- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daw93
senior tag
válasz
Oryctolagus #29613 üzenetére
Én ezért veszem az előző évi csúcsmodellt. A Z-t is így vettem, és a jelenlegi Z5-öt is. Kb ezen a 130 ezres áron mennek az előző évi csúcsok. Most Xz1-eket nézegettem, de a Z5-öt sajnálom lecserélni (atomstabil és nagyon gyors így 2 évesen is) szóval még 1 évet kihúzok vele, addigra jóárasítva lesz a mostani XZ2
-
Daw93
senior tag
válasz
AthlonXP #29487 üzenetére
Nálam is csinálta a nincsmobilnet dolgot 5.0-nál, de raktam rá egy másik romot ( 5.1 gyárit, nem ilyen mókolt szarokat) és abbahagyta. 1 hónapja váltottam Z5-re, 3 éves és hibátlan a Z, de családban maradt, zseniális telefon, nagyon magasra tette a lécet a Z5-nek
Ami miatt váltottam: 1. meguntam. 2. hangszóró teljesítmény (nem a beszédhangszóró). 3. kamera. 4. jó áron volt a Z5 -
Daw93
senior tag
válasz
AthlonXP #29450 üzenetére
Ja, én a beépített hangszóróra értettem. Nekem agybadugós füles van hozzá, amihez ha jól be van állítva a player pro, szépen nyomja a mélyeket is. A PowerAMP is elég jó kis zenelejátszó (sőt szerintem a legjobb) régebben azt használtam. Így visszagondolva, a régi W810i-men a MegaBass-t beállítva jobb volt a basszus mint itt, bármit is állítok
Nem lehet az a baj, hogy kb minden lejátszó legmélyebb beállítási lehetősége csak 32 hz a régi telóknál meg 16 is van (ha van)? a fülesek 20-20000ig működnek, a jobbak 20 hz alatt is, aminél jobban lehet hallani a mélyeket (?) írom/kérdezem ezeket mint laikus -
Daw93
senior tag
válasz
AthlonXP #29447 üzenetére
A Z-nek sosem lesz olyan szép/mély hangzása mint a korábbi Walkmaneknek. Én is próbálkoztam de nem lehet vele mit kezdeni. Én beletörődtem hogy ilyen kis jelzés értékű hangszóró van benne ezért is vágyom az XZ-re.. Főleg hogy wt19i-ről váltottam Z-re ami az egyik legszebb hangzással rendelkezett a valaha volt összes telefon közül (persze normális eq beállításokkal)
-
Daw93
senior tag
válasz
Djmarko #29441 üzenetére
Én már egy jó ideje szemezek az XZ-vel, meg a Z5-tel is szemeztem sokat, de nem visz rá a lélek, hogy lecseréljem a kis Z-t. Annyira jól használható még mindig, hogy nem szívesen adok százezreket egy újért, bár kétségtelenül előrelépés lenne. De nincs meg az az érzés, mint eddig mindig telefon csere előtt, hogy alig várom a következőt, mert a jelenlegi már elavult/lassú/unalmas. Nálam eddig nem volt olyan telefon ami 2 évet kihúzott volna, de ez 1.5 hónap múlva tölti a 3-mat, tehát nagyon el lett találva a Z
-
Daw93
senior tag
válasz
flegga92 #29327 üzenetére
Kiszemelt nekem is van, de a Sony eléggé elszállt mostanában az árazással, ezért sem is szívesen vennék helyette másik telefont, meg mert az enyém még mindig hibátlan. A tervek szerint nem cserélem le a Z-t amíg fel nem dobja a bacskert vagy le nem lassul annyira, hogy a használata felidegesítsen
Persze ha lesz kihagyhatatlan áron valami, akkor azt elhozom
A Facebook appot szerintem akinek fent van, likvidálja. Nekem régebben fent volt, de mióta böngészőből fb-zek (ami teljesen jól használható) érezhetően jobban megy. Bár előtte sem volt lassú, de nagy ritkán egy-fél másodpercre megállt gondolkodni amit szerintem a háttérben állandóan futó akksi és sebességgyilkos fb app csinált. Sokakat felültet a szopórollerre.
-
Daw93
senior tag
Ez szerintem nem igaz. Jobban használható a Z mint egy lg G3 vagy egy Galaxy s4. Mindkettőhöz van szerencsém a mai napig, és amíg a Z-n minden pöcc-röff, addig a másik 2 cammog. Lgnél fél év mire belép a menübe, ami nagyon meglepő elvégre sokkal erősebb hardver és újabb is. És most már 6.0val megy, de 4.4el sokkal szarabb volt. Egy alkalmazást lehet hamarabb betölt (erősebb hardver) de napi használatban egy Z fényévekkel jobb. Amikor túl alacsony a vérnyomásom csak el kell kezdenem használni a barátnőm g3ját, pillanatok alatt felviszi. A félreértések elkerülése érdekében: mindegyik telefon gyári, nem mókolt romos, tiszta telepítésű (tehát nem ráfrissítve van)
-
Daw93
senior tag
válasz
Scooter86101 #29282 üzenetére
A telefont eredetileg 2330-as akksival szerelték, tehát nem 3 ezres. Ha találsz bele 3 ezrest ami kompatibilis vele akkor működnie kell, de én gyárit tennék bele. Egyszer vettem egy 2430-as akksit a Sonyericsson live with walkmanemhez, de egyrészt semennyivel nem bírt többet mint a gyári (a gyári 1200-as volt) csak más volt a cimkéje, másrészt nem volt valami stabil, random melegedett, indokolatlanul lemerült, meg ilyesmi. Szóval szerintem akksiból gyárit érdemes belerakni. Tehát a gyárinál nagyobb kapacitásúnak mondott ugyanolyan akksi lehet nagy átverés is, lásd az én példámat, igaz az nem a Z-vel volt.
-
Daw93
senior tag
Nekem sony szervizbe csinálták, igaz nem a hátlap leválás miatt küldtem vissza konkrétan, hanem a kijelzőn volt egy folt, de ha már visszaküldtem minden hibáját javíttattam, és olyan jól sikerült visszarakniuk a hátlapot, hogy már több ideje bírja leválás nélkül, mint mikor tök gyári volt a ragasztás. Szerintem már más ragasztóval tették rá, voltak akkoriban hírek, hogy változtattak a ragasztón a leválás miatt. És a mai napig néha fürdetem, imádja a vizet a Z
-
Daw93
senior tag
válasz
M_AND_Ms #29243 üzenetére
Nem bizonygatok én semmit, csak nem értem hogy másnak 60 meg 80 fokos, nekem meg a 2,5 év alatt sosem volt olyan meleg h ne tudjak hozzányúlni semmilyen használat mellett sem.(tehát sose volt 60 fokos sem nemhogy 80)
A hátlap nekem is elvált vagy 1 éve, azóta kibírt egy nyarat is, most éppen bírja kifele a másodikat is, ja és teljesen nyugodtan teszem vízbe bármikor. -
Daw93
senior tag
válasz
M_AND_Ms #29240 üzenetére
Mert a Z5ben már van hűtés. Olyasmi, mint a laptopokban is, heatpipe, ami egy réz"cső" ami elvezeti, eloszlatja a hőt. Amúgy nem értem ezt a melegedés dolgot, kb negyed órája böngészek és csak langyos a hátulja. Játék után igaz hogy forró, meg ha max fényerőn töltés közben nyomkodom. De alap esetben közel sem megy fel 60 fokig, 40-45 körül mindig megáll
-
Daw93
senior tag
válasz
eladogeppc #28953 üzenetére
na ja a kijelző lehetne jobb, bár a színei szépek, csak a betekintési szögei szarok. A g3 hangszórója tényleg nagyságrendekkel hangosabb. Viszont hangzásra nem túl jó, bár a Znél abban is jobb. Nekem egyedül ez a hangszórós téma nem tetszik a Z-ben, főleg úgy, hogy előtte live with walkman-em volt, sztereo hangszórókkal, még rendesen nyomta a basszust is. Azóta is visszasírom a zenei tudását. De legközelebb már sztereo lesz újra, z3 vagy z5
-
Daw93
senior tag
válasz
eladogeppc #28947 üzenetére
Hát mi számít soknak. Amikor új volt, akkor ez még sok pont volt
Amúgy a pontszám nem sok vizet zavar.. a barátnőm G3-ja több pontot tud, viszont egy borzadály, vallatni lehetne vele (a 6.0 talán megoldja), a Z sokkal jobb még mindig. -
Daw93
senior tag
válasz
eladogeppc #28945 üzenetére
Nekem ilyen 2.5 óra környékén full fényerővel, netezéssel, eddig a max 4.3-on volt, 4 óra 40 perc (legkisebb fényerő)
-
Daw93
senior tag
válasz
eladogeppc #28942 üzenetére
Nekem is csinálja, gyári töltővel (1A) is csinálta (megpurcant), lg g3 töltővel (1.5A) nem csinálja, bár lassabban tölt ha nyomkodom közben.
Én sokszor nyomkodtam töltés közben a gyári töltővel, nem tudom hogy azért adta-e be a kulcsot a töltő vagy nem, de a telefonnak semmi baja a mai napig. 2 éves elmúlt. -
Daw93
senior tag
Akkor lehet, hogy lemaradtam valamiről. Én még a lolli helyére nem tettem régebbi romot, bár már volt tervbe, csak az év vége bekavart. Nekem 1 hibája van a lollinak, hogy amikor wifiről átváltok mobilnetre, akkor hiába kapcsolom be az adatforgalmat, olyan mintha nem kapcsoltam volna be, szóval nincs net. Az az érdekes, hogy nem mindig csinálja. Volt egy idő amikor jól működött, volt amikor nem. most pl pont nem. Egy újraindítás megoldja, de nagyon idegesítő, főleg ha gyorsan akarnék valamire rákeresni.. Viszont ezen kívül nálam elég stabil az 5.1, volt már 1420 órás üzemidőm is újraindítás nélkül, és semennyire sem volt belassulva. Csak kivettem a sim-et és úrjaindult
-
Daw93
senior tag
-
Daw93
senior tag
Akkor mivel magyarázod, hogy a 4.4 CE verzió szinte tökéletes volt, a francia 4.4 meg gyenge közepes? mind 2 független volt.. Azért még adok 1-2 esélyt az 5.0nak, hátha.
(#27119) Xiawave: Annyira nem drasztikus a halkulás, de én mivel sokat hallgattam rajta zenét, egyből feltűnt. Majd hátha lesz 1-2 hibajavító csomag ami esetleg javít rajta valamennyit.
-
Daw93
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem elég szar az 5.0
Nagyon melegszik a gép, ennek hatására visszaveszi a kraftot, (vagy mivel forró, csökken a hardverek hatásfoka) és laggolni kezd..
Maga a telefon szerintem lassabb lett működésben, a hangszóró halkabb ami főleg felidegesít és az XLoud is eltűnt a beállítások közül - bár nem hiszem hogy emiatt, annyira sokat az sem dobott rajta csak 1 keveset (nem frissítettem a music appot, még a neve is walkman). Fülessel semmi baj, sem a beszédhangszóróval, azok még mindig jól szólnak.
Az antutut próbáltam ki egyszer, kíváncsiságból, 25700at sikerült neki gurítani, ami elég sok a Z-hez képest (4.4.4 rootolt romon 24000 volt a max nálam, tudom ezek nemsokat jelentenek)
Az akksi kicsit jobban bírja. A független hongkongi rom van rajta, rootolva még nincs, de erősen gondolkodom hogy visszategyem-e a 4.4et vagy 4.3at. Vagy talán még kipróbálok más lollikat, a 4.4-nél is a francia rosszabb volt mint a CE verzió.. -
Daw93
senior tag
válasz
ambrust #26426 üzenetére
Hát, ha 8ból 1 telefon hibásodik meg, azt szerencsének lehet nevezni, akkor igen
Amúgy, a W810i 7 évet bírt, nálam 2-t (power user vagyok) fateromnál 5 évet, ő meg esztergályos, és a telefon így is bírta 5 évig (most nála van a live). A W300i már 9 éves lesz, a mai napig tökéletesen működik, muter használja -
Daw93
senior tag
válasz
CortezX #26421 üzenetére
Te még jól jártál, én egy Galaxy Ace-t kaptam
Majdnem leszoktam miatta a telefonhaszánlatról
Nekem konkrétan felsorolva nincsen semmi, hogy mit cseréltek, csak 18 darab cikkszám, meg annyi hogy alkatrész csere. Létezik, hogy 18 alkatrészt cseréltek ki rajta? Bár végülis úgy néz ki mintha most vettem volna ki a dobozból -
Daw93
senior tag
válasz
nexion218 #26414 üzenetére
Én úgy mentem a tréhez, hogy biztos nem adnak cserekészüléket, a csávó meg mondta hogy természetesen tudnak adni. Akkor ezek szerint vagy van olyan üzletük ahol nem adnak, meg van ahol igen, vagy csak átvertek téged
Szerk.: nekem volt 1200 óra körül, 4.4.4-gyel, de egyáltalán nem volt lassú a telefon, nem csinált furcsa dolgokat sem. Aztán valamiért kivettem a simkártyát, hát a bánat se gondolta hogy újraindul tőle
-
Daw93
senior tag
Én közben visszakaptam a Z-t, mindent kicseréltek rajta ami látszik
összes ajtócska, gombok, előlap, hátlap, keret, oldalsó panelek. Egyedül az alján levő vonalkódos panelt hagyták meg. Szépen összerakták, úgy néz ki mintha most vettem volna ki a dobozból, először azt hittem hogy küldtek egy újat
Mindezt ingyen, pedig repedt volt a kijelző sarka. Szóval nem tudtam mire számítsak, sosem vittem még telefont szervizbe, de 11 év Sony használat után eljutottam ide is, de olyan szinten megy a szerviz téma, hogy igazából még jól is jártam vele
A következő telefonom is Sony lesz
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Aki nincs megelégedve a Z-vel, az használjon egy hétig galaxy ace-t
Én beadtam szervizbe az Z-t, de úgy várom vissza mint a Messiást. Ezt a méltán híres Ace-t adták, mint cserekészülék, de visszagondolva az elmúlt időre, jobban örültem volna ha inkább egy sima, gombos, hagyományos telefont adnak
az legalább meg is mutatja ha van egy bejövő sms-em. Ezen annyi hely volt, hogy kiírta, hogy nem tudja fogadni az sms-t. Van rajta kb 3 alkalmazás, de sajna nem fért már rá sms
(jelzem, 16gb-os kártyával, amire átraktam az összes alkalmazást) . Miután töröltem róla azokat is, kaptam mindjárt 3-mat is ugyanabból az sms-ből
Amúgy a Z-nek kb minden betegsége előjött: kijelzőn világos folt (fehér színnél), beszédhangszóró érintkezési hiba, púpos hátlap(bár nekem nem vált fel csak púpos volt kicsit), pixelhiba, tömítések kikoptak (jacknél kicsit beszakadt)
Ja, még valami, a kijelző egyik sarkán kicsit megrepedt az üveg, pedig nem esett le, csak kb 1-2 héttel előtte. Pont mielőtt észrevettem a repedést, kb 1 nappal előtte beszélgettem egy ismerősömmel, hogy milyen hülyeség a biztosítás telefonra, meg ki az a hülye akinek betörik meg nem tud rá vigyázniHát a választ megkaptam, de fogalmam nincs mitől repedt be.
Remélem gariba csinálták, mivel a pixelhiba és fehér folt miatt amúgy is kijelzőcserés lenne a gép, és tudtommal egybe cserélik a kijelző-érintőpanel-üveg részt.
Már alig várom magát a Z-t is, meg hogy végre megszabaduljak az Ace-től
-
Daw93
senior tag
válasz
szityu161 #26178 üzenetére
Ez a vírusirtó téma elég kérdéses, én pl nem használok, telefonon sosem használtam. Sőt, PC-n kb 2 éve nincs vírusirtóm, azóta semmi baja a gépemnek. Amíg volt vírusirtóm, volt olyan, hogy kb 2 napba telt mire sikerült letörölni a gépről, mert amikor bekapcsoltam, megfagyott az egész gép
aztán sikerült valahogy végre eltávolítani azt a szart, és csodák csodájára megjavult a szerkezet
Sok vírusirtót próbáltam, régen de valahogy mindig bekavartak (avast, nod32, avg, microsoft security assistant stb...) és törlés / windows reinstall lett a vége.
Szóval szerintem egy parasztvakítás ez a vírusirtózás. De persze embere válogatja, aki úgy nyugodt, használja csak -
Daw93
senior tag
Hát, ez az android kutya egy rendszer! nem valami stabil! bezzeg az ios meg a wp!
Ja, várj. 1007 órája nem volt újraindítva, és úgy pörög mintha most vettem volna ki a dobozból. semmi akadás semmi gondolkodás. 4.4.4 + root+ 320dpi, és nálam a 4.3 is durván stabil volt.
Kíváncsi leszek az 5.0-ra is, lehet mire kiadják megőszülök -
Daw93
senior tag
Lenne egy kérdésem: A towelroottal lehet rootolni Z1-et is? mert a z1 topicban bonyolultabban van leírva, és ha towelroottal is lehet, azzal csinálnám inkább.
-
Daw93
senior tag
Másnál is kijavították az Intelliges csatlakozást Intelligensre? Ma reggel vettem észre, bár lehet azért mert lefrissítettem az alkalmazásokat és köztük volt ez is.
-
Daw93
senior tag
válasz
f4hrenheit #25408 üzenetére
Szerintem elég jó maga a hardver (persze azért vannak már 2x ilyen erősek is, 2-3x-os áron persze), szép, elegáns és időtálló formaterv még mindig, én még legalább 1.5-2 évig szeretném használni, szerintem fogom is tudni. Elterveztem, hogy csak akkor cserélem le, ha olyan szinten belassul/elavul mint nekem a Live anno.
(#25409) ujjobbagya: nekem is pont most egy éves
(pontosan 24.-én lesz 1 éves, gyártási idő alapján már elmúlt
)
Egy kis észrevétel: Én valahogy mindig jól szituált, fiatal(os), és/vagy elegáns embereknél látok Sonykat, ez nem tudom véletlen-e
-
Daw93
senior tag
Elhiheted, nem lennék ilyen laza ha nem garis lenne ez a sok minden
Igazából engem nem hat meg hogy most ez így összejött, az eddigi 10-11 év alatt csak sonym/sonyericssonom volt, 8 darab, és egyik sem hagyott cserben sosem, sosem romlott el egyik sem, úgyhogy most ezt a sok kis apróságot elnézem nekik, főleg h a Z-t nagyon megszerettem
-
Daw93
senior tag
válasz
rihi16 #25391 üzenetére
Nekem is ez van, bár nekem összegyűlt pár probléma, viszont a hétköznapi használatban egyik sem zavar, de azért majd beviszem, már ha van gari, kihasználom.
Hibalistám:
Az a kis fényes pötty a kijelzőn
Pixelhiba (igen, kiszúrtam 441ppi mellett)
Jack dugónál az ajtócskáról levált 1 kicsit a tömítés
Hátlap felvált, bár nem vészesen
A beszédhangszórónál érintkezési hiba, meg kell nyomkodni a telefon tetejét, ha nem hallom azt akivel beszélekHozzáteszem, hogy elég power user vagyok, csak alvás közben pihen jóformán a telefon (az eddigi összes telefonom kb
)
hát "csak" ennyi
viszont még így is sokkal kevesebb(és kisebb) a baja(i) mint egyik rokonom s4-ének. Ő most megy harmadjára szervizbe
. Én még sose voltam sonyval szervízbe, pedig 10 éve csak sonym van
Azon gondolkoztam, hogy megvárom míg vége az ünnepeknek mert most biztos bolondok háza van a T-nél is..
-
Daw93
senior tag
válasz
flegga92 #24991 üzenetére
Igen, a színek szebbek a Z-n, minden másban a samoled nyer, mert már csak a fekete meg a betekintési szög marad, esetleg a fogyasztás, viszont a samoledek szeretnek beégni. Én is ezt írtam. Viszont inkább arra akartam kitérni, hogy mekkora parasztvakítások a "superamoled a legjobb - sokkal élénkebbek a színek" dumák, meg maga a reklám is. Meg mennyire nem tudja mit beszél a sok superamoled (sok esetben samsung) párti ember mikor kitérnek az élénkségre meg színhűségre, hogy mennyivel szebb az amoled, a tft-t a fosokba teszik, stb. (akinek nem inge..)
Viszont ami tft kijelzőket a samu tesz az olcsóbb telefonjaiba, olyanok, hogy a 2 szemed eltérő helyzete miatt is már látod a kijelzőn, akkor is ha tök merőlegesen nézed, hogy a betekintési szög gáz. Tapasztalat, pl galaxy fame, mini. Kb olyan mint régen nekem a k300i-ben volt
Persze ezt nem samsung fikázásnak szánom, csak tapasztalat, észrevétel.
-
Daw93
senior tag
válasz
Pityi77 #24984 üzenetére
Hát én nem tudom, szerintem hibás lehet az a Z1. Unokatestvéremnek is Z1 van, sose volt vele baja, pedig nyúzta eddig rendesen, nemkapcsol ki, nem melegszik indokolatlanul, kb ugyanaz mint a z csak jobb hardverrel és nagyobb kávával
Erről jut eszembe egy kis érdekesség.
Volt szerencsém összehasonlítani egy Xperia Z-t (enyém) Xperia Z1-et (fent említett modell) és egy vadiúj Galaxy S5-öt. Akárki akármit mond, a kijelzője a Z-nek a legszebb, utána Z1, aztán s5. Hiába superamoled, szerintem egy parasztvakítás a most is a tvben reklámozott superamoled-reklám, az xperiáknak szebbek, élénkebbek voltak a színei. Persze a betekintési szöge, és a fekete színe magasan jobb az s5-nek, de a többi szín sokkal szebb-élénkebb a sonykon, főleg a fehér, mert a fehér az kék/zöld a superamoledeken, főleg ha kicsit oldalabbról nézzük. Nagyot csalódtam az s5-ben, meg a superamoledben (eddig élőben csak s2/s4en láttam, bár az s2ben bűnronda volt) A képeket alap képnézegetőben, sonyknál bekapcsolt bravia engine-nel néztük, természetesen ugyanazokat a képeket (gugliból való fullhd háttérképeket), videókat yt-ról legnagyobb felbontásban. -
Daw93
senior tag
Nálam is nagyon stabil a rendszer, már a live with walkman-en is az volt. Sosem értettem miért mondják hogy az android nem stabil, nekem sose volt vele bajom. Akinek meg annyi esze nincs hogy nem tudja resizni a telóját ha pl beakad 1 app és leszívja az akksit, vagy lassítja a telefont (ami mellesleg nem biztos hogy az anrdoid rendszer hibája), vagy esetleg olyan bonyolult dolgot véghezvinni nem tud hogy rádugja a gépre és kattint 5-öt hogy újrarakja, az használjon 3410-est.
-
Daw93
senior tag
válasz
Ferrari fan #24514 üzenetére
Nekem vagy 3x is kiírta ezt, ne törődj vele, nyomd ki aztán viszlát
-
Daw93
senior tag
válasz
mrlujoak #24502 üzenetére
Pontosan. Bár én csalódtam amikor először megnéztem hogy szól, viszont hozzá kell tenni, hogy előtte egy Live-ot nyúztam, ami magasra tette a lécet. Szerintem a Live szebben szól mint a HTC One, bár nem tudom hogy a One hogyan volt hangolva, szóval jól be kell lőni az eq-t (amúgy a gyári elég ratyi a Z-nél meg a Live-nál is, úgyhogy külső progival/lejátszóval érdemes mókolni). A gyári hangzása az összes telónak szar amit eddig hallottam. Viszont párból nagyon szépet ki lehet hozni 1 kis eq állítgatással.
-
Daw93
senior tag
válasz
norbert1998 #24499 üzenetére
Egy Tipo volt egy osztálytársamnak, az egy kicsivel hangosabb volt mint a Z-m
-
Daw93
senior tag
válasz
norbert1998 #24497 üzenetére
Egy 10-es skálán kb 6-os nekem, ha a Live with walkmant veszem 10nek, de az brutálisan szól. Egy átlag samuval kb egyforma
-
Daw93
senior tag
-
Daw93
senior tag
Szerintem az üzemidő nőtt. Sose bírt 3 óra körüli kijelzőidőt eddig a telefon úgy, hogy csutkán van a fényerő. Ugyanarra használom pedig mint eddig. Tervbe van véve legkisebb fényerőn is megnézni, hogy mennyit bír, 4 óra 35 perc a rekord, még 4.3 volt fent, bár abba volt 1 filmnézés is.
-
Daw93
senior tag
válasz
Reignman #23923 üzenetére
Nálam már elérhető, T-mobilos a teló. Viszont nekem bugos. Elindítom, letölti, kikapcsol, elkezdi telepíteni, aztán kb 2 mm-nyi haladás után a telefon bekapcsol, majd kiírja, hogy sikertelen volt a frissítés. Lehet azért, mert rootolt 4.4.2 van fent meg a dpi is 320ra van téve, és nem tetszik neki valami. De nekem 4.4.2 is tökéletesen megy, és inkább 1 rootolt 4.4.2 mint 1 gyári 4.4.4
-
-
Daw93
senior tag
(#23886) barnabasss
Nekem vagy 1-2 napig ugyanezt írta ki, aztán tegnap láttam, hogy már OTA-val is lehet. Csak én nem akarom frissíteni, mert nemrég rootoltam 4.4.2-t és már elég jól belaktam, és bár a 4.4.4 sztem nagyon jó lett (a franciát próbáltam) még csak kernelcserélős módszerrel lehet rootolni jelenleg, az meg nekem kínai még
-
Daw93
senior tag
válasz
#03372544 #23821 üzenetére
Nekem is tökéletesen működik a 4.4.2 és a 4.4.4 is. Kicsit laggos az értesítési sáv, de kb max heti 10x ha belaggol.. az akksi jobban bírja, igaz lassabban is tölt. A kezelőfelület szerintem szebb az átlátszó gomb és értesítési sáv miatt. A 4.4.4 ben pedig eltűnt mindenféle lag ami a 4.4.2-ben volt..
Én most 4.4.2-n vagyok és eddig tökéletes, sose jött elő a folyamatos lagg, app crash, se a nagyon gyors merülés, pedig azóta fent van mióta kijött, sőt nem is frissen raktam, hanem sony pc companionnal ráfrissítettem.. (1 hétig francia 4.4.4 volt fent, az is tökéletes volt nálam, végül az egyszerűbb rootolás miatt visszament a 4.4.2 kitkat)
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
320 dpi-t akarok csinálni a 480 helyett, de nem engedi elmenteni miután szerkesztettem a build.prop-ot.
Rootolt 4.3 van a telón.Valaki tudja mi a probléma?
-
Daw93
senior tag
Sziasztok
A pre rooted 4.4.4-gyel kell valamit csinálni felrakás előtt/után? vagy tök ugyanúgy megy mintha pl 4.3 vagy 4.4.2-t raknám fel flashtoolal?
-
Daw93
senior tag
Sziasztok! A rootolással kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
Az összefoglalóban a rootnál, az első pontban írva van, hogy telepítsük fel tisztán a romot! - itt bármilyen romot rakunk fel, az jó?
vagy azok valamelyikét kell, amik a flashelés pontban vannak feltüntetve?(A flasheléshez hivatalos, gyári, érintetlen ROM-ok:
C6603_10.3.1.A.2.67_CE3.ftf(4.2)
C6603_10.4.1.B.0.101_CE3.ftf(4.3)
C6603_10.5.A.0.230_Generic CE1.ftf(4.4)) -
Daw93
senior tag
válasz
#35914496 #23272 üzenetére
Nem tudok vele rejtett mappákat kezelni, létrehozni stb. csak ha prémiumra váltok, az meg 1200 ft körül van. Meg nekem a File Manager volt eddig, ahol nem sorokba szedve vannak a mappák, hanem mozaik szerűen, és így szinte egyszerre látom az összes mappát ami a telón van. Nem tudom miért, de ezt az elrendezést ami a gyáriban van, nem tudom megszokni, gépen sem szeretem a total commander féle programokat. Abban reménykedem, ha jön a 4.4.4, hátha használható lesz a megszokott file managerem, bár mivel az is kitkat valószínűleg nem, de a remény hal meg utoljára.
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan fájlkezelő(ke)t mondani, ami gyáriromos nem rootolt 4.4-en tud fájlokat törölni/írni/áthelyezni stb?
Most csak a gyári van, de az 1 hulladék.Köszi előre is
-
Daw93
senior tag
Sziasztok!
Egy kis pici problémám lenne. Mikor feloldom a telefont, néha ilyet kapok, nem sokszor, kb napi 2-3x.
Amikor rányomok valamelyik böngészőre elvisz mindenféle oldalakra (de nem töltődik be semmi, csak fehér a böngésző), alap esetben persze működik a böngésző. Ja, és az első néhány alkalommal a gugli playre irányított, hogy töltsek le különböző alkalmazásokat.
Az lenne a kérdésem, hogy mi csinálhatja ezt? Illetve mivel lehetne megnézni, hogy milyen alkalmazás/fájl/akármi csinálja ezt?
A teló full gyári, mint látható tiszta 4.4.2-vel megy.
Újrarakni nem nagyon akarnám, max végső esetben.Köszi előre is!
-
Daw93
senior tag
válasz
boogie84 #20578 üzenetére
Szerintem próbáld ki, max visszarakod az előzőt..
Nekem a felsorolt hibák közül egyik sincs jelen, jobb így a teló mint 4.3 alatt. A beállítások akadt, de 2 perc sincs megoldani.
Előnye (nálam): Szeritnem esztétikailag szebb mint elődei, de ez emberfüggő. Az akksi jobban bírja, átlátszó szoftvergombok és statusbar, a kamera kicsit jobb lett, gyorsan is fókuszál, szoftvergombok eltűnése teljes képernyős alkalmazásoknál (játékok). Hívások smsek tökéletesek, bár nekem eddig is az volt. Minden pöccre megy benne. Videókat, zenéket, képeket látják mind a gyári, mind az utólag telepített alkalmazások. Akinek nem megy töltsön le értelmes alkalmazásokat, azok látni fogják (mx player playerpro quickpic stb)Hátránya: a gyári live wallpaper elkezd akadozni 2-3 órával a beállítása után, ha újra beállítod, megint 2-3 óra és akad. Beállítások akadozása, de ezt simán meg lehet oldani, jelentéktelen hiba. Memóriakártyán való törlést, írást csak a gyári fájlkezelővel lehet megejteni, olvasni tudja a többi is. Status bar lehúzása után 2 részre van bontva, ez nem túl jó ötlet. Talán mintha lassabban töltődne a telefon..
Továbbra sem értem miért húzzák le sokan a 4.4-et.. Érdekes, nálam minden jól megy, az eddigi szfotverekkel sem volt baj sose (kivéve lww-n a 4.0, de hát az nem Z)
-
Daw93
senior tag
válasz
MaxxDamage #19979 üzenetére
Nekem egy 16 gb-os Class10-es samsung van, már 2 és fél éves, és jól működik, nem volt vele bajom, a Live with walkman-ben is ezt használtam.
Az értesítési sávhoz: Tényleg elég kaki lett, így többet kell szórakozni, hogy eljussak a beállításokba. Ha 2 ujjal húzom le, ahhoz meg már kell még 1 kéz, így az se igazán jó megoldás. Eddig is elfértek egy oldalon a gyorsgombok meg az értesítések, nem tudom miért kellett őket elkülöníteni..
4.4: nem tudom hogy vagytok vele, de nekem az üzemidő is valamivel jobb, mint a 4.3-nál volt.
-
Daw93
senior tag
Igen. Én is észrevettem. Viszont, eleinte egyáltalán nem laggol. Olyan 2-3 óra után elkezd akadozni. De hogy mitől lehet ez? Az nem létezik, hogy a hardver nem bírja.. Kipróbáltam sok élő hátteret, de csak ez csinálja.
(#19839) luimapeiz : Nincs mit
A kamerával kapcsolatban: A kiváló automatikus (mondjuk brutál hülye neve van) eléggé okos lett szerintem. A 4.3ban utáltam, most nem olyan rossz.
-
Daw93
senior tag
Nálam kegyetlen gyorsan fókuszál, makróban erős a többi szerintem nem változott, de még szórakozok vele
luimapeiz: nálam is lassú volt az első indulás után (mikor vagy 2 percig indul el, meg kiírja hogy alkalmazások optimalizálása) Egy újraindítás megoldotta, azóta tökéletes
-
Daw93
senior tag
Most azon miért kell fennakadni, hogy nincs benne zseblámpa kapcsoló? Micsoda probléma
2 megabájt egy zseblámpa app kirakod a widgetet ahova tetszik és kész.
Meg az a laggolás probléma, kb 1.5 perc rákeresni, 15 másodperc megoldani. Akkor lenne bajos, ha nem lehetne ilyen egyszerűen megoldani, csak ha csinálnának rá frissítést, ami Sonyékat ismerve (meg úgy bárkit)
1 hónap.Ismerősömék, 2 Samsungot valami T-s csomagba vettek, hazavitték, estére már olyan szinten lassú volt az egyik, hogy 5 másodperc múlva reagált az érintésekre, a másik meg azóta összvissz csak 1 hónapot volt szervízbe, de még csak szét sem szedték.. pedig azt állították, hogy kicserélték az egész microusb aljzatát.. ahhozképest még mindig csak nagynehezen veszi a töltést. És még az S3-makról nem is beszéltem. Ehhez képest a Sonyk még jól állnak szerintem
Meg valaki írta hogy mennyire akad. Wtf? érdekes, nekem napi 2-3 röccenést leszámítva, ami bármelyik androidon előfordul (talán nexuson nem, nemtudom) sosem laggol. Pedig nincs ám szétberhelve a teló.. Minden full gyári, 4.4, és az alap alkalamzásokon kívül van rajta 75 db. Igaz, 4.3-mal is ugyanilyen volt, csak ott röcögött az olyan oldal ami fullon volt widgetekkel.
-
Daw93
senior tag
válasz
#09819904 #19671 üzenetére
Azért azt nem mondanám, hogy laggtenger
Volt már olyan 2-3 éves telód, ami már új korában sem volt, csak középkategória?
Na az már laggtenger (bár full üresen nem, de úgy senki sem használja)
Egy kis észrevétel a 4.4-gyel kapcsolatban:
-Smoothabb, mint a 4.3 (egyelőre)
-Bár nem vagyok nagy benchmark-szaki, és nem nagyon számítanak ezek a pontok, de a 4.3-nál Antutuban 21-22 ezer körül tudott a Z, most 4.4-gyel 20 ezer. Unokatesóm Z1-e 35 ezerről (4.3) ment le 31-re (4.4) -
Daw93
senior tag
válasz
SkyS1gn #19642 üzenetére
Köszi a tippet, de ugyanolyan. Lehet rosszat pipáltam be, még szórakozok vele hátha, meg utánanézek ennek a gpu-s dolognak is
Ferrari fan:
Nekem úgy volt, hogy ugye az update service kérte hogy kapcsoljam ki a telót. dugjam rá a gépre, közben nyomjam a hangerő lefelét. Azután írta ki, hogy elérhető új szoftver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- PlayStation 5
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!