Hirdetés
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Műszerfallal nem az a baj hogy nem TFT, hanem ez a mátrix izé tök bóvlinak néz ki pl ahhoz képest ami 10 éve volt. Hagyták volna inkább meg a régit.
600/750 Lámpák/indexek meg elavult kinézetat adnak a motornak. Mindha egy 20 éves motor lenne (az is valójában
) Persze tény hogy drágább pótolni a LED-et, de pl a 2021es GSX-R 1000 első LED fényszórója 750 euró. És szerintem jól is néz ki ezzel a lámpával a fejidom. Nem úgy mint a 2026os 750es. Az 2011óta ocsmány 
-
tboy93
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Fura. Nekem ua. motor 55e km-nél még nem jeleztek ilyesmit műszkain soha. Most vagy nem voltak ilyen alaposak vagy felhasználás függő is.
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Apropó Suzuki. Az új GSXR-1000 ről vélemények?

-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mondjuk itt nagy különbség az 1000ccm vs 750/600ccm.
+30kmh célegyenes végi sebesség már elég nagy differencia tud lenni fék terhelésben (Hringen 240 vs 270km/h).
Arról nem is beszélve hogy a Kispataki simán vesz 10%-al rövidebb féktávot mint az átlag gyors pályamotoros.
Talma is az S1000RR pályamotorjain 6mm-es tárcsára cserélte a gyárit.
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Újonnan 5.5mm-es sunstar (OEM suzuki) tárcsák éveken át bírták a nagy pályázást. Legutóbb azért dobtam ki mert szétmentek a szegecsek, és lötyögött előre/hátra mint állat. Kopás is alig volt rajta. A vesrah betétek nagyon durván kímélik a tárcsákat.
Most Brembo Oro van rajta, ami pályára nem ajánlott, mivel csak 5mm újonnan. (S.O.S kellett, ez volt másnapra) De belement már 2 szezon, és nincs vele gond. (4 skring is volt ebben, ami azért ad a tárcsának rendesen.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Öcsémnek jelezték most műszakin, hogy a 2018 CBR500R-en a hátsó tárcsa üt. Volt vele 5x fél napot kakucson. A gyári tárcsa vajon emiatt köszönt el? Nincs még 30e km a mociban.
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez nekem is egyértelmű volt így.
Köszi a megerősítést. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Idén tervezek sokat járni pályára, tavaly alig voltam
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na majd ha meglesz barátnőm új 2026-os faceliftes R7-e kipróbálom megint milyen a 70-80 ló közötti de alul tolós élet, ráülök párszor

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jó de ez csalás ,ha mindenre is van egy motorod
Ha viszont egy van az kompromisszumos....
Mindegy majd idéntől ...
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ideális kezdő motor
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na igen, ebben én is bűnös vagyok
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mindkettőt csinálom (belvaros + szerpentin) és idén pályázni is többet szeretnék.
Városban el tudnám viselni ha nem sor4 600-am lenne, de máshol ez eszembe se jut. (Mármint ezt az alul tolásra, az jobb lenne nyilván lámpáktól)
A 100kg súly diffit el se tudom képzelni, nagyon jó lehet

A testemmel szerencsére nincs gond, egészséges kaja, sok alvás, konditerem + tenisz

-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csak a hangja a legszarabb az összes sor 4 közül

-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hétvégén majd megyek vele egy nagyobb kört, jövő hét végén meg vezetéstechnikai tréning, aztán mehetek is a bejáratós szervizbe.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Nem fogtam fel rendesen és a felhasználói útmutatót néztem meg a javasolt Service manual helyett.
Google keresés után kiderült nem én voltam az első aki ugyanígy gondolkodott, de a tényen nem változtat. Eddig még csak 2020-as modellhez valót találtam, sajnos 2021-est nem, de ahogy írod jelenleg mindegy is, mert készen van a "paripa".
Még egyszer köszönöm és elnézést az értelmezési hibámért. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi.
Na, meg is jött. Hétvégén bejáratom
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Más: szerinted jó az a saját márkás láncspray, amit a Louis-ban lehet kapni? 20 éve volt utoljára láncos motorom, úgyhogy valamit be kéne szerezni. Egy ilyenre gondoltam.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Ott néztem, de ilyen jellegű információ nincs benne. Szerencsémre sikerült találnom valakit, akinek ugyanolyan motorja van, mint nekem, így megszereztem szemrevételezéssel a szükséges infókat
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A hatályos magyar jogszabályok (6/1990. KöHÉM rendelet) alapján a motorkerékpárokon az oldalsó sárga fényvisszaverő nem kötelező, de megngedett.
Ha gyárilag van, akkor fenn kellene lennie.
Hazai műszaki vizsgaállomásokon sztem ezzel nem foglalkoznak.
Honosítási eljárás folyamán viszont igen.
A hátsó prizma viszont kötelező.
Legalábbis én így tudom. -
Debilon
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
19-es DL-en is van elől sárga prizma oldalra gyárilag
-
Khaosz55
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
2018-as. MT09. Környezetvédelmi besorolásba semmi nincs írva.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Yamaha márkakereskedéstől kapott ajánlatban erre a cikkszámra hivatkoztak 5TJ-82100-01
-
3800+
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valoban, ha allvanyon hajtom a kereket nem egyforman fut a lanc. Akkor csere.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az én motoromhoz még lehet rendelni gyári akkumulátort is, de nem tudom eldönteni, hogy tartósságban vagy másban ad-e annyit hozzá, amiért az lenne a jobb "befektetés", mint mondjuk egy "sima" Yuasa AGM YTZ7S. Azt meg pláne nem értem, hogy árukeresőn hogyan lehet ennél a típusnál, több mint 30-40%-os árbeli differencia boltok között.
Ha a gyári könyvben az alábbi információk szerepelnek
- YTZ7S,
- 12V 6,3Ahakkor ezen felül még mire kell figyelnem?
Használat tekintetében én 10 fok alatt is szoktam motorozni, így akkor szavaidból úgy veszem ki, hogy a lítium talán annyira nem javasolt.
Köszönöm!
-
JoinR
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lifepo-ból ugyanakkora kapacitású kell, mint a gyári, vagy lehet kisebb is?
-
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi. A drága az relatív mert a onedesign az 90$ az univerzális
-
hatesz
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt rosszul tudod! Kell, hogy megmutassa a kijelző a dőlésszöget!
A navi egyedül, ami szerintem is rendben van, de csak egy nyilat mutasson, ne kelljen már nézegetni. Egyet értek, minden más autóba való marhaságot köszi én nem kérek. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a XX. században is jó lett volna, ha vannak olyan dolgok, amiket a XXI. században tudunk használni, csak akkor nem voltak
Nekem a navi fontos, mert én napi 4-500 kilométeres egyedi útvonalakat megyek, ha megyek. Én ezt szeretem. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én mást nem vettem csak ezt meg egy magasabb plexit, az Puig, képen is az van. Minden más maradt gyári, meg marad is

-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen pontosan arról a “tükörről” beszélek

-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sajnos GS-nél gyakori az un. akku hirtelen halál, utána a motor nem is bikázható (ezt én sem értem hogy miért, de azt mondják a bmw érzékeny erre. Én inkább azt gondolom bikázható, de ahogy érzi a motor, hogy az akku nem jó, leállítja a motort. (talán az 1250 GS-ekkel fordul elő a leggyakrabban.
Speciel én több esetről is hallottam, de elég rákeresni. Guri (ő is yt-on megkereshető, ma már nem GS-el motorozik), volt hogy fél évente cserélte az akkuját. Neki a dobozában volt pótakku.
Nézd, nekem a notebook is munkaeszköz, 2-3 évente abban is cserélem az SSD-t, vagy az egész notebookot akár, a lányom meg örül a prémium notebooknak. (és van amit utána csak "tartaléknak" megtartottam, most is van talán 4 db is, mind működik, de kettőt már hónapok óta be se kapcsoltam.
JoinR: még defektem sem volt eddig (le is kopogtam), de van nálam többféle javító szett, kukac, meg olyan betekerhető is, és a gumiragasztót is szoktam cserélni, hogy ne egy beszáradt 7 éves valamivel álljak az út szélén
És ami a legfontosabb, még sosem használtam le szövetig a gumit, 12-13e km megyek egy évben és kb évente cseréltem is eddig mindig a gumit. Mert pl yt-on láttam, hogy még a vitt gumi cseréje is tud problémás lenni, hát még amikor pl a német szabályok szerint csak pont ugyan olyan márka és mintázatú lehet elöl mint hátul. (most volt talán a priders csatornán, hogy cseréltették egy túrán, nem volt annyira olcsó, de még mázlija is volt, mert vhonnan kerítettek neki egy pont olyat mint a hátsó keréken volt, nem kellett mindkettőt cserélni.Ha már igazán meg szeretnélek benneteket botránkoztatni, a fékbetétet is idő előtt cserélem. Sőt van, amikor úgy jön ki a szerviz, akkor nagyon idő előtt, mert a fékbetét olcsó, illetve olcsóbb, mint ott baszakodni a túrán. Nyilván aki otthon is magának cseréli, annak lehet ez külön hobbi, hogy megérkezik a szállásra és akkor ott a járdán nekiáll fékbetéteket cserélni. Hát tegye aki akarja.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"Mert nem vagyok hajlando venni masik akkut, amig le nem rohad az ami a motoromban van. "
Megtörtént eset, egész nap motoroztunk, a srácnak semmi baj nem volt a motorjával.
Hazafelé megálltunk egy rövid pihenőre. Utána elfordította a gyújtáskulcsot, és semmi. Szó szerint semmi. Nem villant, nem nyikkant, nem mozdult a műszerfalon semmi.
Néztük, mi az, bizbasz, egyik biztosíték sem volt kiégve.
Később sikerült rámérni az akkura, amikor ráadta a gyújtást, leesett a feszültség olyan 2-3V környékére. Instant cellazárlat, de, hogy mitől, és miért ott, miért akkor, az szerintem sose fog kiderülni. -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
De ezzel te vagy így.
Gs -s ismerős, túrán döglött meg az akku, 10 db akku árába került, hogy tovább mehessen, pedig valaki a társaságból elment venni akkut, nem volt trelerezes, nem kellett extra szállás, stb. Ha csak itthon túráznek, lehet megkockaztatnam ezt a fajta akkucseret.
Persze egy 1 éves akku is lehet szar, hibás, de nagysagrenddel kevesebb az esély.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Már a motor sincs meg
Akkor cseréltem egy savasra. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez pedig litium.
-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Megnyugtató, hogy nem csak az olaszok tudnak elbxszott konstrukciókat....

-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lifepo is rá van írva.... de nekem aztán édesmindegy, csak indítsa be a motort....és lehetőleg 2-3 évnél tovább bírja....

Elvileg fullos BMS van benne, és több európai márka beszállítója....a Ducati-n kívül is.
MV Agusta, Triumph, Beta, Sherco....stb....És az említett cimbora Morinijében is ilyan szolgál 6-7 éve...
Mindenesetre bizakodó vagyok, bár az eddigi AGM-ek teljesítményét nem lesz nehéz túlszárnyalni....
-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt...
https://www.skyrichbattery.com/pro.asp?id=1&g=en
Ez volt az egyik legnagyobb kapacitású, ami befér.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Van egy litiumos akksim, amit 4 eve vettem a motorral, kifutott allapotba. A teszt funkcioja nem ad eletjelet.
Azota 3* toltottem fel. Muhely akkunak hasznalom.
1 eve arra varok, hogy lemeruljon, hogy kukazzam.
A benzines kannahoz a kalattyogos szivatyut hajtom vele, de nem akarja feladni.
Nem bizok benne.
Amiota kigyulladt a fogkefe akksi toltes kozbe, egyetlen litiumos cuccot nem hagyok magara toltes kozben..
Vagy olyan helyen, ahonnan nem tud tovabb terjedni a tuz.A savas akksikat en sem toltom suribben, telente kb2 alkalommal felteszem ket napra es ennyi.
-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy korábbi akkuhalálhoz lehet, hogy nálam is volt köze csepptöltőnek.... de ez így utólag már mindegy is.
Mikor még fűtetlen volt a műhely, vettem két Louis-os Procharger 600mA-es csepptöltőt.
Aztán szokás szerint tavasszal az akku kuka...
A hibajelenség tökéletesen megegyezik... feszültség rendben, kapacitás nulla...
-
hatesz
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A legutóbb így téliesített akksim sajnos csak 5 évig bírta. De ha te mondod, akkor rosszul csináltam. Mert egy autó akkumulátorának is az a jó, ha havonta egyszer van beindítva az autó és akkor tölti a generátor, nem az, hogy naponta használod és folyamatosan kap töltést. Ja nem az 5e Ft-os Lidl töltőről van szó.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor viszont érdemes lenne cserét kérni a majdnem 1 éves akkura.
Egyrészt újraindul a gari, másrészt ez egy lényegesen frissebb gyártás, hasonlóan akármelyik mostani vételhez. Viszont a garanciális csere végett nincs rajta infláció. -
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Fura. 1500ccm V2 és kézi szivató. Van, hogy 3x-4x indítok amikor balek vagyok, mire elnis indulok vele. Ez főleg az idei első indulásnál volt jellemző. Mégis simán bírja az akku.
Szerintem sem a V2 indítása a nehézkes, hanem hibás lehet az az akku vagy esetleg az önindítóval egyszerre más is terheli az akkut. Bár pont ezt szívhatnám én is egy amcsi motornál, ahol a tompított első önindítózásra már világít kiiktathatatlanul, ráadásul nem ledes, mégsincs bajom.Nem lehet, hogy nála van valami véletlen nagyfogyasztó (egy kisebb zárlat kár) ami önindítóval együtt ébred és ezzel szívja le az akkut?
-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A feszültséget folyamatosan figyeltem, soha nem ment 12,6V alá....
És mondom, hogy 3-4-ik indítási ciklusra (ez ugyebár "ÖN" indítós, szó szerint magát indítja) beindult. Szóval akkor még jó volt.... nem úgy, mint 20 percel később, amikor már csak prellegett a fő relé, és a műszefal is alig kelt életre....
Már egy pár wattos ledes izzótól is fél voltot esik a fesz, egy fényszóróizztól meg 2-3V-ra beesik..... mindeközben veszi a töltést és mérve tartja is.
Fesszabályzóból vagy 4 éve Solvart van, nem volt vele probléma eddig. Asszem az is FET-es....
Szóval nagyon arra hajaz a dolog, hogy a többszöri, viszonylag gyors egymásutánban bekövetkezett terhelés vágta haza..... és persze nem zárható ki az egyedi hiba sem, pláne, hogy április elején lesz egy éves...
Mindenesetre a lítiumot megrendeltem.
-
Gabis
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm szépen a hasznos információkat.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A régi Givi sisakom a v-stromon már 90 felett elkezdett rángatni és 120 körül már elviselhetetlen volt. Aztán vettem a kisplexit és a sisak telibe kapta a szelet, úgy nem rángatott.
(sztem én még nem mentem folyamatosan 150-nél gyorsabban, persze lehet, hogy előzéskor, vagy szimplán kipróbálásra igen) -
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kamion, vagy nagyobb dobozos mögött menve olyan érzés volt, mintha pofoztak volna két oldalról.
-
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi! Végülis ha hátránya nincs, akkor maradhat. Talán emiatt van kissé mélyebb hangja mint a 1290 - é volt, plusz rotyog is, ami hiányzott a 1290 - ből.
-
Xero
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jaj hat ez nem is kerdes. Csak a hangert csinaltam. 😃
-
Xero
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nagyjabol hasonlo volt tapasztalhato.
Persze ez akkor ervenyes ha valtoztatunk a legcseren.
-
Xero
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igy azert kellemesebb lett. Alul keves gaznal sokkal simabb, nem fuldoklik. Tobbit annyira nem forsziroztam meg.
-MarhaRépa-: Koszonjuk Emese
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy mozdulattal a rendszámot is le kéne venni róla.
-
Xero
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nyilvan a normak es a rendszer.
Gyari rendszerrel is szegenyen jart, 15-30%-ap kevesebb benzint kapott mint az idealis.A lenyeg hogy most szepen idealon van mindenhol a levego/benzin arany. -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bontás nélkül mondták, de igen, tuti biztos, hogy túlparázom, túlaggódom......
+ egy műszaki kérdés
Ha olyan gyári index-re cserélem ki az első indexeket LINK, ami helyzetjelzőként is funkcionál, ahhoz kell valami külön engedélyt beszerezni, hogy a vizsgán átengedjék vagy elég róla az igazolás, hogy gyári extra ? -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ebben biztos vagyok, hogy igazad van. Pláne, ha azt is mellétesszük, hogy jelenleg erre ébredek fel minden éjszaka, ami közben erodálja a bennem lévő lelkesedést amit a motorozás iránt érzek vagy érezni szeretnék.
Én olyan ember vagyok, aki azt is beleírja a hirdetésbe vagy elmondja a vásárlónak, amit valószínűleg senki nem mondana el vagy venne észre illetve kronológiailag összefoglalja a történteket a csalódásmentes vásárlás érdekében.
Én nagyon nehezen viselem azt, hogy ha más nem így jár el, nem mond el dolgokat, pláne úgy, hogy konkrétan rá is kérdezek. Aki azt állítja vásárlás előtt, hogy 2 év alatt került bele az első 1.000 km, majd a vásárlás után az derült ki, miután megkaptam a számlákat, hogy 2 év az inkább 6 hónap volt és még sorolhatnám és ezek utána szerintem eléggé jogosan érzem azt, amit érzek.
Én tényleg mindent megtettem annak érdekében, hogy minimalizáljam a kockázatot (még átvizsgálást is csináltattam), de ennek ellenére ott van az a keresű szájíz.......
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha fel van tüntetve a márkája, akkor OEM vagy akkor OEM, ha nincs rajta semmi feltüntetve? Vagy mi a pontos definíció ?
Az indexen Triom márkajelzés van. Kinézetre ugyanúgy néz ki, mint a gyári, de mivel megtaláltam egy lengyel webshopban, így szerintem ez mégsem genuine Yamaha.
A helyzetjelző lámpán Fiem márkajelzést láttam, ami valóban egy ismert Indiai gyártó, akik szállítanak lámpatesteket japán gyártóknak is, de legjobb tudomásom szerint európai modellekbe nem.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Majd csinálok videót, hátha valaki valami kosár tud mondani a hangra.
A GSX400. egy igazi hóbortos öreglány. Semmi elektronika nincs benne szinte, mégis mindig azzal van a hiszti. Fogalmam sincs, cserélt e már a srác szabályozót.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Félre értesz, nem ott forrasztod, hanem a kilógó kb 5-10 cm madzagot. Kvázi előre van szerelve a csatlakozó ! Kezdőnek ennél jobb nincs
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, valószínűleg a nem ez a legideálisabb csatlakozó típus ehhez a felhasználási területhez és akkor a víz elleni védelemről nem is beszéltünk.
Nekem az a legfontosabb, hogy ez rendbe tegyem. Ha van bármi tanács, javaslat, hogy hová illetve kihez érdemes vinni, akkor kérlek ne tartsátok magatokban.
Köszönöm!
UI: Foltok eltávolítására mi lehet hatásos ? -
static00
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
rosso 3 , metzeler, s22 is szóba jöhet, és kaptam még egy tippet
országútra lehet ez még jobb választás?
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jól néz ki. Valahogy össze kellett rakni azt az 1 másodpercet amivel gyorsabb mint az előző.
Persze 80% fagyizni veszi ezt a motort, de ez egy másik tipusú flex

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szinte kizárt. Majd megbontom valamikor.
dellfanboy
Nem vétel, kölcsönmotor. Ami nálam volt két éve 1 hónapra, azt most megkaptam a szezonra, mivel nincs motorom. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Neotec 2-t használok tmaxon. Nincs ezzel gondom, pedig pinlock sincs bent. Hosszabb pirosnál általában felnyitom a sisakot, menet közben a plexi is résre nyitva.
-
Whist
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi @bovo, @vendingo a tippeket!
Tavaly is 8000km-t mentem, idén szeretnék 10k-t gurulni, annyit bírna, nem?
ContiRoad ugyanabban az árban van.De meggyőztek az S22 tesztek, az alacsony km aggaszt, de ahogy írtad is, kis teljesítmény, kis súly.
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én inkább azt látom, hogy minél magasabb az életszínvonal, és minél szabadabb a társadalom, annál kevesebb gyerek születik. Egyrészt ha a nőknek teljes döntési lehetőséget adunk a témában, akkor sokkal kevesebbet szülnek, másrészt a jómód az is jelenti, hogy egy csomó mindent lehet csinálni gyerek helyett.
Ezért a jólét jele az alacsony gyermekszám. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A chip témát nem akarom tovább masszírozni, de erre az egy mondatra szeretnék reagálni:
"kapitalizmus vergodese az, hogy elhetetlen kornyezetet teremt a gazdasag es az elit az embereknek, ami miatt a termekenysegi rata folyamatosan csokken"
Valójában pont fordítva. Ott csökken a termékenységi ráta, ahol nagyon magas az életszínvonal, élhető a környezet, boldogok az emberek. A legmagasabb TFR-rel olyan remek helyek rendelkeznek, mint Niger, Szomália vagy Csád, a legalacsonyabb pedig Dél-Koreában, Tajvanon, Szingapúrban van.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem a kommunikációs hálózatra gondolok a rendszernél. Abban van még potenciál, de az is eléri a korlátait.
A chipek rendszerére gondoltam. Nem a csúcs technológiás chipekről beszélek a jelenlegi normáknál. Euro normák kielégítéséhez gyorsabb chipek kellenek akkor is ha nem a csúcstechnológia. Hiába tudná egy korábbi eresztés estleg, az meg árban nem lesz megfelelő, vagy nem gazdaságos arra az IT fejlesztés. És szerintem itt fog belépni az AI chip világa. Ami már részben jelen van a programozásban.
Előbb utóbb, nem programozzak, hanem elmondja az elvárását a fejlesztő és a termék ehhez igazítja a működést. És ez nem a távoli jövő. Jelenleg a jogi akadályok és más biztonságtechnikai kérdések miatt nincs rendszerben. Hála az égnek.
A fejlődési irány a biztonságtechnikai oldalon is meg fogja követelni az AI chipeket.
Az EURO 6hoz még pontosabb, még gyorsabb adatfeldolgozó és végrehajtó eszközökre lesz szükség. szerintem már a mai elvárásokhoz sem sikerülne egy 5 éves technológiát- csíkszélességű programozhatósággal bíró termékkel érdemben használni. A hozzá tartozó gazdasági döntések garmadát nem is veszem figyelembe.
A jelenlegi memória gyorsaságokon is érezhető a generációs lépés. Vagy fejleszt és használja a modern chipet vagy nem fog forgalomba helyezhető terméket létrehozni szerintem. Ez nem zárja ki a költségvetés faragását. De egy közép szintű mai chip már egy 5-6éves technológia felső kategóriás belépő szintjét hozza. És egy x generációs IC esetében is fejlődés, ha programozhatóság fejlődik. És, hogy a jövőben melyik része alkatrésze fog ellátási nehézségekbe szenvedni, az majd idővel kiderül. Előre megmondani már feketemágia De nem egyszerűsödni fognak a jelenlegi rendszerek, hanem bonyolódni.
Persze az egészhez elsősorban túl kell élni. Ahogy mondtad fenntarthatatlan pályán élünk. Ha csak.....
Én így látom. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"Az autokban nem ezek a chipek vannak (kiveve ha vmi ertelmetlenul nagy plazmateve van..."
Ebben szerintem folyamatos a valtozas.
Az auro nirma szigoritasi uteme, az onvezezo es vezetest tamogato rendszereknel magasabb tudasu chipek kellenek.
Autoknal biztosan van szint lepes.
Motorknal nem tudom, de az iranyt nezve, mar keves lesz a jelenlegi Chip technologia.
Donteskepes chipekre lesz szukseg, vagy a felso osztalyba mar reszben azok? -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A legutóbbi chiphiány politikai okok miatt tört ki, Kína ugyanis exportstopot rendelt el bizonyos chipekre azért, mert a hollandok nem nézték jó szemmel, hogy el akarják vinni a knowhow-t a Nexperia-ból.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem áll szándékomban összeesküvés elméletet gyártani, de még támogatni sem, de a mai világban, 5 éve hallgatom a chip hiány mesét ?! Ez nem hihető.
Ma az AI miatt a memóriák és a hdd -k ára megtöbbszöröződött, azt mondják akik nálam közelebb állnak a tűzhöz, hogy pedig ez így megy még legalább 1,5 évig. Számomra ez is hihetetlen, hogy nem tudnák megoldani, hogy többet gyártsanak, mert az, hogy amikor nem volt ekkora kereslet tudták fél áron adni, az számomra azt jelenti, hogy a magas ár oka nem az, hogy annyiba kerül gyártani... És valamiért mindenhol ugyan olyan magas az ár.
Az összeesküvés elméletek némelyikét én is olvastam, de van amit nem is tudok elhinni, pl legyártottak egy rakat chipet, ami elavult már, de akkora a hiány, hogy inkább megveszik azt, mint várni kelljen. Ez számomra nem igen hihető, ha az újabb chip -re van szükségem, akkor nem veszem meg az előző generációt.
Na mindegy, a vevő szempontjából számomra csak az a hihetetlen, hogy ezt mindenki elfogadja, vagy normálisnak tartja, hogy ilyen várakozási idők vannak. Ennyi.
Én ezt úgy képzeltem, hogy legyártanak egy csomó színű elemet, a motorokat összerakják, addig amig a szineket meghatározó elemek jönnének, akkor gyártás állj, fére rakni, és ahogy jönnek a megrendelések akkor fejezik be már a megfelelő opciókkal, szinnel. Nyilván a legnépszerübb modellből, szinekből akár készre is lehet gyártani, mert elviszik. Azért a motor gyártás volumene és bonyolultsága nem hiszem hogy összehasonlítható az autókéval, szerintem opcióban sincs annyi féle, nem illdomos ezeket összehasonlítani.Egyelőre nem akarok új motort, a várakozási idő számomra nem jelent hátrányt, csak hitetlenkedem, hogy ez igy megy.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
extra profitot akarnak. Ami nincs v. kevés van, az drága. A 150 ft-os chip lehet 150e forint, de erre is várnod kell, akkor lehet még drágább is.
-
Cleinor
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Triumphál pl kontinensre egységes készlet van, pl ha akartam volna a 2025-ös modellből egy feketét ami a cseheknél van, akkor azt áthozták volna.
Ezért is volt az hogy már most tudni hogy mi az alvásszámom, és mikor érkezik be a konténer a csehekhez.
Tehát ezt a motrot nem nekem gyártották mert én leadtam a megrendelést, hanem ebben a konténerben volt egy olyan motor ami nekem kellett

-
dellfanboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ja itt is a helyi hondában van 2is a kirakatba...
+ abban sem vagyok biztos, a honda szeretne ebből típusból olyan húdesok darabot eladni, mármint egy AT-n csak nagyobb a haszon...
-
Apophis
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Te sokkal jobban értesz hozzá, én csak a szubjektív véleményemről tudok nyilatkozni, ráadásul nekem tartósan csak sor4 gépeim voltak
.Mindig izgatott a V2 és V4, de kipróbálva őket az jött le, hogy a V2 rángatása, vibrációja zavar (már a sor4-é is, ez foglalkozási ártalom), V4-en (pl. Aprilia Tuono és RSV) meg meghalnék igen hamar
. Boxert meg majd veszek 50 évesen. -
Gabis
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm a kiegészítést.
Robogóból tudok csak kiindulni, ezért gondoltam, hogy egy jobb fékbetét, rugócsere, esetleg egy YSS lengéscsillapító (nem tudom motor kategóriában is elérhető e, de biztosan van más aftermatket gyártó) már tud javulást hozni. Más kérdés, hogy nem feltétlen éri meg egy ilyen kategóriájú gépnél, meg ameddig nem is tudom milyen egy igazán jó fékkel, futóművel remdelkező masina, addig nem biztos, hogy egyáltalán zavarna.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm szépen a megnyugtató szavakat!
Akkor nem őrjítem magamat a gondolattal, hogy ezzel is foglalkozni kell....... -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor ez el fog múlni az idő javulásával ? -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amúgy vannak túlélők ahogy nézem 100e felett.
pl [link]
S1000xr 1 gen. 100 ezer km után , nem úgy tűnik mintha finoman bánna vele forgatja rendesen a vidibe
12 ezerig ahogy kell . Azt mondja a 30e km el vette és csak a generátor adta meg magát 100 ezer km alatt... -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem, inkabb az az extra, hogy mutatja az ora. Ezeknelbaz evjarotknal inkabb csak 100 000 ig mertek.
Eleg sok 100+ hirdetest latok.
Az utes vagas nem a sebesseget jelenti nekem.
80-al is szet lehet utni sztem.
Szerintem az utos vagos motorok nagyon nagyon keves szazaleka eri meg ezt a kort, ennyi km-el.
Az elet szelektalja.csak a sajat barati koreimbe.
Vstrom 650. 83 ezer, 130ezer.
F650Gs, 163 ezer.
Rt1200 148 ezer+
Es egyik sem 80al kozlekedik.A lenyeg szamomra, hogy kepes sok100 ezres futasra.
Es ehez nem kell 80al kozlekedni veluk. -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Lecsó (Frecska) több motort is javított ott a vstromosok motorjai közül. Az egyik 2019-ben elhunyt barátunk ütötte vágta a dl 650-t, ott még azt hiszem az egyik dugót is cserélte emlékeim szerint.
Ha van valami konkrét kérdés, akkor szívesen megkérdezem őket, az én emlékeim elég ködösek.
-
NYPD
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"A torvenyhozas feladata lenne ezeknek a monopol cegeknek a szabalyozasa, es olyan helyzet kialakitasa, olyan eletter, amiben nem vagy raszorulva ezekre a szarokra, mert az eleted jo.
Vagy ha ezt nem tudja vegrehajtani, mert kb lehetetlen, akkor legalabb a felvilagositas h mivel allunk szemben."
Ahogy mondod. Leginkább a felvilágosítás, ami hiányzik, amivel el lehetne érni valamit. -
NYPD
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerencsére a kretének egyelőre kisebbség, nem a többség. Meglátásom szerint egyébként nem a törvényhozás feladata - egy közlekedési szabályrendszer kidolgozásának keretén belül - megoldani többezer életképtelen zombi problémáit.
A jelenlegi stádiumban ezellen már nem tudsz mit tenni, és pont. Ameddig gyerekkortól megfelelően nincs átadva és belenevelve az emberbe, hogy magától értetődő legyen, hogy egy átkelőhelyen bármi is van, elteszem vagy nem belebámulok abba a b**eráns telefonba, addig milyen más opció marad?
Nem azzal van baj, hogy tiltják, hanem azzal, hogy nem ellenőrizhető. Sokszor egy forgalmasabb járdán nem tud az ember nyugodtan végigsétálni, mert folyamatosan arra is pluszban figyelni kell, hogy melyik állat megy előre a fejét belehajtva abba a fos telefonjába, szarva bele mindenbe és mindekibe. Annak idején (érts: kb. 10-15 éve) még kölcsönösen ki tudtuk egymást kerülni szükség esetén, ez mára már határozottan leredukálódott, a nomrális ember kerülgetheti az agyhalottat, mint a kátyút.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A világon egyedül az ész van igazságosan elosztva: mindenki azt hiszi, hogy neki egy kicsit több van.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ne hallgass zenét sétálva... Ki van kötve a módja? Úgy értem, fühallgatóval ne? Vagy fejhallgatóval se? Esetleg egy boombox-szal a vállamon? Vagy egy járdára kitelepült étterem teraszáról, vagy a pirosnál várakozó autóból kihallatszó zenét se szabad hallgatni?
Tudom, nem is várom el tőled a választ, de ilyen kérdések azért fel tudnak merülni.Csandi: van jogsim, épp ezért érdekes a fenti kérdésem. Azért elég ciki lenne azért újravizsgázni, mert "gyalogosként zenét hallgattam"...
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez törvényre igaz de a kresz nem törvény.
Persze ha már van kresz vizsgád/jogsid akkor mindegy, de akinek nincs arra sok sikert az applikására.
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sétából nem raktak kresz vizsgát az emberek így ez értelmetlen

-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen mondjuk erre pont gondoltam, hogy sós út azt felverem az nem valami jó.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azért nem szoktuk, mert télen is járni szoktunk vele, 2-3 hétnél többet nem állt eddig
Most pedig mentségünkre szolgáljon hogy a gyerek érkezése elvette az időnket..meg már úgy is tudtuk hogy csak eladni fogjuk. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én karácsonyig még jártam vele, január elején költözéskor átparkoltam vele, és ahogy hozza az idő a stabil 0 fokot a minuszok helyett megint megyek vele. Akkor gondolom nem baj ha nem vettem le, pár hét-1 hónapra

-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez bőven azelőtt volt, hogy a legális ledek megjelentek. Ráadásul elsővásárlásos akció volt, valami 1500-ért vettem, az amúgy (tényleg, nem temus hazugság alapján) 10 ezer forint környéki árú ledet.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazad van. Tudom, hogy nehéz eset vagyok. Sokszor szeretném, hogy lazább legyek....de ez gyári extra nálam
Közben találtam még egy lehetséges példányt, kevés kilométerrel, rendkívül szimpatikus eladóval (távolság miatt csak telefonon beszéltem vele) jó extrákkal.
Két dolog van, ami miatt óvatos vagyok. Egyik az, hogy 4 év alatt 2x kellett akkumulátort cserélni benne, ami nekem hangzik jól. Van benne utólagosan beszerelt USB és Xenon is. Én ezekre gyanakszom és nem a kevés futásra, mivel minden törődést megkapott a fűtött garázsban. Nem tudom, hogy motornál milyen nehéz utánajárni az elektromos gondoknak, amihez első körben majd kelleni fog egy jó szaki is.
A másik, hogy fóliázva van, ami miatt sokkal szebb, viszont gondolom így vizsgán nem engedik át (a xenon miatt sem), ahová hamarosan mennie kell, de ez csak feltételezés a részemről.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
És abból is egy piros S-es verzió
Olyan sokat nem megyek vele, évi 5-6 ezer, szóval kétévente belefér egy szelepellenőrzés. Majd kiokosítom magam. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pesti Triumphnál meg a győri reál motor centrumnál is azt mondták, hogy bejáratják mielőtt tesztmotor lesz.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Vegyél egyet és gyere azzal Hun-ba mert az én is ki próbálnám
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Engem valahogy az nem vonz, én mást keresek a motorozásban. Nekem azok már túl nagyok.
Alapvetően mindkét R1250R-sel elégedett voltam, ha lett volna a kontingensben R1300RS, akkor azt választottam volna, de nem volt.
Így lett az S1000XR. Mondjuk nem bánom, mert kipróbálni mindig ki szerettem volna. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Annyira azért nem kellett győzködni az R7-ről, ezekkel a 2026-os újításokkal neki is nagyon szimpi (már régebben is bejött neki formára nagyon, de első motornak nem akartunk neki újat), és egyetért, hogy elég a 70-80 ló közötti méret. Azért az a CP2 nyomatékos, meg 189kg kellemesen könnyű
És akkor japán és olcsóbb is mint az Aprilia. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi, akkor valszeg skip.
Igazából ebben a középsúlyú idomos (Tuono határeset, azért is merült fel) “sport”motor kategóriában van kb. minden gyártónak egy modellje, azokból kell választani.Jelenleg egy SV-je van, de az túl hosszú neki, meg szeretne valami modernebbet, meg ugyan azt mondta erősebbet mondtam, hogy szerintem elég az a 70-pár ló is am, főleg egy modern köntösben, ami könnyebb is.
- Daytona 660: nekem a kedvencem a kategóriában, neki nem tetszik ahogy kinéz
- CBR650R: 209kg, és kb. 0 modern elektronika (e-clutch nem kéne amúgy sem)
- Ninja 650: Szintén fapados, gyengébb is
- ZX-4RR: Elég rétegigény ez a kis köbcenti 4 henger, én tuti élvezném, de neki nem játékos.
- R7: Na ennél jó, hogy ránéztünk a 2026-os modellre mert megkapta az R9/R1 elektronikát, árban pedig alig változott. Így talán a legerősebb versenyző, csak azon problémázik, hogy nem erősebb az SV-nél de hát vagy 20 kilóval könnyebb és ugyanannyi évvel fiatalabb

- GSX-8R: Egyáltalán nem tetszik neki ahogy kinéz.
- RS/Tuono 660: Papíron a legjobb lenne, de amit írtál azt figyelembe vesszük.
- Panigale V2 2025: Drága és a 120 ló sok is neki biztosan
Eddigi R7-el úgy voltam, hogy a konkurenciához képest túl fapad és túl gyenge, csak villája szólt mellette, meg esetleg, hogy mennyire keskeny és rövid. Az idei updatel viszont szerintem felnőtte magát a legjobb opcióvá ha nem gond, hogy gyengébb mint a többiek. Szerintem elégnek kell lennie neki, csak gondolja ő is így

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Oldja a benzin a gyantát? Ne már. Nem hiszem.
Akkor nem gyantáznák a tankokat. A megkötött műgyantát szinte csak égetéssel lehet eltávolítani.
Nekem nem gyantázott a tankom és zöld trutyival van tele a karbim. Állandóan takarítom. Csak 100-ast tankolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 13 128GB Új akku 12hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Persze tény hogy drágább pótolni a LED-et, de pl a 2021es GSX-R 1000 első LED fényszórója 750 euró. És szerintem jól is néz ki ezzel a lámpával a fejidom. Nem úgy mint a 2026os 750es. Az 2011óta ocsmány 
Köszi a megerősítést.
Ha viszont egy van az kompromisszumos....