- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
most jelzi a telom, hogy rendszerfrissítés
MIUI V9.5.5.0.NAMMIFA
Mehet?
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
1-2 hetes tapasztalat alapján 9.5.4.0 Global Stabil ROM alatt nem vagyok megelégedve teljesen az üzemidővel.
Az előző Redmi sima 4-esem nagyon rossz akkuidejéhez (ott a ROM-csere nem segített valszeg hardverhibás) képest jobb,de nem az igazi. Nem bír ki két napot (tudom, hogy userfüggő de nem nyomkodom állandóan)
Az adatokat megnézve az "android-rendszer " bő 30%-al a legnagyobb fogyasztó. Próbálom kiszúrni, hogy ki a bűnös. pl az éjjel 10%-ot merült ami szerintem sok még bekapcsolt wifi, adat és bluetooth valamint két sim kártya mellett is. Most kipróbálom hogy le-le kapcsolgatom az egyes funkciókat. Amúgy az egyik sim kártya a fő gyanúsítottam mert ő 4G preferáltra van állítva és eléggé szenved hogy jelet találjon (a térerő gyakran 0-1 "pálcika")
Ha van ötlet jöhet, előre is köszi! -
donbig
tag
Üdv! Gyors segítségre lenne szükségem:
Apukámnak mutattam fényképeket a telón, egyszer csak a Fastboot feliratot láttam,. Hogy tudok kilépni ebből? -
orso0355
őstag
válasz
tillatrilla #21388 üzenetére
Én azonnal, az első nap átállítottam az Accuweatherre, így a gyárival nincs tapasztalatom, de ez legalább működik :-)
-
tillatrilla
senior tag
válasz
tillatrilla #21381 üzenetére
Szia!
Letöröltem mindent,amit mondtál,újra megadtam az engedélyeket,de ugyan olyan hibásan működik.
Válasszak várost,de Balatonfüreden is veszprémet mutatja,közben írja,hogy pillanatokkal ezelőtt frissítve.... exetleg egy másik app-ot kipróbálni.Siddis fórumtársnak válaszolnék,csak nem tudtam módosítani...
-
thomas77
senior tag
válasz
tillatrilla #21381 üzenetére
Nekem nem frissült az aktuális hely az időjárás alkalmazásban. Letöröltem a pozició beállítást. Gondoltam hozzáadom megint. De nem jöttem rá hogy hogy lehet. Azóta csak úgy működik, ha manuálidan megadom neki a helyemet. Ez így egy kicsit béna... ☹️
-
arnyekxxx
veterán
Mielőtt valamit elcseszek azért megkérdezem:
xiaomi.eu 9.5.2 stabil van a telón, magától nem talál frissítést. Ha kézzel akarom megcsinálni, akkor ez a file kell a telefonra:
xiaomi.eu_multi_HM4X_V9.5.3.0.NAMCNFA_v9-7.1.zipaztán a frissítés appot elindítom, ott "rom telepítés kiválasztása" kikeresem a zipet és elinditom a frissítést.
Jól gondolom? Esetleg kell még valamit csinálni, resetelni a telefont, Mekka felé fordulni, szűzlányt áldozni vagy hasonló?
-
siddis
őstag
Van MIUIPro 8.5.14 ha valaki kíváncsi természet..
-
SÖ
addikt
válasz
janakbacsi #21345 üzenetére
Az mi lehet, hogy a hívasokat nagyon rossz hanggal építi fel. Vajon ezt javítják a következő gyári ROM-ban? Illetve nálatok jó a hang. Video hangja is tele van digitális zajjal. Amúgy semmi baja nem lenne de ez sajnos kritikus.
-
kerobi
senior tag
Nekem az oreos cuccokkal laggol a gőmenü. Pixel exp is és a dotos meg még jobban. A 7.1.2 dotos volt a legsimább, de gyermekbetegsegei vannak. Az új stabil miuit érdemes visszatenni?
-
siddis
őstag
válasz
tillatrilla #21373 üzenetére
Beáll. >> Telepített alkalmazások >> Időjárás >> Adatok törlése / Gyorsítótár törlése.? Hátha valami beragadt..
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!
Erre valakinek ötlete?
https://mobilarena.hu/tema/re_xiaomi_redmi_4x_mi-ert_hagytal_el_engem/hsz_21343-21343.html -
starr
őstag
válasz
arnyekxxx #21371 üzenetére
Nem igazán értem mire gondolsz effektes szar allatt, én a gyári hangjavításra
Ha felrakod az Ainur Sauron-t Magisk modulként, az sokat dob a minőségen. Ekkor a gyári effektek sem működnek. A hangkimenet meg a zenéknél 44.1 khz-re vált, nincs 48-ra resampling, ami minden csak nem minőségjavító. -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy a rendszer alap hangkimenete sima natur sztereo legyen? Most van rajta valami gondolom jobbanszólósítónak tartott effekt aminek a hatására keveredik a jobb-bal csatorna tartalma. A vlc-ben/foobar2000ben át lehet állitani, hogy a hangkimenet ne az audio track hanem az openSL legyen és azzal a sztereo az sztereo de alapbol minden azt az effektes szart használja.
eu 9.5.2 van rajta.
-
stanley00
aktív tag
válasz
trebrona #21369 üzenetére
Lehet, hogy hülyeséget írtam de mivel nem tudom jelen esetben mit jelent a gélezés csak azt gondoltam, hogy simán letakarítják olyan géllel amit a boltban is vehetek 1500 Ft-ért. A posta meg oda-vissza úgyis engem terhel ezért írtam gondolom azt a hülyeséget amit írtam.
-
stanley00
aktív tag
A kijelző sarkában besárgult nekem is a kijelző. Még garanciás a telefon. Ilyenkor mit csinálnak? Gondolom kicserélik a kijelzőt. Más helyen is előjöhet még ez a sárgásodás? Félek ha elküldeném sokáig ülnének rajta.
-
kerobi
senior tag
A clarity kernelt miért nem lehet a dotos 2.2 alá telepíteni? Valamilyen digest hibát ír ki. A legújabb twrp ban rajta.
Egyébként nem javaslom a rendszert mert laggol mint állat és gyorsan merül. Ezért váltanék kernelt, ha lehetne... -
bb71
őstag
Pixel Experience + Clarity kernel 3.3 -> megoldódott az akksi eszméletlen gyors merülés probléma!
Arnova gcam verzióiról kiderült, hogy a 4X-en a videókamera nem működik. A fényképezője viszont kenterbe veri a gyárit...
-
tomic
addikt
Mivel tudnám visszaállítani a képernyőforgatàst?
Valahogy kikapcsolt és nem forgatja vissza nekem automatán.
A beàllîtások-megjelenîtés-automata képernyőforgatàs be van pipálva. -
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Elköszönök a topictól, megválok a készüléktől, amely így eladó, a helyére egy Samsung A5 2017 érkezett.
További kellemes Redmizést kívánok mindenkinek! -
trebrona
nagyúr
válasz
janakbacsi #21347 üzenetére
Nincs.
-
janakbacsi
őstag
Miui pro romban nincs magyar nyelv, ugye?
-
starr
őstag
Mi globe rom van fent, de már hónapok óta fennáll a jelenség:
GPS pozíciót 2-3 perc alatt talál csak, bekapcsolt nettel is.
"Nagyon pontos"-ra van állítva.
Egy éve, amikor új volt a telefon azonnal megvolt a pozíció.
Clarity kernel van fent, de gyárival is ilyen.
Más is tapasztalt ilyet eu, vagy globe romon? A gyári stabilon mi a helyzet? -
trebrona
nagyúr
válasz
janakbacsi #21342 üzenetére
Ennyi erővel a teljes 4-es széria romok átjárhatóak lennének. Dehogy lehet.
epic rom global MIUI-ból készül.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!!
A legutolsó frissítés óta olyan hibát észleltem,hogy az időjárás appban nem az aktuális helyszínt mutatja. Egy település nevét írja,bárhol vagyok. Már mindent átnéztem,engedélyek,gps,de nem jövök rá,mi lehet a baj. Nem mókolt,gyári rendszetem van. Valami ötlet? Köszi előre is!! -
janakbacsi
őstag
a redmi 4 pro-hoz készült epic rom feltehető vajon a redmi 4x-re?
[link] -
bb71
őstag
Na felszenvedtem a Clarity kernelt PExp alá, Gcam2 Arnova kamera. Így lenne tökéletes ez a telefon... HA estig kiderül, hogy most mennyit merül.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
shifty! #21335 üzenetére
én használom egy hónapja kb. most már nem csúszik egyáltalán egyébként vagy megszoktam vagy nem tudom (nem a mocsoktól ragad
) de biztos kézzel fogtam.
inkább a kamera lencséjét meg a kijelző üvegét féltem, bárhogy rakom le, valami karcolódhat, meg nyilván az ütésektől is szerettem volna védeni ezért rendeltem a tokot.
megint van listázva, ennyiért ajándok szerintem
-
shifty!
senior tag
válasz
DeFranco #21331 üzenetére
Nillkint nem nagyon szoktak hamisítani, ahogy én tudom (eddig 3 készülékre rendeltem ebayről nillkint, mindegyikre ugyanolyan minőségű tokot kaptam).
A kecsességre vonatkozó nézeted osztom, de úgy csúszik mint egy szappan, szóval kötelezőnek érzem a megóvás érdekében legalább egy szilikon tokot használni rajta,, de a Nillkin Frosted Shield az egyik legjobb amit vehetsz rá.
-
siddis
őstag
Ja, van új 8.5.10 global developer, ha érdekel valakit..
-
siddis
őstag
válasz
janakbacsi #21332 üzenetére
Olvasd el előbb a saját topikjában a hozzászólásokat, véleményeket stb stb. Biztos van aki nekiáll ész nélkül, aztán meg 'jé, törlődött minden a telómról, de xar ez a telefon'..
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DeFranco #20068 üzenetére
nos, végül megérkezett a nillkin tok, vegyesek az érzéseim.
tök jó, el tudom hinni hogy a legjobbabb tok amit tudtam venni, és egy dolláros licitért gyakorlatilag ingyen volt DE...
ez a telefon önmagában olyan gyönyörű, már szinte kecses, hogy bűnnek érzem hogy tokot rakjak rá, még ha egy ilyen igényes és vékony darabot is.
egyébként meg tudná valaki mondani, hogy hogy tudom ellenőrizni hogy eredeti tokot kaptam-e?
-
siddis
őstag
válasz
janakbacsi #21322 üzenetére
Alaposan ki van gyomlálva az biztos.
De teljesen más.
Azért olyan kicsi mert nincsenek benne a Google cuccai, az még plusz 150 MB kb. minimum.
Azért elsőre ne ugorj neki... -
bb71
őstag
Na akkor egy kicsit tönkretettem a telefont...
Clarity kernel boot.img fájlt telepítettem adb sideload módon, innentól csak a MI felirat Unlocked kiírás - nem megy tovább, de a nagyobb baj, hogy Fastboot módba sem tudom tenni a telefont.
erre mi a megoldás?
Vol Up+ Down + Power egyszerre 2 berregés után TWRP bejöttt...***************
Mit hibáztam és hogyan kellett volna?
PixelExp merülésre azt írták, hogy a merülés egy ismert probléma (fbruári verzióban még jó volt a ez), megoldja a Clarity kernel, na ezt próbáltam telepíteni, de nem akartam pluszba restorolni twrp alól, ezért sideload módban installáltam a kernelt... -
siddis
őstag
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Visszaolvasva az Imak 2,5D üvegfóliája bevált.
Pont ezt néztem ki,de rákerestem a biztonság kedvéért itt.
Fehér,fekete,arany színekben írja.
Ez most színezve lehet alul? Vagy mi?Nekünk arany,így arany színűt kell venni. -
Stanlee
őstag
Ki kell kapcsoli a WLAN beallitasokban azt az opciot, hogy kikapcsolt wlan mellett is a google a helymeghatarozas celjabol szkennelje a rendelkezesre allo halozatokat. Nekem ez segitett. amiota kikapcsoltam, es ha repulo uzemmodba rakom ejszakara nem merul semmit az akksi.
-
xylevi
tag
sziasztok, abban tud valaki segiteni, hogy egy alkalmazast hogy tudok letiltani (disable allapot)? google play-en meg mindenhol kikapcsoltam minden automatikus frissitest, ezutan a facebook app folyamatosan frissul...utanaolvastam, hogy a Facebook App Installer-t kell letorolni/letiltani...a Telepitett alkalmazasok menupontban a keresovel rakerestem, meg is van az app, de ott nem talaloksehol letiltast, a Bezaras gomb is a kepernyo aljan ki van szurkulve, hogy nem engedelyezett...az okes, hogy root-tal lehet esetleg letorolni, de tiltani is? valakit zavart mar ez vagy csak nekem tetszik? koszi elore is!
-
Lackooo84
nagyúr
Az eu romra jönnek OTA frissítések? Mert mióta feltettem még semmi nem jött, 9.5.2-re azt írja, hogy up to date.
-
Nova96
őstag
Sziasztok , a paromnak telefonja tobb hete azt csinalja, hogy az uzeneteket amiket kuld vagy kap nem látja , egy ido utan helyrejon , de ket napja nem. E mellet valami folyamatosan a belso tarhelyet.
Gondolon telefon ujra huzas segit.
Kell unlockolni meg minden vagy meglehet kevesbe idorabloan is csinalni? -
grafnet
veterán
válasz
csuporantal #21299 üzenetére
Ha ilyen probléma miatt Factory Resetet csinálsz, akkor csak a beállításokat érdemes lementeni, SMS-t, hívás listát, kontaktokat.
Az app-ok nagy részében van már automatikus mentés. Ezt ellenőrizd, tedd meg kézzel.
Ilyen esetben nem ajánlott az app-okat lementeni és onnan helyreállítani.
Van a Beállítások - Rendszeren belül Mentés és visszaállítás.
Ha van bent mSD, akkor elvileg arra ment.
A mSD-t nem kell kivenni a FR alatt.
Onnan vissza tudod majd állítani, amit előtte mentettél.
Ugyanebben a menüpontban van a gyári beállítások visszaállítása is...
Nem fontos kijelentkezni, de tudd a jelszót, mert kérni fogja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest