- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
madd dogg
senior tag
Tényleg suttyó szinten nyomod!
Egy k.va telefont nehogy már rootolni meg irtani kelljen, hogy értelmesen használjam. Volt anno nekem is rootolt 4.4, ugyanúgy akadt, + rendszeresen leállt a com.android alkalmazás.
Most stock rendszer, semmit szemét, és az xperia billentyűzet nekem is hulladék! Ha bekapcsolom a staminát, az egész telefon hulladék módon lassul, és hiába kapcsolom ki, csak újraindítás után talál magára.
Egy telefon akkor JÓ telefon, ha nem kell nyűglődni vele a kényelmes használathoz. Legyen instant. A Z nem az.
-
HunDoma
csendes tag
-
ambrust
tag
Nem vitatom a kernel szintet, de a kernel is egy szoftver
Az energiatakarékos megoldás amúgy nem a kernel szintű lenne, hanem ha egy célhardver figyelne a dupla klikkre és ha érzékeli akkor generál egy megszakítást (mint a power gomb) Bár mivel a kernel mindig fut így külön hardvert biztosan nem fejlesztenek, az érintőnek meg így is úgy is kell az energia...
Vagyis a labda a sonynál pattog vagy pedig nyitjuk a bootloadert... -
Daw93
senior tag
Akkor mivel magyarázod, hogy a 4.4 CE verzió szinte tökéletes volt, a francia 4.4 meg gyenge közepes? mind 2 független volt.. Azért még adok 1-2 esélyt az 5.0nak, hátha.
(#27119) Xiawave: Annyira nem drasztikus a halkulás, de én mivel sokat hallgattam rajta zenét, egyből feltűnt. Majd hátha lesz 1-2 hibajavító csomag ami esetleg javít rajta valamennyit.
-
ADAM1337
nagyúr
Köszönjük.
Esetleg a faster gps is mehetne a kiemeltbe(valahol a root hasznossága résznél), mert nálam a gyári soft-oknál hiába eu-s a régiókódom ázsiából keres szervert.Ezt kiegészíteném az alá húzottakkal.
"A ROOT-olás előnyei:
- Reklámblokkolás (Adaway)
- Sok felesleges gyári app törlése ( Csak a helyet és RAM-ot foglalják. Minek legyenek fenn, ha semmi szükségünk rájuk?)
- Sok hasznos programnak kell a ROOT jogosultság. Pl:
Titanium Backup(backup készítés, helyreállítás akár teljes rendszer+appok és data-k),
CWM(egyedi recovery), ROOT Explorer(különböző rendszer szintű fájlok modosítása, gps.conf build.prop), Greenify(app hibernálás fogyasztás csökkentése), SD Maid (kiszedi az app maradványokat)" -
szityu161
tag
Törölve van. Flashtool.exe vagy Flashtool64.exe megnyitásakor újragenerálja a mappát és újra ezt a hülyeséget írta ki.
Januárban erről a gépről raktam fel 4.4.4-et de a flashtoolt töröltem mivel nem az én gépem. Tegnap leszedtem, és bármit csinálok ez történik. egy hozzászóló írta hogy letörölte és egy másik verziót rakott fel ami működött. Na az a működő melyik verzió lenne? -
besaints
tag
Szia dekrer!
A te romod miben különbözik ettől a kettőtől?
dekrer: "Előre rootolt Lollipop (cwm alól kell felrakni)6603_10.6.A.0.454_HK_SuperSU_2.46.zip"
XDA:
[LB/UB]Lollipop 5.0.2 -10.6.A.0.454 Pre-rooted & Xposed module included flashable zip
[KERNEL][LOLLIPOP][10.6.A.454][ADVANCED STOCK WITH TWRP RECOVERY](UB Only)
A 4.4.4 alapú eXistenZ-re szeretnék feltenni egy minél bővebb Lollipop verziót (root, Xposed). Gondolom, ez mindent törölni fog, kivéve az SD kártyát. Most Titanium Backup mentés megy éppen. Ezen kívül elég, ha csak a belső tárhely tartalmáról készítek másolatot? (A Titanium ezt nem menti le, úgy tudom).
Illetve, ahogy nézem, még nincs Recovery a Lollipop-os Xperia Z-hez. Ez azt jelenti, hogy ha felteszek egy ilyen CWM-nélküli Lollipop-os ZIP-et, azt már nem tudom ugyanúgy lecserélni később, csak ha majd egy nem-Lollipop-os rendszerre downgrade-elek? (Vagy ha időközben kijön egy kézzel telepíthető recovery..??)
-
törölt tag
-
-
AllTheBest
őstag
Nekem igazából az elsődleges dolog ami miatt tetszik az a material design. LG G2-n szépen összehozták az LG ui-ját az 5.0-val. Másrészt remélem, hogy átdoglozza a sony a gyorsbeállítások sávot mert az nekem nem tetszik. (Mint az leírtam ez személyes vélemény). Szerintem a sebesség rendben van a 4.4-es rendszeren is
-
besaints
tag
A halk hangszóróra általánosságban jó kis tipp:
Various Sound Mods: Stereo Mod
Ez azt csinálja, hogy a beszéd hangszórót is használja a jobb alsó hangszóróval együtt, így a kapott sztereó hangzás mellett még hangosabb is lesz! :-)
1 hete tettem fel ezt, és opció volt az AROMA install-ban, hogy akarom-e.
[ROM][Z][KK][LB,UB][.292] eXistenZ Ultimate | 3.5.5 | Light & Dark | AROMA | 17/02/15
-
szityu161
tag
Na irom mit csinálok
:
1. Flashtool,-villám jel,-Flashmode
2. Firmware sector ablakban kiválasztva a c6603-hoz 10.5.1.A.0.292, illetve Wipe résznél APPSLOG, CACHE, DATA lehetőségek bepipálva. majd flash gomb
3. Teló kikapcsolt állapotban van, hangerő le gomb hosszan nyova és usb kábel bedug.
4.Várok!
5. jelzett a Flashtool hogy elvégezte a dolgát, húzzam ki a kábelt és kapcsoljam be a bulit.
6. Bekapcs, várok, boot... hullámzik a csajos lila háttér... befejezte.
7.Magyar nyelv alapból kipipálva, majd izgatottan átugrom a beállitási útmutatót. )nincs wifi, nincs sim, nincs adatforgalom, se micro sd.
8. Dühödten anyázok a 8:30 Hétköznap, és a 9:00 Hétvége ébresztő idők láttán.
9: File Commanderben megnézem a fantom mappát, még nem jelent meg, tehát lépésről lépésre ki kell szűrnöm hogy mi generálja. Minden beállitás, illetve alkalmazás telepités után után megnézem fájlkezelőben hogy mikor jelenik meg. -
szityu161
tag
Na igen, a flashelésnek elméletileg ez lenne a lényege hogy "törli a tudatot", majd egy újat, tisztát felrak. Még gyárban is végeztem flashelést különböző eszközökön, nem idegen a dolog. Egyszerűen nem tudom hová tenni a jelenséget, olyan mintha winchesteren boot sectorba valami beleépülne ami mindig windows újratelepités után feléled... Borzasztó zavaró. Flasheltem, rootoltam, romoltam más telefonját is, ilyennel még nem találkoztam. És gyanús hogy bizonyos apróbb ibák folyton előjönnek, bármilyen romnál, és gyanús hogy ez az "adat töredék" hozhatja ki. Most azt fogom csinálni hogy formázok micro sd-t, sim kártyát még mindig nem teszem, be, se net, se wifi, és felteszek egy tiszta .ftf-et fashtoolal. és bootolás után ugye kérne sim kártyát amit nem kap, és a beállitási útmutatót átugorva, megnézem az ébresztőórát, és rakok fel róla képet
, illetve a fantom mappáról is
-
-
szityu161
tag
Dekrer, Elhiszed hogy ezt minden romolás előtt megcsinálom?
Azt tudom hogy te értesz a romoláshoz, készülékekhez, én is régen az előző telefonomnál is romolgattam, de ilyet még nem tapasztaltam hogy marad a készülékben adat, illetve létrejön mindig egy érdekes fantom mappa. Egyszerűen nincs ötletem hogy hová ragadhat még be valamilyen adat. Bootloadert egyszer sem piszkáltam, tehát még az sem mondható hogy ott van valami bibi. most törlök mindent újra a telóról, a micro sd-t is formázom, sim kártyát nem teszek be, és csinálok pár képernyőképet.
-
Studi
veterán
Némulás. Pár hónappal ezelőtt eljátszotta az én Z-m is a hívás közbeni némulást: frissítettem, kutattam, szenvedtem, egyszer csak megjavult. Most megint elkezdte, itt olvasva elkezdtem nyomkodni a hátlapot hívás közben a hangszórónál, meggyógyult. Szóval valóban hardveres probléma. Azóta megint jól megy.
Várható, hogy ennek az állapota romlani fog?Nem vagyok már garis...
-
szityu161
tag
Használtam reklámblokkolót, de sajna pont hogy semmit nem blokkolt. Milyet ajánlasz?
Illetve van egy betűkből és számokból álló mappa amiben. .nomedia fájl található és semmit nem lehet tenni ellene. Ha törlöm, egy perc és újra megjelenik. Ha formázok, romolok, vegytiszta Stock romot rakok fel vagy EXISTENZ 3.0-t a szükséges gyalulásokkal, akkor is ott van. Ja és warezt nem használok. Áruházról szedek csak le. -
njnl
aktív tag
Most ahogy olvasgatom a Z2 fórumot látom, hogy az összefoglalót már Te szerkeszted. Nem bírsz nyugodni
Én bizony a munkám miatt kénytelen vagyok ha nem is napi, de legalábbis heti szinten mosni a telefonom. Eddig a Z' kiválóan bírta. A fórumban mik a tapasztalatok beázással kapcsolatban, mennyire gyakori? (Illetve a beázás az a jack felől értendő leginkább? Mert azt egy jack-dugóval legalább ki tudnám védeni...)
-
w333
félisten
+1 maximálisan egyetértek ... 150k -s telefonnal ne kísérletezgessünk
Senkinek nem hiányzik hogy beázzon, az eső még szerintem bőven belefér, meg ugye 1-2 véletlenszerű vízbeejtés, na de hogy egész nap strand + vízben legyen, én ezt senkinek sem ajánlom !
Különben az egyik legnagyobb tévhit az a "csap alatt lemosom" kategória, elárulom hogy kb. 10X nagyobb nyomást kell kiálljon a telefon, mint pl. egy kád vízben, szóval a csap alatt lemosást senki se próbálja ki, inkább dobja bele egy kád vízbe !
(#26141) besaints
Javítás helyett inkább kibúvót keresnek, úgy is azt mondanak amit akarnak.
-
besaints
tag
Ez a gond: "Feltéve, hogy minden port és fedél szorosan zárva van"
Vagyis elvégeznek egy nyomáspróbát. Ha ez megbukik (azaz a mérés pillanatában is ereszt a készülék ..), akkor elismerik a hibát, egyébként meg vélelmezik a hibás használatot (túl mély víz, ajtók nyitva maradtak).
Arra nem akarnak gondolni, hogy a fülecske nem jól zár NÉHA, amit nem tudhat előre a felhasználó egy szemrevételezés alapján... Ill. A Z-nél volt a mozgó hátlap..
Szóval ezek miatt már én sem teszem vízbe, pedig az első pár hónapban jól bírta. De minek játszani az ördöggel.
-
ADAM1337
nagyúr
Látom a Z2-nek van normálisabb értesítési led-je.
Nagyon vacilálok melyik legyen a következő telefonom.
Z3C eddig a legvalószínűbb remélem ott nincsenek típus hibák, illetve én is csak függetlenül veszek telefont pont a bootloader nyitás miatt de mondjuk már a Z-vel sincs gondom sebesség terén, gyári rom-al.
Jah smartwatch 2 miatt maradnék a sony-nál, más gyártóval nem megy az órám.Napokba lestem egy telefon tesztet(oneplus one) ahol gyári cm11s volt a rendszer és mindent lehetett állítani fényerő szabályzás stb, csábító a custom rom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest