-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
FB-n most láttam egy 2017-es rsv4-t ami pályázás közben összetört...
Ugye nem mike az?
-
ath
senior tag
laptopon nézve hallatszik, hogy lent a térde. engem is érdekelne, hogy a gumi ilyen jó, vagy ő lóg le túlságosan a motorról, csak azért hogy leérjen a térde (valószínűtlen), de az, hogy 9 fokban így megy tényleg meglepő.
Kolondrum: szerintem egy ötös még legalább beleférNE, ha nem tudnánk hogy közlekedsz és szereted csavargatni a bajszát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mennyire tudod elhúzni a lánckeréktől? 4 mm-től cserélni illik, ha szemre jó is.
Az én vasamra is egy olcsó Regina láncot rakott fel anno a Suzuki márkaszerviz még az előző tulajnál, az is nyúlik rendesen - viszont teljesen egyenletesen. Mikor vettem a vasat akkor 3e km volt a láncban (az első egynegyedénél volt a feszítő) most a 15e km után (ebből 12 nálam) már a 3/4-énél tart a feszítő. Karácsony után megvettem a DID-et az új kerekekkel, de amíg ki nem múlik teljesen a Regina, addig nem teszem fel őket. Még egy 4-5 ezret simán kinézek belőle, mert a lánckerekek szemre jók.
szerk: az enyémet kb. 2-2,5 mm-el lehet elhúzni hátul a lánckerékről.
-
zgospel
őstag
Hülye kérdés következik, de ha egy picit is okosabb leszek a kapott válaszok után akkor már megérte.
Szóval itt van a Schaaf gyerek legújabb videója ahogy 9 fokban valami hegyi szerpentinen koptatja a lábtartókat, ránézésre ugyanolyan könnyedséggel mintha 35 fokos kánikulában tenné. Bridgestone S21 R gumik vannak a motoron amivel megy.Na most én kb 3 hete olyan 12-13 fokban voltam kanyarogni, és nekem bizony érezhetően csúszkált az eleje is, egy nagyobb fékezésnél még be is blokkolt az elsőkerék egy pillanatra. 1 héttel később amikor már 18-20 fok volt egyáltalán nem csúszkáltam ugyanazon a szakaszon, teljesen stabilan fordult a motor és teljesen magabiztos tapadásom volt. Az én gumim Pilot Power 2CT, 2 évnél egyik sem öregebb.
A hülye kérdésem pedig, hogy lehet hogy 9 fokos hidegben ő (látszólag) egyáltalán nem csúszkál én meg majd összeszarom magam hogy el ne taknyoljak?
1, Csúszkál ő is csak sokkal ügyesebb motoros, én meg balfasz vagyok és még rá is parázok minden apró csúszásra?
2, Ennyire jó gumi az S21R?
3, Én nem melegítem fel rendesen a gumijaimat és ezért csúszkálok (ördögi kör)?
4, Egyéb?
-
demars
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ezt szomorúan hallom

Az "új" bőr cuccom is Probiker.
A szar minőség mit takar? Nem véd eléggé egy esésnél vagy pl cipzár szétmegy használat során? Nem mindegy
-
Lajkó
őstag
Ha vennék nyárra egy ilyen kabit a nadrágjával, akkor nagyon mellé nyúlnék?

Nagyon ócsóba lenne... -
freelanced
addikt
Sziasztok ! Nem tud valaki esetleg Suzuki GS 500-at ( 35kW-os modellt ) eladót, megbízható helyről? Ismerős, barát bármi? Nem kell hibátlannak lennie, csak tudjam mi a helyzet vele, és ne kelljen zsákbamacskával küzdenem...
Amennyiben esetleg nem engedélyezett az ilyesfajta kérdés, kérem a moderátorokat, hogy töröljék, köszönöm!
-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Mindenképp a gyári színt akarod? Nem nézne ki jól valami más szín vagy minta a motor többi részével?
(#82974) tboldi az a kérdés nem oldódott meg teljesen. Rendeltem ebayről egy konzolt, de benéztem és kicsi lett. A másikat mi hegesztettük, de az meg elgörbült mert felütött utassal a hátsó lengővilla.
-
Hasidom fényezéssel elzavartak. Kicsi, de a fő gond a színkód. Marad szürke. Hm.
-
Xaels
félisten
Ez ízlés kérdése. Gondoltam rá, hogy elviszem és metál fényt kap egy sötétebb, gyöngyház hatású pirossal. De nekem tetszik ez is. A kút nem az enyém, sőt itt igazából semmi sem az enyém a motoron kívül.
(#82971) tboldi bent az asztalon. Van egy konzolom amit a sárvédő alatt lehet felfogatni, de most a háttámlára rakom fel. Úgy nem lóg ki sehol.
-
Xaels
félisten
válasz
Polemius
üzenetére
A szivacsok nincsenek felrakva, mert szét van a kárpit szakadva. Majd felpattintom vizsga előtt, kelleni fog azt mondták.
A kipu bontóból van, elég trágya állapotban van, de vizsga után úgy is visszarakom a másikat. 100k-ért volt múltkor egy patent állapotban, de most az nem fért bele. Ha elmegy a kawa akkor talán.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ha valami stilusos es szep...
Ez nagyon-nagyon messzire vezet.Menjunk vissza a reneszanszig, amikor az emberek felszisszentek, ha nem fotoszeru festmenyt lattak meztelen, homoszexualis, joltaplalt puttokkal, akik epp nem kurtak egymassal a keresztrefeszitett jezus mellett? Akkor az volt a szep.
Vagy andy warhol, basquiat. Eleg meredek dolgok voltak szepek akkoriban.Egy jo pelda: En inkabb megyek egy tw 125 el, vagy van van 125 el, ybr, vagy cbr helyett, meg akkor is, ha az elobb emlitett motorokhoz csak egy gumigyar gyart abroncsot, gyenge, olyan, mintha nyakcsapagyas lenne a motor, annyira elbaszott a gumimeret, holott homokos tengerpart sincs a kozelemben, hogy lefullaszam abban, egy gavaller indulasnal figyelmen kivul hagyott nem cv karbi miatt. Inkabb, mint egy hetkoznapi unalmas motorra raulni.
Raerek egy mindennapi a bol b be motorra rarohadni, ha mondjuk napkitores lenne, vagy az oroszok, kina es eszak korea elnyom par atomot. Addig a hasznalhatosag nalam nem a legfobb szempont, (mindig is sportmotorjaim voltak) plane nem olyan motornal, amit keprol nezegetek.
Mert az is eleg messzire vezet, hogy milyen felesleges dolgok vannak a vilagban...
Egyszeruen ahany ember, annyi izles. Nem tudod megmondani, hogy mi a szep. -
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Mindegyik gép csak fotózni jó, ezekkel terepezni áh, felejtős vállalkozás lenne.
Egyiknek a blokk alatt és előtt megy a kipufogócső, pillanatok alatt gajra lehet vágni.
A másiknál az első villa rugóútja olyan rövid hogy a második nagyobb bukkanónál akkorát ütne azonnal lenyelnéd a fogad. -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Izlesrol teljesen feles vitatkozni.
De latom nem te leszel a motorepito egyhaz fopapja

Barmilyen belinkelt atepitett motornal mar habzik a szad
(nem mintha ez a hornet tetszene nekem, de annyira nem veszes) -
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Attól hogy nem funkcionál szerintem kurvajól néz ki
-
Lajkó
őstag
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Olvastam, de egy Hornet-nél még viccnek is rossz, ha meg komolyan gondolta, erős stíluszavarban szenved, pont mint a linkelt Ducati-s.
Kockagumitól és a 10cm-es rugautaktól nem lesz allroader, de legfőképp scrambler semmi.
Egy két motorépítő egyébként többet utánajárhatna ha már divatgépet szeretne, h mit jelent manapság a stílus, milyen alappal érdemes dolgozni, vagy akinek nincs érzéke, affinitása, az ne próbálkozzon, mert ez lesz a vége. Csomó beleölt pénz, idő, majd egy láthatóan szétszekálás után megírt, fxomakkorazegészbe hirdetés.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Sclambler.
Van offroad mindenbol...

-
runner 125
nagyúr
Ez mi a fax?

Amúgy nem crossgumik vannak rajta?
-
Chrys_
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

wetteronline.de, elég jó. Sajnos az eső meg is érkezett, az előbb volt egy durva zivatar felénk.
-
baboss
őstag
-
Pocee
senior tag
helló fiúk,amióta nem voltam 27000 hozzászólás lett...motoroztok is vagy csak beszélgettek róla?

remélem meg van mindenki aki volt. -
baboss
őstag
-
Tarill
őstag
hát jó ha ez ilyen akkor ilyen
az előzőm inkább sárga volt elég határozott ragacsos olajos ahhoz képest ez semminek tűnik 
-
HSM
félisten
válasz
Tarill
üzenetére
Pont ilyet fújtam ma reggel rá. Hogy vizes meg tejszerű passzolom, de ez fehér színű direkt, az tuti. Nekem mondjuk jó sűrűnek tűnt, sikeresen belegurítottam a palackot a sietségben a papíromba, amivel a gumit szoktam védeni a felesleg spray-től, szval volt szerencsém így közelebbi kapcsolatba kerülni vele míg letakarítottam a palackot.

Miután "bejárattam" már inkább szürkés színű. Eddig tetszik, pedig direkt jó keveset fújtam, mert tervben van a motormosás hétvégén... -
-
Tarill
őstag
hy. motul road plus c2+ láncsprét ki használ? vettem ma egyet de valami vizes tejszerű cucc jön ki pedig úgy felráztam h a kis golyó összeverte a flakon alját
ez normális vagy valami állott szart kaptam? :/ -
Xaels
félisten
[link] youtube link. Szerintetek is kell egy új relé? Azt hittem az előző is ledes volt, egyébként a hátsók is működnek.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
GS500-at hajtok én is, de javítási kérdésekben Persuader topiktárshoz kell fordulni - az enyémmel szerencsére semmi komoly gond nem volt még az együtt töltött 12 ezer km alatt.
-
Horvi
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Bogyó bá'-t várd meg neki olyan vasa van. Biztos tud segíteni.
-
Hol adnak nekem olyan ezüst festéket ami egy az egyben festhető alapozó nélkül és mennyiségre annyi ami kb 4 apró rozsda foltra elég? Főleg a gondot a kis mennyiségben látom.
-
Topiccsendőr
addikt
-
zgospel
őstag
Én teli tankkal indultam Budapestről, végig M5-ön mentem a pályáig, és ott azért kajál a motorom, továbbá a délelőtti program kevésbé volt tempós, úgyhogy délután 2-3 körül kellett tankolnom. Utána amit beletoltam az már kibírta a délutáni tempósabb menetet illetve a hazautat is, kb a tank fele fogyott el amíg hazaértem.
A pálya mellett 100 méterre van egy Dallas kút. Nagy választék nincs, van gázolaj meg sima 95-ös azt annyi, és kártyát nem fogadnak el, csak KP (2017-ben...).
Én személy szerint mindig próbálok OMV-nél 95-ös maxxmotiont tankolni, vagy ha nincs OMV akkor a MOL-nak a 100-as Evo Neo benzinjét, de sajnos egyik sincs a közelben.Fingom sincs hogy a Dallas kút 95-ös benzine milyen minőség, én személy szerint talán egy kicsit "vallási" okokból is szoktam ragaszkodni az OMV drágább benzineihez és nem annyira örülök ha mást kell bele töltenem, de ezt érzéseken kívül nem tudom semmire, legfeljebb arra alapozni, hogy nekem a téli 5-6 hónap állás alatt sem romlik meg soha Maxxmotion.

Illetve a benzinkút részéről elég nagy kihagyott ziccernek tűnik nekem az, hogy ott van mellettük egy versenypálya ahol minden nap motoroznak és autóznak, ennek ellenére nem árulnak 100as prémium üzemanyagot. Aztán fene tudja, lehet hogy az a 95-ös amit árulnak valami marha jó cucc, csak nincs ráírva semmi marketingszöveg ezért mi halandók nem tudunk róla

-
zgospel
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Még nem jelentkeztem mert előbb el kell intéznem a szabadnapot, de egyébként erről van szó, igen. Mivel csak egyszer voltam, nem tudom hogy mindig úgy történik-e, de tavaly amin voltam az kb így nézett ki:
Kezdéskor amíg vártunk még 1-2 később érkező emberre addig felküldött minket a pályára, előtte elmondta gyorsan a zászlókat meg hogy boxba kihajtás előtt legyen fent a kéz jelezve a szándékot, de egyébként nem volt semmi beszéd. Szóval magunkban körözhettünk nyugisan kb 6-7 percen át. Aztán amikor megjött mindenki akkor jött egy kis elmélet.
Elmagyarázta, megmutogatta a helyes lábtartást, hogyan kell ülni a motoron, mennyire kell kiülni, miért van egyáltalán szükség a kiülésre, stb, ez volt kb 25-30 perc. Ez is elég interaktív volt egyébként, kérdésekkel tűzdelve.
Ezután felmentünk a pályára, ő ment elöl, annyi volt a feladatunk hogy figyeljük milyen íveken megy és azt kövessük, figyeljük hogy mikor fékez, próbáljunk mi is ott fékezni, illetve hogy figyeljünk a mozgásunkra és a lábtartásra a megbeszéltek alapján. Itt még nem a sebesség volt a lényeg. Mindig váltogattuk hogy ki megy az instruktor mögött.
Ez volt kb fél óra, utána lementünk, megkérdezett minket hogy milyen volt, megint elmondott pár dolgot (fokozatosan vezette fel és rakta össze az egészet) de már pontosan nem emlékszem, talán itt a fékezés és az ellenkormányzás jött szóba, meg a tekintet hogy hova nézzél. Ez kb 15-20 perc volt, utána megint mentünk fel a pályára.
Ha jól emlékszem itt is először még felvezetéssel mentünk, figyelnünk kellett hogy ő mit csinál. Aztán elkezdett mászkálni közöttünk a pályán, mindenki mögé beállt kis időre, majd amikor kimentünk a boxba akkor elmondta hogy kinél mit látott, ki hogyan mozog vagy hogyan nem mozog, kinek hogyan áll a lába a lábtartón, ilyenek. Volt egy kis megbeszélés, kis frissítő, aztán mentünk fel a pályára megint, itt még kb 40 perc lehetett ebédig.
Ebéd előtt vitt mindenkit 2 kört utasként.Innentől kezdve már csak annyi volt a nap végéig, hogy a létszámnak hála bármikor felmehettél a pályára, ő jött és körözött, ment mindenki mögött pár kört, meg beállt felvezetni mindenki elé 3-4 köröket olyan tempóban, hogy ne tudjuk utolérni, de ne is szakadjunk le, így egyre jobban gyorsultunk. Amikor meg kimentünk pihenni (kb ilyen 20 perces etapokat bírt a társaság) akkor kijött ő is és elmondta hogy mit látott, mit kéne jobban vagy máshogy csinálni.
Viszonylag szűk létszámban, nyolcan voltunk, rajtunk kívül se nagyon voltak a pályán akkor. Illetve egyikünk sem volt még azelőtt soha pályán, és egyikünk sem volt az a merész vagy feltűnően tehetséges motoros. Nekem nagyon hasznos volt, én nagyon sokat fejlődtem magamhoz képest azon az egy napon (eltűntek a majrécsíkok, megtanultam rendesen terhelni a féket, normálisan benézni a kanyarba, meg ilyen alap dolgok).
De én szinte nulláról indultam. Nem tudom megítélni, hogy mennyire hasznos olyasvalakinek aki ügyesebb/tapasztaltabb motoros.A legközelebbire ha eljutok megpróbálok majd valami kis videót is összerittyenteni, már ha engedik egyáltalán a sisakkamera használatát.
Bocs ha TLDR lett.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köpönyeg, például.
De emléxem rá, hogy múlthét közepén a húsvéti 4naposra még nem írtak esőt, de mostmár...

-
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Gőzöm sincs de sokra nem mennek vele amilyen homályos képet ad nekik

-
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hogyne lennének. Időképen 30 napos előre jelzés is van
-
Chrys_
addikt
Héten felkerül az új gumi a motorra, erre két hetes szar idő jön mindennapos esővel és max 10 fokkal, lesz fagy is éjjel :S
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Természetesen vannak olyan motorok amivel keveset mennek, ilyen pl: Supermoto vagy enduró mivel a rajtuk eltölthető idő nem sok.
De az ilyen típusú motoroknál mint az enyém is, nagyon ritka hogy havi szinten 2000 kilométert menjenek.
Meg hát a motorosok 90%-a használja is a gépét nem csak nézegeti.Tegnap baboss csatlakozott hozzánk egy gurulásra, jó kis kört mentünk és még egy fagyi is belefért.
Remélem több motorozást is sikerül összehoznunk a fórumtársakkal. -
bigdady
nagyúr
Sziasztok
2004-es fazer-em rendszámtartója le fog törni, sajna egyik csavarnál elengedett. Van ötletetek honnan tudnék szerezni egy másikat?

-
-Mike-
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Itt, erre jelentkeztél?
www.euroring.hu/auto-motor/motoros-oktatas/Ha kicsit részletesebben írnál, hogy kb miből áll egy nap, az jó lenne.
-
BoB
veterán
válasz
Something_
üzenetére
Eh, majd pár nap múlva letöltöm

-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Spiler tv elő..

-
Something_
őstag
Reklam:
Digirol ugye elkoltozott a motogp.
mytv telenor, havi 1290 ft, barmilyen elofizetessel hasznalhato (en pl telekomos vagyok, bankkartyaval kellett fizetni), huseg nelkul, korrekt a kep teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Marathon (2025)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Jogász topik
- Ingyen és modern rendszerekre szánva tér vissza az Unreal Tournament 2004
- Xbox Series X|S
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Evo 970 Plus 500GB Nvme SSD!
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(3,5 órát töltöttem el ezzel)