- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
Croft-21 #16112 üzenetére
Némi irónia volt.Ezt olvasom már az nvidia topikokban is hetek óta,hogy a 4890 nem is vga hanem egy csoda.35%-on megy a ventije még játékok alatt is és 75 fok fölé nem megy a hőmérséklet és hasonlók.Meg olyan olcsó,hogy nem is értem hogyan vehet valaki másmilyen vga-t.
-
Henk
veterán
válasz
Croft-21 #16094 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel mire tényleg megjönnek a dx10.1 gamek akkor biztos jobb az ati,főleg ha meglesz addig ez a kártyád.Amiket felsoroltál játékokat azok közül az assassin's creed ami az ati-nak jobban kedvez,de a 275-el is jól játszhatóak ezek a gamek.A 4890-et nem ismerem,de a 4870-et próbáltam és az hangban és melegedésben elmaradt a 260-tól.
Bár lassan egy hónapja azt hallom,hogy a 4890 a legjobb kártya a világon.Minden vga-t lealáz legyen az cf vagy sli is akár.Halk,nem melegszik,ingyen van,a képe utánozhatatalanul tökéletes.Most már én is gondolkodok rajt,hogy ezt a sz@rt lecserélem egy 4890-re és végre tökéletes lesz az életem.Na majd még gondolkodok rajt.
Szuperboci: én 260-ból még nem láttam passzív hűtésűt mert azért ahhoz nagyon melegszik,hogy venti nélkül elbírja egy borda. -
Black-core
aktív tag
válasz
Croft-21 #16105 üzenetére
Mielőtt döntenél annyit szeretnék mondani,mondjuk tudom ez már nem változtat,és nem is szeretnék változtatni a döntéseden.Na én szem előtt tartanám azt is hogy a gtx ben még menyi tartalék van.Szerintem nagyon durván meglehet húzni.Legalábbis én az enyémet 795/1230/1595 re tudtam felhúzni az alap 590/990/1296-ról.Ezt szerintem mindenképpen vedd figyelembe.Egyébként még a fizikai számolások miatt is választanám mert egyre több játék physx támogatással jön ki.De az ATI-nál meg a dxna ez már a te döntésed csak a tuningra szerettem volna felhívni a figyelmed
Remélem segítettem valamelyest
-
Zájec
veterán
válasz
Croft-21 #16100 üzenetére
például amit én is meg zed1983 is vett az is jó választás... ::
40k-ért kapsz egy "régi" 192sp , amiben van még anyag rendesen , jó a hütése és a tuningja is.. én csak pislogtam mennyit ment az enyém...
nem piskóta ez az elsö referencia hütö sem.. van benne anyag... hüvös is.. -
zed1983
őstag
válasz
Croft-21 #16094 üzenetére
Sztem plusz 2-3k különbségen kár fennakadni 60k környékén...
mint ahogy az is mindegy, hogy melyiket választod, egyik játékban a GTX másikban a 4890-en jobb egy picit, te tudod, hogy inkább melyik játékkal játszol, de figyelembe kel venni azt is, hogy az Ati megoldása időt állóbb (dx10.1), míg az NV-nél van PhysX, mi nem tudunk dönteni helyetted, csak segíteni a döntésben, talán még ami befolyásolhat az a fogyasztás/melegedés -
Henk
veterán
válasz
Croft-21 #16088 üzenetére
A 275 nemrég jelent meg,lehet,hogy később adnak ki abból is oc változatokat.Vagy az is elképzelhet,hogy van már csak nálunk nem kapható még.Mikor a 285 megjelent abból is csak az alapórajeles verziók voltak,ráadásul 2-3 gyártótól lehetett beszerezni.Aztán egy ideje kapható már az oc azokból is.
TTomax: nem azt mondtam ha valaki most vesz gépet akkor milyen cpu-val tegye,hanem ha már pl. 2 éve q66-ot használ akkor eddig kihasználta e az előnyeit vagy ha akkor vett volna egy magasabb órajelű duo-t akkor melyikből profitált volna többet.Kb fél éve vettem a mostani procimat és gondolkodtam akkor,hogy quad-ot veszek viszont nem érzem eddig úgy,hogy bármi hátrányát szenvedtem volna,hogy ezt vettem.Ha meg holnaptól minden game csak 4 maggal üzemel akkor lecserélem arra,de még nem érzem olyan égető szükségét.Ja és egy core i7-re váltás sajnos nem csak egy proci cseréből áll,hanem ha a lap és a ramok árát is beleszámolom nem biztos,hogy annyival többet hoz mint amennyivel többe lenne.Hangsúlyozom most a meglévő cuccokról beszéltem,nem egy új gép építéséről. -
TTomax
félisten
válasz
Croft-21 #8147 üzenetére
Nekem mindkét radeonom ez volt,máshogy nem fértek volna el CF-be semmi gond nincs a turbo modullal,éppen elegendö levegöt szállit,és cserébe hangtalan mert nincs kerete,nyugodtan megveheted.KB 37 fok volt IDLE egy 12-es ventivel ezzel kb 45 fok és terhelve is kb 10 fok volt a difi a 12-es javára,ettöl független böségesen elég volt a turbo modul is...
Jut eszembe,nem értem milyen egy darabrol beszélsz,ezt csak igy lehet kapni párban,2x80mm... a lamellák közé kell a lábait beszurni és a láb végén van egy kis karom,hogy ne csusszon vissza...beszerelve igy nézett ki...
[link]
[link]
[link]
[link] -
Speed®
titán
válasz
Croft-21 #8147 üzenetére
TM szerintem gagyi, de elégnek elég (minimális huzat kell az S1nek). Egy 12es jobban szellőzteti a MEM\VRM\FET részeket is, mellesleg tartósabb megoldás, és főleg halkabb. Sőt, valszeg olcsóbb is, 1k alatt lehet szerezni..
De elég pörgős az AccS1/S2 vagy a G92 topik is ennek a témának, nem?
-
TTomax
félisten
válasz
Croft-21 #8141 üzenetére
Az teljesen rendben,a legjobb VGA hütö,és a 8800GT-re rá is megy...járt már a kezemben igy összerakva...egy 12-es revoltec vagy noctua ventit gyogyits rá gyorskötözövel és meg leszel vele elégedve.. még van egy két dolog amire kell borda,érdeklödd meg a topicjában mert nem csak a GPU-t meg a memokat kell hüteni...én ha jol emlékszek én még félbevágott memoria bordákat is láttam azon ami a kezemben volt,hogy mit hütött azt csak sejtem...gondolom a VRM-et...
-
Laraxior
titán
válasz
Croft-21 #8101 üzenetére
Tényleg szép
Még a 8800GTXnél is szebb -
ImI87
őstag
válasz
Croft-21 #7965 üzenetére
Na ezzel baszakodtam én is, és tényleg a physx miatt van.
Úgy lehet megoldani, hogy driver telepítés közben, mikor megaka a csúszka, akkor feladatkezelőben leállítod a physx telepítőjét, így a driver végigmegy, és kiírja, hogy telepítés sikeres, restart, blablabla....
Újraindítás után meg fell kell tenni külön a physx-et, és ennyi........ -
Beowulf_78
addikt
válasz
Croft-21 #7284 üzenetére
Volt már ez a cikk linkelve.
Az a legnagyobb baj hogy sokat akar kaszálni az nV, és kapkod...ezt a 216SP-s változatot ki kellett volna hagyniuk. Főleg így hogy Novemberben állítólag jön az 55nm...bár én pont ezért kizártnak tartom a novemberi debütálást. Mit fognak csinálni a legyártott 216SP kártyákkal? A kutyának se fog kelleni ha itt lesz az 55nm.
-
Godefroy
senior tag
válasz
Croft-21 #7020 üzenetére
Felbontásfüggő mennyivel gyorsabb.
Én 8800 GTS-t cseréltem 260GTX re +12 pénzért 1hete.
Még elvitték 40 ért a 8800 ast (tavaly 70 volt).
Kisebb felbontásokon alig van sebesség különbség (kb 10% 1280 ig).
Szerencsére 1600x1200 amin én használom kb +30% a sebesség és halkabb a venti mint a 8800GTS-é.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest