Hirdetés
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balikaa
csendes tag
Üdv!
Kéne egy kis segítség:
Van egy ilyen telefonom, rootolva, 9.5.4.0 (NAMMIFA) ROM-mal, xposeddel. Minden fasza lenne, de az utóbbi időben egyre több alkalmazásra azt írja a play-ben, hogy nem kompatibilis a telómmal, vagy hibaüzenettel bezáródik (a hibaüzenetben többnyire ott szerepel az xposed szó). Mivel ez egyre több problémát okoz, feltételeznem, hogy frissíteni kéne a telefont, az OTA a 9.6.2.0 (NAMMIFD)-t ajánlgatja. A kérdéseim a következőek:1. Ha telepítem a frissítést, megmaradnak-e az adataim, progijaim?
2. Ha nem, van valami módja, hogy minden beállítást, adatot lementsek, majd visszanyerjek?
3. Rootolt marad-e a készülék?
4. Ha igen, hogy tudom ezt a tényt elrejteni bizonyos programok elől, amik nem kutiválják az ilyesmit? (Eddig erre a célra xposed modult alkalmaztam, gondolom, ez ugrott)Ja, és még annyi, hogyha a Recovery-be lépek, valamiért kínai írásjeles jön be, nem az a recovery, amit annak idején felraktam, és amivel rootoltam.
Köszönettel:
B.
-
siddis
őstag
Xiaomi EU // MIUI 11 : ""We have no more support for Android 7.1 devices""
'hát magunkra maradtunk, Béláim..'
-
carr
őstag
Skacok! Nyár eleje óta most sikerült időt szakítani és osszerakni a 4x et
Van azóta frissítés? Valami nammix vagy min vagyok.
Ja, összeszerelés közben sikeresen elrepedt az új gyári kijelző is. Lol.
Gorilla glass megy rá, és kapott egy új rose gold ujjlenyomat olvasót is. Tök állat lett. Büszke vagyok. Ja nem. -
siddis
őstag
Arrow OS 10 - Android 10
ExLiteGapps hozzá.Goodix gyártójú ujjlenyomat olvasó még nem működik egyelőre..
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee #28081 üzenetére
Na, látszik nem értek hozzá, volt fiók a készüléken, csak most nem volt bejelentkezve
Szóval nem telefonszámmal, hanem mi fiókkal be tudok jelentkezni, mármint email + kód. Sim nincs társítva. Ha belépek a telefonon, akkor egy számítógépen látom a 4X-et. Ha kilépek a telefonon a számítógépen megnyitott Xiaomi Cloud oldalon eltűnik a telefon, és nulla eszközt ír. Szerintem így jó lesz. Google fiókot is töröltem, még csinálok egy resetet aztán okés, igaz?
-
siddis
őstag
Valaki próbálta már / valakit érdekel.?
"Bromite is Chromium plus some patches for ad blocking and enhanced privacy.
Bromite is only available for Android v4.4 and above." -
-
siddis
őstag
Lineage OS 16 UNOFFICIAL 2019-09-21
..27 perce jött ki, csak az rakja fel aki tudja mit csinál. Changelog-ot még nem találtam, ha lesz pótolom, a csókától használtam már ROM-ot..
[ Szerkesztve ]
-
davidovi
tag
Sziasztok, szeretnék egy wipe cache-t nyomni recoveryből (nem twrp, hanem gyári).
át tudom állítani angolre,ez oké. belépek recovery-be, de ott a wipe datánál csak a minden törlés van (tehát hard reset) jól látom, hogy enné la telefonnál nincs wipe cache vagy csak én nem találom meg?
köszi előre is -
siddis
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #28066 üzenetére
Zoner Mobile Security 1.8.3
Azt is megmutatja, hogy melyik app milyen reklámoldalakat ér el, stb stb.. -
hzsolee
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #28065 üzenetére
Köszönöm. Azt tudom, hogy egy a freki, de korábban a másik pereccel miért volt jó? A kezdetektől megvolt és nem tapasztaltam ilyen hibát. Mindegy, legalább már tudom mi a baj, nem használom együtt a kettőt.
-
LyonnaisFan1
őstag
Tudtok olyan alkalmazást, amivel megnézhetném milyen vírust/malwaret nyelhettem be?
Valami lehet a telefonon, mert random reklámok ugranak be néha, amikor böngészőket használok. -
LyonnaisFan1
őstag
válasz
hzsolee #28064 üzenetére
Ez talán azért van, mert mindkettő ugyanazon 2.4ghz frekvencián megy, és zavarják egymást.
Nekem a BT elég sokszor megy együtt a Wifivel, és akkor a Wifi sebessége meg van halva.
De erre is van megoldás.Egy Siddis kolléga által írt leírás alapján. Nekem működik.
… igaz ehhez mókolt telefon szükséges. Nyitott BL, root, stb.
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
válasz
siddis #28062 üzenetére
Máskor légy szíves NE CSAK a linket tedd ide be, mert elment pár órám és még mindig sz@r a telefonom...
Ez azért fontos infó lett volna:
"DISCLAIMER:
THIS IS AN INITIAL TEST BUILD OF LineageOS 17 FOR Redmi 4x, WHICH MAY NOT BOOT AT ALL.
Read more https://www.cyanogenmods.org/forums/topic/lineageos-17-for-redmi-4x/"Meg ilyen infók:
"Status of the Redmi 4x LineageOS 17 Android 10 custom ROM:
WHAT’S WORKING: – Unknown
KNOWN ISSUES: – Unknown"[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Uh, ez a rom-olás nekem nem igazán megy. De mi a tök lett vele? Idáig szépen ment. Már majdnem 2 éves, de rohadtul belassult, akadt, wifi nem ment. Csináltam egy visszaállítást, most jobban megy, de a wifi néha jó, de inkább a nem megy a jellemző....
Köszönöm, nektek, de már úgy is érett a csere. -
Jakuu
őstag
válasz
hzsolee #28051 üzenetére
Ezzel a 4x wifi driverrel ?
Esetleg masik ROM, amiben lehet mas a driver.[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
válasz
siddis #28054 üzenetére
Nu, belenéztem az image-be Linux alól..
Treble ROM,, elég furcsa mappastruktúrája van ennek az Android 10-nek, a szokásos LOS app-ok például nem a /system-ben vagy a /priv-app-ban vannak a hanem a /product elnevezésű mappában.. Amúgy kb. egy szűz Lineage, ha lesz időm majd feldobom hétvégén.. -
siddis
őstag
Egy bátor tesztelő aki kipróbálja a Lineage OS 17 2019-09-20 ROM-ot.?!
-
hzsolee
őstag
Ma volt nálunk egy telekomos szervizes egyéb okból kifolyólag, és rá kellett jönnöm, hogy a telefon wifije kb kuka. Az otthoni net a szervizes telóján hasított, a 4x-en meg csak csordogált. Lehet ezzel valamint kezdeni?
-
siddis
őstag
Minden oké a 09.19-i, legutóbbi LOS-al, bátran felrakható.. A fényerő szabályozás érzésre még jobban is z
teszi a dolgát, mint a 07.26-i kiadásban. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Mercutio_ #28046 üzenetére
Nekem a 4X az első androidos telefonom, 4 különféle windowsos után (volt csúcskészülékem is köztük - 920). Olcsó volt, és nagyon igényes kidolgozású, jobb vétel akkortájt nem is volt. Nálam is a kis méret az egyik legfontosabb szempont, a másik a jó kamera. (A fém házhoz, ujjlenyomat olvasóhoz ragaszkodom, a nagyobb RAM és tárhely meg sajnos szükséges számomra - rühellem az SD-kártyát, nem tartom megbízhatónak - ráadásul nem is igazán olcsóbb, mintha a nagyobb tárhelyű telefont veszem.)
Tudom hogy nem utód, de ha megint elégedetten szeretnék két évig használni egy készüléket, akkor sajnos kategóriát kell lépnem. A pénztárcám nekem is lapos, de egyszerűen muszáj lesz össze spórolnom a 9 SE-re valót.
szerk: a dual-SIM-re szükségem van, a MIUI-t meg imádom. Amúgy egy iPhone 7 is számításba jöhetne, de számomra így nem megfelelő. (abból 120-130k körül csak 32GB-os tárhelyűt adnak, ami nem is bővíthető)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
Jack nekem nem kell, infra van, a 3000-es akkuval elvileg annyit bír, mint a 4X a 4100-assal, ráadásul gyorstöltős.
A még - számomra - éppen emészthető méretű kijelző (nagyobb telefont nem szeretnék, az én kezem már nem nő...
), az AMOLED, a 6GB RAM és a 128 GB tárhely ami nekem fontos. Meg leginkább a már egész jó főkamerája. (A másik kettő az gyenge sajnos itt is.)A 4X mellett - ha fotózni akarok - mindig cipelhetem a fényképezőgépet is.
-
siddis
őstag
..ha őszinte akarok lenni, akkor most jött le nemrég a telóról még a gyári kijelzőfólia (két éves lesz decenberben), mert egy erős kompresszorral fújattam ki éppen a "réseket" és rondán aláemelt a nagy nyomású levegő, már nem tudtam visszarakni érdemben.
Szóval elvagyok még egy darabig én ezzel a telefonnal..[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DeFranco #28039 üzenetére
Jóvanna, költői túlzás volt.
Én már kifutó modellként vettem, és ennek januárban lesz két éve.... ...akkor esedékes az új vásárlása. Eddig maximálisan elégedett voltam, de most már nagyon lassú, kezd "kevés lenni". A kamerája meg a kezdetektől a hasznavehetetlen kategóriába tartozott...Sajnos valóban mélyen zsebbe kell nyúlni, ha az ember valami méltó utódot szeretne: a 128GB-os Mi 9 SE még mindig 100 ezer körül van (rá fáj a fogam). A 4X ár-érték aránya sajnos ma megközelíthetetlen.
-
DeFranco
nagyúr
én teljesen jól elvagyok vele. az üzemidő még bőven jó (bár rövidült a megvétel óta, eleinte bő egy nap volt, talán kettő, most már naponta kéri a töltőt) a sebesség teljesen elfogatható (nem villámgyors, de ebből 7-ből 6 nap nem érzem semmit a szokásos appokat használva).
nyilván az igény meg a toleranciaküszöb határozza meg azt hogy ki mennyire elégedett a telefonnal de szerintem ez így összességében még mindig teljesen vállalható. fiókbúvárkodástól még legalább egy évre van.
-
siddis
őstag
Lineage OS 15.1 2019-09-19 UNOFFICIAL Santoni
..mondjuk ösmeretlen számomra a fejlesztő, de legalább a szeptemberi update benne van.
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
Lineage OS 14.1 2019-09-19 UNOFFICIAL Santoni .. legalább valaki tolja még a frissítéseket..
[ Szerkesztve ]
-
eJeti
csendes tag
válasz
ekkold #28030 üzenetére
Én innen rendeltem:
https://www.aliexpress.com/item/32788411799.html
kapsz hozzá "szerelő" eszközöket is. A nem ehhez szokott kéznek cifra munka :-) Az aksi rendben van! -
válasz
ekkold #28030 üzenetére
Fú... nem egyszerű. Ha jól tudom, akkor 3, 3s, 4x ugyanazon megoldással bír. Én a 3s-ből próbáltam meg kiszedni, de a két kihúzandó nyúlós ragacs mindkét oldalon beszakadt, és nem tudtam kivenni normálisan az akkut... de az újat betenni ezek után már nem nehéz, ha nem sétrettem meg mindent.
-
ekkold
őstag
Sziasztok! Redmi 4x-ben kezd meghalni az akksi, (pár óra alatt kikapcsol). Mennyire nehéz házilag kicserélni benne? Honnan, és milyen tipust lenne érdemes rendelni hozzá ?
-
fuwiradis
aktív tag
sracok, [ez a powerbank] mennyire ajanlott a kicsike
4x-hez? most eppen aktualis lenne, de ahogy nezem a gyari usb tolto kimenetet (2A/5V), nem stimmelnek a fenti powerbank kimeneti ertekei.
van valakinek velemenye/tapasztalata?
-
siddis
őstag
Lyóhír..
" Builds are coming back for all but the Redmi Note 7 Pro on LineageOS 16 and the Redmi 3S/3X, Redmi Note 4, and Redmi 4/4X on LineageOS 15.1. Visit the official LineageOS website and the XDA forums for the latest update on the status of your specific device’s build."
[ Szerkesztve ]
-
szatsa75
csendes tag
válasz
dugynok #28000 üzenetére
A leírtak alapján működnie kellene. Bootloader nyitva de Root nincs? Ellenőrizd a telódat, hogy átmegy-e a SafetyNet checken: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scottyab.safetynet.sample
Nálam a telepített xPosed FrameWork rontotta el a SafetyNetet, ami a tapasztalatom szerint az általad is leírt hibát okozza. Amint leszedtem az xPosed-et, a SafetyNet megjavult, és a Revolut látható és telepíthető lett (xiaomi.eu ROM-on). Közben több helyen olvastam, hogy xPosed nem javasolt MIUI-ra. -
siddis
őstag
válasz
orso0355 #28023 üzenetére
Utánaolvastam, ilyen TRRS jack-kábel / adapter kell hozzá, csak úgy "összedugva" nem fog menni..
Ha az első kütyünek ilyen a csatija, akkor az sem.. (Mondjuk én a képeken három csatlakozó felületet látok csak a négy helyett.)[ Szerkesztve ]
-
orso0355
őstag
Használ bárki esetleg külső mikrofont videokészítéshez, amit a mobilhoz csatlakoztathatunk?
-
Gombinyó
őstag
Gondom van a widgetekkel. Ha rányomok nem nyílik meg az alkalmazás, ahogy eddig, mintha ott nem érzékelne a kijelző. Ha hosszan nyomom, akkor felugrik a menü amivel törölni lehet, stb.. A sima appok rögtön megnyílnak. Mi lehet a gond a widgetekkel? Már leszedtem mindet és újra kiraktam őket, de nem oldotta meg. Telefon újraindítás is megvolt. Teljesen gyári a készülék, utolsó 2018 év végi update van fent. Tegnap óta van ez a hiba.
-
siddis
őstag
Latest Clarity Kernel For Pie Non-Treble
Build: 9 September 2019
* Latest Update to Google kernel common 3.18
* Cut charging when battery capacity at 100 (Full)
* Kcal colour control
* Tcp Westwood + Veno (Cubic as default)Note
* Don't use any app that can cut battery charging, ie: Battery Charge limit, this kernel already implement Autocut charger, if you still using that app, it will conflict with this kernel. -
hzsolee
őstag
válasz
dangerzone #28013 üzenetére
Ez érdekes. Most, hogy kérdezted, kikapcsoltam a netet és nem akad annyira. Nekem is ez a gondom, de nem tűnt fel, hogy összefüggés lenne a nettel...
-
dangerzone
addikt
Sziasztok Srácok!
Az mitől lehet hogy a Redmi 4x készülékem az utóbbi 1 évben lényegében használhatatlanul lassú lett?
Ha aktiválom a mobilnetet, vagy a wifit, egyszerűen akad minden. 5-10 másodpercet gondolkodik mindenen, pedig 2 hónapja újra is tettem, alig van rajta valami program a gyáriakon kívül. Tárhely van bőven még, de kvázi használhatatlan szinten van a készülék. -
siddis
őstag
-
siddis
őstag
Twister RX PERF kernel 3.18.138 2019-04-10 (nem tudom volt-e már)
- for Oreo / Pie Treble ROMs
- AutoSMP
- USB Fast charge
- B: 1651MHz / L: 1344 MHz
- Anxiety I/O scheduler[ Szerkesztve ]
-
suto
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam az összefoglalóban, ezért kérdezném, hogy milyen PC-s progit használtok a telefon kezelésére, backupra, stb. Van ez a Mi PC Suite, de azzal nem tudom elérni a telót, pedig elméletileg a driver fenn van (Win10).
Vagy nem használtok ilyet, hanem Felhőbe (Mi Cloud, Google) backupoltok? -
(jan)
őstag
Urak!
e-simet lehet használni ezzel a telóval ? két sim van benne de jó lenne még egy sd kártya is
-
dugynok
senior tag
válasz
KurtCobain #28003 üzenetére
Megoldódott közben
-
KurtCobain
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- Apple iPhone 14 Pro (128 GB, karcmentes, arany)
- Újszerű iPhone 12 128GB Black, makulátlan állapotban, független, dobozában
- iPhone 12 128GB Blue, nagyon szép állapotban, független, dobozában
- Asus Zenfone 9 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO 128-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.