Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez mind szép és jó, amiket itt mutattok, de a bekapcsolt kijelzőidőtök mennyi?
-
törölt tag
válasz
grafnet #20591 üzenetére
Köszi a választ!
Hát ez szuper
A legfőbb ok a visszalépésre a gyorsabb merülés, de van néhány menüpont, ami kevésbé átláthatóbb nekem, mint az előző verzióban. Amúgy laikusként nem igazán nyúlnék bele komolyabban a rendszerbe, bár tegnap ugyanezt, amit most szeretnék, megcsináltam egy másik telefonnal (Meizu M5) és ott minden gond nélkül sikerült visszalépni egy főverziót. Ott is az üzemidő volt a probléma.
-
grafnet
veterán
válasz
#87269632 #20590 üzenetére
Downgrade-et nem tudsz csinálni gyári rendszeren, app-val.
MiFlash kell hozzá - de, ezt majd megerősítik, aki csinálnak ilyesmit.Miért szeretnél vissza lépni? Gyorsabb merülés miatt?
A frissítéskor 8 --> 9-re volt Factory Reset? Ha nem volt, akkor tedd meg minél hamarabb![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, úgyhogy üdvözlök mindenkit!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet lecserélni régebbi verzióra a 9.5.4.0-ás MIUI-t? Letöltöttem már többfélét, de semmilyen formában nem engedi. Kicsomagolva is meg zip formátumban is próbáltam, de nem jött össze. Azt írja ki, hogy "A frissítés ellenőrzése sikertelen". Nemrég frissítettem 9-esre, de azt vettem észre, hogy sokkal gyorsabban merül a telefon, mint a 8-as főverziójú rendszerek alatt, meg van még egy-két dolog, ami nem tetszik benne, így valamelyik 8-ast visszatenném. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy melyik 8-as főverziójú MIUI-t érdemes rátelepíteni a telefonra? Bocsánat, ha már volt a kérdés, de nem olvastam végig az összes hozzászólást!
Köszönöm a segítséget!
-
siddis
őstag
Nem akar esetleg valaki ezzel villogni.?
[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
A legutóbbi global frissítés óta másnak sem áll át a gyári időjárás app helyszíne? Eddig úgy emlékszem volt a beállításokban helymeghatározás lehetőség, most nem találok ilyet.
-
-ZeeZee-
senior tag
Lányom tegnap pókhálósra törte a kijelzőt. Jelenleg még működik, de szerintem már nem fog sokáig. Eustock levette a kínálatából a készüléket. Tudtok ajánlani másik magyarországi beszerzési helyet a 3/32-es verzióra? Szín arany, de nem gond, ha esetleg más.
-
fradi81
veterán
Kontak szerkesztésnél volt a névjegyek szétválasztása az megoldotta, köszi a helpet bár nem értem mi volt a gond
-
csakb
őstag
Sikerült ma felraknom az EU romot, és backupból visszaállítani rá a cuccaim. Sokkal fürgébbnek tűnik, mint a global, de nyilván csak azért, mert az animációk fel vannak gyorsítva. Illúzió, de ez tetszik benne.
Rootoltam is, és végre ki tudtam próbálni a google camerát. Letettem a maradék hajam, hogy mennyivel jobb képeket készít így szobában, kevés fényben, mint a gyári app.
A francért vártam ezzel ennyit. -
fradi81
veterán
A névjegyekben volt valami feulgró szinkronizálás ablak amire rányomtam, most néhány név többször jelenik meg, ha egyet törlök az összes ugyanolyat kitörli, erre valami megoldás?
-
orso0355
őstag
válasz
Mecy_Lacee #20571 üzenetére
A már letöltötthöz nem hát 😃 csak újak letöltéséhez ;-)
-
nyikszi
őstag
válasz
an_zsa #20563 üzenetére
Nekem is jó frissítés után.
Kérdés, hogyan lehet megkerülni a sim kártyát ha nem tudom a pin kódját? Történt, hogy elutaztunk vidékre és elfogyott az adat a kártyáról, majd betettem az újat. Igen ám, csak nem tudtam a pin kódot
Az előfizetéses kártya az OK volt, de kérte a másodiknak is a pin kódját és persze nem jegyeztem fel. Átugrani meg nem tudtam, kénytelen voltam kivenni az adat kártyát. Persze úgy meg nem volt net, de csak a Fiam akart Pokémonozni útközben, annyira nem volt nagy probléma.
-
an_zsa
újonc
válasz
grafnet #20506 üzenetére
Szia, igen, a frissítés után nem engedett be a mentett ujjlenyomatokkal. Töröltem őket, azóta nem tudok egyáltalán ujjlenyomatot menteni. Azt írja nem sikerült, próbáljam később újra.
Ma felhívtam a szervizt, azt mondták csináljak egy gyári visszaállítást. Erre gondoltam én is, csak reméltem megúszom. -
vince
őstag
válasz
orso0355 #20555 üzenetére
Tegnap már megerősítette spiderpig820 fórumtárs, hogy régióváltással nem csak letölteni, de szerkeszteni is lehet témákat, azért értetlenkedtem, hogy ma miért merült ez fel új információként
-
7s26c
őstag
Sziasztok! Tegnap feltettem a 9.5.4.0-ás frissítést amit felkínált. Reggel Facebook értesítési gondjaim voltak, délben meg újraindult. Másnál is előfordult ilyesmi?
-
vince
őstag
válasz
grafnet #20542 üzenetére
Ez az egyik megoldás, a másik, hogy az összefoglalóban szereplő első TWRP-t kell feltenni (tehát nem a 3.1-est), az alapból tartalmazza az Advanced / Disable Verify opciót (lásd az összefoglaló végén a fotókat), nem kell külön flashelni, plusz azzal nem lesz kódolt partíciója sem.
-
vince
őstag
válasz
maestro87 #20535 üzenetére
Az összekapcsolás nem azt jelenti, hogy a telefonodon be van állítva egy mi fiók, ennél több kell.
1.) a beállítások között engedélyezned kell a fejlesztői menüt (a telefonról menüpontban a miui verzióra addig böködj, míg ki nem írja, hogy már fejlesztő vagy)
2.) a Rendszer és készülék szekcióban válaszd a További beállítások opciót
3.) itt alulról a harmadik lesz a fejlesztői beállítások, erre bökj rá
4.) keresd meg a Mi Unlock állapota (vagy valami hasonló) pontot, itt görgess le és bökj a fiók hozzákapcsolása vagy valami hasonló pontra. -
csakb
őstag
Oh hai.
Elkezdtem felrakni a twrp-t adb-vel. Látszólag sikerült, sikerült is bootolnom rá, habár először valami full kínai menüs felület jött fel, de szerencsére volt egy recovery feliratú gomb is.
Aztán kiírta, hogy encrypted a fájlrendszerem, pedig nem emlékszem ilyesmire. Gondoltam, hogy akkor izé, rebootolok az androidra vissza, hogy mi ez. Volt ugye a twrp felületen egy reboot gomb.
Hát, nem bootol be. Ha a fejem tetejére állok, akkor is megakad ott, hogy kiírja középen a MI logót, alul meg hogy Unlocked, és itt áll.
Fastbootba át tudok menni.
Mi ilyenkor a teendő?
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Tudnátok nekem abban segíteni,hogy hol tudom a második,frissen belerakott sim kártyán a pin kódot kikapcsolni? Nem találom.
-
maestro87
őstag
válasz
orso0355 #20496 üzenetére
Igen, továbbra is elérhető, de írtam, hogy már nem klappol a mostani verzióval.
(#20499) vince:
Köszi, a bootloadert amúgy is ki akartam nyitni a GPS automatizált ki-be kapcsolásához, bár nem vágom, hogy mik ezek a multi rom-ok (pl. mitől multi), de látom nemrég belinkelted, majd később elolvasom, aztán kérdezek ha valami nem világos.
Ha az összekapcsolás azt jelenti, hogy van-e mi fiókom, akkor össze van kapcsolva.
Ez a bootloader nyitás le van írva valahol? -
orso0355
őstag
válasz
Mecy_Lacee #20509 üzenetére
Én be tudtam állítani a már letöltött, telefonon levő témákat, bármelyiket (Xiaomi együttható...)
-
vince
őstag
válasz
petya2000 #20523 üzenetére
Nem jár garanciavesztéssel a bootloader nyitása és másik rom telepítése.
(#20524) petya2000
Én itt vettem a Hydrogelt, de rengeteg találatot kapsz, ha az aliexpressen rákeresel az imak hydrogel redmi 4x kifejezésre (figyelj rá, hogy lesz köztük Note 4X-re való is, meg kell nézni a pontos típust!)(#20530) grafnet
Jogos, köszi az észrevételt![ Szerkesztve ]
-
petya2000
csendes tag
válasz
sharp007 #20525 üzenetére
Köszönöm, továbbítom majd ahhoz ahonnan vettem a telót és kíváncsi leszek mit mond, mert ott szeretném felrakatni rá, biztos ami biztos.
Még valami, persze megint üzemidő...
Nézegettem feltöltött képeket és nem tudom, hogy most nálam lehet e a gond konkrétan a 4g hálózattal, de míg másoknál a mobilhálózat jel skála szinte full zöld addig az enyém mondjuk úgy elég érdekes. Lehet ez összefüggésben az általam vélt többletfogyasztásnak vagy ez így jó, nem igazán tudom értelmezni az ábrát. -
petya2000
csendes tag
Üvegfólia...
nekem igazából a lényeg az lenne, hogy hatásos legyen, felfeküdjön rendesen a kijelzőre, illetve az érintési érzékenységet lehetőség szerint ne csökkentse érezhetően.
Távoli ismerősnek van boltja és megkérdezném azért, hogy érdemes e, mielőtt megrendelem.
A másik amit írtál, tudnál linket mellékelni ? Ha esetleg van ali-s az jó lenne, mert oda be vagyok regisztrálva. -
petya2000
csendes tag
Köszönöm a hsz-t. A kérdésem az, hogy a rom csere az még mindig egyenlő a gari vesztéssel ?
Régen foglalkoztam a témával kb 3 éve már talán...
Bár egyenlőre nekem ezzel nincs bajom, max ha javulna az akku vagy ram kezelés, fejlesztést is csak akkor engednék rá, egyéb romot meg főleg, de köszönöm neked is! -
petya2000
csendes tag
Értem, köszönöm neked is a válaszokat!
Másfelől viszont adódott a kérdés, hogy ha visszaemlékszel, vagy előtted van még a 8.2-es élmény és ez a 9.x-változat, akkor mekkora, illetve egyáltalán történt e előrelépés valamilyen szempontból ? Egy ilyen valós, tapasztalt összehasonlításra nagyon kíváncsi lennék, hogy tudná az ember, igenis érdemes e követni vagy maradjon a fix, működőképes alapnál ? Persze nem azt mondom, hogy ezt most te itt és most tényekkel alátámasztva fejtsd ki, csak igazából nem találtam még rá választ ebben a formábanÉs ismét egy kérdés ezúttal az üvegfóliával kapcsolatban. Most hogy megvetem, a boltban csak egy fajta volt az valamivel kisebb mint a kijelző egész mérete, így elég bután néz ki, viszont az eladó azt mondta, hogy ami létezik nagyobb az meg a szélén nem fekszik fel így az levegős és még rosszabb is mint ez a megoldás.
Ám de itt valahol a fórum mélyén találkoztam egy teljes változattal, viszont már nem tudom hogy ki hozta fel és mik a tapasztalatok vele, csak a linkje maradt meg amit ide be is teszek.
Szóval erről van valami tapasztalat, vélemény ? Megrendelném magamnak is, de csak ha a széle is feküdne, nem akarom, hogy lelógjon, illetve a levegőben legyen. akkor talán ez marad ami van.A link
-
vince
őstag
válasz
petya2000 #20515 üzenetére
A Redmi 4X-hez, ahogy a Xiaomi telefonok nagy részéhez létezik multi rom (szlovák fejlesztés), egy multin alapuló, de további kiegészítőkkel felturbózható rom (mi-globe.com) és miuihu is (utóbbi kisebb palettára ugyan, de 4X-re az is van - a nevéből ravaszul kitalálható, hogy ez bizony hazai fejlesztésű). Ezek gyakorlatilag gyári romok, amelyeknek a kínai szoftver adja az alapot, a régiónkra vannak optimalizálva, ezen a vonalon érdemes elindulni, ha valami miatt nem vagy elégedett a global rommal. Nálam például az volt a válóok a globaltól, hogy az a tárcsázóban nem kezeli az ékezetes karaktereket, ha a számgombok segítségével keresnék a névjegyzékben.Korábban összegyűjtöttem, hogy miben nyújt többet a multi vagy hu rom a globalhoz képest. Ezek egyike sem produkál olyan hibákat, mint a 3rd party kendács romok, a heti kiadású fejlesztői vonal is remekül használható.
[ Szerkesztve ]
-
csakb
őstag
válasz
petya2000 #20518 üzenetére
Ha felraktad, akkor valszeg fel fogja dobni utána a 9.valamit, majd a legfrissebbet.
Nem tudom, hogy kell-e így lépésekben frissíteni, de baj nem lehet belőle.Öcsémnek a múlt héten üzemeltem be egy új 4X-et, nála is így 8.kevésről sorban jöttek OTA-n az épp legfrissebbig.
-
csakb
őstag
válasz
Ez a 8.5 global stable rom?
Ha igen, akkor ez tavaly szeptemberi, azóta már a 9.5.4.0-nál járunk.Én tavaly nyár óta mindig felraktam, ami jött OTA-n, és soha nem csalódtam. De persze nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, szóval bármilyen verzióról is van szó, pár embernek mindig lesz valami nyűgje, és tipikusan csak ez látszik a fórumokban. A csendes többség, akiknek minden rendben működik, nem.
A legújabb verzió mintha különösen alapos lenne a háttérfolyamatok takarításában, és RAM-ból is több szabad van nekem a frissítés óta.
Stabilitással nekem soha nem volt gondom, minden működött rendben.Mindenképp érdemes frissíteni, ha van mit, már csak a biztonsági peccsek miatt is.
Az akkuidő meg leginkább a te szokásaidtól függ. Ha használod a gépet, akkor fogyaszt. Ha békén hagyod, akkor baromi takarékos.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
én azt a visszajelzést kaptam, ha visszaolvasol, hogy a 8.5-re váltás javasolt, rendben van az a verzió is, a további tapasztalatokra a MAMMEID-re keresve találsz infókat.
üzemidőre szerintem nem lesz panaszod, ne dekázd ki, használd. én átlagosan használom a telefont és simán húzza két napig egy töltéssel. ez ma több mint elég. lehet kotyogni rajta, hogy több kell, de nem lesz, nem találsz ilyen telefont ilyen árszinten ami többet nyújt.
-
petya2000
csendes tag
válasz
grafnet #20511 üzenetére
grafnet, Styleair Köszönöm a válaszokat!
Ha valakinek lesz még észrevétele, véleménye szívesen elolvasnám ha megtisztel vele, hogy dob egy választ az előző kérdésemre (üzemidő/frissítés) !
A frissítésekről még annyit, hogy van e olyan, ami az üzemidőn javítania és a telefon magától adja fel elérhetőként (régebben játszottam még s advance telón a romokkal, kernelekkel, de valahogy mindig volt valami baki fejlesztés ide vagy oda, 99% ban a gyárihoz kellett visszatérni még ha kicsit "elavult" is volt, mert stabil volt, minden funkció működött vagy épp nem zabálta az akksit, stb. ) 8.2->8.5-> és van e tovább ezt követően ?
Szóval lényegében ha nem javul valamilyen téren, akkor én kihagynám a megbízhatóságért cserébe. Persze ezt én így nem tudom megítélni, ezért is kérdezlek titeket, hogy ebből a szempontból van e továbblépés, fejlődés, vagy a biztos az a 8.2 alap ?
Tudom, ez is többnyire szubjektív nézőpont kérdése de azért alapvető dolgok pl ez az üzemidő kérdése, funkciók stabilitása (főként a GPS, adatforgalom, wifi, és persze a hívások stb) mindenkinél előjön vagy megmutatkozik. A kinézettel nekem jelenleg nincs nagy problémám (csak emiatt nem váltanék jelenleg), bár azt hittem, hogy "furább" lesz a lenovomhoz képest de sokat nem kell pluszba bűvészkedni.
Továbbra is köszönet és tisztelet a válaszolóknak!
-
Styleair
aktív tag
válasz
petya2000 #20510 üzenetére
GPS jó lesz. Üzemidő szerintem jó. Bár mindenkinek más, ami jó, mert másképp használjuk, különböző jelerősségű helyeken, különböző korábbi tapasztalatokkal hasonlítjuk. Én pl Nexus 5 - höz (mert az volt utoljára), te Lenovohoz. (Én nem tudom magamat olyan felhasználóhoz hasonlítani, aki éjjelre repülő módba rakja, 4 napig csak sby üzemmódban van az asztalon a telefonja, amin ez idő alatt 3x nézi meg az e-mailjeit, és a netet, gps-t, mindent kilő. Én pl nem kapcsolom le ezeket sosem. ) Ezt végül mindenki maga dönti, hogy jó vagy nem.
-
grafnet
veterán
válasz
petya2000 #20510 üzenetére
Üdv a csapatban!
1.) Sztem jó! Vagy 7 óra SOT és ennyi készenlét vagy 4-5 nap készenlét mellett 1 óra SOT.
2.) A frissítést nem véletlenül adják ki! A Xiaomi nem a többi gyártó! Ha stabil vonalon vagy akkor "nem kell" izgulni a frissítés miatt! Nyugodtan frissíthetsz! A fórumon úgyis csak az fog írni, akinek valamiért bex@rt! -
petya2000
csendes tag
Sziasztok!
Lenne két kérdésem így most hogy frissen vásároltam ezt a készüléket.
Megvettem végül a 4x-et, nekem így most full gyári állapotában meg is felelne, bár még pl élesben (pl budapesten vagy hosszabb utakon) nem teszteltem a gps-t, arra nagyon kíváncsi leszek, viszont itthon pikk-pakk talált jelet, több holdra csatlakozott és jóval gyorsabban mint a lenovo p70-es. Szóval eddig nem panaszkodom, ám de valami mégis csak zavar kicsit illetve nem is zavar, csak nem vagyok vele tisztában, hogy jónak számít e, vagy én érzem úgy hogy lehetne jobb is. Szóval ez az üzemidő lenne...Bekapcsolt adatforgalommal (4g)
3ó 27p 5mp kijelzőidővel (26,7 %)
Telefon tétlen (4%)
Android rendszer (30,2 %)
Hay day (18 %)
Android (7,4 %)
Dolphin (2%)Ezen felhasználás után 1 nap 13ó 54p elteltével 44%-on van az akksi. Nem mondom, hogy ez rossz lenne, csak azt gondoltam, kicsit jobban bírja majd (főleg, hogy szinte "alig" nyúltam hozzá). A 2 éves lenovom is tudott ilyet azt hiszem (bár pontos adatokat most nem tudok), legalábbis úgy érzem, amellett, hogy "csak" 4000-es az akksi benne és mint mondtam 2 éves lassan.
1. Szóval mi a véleményetek erről ? Jónak számít vagy valami nem stimmelne esetleg ? Talán többet vártam tőle, mint ami reális ?
2. Mint mondtam, a gyári, alap rendszer van rajta, de már dobott fel frissítést hogy 8.2-ről 8.5 re frissítene. Érdemes e, 8.5 után van e még további frissítés, illetve van e érezhetően pozitív hatása (legfőképpen az üzemidőre gondolok vagy esetleg RAM kezelésre) bármelyik hivatalos frissítésnek is ?
Valahol írta már valaki, hogy a win-hez hasonlóan amíg minden jól működik addig nem frissít, hiszen már megtapasztaltam én is, hogy a frissítés nem mindig hozza a várt pozitív hatást, sőt. Lenovon nem is mertem a 4.4-et 5.1-re váltani, mivel sok volt rá a panasz. Szóval ebből is adódik a kérdés.Elolvastam már elég sok hozzászólást itt a fórumon kb annyit hogy mér azt sem tudom akkor most mi van...
Ezért írtam ki most ezt a hszt, remélem nem bánjátok, bár tudom, hogy üzemidőről is van sok, frissítésről is, de valahogy nem találtam meg a rám vonatkozó válaszokat.
Előre is köszönöm mindenkinek aki válaszol erre a 2 kérdésre vagy van építő jellegű hozzászólása. -
ChRiS_RS
aktív tag
Már többen feltették a kérdést, de választ nem láttam rá: a régi képernyőhangot valahogy vissza lehet állítani? Ez a mostani igencsak béna.
-
an_zsa
újonc
Sziasztok!
Ma letöltöttem a 9.5.4.0 NAMMIFA-t, azóta nem működik az ujjlenyomat-olvasó.
Valakinek volna ennek visszaállításával kapcsolatban javaslata?
Köszönöm! -
orso0355
őstag
válasz
spiderpig820 #20502 üzenetére
Akkor igen
-
spiderpig820
aktív tag
válasz
spiderpig820 #20501 üzenetére
Kipróbáltam, lehet szerkeszteni.
-
spiderpig820
aktív tag
A régióváltásnál újra lehet témákat letölteni, de szerkeszteni is lehet, mint korábban?
Ezt próbálta már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.