Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
besaints
tag
sziasztok! jó látni, hogy még létezik ez a topic
Ismét elővettem régi szeretett telefonomat, a Z-t
Annyi baja van, hogy nem reagál az érintésre. Ezt már vagy 1 éve észrevettem, de nem foglalkoztam vele, állt a fiókban.
Előzmény: volt beázása, és cseréltem is benne akksit. De akkor működött még. Vagy valami elmozdulhatott benne időközben, vagy oxidáció a beázás miatt, ami később okozott csak panaszt. Bárkinek ötlet, hogy mit lehet még kezdeni vele? (Nem szeretnék költeni rá, mert nem jók az esélyei..)
-
besaints
tag
válasz
besaints #29071 üzenetére
Fejlemény van: [link]
Tudnátok tippet mondani, hová lehetne elküldeni ezt, aki ért is hozzá, mondjuk valami Sony központ?
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): android.os.DeadObjectException
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at android.os.BinderProxy.transactNative(Native Method)
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at android.os.BinderProxy.transact(Binder.java:503)
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at android.hardware.fingerprint.IFingerprintServiceLockoutResetCallback$Stub$Proxy.onLockoutReset(IFingerprintServiceLockoutResetCallback.java:84)
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at com.android.server.fingerprint.FingerprintService$FingerprintServiceLockoutResetMonitor.sendLockoutReset(FingerprintService.java:775)
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at com.android.server.fingerprint.FingerprintService.notifyLockoutResetMonitors(FingerprintService.java:604)
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at com.android.server.fingerprint.FingerprintService.resetFailedAttempts(FingerprintService.java:311)
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at com.android.server.fingerprint.FingerprintService.access$000(FingerprintService.java:90)
03-15 00:11:18.262 W/FingerprintService( 1762): at com.android.server.fingerprint.FingerprintService$3.run(FingerprintService.java:147)
[..]
03-15 00:11:18.262 D/AndroidRuntime(11060): Shutting down VM
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): FATAL EXCEPTION: main
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): Process: com.android.systemui, PID: 11060
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'long com.fingerprints.system.FpcD.legacyDbPreUpgradeNative()' on a null object reference
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1615)
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1558)
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): at com.fingerprints.service.ILegacyFingerprint$Stub$Proxy.preUpgrade(ILegacyFingerprint.java:94)
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): at com.fingerprints.service.LegacyFingerprint.preUpgrade(LegacyFingerprint.java:55)
03-15 00:11:18.263 E/AndroidRuntime(11060): at com.android.keyguard.KeyguardAbsKeyInputView.startFingerprintDBMigration(KeyguardAbsKeyInputView.java:367)
[..]
03-15 00:11:18.265 D/ActivityManager( 1762): New dropbox entry: com.android.systemui, system_app_crash, 46092594-97e1-40d7-889c-04a9c739a99b
03-15 00:11:18.266 W/ActivityManager( 1762): Process com.android.systemui has crashed too many times: killing!BugReport:
03-14 21:35:57.653 26968 26968 V SecuritySettings: No fingerprint hardware detected!!
03-14 22:36:26.083 1762 1762 W FingerprintService: Failed to open Fingerprint HAL!
03-14 22:36:26.083 1762 1762 V FingerprintService: Fingerprint HAL id: 0 -
besaints
tag
Sziasztok!
Régi Z tulaj vagyok (még most is jól megy, aksit cseréltem nemrég, most ragasztóra várok), régen voltam itt, és látom még mindig jó a közösség!!
Ma frissítettem Z5-ön 5.1.1-ről 6.0-ra, de elkövettem azt a hibát, hogy:
- nem csináltam full mentést (csináltam, de csak felhőset, app-ok és fényképek nélkül, helyhiány miatt)
- kikapcsoltam a debug módot
- nem raktam fel előtte az AirDroid-ot
- nincs bekapcsolva a képek automatikus felhőbe töltéseSzóval az a problémám, hogy System UI lefagy, miután a zárképernyőn megadom a helyes jelszavamat, és visszadob a zárképernyőre (Ha nem jót írok be, kiírja, hogy nem jó).
Ez azért kellemetlen, mert így nem tudok hozzáférni a belső tárhelyen lévő képeimhez/videómhoz. A készüléken aktív a titkosítás is.-Xperia Companion: zárképernyő feloldásra vár, ez ugye lefagy, Windows ugyanezen oknál fogva nem mutatja a képeket.
-Xperia Companion: a "Javítás" minden adatomat törölné
-Flashtool: minden adatomat törölné
-Debug Mód (adb másolás): nincs bekapcsolva a készüléken (ugye nem lehet utólag, kívülről?)
-Root, CWM: nincs rajta
-csökkentett mód, sokszoros újraindítás, SIM/SD kivétele: nem vitt előreVan bármi remény, hogy hozzáférhetnék a képeimhez?
Azt láttam, hogy webes Google Play-en keresztül tudok feltenni app-ot. Az AirDroid-ot is így tettem volna fel rá, de gondolom el is kéne indítani vagy konfigurálni (Nem reagál sem a http://web.airdroid.com/-ra sem a http://192.168.0.12:8888, ahol IP biztosan jó, port csak tipp). Van ilyen app, ami így távolról feltehető és magától megosztaná a képeket WiFi-n pl.? Vagy SD kártyás "autorun" funkció, amiben egy script indítana egy másolást SD kártyára?
Régen Google Play web-en keresztül lehetett távolról törölni app-ot, már nincs kint az az opció vagy 1-2 éve. Az a gyanúm, hogy a Nova Launcher kavart be, azt le lehetne szedni mégis valahogy?
Azért ez a tippem, mert itt felmerült:
[System-UI-stops-after-6-0-update]Bármilyen ötletet szívesen veszek és kipróbálok, előre is köszönöm.
-
besaints
tag
Sziasztok, elégedett Xperia Z felhasználóként, 2 és fél év után búcsúzom. Köszönök mindent!!!
Amúgy maradok a Sony aktuális zászlós hajójánál: az új telefonom az Xperia Z5 lett.
Ha tudtok esetleg egy jó kis Z5 topicot vagy weboldalt, trükkökkel, privátban is szóljatok.
-
besaints
tag
Sikerült életet lehelnem a Z-be, a könnyű kereshetőség/visszakereshetőség és a tanulság miatt bemásoltam az eredeti "bejelentésemet".
A piros LED-es halál ("Red LED of death") ellen az volt a működő módszer, hogy több napra (1-2 nap nem volt elég) békén kellett hagyni a telefont, teljesen kikapcsolva, töltő nélkül, nem piszkáltam egyáltalán Egy hét pihenés után már nem kapcsolt ki pár perc piros LED-es töltés után, hanem rendesen tudta tölteni magát és be is kapcsolt. (Egy angol nyelvű fórumban 1 nap pihentetést javasoltak, de nálam az nem volt elég).
Az akkumulátora amúgy problémás, most utólag egyre inkább látszik, az bolondíthatta meg.
:-)
Szervizben cserélnék ingyen az akkumulátorát? (Másfél év telt el az 1+1 év garanciából)
RE: (#28303) besaints 2015-09-12 21:35:45:
"Nem kapcsol be a Z. Semmilyen bekapcsológomb+vol+/- nyomvatartásos dologra sem reagál, rezgés sincs. Ha ráteszem töltőre, vagy 5 percig erősen világít a piros LED, de utána elalszik. Kb. ennyi életjelt produkál. Ez alapján nekem olyan, mintha nem is töltene.
Nem bíztam benne, de azért próbaképpen megpróbáltam, hátha a Flashtool fel tudna tenni egy gyári ROM-ot és az megjavítaná, de nem érzékeli, amikor a VOL- nyomva tartása mellett bedugom az USB-t.
Ez hardveres probléma lesz? (Én hibás aksira vagy hibás USB aljzatra gondolok, vagy későn jelentkező vízkár). Dokkolóról nem tudom kipróbálni a töltést, mert az már 2 hónapja elromlott. Több töltőt és több USB kábelt is próbáltam, az nem lehet gond.
Előre is köszönöm.
Előzmény:
- közvetlen: vagy 5%-os aksi töltöttségnél használtam még, azóta ez a jelenség fogad.
- pár hete: bepárásodott a kamera optikája miután kis víz érte. Vagyis beázott. Az ajtócskák mind zárva voltak, de az indikátorok közül 2 piros. De hamar eltűnt a pára, semmilyen hibát nem produkált a homályos fényképen kívül.
- a hátlapja már mozgott egy ideje, a melegedés helyén az optika mellett, ott ázhatott be, de ma már az USB-n lévő ajtócska gumitömítése is elszakadt (a fenti tortúra miatt az utóbbi napokban nem vigyáztam rá talán eléggé, és erősebben nyomtam be az ajtócskát, amikor a gumi megsérülhetett, vagy csak simán elhasználódott).
[..]" -
besaints
tag
Sziasztok!
Nem kapcsol be a Z. Semmilyen bekapcsológomb+vol+/- nyomvatartásos dologra sem reagál, rezgés sincs. Ha ráteszem töltőre, vagy 5 percig erősen világít a piros LED, de utána elalszik. Kb. ennyi életjelt produkál. Ez alapján nekem olyan, mintha nem is töltene.
Nem bíztam benne, de azért próbaképpen megpróbáltam, hátha a Flashtool fel tudna tenni egy gyári ROM-ot és az megjavítaná, de nem érzékeli, amikor a VOL- nyomva tartása mellett bedugom az USB-t.
Ez hardveres probléma lesz? (Én hibás aksira vagy hibás USB aljzatra gondolok, vagy későn jelentkező vízkár). Dokkolóról nem tudom kipróbálni a töltést, mert az már 2 hónapja elromlott. Több töltőt és több USB kábelt is próbáltam, az nem lehet gond.
Előre is köszönöm.
Előzmény:
- közvetlen: vagy 5%-os aksi töltöttségnél használtam még, azóta ez a jelenség fogad.
- pár hete: bepárásodott a kamera optikája miután kis víz érte. Vagyis beázott. Az ajtócskák mind zárva voltak, de az indikátorok közül 2 piros. De hamar eltűnt a pára, semmilyen hibát nem produkált a homályos fényképen kívül.
- a hátlapja már mozgott egy ideje, a melegedés helyén az optika mellett, ott ázhatott be, de ma már az USB-n lévő ajtócska gumitömítése is elszakadt (a fenti tortúra miatt az utóbbi napokban nem vigyáztam rá talán eléggé, és erősebben nyomtam be az ajtócskát, amikor a gumi megsérülhetett, vagy csak simán elhasználódott).Mit csinálhatok még? Garancia talán még van rajta (1+1 év), de a második 1 év. Ez azt jelenti, hogy csak közvetlenül a Cordon-be még bevihetném, de a szolgáltatóhoz már nrm? (Vidékről ez elég problémás nekem).
A beázás miatt gondolkozás nélkül megvonják a garanciát? (Vagy először megnézik, jól zár-e minden, ajtócskák, hátlap, nyomáspróba?) Ha a szervizben mégis be tudják kapcsolni, látni fogják hogy nem gyári ROM van rajta, ami root-olt is ráadásul. Ezt tolerálni fogják?
Ha megvonják a garanciát, felszámítanak vizsgálati díjat? Akkor is, ha nem javítanak semmit?Bármilyen tipp vagy jó tanács jól jönne.
Ha ez megoldódik, megy fel rá az új 5.1, már alig várom..
-
besaints
tag
Android 6.0 Marshmallow jön Z-re is. Sok helyen cikkezik, pl. [itt].
-
besaints
tag
A nálam meglévő durva melegedés miatt elvégeztem tegnap ezt a kísérletet, előtte adatokat/appokat azért mentettem (4.4.4-nél nem volt durva melegedés, ez nekem csak az 5.0.2-nél jelentkezett):
Gyári 5.0:
- Factory Reset: a root-olás maradt, de a melegedés is maradt, Android Tuner Pro-t feltettem, csak a CPU hőmérséklet kiírása miatt, na ez gyorsan felkúszott 90++ °C fölé
- Újratettem a hivatalos Lollipop-ot flashtool-lal, szándékosan nem telepítettem semmi extrát:
-- Small App browser-rel: 10 perc videolejátszás után: felmelegedés figyelmeztetés, újraindult
-- Chrome-mal: 6 perc videolejátszás után: felmelegedés figyelmeztetés, újraindultMajd feltettem ezt: [ROM][LOLLIPOP][LB/UB][.454] eXistenZ Y | 2.0.0 | 06/08
(Ez kicsit körülményes volt, mivel nem volt leírás hozzá, és nemcsak root kell, hanem CWM is. Az Auto update-eket kikapcsoltam rögtön.)
- Chrome első indítsa: pár perc múlva kikapcsolt, de már előtte is forró volt a telefon hátulja, a friss telepítés és töltés miatt)
- Chrome 2. indítsa, közben 50°C alá ment a CPU: , szép hangosan szólt!!! (az ExistenZ-ben van ugye egy kis tuning, StereoMOD, azaz a fenti és lenti hangszórót is egyidőben használja lejátszáskor..)
- Fél napra rá: órákig ment Chrome-mal/YouTube-bal a videolejátszás, néha párhuzamosan még a Small App browser, melegedett ugyan (legtöbbször 70-75°C CPU), de 90 °C fölé nem akart menni, és ki sem kapcsoltA fentiek alapján megalapozottan feltételezhetem, hogy mégiscsak van különbség ROM és ROM között melegedés vonatkozásában.
De esetleg hardveres problémája is lehet a telefonomnak (rejtett beázás, stb.), ami miatt jobban melegszik, mint az átlag???Van nektek olyan app, amivel le tudom korlátozni a CPU frekvenciát, esetleg a feszültséget lejjebb lehet venni, és megbízhatóan működik Lollipop alatt is? (A System Tuner Pro tudná a frekvencia maximálást, de nem rendesen működik).
-
besaints
tag
Sziasztok!
Ha root-oláskor csak a KingRoot apk-t indítom, az összefoglalóban szereplő script nélkül, az mennyiben lesz más?
Ha a KingRoot 4.1 helyett a 4.5-ös tenném fel, az mennyiben lesz más?
http://androidxda.com/download-kingroot-applicationHa factory reset-et csinálok, eltűnik a root?
Melyik custom recovery-t (cwm verzió) fel, ami a Z-vel Lollipop alatt biztosan működik? Xposed?
Az összefoglalót nem lehetne frissíteni? -
besaints
tag
válasz
M_AND_Ms #28003 üzenetére
Kijött ez az 5.0 lockolt BL-ra, a hang problémára tutira megoldás (sztereó mod, stb.), a melegedésre meg ki tudja:
[ROM][LOLLIPOP][LB/UB][.454] eXistenZ Y | 2.0.0 | 06/08
Ha lesz egy kis időm, felteszem és beszámolok, de más is kipróbálhatja. Nálam a sima gyári .454 annyira durván melegszik, hogy vagy 20 perc folyamatos böngésző használattól is kikapcsol. KK-val ilyet soha sem csinált.
-
besaints
tag
Sziasztok!
Tegnap este óta van új Vodafone SIM kártyám, ami már támogatja a 4G/LTE.
A Z nagy nehezen átállt LTE-re, de nem magától (sok újraindítás, több mint fél óra várakozás, net beállítások letöltése, nem tudom, végül mitől lett jó, de azóta szépen megy).Sebesség? Fogyasztás? Azt gondolnám, hogy ha jó a 4G térerő, akkor kevesebbet fogyaszt, ugyanis 4G-vel rövidebb idő alatt letölti, amit kell. És csak akkor fogyasztana többet, ha nagyon gyenge a 4G jel ill. gyakran keres.
És amikor minimális letöltés van, és inkább csak beszédre használom a 4G-t, akkor más a fogyasztása ill. a minőség?
Nektek mik a tapasztalataitok az LTE-vel a Z-n? Köszi előre is.
-
besaints
tag
Sziasztok!
Feltettem én is a 5.0.2 gyári android rendszert az összefoglaló alapján. Root még szándékosan nincs rajta, nekem, hogy először azt lássam, mit tud alapból. Tetszik, de 2 dolog zavar:
- Melegszik, pedig semmi különös dolgot nem csináltam vele. Pl. csak a menüket nézegettem, miközben a háttérben automatikusan tette fel a korábbi appokat a play áruházból, és 3-szor is kikapcsolt, felmelegedéses üzenet mellett
-Halkabb lett
Van ezekre megoldás? (Root, xposed stb is érdekelni fog)
Thx.
-
besaints
tag
Jött ki ilyen ma, lehet, hogy holnap felteszem a jelenlegi [ROM][Z][KK][LB,UB][.292] eXistenZ Ultimate | 3.5.5 verzióra:
-
besaints
tag
Szia dekrer!
A te romod miben különbözik ettől a kettőtől?
dekrer: "Előre rootolt Lollipop (cwm alól kell felrakni)6603_10.6.A.0.454_HK_SuperSU_2.46.zip"
XDA:
[LB/UB]Lollipop 5.0.2 -10.6.A.0.454 Pre-rooted & Xposed module included flashable zip
[KERNEL][LOLLIPOP][10.6.A.454][ADVANCED STOCK WITH TWRP RECOVERY](UB Only)
A 4.4.4 alapú eXistenZ-re szeretnék feltenni egy minél bővebb Lollipop verziót (root, Xposed). Gondolom, ez mindent törölni fog, kivéve az SD kártyát. Most Titanium Backup mentés megy éppen. Ezen kívül elég, ha csak a belső tárhely tartalmáról készítek másolatot? (A Titanium ezt nem menti le, úgy tudom).
Illetve, ahogy nézem, még nincs Recovery a Lollipop-os Xperia Z-hez. Ez azt jelenti, hogy ha felteszek egy ilyen CWM-nélküli Lollipop-os ZIP-et, azt már nem tudom ugyanúgy lecserélni később, csak ha majd egy nem-Lollipop-os rendszerre downgrade-elek? (Vagy ha időközben kijön egy kézzel telepíthető recovery..??)
-
besaints
tag
válasz
csuzda #26719 üzenetére
Hali, én a 4.4.4 alapú legfrissebb eXistenZ-et használom (februári). Az elején nagyon jó volt, aztán fokozatosan belassult, lehet, hogy a túl nagy (64GB) SD kártya miatt és a rajta lévő sok kis fájl és fénykép miatt. Ezt nem tudom egyértelműen eldönteni (de látom, hogy SD-kártya jellegű aktivitás terheli akkor is sokszor a készüléket, amikor semmit sem csinálok), vagy hogy túl sok app-ot raktam fe rá, hiába a Greenify.
Szóval én majd megint egy friss rendszert szeretnék, de akkor már megvárom az 5-ös androidot (vagy hátha lesz arra is eXistenZ, de ha nem is, legalább a root-olt verziót megvárom).
-
besaints
tag
Apró karcokat szeretnék eltüntetni a kijelzőről (napsütésben zavaróak amúgy csak).
Van esetleg valami folyadék vagy krém erre? pl. a Nano Shine jó lenne, vagy valami hasonló? Esetleg amit régen CD-lemezek karcmentesítésére árultak?
A gyári műanyag fóliát nem szeretném leszedni leszedni, mert jönne vele a Sony felirat is.
Bármilyen ötletet megköszönök.
-
besaints
tag
válasz
pit stop #26643 üzenetére
Kell egy családtag vagy jóbarát, akinek kompatibilis telefonja van (normális méretű tabletek kizárva): azon fel kell venni a saját Google fiókod, és így feltelepíteni az app-ot(lényeg, hogy a saját Google-fiókhoz rendelődjön hozzá az iGO SzülinApp). És ha majd egyszer lecseréled a készüléket egy iGO-kompatibilisre, vagy megváltozik az iGO korlátozása, legalább kéznél lesz egy ingyenes iGO. Még van ehhez kb. másfél napod! :-)
-
besaints
tag
A halk hangszóróra általánosságban jó kis tipp:
Various Sound Mods: Stereo Mod
Ez azt csinálja, hogy a beszéd hangszórót is használja a jobb alsó hangszóróval együtt, így a kapott sztereó hangzás mellett még hangosabb is lesz! :-)
1 hete tettem fel ezt, és opció volt az AROMA install-ban, hogy akarom-e.
[ROM][Z][KK][LB,UB][.292] eXistenZ Ultimate | 3.5.5 | Light & Dark | AROMA | 17/02/15
-
besaints
tag
válasz
AllTheBest #26333 üzenetére
Ugyanez volt a problémám, xda-n találtam.
#26269,#26268 -
besaints
tag
válasz
besaints #26268 üzenetére
És mi az a rpm.sin a FTF-ben?
Érdekes, hogy ha egy full FTF-ben a kernel kivételével mindenre EXCLUDE-ot nyomok, az rpm.sin még ott marad, nemcsak a kernel.sin és loader.sin, amit a Xperiaz_10.5.A.0.230_kernel_only.ftf ba beletettek.Ez alapján, hogy nem tudom, mi az RPM, nekem most a Xperiaz_10.5.A.0.230_kernel_only.ftf biztonságosabbnak tűnik a Towelroot-hoz...
-
besaints
tag
Sziasztok!
Most próbálom feltenni az eXistenZ Ultimate 3.5.5-öt, és közben belefutottam pár dologba:
-az összefoglalóban pár link nem megy, pl. a .283 FTF. (XDA-n találtam ezt, most megy fel épp: C6603_10.5.1.A.0.283_Generic CE.ftf)
-ez az oldal sem jó már, nincsenek képek: "Akinek még így sem menne"
-az is furcsa, hogy azt írja, hogy a driver-ek-nél MINDEN-t fel kell tenni. De egy csomó irreleváns eszköz is ott van.
Mi az a minimális driver lista, amit fel kell tenni?Az eXistenZ Ultimate 3.5 előfeltételeként ez van írva: Flash official Sony's 4.4.4 10.5.1.A.0.283
Ez vajon igaz, és az újabb gyári 0.292-re nem lehet feltenni? -
besaints
tag
Sziasztok!
Megjelent a 3.5.5, az Összefoglalóban is belinkelt helyen:
[ROM][Z][KK][LB,UB][.292] eXistenZ Ultimate | 3.5.5 | Light & Dark | AROMA | 17/02/15Van róla bármi közelebbi infótok, vagy személyes tapasztalatotok?
Van közvetlen letöltési linketek? Én csak 3.5.0-t látok kitéve.Köszi.
-
besaints
tag
válasz
adamsauvage #26175 üzenetére
Nem, a root marad.
-
besaints
tag
Ez a gond: "Feltéve, hogy minden port és fedél szorosan zárva van"
Vagyis elvégeznek egy nyomáspróbát. Ha ez megbukik (azaz a mérés pillanatában is ereszt a készülék ..), akkor elismerik a hibát, egyébként meg vélelmezik a hibás használatot (túl mély víz, ajtók nyitva maradtak).
Arra nem akarnak gondolni, hogy a fülecske nem jól zár NÉHA, amit nem tudhat előre a felhasználó egy szemrevételezés alapján... Ill. A Z-nél volt a mozgó hátlap..
Szóval ezek miatt már én sem teszem vízbe, pedig az első pár hónapban jól bírta. De minek játszani az ördöggel.
-
besaints
tag
válasz
besaints #26137 üzenetére
Lejárt az 5 perc, elég hasznosan összefoglalja:
[Tévhit: 72 órás visszafizetési garancia]A cikk óta annyi változott, hogy a netes(!) vásárlások esetén a kötelező elállás ideje 8 munkanap helyett 14 naptári nap lett.
-
besaints
tag
Így van, a vonatkozó jogszabályt illesztetted be, és ez pont arról szól, amit mondtam is: a kötelező cseréről. A 3 napos elállás intézménye már jó pár éve nem létezik.
Csak azért tartottam fontosnak ezt kiemelni, nehogy valakit ezzel a fórumban félrevezessünk, és ebből kára származzon.
-
besaints
tag
Tudnál adni forrást?
A 3 napos szabály, én úgy tudom, a cserére vonatkozik. Vagyis meghibásodás esetén a vásárlást követő 3 napon belül cserére vagyok jogosult, nem vagyok köteles elfogadni, hogy szervizbe vigyék, függetlenül attól, hogy a csere többletköltséget jelent az eladónak. -
besaints
tag
válasz
ADAM1337 #26118 üzenetére
Teljesen igazad van. Engem is zavart, hogy a Z1 / Z2 túl nagy már a félkezes simogatáshoz, és a plusz súlya is zavaró. A Z pont jó méretű és súlyú. A Sony következő csúcskategóriás készüléke remélem jobban fog hasonlítani a Z-hez. Persze az eddigi fejlesztéseket mind megtartva (exponáló gomb, vízálló jack, jobb akku idő, stb.)
-
besaints
tag
Szia Dekrer!
Jól értem, hogy a T-nél kedvezményes áron (előfizetéssel vagy feltöltőkártyával) vehetsz Z2-t? És csak otthon derül ki, hogy független? A BL is nyitott? A T Webáruházból rendelve is független?
Mennyibe kerül akkor így, ha nekem csak a független készülék kellene? (Most céges voda flotta csomagom van, a Z-m is Vodás, de most inkább függetlenül vennék új telefont, ki tudja, mit hoz a jövő, marad-e a flotta..)Amúgy a Z nekem még most is nagyon bejön, együtt tudtam élni a pár gyermekbetegségével (gyenge aksi, gyenge hangszóró, sérülékeny gumi, exponáló gomb hiánya, hátlap feljöhet inkább nem teszem már vízbe, gyári fólia, kötelező root..)
De már gondolkodom, hogy mi legyen a következő, ha a Z kiszolgálja a 2 évet..(Z3, Z4, valami más prémium vízálló?)
-
besaints
tag
Van valami jó módszer karcok eltávolítására?
Csak 2 pici karcról van szó (ugye a gyári fólián), annyira nem zavaró, de rossz helyen van, pont az URL elején.
-
-
-
besaints
tag
Sziasztok!
Egy ősi kommentre írok vissza, mert ugyanaz a gondom nekem is, visszaolvastam, de nem találtam választ:Többször előfordult már velem, ma is, hogy a Chrome elfelejtette a megnyitott füleket(lapokat,'tab'-okat). Mi lehet hibás: a Chrome, vagy ez valami Xperia Z probléma?
Hogyan javítható? (Azon kívül, hogy használjak alternatív böngészőt. Ha mégis csak a másik böngésző a megoldás, van olyan, ami a lapokat, jelszókat, könyvjelzőket a Google fiókkal / asztali Chrome-mal szinkronizálni tudja?)
Köszönöm előre a valaszokat!
-
besaints
tag
Mi a gyári és az ajánlott CPU Governor beállítás? OnDemand/Interactive?
-
besaints
tag
válasz
norbert1998 #25206 üzenetére
Nekem ezt ajánlották, azaz kábel helyett Miracast :
http://www.edigital.hu/Multimedia-lejatszo-Android-mini-PC/Measy-A2W-Miracast-HDMI-stick-media-lejatszo-Android-iOS-Win-es-Mac-tamogatassal-p410888.html -
besaints
tag
Lassan két éves lesz a Z, (nekem is másfél éve megvan), egyre többen válnak meg tőle. Tényleg csak ennyi izgalom volt? Bár én még várom az 5.0-ás frissítést rá.
2 év múlva vajon milyen kérdések mennek majd itt?
Hogy hogy lehet aksit cserélni? (Meg a szokásos LCD betekintési szög kérdések... :-D) -
besaints
tag
Black Friday van ma, pl. az emag.hu oldalon is. Érdemes még máshol is szétnézni, jó akciók??
-
besaints
tag
válasz
norbert1998 #24923 üzenetére
Egész jó értékelést kapott, de furcsa a nagy eltérés:
http://www.phonearena.com/phones/compare/BlackBerry-Z30,Sony-Xperia-Z/phones/7519,7539
-
besaints
tag
Sziasztok!
Az normális, hogy ha gyenge a 3G hálózat, akkor a Z-m nem képes automatikusan visszaváltani?
Persze jó lesz, ha kézzel átállítom WCDMA/GSM opcióról GSM-re, de ez kényelmetlen, mert vissza is kell majd állítani a netes sebesség miatt leginkább.Van valami trükk esetleg? Voda 3G/GSM hálózaton vagyok.
-
besaints
tag
válasz
norbert1998 #24665 üzenetére
Azért nem volt adatvesztés, mert átkapcsolt az SD kártya read-only módba, egy jövőbeli írás során egy nagyobb meghibásodást megelőzendő. (Proaktív volt az intelligens vezérlője!) Ezt a SanDisk rendszermérnök mondta telefonon.
-
besaints
tag
válasz
norbert1998 #24497 üzenetére
A viper4android biztosan jó az Xperia Z-hez? (Nemcsak 1-2 chipset van támogatva?)
Melyik változat, melyik driver? (4.4.x)
-
besaints
tag
Érdemes-e még várni, hogy kijöjjön egy új, 4.4.4 (.283) alapú eXistenZ ROM? (Ultra vagy Ultimate?) Eddig kivártam, de azzal a ROM-mal tenném fel végre a 4.4.4-et, nem szívesen telepítgetek, a mentések miatt. (Most sima 4.4.2 root-olt ROM-om van).
Vagy a "Ultimate PureXZ Ultra v3" is van olyan jó?
-
besaints
tag
válasz
M_AND_Ms #23908 üzenetére
Köszönöm szépen, ez nagyon jó tipp volt! Hogy nem jutott eszembe, pedig tudtam róla.. :-) Meg is találtam, a Web-es felületet használtam PC-ről:
(zMagyar hívásazonosító, CIA - Free Caller ID App) -
besaints
tag
Sziasztok!
Használ valaki olyan app-ot, ami valamilyen publikus internetes telefonkönyvben megkeresi és kiírja a telefonkönyvben nem szereplő hívó fél nevét, ha a telefonszám elküldése engedélyezve van?
Vagy 2-3 éve használtam egy ilyen app-ot a régi Motorola Defy telefonomon, de azóta nem találom, és az app nevére sem emlékszem. Lehet, hogy nem fejlesztik, pedig magyar számokkal egész jól működött. (A Made in Hungary app kínálta fel, de már nem látom ott sem).
Köszi, és bocs az OFF-ért.
Ja, és ami nem OFF: érdemes-e még várni, hogy kijöjjön egy új, 4.4.4 (.283) alapú eXistenZ ROM? (Ultra vagy Ultimate?) Eddig kivártam, de azzal a ROM-mal tenném fel végre a 4.4.4-et, nem szívesen telepítetek, a mentések miatt. (Most sima 4.4.2 root-olt ROM-om van).
Vagy a "Ultimate PureXZ Ultra v3" is van olyan jó?
-
besaints
tag
válasz
MaxxDamage #23826 üzenetére
Ezzel mit akartál demonstrálni? Pl. hogy töltős tokod van?
-
besaints
tag
Nekem a .230-as 4.4.2 van fent(még towelroot előtti pre-rooted), és most jelzett a telefonom, hogy van .283-as, amit OTA felrakna, és minden beállítás meg is maradna ilyenkor. Le is töltötte a 132,8 MB frissítést, de a telepítés nem sikerült: újraindítás után valamit elkezdett csinálni, de a CWM jött be végül, és ott jobb híján az újraindítást választottam, de utána nem folytatódik a telepítés. Mi lehet a baj? OTA-val nem tud frissülni?
-
besaints
tag
Lesz majd Android L (5.0) is Xperia Z-re:
[link] -
besaints
tag
Dokkolót használok, és sokadjára tapasztaltam meg azt a hibát, hogy dokkolóra téve a Z-t, ha a Google Chrome volt előtérben, az összes megnyitott lap elfelejtődött.
Pótmegoldás a hibára:
Xposed: Disable Desk Dock
Remélem segíthettem.
-
besaints
tag
-
besaints
tag
válasz
daniel909 #22649 üzenetére
Az "Adataim bizt. mentése" opció nálam nincs letiltva, mert deaktiválás előtt figyelmeztetett, hogy minden szerveren tárolt adatomat törölni fogja (könyvjelzőket is beleértve, ami azért nem vicces. Tényleg törli a könyvjelzőket?? ). Köze lehet ehhez az akadásnak?
Amikor feltettem a 4.4.2 frissítést, minden rendben volt vele még. Csak az utóbbi pár napban kezdte a lassulást...
-
besaints
tag
Nekem pár napja akadozik az egész Z. Megnyomok valamit, és fél másodperc múlva kezd történni valami. A képernyőzár feloldása után kb. 1 másodperc várakozás van!
- 4.4.2 root, .230
- Google szolgáltatás nincs beragadva, legalábbis az aksihasználatnál nem mutatja
- Greenify-t használok, minden problémás app jegelve (viber, fb..)
- WLD-ben sem látok kiugró értéketMit nézzek meg még? Mi lehet a baj?
-
besaints
tag
Új Z esetében az USB ajtócska kicsit szoros, viszonylag nehezen lehet bezárni, félek, hogy a gumi elszakad idővel.
Lehetne kímélni valahogy, esetleg megkenni valamivel? Mivel és hogyan?
Amúgy van dokkoló töltőm, de néha muszáj az USB-t is rádugni.
-
besaints
tag
válasz
besaints #20803 üzenetére
Update, 64 GB SanDisk Micro-SD(SDXC):
Telefonon hívtak +44-es számról. Ki fogják postázni a cserét. Ez tényleg élettartam garancia! ;-)Kérdésemre elmondta, hogy azért váltott visszavonhatatlanul csak-olvasható üzemmódba, mert potenciális hibát érzékelt a kártya, és az adatvesztést megelőzendő kapcsolt read-only -ba !
A gyártástechnológiát közben fejlesztették, azt ígérte, hogy biztosan nem lesz többé baj az új kártyával.
-
besaints
tag
válasz
itachi01 #20957 üzenetére
Fel van töltve az aksi rendesen? Más töltővel is megpróbálnám full-ra tölteni. Utána kikapcsolni rendesen, sokáig (10 sec. egyszerre) nyomvatartott power és vol+ gombbal. És utána próbálnám rátenni flashtool-lal (bekapcs és vol-) bármelyik ftf fájlt, ami a kiemeltben van, Dekrer kollégának köszönhetően.
-
besaints
tag
Hogy lehet jó makró képet készíteni a Z-vel? A 4.4 gyári kamerával bogarat fotóztam volna, de kb. 10-12 cm volt a legkisebb fókusztávolság. Még korábban megvettem a Camera Zoom FX-et , de az sem tudott nagyon közelit, és az ABC sem. Kinek mi a tapasztalata a makró móddal?
Mit tud a Z hardveresen a közeli/makró fotózást tekintve?
(Ugyanezt a kérdést már felvettem itt, de akkor a slágertéma egészen más volt, semmi választ sem kaptam.)
-
besaints
tag
Mit jelent az a MIUI ROM-oknál pontosan, hogy 4.4, 4.2, 4.1, és mennyire egységes a különböző készülékekre való MIUI? Az Xperia Z változatban mi az, ami gyári Sony benne?
-
besaints
tag
Kedves moderátor, akitől ez előbb figyelmeztetést kaptam név nélkül, bár nem értem miért!
Ezt is töröljétek le, a Google cache még ott maradt.
-
besaints
tag
válasz
ambrust #20504 üzenetére
Update, 64 GB SanDisk Micro-SD(SDXC):
- emailben intézem, a vevőszolgálat készséges
- segíteni próbáltak először
- amikor látták, hogy hibás, mondták, cserélik, küldjem el Prágába a hibás kártyát
- kérdésemre azt is felajánlották, hogy elég, ha bizonyítottan megsemmisítem, azután küldik az újat -
besaints
tag
válasz
ambrust #20504 üzenetére
Egy évvel ezelőtt már csinálta ugyanezt, hogy írásvédett lett az SD, ahelyett küldték azt, ami most gyengélkedik. Az első egy S3-ban romlott el, a mostani meg a Z-ben.
Egy évet bírt ki a 64 GB SanDisk. Pedig tutira eredeti, ők küldték. De másodjára már nem biztos, hogy cserélik.. -
besaints
tag
válasz
ambrust #20352 üzenetére
NEM a Kitkat viccelt meg, úgy néz ki.. A microSD-vel van valami nagy baj, azért nem tudtam már sehova sem írni fájlt a kártyára. Adatmentés után próbáltam megformázni készülékben is, PC-n is, de nem történik semmi, ugyanúgy rajta maradnak a fájlok...
Read-only lett az egész..
Van még esély, hogy működjön az SD?Egyébként ez a pontos típusa:
SanDisk SecureDigital Micro Mobile Ultra 64GB (SDXC)Van tényleg valami szoftveres read-only kapcsoló is benne? Erről tud valaki bővebbet? Mi aktiválhatta a 4.4 Xperia Z telefonban? Hogy lehetne törölni, ha tényleg van ilyen flag?
http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital
Commands to disable writes
The host device can command the SD card to become read-only (to reject subsequent commands to write information to it). There are both reversible and irreversible host commands that achieve this.Másoknak is volt már ilyen panaszuk:
http://www.amazon.com/review/R22RXGGB99C2QG
http://forums.sandisk.com/t5/Mobile-memory-professional-cards/FORMAT-64GB-MICRO-SDXC-PROBLEM/td-p/293517 -
besaints
tag
válasz
ambrust #20321 üzenetére
Rajöttem: inkonzisztens lehet a fájlrendszere, ezért csak olvasható (errors=remount-ro). Hogy javítsam? PC-re Usb-vel chkdsk? Vagy van jobb módszer? Nem akarok adatvesztést, 64GB.
/dev/block/vold/179:33 /mnt/media_rw/sdcard1 vfat ro,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1023,gid=1023,fmask=0007,dmask=0007,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest