- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #6827 üzenetére
Az RV670 az R600 csökkentett csíkszélességű és javított változata... eredetileg az jött volna ki R600 néven, legalábbis ATi szerint... 80nm nem volt a tervben. Az RV670 igenis sok pénzt hozott az ATi-nak, az R600 meg katasztrófális volt... a G92 meg nem tudom hogy jön ide, az, hogy az nVidia annyira szánalmas, hogy a kártyáit több néven is kiadja arról nem tehet a G92... persze az egy butított G80, csak 65nm-en... de kisebb felbontásra nagyon jó, a 8800GT pl. egy nagyon sikeres kártya volt.
Én Corsair HX1000W-ot, vagy más durva 1KW-os tápot vennék SLi GTX-280-hoz.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
MPowerPH #6827 üzenetére
"GeForce GTX 280 SLI requires you to have a 800 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system. That power supply needs to have (in total accumulated) at least 55 Amps available on the 12 volts rails. "
"For Triple SLI we used an Enermax Galaxy 1000 Watt PSU (review here), which was perfectly stable including a massive system overclock. 75 AMPs here on the 12 volts rail is nothing to be ashamed about."
mod: fogyasztás SLI:
* PC in Idle = 197 Watt
* PC 100% usage (wattage gaming Peak) = 530 Watt (SLI)
* PC 100% usage (wattage gaming Peak) = 749 Watt (3-way SLI) -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #6790 üzenetére
Részben egyetértek veled, mert itt jó sokan nem látják a fától az erdőt... és élnek a maguk kis álomvilágában (eleve nem értem minek kell szeretni ennyire egy céget, mikor az meg nagy ívben szarik a fejére...) de te is írtál hülyeségeket... a HD4870 ventije már 40%-on elviselhetetlenűl hangos... igaz, hogy hatásos (idle tényleg 40 fok, load meg max 60) de ezt ki bírja ki? Mint egy 800W-os porszívó olyan a hangja... aztán te a 60%-ot már remélem csak viccből írtad.
Ott már hajszárító, illetve 1500W-os porszívó filling van.
Az R600 is mint architektúra jó volt, ma is annak a szíve van az RV770-ben, de maga az R600, mint grafikus mag/illetve VGA csúnyán megbukott... hibás volt pl. benne az UVD, tehát a HD filmeket egyáltalán nem ő számólta, hanem a CPU... illetve az árazás is katasztrófális volt... 8800GTS 320MB-al volt kb. egyszinten, de +30-40%-al drágább volt és sokkal többet is fogyasztott... (GTX-280 igaz mégtöbbet eszik, de cserébe gyors is)
Félreértés ne essék, nem az nVidiásokat védem, én nem tartozom egyik táborba sem, a nőket szeretem... csak te is írtál 1-2 hülyeséget...
-
Iron Funeral
őstag
válasz
MPowerPH #6790 üzenetére
Az 1.4 milliárd tranzisztort nézhetnéd éppenséggel úgy is mint egy mérnöki remekművet, annó az nv40 is bő tranzisztor fölényben volt az r4xx-el aztán mégsem vinnyogott senki, hogy a gonosz envé milyen ördögi kártyát csinált azzal a sok tranzisztorral, biztos szellemet idéznek vele... ha megemlítetted a fogyasztást, és a 4870x2-vel hasonlítod a gtx280-at minden másban akkor fogyasztásban is megtehetnéd... Jut eszembe, miért volt az nv40 rosszabb az r420-nál(és a klónjainál) meg a g70 az r520-nál? clock to clock teljesítményben mindkét esetben az nv volt előbb, hol van itt az "x1900-ig lemaradás" dolog? mindegy ezeknek semmi köze a G200-hoz, csakúgy mint a 4870 gpu vrm meg mittudomén milyen hőfokainak sincs
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
MPowerPH #6653 üzenetére
"Mivel eddig csak ati -m volt, így nem nem jött be, csak csalódtam"
Ezt írtad, ezek a saját szavaid.
Semmi gond. De ezek után menj majd az Ati topikba a GTX-eddel. Mert Ezek után REMÉLEM innen senki se fog segíteni.
Érdekes emberkék járnak erre valóban. De mivel te mint "érdekes emberke", a 4870 topikot látogasd inkább, és ott kérdezgesd milyen lehet az 55nm GTX, ne itt indíts Ati flame-et.
Bár ha pihenni akarsz pár napot, csináld csak.
Bizonygatod itt a 4870 erejét, mégis GTX-et akarsz. Nevetséges vagy.
-
TTomax
félisten
válasz
MPowerPH #6666 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni az RV770 és a Crysis viszonyát....nekem előtte egy 4850CF-em volt,de ha 5méter kötéllel húztam akkor sem kaptam +8fpst,szép kis mese ez csak marhaság,rángathatsz te azon akármit akkor se fogsz minimum 20% teljesítménytöbbletet kapni,ne is fárassz ilyenekkel... ha valaki akkor én húzogattam a radeonokat... nem hiszem hogy sok emberkétől láttál te ilyen CCC-t 4850-el... [link] szép is lenne ha 30fps-röl kis húzással 38-at kapnék...ráadásul az uj radeonok pont a szűrös teljesítményben domborítanak,hiába veszel le mindent LOW-ra akkor sem fogsz több száz FPS-t kapni,nem úgy mint a GTX-eken...
-
Bluegene
addikt
válasz
MPowerPH #6653 üzenetére
igen ez elég érdekes tévhit itt, hogy nem húzható a radeon, ha mégis akkor nem gyorsul, miért nem gyorsul? uramisten! OMG
én 12%-ot tudok húzni a 4850-esen és crysis gpu testben 29-ről 32 fps-re nőttek a számok(kerekítve), most akkor honnan veszitek hogy nem gyorsul, ennyi erővel ezt mi is mondhatnánk az nvidiára
-
Beowulf_78
addikt
válasz
MPowerPH #6642 üzenetére
Bármikor odaállok a húzott GTX260-al a Radeonod ellen.
Bármiben!
Szóval zagyvaságokat ne beszéljünk máááá.
Hol mérted ahol kiderült, hogy egy szénné húzott 260-at megaláz a te húzott kártyád?Erre nagyon kíváncsi lennék. Mert játékok alatt, pont a Radeon az ami a tuningtól alíg gyorsul fps-ben.Ellenben a 260-nál egyenes arányban növekszik az fps is. Meg aztán a megtépett 260-ak simán hozzák a 280 teljesítményét alapon.
A 4870 meg egy 280 között zongorázni lehet a különbséget. Biztos Keldor is azért adja el a 4870-et, mert kurva jó.
GTX280-at vesz....amivel elégedettebb lesz.
-
_Warrior_
tag
válasz
MPowerPH #6642 üzenetére
itt második bekezdésben írja, hogy 10%-al gyorsabbnak bizonyult a ref. GTX260 a 4870 ellenében. Húzva meg pláne...
"the Radeon HD 4870 is in fact competing with the GeForce GTX 260 in performance. Nobody expected that, well I certainly didn't ...
Now even if overall performance of the 4870 would be say 10% slower" -
Drawain
csendes tag
válasz
MPowerPH #6642 üzenetére
Ha rám gondolsz, én csak a Gainward dual slotos hűtőjéről nyilatkoztam. Ennél a második ventillátor nem szabályozható, fix fordulatszámú és hangos (tudom potméter... de én nem szeretnék a gépházba nyúlkálni ha játszani akarok). A kártya egyébként nekem nem engedett 50% alá szabályozni ventit, így minimum 2500on pörgött.
Természetesen a hőmérsékletekkel ilyen hűtési teljesítmény mellett nem volt gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dacia topic
- Google Pixel topik
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asrock Phantom Gaming OC - RX7900XT 20GB /Garanciális! - Újszerű/
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest