- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- MIUI / HyperOS topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #12379 üzenetére
Ezt nem gondoltam, csak nekem ez lenne jó.
Persze, akkor már a kutyának nem kéne a GTX280... Viszont ha 100k fölött megy majd a GTX285, akkor elég sok vásárlót veszíthet az NV, mivel az ár még mindig nem versenyképes.
Viszont, ha a GTX260 -at lejjebb húznák, és a GTX280 -asok is olcsóbban mennének, lenne egy árrés, amibe betudnák illeszteni a 285 -öst. Ez lenne a legjobb, mert akkor az AMD is csökkentené az árakat, méghozzá drasztikusan.
-
MPowerPH
félisten
válasz
biggamer #12359 üzenetére
Tudnátok segíteni? Előrendelésben van 4db GTX285 -ösöm, csak nem vagyok biztos benne hogy elég lesz e Full HD -hez...
És nem tehetek róla hogy ilyen gazdag vagyok....
GTX295 milyen árban lesz kapható, és kb. mikortól? Mert arra számítok, hogy pont a GTX295 miatt az ATI csökkenti az X2 -es árát.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #6840 üzenetére
Azért abban reménykedek, hogy 1kw elég lesz 5 év múlva is.
Hosszútávra tervezek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #6828 üzenetére
Az szép, mondjuk várható is volt. Akkor még egy 850W -s Corsair vagy CM se elég neki. Vagyis éppen elég.
Én magamnak egy CM M1000 -est néztem ki, bár nem tervezek ekkora szörnybe befektetni.Ez már nem a módosított GTX260?
-
MPowerPH
félisten
Nálam az elfogadható érték onnan jön, hogy eddig mik voltak a tapasztalataim. 1950XTX és a 2900XT hűtője elviselhetetlenül hangos volt, a 8800GTX is hangosabb volt, és a GTX200 -as hűtők is hangosabbak. Ezt mind tapasztalat. A 4870 se csöndes, de el lehet viselni a többihez képest.
Én ilyen megközelítésből néztem.
Igen, az R600 részben elcseszett, volt hibája bőven, és nagyon magas volt a fogyija is.
DE!!! A tudását tekintve nagyon is jó volt, és fejlettségi szintet tekintve is messze a rivális gyártó kártyái fölött állt. De az ATI kicsit elszámolta magát, mert rossz korban adta ki.Nem lehetett ott se kiaknázni a kártyában rejlő lehetőségeket, mivel a játékipar az NV útját választotta, ami sokkal primitívebb, de használhatóbb, egyszerűbb, és olcsóbb volt. De nem véletlen, hogy a R600 architektúráját vitték tovább a RV770 -be, javítva annak hibáit, és kicsit a mostani igényekhez is igazították. Én inkább az RV670 -t nevezném borzalmasnak. Nem volt jó irány az ATI -tól, csak arra volt jó, hogy egy kicsit kompenzálja a veszteségeket. De nem véletlenül nem ezt az architektúrát vitték tovább.
De ez elmondható az NV -nál is, csak ott a G80 vs. G92 esetében. G80 nagyon jól sikerült, ellenben a G92 -vel, amit nagyon elszámítottak. Már már nevetséges volt a 8800GTS 512 és a 9800GTX....Valaki megtudja nekem mondani, hogy ha GTX280 SLI -t akar az ember összeállítani, milyen táppal érdemes belevágnia? Gondolom mezei 620W -s nem elég, és itt már a 12V -s ágak is számítanak, nem?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Petya2900XT #6808 üzenetére
Tetszik a nickneved.
Én egyáltalán nemszídom az NV -t. Nagyon jó VGA -k, de az ATI -t én többre értékelem.
Na, nem rondítok tovább itt, bocsi ha valakit megbántottam. -
MPowerPH
félisten
válasz
Iron Funeral #6799 üzenetére
Nézhetném, csak ezzel a lehetőségek tárháza kimerült.
The End.
Ezen a vonalon nincs tovább... Köv. kártyába hányat raknak? 2.2 milliárdot?
Röhelyes....
Csak ti fényeztek, az NV nagyon jól tudja hogy szarban van, amiből nagyon nehezen tud kievickélni.
Nem a clock to clock teljesítmény számít, mert az függ az architektúrától is. Itt az abszolút a fontos...Amúgy a hőfofokat azért írtam le, mert mindenki azt terjeszti, hogy mennyire melegszenek a rivális kártyái. Na, tegnap olvasgattam kicsit a topic -otocat, és onnan szedtem ki az adatokat. Laraxiol írásai nagyon sokat segítettek, stb... A 80C -t 100% -os RPM -en is innen szedtem. Nem magamtól találtam ki.
Az X2 -es meg amennyivel erősebb, annyival fogyaszt többet is. Sőtt, átlagolva kilehet számolni, hogy teljesítményhez viszonyítva alig fogyaszt.
De nem akarok veletek vitázni, mert csak egy nézőpontról tudjátok megközelíteni a dolgot.
Majd meglátjuk mi lesz, mert elvileg 2009 első negyedévére igérik az új szériákat.És igen, nekem az speciel rosszabb a helyzet, mert az ATI -k drágultak.
Nektek meg jó, mert olcsóbban kaptátok az NV karitokat.
-
MPowerPH
félisten
Na, ami itt folyik azt nehéz szó nélkül megállni...
Azt még megértem, hogy egy Nvidiás topicban elfogultak az emberek, de hogy még vakok is, és álomvilágban élnek, azt nem. Igen, jó kártya lett a GTX260 és a GTX280 is, ez nem vitás. Igaz, az Nvidia számára inkább siralom, mert a tervezett árnak csak a 70% -a alatt tudják értékesíteni a gtx -eket, máskülönben a nagy fanatikusokon kívül a kutyának se kellenének. Mikor megjelent az ATI/AMD rivális újítás, a GTX280 dupla annyiba került mint a 4870, és a 4870 CF -ben majdnem 2* rávert a GTX -re egyazon áron. Erre az Nvidia kényszerből árat csökkentett, az ATI meg árat emelt! És még így is vitték a 4850 és 4870 -eket mint a cukrot. Sajnos piaci kimutatást nem tudok felhozni, de valószínüleg a vga piac megoszlása az átlaguserek körében az ATI/AMD oldalára dönti a mérleget, elég nagy százalékos különbségben. Tehát így megvilágítva a piacot kiderülhet, hogy az Nvidianak hatalmas bukta a GTX, az ATI -t meg a HD4000 -es széria húzta ki a szarból. Abból a szarból amit nem is ők okoztak, mert mindent összevetve az R600 is nagyon jó fejlesztés volt, csakhát az Nvidia agresszív politikája miatt nem tudott érvényesülni. Az 1900 -as szériáig az Nvidia az ATI mögött volt, az 5000 -es széria volt a legnagyobb bukta. Szóval az 7000 -es széria után jött az, hogy a játékfejlesztőket kell megvenni, és nem normális kártyákat piacra dobni. Ezzel az R600 sakk-matt -ot kapott, pedig alapjában véve sokkal modernebb, korszerűbb megoldás volt mint a G80, és főleg mint a G92.
És a mostani GTX -ek se nagy durranások, izomból mennek, lásd 1.4 milliárd tranzisztor... Na de, ezt nem lehet a végletekig fejleszteni, mert megvannak a korlátok. És ezeket a korlátokat az Nvidia már erősen feszegeti, míg az ATI még a felét se használta ki ezeknek. Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor bizony tetemes az ATI/AMD lemaradása, mert a GTX280 egyenlőre 1 GPU -s szinten befoghatatlan. Nem is érdemes 2GPU -s VGA -val összehasonlítani, vagy mégis...Mikor születtek az X2 -es és CF -es tesztek, a driverek messze nem voltak rendesen kiforrva, mondhatni az volt a rendszer leggyengébb láncszeme. Mostanra azért már sokat javítottak, és az újabb játékok mindegyikében(1-2 kivételtől eltekintve) nagyon jól müxik a CF, nem igen lehet kivetnivalót találni benne. És ez az új driverek megjelenésével csak javulni fog.
Beszéltek itt a melegedésekről, meg a hangról. GTX280 --->100% -os venti, 80C gpu. Plussz kiegészítő ventik rágányolása.... Hangzavar(volt szerncsém). És csak azt hallom, hogy az ATI vga -k kazánok, és hangosak.
De kérem, 4870 -em van, tapasztalatból mondom. 2D -ben 100/200 -on 900 -as(teljesen hangtalan) ventifordulat mellett 42C a GPU, a többi 40C alatt van.
3D -ben 800/1100 -on használom, itt 60% -os fordulatot használok(valszeg elég lenne a 45% -is, de jobb szeretem a hűsebb a vga), így a VGA GPU 60C fölé nem megy, a legmagasabb érték a VRM, ami 65C -s. És viszonylag alig van hangja, főleg az eddigi kártyáimhoz képest. Nem kell plussz venti, és nem kell max. furdulatra húzni semmit, nem kell füldugót használni.
Szóval most még az Nvidia nyeregben a GTX280 -al a felhasználók irányába, de ez csak pünkösdi királyság. Minél újabb ATI driverek jelennek meg, annál biztosabb lesz az X2 -es stabilitása is.(mert ugye erőben messze a GTX280 felett van). Így az NV további piaci részesedést fog bukni.
A köv. szériában pedig az ATI elkezdheti kiaknázni az alkalmazott technologia előnyeit, és a fejleszthetőségi lehetőségeit. Még rengeteg kiaknázatlan lehetőségük van az NV -vel szemben. És ez lesz az NV veszte is, mivel még ha 55nm -en csinálják is, elképzelhetetlen, hogy jelentős teljesítménytöbbletet tudnak elérni. Max adnak a VGA -hoz külön tápot, meg integrált vízhűtést, mást nem nagyontudok elképzelni.Szóval legközelebb akkor jövök(remélhetőleg), ha megjelenik a HD5000 -es széria.
Mondjuk az még megeshet, hogy kipróbálok egy GTX260 -at, de 4870 mellett nem látom sok értelmét.
Na, bye! ....és ne emésszétek magatokat, nem fog fájni. -
MPowerPH
félisten
válasz
Beowulf_78 #6652 üzenetére
Amúgy te vagy az, aki tényleg mindenhol felpörög és írja a hülyeségeit, hogy az ATI -k nem reagálnak a húzásra FPS -ben. Na, ekkora hülyeséget.
Próbáltad már? nem...
Nem kell itt magasztalni, az új Catalystokkal rengeteget gyorsultak...
És én azzal a szándékkal jöttem ide, hogy megkérdezzem, hogy a GTX280 -asok mennyire jól húzhatóak.Erre kérnék egy válszt, pls, de nem tőled. Mert valszeg az lenne, hogy a GTX280 húzva alázza a 4870 X2 -őt is.
Én addig nem kritizálok semmit, ameddig nem látom élőben mit tud. De itt tudok a tesztekre támaszkodni, és abból egyértelműen az ellenkezője jön le annak, amit te mondasz.
Bakk, ne már te akard megcáfolni pc -s oldalak összehasonlító tesztjeit.
Asszem nem lesz GTX -em, már látom milyen emberek tartoznak ebbe a táborba.(tisztelet a kivételnek.) de éljetek csak a tévhitetekben. -
MPowerPH
félisten
Ne hagyjálmározzz... Bocs, a ramokon 250MHz -t húztam, a gpu -n meg 60MHz -t.
810/1150 -en próbáltam meg a gyári 750/900 után.(na jó, proci kapott +1000MHz -t
)
Nem értem, ti egyfolytában fikáztok, még egy db -t se láttatok élőben ketyegni. Hogy lehetnek valakik ennyire elvakultak?
Bakk, Nvidia készül a saját temetésére.
-
MPowerPH
félisten
válasz
laragirl83 #6660 üzenetére
Értem. Még nem próbáltam, de akkor hanyagolom a 64bit -es Vistat.
Bluegene: Anyiból nem tévhit, hogy tényleg nincs bennük akkora tuningpotenciál, mint a GTX -ekbe. Leszámítva a 4850 -t, mert abba azért van kraft. Sajnos a 4870 az már alapból hegyezett, bár a diamond kártyái 950MHZ körül ketyegnek. Na, olyan frekin már a GTX280 -at is befogja, a diamond állítása szerint.
-
MPowerPH
félisten
válasz
laragirl83 #6657 üzenetére
Miért mondod?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hunter2 #6654 üzenetére
A húzhatóság miatt. Az nálam lételem. Mondjuk most ígértek nekem egy Diamond 4870 -t, az meg 4* olyan jól húzható a válogatott chippek miatt mint a simák. Csak az ára valszeg magas(majdnem GTX280), és még nem biztos, hogy tudnak hozni.
Igen, látom, kösz a linket. Csak ez is zsákbamacska lehet, ki tudja mit bír...
És én nem azt mondtam mint ti a 4870 -re, hogy szarok a GTX260 -ok. Szó sincs róla. Teljesítményben minimális a különbség a 2 kártya között, de azért van. Jó VGA a GTX, és van benne tuninglehetőség.
GTX280 -ok ebben hogy jelekednek? -
MPowerPH
félisten
válasz
Beowulf_78 #6647 üzenetére
A tesztek mást mutatnak.
Akármelyik tesztet nézem mindegyik a 4870 -t hozta ki győztesnek, csak nálatok van máshogy.
De gyere csak. Beletolok még egy 4870 -t azt meglátjuk mit tud.
Amúgy ezt se tudom, hogy honnan vetted, én csak 50MHz -t húztam a GPU -n,100MHz -t a ramokon és átlagban 8FPS -el kaptam többet Crysis alatt. Szóval nem értem ezt a nem reagál a húzásra dolgot. Jó, biztos nem 3DMark 06 meg Vanage -vel kell játszani, mert abban az ATI sehol nincs, de az csak erőfitoktatás. Had ne linkeljek be már teszteket külföldi oldalakról is. Neked se volt még radeonod, honnan tudod?
Nem értem, érdekes emberkék járnak erre. Keltik itt a kártya rosszhírét, azt még közelében nem volt egynek se.
GTX260 -ból melyiket érdemes venni? Ami tuti, hogy tuningos darab.
-
MPowerPH
félisten
Mennyire tuningolhatóak a GTX260/280 -as VGA -k? Pontosabban játékok alatt ez mennyi FPS -t hoz nekem?
(nem 3DMarkozok...)
Én 4870 -et vettem, mivel jobbnak találtam, és pár gamet leszámítva üti a GTX260 -t, de sajnos nem tudom rajta kiélni magam. Tuningpotenciál az 0, és nekem ez hiányzik. Viszont az is nyilvánvaló volt, hogy a 4870 minimális tuningal, még mindig ugyan olyan erős, mint a GTX260 szénné húzva. Ennek okát egyenlőre nem értem, talán a GDDR5 lehet a kulcs.Amúgy nem tom miért mondjátok, hogy hangos és melegszik, nekem a gyári hűtővel idleben 40C a GPU, 1200RPM -en, loadban meg max. 58C, ekkor már kicsit lehet hallani, hogy dolgozik a venti, de bőven elviselhető.
Mit lehet várni a GTX260/280 -tól 55nm -en? -
MPowerPH
félisten
válasz
MiszterBean #30 üzenetére
Ez amúgy a játékfejlesztőkön is múllik. Mert ha tényleg elkezdenének igazi DX10 -es gameket írni, az Nvidia pofára esne. Viszont amíg ez nem történik meg, addig sajnos el kell viselnünk azt, hogy hátráltatják a játékfejlesztést.
Itt egy csini link, talán ez lesz az Nvidia veszte:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Gurulunk, WAZE?!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Filmvilág
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest