- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry3
őstag
válasz
CsizmaKo #29559 üzenetére
Én úgy látom, hogy a hibaüzenetes képen C6606-ot ír, ami a keresésem alapján Észak-Amerikába szánt variáns(méghozzá T-Mobile). A második képen C6603-mat ír, így flashelésnél más rádió vezérlőt(baseband) flasheltél, ami miatt valószínű, hogy nincs hálózat és nem jó a Wi-Fi, plusz bootloop is van.
Ha a tárcsázóba beütöd, hogy *#*#7378423#*#*, majd kiválasztod a Service info->SIM lock menüpontot, ott meg tudod nézni, hogy hálózatfüggő-e a telefon. Ha mindegyik szögletes zárójel üres [ ], akkor független, ha valamelyik előtt ezt látod [ x], akkor függő. Ha függő, akkor ugye semmilyen rommal nem fog működni az itthoni telefonálás, ha független, akkor nem tudom, hogy mit lehetne csinálni, mert annyira már nem értek hozzá(baseband csere lehetséges-e, vagy hogy nincs-e hardveres korlátja).
Én így látom, de tévedhetek.
-
harry3
őstag
válasz
HurkaLES #29509 üzenetére
Én hajszárítóval melegítettem, kellett pár perc. Egy vékony, de kemény kártyát sikerült az egyik már megolvadt részen alá dugni és ahogy húztam körbe úgy vált el a hátlap. Még hajszárítózás után sem volt könnyű, recsegett is a ragasztó rendesen, nem adta magát könnyen.
lmisi: Én a hátlapra tettem föl,azonban nem figyeltem, hogy a ragasztó legvékonyabbik részénél kezdtem(pedig nem azzal kellett volna), méghozzá kicsit ferdén, és amikor megpróbáltam felszedni kinyúlt a ragasztó. Aztán vittem a szervizbe felragasztatni.
-
harry3
őstag
Használja valaki a hivatalos CM13-at? Mennyire működnek a dolgok? Már jobban járnék egy 6.0.1-gyel, csak nem akarnám végigcsinálni az egész procedúrát, ha felesleges.
-
harry3
őstag
válasz
.Farkas. #29358 üzenetére
eXistenZ Premium vagy PureX Z Premium. Bár én visszatettem a gyárit, mert szerintem eléggé sok felesleges dologgal, funkcióval van megtömve.
-
harry3
őstag
Tegnap este nagy nehezen sikerült rootolni, a két legnépszerűbb 5.1-et kipróbáltam, reménykedve, hogy hoz egy kis újdonságot, de részemről nem nagy eresztés, sőt inkább össze-visszás, amit nem szeretek.
Hozzászólva a témához: én is most szerettem volna váltani, de más dolgok közbeszóltak, és mivel még hibátlan működésű, így marad. Most várom az új launchert, remélem, hogy ahogy az időjárás alkalmazást is elérhetővé tették, ezt is úgy fogják. A gyári üzeneteket, tárcsázót stb.-t frissítettem a legutolsó Lollipop-os verziókra, így kicsit gyorsabbak, gördülékenyebbek lettek, tehát eléggé jól lehetett volna optimalizálni, de gondolom szándékosan nem tette a Sony.
-
harry3
őstag
A többi 5.1.1-re épülő custom rom is rossz?
Mert most akarok valami 5.1-et feltenni, ahol hátha 1-2 dolog javítva lett és jobb, mint a stock.
Gondolkodtam a nyitáson én is és legalább egy CM 12.1-et feltenni, de olvastam 1-2 embernél, hogy a bootloader zárása után nem tudták újra nyitni. Hogy ez egyedi-e vagy valami nem jó a zárás során kicsit eltántorít. -
harry3
őstag
Na elért engem is a tömítő gyűrűnek a leválása(a töltőnél), még szerencse, hogy a jövő hónapban jár le a garancia.
-
harry3
őstag
válasz
BLUE TORNADO #29170 üzenetére
Az a LED villanó(vaku).
-
harry3
őstag
válasz
eladogeppc #28949 üzenetére
Amikor velem megtörtént, akkor én is csak Wi-Fi-n böngésztem.
Igazából nem tudom, hogy 4.4.4-gyel volt-e jobb az üzemidő vagy most. Mikor kijött az 5.0.2 nagy katasztrófa volt, ugye azóta javítottak egy hajszálnyit az üzemidőn és a melegedésen, de én már akkor elvesztettem a bizalmamat. Nem tudom eldönteni, hogy placebo csak, hogy kevésbé bírja vagy még lehetne optimalizálni. Amíg nem használom nincs baj, de amint elkezdem csak úgy potyognak le a százalékok. Már gondolkodtam, hogy tesztelem, de az meg legalább 1 hét lenne. -
harry3
őstag
válasz
eladogeppc #28942 üzenetére
Tegnap nyomkodtam töltés közben. 97%-ról leugrott 96%-ra, majd 1 perc múlva 100% lett. Az idióta Lollipopra fogtam, nem lepne meg, amilyen félresiklott.
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28877 üzenetére
Én már hónapok óta keresek sima szilikon tokot. Az S-line nem jön be, mert a gombokat nehéz benne nyomni, de mindenhol az van. A másik véglet a pár száz forintos, de azok meg nem illeszkednek rá. Most olyat találtam, aminek a háta műanyag, de a többi része szilikon(hibrid), kíváncsi leszek, mert már tényleg nincs semmilyen(több ezer forintosat nem akarok, mert már a telefon nem ér annyit
).
-
harry3
őstag
Valaki, aki frissített már érez valami különbséget?
-
harry3
őstag
válasz
zoltan.1612 #28840 üzenetére
Ez de szégyen...ennyit várni. Akkor vajon mit javítottak?
Ezek szerint még várhatunk a rendes fixre, hacsak nem hagyja így a kedves Sony.
-
harry3
őstag
Small update (10.7.A.0.228) certified for older Xperia Z series
Jövőre ideér a frissítés. Remélem azért a melegedésen és az akkuidőn javítottak egy kicsit, ha már ez az utolsó verzió. -
harry3
őstag
válasz
FirstAndroid #28583 üzenetére
Jobb, mint az 5.0.2, de a 4.4.4-től messze van.
-
harry3
őstag
Vajon a Sony elfelejtette a Z-t? Jöhetne már a stagefright fix, meg úgy egy kis hibajavítás, mert ráférne még.
-
harry3
őstag
válasz
wody21 #28408 üzenetére
Ezt valahogy automatikusan csinálja. Nekem pl. a helymeghatározást ilyenkor nem jeleníti meg. Talán biztonsági okokból? Én azt is érdekesnek találom, hogy ha jelszóval levédetjük a telefont, akkor is le tudjuk húzni az értesítési sávot és használhatjuk a kapcsolókat. Remélem ez nem növeli a sebezhetőséget, azért csinálták ilyenre.
Ami a Wi-Fi gyorskapcsolót illeti megtaláltam a választ. Ha a Wi-Fi beállításokban letiltjuk a keresés mindig elérhető opciót, akkor bekapcsolás után nem egyből mutatja az elérhető hálózatokat, addig azt mutatja, hogy nincs elérhető mentett hálózat és kell neki jó pár másodperc, mire mutatja. Ha bekapcsolom a keresést, akkor viszont azonnal mutatja. Valószínű a keresés ezzel a funkcióval van kapcsolatban és ha ki van kapcsolva egy kicsit tovább tart. A Bluetooth bugot viszont más ROM-okon is sikerült előcsalogatni, szóval ez sem egyedi eset.
-
harry3
őstag
válasz
#03372544 #28404 üzenetére
Még hogy ugyan azt kapja mindenki, hát ezek szerint nem. Nekem pl. amikor a kezdőképenyőhöz ikont akarok hozzáadni, hosszan nyomva tartom és át is ugrik, viszont 2 rendszert próbálva ott a 4.4-féle volt, azaz nyomva tartani, felhúzni a képernyő tetejére és akkor adta hozzá.
-
harry3
őstag
Kezd elegem lenni az Androidból. Most azt csinálta, hogy az értesítési sávon bekapcsoltam a Bluetooth-t, majd ki és eltűnt az ikon, egy nagy üresség volt a helyén. Ha többször ki-be kapcsoljuk, akkor egyik kapcsolásnál hiába nyílik meg a gyorsbeállítás, a kapcsoló nem kapcsol át(annak ellenére, hogy be van kapcsolva a Bluetooth). A Wi-Fi kapcsolónál egy örökkévalóság, mire mutatja a hálózatokat, gyorsabb a Beállításokba belépkedni. A zseblámpa kikapcsolása után még mindig ugrálnak az ikonok.
Az 5.0 óta ez a 4. verziószám és még mindig tele van hibával. -
harry3
őstag
Nektek milyen az 5.1?
Nekem ugyan úgy pillanatok alatt meleg lesz és merül. -
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28236 üzenetére
Néztem, nem tapasztaltam, bár 5.0.2-vel is csak egyszer fordult elő, miután minden alkalmazást frissítettem. Lehet valami app zavarhat be.
-
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28225 üzenetére
Amit észrevettem:
-mind bezárása helyett már nekünk is a kerek gomb van
-lehet kis ikonokat használni
-a kapcsolók animáltak
-a beállításokban új ikonok
-talán a zárképernyőről gyorsabban nyitja meg a tárcsázót, kamerát
-a hangerő szabályozás jobb
-a csengőhang jó hangos(bár nekem eddig sem volt nagy halkulás)
- a Play Áruház kicsit animáltabbViszont:
-nincs új tárcsázó
-a sebezhetőséget nem javították
-ha az értesítési sávon bekapcsoljuk a zseblámpát, majd ki, akkor még mindig villannak/átugranak az ikonok, majd vissza
-a biztonsági mentés és visszaállítás ikonját nem cserélték ki
-eltűnt a zárképernyőről a vastag-vékony számos óra, de a beállításokban amikor ki akarjuk választani az előnézetnél még az van, nem cserélték le
-nem írja ki a töltési időt
-és kákán a csomó: a mappa hátterének jobb felső sarkában még mindig le van csípve egy kis csíkA melegedésről, akkuidőről nem tudok nyilatkozni, talán csak annyit, hogy 10 perces videónál kb. annyira melegedett, mint az 5.0.2. Összességében nem ájultam el.
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28218 üzenetére
Megint csak 5.0.2.
-
harry3
őstag
Hoppá mi történt. Nézem az órát, 52-t mutat, nézem a gépen 56. A beállításokban kikapcsoltam az automatikus időt, majd vissza és 56 lett. Most figyelhetem még ezt is, mert ha eljátssza megint, akkor megy a nyalóka a kukába.
-
harry3
őstag
válasz
#03372544 #28193 üzenetére
Most én is Lollin vagyok, mert azt mondtam, hogy hónapokig vártam, hogy megérkezzen és ne használjam?
Szerencsére, eddig még nem figyelmeztetett és a sokak által írt kellemetlen forrósodást sem tapasztaltam, mondjuk nem vagyok egy hardcore felhasználó. Bár tény, hogy kicsit jobban melegszik.
A csengő és ébresztő hanggal nálam sincs baj szerencsére. Vagy csak nem tűnik fel. -
-
harry3
őstag
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28102 üzenetére
Nem gond, azért nem dőlt össze a világ.
Nagyon nem tetszik, hogy az utóbbi verziók sorra olyan hibákat javítanak, amiket észrevehetnének a teszteléskor (pl. amikor megnyitjuk a Google Asszisztenst, akkor a home billentyűn beragad az effekt, nem hátráltató bug, de az első indításkor, amikor megnyitottam észrevettem, a tesztelők miért nem?). Amúgy is később kapjuk meg, de így a gyártók még jobban lemaradnak, nem tudják tartani a tempót.
Nem a Sony-t hibáztatom, mert szép dolog, hogy még most is támogatja a Z-t és az optimalizáció a 4.4-hez képest nagyon jól sikerült. A hibák, amikkel találkoztam inkább alap Androidos hibák.
A következő telefonom, ha az Androidnál maradok, akkor tényleg Nexus lesz. Nem azért, mert a Sony rossz, hanem hogy is mondjam, könnyebb elviselni vagy kevesebb ideig kell azokat a kellemetlenségeket, amiket maga a Google okoz. Addig még jön 1-2 fő verzió, meglátom, hogy merre fog haladni. -
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28100 üzenetére
5.0.2
Tegnap részletesebben olvastam a Project Volta-ról. Hát nem hiába a Nyalókába tették bele, de az is lett.
Kíváncsi lennék, hogy miért is merülnek a készülékek jobban, mint KK-val, holott éppen ellenkezőleg kellene lenni. Én most nagyon elvesztettem a bizalmamat az Androiddal szemben. Mintha az 5.0 óta béta teszterek lennénk és majd valamelyik 6.0-ás verzió lenne a végleges. Nem érzem azt, hogy na ez stabil lett, hanem hogy csak jön az újabb és újabb verzió. -
harry3
őstag
válasz
besaints #28082 üzenetére
Nálam 23 fokos szobában 20 perc YouTube után ~42 fokot mutatnak a szenzorok. A csengő és ébresztő hangerő ugyan olyan hangos, mint 4.4-en. Viszont friss telepítés után próbálgattam a hívást, nem volt semmi, majd frissítettem az alkalmazásokat. Ezután megcsörgettem magam, de nem jelezte ki, utána már nem volt baj. Félek, hogy ha egyszer előfordult, akkor máskor is megtörténhet. Valahogy nem érzem azt, hogy nagyon stabil lenne a rendszer, de ha visszateszem a KK-t, olyan döcögősnek idejétmúltnak érzem.
-
harry3
őstag
Nekem is eljátszotta, hogy nem jelezte a nem fogadott hívást. A következőnél már igen, de akkor beragadt a led, mert folyamatosan fehéren vibrált. Gratulálok a Sonynak, hogy fél év várakozás ellenére is bugos, nem tudom, hogy mit teszteltek.
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #28022 üzenetére
Playen ezer féle kapcsolós widget létezik. Szerintem nem több idő 2-szer lehúzni a sávot, mint lehúzni, majd érinteni, mint korábban.
-
harry3
őstag
Egyébként az 5.0 milyen SOT-okat produkál?
Most 4.4-en meglepően 4,5 óra jött ki 1 nap 2 óra üzemidővel, ekkor az akku 14%-on volt(7%-on volt 5 óra). Ebben volt GPS-es nyomonkövetés, zene, internet.
Chrome-ot használtam, ami eszi az energiát bőven, de lehet, hogy most javítottak rajta. -
harry3
őstag
Elmondom én is a tapasztalataimat. Néztem KK-n és LP-n is a hőmérsékleteket. Próbáltam több napszakban is mérni, illetve figyeltem arra is, hogy mikor frissítettem LP-re, akkor lehetőleg ne teljen el több nap, hogy nagy mértékben változzon külső hőmérséklet. Persze ez sem pontos, mert mások a körülmények, illetve szerintem kellett volna pár napot adni a rendszernek is, a visszaállítás, telepítés után.
Netezést, játékot, kamerázást néztem. Azt tapasztaltam, hogy KK és LP-között pár fok eltérést van, azaz KK-n 10 perc videózásnál ~53, LP-n ~57. Játéknál KK: ~47, LP: ~53. Nagyon nagy forrósodást nem tapasztaltam(bár egyszer böngészésnél kellemetlenül forró lett), én azt mondom, hogy ezt a pár fok eltérést(ez is változó hogy menni az a pár) szabad kézzel nem feltétlenül érezni, de akkor is jobban melegszik egy picivel a LP. Bár nekem nem olyan nagy az akkuidőbeli eltérés, de ez a pár fok elég ahhoz, hogy kicsit nagyobb legyen az energiafelhasználás.
Halkulást nem tapasztaltam.
Ezek után nekem ne mondja senki, hogy meleg van, hülye vagyok nem tudom használni. Én megnéztem, nálam ilyen. Ha másnak nem én azt is elhiszem, de ne hülyézzük már le a másikat(Tudom, hogy könnyebb, mint utána nézni a dolgoknak, de ezzel csak saját magunkat minősítjük, de ez már nagyon off). Egyenlőre visszatettem a KK-t(a laggos alkalmazásváltáson kívül semmi bajom vele). Remélem azért nem hanyagolja el nagyon a Sony a Z-t és hoz egy kis javulást az 5.1. -
harry3
őstag
válasz
spanglee001 #27957 üzenetére
Az értesítési sávban van egy csillag, amikor nem csörög?
-
harry3
őstag
válasz
Daralo:) #27935 üzenetére
Én nem is szoktam betenni a firmwares mappába, hanem betallózom onnan, ahol a tárolom őket. Miután feltelepítetted a drivert a mappából és elindítod a flashelést, amikor csatlakoztatod a telefont először hibát ír ki(ekkor észleli a telefont, vagy nem is tudom), de ha újraindítod a flashtoolt és újrakezded, akkor már fel fogja ismerni. Vagy próbáltátok a hiba után is?
-
harry3
őstag
válasz
Scooter86101 #27901 üzenetére
Kipróbáltam ma rezgő módban nem jelzett semmit, majd a másik kettőben kipróbáltam jelezte, majd rezgőben megint és ott is jelzett. Össze-vissza megy.
Az üzemidő is ugyan ilyen. Van, hogy nem használom és csak úgy egyik a szint, utána semmi gond, használom megint(olyat is olvastam, hogy kicsit több időt kell neki hagyni, mint a 4.4-nek, nekem 2 nap után ment vissza a 4.4). Tegnap egyszerű böngészésnél ~55 fokos lett, ami azért a 4.4-re nem jellemző. -
harry3
őstag
válasz
cyber86 #27774 üzenetére
A három csík ugyan azt szolgálja, mint nekünk a mind bezárása. A másikat nem nagyon értem, nem az alkalmazásfiókról beszélsz, mert ott lehet mappákat létrehozni?
Nyugodtan használd, kell neki pár ciklus. Ilyenkor természetes, hogy gyorsabban merül, kell egy kis idő, mire úgymond feláll a rendszer(nem találtam a megfelelő szót).
-
harry3
őstag
Ha egy embernek jó, akkor nem jelenti azt, hogy mindenki másnak is és ez fordítva sem igaz. Mondanék egy példát az SP-vel kapcsolatban. Pont akkor jutottam hozzá, amikor kiadták rá a 4.3-at. Volt akinek szuper volt és volt akinek szó szerint használhatatlanul lassú. Nekem is, nem lehetett vele semmit sem csinálni. Aztán egyszer csak jött egy frissítés és minden jó lett. Hogy végül mi okozta ez eltéréseket már nem tudom, de nem user error volt.
-
harry3
őstag
válasz
MaxxDamage #27689 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ilyen a Lollipop, hogy újraindítás után is eltárolja a folyamatokat, így megmaradnak.
-
harry3
őstag
válasz
Benir8 #27665 üzenetére
Disaster Recovery
Ha leírod, hogy miért nem működik, mit csináltál vagy mi történt talán még lehet, hogy tudunk is segíteni. -
harry3
őstag
válasz
thebencus90 #27591 üzenetére
Volt már példa még az elején random hátlap repedésre, elvileg javították őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest