- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Destroyer91 #27009 üzenetére
Gondolom fülesről van szó a azene appal.
zene app/beállítások/hanghatások minden rendben van? Én az előbb próbáltam direkt, de nem érzek semmi hangerő különbséget.
-
Stevenstyle
senior tag
Új megerősítés az érkező nyalókáról [itt]!
-
Stevenstyle
senior tag
Hali újfent. Rég jártam erre. Feltettem az új MIUI-t, de ismét a régi történet ami miatt mindig le is került kis idő elteltével, hogy nem jönnek meg automatikusan bizonyos appok értesítései pl messenger. Ha megnyitom az appot akkor egyből befutnak, de így számomra használhatatlan. Valakinek ötlet, hogy mi lehet az ok? Dekrer esetleg találkoztál hasonlóval?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
vansboy16 #22176 üzenetére
Mindenféle sértegetés nélkül válaszolnék. A készülék vízálló. Nem, nem normális ha zárt ajtó mellett beázott. Két esetet valószínűsítenek.
1. Típushiba, elengedett a hátlap ragasztása a felső részén és ott jutott be víz. Ismert típushiba, normális hangnemben írt indoklással és típushibára hivatkozva nem hiszem, h problémázna a Cordon.
2. Az ajtó(k) gumi tömítése sérült meg és ott jutott be víz. Ez könnyen megtörténhet, nekem 1 év után a Jack dugó nyírta el és kapott vizet. Szintúgy típushiba.
Beadtam, szintúgy a fentiekre hivatkozva és 2 héten belül javították. Nekem tetézte a dolgot h egy esés közben az egyik ajtó burkolata betört, azt is cserélték szó nélkül.
Visszatérve a telefon vízálló, de a szükséges feltételek ellenőrzése (pl tömítés állapota) az user felelőssége. Azóta is vízbejár a teló, a bánya tavas szezon elindúlt
de előtte mindig ellenőrízzed a tömítések állapotát. Remélem kielégítő volt a válasz
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
isti215 #21146 üzenetére
Előtte azt írtad, hogy főpanel csere? Akkor most főpanel csere, vagy új készüléket kaptál? Most hagyjuk a "főpanel csere szinte = az új készülékkel" szintű hozzászólásokat, mert sem a garanciális ügyintézés sem a jogilag nem = a kettő.
Ha főpanel csere, akkor nem indul újra a gari.
Roland861010: Butaságokat ne írjunk kedves kolléga.
Persze esély van rá, hogy szoftveres probléma lépett fel, de ilyen estekben viszonylag elhanyagolható az esélye.
Tipikusan gyenge térerő és / vagy olyan esetekben fordul elő a leírt probléma, ha az adott cella infrastruktúrája túl van terhelve. A kettő együtt akár viszonylag gyakorta okozhatja a jelenséget egyazon időintervallumban, készüléktől függetlenül (A gyenge térerő persze függhet a készüléktől is, így hasonlóan terhelt cella esetén egy ilyen szempontból jobb készülék esetén kevesebb az esélye a jelenség előfordulásának is).
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
AshaNoR #20937 üzenetére
Térerő van rendesen ahol ez jelentkezik?Tipp: nagyon alacsony térerő mellett gyakrabban előfordulhat hasonló dolog, én nem egyszer belefutottam már hasonlóba (több készülékkel is) Ürömön egy vasbeton födém alatt
Próbáld ki 1-2 nap másik készülékkel. Ha azzal is csinálja akkor biztos, hogy a szolgáltatásban van a hiba.
-
Stevenstyle
senior tag
Hogy klasszikust idézzek, úgy látom ez "neked nem jött át"
Nincs bajom a Nexus-al, sőt...! Annak ellenére nekem nem opció sajnos a Nexus 5, anno a 4 még az lett volna... majd meglátjuk a 6-ot hátha..
Ennek ellenére nem egy teljesen külön kategória ezért kértem, hogy hagyjuk már a hasonlítgatást, vagy ha már azt tesszük akkor azt lehetőleg a Nexus 5 topikban tegyük és ne itt.
Neked, meg nekem lehet, hogy opció. Hidd el a tényleges vásárlóbázisnak nem feltétlenül. Egy stock androidos telefon nagyon sok átlag ismétlem átlag felhasználónak nem opció! Fapados nekik miután hozzászoktak a gyártói felülethez. Vagy azt sem tudja, hogy mik a különbségek egy gyártói felület és a stock android között. A többség nem olvassa a fórumokat és nem barkácsolgat semmit. Esetleg letölt 1-2 appot a playről oszt ennyi.
-
Stevenstyle
senior tag
Ilyen alapon szinte az összes gyártó telefonja túlárazott. Nem hiába, hogy ezen a kettőn kívül elég kevés példa van hasonló minőséggel és árral kombinálva. One Plus One-ról maga a vezérig. nyilatkozta, h ezen a modellen kb 2 gomb haszon vagy annyi sem. Google meg a referenciákat mindig is nyomott áron adta (nagyon helyesen megjegyzem). Innen nézve nem a többi készülék túlárazott hanem ezek kerülnek nyomott áron a piacra.
De ismétlem kedves kolléga, hogy NE hasonlítsunk már egy Nexus-t semmihez amihez nem kéne és ami NEM potenciális ellenfél!
A Nexus-ok a Google (éppen aktuális android verzió) referenciakészülékei, stock gyári androiddal. Nincsenek gyártói belenyúlások, módosítások... REFERENCIA, ha úgy tetszik dev. készülékek a maguk minden előnyével. Nem is a mezei átlag usernek készülnek, sokaknak alapból ezért fapadosnak is tűnnek a gyártók saját felületeihez képest.
Most ne menjünk bele, hogy ez ténylegesen fapad avagy sem, mert mind tudjuk, hogy miről is van szó, mik az előnyök és egyesek számára mik a hátrányok, DE pont ezért ismét kérem a kedves kollégát, hogy ne hasonlítgassuk a pl a banánt az ananásszal!!! Mindkettő gyümölcs, finom igen és kb ennyi közük is van egymáshoz.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
ZsyfKo #20848 üzenetére
Amennyiben nyitható úgy zárni is tudod.
dekrer: nem a készüléket akarom védeni, de mint mindig szinte minden topikban van pár kolléga aki előjön a Nexus-okkal. Ne példálozzunk már ezzel könyörgöm!!!! Nagyon jó a Nexus, gyors stabil, moddolható ahogy akarod és PONT! Többek között ezért referenciakészülék. Innentől bármely más készülékhez hasonlítgatni egy Nettó F*szság! Max a Play Edition-hoz és ennyi!
A szolgáltatók és a gyártók részéről teljesen érthető és logikus a BL zárása! Nekik nem pálya, hogy garancián belül a kedves tulaj téglát csináljon a készülékéből. Nekik az a cél, hogy a gyári cucc működjön és úgy működjön ahogy azt ők megálmodták.
Lehet ezért sírni meg nem sírni, de az is tény, hogy a vásárlóbázis 99%-a nem a fórumra járó "barkács" beállítottságú felhasználókból áll. A többség életében nem cserélt még romot, még csak nem is rootolta a telóját és nem is fogja.
Ez van. Akinek ez így nem pálya az tényleg vegyen Nexus-t, nagy részt nekik is készült és ennyi. De ismétlem pont ez miatt nem is érdemes más készülékekhez hasonlítani.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
#TOTTI #20541 üzenetére
Összefoglalóban szerintem le van írva, vagy kereső használata javallott. Nem bántásképp, de amikor már x ezredik ember kérdezi meg ugyanazt... na az pont... olyan...
Am meg van rajta elől és hátul is gyári kemény fólia. Ezt rohadt nehéz leszedni, cserébe könnyen karcolódik (de legalább nem maga a telefon) és az előlapon a SONY felirat magán a fólián van nem az előlapon.
Ha SONY logó kell szerintem keress egy órást aki elvállalja a polírozását. Persze ez csak magánvélemény.
Szerk.: látom beelőztek többen is
-
Stevenstyle
senior tag
Nem tudom srácok, nem szeretnék dekrer vol. 2.0 lenni, de aki nem idegenkedik a miui-tól az szerintem inkább azt próbálja ki mint a SONY gyári kitkatjával szív. Kicsit más világ a kettő, mind sebességben, mind funkcionalitásban.
Persze ez szigorúan magánvélemény.
-
Stevenstyle
senior tag
Szerintem nem kell túllihegni a problémát. Először nálam is zabálta az akkut a play meg a g+ Frissítések leszed, újrarak és azóta semmi probléma vele. Tény h van valami gebasz, de nálam ezzel megoldódott. Am meg Greenify. Root is van szóval semmi gond. Bár sebességben jócskán a miui mögött kullog.
Ma kipróbáltam a kamerát, igaz ma egész jó fényviszonyok voltak, de szerintem egy lehelletnyivel jobbak a képek mint 4.3 alatt. De ez lehet, hogy csak nekem tűnik így.
dekrer: kamerát próbáltad esetleg?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
MaxxDamage #19986 üzenetére
aham
-
Stevenstyle
senior tag
Az értesítési sáv már rég óta ilyen kellene, h legyen, de a SONY csak a 4.4-re jutott el odáig, hogy bele tegye
Am meg szerintem tök logikus
A tárcsázó viszont fényéveket gyorsult és a közelség érzékelő működése is hál Istennek olyan újból mint 4.2 alatt volt
Ami viszont zavaró, hogy tényleg nem lehet widget-et kitenni a képernyőzárra vagy csak én vagyok béna?
daniel909: hihetetlen, hogy még mindig ezzel jön valaki, hogy akad a beállítások! Könyörgöm használjátok a keresőt!!! Az elmúlt két napban vagy százszor leírtuk, hogy mi a teendő :S
-
Stevenstyle
senior tag
Hmm... Meg kellene nézni, hogy akiknél a problémák jelentkeznek, ugyan hány százalékuk csinált tiszta telepítést. Gyanítom, hogy javarészt ez a gond, mint annyi sok esetben.
Észrevétel: a tárcsázó sebessége javult sokat, még mindig nem miui szintű a gyorsaság, de messze nem olyan tetű mint 4.2.2 - 4.3 alatt.
A 4.3-as rohadt idegesítő közelség érzékelő működés is végre olyan mint 4.2 alatt. Ez a 4.3-as nem csak a közelség érzékelőt figyelte a készülék hanem a giroszenzort is című történet valami förtelem volt.
A többi dolog eddig rendben van, a kamerát meg majd DU és este kiderítem
-
Stevenstyle
senior tag
Na nem bírtam ki, győzött a kíváncsiság és feltettem a rootolt kitkatot. Igen a GPU gyorsítást azt be kellett kapcsolni (megjegyzem nekem eddig is be volt a régi rom(ok)on is), de ezen kívül semmivel sem laggosabb vagy lassabb mint a 4.3 és pont
RAM-ból sem eszik többet belakva mint a 4.3 vagy a miui szóval kár is sírni egyeseknek, mert bár viszonylagos, de ki lehet jelenteni, hogy rendben van ez a frissítés. Legalábbis visszalépés az eddigiekhez képest semmiképp sincs.
Akinél GPU gyorsítás mellet is akadozik, laggol az csináljon egy tiszta telepítést és ennyi. Szerintem túl is van tárgyalva a téma.
dekrer: holnap lövök én is pár képet, kíváncsi vagyok a kamerára. Ma már fáradt vagyok hozzá.
-
Stevenstyle
senior tag
Dettó, csak érdekel h milyen lett, mondjuk annyira már nem h fel is tegyem. Jut eszembe vki tud ajánlani vmi jó és letisztult mail klienst? Ez az egy továbbra is katasztrofális a miuiban.
Na jó, esetleg egy now még elférne benne. Bár az is lehet h van csak elbújt a sok beállítás között
Cris99: hehe ezt adom
-
Stevenstyle
senior tag
Am tényleg laggol? dekrer? Tapasztalat? Épp h belaktam a miui-t, de szerintem marad is csak kíváncsi vok.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
busman #19556 üzenetére
Tényleg jó! Gyors, stabil, testre szabható, rengeteg funkcióval és a kollégák által ajánlott kamera appal már a fotók is vállalhatóak. Az alap mail klienst leszámítva szerintem a legjobb rom Z-re.
Megjegyzem, ha ezt hasonló minőségben portolni fogják 4.4-re (ugyanúgy zárt bl-re) is akkor SONY elmehet a stock 4.4-el valahova
-
Stevenstyle
senior tag
Másnak is bele lóg miui alatt a cybershot app exponáló gombja az android vezérlő gombjaiba? Agyfaszt kapok tőle :s
-
Stevenstyle
senior tag
Hali! Ezek szerint egyik kamera mod sem hozta a vártat miui alatt ha jól értem.
Tudom, hogy egyszer már kérdeztem, de csak most jut időm egy kicsit "szórakozni"
existenZ v7 hibáiról mit tudsz?
Ma kipróbálnám, de ha ott is van hasonló ismert hiba mint a miui kamera kezelése akkor nem gyötröm magam. Annyira azért nincs sok időm és a stock 4.3-al nincs különösebb bajom
Köszi
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
oliwire #19226 üzenetére
Ezzel azért nem teljesen értenék egyet. Sajátom nem rég volt gariban. Többek között a jack fedelén sérült a gumi tömítés (szép piros indikátorral), igaz nem ezért vittem be, de ezt is kiemeltem, hogy sérült és, hogy széria hiba.
A telefont úgy kaptam vissza kicsivel több mint 2 hét után, hogy fő probléma javítva volt, az USB fedél (az egész) cserélve és alatta az indikátor is cserélve.
Nem kell minden mendemondának felülni a garis szervizzel kapcsolatban sem.
UI.: Nem, Nem vagy Cordonos
Misua: Tudtommal egyik gyártó sem vállal beázásra garanciát, vízálló telefon esetében sem. A vízállóság egy olyan funkció, melyet a helyén kell kezelni. Nagyrészt az user odafigyelésén is múlik (pl az ajtók becsukása sem elegendő az user részéről, hisz azoknak a megfelelő állapotáról is meg kell győződni)
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
roti13 #19166 üzenetére
1 napja van fent, eddig tette a dolgát, de lehet benne vmi. Én a push mailt nem tudom az Istennek sem működére bírni a gyári mail appon.
Mindenesetre megvárom a kollégát mire jut a Kamera appal, mert a miui kamera kezelése miatt eddig bukó nálam.
S3R6PH: érkezik az, csak olyan SONY-san
Bár a Z frissítési tempója (meg h egyáltalán van) is erős javulás ahhoz képest ami anno volt. Naivak lennénk, ha azt várnánk, hogy hirtelen Samsung szintű frissítési ütemmel jönne ki a SONY. Bár ott is vannak azért hibák bőven a régebbi készülékeknél.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Smile8822 #19164 üzenetére
Grat! Remélem tetszeni fog. Android am is egy másik világ
Hál Istennek a csúcs kategóriás telók közül már elég nehéz melléfogni. Mindegyiknek meg van a maga erőssége, hiányossága. Tulajdonképpen egyéni preferencia, h ki melyikkel tud jobban együtt élni.
dekrer: Kicsit (nagyon) fáradt vagyok ma már, de ha jól értem miui esetében először Honami app felrakása és utána mehet rá a V2?
-
Stevenstyle
senior tag
Nem vagyok túlságosan derűlátó a témában. Kici kínaiak sosem arról voltak híresek, hogy jó algoritmusokat írjanak a kamerához. Elég megnézni a kínai csúcsmodelleket, minden második SONY vagy vmi más egés jó kamera modullal jön ki, a végeredmény mégsem közelíti meg a nagyokat. Bár ebben a SONY-nak is lenne még mit fejlődnie, de a Z2-vel már jó úton járnak.
Szerk: hmmm... érdekes. lehet, h van fény az alagút végén? Csak ne a vonat legyen az
-
-
Stevenstyle
senior tag
Nem volt még időm kipróbálni, de most lőttem 2 képet az irodában. Hááááááát... ..... zajosnak tűnik nem is kicsit a gyárihoz képest. sajnos. A kamera pedig fontos nekem is
Igen. Sajnos ez lesz este nálam is a sorsa. A kamera fontos nekem, használom is. Legalább a 4.2.2 SONY-s ROM szintjét ha megütné akkor maradna, de így... Pedig már kezdtem belakni és egyre jobban megszeretni
Mi van most helyette neked? Gyári SONY?
-
Stevenstyle
senior tag
Hiszek én mindkettőtöknek
Gyári ROM-on nekem sem volt semmi gondom.
Dekrer: külön volt push megnevezéssel vagy a soha ne töltse jelentette a push-t? Én az első variánsra voksolnék, de több szem többet lát
Am a "volt" az azt jelenti, hogy már nem miui van fent neked?
update: Hmmm... kitöröltem az összeset, felvettem újból, csak 1 postafiókot. Alap Mail kliens: "soha" (itt Push továbbra sincs a szinkronizálás beállításainál) K9 Mail kliens: működik a Push
Mondjuk ez még mindig nem válasz arra, hogy előzőleg a K9 miért nem működött és, hogy az alap kliens miért nem működik így illetőleg ha van konkrét push beállítás akkor hol.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
#13110016 #19142 üzenetére
Veled meg mi van ember? Vagy nem tudsz olvasni? Esetleg a szövegértéssel vannak problémáid?
Idézem, hogy mit írt:
" Nem vészes a kijelző, szoftveresen sokat javítottak rajta, de egy IPS -től elmarad ! "
Nekem is Z-m van, de attól még elismerem a hibáit is a készüléknek. Nem állított semmi F@szságot, csak tényeket közölt, teljesen normális hangnemben.
A Tények azok Tények, ennyi PONT. Mindemellett ő is leírja, hogy vállalható a cucc.
Istenem, hogy milyen emberek vannak :S
w333: Az előzőhöz: valami a ROM-al lehet szerintem, mert leszedtem egy K9 mailt és ott sem működik a Push. Viszont X percre beállítva le tudja tölteni a levelet. Érdekes...
-
Stevenstyle
senior tag
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Smile8822 #19128 üzenetére
Ha visszaolvasol találsz róla nem is egy véleményt. Nekem több mint egy éve megvan mint elsődleges telefon, mellette megfordult már szinte minden a kezemben.
Tökéletes telefon nincs, mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya, széria hibái:
Előnyökről nem fogok áradozni, az, hogy több mint egy éve meg van az magáért beszél (azt hiszem még anno a Nokia 32:10 volt ennél tovább nálam).
Szerintem ami hátrány a kijelző betekintési szöge, illetőleg az akku (kijelző használatban nem domborít túlságosan nagyot). Én mindkettővel együtt tudok élni. A kijelző főleg kalibrálva annyira nem gáz az én ízlésemnek az akkuidőn meg lehet faragni gondos beállítással. Persze ahány ember annyi féle
Emelett a vékony műanyag váz miatt a kijelzőre érdemes ügyelni. Farzsebben volt már kolléga akinek egy gugolás közben berepedt
A vízállóságról érdemes még annyit érdemes tudnod, hogy a gyártó (nem csak a SONY, pl Samsung sem) beázásra nem vállal garanciát. Lehet ezen vitatkozni, hogy mennyire jogos, de ha végig gondoljuk, az eljárás logikus és a többi gyártó esetében is bevett szokás.
Ha ügyelsz az ajtókra és azok gumi szigetelésére (ellenőrzöd is őket vízbe rakás előtt) akkor csekély az esélye, hogy problémád legyen vele. Nekem pl cserélték gariban a jack fedelét és mivel a gumi is sérült volt és előtte azon keresztül kapott egy kis vizet cserélték az indikátort is rajta, gari megvonás nélkül révén széria hiba.
Remélem segített valamit
-
Stevenstyle
senior tag
Akkor a segítségedet kérném, ha nem veszed zokon
Igen én is azt szoktam használni, és én is meglepődve láttam, hogy nincs push. A frissítés gyakoriságánál max olyan van, hogy soha az pedig nem =push.
Gondoltam én is hátha kínai logika és nem nevén nevezik a gyereket, de nem. A soha nem = push.
Persze ettől még lehetek én a gyök2 és csak nem találom, de pár androidos klienst használtam már és ha van is nem ott ahol én számítanék rá. Remélem, hogy így van mert ez egy nagyon nagy fekete pont lenne a ROM-nak részemről
-
Stevenstyle
senior tag
Halihó!
Akik Miuiznak azoktól kérdezném, hogy a "gyári" mail klienst használja valaki? 4 fiók van beállítva és hiába állítottam be, hogy 5 percenként töltse le a mailokat le sem tojja, hogy mit akarok :S Ha frissítem manuálisan akkor OK, de automatikusan nem.
Más is tapasztalt hasonlót?
-
Stevenstyle
senior tag
Na kezdem belakni a miui-t. Nagyon IOS utánérzésem van, bár azzal sosem volt semmi bajom így szerintem nem lesz nehéz megszokni.
Eddig egész korrektnek és gyorsnak tűnik de majd meglátjuk, hogy a belakás után 1-2 héttel is az marad-e.
Dekrer: a kamera mennyire gáz a gyári 4.3-hoz képest? Még nem volt időm kipróbálni. Illetőleg van valami infó a 4.4 alapú miui-ról kamera ügyben? Változhat a helyzet?
Lehet ez lesz az ok ami miatt vissza fog kerülni a gyári idővel. Sajnos a kamera fontos nekem.
Eddig azonban ezen kívül frankónak tűnik a rom
-
Stevenstyle
senior tag
Hali!
Miui telepítés a mai program. A gond a következő: 4.2 flash rendben, root viszont nem. Amikor elindítom a vroot\root.bat -ot errort kapok (device not found).
Esetleg ötlet?
-
Stevenstyle
senior tag
Nehogy azt gondold, csak a SONY-nál vannak hasonló gondok. Samu, HTC is küzd kisebb nagyok szoftveres problémákkal. Pl: legendásan lassú és lagos Samu névjegyzék.
A nem csöng ki dologért én viszont nem feltétlenül a gyártó(kat) venném elő. Naponta meglehetősen sokat telefonálok és rendre kapok visszajelzést mindkét kártyám esetében, hogy épp nem voltam elérhető (pár másodpercig) függetlenül a helyemtől.
Mindkét kártyánál pedig egyik konstans Z a másik változó, hol HTC hol Samu hol egyéb. Szolgáltató gyanús a dolog nekem.
-
Stevenstyle
senior tag
Frankó! Hiánypótló leírás lesz... legalábbis számomra. Nekem a legnagyobb negatívum a zárt bootloader (szolgáltatós telefon). Néztem elvileg a telefon tudná hardveresen az KG-s két koppintásos felébresztést is, XDA-n van fent is volt / van, de =-re arról is lemondhatok a zárt bl miatt.
Miui-hoz ha jól emlékszem bl nyitás sem kell ugye jól emlékszem?
-
Stevenstyle
senior tag
Nem próbáltam még, macerás lenne átköltözni másik ROM-ra mivel jó igáslónak használom. Esetleg egy kis leírást, pozitívumok, negatívumok stabilitás stb.. összerittyenthetnél majd róla ha időd engedi, mert a kíváncsiság megvan csak idő és macera
De érdekelne egy konkrét tapasztalatokon nyugvó vélemény, összehasonlítás a gyári stock SONY felülettel.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
junior11 #18602 üzenetére
Szia!
1. A kijelző sokat javult a frissítésekkel és fehéregyensúlyt állítani is tudsz manuálisan. IPS-hez, Amelyhez képest picit fakóbb, van aki észre sem veszi. Betekintési szögben viszont gyenge, értsd oldalról nézve valóban fátyolosodik. Ez egyéni preferenciák, én bőven együtt tudok ezzel élni, a telefon más, pozitív tulajdonságai miatt.
2. Két napot jó és alapos energia gazdálkodási beállításokkal el lehet érni, de erősen visszafogott használat mellett. Power userként, sok kijelző használat mellett felejtsd el. Ha az akku idő elsődleges szempont akkor A Z2, G2, vagy vmelyik Note az amit neked találtak ki.
3. Karcálló elöl-hátul, j pontosan melyik (GG vagy DT) arról tudtommal a SONY nem nyilatkozott hivatalosan. Az h karcolódik a háta, itt is és más helyeken is sokszor tévesen van megemlítve. Elöl-hátul gyári keményfólia van rajta, ami idővel karcolódik. Ezt a használói gyakran észre sem veszik, elég patentül van rá feliratra.
4. Bug mindegyik készülék szoftverében van volt és lesz is. Részemről azért maradt a Z egy év után is az elsődleges és munkára használt telefon a többi mellett, mert bár közelről sem tökéletes, de talán az egyik legstabilabb gyári rom van hozzá és bár funkciók terén kicsit fapadosnak tűnhet egy Sgs4-5 vagy Note után, de amit tud a SONY felülete az egyrészt használható és nem mókusvakítás, másrészről az zömében stabilan is működik.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
roti13 #18570 üzenetére
Szia!
Mint azt fentebb mondtam a 2. telefonom folyamatosan változik, de az elsődleges ha úgy tetszik main telefon az több mint egy éve a Z. Az ok egyszerű: gyors és teszi a dolgát, nem instabil és bár a Z-nek is van 1-2 hülyesége, de közel sem annyi mint a konkurenciának.
Ennek ellenére a tényék azok tények maradnak a hibák pedig hibák. Tökéletes telefon nincs! És ebből a Z sem kivétel még csak közelről sem. Talán a Z2 kezd közelíteni a tökéleteshez (számomra), de az sem tökéletes. Egyik sem az.
A tény az tény! A kijelző bár tűles, de a színei kicsit fakóbbak a konkurensekhez képest mindemellett a betekintési szöge meg sem közelíti egy IPS vagy Amoled panelét. Mint írtam is szerintem simán vállalható, de attól a tény még tény marad.
Max azon lehet vitatkozni, hogy ez mennyire vállalható számunkra és kit mennyire vagy mennyire zavar, de tényeken és adottságokon nem! Szeretem és használom a telefont én is, nincs vele semmi bajom de a tényeket azért ne hazudtoljuk meg egy számunkra kedves tárgy védelmében.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
feribk #18562 üzenetére
Ha letörik nem tudom. Mondjuk letörni nem lenne egyszerű 1 év után is masszívak. Az enyémen az ajtó teteje volt sérült, pont arra esett emiatt felülete ami ugyanolyan plexi mint a teteje vagy az oldala betört. Nem emiatt (hanem az ajtó gumi tömítésének a sérülése miatt), de az egyértelmű fizikai sérülés ellenére cserélték.
-
Stevenstyle
senior tag
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
feribk #18520 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, amikor kibontod van rajta egy sima egyszerű kis fólia ami könnyen lejön, ez alatt találod a gyári kemény fóliát a SONY felirattal ami védi a karcoktól. Szintén ilyen kemény fólia van a hátlapon, de ott a felirat magán a hátlapon van. Ezeket nem könnyű levenni és szerintem felesleges is, teszik a dolgukat rendesen.
Régen a megjelenés után elvileg volt akinek cserélték gariban a fóliát, de ez egyrészt városi legenda másrészt újabban elvileg nem, vagy nem tudok olyan esetről amikor történt volna hasonló.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
feribk #18452 üzenetére
Hali!
A Z mellett 2. telefonként az összes tavalyi és az előtti csúcsmobil megfordult már a kezemben a többi márkából is hála annak, hogy az egyik szolgáltató kiemelt partnerei vagyunk így elég csak igényelnem és 2-3 hónapra hoznak egy tesztkészüléket. Nem nagyzolásból írok csak azért, hogy nyilvánvaló legyen, van összehasonlítási alapom.
Hozzáteszem elsődlegesen a Z is és az éppen nálam vendégeskedő 2. telefonra is munkaeszközként tekintek, így nem elsődlegesen a fotózás a lényeg, de egy minimum szintet azért elvárok egy csúcs kategóriás készüléktől.
1. a kamerája való igaz nem a legjobb, de nincs is sok szégyenkezni valója a tavalyi high-end szegmensben. Jó fényviszonyok között hozza a tőle elvárható szintet, rossz fényviszonyok között viszont valóban kicsit zajosabb mint mondjuk egy S4 viszont fényévekkel jobb mint egy tavalyi M7-es HTC One.
2. a kijelző az tényleg fakóbb kicsivel még szemből is mint egy Amoled vagy IPS, de részemről még vállalható. (4.2 de talán még a 4.3 Rom is segített rajta valamennyit + ugye a fehéregyensúly beállítással is lehet játszani). A betekintési szög tényleg gyengusz de erről sem mondanám, hogy számomra akkora hátrányt jelentsen, hogy a telefon egyéb előnyeit háttérbe szorítsa. Tény ami tény a kijelző a Z és sajnos a Z1-nek is a leggyengébb pontja. Pára, víz csak abban az esetben szokott problémát jelenteni, ha a fedelek nem voltak zárva. Az persze, hogy pl sérül a fedelek tömítése az benne van a pakliban erre a felhasználónak kell figyelnie.
3. Az akksi nem a legcombosabb, S4-hez képest valóban érezhetően gyengébb, Note 2-3-hoz képest pláne, de a HTC One-hoz (tavalyi) képest tapasztalatból mondom, hogy nem. Mint mondtam nekem munkatelefon, 4 mail fiók szinkronizáció folyamatos 3G használat, ahol van Wifi, reggelenként és esténként 1-1,5 óra zene, ennek fele Bluetooth fülessel és rádió vagy net rádió hallgatása során. A kijelző használat visz sokat, de ezt már előttem is leírták vagy százszor. Mindezek mellett sok, értsd tényleg sok telefonhívás + 10-20 SMS. Ilyen használat mellett és persze az energiahasználati beállítások finomhangolásával átlag reggel fél hattól neccesen, de este 11-ig, éjfélig kihúzza a készülék. A többi készülék annyival bírja tovább nálam, hogy kb köv reggel kellene töltenem, de az nem opció mert a második napot azok sem bírnák ki töltés nélkül este pedig am is töltőre kerül.
Am nekem kb 2,5 hét volt mire beállt az akksi.
Remélem segített.
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam én is írok egy két tapasztalatot, mivel rengeteg vélemény kering a magyar szervizről, zömében rosszak.
Kicsit több mint egy éve van meg a Z-m de 3 hete eljött az idő, hogy gariztassam. Nem a telefon tehetett róla, hanem egy szerencsétlen baleset. A nagy sietség közepette a földönt landolt szegény. Kijelző, hátlap megúszta, viszont a jack fedele nem. Pont úgy esett, hogy a beton éle ott kapta el. Bezárni be lehetett, de a fedelén az üveg / plexi az betört. Ezt még nagy nehezen el is viseltem volna, de a hangszóró hol szólt hol nem és így elég nehéz volt telefonálni bárkivel is. Kis rázásra, ütögetésre aztán visszajött a hang vagy nem és csak recsegett össze vissza. Ugyanott a jack fedelénél már előtte is volt gond, a sok füles használat során a fedél gumi tömítése szakadt volt. Ezt persze nem azon nyomban vettem észre csak miután párás lett a kamera belülről, de ezt az akciót anno megúsztam, bár az indikátornak lőttek.
A gariba adáskor a hangszóró hibára illetőleg a gumi tömítés hibájára, mint típushibára hivatkoztam.A Cordonról sok mindent hallani a neten, csak jót nem nagyon így érdeklődve vártam, hogy mi lesz a végkifejlet, főleg így, hogy látható fizikai sérülés volt a telón és egy piros indikátor.
Nos 28-án visszaérkezett a készülék jack fedél cserével (kapott új indikátort is), alkatrész cserével és firmware frissítéssel.
Azóta újból belaktam és tökéletesen működik. Az egyetlen negatívum amiért még várom a Cordon válaszát az az, hogy nem küldtek részletes szerviz jegyzőkönyvet (csak egy Cordonos / SONY-s A4-es lapot amin csak annyi szerepel, hogy alkatrész csere és firmware frissítés illetőleg, hogy teszt ok), de a tájékoztatás szerint napok kérdése és megküldik azt is.
Nem védeni akarom őket (Nem, Cordonos sem vagyok), de ez alapján az egy tapasztalat alapján én meg vagyok elégedve velük (kivéve a szerviz jegyzőkönyvet, azt illett volna a készülékkel együtt elküldeni). Lehet, hogy normális indoklás szükséges és nem verni a pultot mint egy hisztis 13 éves és akkor az ő hozzáállásuk is normális nem tudom. Csak gondoltam legyen itt még egy szerviztapasztalat.
Más téma: Z-hez normális alumínium Bumpert használ valaki? és ha igen milyet?
-
Stevenstyle
senior tag
Hát srácok 3 hét intenzív használat után azt kell h mondjam eddig elégedett vagyok
S3 után nagyon paráztam az akkuidő miatt ( intenzív használat munkára, 15 perces mail szinkronizációval 3 postafiókkal, sok telefon, kb napi 1-1,5 óra böngészés, face, viber, és napi 2x fél óra zene bluetooth fülessel), de estig bírja. Érzésre kb picivel bír kevesebbet mint az S3, de sebességre összehasonlíthatatlan! Köröket ver rá
Pedig itt is többen mondták h az S4 lesz a nekem való az igények alapján de örülök h beleszerettem a designba és végül a Z lett.
-
Stevenstyle
senior tag
Értem én h ott van a főpanel meg tulajdonképpen szinte minden, ha jól látom.
Ne értsetek félre nem hibát keresek benne csak kicsit megijedtem, olyannak tűnt elsőre mintha a hátlap illesztése nem lenne tökéletes a felső részen, de mondom szemmel nem látok semmit rajta, tökéletesnek tűnik.
Ezért is kérdeztem, hogy szerintetek mi lehet, vagy h hiba-e. Ezért van tudtommal a fórum
Inkább megkérdezem a többi tulajt, ha már lehetőség van rá.
-
Stevenstyle
senior tag
Srácok most lettem figyelmes vmire. Akinél kéznél van készülék megtenné, hogy kézben fogva gyengén, ujjbeggyel megkopogtatja készülék hátlapját az alsó részén, majd a kamera környékén? Most figyeltem fel rá, hogy az alsó résznél minden ok, de ha megkoppintom kicsit a felső részén a hátlapot fura hangja van, mintha nem stimmelne a belsejében vmi illesztés, mert kicsit rezeg, mintha zörögne. A hátlapon jobban halni, de ha elölről teszem akkor is hallani csak halkabban. mintha zörögne benne valami vagy a hátlap nem illeszkedne tökéletesen a felső részen. látszatra nem látszik semmi, egy negyed milis rés sem semmi. Tényleg finoman, nem körömmel, csak ujjbeggyel.
Nem hinném, hogy ez rendjén van, sőt kicsit kiábrándító. illesztési problémát nem látok és mintha belülről jönne.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
SkyS1gn #4545 üzenetére
Hehe! Nem csúnya az biztos
Én csak azt nem értettem amikor kifogásolták, h miért alatta van a hangerő gombja. Lehet nekem van kicsi kezem, de kényelmesebb lent mintha felette lenne.
Szerény véleményem szerint a jelenleg piacon lévő legszebb készülék. Remélem az akkuidő is elég lesz nekem egy napig és akkor minden rendben lesz. Nem szívesen adnám el.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
la5z10th #4530 üzenetére
Szia! Nekem csak pár napja van meg a Z, én is nagyon sokat filóztam rajta. Szerintem menj el egy MM-be vagy valahova ahol van kiállított példány mindkettőből és tapicskold meg mindkettőt élőben más mintha csak a teszteket olvasod. Én is az élőben megfogdosás után döntöttem el h mi legyen. Persze a rendszer sebességét illetően ne a kiállított példányok alapján vonjál le következtetést
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
darvinya #4483 üzenetére
Nagyrészt helytálló amit mondasz, egyet is értek veled + ugye egy (max két) hardverre sokkal könnyebb optimalizálni mint 10-15-re android esetében. A gonosz felhasználót (mint engem is) viszont ez sok esetben nem érdekli, csak végeredmény a fontos, hogy mit lát / érez a használat során.
Na de abba is hagyom mert ez már erősen off, a lényeg, hogy jó ez de még van hová fejlődni
-
Stevenstyle
senior tag
Te se értsél félre kedves kolléga
Nem a Z-t akarom védeni (védi a franc), sőt ha nem tudja produkálni az elvárt akkuidőt, egyből meg is fogok tőle szabadulni. Csupán ha már szóba hozták az S3-at amihez viszonyítási alapom is van illetőleg te említetted az Xperiák laggosságát akkor meg kellett jegyeznem, hogy bár kisebb lagokat így belakva én is érzékelek (sajnos az Iphone-ok és Wp-k még mindig mérföldekkel jobbak ebben az Androidos kütyüknél) a végeredmény így is nagyságrendekkel jobb mint az előző generációs csúcsmodellnél.
Megjegyzem az azért elég szomorú, hogy mindenhol azt írják (szakmabeliek is), hogy 4.1 óta mennyire folyamatos az Android. Na most vagy az én ingerküszöböm nagyon alacsony, vagy ők nem láttak még WP7/8-as vagy IOS-es készüléket ami szintén nem valószínű. Ha láttak volna nem mondanának ilyeneket. Tény h 4.1 óta folyamatosabb az Android, de az említett két rendszertől e téren még mindig pár fényévvel távolabb van sajnos.
Ez persze mind szigorúan magánvélemény, akinek nem inge ne vegye magára
-
Stevenstyle
senior tag
Egy kérdés. Nektek működik a lightflow? Hiába teszem be a kivételek közé Stamina alatt, nem történik semmi.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
darvinya #4458 üzenetére
Gyári 0 kilóméteres Telenoros volt semmi mókolás nem volt rajta. Lehet én fogtam ki egy problémás példányt.
Mind1 a lényeg, hogy eddig (nem akarom elkiabálni) egész korrektnek tűnik a Z, remélem az akku is bírni fogja meló közben estig és akkor odáig meg vissza leszek. Azzal a pár hiányzó aprósággal meg együtt tudok élni ami a samuból átköltözve hiányzik
-
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
SkyS1gn #4452 üzenetére
SII után nagyon lassúnak tűnt, akadozott. Meg sok kis idegesítő szoftveres problémába belefutottam. Pl névjegyeim között nem találtam több nevet sem, de ha bepötyögtem a számot kiírta mintha meglenne (google fiókos névjegyzék, amivel egyik telónak sem volt baja se előtte se utána). Viszont a kamerája az nagyon tetszett.
-
Stevenstyle
senior tag
Remélem igazad lesz. Én konkrétan semmi különbséget nem láttam élőben a kettő közt sebességben. Pár szoftveres extra hiányzik csak. Mondjuk touchwiz az pont nem. Most lakom be meg ismerkedek vele,. Az utolsó Sony telefonom még anno 1 Ion volt, attól sírva menekültem 2 hónap után, de ez már az elején látszott h más kategória
-
Stevenstyle
senior tag
Igazából kb 2 hete vaciláltam már a kettő között. Az utolsó pillanatban az érzelmek erősebbek voltak :-D Lemondtam 1-2dologról a design és stílus javára... Remélem ha majd elmúlik a kezdeti lelkesedés, akkor sem bánom meg. Eddig jónak tűnik, de egyrészt az lesz az egyik döntő tényező h ha beállt az akku, hétköznapokon munkában kibír-e 1 napot. Ha igen és nem jön elő komoly nyűg akkor minden rendben. Ha nem bírja ki majd estig akkor meg kell váljak tőle és tényleg nem marad más alternatíva mint az S4.
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget. Nehéz szülés volt de végül megszületett. Elindultam az S4ért majd megvettem a Z-t
Kicsit (na jó nagyon) paráztam tőle de eddig okésnak tűnik. Amitől a legjobban tartottam/tartok az akkuidő, eddig úgy tűnik h talán elég lesz, de ezt még nem merem kijelenti így 1,5 nap után, meglátjuk... Sebesség meg pöpec. Lehet h nem napi 600 de én személy szerint semmi különbséget nem láttam a kettő között gyorsaságban. Csak az a fránya szenzoros visszahívás és némítás hiányzik :s nem létezhet erre vmi app? Ja és még vmi: most vagy én nem emlékszem már jól az S3-am hangjára jack csatin keresztül vagy a Z tényleg mocskosúl jól szól? Meglátjuk ha belaktam és beáll az akku bírni fogja-e, meg milyen hülyeségei jönnek elő
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
SkyS1gn #4309 üzenetére
Igen a design sajnos s3/4 esetében majdnem olyan botrányos mint az anyaghasználat. Persze ez szigorúan saját vélemény nem trollkodás akar lenni.
Kamera: Volt pár hónapig Xperia Ionom, annak határozottan tetszettek a képei. Kíváncsi lennék a difire ilyen szempontból a Z és az Ion között. Ha azt szintet hozná az nekem már bőven elég lenne. Nehéz szülés lesz ez
Playen van 1-2 fizetős kamera progi. Nem tudom jelenthetne-e javulást a gyárihoz... vagy csak egy új firmware... mondjuk egy következő frissítéssel...
4.2-ről am lehet vmit tudni a Z esetében? Gondolom lesz csak h kb mikor?
-
Stevenstyle
senior tag
Sziasztok!
A Z tulajdonosok tapasztalataira lennék kíváncsi. Nemrég adtam el az S3-at csak nagyon nem tudok dönteni, hogy Z vagy S4. Sikerült többször is megtapiznom pár percre mindkettőt, de ez után csak még jobban elbizonytalanodtam. Végig olvastam mind az S4 mind a Z topikját, az világos, hogy egyik sem tökéletes (bár tökéletes készülék szerintem sosem fog születni), mindkettőnek vannak hibái és előnyei. Lehet, hogy nekem nincs szemem, de mindegyik (több helyen is néztem mindkettőt) kiállított Z kijelzője amit láttam szerintem teljesen rendben van (legalábbis számomra). A teszt alapján én teljesen másra számítottam, mondom ezt amoledről váltva. Az S3/4 szoftveres okosságai közül igazából csak a fejhez tartással kezdeményezhető (vissza)hívás és a telefon lefordításával történő némítás ami hiányozna (igaz ezek nagyon). A többi nekem felesleges, a telefon nagyrészt munkaeszköz.
A felület folyamatosságáról igazából érdekelnének a tapasztalatok, mert a kiállított és tapizott S4-ek és a Z-k között (tudom, hogy kiállított példányok nem mérvadóak ezért is kérdezem itt) nem nagyon láttam különbséget. Pici röccenést sikerült produkálnom a próbált Z-n és S4-en is. Volt WPH 7-es telóm is , ilyen szempontból az nálam máig az etalon, az S3 viszont amit fél évig nyűttem ilyen szempontból komplett katasztrófa volt, főleg energia takarékos módban. Ez is érdekelne, hogy mondjuk érezhető-e hasonló stamina módban vagy a stamina csak a zárt kijelző mellett fejti ki a hatását?
A másik nagy kérdés és ebben a fórumot böngészve eddig az S4 vezet nem kicsit az az akkuidő. S3-hoz tudok viszonyítani. Szerintem az átlagos használatnál jobban nyűvöm a telókat mivel nekem ez az egyik legfontosabb munkaeszközöm is. Ez úgy nézne ki, hogy kb reggel fél, 1 óra zenehallgatás úton meló felé (BT fülessel), meló közben sok telefon hívás, közben állandó 3G kapcsolattal és 15 perces mail szinkronizációval (szintén munka miatt). Meló után szintén fél 1 óra Zene esetleg közben egy kis böngészés. Hazaérve csak Wfii és mail szinkronizáció. Ilyen használat mellett az S3 kb éjfélig max éjjel kettőig bírta.
Ha kibírná a Z estig ilyen használat mellett az már nekem megfelelne.
Az összeszerelés minősége és az anyaghasználat egyértelműen a Z felé billenti a mérleget (már az S3 formájától és anyagától is a falra másztam, de számomra az S4 sem jelent jelentős javulást, a Z-től ilyen szempontból oda meg vissza vagyok).
Az ip 55 57 egy jó pont, de nem mérvadó.
A frissítésekről nem tudom van-e valakinek vmi infója, itt a két topikot végigolvasva nekem az jött le, hogy ebben azért a Samu sokkal jobb / gyorsabb. Bugokkal találkoztatok? minden érdekelne.
Végezetül a kamera is érdekelne, hogy ti akik nap mint nap használjátok, hogy vélekedtek. A feltöltött S4-es képek nekem nagyon tetszenek, a Z ebben nekem gyengébbnek tűnik, de mivel nem vagyok fotós akinek sas szeme van illetőleg nem is nagyon értek hozzá így jól jönne a segítség. Külön dedikált fényképezőm nincs, így olyan mobil kellene ami azért vállalható képeket csinál, ha elő kell kapni ha van vmi alkalom (ebből a szempontból az S3 nekem tökéletes volt).
Ja igen azt láttam, hogy az előlap és a hátlap is iszonyat gyűjti az ujjlenyomatokat, erre lehet szerezni vmi olyan fóliát ami kevésbé gyűjti (pl vmi matt történetet)?
Persze minden más vélemény érdekelne, pozitív és negatív is egyaránt. Bocs a sok kérdésért, de itt kevésbé tűnnek elfogultnak az emberek mint az S4 fórumán (persze lehet, h tévedek, de ez az első benyomásom).
Persze nekem kell döntenem, de egy kis segítség tényleges tapasztalatok alapján jól jönne, ha már ennyi pénzt kiadok egy telefonra.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PayPal
- Windows 10
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 5
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest