- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
Új hozzászólás Aktív témák
-
JóGéza
aktív tag
válasz
gyenesmartin #14292 üzenetére
Melyik rendszerre váltasz?
-
jeni
félisten
válasz
Mind akkus Bosch cuccok?
Az aprón az Egyéb/Otthon,Háztartás/Szerszám
Az apróhirdetésébe fotókkal egybe felrakod és általad gondolt árral kirakod,amelyik garis azt oda írod.
Mik vannak hozzá stb..
doboz,aksi,töltő?
Így majd kiderül kinek mi lenne jó és milyen áron. De nem számíts arra,hogy vadiúj áruk ár-értékeit megkapod majd. Sokan lesznek akik alkudni akarnak rajtuk. Nepperek stb...
Vannak több jó dolgok benne.
Mi az ár elképzelésed?Bosch GSR 18V 90 fúró
GWS 18V 10 sarokcsiszoló
GDS 18V-1000 Akkus ütvecsavarozó
ez is cucc
GBH 18V 26 fúrókalapács
Bosch GST 18V-125 B (06015B3001) - Dekopírfűrész
GUS 12V 300 olló
Ha jól láttam ez az ami vezetékes-ez talán érdekelne mennyi is?
Bosch PEX 400 AE 0.603.3A4.000
GDS 18V 1000 ütvecsavarozó
GKS 12V 26 körfűrész.
4db 4Ah procore
4db 8Ah procore
1db 5,5Ah procore
Bosch GAL 18V-40 (1600A019RJ)[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz
amennyit adnak érte
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Nemtudom hol lehetne ilyet kérdezni.
Van egy pár dísznek vásárolt gépem, szerintetek mennyiért lehetne őket eladni?
Bosch GSR 18V 90 fúró
GWS 18V 10 sarokcsiszoló
GBH 18V 26
GST 18V 125B dekopír
GUS 12V 300 olló
PEX 400 AE excenteres csiszololó
GDS 18V 1000 ütvecsvarozó
GKS 12V 26 körfűrész.
4Db 4Ah procore
4Db 8Ah procore
1Db 5,5Ah procore.
GAL 18V 40 töltő.
Fúró egyik sarkán a gumi kopottas. Egyébként max kipróbáltam. -
domerator
veterán
Na így néz ki belülről... szerintem a páka a tápegységről kap táplálást és nem megy rá a 230V. Érdekes (és hasznos), hogy a burkolat aljába beletettek 2 vaslemezt, hogy nehezebb legyen és a vastag kábelek ne borítsák fel. Nem rossz ez.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
H-Zol
senior tag
válasz
domerator #14286 üzenetére
+1
, de csak ezt a videót találtam , sajnos már mindenki ( nagyon sokan ) videókat csinálnak , néha olyan bődületes videókba botlok , hogy jön , hogy be írjam neki, hogy ha háttal volna Bölcs maradtál volna
Nekem a fő profilom a föld , A tól Z ig , de ez melett sok minden érdekel és utánna olvasok , fórumozok , kérdezek , videókat nézek , na akkor van baj ha egy tudatlan , egy másik tudatlan videóját nézi !! -
domerator
veterán
Hát ez a "teszt" fájdalmas volt nézni... azt se tudta a jóember, hogy a hőlégfúvó bölcsője mágneses és kikapcsolja a fűtést ha belehelyezed... elvágta a tisztítószivacsot, smd kiforrasztáshoz használt folyatószert, ami anélkül is megy, de a pákás kiforrasztáshoz meg nem, ahova pedig kellene... borzalmas.
-
domerator
veterán
Megkérdeztem neked a Lidl ügyfélszolgálatot, nagyon sokan érdeklődtek ez iránt és már a múlt hét végén se volt szinte sehol, ma annyit látott a telefonos hölgy, hogy Balatonfűzfőn van alacsony készlet belőle, de sehol máshol... úgyhogy sajnos tényleg lemaradtál róla...
-
H-Zol
senior tag
válasz
vodrosjozsi #14283 üzenetére
Semmi gond
, gyere át hegesztős topikban [link] , ha van egy kis hajlam , nem nagy ördöngösség , pláne egy porbeles hegesztővel ( oda nem kel gázpalack
) !!
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
vodrosjozsi #14281 üzenetére
Te forasztani , vagy hegeszteni akarsz , mert nagyon nem mindegy
!!
-
vodrosjozsi
addikt
Ha már forrasztás:
Kapu vasalatot szeretnék hosszabbítani forrasztással, milyen gépet ajánlotok?
Tavaly nyáron a görgőket kellett cserélni és az egyik ismerősünk megcsinálta de krva nehéz volt a gázpalack és gondoltam inkább veszek/bérlek egy gépet.
Szóval ha tudtok segíteni akkor a 0-ról kezdjétek légyszi
Muszáj gázpalackost venni?Samsung Galaxy A35
-
H-Zol
senior tag
Nem tudom , hogy , hogy érted a 220v eljutását, a kínai állítható hőfokú kis pákámhoz vannak különböző hegyek , és amikor cseréltem akkor néztem meg , hogy a hegy közepe lyukas és abba jön bele a kerámia fűtő szál amibe gondolom 220v van , de azzal semmi gond mert a 220v sehogy nem tud a hegyhez jutni mert a kerámia elszigeteli !!
-
H-Zol
senior tag
Köszi a tanácsot
, nekem szerintem jó lessz , itt [link] már tesztelték ( amatőr szinten , de jó
) , engem jobban a meleg levegős része érdekel , az is amatőr szinten , sokan így is kívánnak akadva , hogy én miket megcsinálok , fő profilom a mezőgazdaság ( szántás , vetés , betakarítás , egyszóval A-tol Z-ig ) , 1993 óta !!
Ez mellet én húrok faragok , javítok, hegesztek , az akus gépeim aksijait is felújítottam , egyszóval sok mindenre nyitott vagyok !
Hobbim a zseblámpák , és ahogy halad előre a fejlődésük, nem mindjárt újat veszek , hanem a régebbi lámpáim át módolom, ott szoktam többet forasztani !! -
a2d2
addikt
-
jeni
félisten
én a kollégámra hallgatva egy 30 ezres forrasztóállomást vettem.
ESD védett forrasztóállomás
Anno volt hasonló Parkside de az ment a kukába mert nem lehetett vele forrasztani rendesen,igaz 5000Ft-s volt.
Persze a LIDL az egy kombi verzió.
Árban nincs jobb nála,a minőség ezeknél másodlagos.
Jobban szerettem ha külön vannak.
Nem innen vettem,de itt már iparik vannak.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
domerator #14272 üzenetére
Nem baj , így is ha komolyabb hő kell , mint mondjuk egy LED -et cserélek zseblámpákban [kép] , ott ,ott van a képen az öreg pisztoly , rajta van a lámpa tükörje , ott komoly hő igény van , mert a LED panel bent van a helyén , hővezető pasztával a lámpa testére rögzítve és úgy kell a vezetékeket ráforrasztani ( ott nagy hő nyelés van ) de viszont szintén lámpa aku érintkező rugó megkerülése vezetékkel [kép] ide elég a 80W állítható Páka !!
A légfúvó lenne érdekes a Lidl - is ben, mert olyanok nincsen , remélem talál az ismerősöm , majd megírom ! -
domerator
veterán
Ne feledd, a páka csak 40 wattos, szóval komolyabb hőt igénylő dolgokra nem alkalmas. A légfúvó az 700W (mondjuk a felvett teljesítmény), de az rendben van.
Remélem talál az ismerősöd, pénteken a helyi Lidlből az utolsót markoltam fel.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
domerator #14270 üzenetére
Már nézegettem egy ideje ilyen állomásokat ( csak két alis pákám van , egyik állítható hőfokú a másik nem , de azok is rendben vannak , meg egy öreg 30+ éves cinező pisztojom ) , rá is írtam az egyik ismerősömre nállatok , ha talál vegyen egyet nekem ( itt nállunk Romániában nincsen ) !!
-
domerator
veterán
Pénteken vettem egy ilyen forrasztóállomást
Már volt egy amit Aliról rendeltem, de annak a vezérlőegysége egy kis műanyag dobozka, amit fel kell erősíteni valahova mert különben ide-oda lifeg a vastag kábelek végén.
Ez a Parkside állomás váratlanul jó, azt kell mondjam. Tulajdonképpen kipróbálni vettem, de a mai próba után mindenképpen megtartom. Nagyon egyben van, főkapcsolója is van hátul, meg külön kapcsolók a pákának és a légfúvónak elöl, finoman lehet szabályozni a légáramot és minden működik rajta rendesen. SMD-t forrasztottam ki a légfúvóval próbaképp illetve a pákát használtam normál forrasztáshoz. Az SMD gond nélkül ment 420 fokon, a páka is rendben van. Nagyon kellemes csalódás ez a cucc az utóbbi időkben tapasztalt gagyi Parkside szerszámok után. Ajánlani tudom.
Ja, igen, azt kihagytam, hogy még az Aliexpressen is 15-16e körül kezdődnek az ilyen állomások, aminek rendes vezérlőegysége van, de inkább a 20e és feletti ár a jellemző, szóval ez a 15e mindenképp megéri.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
herdsman12 #14267 üzenetére
"Saril" [link] kollégát merem ajánlani ( ő akupakkokat is épít ) , nyugodtan kérdez tölle , nagyon segítőkész !!
-
herdsman12
őstag
Porszívóhoz kellene valami jobb minőségű 18650-es akksi.
Tud valaki megbízható beszerzési forrást? -
válasz
vodrosjozsi #14263 üzenetére
Polcra díszítő elemnek tökéletes. Munkavégzéshez kell egy normális minőségű darab.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
vodrosjozsi
addikt
Ezek a fúrófeltétek mennyire jók?
Oké, 3000 Ft, nem várok tőlük sokat de a fűrész része érdekelne.
Könnyebb lenne ezzel vágni mint kézzel
Samsung Galaxy A35
-
hzsolee
őstag
Ja a terhelő villára gondolsz...
Ez nem olyan. Bár 150w-ig el lehet vele menni. Így egy cellát olyan 35A-ig meg lehet vele nyomatni. Azért így egy naposan még nem égetném el 🤣🤣
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
válasz
hzsolee #14260 üzenetére
Az 500S csak kapacitást mér ( belső ellenállást nem ) , de viszont figyeli az aksik hőfokát ! Azt gondoltam , hogy csináltak már olyan tesztert mint régen volt az ólom savas aksikhoz , hogy össze zartsd a pozitív és negatív részét egy ellenállással és úgy mutatta meg az erejét
!! Azokk a hamis aksik sok lámpáimban se lettek jól ( mert világítani világít a lámpa , de sokkal kisseb fényerőt produkál mint egy rendes aksival ) !
-
hzsolee
őstag
Hát akkor azokkal speciel átb@$ztak
Sokáig nem kell velük világítani, meg a kombájnod sem hajtja meg...☺️
A kapacitásra vettem, nem is értem mire gondoltál... miért neked az 500s mit mér? Hogy nyél gázon mikor olvad el az akku, vagy le tud-e adni 50 ampert? 🤣[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
H-Zol
senior tag
válasz
gyenesmartin #14258 üzenetére
Én tudom , csak "hzsolee" kollégának írtam , hogy a 10 A szerszám gépbe majdnem sovány lessz , de ár érték arányban például itt [link] hardver aprón a Samsung 40T 1700ft darab áron , nem rossz , és ez már jól kihajt egy szerszám gépet !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
hzsolee #14256 üzenetére
Van több liitokala 18650 esem és 26650 es aksiaim ( zseblámpákban használom őket ) , sok nagy szaki szerint a liitokala asiknak nagy és nagy szórás van a belső ellenslások között , nekem lámpákban tökéletesen működnek ( nemeik hosszú évek óta ) ! Nekem liitokala lii500S töltöm vannak
[kép] a hamis Q30 aksik ( még lámpába is gyengék lettek
) . Ez a tesztet amit vettél , ez az akupakk kapacitását méri , ez nem a terhelést , hogy mennyi A tud leadni terhelésre ( szerszám gépnél az fontos , hogy legyen kakaó ) , amit vettél azok az aksik csucsban ( szakaszosan tudnak 15A , folyamatosan csak 10A , az majdnem sovány
) ! Egy Samsung INR21700 40T folyamatosan tid 35A és csucsban 45A , de ez csak 4000mAh , ha ilyet tennél bele lenne 4 és 8 A és kurva erősek !!
-
hzsolee
őstag
Ja a cellák Liitokala-k. (Lii50E) Már egy rakatot vettem tőlük 18650-ben teljesen okék. Tesztre meg Lii-500-at használok, ma meg jött egy ilyen ☺️
-
H-Zol
senior tag
válasz
hzsolee #14254 üzenetére
Az aku típusra lettem volna kíváncsi
, ( nekem a Samsung 30Q- több jó visszajelzés , de volt rossz is a 3000mAh helyett 1900mAh lett és a terhelhetősége is csak 8 A lett
) ! Milyen tesztet
az engem is érdekelne , én külön a cellákat teszteltem , kocsi izzó sorba és párhuzamosan kötve , és lakatfogóval mértem meg , hogy hány A jön ki belőlük!!
-
hzsolee
őstag
Hát nem én tervezem, hanem direkt ilyet vettem. 21700 megy bele. Jövő héten az is ideér. A fídbekk képeken tudják az 5ezret. Persze azért lemegy egy teszt építés előtt a nyers cellákkal
szóval lesz egy 5Ah meg egy tizes.
Ja meg ma jött egy teszter amivel a kész akkupakkot is le tudom mérni.☺️
Elszórakozom legalább vele...🤣A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Morris
veterán
-
zoli03
őstag
válasz
TheProb #14248 üzenetére
Egy átlagos lappal nem fogsz tudni szépen laminált forgácslapot vágni, akármit csinálsz, ki fog pattogzódni. Ha mondjuk merülőfűrésszel először csak elővágod, aztán utána teljesen átvágod, akkor az egyik oldal tökéletes lesz.
Vagy levágod kicsivel nagyobbra, és felsőmaróval lemarod a névleges méretre, akkor is szép lesz a vágás.
Ebben a videóban is látszik, hogy hány fajta fogkialakítás van: [link] -
TheProb
veterán
válasz
zoli03 #14246 üzenetére
Én egy félárazott, Tesco saját márkás gépet vettem 1-2 éve, 8-10e-ért. Azóta 1x kellett, de akkor jó volt, hogy volt. fürdőfelújítás után annyival magasabb lett az alzat, hogy a fürdőajtóból le kellett vágni 2 v 3 centit. "Sokfogú" Parkside lappal tökéletesen sikerült abszolválni a feladatot (szintén parkside vezetősínt használva). Mit tud a 10+ ezres lap, amitől csak azzal lehet szépen vágni? És mit jelent a szépen vágás? Mert maszkolószalag mentén vágtam és sehol nem tépett bele az anyagba, meg semmi. Pedig ezek sima fóliázott ajtók.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
vennék egy Bosch GOP 12v multigépet, várjak vele valamennyit? 45.900 most a legolcsóbb, lesz valami akció? Joy napok, vagy Praktiker -20% vagy ilyesmi?
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Az alábbi három egész jónak tűnik: a Boschnak és Metabonak talán jobb a talpa, a Hikoki meg erősebb.
Bosch PKS 55 A
HiKOKI C7ST
Metabo KS 55 FS[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
válasz
zoli03 #14240 üzenetére
20mm körüli bútorlapok vágása pl.
Ja, lehet inkább valami alap Hikoki, Metabo, vagy zöld Bosch jobb választás lenne.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Üdv!
Évi néhányszori hobbi használatra vállalható ez a körfűrész, vagy alig drágábban létezik értékelhetőbb alternatívája? Köszi!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
hzsolee
őstag
válasz
hzsolee #14153 üzenetére
Nos egy kis fejlemény. Ma megérkeztek a "dobozok". Nem maradt ki semmi a csomagból, megvan minden csavar, rugó, matrica...minden bizbasz...és nincs eltörve sem. A fröccsöntés teljesen jó. Azt hittem nem sikerül azt a szemcsés struktúrát hozni, de egész jó. Nem kelt gagyi érzést. Az alján a gravír helyett persze matrica van, de hát ez van...
A bms nincs túlgondolva, de ránéztem pár bontós videóra ez a gyári dewalt-ban sem nagyobb...csak a PS készít ezek szerint egész estét betöltő bms-t 😁 Viszont a hőérzékelőt kivezetem a nyákról mert így nem sok értelme van.
Szóval tetszik...veszek akkor hozzá 21700-at... aztán majd újra írom ha van fejlemény..
Pár kép.A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
vodrosjozsi #14209 üzenetére
Rezgőcsiszolóval megoldottam, most olyan vagyok mint a nyárfalevél
De na, sikerült.Samsung Galaxy A35
-
sanzi89
addikt
A Parkside használt, de garis cuccok eladása, azon kevés esetem közé tartozott, ahol kb. bolti árban, vagy van, hogy drágábban adtam el használtan. Szóval a gyakorlatban erre azért nem kell ennyire rágörcsölni. Főleg, ha nem égető a dolog, akkor valami helyi, egyedi bolt akcióban kifejezetten olcsón lehet kifogni cuccokat.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha kevés a performance akkus fúró 60Nm teljesítménye......(nekem nem....)
How to Increase Power of the Brushless Tools? (ESC Hack)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
st6969
őstag
"bár léteznek akksi átalakítók"
Én néztem Parkside-->Makita átalakítót. Okádék, ahogy kinéz, rendesen megnöveli a méretet, bizonyára hatással van a kiegyensúlyozásra is (nem beszélve arról, hogy vannak gyártók, amiknél a készülékben van olyan áramkör, ami blokkolja, ha az akku más gyártótól van).
Így nem kockáztattam. -
a2d2
addikt
válasz
sanzi89 #14226 üzenetére
Egyetértek teljesen.
Jobb most kicsit átgondolni milyen szerszámokat használ otthon amiket ki tudna váltani akksisra. És ha összejön pár szerszám akkor már mehet a drágább család.
Én kb 2-3 év alatt álltam át.
Kis parkside akksis fúrómat odaadtam apunak, Bosch keo kis mini orrfűrészt és a benzines láncfűrészemet eladtam.
Ekkor megvettem az első két csupasz makita eszközt (fúró és orrfűrész) és egy láncfűrész szettet akksival meg töltővel.
Következő évben volt egy jó vétel fűkasza szettre, így eladtam a benzines fűkaszámat és megvettem azt a szettet is.
Közben végig figyeltem mikor esik be a 40V-os fűnyíró ára 300e alá, amikor ez megtörtént akkor eladtam a benzines fűnyírómat és megvettem azt is.
Aztán teljesen véletlenül hozzájött még egy kis kézi porszívó, 20e-ért árulta valaki helyben vadi újonnan, nem volt szívem ott hagyni, de azt is rendszeresen használom (pl fúrások után takarítani, ...).
A következő kiszemelt a körfűrész. Néztem, 75e-ért árulgatják marketplace-en vadi újonan, de még nem léptem azt meg, pedig viszonylag sokszor használom a vezetékes parkside-ot.
A lényeg hogy a legoptimálisabb egyetlen család termékeiben gondolkozni (bár léteznek akksi átalakítók, ezekkel nincs tapasztalatom).[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
sanzi89
addikt
válasz
smallmer #14207 üzenetére
Ha ennyi a keret, akkor szerintem is Parkside Performance. Főleg, ha nem kalkuláltál a kiegészítők árával, fúrószárak, bitek, stb. Abból viszont ne vegyél semmilyen virágbolti cuccot, ott csak Makita, Milwaukee, Bosch, stb.
Ha később meg tervezel bővíteni, más akkus gép esetleg a ház körül (fűnyírő, fűrészek, stb.) akkor lehet egy Makita vonatra érdemes felszállni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Nagya21
addikt
válasz
st6969 #14223 üzenetére
Hali!
Szfvári nagyvállaltnál dolgozom, mint rezgésdiagnoszta, napi kapcsolatban vagyok a feldarabolt gyár karbantartóival, meg itt tanultam a szakmát42 évvel ezelőtt is mint cigányterimátor..... esztergáljános megoldotta.
Kemény anyagból van.....
-
st6969
őstag
válasz
Nagya21 #14222 üzenetére
Szia,
valaki linkelte ezt az átalakítást itt, láttam én is, de abban a videóban az egyik alkatrészen még így is 1mm-t le kell csiszolni, nem? Ez már nagyon barkácsolásnak tűnik (otthoni körülmények között hogy végig sík maradjon)...megér ez ennyit? Az 5 év gari is bukik, nem?
Mondjuk én 99%-ban 1/4-es bitekkel fogom ezt használni, szóval kizárt, hogy átalakítsam -
Nagya21
addikt
válasz
st6969 #14219 üzenetére
Hali!
Van performance A1-es ütvecsavarozóm, a 227Nm-es, de sajnos ezt nem lehet átalakítani 1/2coll négyszöggé, most decemberben vettem d3-ast, amihez már meg is jött az átalakítószett, ami tud hatlapot is, így lehet használni bitfejjel, meg nagyobb Cr-Mo 1/2collos ütőfejekkel.
A hétvégi 12v-os 350Nm ütvecsavarozóra majdnem elcsábultam.......
De győzött a józan ész....
-
a2d2
addikt
válasz
Ha nincs betervezve több gép akkor én is azt mondom hogy vegyél egy parkside performance-t. A komolyabb gépcsaládoknál egyszerűen túl drága az akku meg a töltő hogy egyetlen gépért megérje beruházni rájuk. Nálam a két Makita töltő meg a 4db akku ára eloszlik 6 gépen például ha így nézem.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
st6969
őstag
válasz
Nagya21 #14218 üzenetére
Nekem pont ezek vannak, és ezeket kifejezetten szeretem (sok Parkside-om van, szinte mind performance, sajnos nem mindet szeretem, de ár-érték arányban nekem megfelelnek). Ma már (egy pár éve) csak a performance-t veszem, a zöld annyira gagyi lett. Pedig (szerencsére
) megvehetném akár a kék vagy a sárga márka gépeit is, de egyszerűen sajnálom rá a lóvét.
Csak azért nem javaslom, mert már a performance is látványosan elindult a lejtőn, és ezekből nem tudom, a mai verziók milyenek... -
Nagya21
addikt
válasz
HAli!
Hát ki leszek átkozva sztem.....
Vegyél egy x20v performance Lidl Parkside akkus fúrót 5 év garival ( 60Nm-est), meg egy szintén performance sds+ befogatású akkus fúró kalapácsot (szintén 5 év gar), ezek kijönnek a 80k keretből bőven.
Énnekem is 20v-os rendszerem van, de az Zasszony most meglepett egy 12v performance fúróval is a kicsi munkákhoz is.....
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Morris
veterán
válasz
Én úgy nyitnék hogy elsőre egy
DDF486RTJ 145k. (Ehhez van koffer, két db 5Ah akku és töltő.)
másodjára egy DDF083Z 39k
Majd végül egy fúrókalapács, mondjuk egy DHR2020Z (esetleg DHR241Z) 55k- Esetleg kívánalomtól függően 150k-ért egy DHK180Z (3,1J)Ez egy 18V-os rendszer és szerintem nagyon hosszú időre kiszolgálna
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Én vennék egy 12v gépet a kisebb munkákra (pl.: össze szerelés). Egy 18v gép nehéz pláne nagyobb akkuval, viszont nagyobb furáshoz abban van erő és esélyes hogy a tokmány fogad 13mm-ig. Nekem van egy 18v Einhell akkus ütvefúró csavarozó, 2 db 12v bosch egyik fúró csavarozó, másik ütve csavarozó.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
YAS-dude
őstag
válasz
Ahogy írják a kollégák, ez minimum két gép. A pénzed csak egyre elég, a Milwaukeeból egyre sem (vagy ha mégis, akkor az egy szar, ne vedd meg). Vagy Parkside performance (a fekete) vonal.
Egy márkás géphez egy 18V 5Ah-s akksi kb. 25ezer, töltő 15ezer. Ütvefúró-csavarozó Bosch-Makita olyan 38-45e körül indul ami már kefementes, Milwaukee 50e (de az még nem fuel). SDS fúrókalapács Makita 50e-től indul de az nagyon gyenge (6-8mm-es furatok panel betonba, nincs vésés). Ami használható, az 60-tól indul. Milwaukee-ból a legfosabb nemszabadmegvenni kategóriás 86ezer, a normális 120ezer (a gépek mind akksi és töltő nélkül értendőek).
Vagy veszel egy akksis ütvefúró-csavarozót, amivel a legtöbb melót meg tudod oldani (Pl. Makita DHP 484, 42ezer, plusz egy akku meg egy töltő még 40ezer) és majd egy vezetékes SDS kalapácsot (Makita 2470) a betonhoz.
A Makita akkuk meg gépek meg majd apránként elszaporodnak ahogy kell valami a ház körül és van rá lehetőség. Mindenre van akksis gépük, kerti szerszám, stb.[ Szerkesztve ]
-
vodrosjozsi
addikt
Van egy kis problémám
A fúrómra raktam csiszolópapírt de itt egy picit (nagyon) gondba vagyok.
Ugyanis nem férek hozzá a széléhez, mellette meg közvetlen gipszkarton van és nem tudom kicsiszolni.
Mit tudok tenni? Kézzel kell folytatnom a csiszolást?
Samsung Galaxy A35
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A napokban már írtam egy kérdést, de sajna nem jutottam előrébb, mert rengeteg elfoglaltságom volt, így akkor megint kinyitnám a kérdést:
Szeretnék vásárolni 80 ezer forintig akkumulátoros fúrót minimum 1 akkumulátorral és töltővel.
Makita és Milwaukee vonalon nézelődtem, dewaltot egyelőre jegelem, mert a másik két gyártó valamiért jobban tetszik.
Egyelőre semmilyen akkumulátoros gépem nincsen, így ha jól értettelek titeket, akkor akkumulátort válasszak először és utána gépet.
Fontos, hogy nem baj ha nehéz, mert alapvetően ház körüli dolgokra lesz használva. Most építkezem és egyre többször jön elő, hogy jó lenne egy akkumulátoros fúró.
Többnyire polcokat fogok felfúrni téglába / betonba, klíma csöveket rögzítek. Szekrényt szerelek vele össze és ilyesmi. A lényeg, hogy napi használatban nem lesz, de szeretnék egy frankó gépet.
Ami kell az egy töltő, egy akkumulátor és egy fúró.
Ezek tekintetében ti merre indulnátok el?
-
H-Zol
senior tag
válasz
gyenesmartin #14204 üzenetére
Szerintem a vizet ( a por havat ) az is elviszi , leviszi , de az áruk is más , én iparilag használom a mezőgazdaságban ( iparilag , mármint úgy , hogy nyári és őszi betakarításnál a kombájn , mondjuk 25-30 nap levan fújva ) sőt dugott helyeken , motor , víz hűtő, ott csináltam neki szűkítés ( veszik a lég köbmétert , de viszont nő az ereje ) , azon felül raktár kisóprés , vetőgép portalanítás , ilyesmire használom !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
gyenesmartin #14201 üzenetére
Mijen havat , jól van hó
, itt nálunk mostmár ez a harmadik tél amikor nem kellett a hó lapát !
Nekem van egy Metabo, mezőgép ( kombájn , traktor , vetőgép , raktár stb ) lefújására használom , de több helyen olvastam , hogy kocsi mosás után szárazra fújni is tökéletes !!
Az enyém ilyen [link] !! -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Autómosás után a vizet letakarítani az autóról mennyire jó ötlet egy lombfúvóval?
Vagy télen a havat.
Kinéztem 2-t, melyik lehet a jobb?
Kék
Zöld
Mindkettőhöz van akksim. Kékhez 8Ah-s is, míg a zöld az 5Ah max.
Légszállításban a zöld a jobb. Nekem is jobban tetszik.
De a kéket lehet eszközök kifújására is használni kompresszor helyett.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Politika
- Google Pixel topik
- Hobby elektronika
- Óra topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest