- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
gr.bence
aktív tag
nekem sokan azt mondták hogy elég ez az FSP táp......láttam már gtx 280-ast meg quad procis rendszert is itt neten forumba FSP BlueStorm II..........
az a baj hogy én is vennék jobb ramot csak ennyi a keret.......
esetleg ha iponról tudnál ajánlani egy jobb tápot max 18ezerig....mert én már nemvágom......
előre is köszönöm
-
Motion_Blur
félisten
Nekem mindig felbőg, és valszeg 100%-ra. Amikor fixálva volt 40-re, akkor 105 fokon kiakadt a rivatuner, így meg 80-82 fok környéke játékok alatt. Lehet, hogy csak az enyém ilyen forrófejű
tikadani: X2 jobb, bár néhány játékban, bizonyos felbontáson a 280-as jobban teljesít (Warhead, FarCry2)
-
Speed®
titán
Valós, "friss árak" és a hírdetés is uppolva volt. Gari érvényesíthető, ez a lényeg.
Akinek névre szóló tréfás számla kell, az meg vehet kiskerben 130+ért ha akar..TTomax
Ha valamennyire már ismered az értékrendszerem és tudod, hogy a trémárkokat semmire sem tartom ha egy VGA megítéléséről van szó, akkor miért hozod fel érvként? Hogy megnevettess? Sikerült
Mellesleg ha feltétlenül elemezgetni támad kedvem, halkan megjegyzem, hogy (egyrészt a DM06 érdektelen ebben a kategóriában), kemény 10%nyi előnye van GPUscoreban a (jelenleg!) 60%al drágább kártyának. OC nélkül eszelős 20%
Szerintem némi objektivitást próbálj belecsempészni a dologba, ne vakulj el -
TTomax
félisten
Megtaláltam az eddigi 2db kékhalálom okozóját...ami nem más,mint a rivatuner automata ventiszabályozása.... ezért volt az ,hogy csak pár ora jaték után dobott kékhalált...eddig XP-n nagyon szépen ment a ventiszabályozás 64 bites vistán viszont nem...és hát rángatva elég kevés a 25%-ös ventifordulatszám,ugy hogy akinek 64bites pistája van az figyeljen oda....
(#8013) Speed(R)
Hagyjuk ezt,hogy ki tuningol és ki nem aki itt kérdez és ilyen kaliberü kartyákat vesz meg itt nyomul az igen...
A gtx-ek eladási statisztikáját pedig nem a HD4870 hanem a HD4850 "rontja"
Továbbá,hogy mit teljeseit egy 4870...hát... ajánlom figyelmedbe pl Ezt az eredményt,ahol egy rommá huzott QX-el sem tudták utolérni az én alaporajeles eredményem...,ugye kitünik a kb 10%-os GPU score difi... ezzel szemben... egy GTX260 bizony bizony QX nélkül behozza az én alaporajeles 280-am alig 5%-ra huzok el... tudom ez csak egy teszt,nem lehet vele játszani,gondolom ez lenne a következö érved -
-
ImI87
őstag
Nekem sincs bajom a ref-fel, csakhát lehetne rajta moddolni......
Talán az a legnagyobb gondja, hogy a ház hátolján túl kicsi a rés a távozó levegőnek. Hagyhatták volna az egészet nyitva, nem csak ilyen kis vágásokat kellett volna tenni. Így a fele keresztmetszet "kárbaveszik". De mondjuk ezer éve ilynek a karik, csak azt nem tudom, miért....... -
ImI87
őstag
Azt még én sem láttam itthon, de nekem nem is tetszik, mert túl nagy, és nem viszi ki a meleget a házból. Ergó az is befűtenei a többi cuccnak. Érdekes, hogy semelyik gyártó nem csinált ezekhez......
De lehet azért, mert úgyis hamarosan jön az új változat, talán majd azokra lesz v.mi jó. (nemtom a nyákon lesz-e v.mi különbség.......)
Viszont én kitaláltam a tutit.
Egy teljesen hasonló szerkezet kellene, mint a referencia, csak nem 2, hanem 3 slot-os kiadásban. A legtöbb user úgysem rak mást közvetlenül a VGA alá, és ennek eléggé hátul van a ventije, szal mondjuk egy hang- vagy tuner-karitól még kapna levegőt. A 3 slot-osba beférne nagyobb borda, magasabb venti, így a borda több hőt tudna leadni, és a venti meg több levegőt tudna fújni, akár halkabban is.
Mondjuk SLI tulajoknak nem lenne jó, dehát áldozatok mindig vannak. -
-
ImI87
őstag
A 178.13 van fent, de nem vagyok vele kibékülve pont a vissza(nem)vétel miatt.
Lauda: Hát lehet lesz egy kis balhé az éves villanyszámlakülönbözet megérkezésekor, mert a tavalyi gép a felét sem ette a mostaninak.
Q9550 3,8-on, meg GTX260 vs E6750 3,5-ön meg 8800GT.......
És a gép naponta 12-14 órát megy.
Anyámék majd leveszik a fejemet ......... -
luciferk
senior tag
-
ImI87
őstag
177.41-gyel tökéletesen ment.............
Egy csepp áram sem veszett kárbaDe nem is a fogyasztás miatt érdekel (persze az is hasznos), hanem a hőfokok miatt. 40% ventivel, 2d módban 41fokos, perf. 3d módban viszont 55.
És nem mindegy, hogy mennyire fűti tele a szobát.
Amúgy mióta jó gépem lett, relatíve sokat fogyasztó alkatrészekkel (GTX260, Q9550), már nagyon érezhető a gép hőtermelése.
Ez abban nyílvánul meg, hogy 2-2,5 óra intenzív játék után már számottevő a szobahőmérséklet emelkedése (4-5 fok).
Igaz kis szobám van (8 mˇ2), de azért mégis.....
Lehet azért drágultak meg most a hardverek, mert az árba már bele van kalkulálva a téli fűtés is. -
ImI87
őstag
"Erről van szó kéremszépen!" by Crysis Warhead
DJ Dekko: bár nem vagyok szakértő, de az összehasonlítás olyasmi lehet, mint a GTX280 vs HD4870X2. Ahol műkösik rendesen a SLI, ott a 9800GX2 gyorsabb lehet, ahol meg nem, ott a GTX260 lesz előnyben. Amúgy szvsz hőtermelés meg támogatás miatt is jobb választás lenne a GTX260......
-
boogie84
veterán
MotoGP 08 2008. október 03.
Brothers in Arms: Hell's Highway 2008. október 10.
Far Cry 2 2008. október 24.
Command & Conquer: Red Alert 3 2008. október 31.
Fallout 3 2008. október 31.
Call of Duty: World at War (CoD 5) 2008 november 11.
Need for Speed: Undercover 2008. november 21.
Tomb Raider: Underworld 2008. november 21.
Grand Theft Auto IV 2008. november 21.
Tom Clancy's EndWar 2008
Mafia 2 2008Fable 2 Ismeretlen
Diablo 3 Ismeretlen
Haze Ismeretlen -
AdamMcKraken
tag
ez is megtörtént, tuti a pcie csatit dugtaam rá, mert nagy betükkel rá van írva a kábelte h pcie1 meg 2, h a hülye is tudja
, ja és kipróbáltam az átalakítóval is!!!!!! most h mondod ezt el is felejtettem mondani, már az átalakító csak egy 6osra alakítja.. kipróbáltam csak a 6al, aztán a 6os átalakítóval, és a 8assal is!!
Attól tartok h a kártya lesz hibás..és akkor vissza kell vinnem, amit csak hétfőn tudok, addig meg ott áll 400ezer forint a sarokban asemmire....
-
gr.bence
aktív tag
köszönöm válaszod.......
tudnátok olyan lapot ajánlani ami jó ehez a konfighoz és nem kurva drága mert max 250-em van rá..........
lényeg
proci Q9550
gtx 280 (zotac vagy gigabyte)
vinyó 250-500Gb (mert azt tudok szerezni)
4Gb ram min800Mhz de inkább egy olcsobb 1066Mhz-es
táp azt olvastam elég lenne egy 520-as de én inkább 600-ast veszek.....biztos ami biztosköszi előre is a választ
-
-
schwartz
addikt
Everest-el. Nalam Vista64 + Det 177.92 Beta-val nem mukodik az energiatakarekos uzemmod.
B](#5202) Abu85[/B]
Nehéz már meggyőzni a fejlesztőket a PC amolyan extra befektetést igénylő támogatásról ... egyszerűen nincs pénz a piacban, így nincs értelme erőforrást pazarolni ráEzt nehez megemeszteni addig mig minden otthonban van legalabb egy PC. Konzol is van?
-
bim
veterán
nem kutattam árak után.ez egy ugyanolyan kiskerár mint amiért bárki tud venni.és rendes gari/számla van róla ami számomra elég fontos...
ImI87: érdekes nekem nem melegszik annyira a 4870-em és az alap ventivezérléssel használom.26%-35% között megy .igy sem éri el a gpu a 75 fokot.én ezt nem tartom melegnek.hangban nem tudok és nem is akarok nyilatkozni hogy egymáshoz mérten milyen a két kártya.
ami abban a topikban megy az egy vicc.félreértés ne essék ahol sokan vannak ott ilyen lesz a légkör függetlenül attol milyen márka.én ezért nem jártam a G80-ba sem.1x kérdeztem melyik driver javitaná a crysis textura hibáit aztán nagy kuss volt a válasz. persze a kinek hány pontot nyom a démárkban az nagyon menő volt... -
Beowulf_78
addikt
Gondolom nem számlásan, hanem fél áfás megoldással.
Ne vegyük már alapul. Nekem nagykerből van a BFG 260 OC-m de én már emelt áron 69k-ért jutottam hozzá.
Lehet az is hogy pont akkor vetted, amikor a ft erős volt, és ezért vetted annyiért, ha esetleg nem fél áfásan jutottál hozzá. Szóval a pillanatnyi árak egészen más tükröznek mint amennyiért te vetted. Számlásan pl az Aqua Comp.-nál ami olcsó boltnak számít, pont tegnap kérdeztem az árakat. Sapphire 4870 62k, sima GTX 260 71k, Gigabyte GTX 280 96k. Kb. ezek a reális árak bolt szinten...PH-s bazárokban lehet olcsóbb, de az alapvető különbség az kb. ugyanannyi. Ezeket az olcsóbb bolti árakat mondanám alapárnak.
Ráadásul az árcsökkenésből semmit se fogunk érezni, mivel a ft folyamatosan romlik leginkább fleto ténykedései miatt, jobb helyzett nincs kilátásban, főleg ha a STRABAG "ügy" részleteire is fény derül. Így Q4 felé közeledve, pedig folyamatosan alapban is minden gyártó emelni fog a karácsony miatt. Tehát nem hogy olcsóbbak lesznek a kártyák, hanem a mostani áraknál is drágábbak. -
Beowulf_78
addikt
Nézd...én eléggé sokat szívtam G80 GTX hűtőcserével, sok pémzembe volt, és ugyanolyan lett mint előtte volt.Max. 2-3 fokot javult. Jelenleg nincs jobb mod. hűtés GTX-re mint a gyári...max. a wasser meg a HR03. De egyiksem jó megoldás nekem.
Nem szabad cserélni a gyárit.A paszta cserét megcsinálom..mert gondolom nem MX2 pasztával van bekenve gyárilag.
_core: Lehet teszek oda egy ventit én is..megnézem javít e valamit.
-
pisti88+
senior tag
Átalakítóval szerintem indulnia kéne, az ágakon leadott feszzel lesz itt a problem ,esetleg nincs kéznél egy olyan táp ami egy ágon ad le feszt? Azzal kéne megpróbálni a dolgokat, ha azzal sem indul akkor tápcsati baja van, és szerezni kell egy olyan tápot amin van minimum 2 tápcsati, ezek rendszerint bővíthetőek 8-ra ha szükség van rá!!!!
-
_core
aktív tag
Nalam a kovetkezo keppen szabalyozza a ventit a kartya:
72C-ig 40%-on alapon jar
73C-nal 41% itt kezd beindulni a ventillator
78C 50%
82C-83C-nal mar 57-59%-ra kapcsol Furmak alatt.
Jatekok alatt amik le is terhelik jobban altalaban 79-80C megy fel a hofok: Crysis (2x elsimitassal ment 1.21 patch-al), MOHA (max graf). Kiprobaltam a Witcher nevu jatekot kivancsisagbol mivel itt szoba kerult es ott "csak" 68-70C-ig melegedett a kartya.A mereseknel mint latszodik is emelt orajelel ment a GTX 260. -
Beowulf_78
addikt
Akkor már hárman vagyunk BFG tulajok a 260-as szériából!
Lassan de biztosan gyarapodunk. Ha kész lesz a logout, akár többen is lehetünk.
Nemsoká jön az egyik barátom is (hét közepén)....XFX 260 XXX-el.
Nekem asszem 4db tápcsati van a tápomon. 2db 4pin-es, és 2db 8pin-es. Többek között ezért is van létjogosultsága a tápcserének, amiből ha jót veszel 4-5 évig simán bírja. A 30-30-40k-t meg ha visszaosztod 4-5 évre, az éves 6-10k költség visszaosztva. -
Pipó
őstag
Nekem a nagyobb testvére van, de a minimum nálam is a 40% (720 körüli fordulattal). Ilyenkor van visszavéve 300/100-ra. Rájöttem, hogy itt a visszavétel nem olyan gyors, mint mikor valami utils programmal visszavesz 2D-re válta, itt (gondolom mivel áramköröket kapcsol le a bios) el kell telnie egy kis időnek (kb fél perc) Vista 64-en a 177.41-et használom, mert szerintem a 83-as alatt a visszavétel sokszor nem történt meg.
Néha ezen is figyelem, hogy indokolatlanul vált fel 602-re, de legtöbbször kis idő múlva először 400-ra (low 3D), majd 300-ra veszi vissza magát.
A GPU-Z-t le lehet úgy tálcára tenni, hogy mutassa a hőmérséklet/órajel értéket, vagy csak az a kis kártya motívum látható mindig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest