amúgy soha nem hagyok bekapcsolva se wifi-t, se bluetooth-t, se mobilnetet, ha nem használom, alkalmazásokat mindig bezárom, ha kilépek, a háttérben futás elvileg minden alkalmazásnál le van tiltva, szóval nem tudom, mi lehet a baj. Alaposabban átnézem, hátha van valami, amit mégis elfelejtettem. Mondom, én csak egy mezei felhasználó vagyok, nem vagyok egy nagy spíler, úgyhogy előfordulhat, hogy valami lemaradt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
#87269632 #20604 üzenetére
és nem ezzel világítasz este meg nem használod akciókamerának? hát minek neked okostelefon?
az addig ok, hogy mindenkinek mások a felhasználói szokásai de azért ne osszuk már ki hogy mi a kötelező minimum telefonhasználat.
amúgy meg megvan az akku kapacitása, megvan a chipset, megvan a kijelző mindenki ki tudja sakkozni hogy ez mennyi sot 100% 50% 20% és 5% kijelzőidővel, 10%-nál többet nem fog tévedni.
felesleges ez az amperméregetés mint a kocsiknál, hogy hú a tiéd azért eszik ennyit, mert behajtott tükrökkel leszerelt ablaktörlővel túlfújt gumikkal vitorlázol a ifa keltette légörvényben.
-
törölt tag
válasz
Lackooo84 #20600 üzenetére
Ja, hát így persze, hogy nem merül az akksi
Amúgy én se játszok rajta, leginkább netezésre meg zenehallgatásra használom, miután nekem asztali gépem nincs, mert szinte otthon sem vagyok. Ha már az embernek van okostelefonja, azért van, hogy használja, amire való és ne csak telefonálni, arra egy nyomógombos telefon is jó.
-
csakb
őstag
válasz
KilgoreTrout #20602 üzenetére
A root fájlrendszeren a /system/build.prop végére beírtam, hogy persist.camera.HAL3.enabled=1, aztán reboot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Opel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3349
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest