- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyberpunk
félisten
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #13416 üzenetére
Nem fogalmaztál világosan akkor...mert nem derült ki mire írod.
plejik: Reméljük nem is lesz.
Azért vettem meg inkább ezt a 285 helyett, mert abból indultam ki mennyire jól megcsinálta annó az nV a 9800 GX2-öt...az elején ott is voltak kissebb problémák, de megoldódtak. Eredmény? A mai napig is el lehet adni egy GX2-öt 50k-ért!
Kurvára tartja az árát, mert nagyon erős, még mindig, és DX9-be enyhe szűréssel a GTX280-at is képes legyőzni. Lehet a 295 nem ilyen lesz, de én ebből indultam ki. Ati 2 magosát a 4870 X2-öt csak a legvégső esetben vettem volna meg. 1920x1200 felbontáshoz nekem igényem a csúcskártya. 1680x1050-hez tuti megtartottam volna a GTX 285-öt. Fölösleges lett volna a csere, még úgy is ha megéri.
Meg aztán...285 90k volt..ez 102k. Tehát ez a kártya +12k-ért jóval hosszabb távú befektetés, mint a 285. Ez is "vezér" gondolat volt bennem a cserénél. Persze azért tegyük hozzá azt is hogy rosszul ritkán sikerül döntenem. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #13393 üzenetére
Nekem se hinném hogy lesz Core I7-re váltás.
Gázszámla kurva sok lesz Januárban, Februárban, és nemakarok túlköltekezni. Csak is addig amíg a "takaróm ér". A mai világban ez az egyik legfontosabb szempont.
pigatt: Tettél fel új rendszert? Melyik driver van fent?
Mert új rendszer+új driver az alap...ha akkor is fenáll a problem akkor majd visszatérünk rá.
-
slett27
addikt
válasz
Laraxior #13390 üzenetére
Most néztem meg, hhogy a Chieftec 600W-os tápomon van 8 pin-es tápcsati.
Szerinted ? Ez azért erős, nem ?
Itt ülök és szemezek a Zotac-al már 1 napja, mondom honnét tudnék hétfőig szerezni egy 8 tűs tápcsatit. És lőn világosság.... nem baj, elég jól ismerem a gépemet.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #13388 üzenetére
Te tudod...
Így hogy Xp 64bit alatt faxán működik, már nem vagyok annyira türelmetlen a Vista megoldását illetően. Azon túl hogy év végén jött egy új Bios a Maximus Formula-hoz. 4870 X2 PCI-E problémát oldottak meg vele, és feltételezem hogy nekem is ezzel van gondom. Feltettem már a new bios-t, de Vista-n még nem néztem. Majd ma du. megnézem.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #13376 üzenetére
Szvsz. van 50%. A 80%-ot sokallom, bár ha a 260 SLI teljesítményét veszük, aminél többet tud a kártya minden tesztben, akkor még akár a 80% is reális lehet.
Akkor fake pedig nem lehet. Eltérés lehet majd az általam mért eredményekben, de a túl nagy különbségben kételkedem. Ráadásul pont azért linkeltem ezt a tesztet mert ezek általában korrekten tesztelnek.
Az a másik hogy sikerült az XP X64 SP2 installálni, a driver is tökéletes, szóval elképzelhető hogy 2 részre fogom bontani a 295 tesztet....lesz egy mostani DX9 (32bit-64bit) és a későbbiekben egy DX10. -
Henk
veterán
válasz
Laraxior #13275 üzenetére
Én tudok adni a 260-ról képet ha kell neki.Amúgy szerintem jó rá mert teljesen egyforma a nyák.Csak a 280-on több a memó meg a vrm.A TR hűtő is kompatibilis mindkettővel mert a bordán kivan képezve a 280 hűtéséhez a hely,de ha 260-ra teszed akkor ott nincs mit hűteni.(asszem oldalanként egy memónál és 3 vagy 4 vrm-nél a levegőben van a hűtő)
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #13241 üzenetére
Hát figyu mostanában elég jó áron adják az XFX-eket. . .szinte meglepően jó árban vannak.
Gainward,ASUS nem is beszélve mondjuk BFG,EVGA sokkal drágább. . .
Az XFX árban köépkategória lett. (hálisten)
Hátulütője a mindössze 2 év gari.Mellesleg le lehet venni a hűtőjét az XFX-nek. . .a GTX260 black edition-nek biztos.
Itt nem tűnik úgy,mitha le lenne matricázva a hátulja.
Simán szétkapták. -
-
engusz
veterán
válasz
Laraxior #13228 üzenetére
Meg merem kockáztatni, hogy jobb lesz, mint a stock cooler. Különben nem nagyon lenne értelme kiadni. Igaz, az AC-nál már láttunk egy-két érdekes húzást, főleg az Xtreme hűtők kategóriájában. Gondolok itt arra, mikor pl. a G80-as hűtőkre megjelentek ezek a szörnyek, közben meg már rég piacon voltak a G92 megoldások is.
-
-
válasz
Laraxior #12949 üzenetére
Ebben az esetben természetes a csere!
Mr. Maffia: első hsz-e a topikban a 12922-es volt, azért írtam én is.
Beowulf_78: jó, akkor keressük meg hol gyorsabb, úgyis jön a hétvége, én benne vagyok!
A fánkot pedig szeretettel várom, alap órajelen, legyen 5 vagy 10 perc, mondjuk én nem a furmarkot használom, hanem a gpu caps viewert.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Laraxior #12873 üzenetére
Hát azért azt az órajelet ne vedd készpénznek. Ha már olyan 750/1600 körül megy stabilan, az igen jónak fog számítani, még nem (lehetnek) elég jók a chipek ehhez szvsz. De 1-2 hónap és biztos érkezni fognak tömegestől a feszemelt OC-s GPU-k, akkor viszont lesz ereszd el a hajamat
Mennyiért lesz a 285?
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #12701 üzenetére
Korrigálom magam, valóban nincs 699.6-os beállítás csak 702-es összekevertem a 669.6-al.
Tehát a gyártók a gpu-t tényleg úgy állítják ahogy akarják,de ezek szerint csak a gpu-t.Az a vicces,hogy az XFX-nek december óta rágom a fülét,hogy javítsák ki a honlapjukon az 1440mhzs shader órajelet 1404-re mivel az a valós de sajnos vagy nem igazán akarnak hinni nekem vagy játszák a hülyét.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #12701 üzenetére
A gyári órajelek sincsenek mindig kerekre belőve.
A 700-nál pont jól jön ki mert asszem 669.6 vagy valami ilyesmi,jó ez már elhanyagolható tényleg.Az XFX szerint például a ramok 2300-on mennek holott 2304 a valós érték. . .
Plussz az 1404-es shader órajel fölött az ennél magasabb gyári órajel is "véletlenül" 1458mhz. . .amit a rivával is be lehet állítani.
Ezek szerint még a gyártók sem tudják kerekre belőni őket mindíg. -
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #12698 üzenetére
Látom ez most sok tuningos embert érzékenyen érintett,jó ez az én privát véleményem volt, nem kell egyetérteni és a vizet sem kell fel kapni.
A valós órajeles részt viszont tartom nincsenek szép kerek számok.
Nem bevallom nem hallottam még róla. . .de ez azért lehet biztos mert nem is vagyok az a hatalmas tuningos így nyilván szükségem sem volt még rá,hogy tudjak róla.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12674 üzenetére
GDDR5-ös Vramal még 256 biten is nagyobb a sávszélesség mint egy GDDR3-as 2000 MHz-körüli effektív órajelen 512 biten
Arról nem is beszélve hogy állítólag a GDDR5-ös technológiának valahol 6 GHz körül van a legnagyobb órajele.
Példa HD4870 512 MB 3600 MHz (effektív) 256-bit = 115 GB/s memória sávszélesség. És ez még csak 256-biten mi lenne 512-biten
Meg persze az 512-bit bonyolultabb nyákot kiván amineg drágább az előállítása. De szerintem a következő időkben meg fognak jelenni ilyenek is (most már csak GPU kell hozzá)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laraxior #12613 üzenetére
Jelenleg kettő DX10.1 játék van. Jövőre jön egy tucat. Ebből csak három van előre bejelentve ... a többiről csak megjelenéskor fog kiderülni, hogy DX10.1, mert az AMD azt akarja, hogy az emberek ne olyan technológiát lássanak a DX10.1-ben aminek a támogatásáért meg kell küzdeni, hanem egy életképes ipari szabványról legyen szó aminek a támogatása teljesen világos és nélkülözhetetlen.
-
Speed
addikt
válasz
Laraxior #12424 üzenetére
Hát azért az 1,6v-t meg kell gondolni mert ott már terhelsé alatt is felmelegszik a proci, bár nem azt mondom hogy nem lehetséges meg kell nézni és max egy procid bánja
Mi anno jéggel tesztelgettünk 1,7v körül és nitróval 1,8v környékén
Ha veszel egy új lapot és van merszed kölcsönadom a potomat, nameg persze ha tudsz ott debibe jeget szerzni de szerintem lenni kéne valahol -
Speed
addikt
válasz
Laraxior #12413 üzenetére
Hát igen a lap is korlát meg nem tom hogy hogy néz ki a hűtésed a vga-n mert azért az se mind1 ahogy mondtad is hogy mit hűtesz rajta. A VRM az a tápellátásért felelős és szerintem a kari hátsó részében fészkel, de nem árt hűteni ugymint a gpu-t és a rammokat
Nahmeg a jobb lap is megdobná a dolgot de attól ugyebár még a vga nem fog jobban menni, szal csak a hűtésen kell fejleszteni
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #12379 üzenetére
Ezt nem gondoltam, csak nekem ez lenne jó.
Persze, akkor már a kutyának nem kéne a GTX280... Viszont ha 100k fölött megy majd a GTX285, akkor elég sok vásárlót veszíthet az NV, mivel az ár még mindig nem versenyképes.
Viszont, ha a GTX260 -at lejjebb húznák, és a GTX280 -asok is olcsóbban mennének, lenne egy árrés, amibe betudnák illeszteni a 285 -öst. Ez lenne a legjobb, mert akkor az AMD is csökkentené az árakat, méghozzá drasztikusan.
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #12373 üzenetére
Ja az így szuper ha nem lenne tápom, de a nyáron vettem 15-ért az enyémet azt most nem lehetne eladni, szarér-se
, aztán ugye ha most veszek tápot ,nem akarok abba a hibába esni,hogy kicsi lessz, tehát 700w fölött gondolkodom, ki tudja milyen étvágyú szörnyeket fognak még kiadni jövőre?
Lauda (#12381)
Jön a quad iscsak az ünnepek miatt, kicsit nehezen ment a lebonyolítás, sajna én meg most megyek melózni.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #12379 üzenetére
de hová engednék még le a 280 árát?akkor elméletileg a 260-nak is lejebb kellene mennie.
szerintem marad ott ahol van és 1xcsak eltünik a boltok polcairól.persze addig is mindenki aki ilyet akar venni az az ujabb 55nanosat fogja keresni.
az a baj ezzel a 285-el hogy aki eddig 280-at akart venni az vett már magának. nem hinném hogy mondjuk te vagy Tthomas lecserélné a saját jó tuningos kártyáját erre a plusz 10%-ra amit te is simán ráhuztál. -
válasz
Laraxior #12339 üzenetére
Gondoltam, hogy ilyesmi lesz. Lehet tényleg.
Én is reggel hatig nyomtam megint a gémet, nem tudtam abbahagyni egyszerűen, olyan vagyok, mint a mosott szar....
Buldozer99: valamelyik topikba képekkel linkelték hogy kell beállítani a rivatunert, de nem emlékszem hol olvastam. Mindenesetre próbáld meg így, elvileg mennie kell: RivaTuner alapok
Na megtaláltam: [link] Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest