Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A "mind jó"-t értheted szó szerint, nincs különösebb kehéje egyiknek sem, ha megkapja a 10e km-ként a kötelezőt, 20e km.-ként a kardán is a karbantartást.
Egy időben a rendőrség próbált olcsóbb alternatívát, talán yamahákat vettek, de nem váltak be, az RT-k hosszú távon kevesebbe kerülnek és alkalmasabbak a célnak.
A légolajosok még száraz kuplungosok, ott van egy nagy költség, amikor azt cserélni kell, akkor ott az elég drága. A légolajos GS-ek (és ebből gondolom az RT-k is) 150-200e km között kérik ezt, ami pár éve még fél milliós költség volt.
A bmw-k szervízdíjai amúgy drágák, átlagosan mondhatom, hogy 150e Ft / év (évi 11-13e km futás mellett, nem wallisnál). Ebben van néha 1-1 csapágy, fékbetét, olajcsere, gyertyacsere, szöghajtás olaj csere, kardán zsírzás, légszűrők, olajcsere. Ezt mind el lehet végezni otthon is, akinek van helye és kis hozzáértése, az a feléből-negyedéből bőven kijön.
A bmw visszahívási akciója miatt élettartamig cserélik a kardánt kérdés nélkül 60e km.ként. Az enyémben 75e-nél cserélték (akkor jött ez a visszahivás), most 105e km van a motorban, még 30e és mehetek wallishoz cserére.Kupec-t egyébként mindenkinek is ajánlom, minőségi cuccokat hoz be nagyker árakon, kabát, sisak, csizma, stb. Én decemberben csizmát vettem nála, nagyon kényelmes, nagyon passzentos és talán végre az első ami vízálló is lesz. A többiben is állt a víz mondjuk
.A mogorva szaki, az mogorva szaki. Tőszavakkal válaszol, ha épp válaszol, egyáltalán nem lehet vele beszélgetni, a műhelyből elzavar. Én pl ezért sosem vittem oda, mert Dunaújvárosban van, mi a tökömet csináljak ott, amíg leszervizeli a motort? Sétáljak 6 órát? És persze lebasz, hogy ha lát egy nem gyári légszűrőt, olajszűrőt, stb.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi. Akkor csak megtévesztett, hogy elég töményen jött belőle.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
fehéres.
A vége felé már nem volt ez a jelenség. -
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szivatóval indítottam.
a vége felé meg meg úgy értettem a "nehezebben tartotta az alapjáratot", hogy folyamatosan ingadozott ilyen 900-1100 között (jó időben szinte semennyit nem ingadozik)
Szerintem nem pára volt mert a pára azért eltűnik viszonylag gyorsan ezt meg konkrétan húzta maga után.
Mondjuk nem 100km volt de minimum 50 megvolt azért és próbáltam figyelni arra, hogy ne nyúzzam se túl alacsony se túl magas fordulaton.
Mindenesetre akkor ha azt mondod nem szabad beindítani akkor hagyom tavaszig. Köszi. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt olvasom én is, hogy ez a hiba van, de ha meg van oldva, kiemelkedően jó erőforrás ez.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A Stelvio-val kapcsolatban annyira jutottam, hogy végül elvileg minden modellt érint a vezérlés gondja, ki KELL cserélni görgősre, amihez már nem kapni kitet kb, bár ebayen még van, de a másfél milliós motorhoz több, mint félmillió ez a szett. Szóval átalakítatlan motort nem is szabad megvenni.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát sajna ezek tetszenek.

Még beleférhet talán az ezres Versys vagy szupertehén legalja, esetleg 1050 Tiger. De ezek nem tetszenek annyira. Talán a 800-as Tiger még ami kicsit jobban bejön. Amúgy ha tetszene a Tiger 955i, nem is gondolkodnék, venném azonnal, de annyira kegyetlenül ronda a szememnek, hogy nem bírnék megjelenni vele...A tuti tipp nyílván az ezres DL lenne, de picit többre vágyom, mint egy standard Suzuki
Nameg ott van az, hogy tök jó buli a V4, sor4, sor3, de amikor egy szellős V2-t meghallok, borul is le minden más az asztalról. Pedig vezettem Speed Twin RS 1200-t, Tiger 900 Rally GT Pro-t is, CBR600-at, illetve hosszab távon VFR750-et, 600-as Fazert is.
Lehet, hogy jobban vonzana az 1000-es DL akkor, ha lennének belőle színek, de egyszerűen nem értem az embereket, hogy minek vesznek fekete meg szürke motort (és autót)? Ducatiból bezzeg nagyon sok a piros, nagy örömömre. Stelvio-ból pl. egész európában kettő piros van, atöbbi szintén szürke meg fekete. Persze szubjektív, de én rühellem a szintelen járgányokat. Anyóspajtinak vettünk egy patika állapotú tűzpiros Fiat 500-ast, fehér bőrbelsővel. Annyira gyönyörű... Béreltem pár éve olyat fekete szövettel és sötétszürke színnel Görögországban, az égvilágon semmi extrát, hangulatot, feelinget nem éreztem át belőle, ellentétben a piros variánssal.
Na mindegy, egyelőre csak ígéret van a 650-es DL-re, hogy talán elviszik. Ha nem viszik, akkor marad még egy szezont szerintem.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Számomra EZ volt A fórum
Igazából ott a konklúzió az volt, hogy a 4V tud bajos lenni, de igazából 5%-ot érint kb, 95-öt nem. A 8V már jobb ilyen téren. És elvileg a 4V-re volt visszahívás.
Szóval kvázi még mindig ott tartok, hogy 1000/1100 S DS multistrada vagy pedig ez a Stelvio.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A légolajost, de a vizest tuti nem. De mindegy, a régi légolajosok nagy többsége is sokat elmegy, van aki egész életében nem motorozik annyit
Ujat kell venni és kész ! 
-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szép motor!
Ilyenek még előfordulnak nálatok?
-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Teli idommal F800S, ugyanilyet láttam élőben itthon, az meggyőző, tetszetős volt.
-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A formaterv 'időtlen', frissnek hat, jól eltalálták. Amúgymeg tudod... a karbantartást ki hogy látja el. Ezek mind ritka típusok, üde látni ha el tudod kapni valahol egy pillantásra..
Még az F800S vagy ST-vel is kacérkodtam egy időben, mert azok annyira nem megfizethetlenek és élőben jól néznek ki, működik az 'ez nem lehet rossz' és 'szivesen elvinném egy körre' hatás a láttán..

-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
R055-el tisztitottam csavart, az is foszfatos cucc. Kikserekedelembe elerheto. Kulso idojerasi es egyeb behatasoktol sokaig nem adott vedelmet. A viz feloldja.
Egy benzines kozegbe nem mertem hasznalni, az a foszfatos feluletet a benzin szerintem kikezdene, es ujra rozsdasodna.
Kivancsi vagyok, ez a plusz vedoreteg, meddig all ellen a benzinnek.
Szep lett a kezeles, nekem tetszik.Mugyantas cuccal szivtam en is. Mire a karbibol kitakaritottam, a benzin szurobol... Az fasza volt.

Meg is szivtam, mert a szurot nem neztem meg, es tolhattam haza.
Szerencsere csak 7-800m volt.
De nem esett jol. -
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
R1200S - 2,3- 2,6 misiért mennek itthon.. Nem is tudom már életemben hányat és mikor láttam utoljára, baromi ritka motor típus.
Hát igen, a BMW HP2 - elérhetetlen szinte

És nem piskóta a K1200S sem - na ez brutális méretű élőben..

-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ejha!
Ez igen! Ez megérte, az biztos.... tényleg nagyon szép (jó) munkát végeztek.
Van is rajta valami plusz védelem....? -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szép, végül mennyi lett a vége egy ilyen tank felújításnak? (már ha nem titok)
-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem ez volt még jódarabig bakancslistán: BMW R1200S - ez is boxer cup-os típus.. Számomra esztétikusabb az előzőnél.
Gyárilag ilyen:

Ez már pályagép: (nem sok a különbség megjelenésre a gyári alap kinézethez képest)

-
dellfanboy
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mennyire olcsó a boxer? üzemóra?/futás?
-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Itt jön be az hogy sokszor a 'csomagolás adja el a terméket'... Szakmabeliként sokkal árnyaltabban látod mint aki csak 'motorozni akar egy szép motoron'..
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
6000 euro a motorert. plusz 13000juro A bimota markanev.
.De ha jobb lenne a te megoldasoddal, akkor lehet letennek erte a 30 ezer eurot. Kis szerias, abbol is egyedi db lenne.
Amihez kaphato lenne gyari alkatresz. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Annyit látni,hogy murva drágán dolgoznak. Ezek szerint,nem lesz tartós.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez drága eljárás? Van néhány benzines kannám amiket szeretnék kitisztítani. Többféle házi megoldásról olvastam, de egyik se győzött meg túlzottan.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kivancsi vagyok, milyen lesz a tank, es mennyi lesz az ara.
-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Aztadurva!
Ez a tank nagyon keményen néz ki...... Kíváncsi vagyok, hogy mennyire menthető.... -
User_2
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
értem, köszönöm
-
User_2
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
fékdugattyúk nem rohadnak szét ennyi idő alatt?
pittinges lesz az oldala, beakad a karmantyúba,
és elmelegíti a tárcsát
biztos jobban tudod, csak érdekel mi erről a véleményed. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez mar 20 eve is igy volt egyes auto gyartoknal.
Ez mekkora ertket kevisel kishazankba nem tudom.
Szamlaval is igazolhato az elvegzett javitas.Csandi.
Az eros lenne. -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tudom, hogy a szalonban hogyan tárolták az akkumulátort, így az egy hatalmas lutri nekem. Feltételezem, hogy ha meghalna 1 éven belül, akkor nem garanciális cserének számítana.
A fékfolyadéknál mondtam, hogy cserélni kellene. A válasz az volt, hogy mivel a motor még nem volt használva egyáltalán, így nem kell. Én úgy tudtam, hogy kell, ahogy ezt írtad, mert higroszkópos és a tartály kupakján keresztül és a tömítéseken keresztül simán bekerül. -
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendven. Köszi Nektek!
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mégiscsak csináljak 1-2 képet a gumikról, mennyire repedezettek, milyen allapotúak? Szívesen vagyok megengedő, elvégre pénztárca barát a dolog és ez a dombornyomot ELITE gumi is nagyon tetszik.
Nem veretem neki keményen, de még nem éreztem, hogy ki akarna menni alólam sehol. Mármint gázra sem, fékre sem, kanyarban sem.
De a saját biztonságomat (és lelki nyugalmamat) szem előtt tartva lehet, inkább cserélnem kéne. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"Ha az aszfalt mikro es makroerdessege oda van (pl magyarorszagon kb mindenutt) oda kell a fiatal, jo gumi."
Hát igen ...K6 750 fényes fehér aszfalton 3asban 130nál egyenesben el néha elforgatom a hátsót rosso 4 corsa-val. Ennyira szar utak tudnak lenni itthon.
" De egy jo aszfalton 20 fok felett kb mindegy mivel megy az ember kozuton, a hatarait nem eri el a motorosok 99% a."
Közúton én sem érem el a gumi határait, rengeteget hagyok benne még a gsxr-el is. Kivéve, amikor hirtelen csak kéne az az extra tapadás, de legalább a bizalom fejben hogy ott van a motoron a jó gumi. Pl be kéne fordulni egy benézett kanyarban, vagy nagyobbat kéne fékezni vizen stb. (tmax-al sokat megyek esőben)
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm!
Már csak azt nem tudom, hogy akkumulátor és a fékfolyadék vajon fix cserés vagy ha nem használták, akkor szépen illetve minimálisan degradálódott..... -
Whist
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, megnézetem egy szakival.
Köszi az eddigi tippeket!
-
Whist
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na most lehet, hogy teljesen rossz helyen keresem a hiba okát.
Menet közben motor hangerő szinten lehet hallani ezt a suhogó hangot, viszont megálltam a pirosnál és halkan ugyancsak észlelhető volt.Ami azért érdekes, mert injektor tisztítás, fojtószelepház takarítás, szelephézag állítás és vezérlés csekk most volt szeptemberben, akkor a szaki nem talált semmit.
Valami rezonancia lehet talán?
Amint időm engedi átnézetem egy másik szerelővel.
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tudnék Nektek küldeni képet teljes profilról is akár most is, mert motortal jöttem ma is melóba. De nem sok értelmét látom. Óvatosban repedget, nem számottevő, de nem ez a bajom.
A város tele van fehér aszfalttal, úgy csúszik mint a jég sok helyen. Főleg körforgalmakban jó ez. A CrownVic-en a 3 éves de csak pár100km-t futott gumik is meg-meg csúsznak, pedig az is csak 190 ló volt még újkorában is.
Ez önmagában is elég ahhoz, hogy gumit cseréljek. Csak most vettem nemrég a motort, még nagyszervíz előtt vagyok, de tavaszig lecserélem a gumikat is, hiába baromi mély a mintázata. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nincs jó véleményem a 10+ éves gumikról. Bár az is igaz hogy hozzád képest kevés a tapasztalatom (fel nem raknék ilyet magamnak soha
). Vizen azért lehetnek meglepetések 13-14 évesen. Azon a 12es gumin már az oldalfal is ki van repedve.Legutóbb a 15" rosso scooterrel szenvedtem nagyot. Többbet nem rakom fel kézi gumizóval.
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm szépen!
A motort megnéztem személyesen. Arról biztosítottak, hogy alapos átvizsgáláson át fog esni amennyiben a vásárlás mellett döntenék.
A motor elvileg mozgatva volt, hogy a gumival ne legyen gond. A DOT szám alapján 2023 elejei (0423). Félek, hogy ez eléggé hamar ennek ellenére cserés lehet használatlan állapota ellenére. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, ez a meghajtás útja.
Azért érdeklődöm, mert a szivattyút fel kell újítanom és a tömszelencnél van egy info, miszerint max 5000Rpm.
Logikátlan lenne a magasabb fordulat működés közben. Szerintem valahol 4000Rpm lehet a max.dellfanboy :
A főtengely fordulata az áttételezésből adódóan nem lehetséges. Ezt én sem feltételeztem. -
KrAt
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amikor hozzám került, az volt, most a 6V maradt, elektronikus feszstab-gyújtás (Solvart mindkettő).
A szopók (többek között):
- pontozott blokkfelek,
- méretpontatlan, szar minőségű alkatrészek (magától, 10NM alatt elhaló hengercsavar, balos menetű anyáknak hol nem volt menete, hol 30 fokban megdőlt, beleszakadó főtengelycsavar, bowden méretek közelében sem a gyári méreteknek, fordulatszám bowden szarul összerakva, km bowden magától szétesik, fékbowden nem megy be a helyére, és napestig lehetne sorolni),
- elbaszott hézagolás,
- menet közben meghaló gyertya,
- tanksapka tömítődés miatt leálló motor,
- gyújtáskapcsoló szétesés miatti zárlat,
- váltóbeállítás gyári értékre, ami nem volt jó (lehet elbasztam a kontraanyánál), ergo vagy az 1-est dobta ki, vagy darált kuplungolásra,
- soha nem kapható C3-as súber, de elvileg mind belevaló, amit kapok, de még a lemezre se megy rá, mert szar a horony
- volt hozzá pár alkatrész, ami belső szimmeringeshez volt, de ez külső..
Igazából a fele nem lett volna para, ha olyan csinálja, aki ért hozzá, de én nem értek

-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A gumik ezek szerint akkor sem deformalodnak, ha egesz telen nem tolom odebb a mocit es oldaltamaszon all? Feltetelezzuk h oktoberben lerakom es aprilisban veszem elo. Cbr500r, michelin pilot road4, most meg egy melygarazsban all ahol nem megy minuszba a homerseklet, jovore mar valszeg szabad eg alatt all majd, igy ez kerdes erre az esetre is. Mindket esetben betonon/terkon all.
-
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy Yamaha Tracer 7-ről van szó. Temperált körülmények között (20-25 fok) állt 2 évig, fény érte, mert ablak mellett volt, de oldaltámaszon, nem állványon vagy középtámaszon.
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az a baj, hogy nem kértél el tőle még egy villanyos zongorát!

Viccet félretéve, elkezdtem rá hosszan válaszolni, hogy mennyire utálom az ilyen viselkedést mint aki a legvégén is erősködött még az alkuval, meg hoztam volna pár példát, de aztán inkább visszatöröltem, mert csak felhúz ha visszaemlékszem a hülyeségeikre

Röviden:
1, Csúnya dolog a sztereotípia, de esetemben mindig beigazolódott.
Aki a telefonban kimérten, intelligensen beszélt, azzal élőben is hamar megvolt az összhang, és 1 percnél tovább nem kellett egyezkednünk.
Aki a telefonban már kiejtésben és szóhasználatban is suttyó volt, vagy önmagát fényezte, vagy éppen a világ legnagyobb arcát adta elő a típusismeretet tekintve, az élőben is egy suttyó volt, pofátlan módon alkudozott, pénze meg nem volt elegendő.
2, Konfliktuskerülő ember vagyok, úgyhogy sosem küldtem el egyiket sem az anyjába, pedig el kellett volna. A tanulság amit mondogatok magamnak ezen tapasztalatok óta, hogy mindig készen kell állnom az elsétálásra. Ha nekem nem tetszik valami, akár az összeg, akár bármi más, akkor szimplán elsétálok, tehát elállok az üzlettől egyből. Ha 1 perc után érzem ezt, akkor 1 perc után "sétálok". -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"elkezdek vele geciskedni 5 darab ezresert"
Akkor nyert, sikeresen alkudott, amit nem akartál."en nem mulatok azon, hogy egy embernek kart kell okozzak"
Ezt írtam volna? Én az esetlenségén, a próbálkozáson mulatok, nem azon, hogy ezzel kárt okoz e magának (mert én nem okozok neki semmit, főleg ha előre közöltem, hogy alku nincs).De igazad van, ha már fent van a futón, akkor már én is azt mondtam volna, hogy vidd, csak takarodj innen.
"retardalttal toltom az idomet"
Ez sajnos benne van minden eladásban, vételben, meg úgy általában is, hogy néha retardáltakkal kell foglalkozni. De szerencsére itt vagyunk mi, ez a fórum, ahol mindenki tökéletes
(hátulról a tömegből egy hang: -én retardált vagyok..., egy másik: én is retardált vagyok, majd a harmadik: -áhh, ti nem vagytok azok, én vagyok retardált
) -
fattyu
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
én eladtam nemrég egy gsxr750et. piaci ár alá lőttem mert eladni akartam nem hirdetni.
eljöttek nézik
megkérdi miért ennyire olcsó. Mondom mert eladni akarom tényleg és gyorsan és olyan árat írtam ki amiből már nem engedek de egyértelműen JÓ.nem is próbálkoztak.
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én eddig csak két motort adtam el. Az elsőnél volt alku, a másodiknál már nem. De egyiket sem vitték ki az udvarból a vételár letétele nélkül. Futóra eszembe sem jutott felengedni a megírt adásvételi és a vételár átadása nélkül.
Lehet, hogy ebben benne van egy pofátlanul pici pénzért eladott (két olyan C vette meg, hogy egyiktől sem láttam a napot külön-külön sem) autó sanyarú tapasztalata is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A Passatot törötten adtam el, konkrétan a balesetkor készült képekkel hirdettem. Telefonon 175k-t ajánlottak érte, elfogadtam. Ennek a háromszorosát is ki tudtam volna belőle venni, de nem volt kedvem vacakolni vele, pedig helyem is lett volna hozzá.
Persze az ár mellett töviről hegyire elmondtam, leírtam mindent, pl tele a tank, gumiszőnyegek, stb.
Megjelenik haverral, jár a motor a szerelőm udvarán, csak elkezd alkudni.
-Mondjad csak, addig kérek kanná és leszívom a gázolajat. Ha folytatod, a gumi szőnyegeket, csomagtértálcát is kiveszem belőle, pótkereket, vonóhorgot, ezek nélkül is elmegy...
Megadta magát, elkezdte ideadni a pénzt. Mondom, ne nekem, feleségemnek (mellettem állt), övé az autó.Olyan helyen nem alkudok, ahol szabott árak vannak, például boltban. Azért egy összeg, volumen fölött már ott is van értelme feltenni a kérdést, legfeljebb elutasítanak.
De ahol nem eladás, hanem értékesítés van, akár új, akár használt termék esetén, ott mindig felteszem a kérdést.
De valóban ahol 30%-ot is engednek az árból, az hiteltelen. Pontosabban ha nekem csak a hirdetett ár 70%-át éri, akkor fel se keresem, nem egymást keressük. -
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez (is) egy kellemetlen élmény, az ilyenek még erősítik bennetek azt, hogy nem tudtok jót mulatni rajta, amikor próbálkoznak. Nos, azt hiszem, nálam az alku addig lehetséges, amíg ki nem fizette, viszont addig az enyém a cucc, nem nyúlhat hozzá, nem rakhatja fel az utánfutóra, nem mehet vele egy kanyart, stb.
Amiért ezt én így látom, hogy ez bárhogy nézem egy nyert helyzet nekem, persze el szeretném adni, de nem kényszer, nem áll mögöttem a végrehajtó, hogy azonnal szedje ki a pénzt a zsebemből, ezért mielőtt a kezembe nyomja az árát, bármikor mondhatok nemet és mondanék is !Amikor már feltette a futóra, onnantól már én leszek/vagyok vesztes helyzetben, mert kellemetlen visszacsinálni. (mint ahogy Te is tetted, inkább vigye)
Amíg fiatal voltam, addig voltak a munkámmal kapcsolatosan is alkudozások, miután elvégeztem a munkát, azután jött az alku, hogy de hát ez neked csak pár kattintás volt, vagy volt aki kikérte magának, hogy pénzt kérek valamiért, hisz úgyis ott ülök a szgépem előtt. (a munkám 90%-a IT táv support, felhív, elmondja mit szeretne, mi a gondja, én meg megoldom). Na ez kiborított, mert utólag már nem alkudozunk ! Ott csak többet adhat mint a kialkudott, kevesebbet egy fillérrel sem. Aki ezzel próbálkozott, annak többet nem dolgoztam vagy sokszoros árért előre fizetéssel.
Ezen egyrészt segített a kor, mert mostanában nem mernek/akarnak alkudozni, másrészt aki gyanús az előre fizet
, illetve az állandó ügyfélkör átalány díjban fizet. Itt időről időre van olyan aki azt gondolja, hogy mivel rendszeresen fizet, ő megvett engem és mint az "all you can eat" étteremben, megpróbálja velem elvégeztetni az összes nem is rám tartozó melót, aminél a végén meg szoktak lepődni, mert az ilyen elvégzett munkát leszámlázom
, mondván, hogy az nincs benne az átalánydíjas szerződésben. -
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Valahogy kiráz a hideg is az alkudozás gondolatától is.
A boltban sem mondom, higy a 350Ft-os tejet 200-ért elvszem, másképp ott marad. Ugyanígy a hahu-s hirdetésnél is ugyanúgy kifizetem ami ki van írva, ha kell a portéka. Ennyi.
Sikeres jármű alkum pl. az volt, amikor egy Focusra nem alkudtam, de mivel frissen behozott, műszaki előtt álló autó volt és nekem kellett volna rá horog, a tulaj horgot rakatott rá "ingyen" átadás előtt. Azt is ő maga ajánlotta fel, nem én kértem.Most a Victory-t nem akartam megvenni kiírt áron, miután a Triumphal megégettem magam. Több ismerős és családtag nyomására 2.3 helyett végül 1.8-ért vettem meg, de utáltam a helyzetet. Nem mondom, hogy rosszul esik a fél milla ami nálam maradt, de maga a helyzet undorító és továbbra is kerülni fogom.
-
Madball
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Alapvetően most használt termékről, motorokról van szó. Aki nem kereskedő, az nehezen lövi be, hogy mennyit is ér valójában a gépe, mert ha hasonló évjáratot megnéz hahu-n, gyakran a drágábbakért 2x annyit kérnek, látszólag különösebb ok nélkül. Én sem azt mondom, hogy csak hasra félárat kell kínálni, de pl. egy 1M Ft körüli gépnél ha kell egy garnitúra gumi meg mondjuk kuplung csere, az szervizben már 2-300.000 Ft. Lehet, hogy valaki meghirdetni a drágábbak között a gépét és hetekig meg sem szólal a telefon. Utána ha jön egy értelmes érdeklődő, aki megalapozottan kínál akár 10-20%-al kevesebbet, simán lehet, hogy mindkét fél elégedetten írja alá végül az adásvételit. Az sem mindegy, hogy utánfutóval és KP-val érkezik valaki vagy foglaló + a bank fizeti majd a többit valamikor.
Egyébként meg szerintem ha megfelelő hangnemben történik az ajánlat adás, akkor ezen nem kell megsértődni. Én is mondtam már, hogy tudom, hogy alacsony árat kínálok, de nekem most ez ennyit ér, téli projektnek. Cserébe 1-2 órán belül ott vagyok az utánfutóval, ha elfogadja. És ha nem, akkor sem sértődök meg
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
15 év távlatában sem?
Szerintem lassan növekedni fog az ára, persze állapot függő. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Baszki..

Ez befektetsnek sem utolso.
Grat -
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Főnököm is hasonlóan járt egy hasonló Ducatival. Igaz, az azért többnyire rendben volt megvásárláskor is, de 23 éves 5000 alatti km-el.
Azt beszéltük, ha "megmentené" a jövőnek, nagy eséllyel jó pénzt érhet 10-15 év múlva, de ki bírja ki, hogy csak nézegesse és ne üljön rá? -
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Grat hozzá! De mond már el légyszi, hogy lehet "véletlenül" motort venni?

-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jó legózást

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Grat...
Ha jól látom ebből két féle volt a full meg fél idomos... full idomos jól néz ki (vegyél rá .... márha tudsz hozzá venni alsó részt)

-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jajj, de szép.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én is csak hosszabb távolra veszem elő a motort, túrázáshoz.
Óvatos ruhák vagyok, még a lillafüred Felsőtárkány parád útvonalon se nagyon teszem az A módba
Nekem valószínűleg így elbírja a sok km-t. -
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nyilván ez költői túlzás, és minden megtud hibásodni, de a számok alapján azért jól állnak.
Azt meg tudjuk, hogy nem kell valamibe sok km, hogy az idő elegye az anyagot.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Annyi ,hogy a bejáratás nagyon nagyon nagyon uncsi dolog plusz utána még 1000km után megint b#ziskodhatsz a szervizzel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha igaz, a napokban visszakapom az SH-t. Fúrva a henger, gyűrűzve, bejáratás 1000 km-ig, majd olajcsere. Nincs hozzá kedvem, nemhogy minden évben új motorral.
Aki sűrűn adja-veszi, annál lehet, egy olacsereperiódust sem tölt el a motor, nemigen derül ki, van-e valami baja. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Es a szerencsesek, akiket mindenki hall, mehet a sor vegere.

De akkor lenne oktato jellegu, ha a sajat kipufogojat kozvetlen hatulrol hallgathatna 3 napon keresztul.
Sokat javitana a decibel fetisen.
Pont a napokban voltam, egy ETV nem indult.
Beroffent. Azta kurva. A srac szent meggyozodessel allitotta gyari a kipufogo.
Ok mondom, majd ha vissza kapod a rendszamot, akkor lesz gyari.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ki kell próbálni. Nekem, ellentétben friss jogsis barátaimmal, nem lenne kevés a CBR600 meg a VFR750 ereje - csak azt az erőt lentebbről szeretném érezni. A DL650-en szeretnék jelentősen feljebb lépni, de ahhoz képest még 600-ason belül is kb. minden feljebb van. A nyomaték jó buli, de scak nagyon lent érzem előnyét. Olyan nagyon nem szeretnék sor 4-et, inkább sor3 vagy v4, de leginkább v2 vonz. Mentem nemrég egy utolsó szériás TDM-mel is, de hiába a 270 fokos főtengely, nem adta azt, mint a DL, sor2 lévén.
Nem tudom, hogy mit akarok
Egyelőre eladni a DL-t, aztán majd meglátom, hogy mikor mi lesz helyette majd. Lehet, hogy viccből egy GSF250 sor4 átmenetileg 
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazad van, de én konkrétan nyelezésre gondoltam, hogy Horvátoktól is 150el jött haza. Na most ilyenből kellett volna neki sok ezer km.
Ispán barátom 18 év alatt rakott bele 275e km-t, az átlagosan 15e km/év. Ez csak a DL-je, mert mellette még belerakott 110e km-t egy légolajos GS-be, meg még 80e km-t egy 2017-es DL-be is, az utolsó 2 évben már csak robogózik, kapott egy strokot és már nem tudja kezelni a kuplungot sem, meg a súlyt sem.
Nem tudom mit jelent az extrém lassan, ez vegyes használat volt mind, sztem városban átlag sebesség 40 km/h körül alakul, túrázáskor 60-70 km/h az átlag.A lényeg, hogy sztem 3-4 év alatt akkor is nehéz kinyírni egy DL-t, ha évi pár ezer km-t úgy teszel bele, hogy mész 10 km-t majd megvárod amíg kihűl és utána megint mész 10 km-t.
-
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyszer úgyis veszek egy Ducatit!
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem már ez is sok, ennél kevesebbhez vagyok szokva. A VN800 Drifternek egy km órája volt egy pici zöld leddel (üres), meg 4 visszajelző lámpa. Index, olajnyomás, akkutöltés. Ja? Meg egy tartalék csap üzrmanyag szintjelző helyett.
Agyaltam egy órán a kormányra valahová, de rájöttem, ha sietni akarok nem ezzel megyek.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 790-emen elérem. Ide "kuplungkönnyebbítőt" (vagy 1 ujjas kuplung) cuccot vettem a nicecnc-től, a Tracer-en van ilyen, érezhetően könyebb vele a dugóban kuplungolgatni, de végül még ezt se szereltem fel.
A 390-en 3 garnitúra gyári kuplungkart törtem le (ki van könnyítve direkt a vége és "be is van vágva", szóval a bogyókat terepen gyakran elhagytam), majd megvettem a nemgyári felhajlósat. A Vitpilenen volt kényelmetlen a gyári, így cseréltem ott is, de még a 125-ös Duke-on is lecseréltem anno, bár ott szerintem csak esztétikai dolog miatt. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A 790-en pont nincs lecserélve se a kuplung se a fékkar, szóval ez nem jött be
Aminél pedig lecseréltem nem volt semmi ilyen problémám.bacus: Nekem volt "Temus" ram bogyós tükröm, meg doubletakemirror-om is. Szerintem jó cucc én a gyári tükröket cseréltem le ilyenre (még a 390-en), viszont van különbség a "Temus" meg a gyári között. Azért nem annyi, mint amennyi az árkülönbség, de a doubletakemirror-t is ki lehet fogni jó áron. Kevésbé rezonált mint a gyári tükör, jobban láttam benne.
A Husky-n szerettem a kormányvégtükröket is, ebből volt gyári és drágább Alis is, ez már E jeles volt és még így is olcsóbb volt mint a gyári.
Oldaltámasz nagyobbítót vettem eddig minden motoromra aliról, 4-ből 3 tökéletesen passzolt, viszont a 790-re valamiért nem, el is hagytam már a csavarjainak nagyrészét....
A Nicecnc cuccok úgy alapvetően bejönnek, nem olyan rossz minőségűek ahhoz képest hogy mennyi az áruk. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem ezert van a fulesen a gps, telefon meg a zsebemben. Egyszer probaltam, hogy ki van rakva, de folyamatosan lenezegetni szerintem nem egy eletbiztositas.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mondjuk ha e jeles nekem kivétel nélkül mindegyiket le vizsgáztatták BP-n....
(jobban aggódtak a prizmák miatt
) -
mattheus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm szépen! Megnyugtattál, hogy tönkre azért nem teszi.
Írtam a magyarországi viszonteladónak és a gyártónak is külön. Remélem, hogy pozitív lesz a válasz.
Hogy járok egyébként jobban? Ha a motorkereskedésen keresztül intézem a vizsgáztatást vagy ha én viszem el külön a motort ? Olajcsere úgy is esedékes., mert szeptember közepén cseréltem egy éve. Igaz sokat nem mentem vele (3000 km), de így illik. -
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az a helyzet, hogy egy Lloyd'z cucc is van rajta, amihez az előző tulaj hozzá sem szagolt, holott sok mindent segíthet, ha valaki jó irányba nyúl hozzá. (Ott a leítás az alsó linken, mivel az enyém csak 2005-ös évjárat.)
Eddig is gyanítottam, hogy itt lehet a kutya elásva, mostmár megerősítettél ebben. Nem a gyertya körül kell keresni, jó eséllyel eleve túl sok benzint kap, de amúgy is jó volna simán alapba állítani.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen, ezért is gondolom, hogy az akku gyengélkedik már. Ha használom minimum pár naponta akkor nincs gond de most egy hét állás után már nehezen indult.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az első teleszkóp miatt én szerelőhöz vinném, legalább egy olaj és szimeringcserére. Közben ha megnézik nekem a rugót (mert lehet van valami forrásuk ahol viszont írja a méretet viszonyításképpen) akkor legalább le lesz ellenőrizve.
Másképpen nem tudom mihez kéne viszonyítani mivel ez az első motor kvázi amin ülök ha nem számolom bele a tanulómotort.
Felütni nem üt fel az biztos. Meg az alap ellenörzés során amit tanítanak nem tapasztalok semmi rendellenes dolgot.Ezért mondom, hogy sorry ha hülyeséget kérdezek de nincs viszonyítási alapom semmihez (max simson de az nem számít
)Van olyan motorom, ami 6 honapig all beinditatlanul, allvany nelkul, nem kell ezt tultolni. Illetve 6 eve soha nem raktam toltore az akkut, csak telenkent az egyik polust lecsatlakoztatom.
Ez esetben akkor nem gondolom túl a dolgot.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
most néztem a manualt és abban nincs benne. Marad az ellenörzés ha szét van szedve.
Köszi.
Másik dolog. Téli tároláskor érdemes állványra tenni a motort? vagy csak simán leparkolva a garázsban? (nyílván a szükséges dolgokat figyelembevéve, akksi, benzin stb..) -
Rush77
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi a választ. Első körben olajat cseréltetek meg szimeringet az biztos és közben megnézetem, hogy milyen állapotban vannak a rugók és annak fényében eldől, hogy mi lesz a végleges megoldás.
-
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha szeptemberben sem lesz kész, akkor már úgyis mindegy. Hosszú a tél, akkor már kevésbé türelmetlen az ember.
-
bigrob
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi!
Akkor marad úgy ahogy van!
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Csak az a baj, hogy a nevükben is benne van, békéltetők. Onnan majd jön az, hogy "ok, értem a felháborodásodat, de a cégnek sem könnyű, várj még rá 2 hónapot és ha akkor sem...".
Sajnos én most fürödtem be a "vevő által bizonyított rejtett hiba esetén az eladó magánszemély jótállással felel" üggyel. Egy bő hónap leforgása alatt kiderült a turpisság, amiről vagy tudott az eladó, vagy nem, de meglévő hiba. Ügyvédi megkeresésre annyit mondott, hogy "nem ismeri el" és innentől vagy viszem bíróságra évekig elhúzva, sok időt, pénzt és ideget beleölve, vagy belenyugszom, hogy eladták nekem a félsz@r motort és a fele vételárat ráköltve talán talpra tudom állítani.
Az ügyvéd ennyit mondott: "üdvözöllek a nagy magyar valóságban, ilyen a magyar jogrendszer". -
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi! Magyarul annyit tehet, hogy vár...
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Erről a 3-5%-ról van valami adatod? Mert egy 5 millás motornál ugyanennyit kiegészítőkre simán bele lehet alkudni a vételbe, ergo rezsivel mindennel mínuszba jönne ki a kereskedő. Ez azért elég valószínűtlen.
Itt meg egy 7.5 milliós rétegmotorról beszélünk.
"Szoval az is lehet hogy egy ilyen mondat utan kirohog, ha mar eleg frusztralt a szervizvezeto"
Röhögjön nyugodtan, én meg viszem a pénzem máshová, Google Mapsen pedig megírom tárgyilagosan az 1 csillagos review-t.Nem tudom a KTM-nél hogy van, de a Triumphnál minden szervizlátogatás után, illetve a motorvásárlás után 1, 6, és 12 hónappal is jött egy központi email (tehát nem a kereskedőtől, nem az importőrtől, hanem Angliából) amiben részletesen a motorra és az üzletre is kitérve mérték, hogy mivel mennyire vagyok elégedett, mik a visszajelzéseim, stb.
Ettől függetlenül a kereskedő is felhívott pár héttel a motor átvétele utáni hetekben, illetve kb 1 hónappal később is, csak 1-2 perc erejéig, hogy megkérdezze milyen a motor, van-e panaszom, ilyesmi. Pedig 2019-ben még csak az az 1 Triumph kereskedés volt az országban, nem volt alternatíva máshol vásárolni.

-
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Próbáltam keresgélni, de konkrét, egyértelmű szabályt nem találtam, azért kérdeztem rá itt hátha van valakinek információja.
Olyat találtam, hogy törekedni kell a 15 napos javítási időre, ha ez nem sikerül akkor tájékoztatási kötelezettsége van a szerviznek a várható javítási időtartamról.
-
User_2
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
köszönöm a válaszod!
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Édesapám is mindig azt mondja, hogy a mesterétől úgy tanúlta valamikor a 70-es években, hogy amilyen gyertyával és amilyen olajjal született egy gép, olyannal is illik meghalnia.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amatőr kérdés, de pl sok motornál miért kell 2 gyertya hengerenként?
Pl africa twin -
Cleinor
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor lehet nekem van szerencsém, de Toyotámba iridiumos kell (4912 NGK/AF), és 15€/ darab.
94124 ami Skyaktivba kell az pedig 25€.
Lehet túlárazták neked
-
kelly416
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt konkrétan a Victory Kingpinhez keresett gyertyánál írta. Igaz, rosszul emlékeztem és pontosan ezt írja: "Field tested durability with a 30,000 mile service life."
De én csak a reklámszövegeket olvasom és osztom el kettővel.
Nem értek hozzá annyira mint Te vagy itt sokan, úgyhogy minden tanácsot is elfogadok én is.
Pl. a linkelt gyertyánál jobbat keressek-e a motoromhoz, vagy jó lesz ez?
(A Kingpin nagyon jól muzsikál, a Sprint RS meg majd talán kap egy új blokkot, mert így senki nem akarja megvenni. De azzal most nem foglalkozom.) -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem jo eletem van, en csak gyarlo vagyok. hajlamos vagyok sajat magamat akaratgyengekent aposztrofalni

amikor pl a cegnel van valami durva projekt es jon negy-hat hetnyi kulonosen hosszu nap, akkor hajlamos vagyok visszaszokni az energiaitalokra es gyakrabban gyengulok el a ceges konyhaba kitett ragcsak mellett. fel is szalad par kilo. amikor ennek vege, sokkal tovabb tart (nekem) ujra leszokni az eitalokrol es rendesen kajalni. ha ki tudom magam pihenni, sokkal erosebb vagyok fejben is, konnyebben ellenallok a kisertesnek.
raadasul ha jarok rendszeresen edzeni es fizikailag jo allapotban vagyok, akkor fejben is jobb a kondim, egyszerubben jobban porog az agyam.
viszont ha tul sok a melo, az egy lefele tarto spiral: tul sokat dolgozok es 'nincs idom' mozogni, egyre kevesbe vagyok hatekony, egyre csoffadtabb vagyok es egyre kevesbe akarok elmenni mozogni. ebbol muszaj kijonni, minel elobb, annal konnyebb.annyi a motoros kapcsolata a dolognak h mar vagyok annyira bolcs, hogy ha tudom h nagyon faradt leszek a nap vegen vagy egyebkent is egy rosszabb idoszak van, akkor tudatosan ritkabban valasztom a motort munkabajarashoz, pedig nincs annal hatekonyabb. viszont nem akarom magam a szerencsetlennek erezni, aki csak ul a motor tetejen es tortennek vele a dolgok. a motorozas akkor orom, ha en iranyitok, minden(*) ugy tortenik ahogy szeretnem, nem pedig 'upszika, ez meglepo volt' vagy 'hat ezt nem igy terveztem'...
*legalabbis nagyreszt

-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyetertek, hogy az empatiám elég gyenge, ez volt problema regebbi kapcsolataimban is, azóta javult, de számomra idegenek felé továbbra is 0 vagy szinte 0. Nem tudom ez mennyire probléma de lehet, hogy az. Igazad van, hogy biztosan lehetne és kéne is feljeszteni, nincs kizárva, hogy egyszer arra is sor kerül (nyilván akkor már feltárva más hasonló mentális dolgot is).
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazából amikor így random emberekről beszélünk akiket látunk annál nincs semmi célja mivel nem neki mondjuk hanem csak magunk közt megbeszéljük, ő arról úgysem tud.
De baráti körben volt egy kövér srác aki előtte élsportoló volt, ő azért kapta a “3 kövér embert ismerek abból 2 te vagy” kaliberű poénokat de vevő is volt rá, idén le is fogyott. Amúgy ahogy mondod munkahelyi stressz volt, saját céget épített közben folyton meki + kóla, szerencsére elég szép vagyonért el tudta adni és azóta kiegyensúlyozottan él. Én is irodai munkát végzek, amikor elkezdtem először akkor mellé pont abbahagytam a sportolást meg minden hétvégén eljártam inni, de abban a pillanatban, hogy a tükörben oldalról nézve azt láttam, hogy a hasam kijebb van mint a mellem azonnal változtattam, kaján, szokásokon, és vettem kondibérletet. Ez már évekkel ezelőtt volt, most kb. heti 6 mozgás van, kondi, futás, tenisz mikor milyen megoszlásban, kaja pedig tudatos. Munkahelyem max az elvárások miatt stresszes de nem vagyok valami szívbajos ember általában nem veszem fel meg nem is viszem haza, mikromenedzsment szerencsére nincs.
Az “instant dopamin” ahogy mondod mint boldogságforrás egyébként is elég egészsegtelen az agynak, átvered magad és következményei vannak. A “delayed gratification”-t kell keresni csak az fegyelmet igényel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Látószögön azok rugóznak, akik nem hordanak szemüveget és/vagy nem motoroznak akkor, amikor a pin lock már szükséges.
-
Csandi
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Páromnak a K6 S előtt egy Scorpion 1400-asa volt, nem tudom a pontos szög adatokat meg kéne nézni (aztán lehet kiderül, hogy tévedek) de azt mondja, hogy sokkal több mindent/szélesebben látni az AGV-ben.
Légellenállás nem csak a spoiler, hanem a sisak formája is, hogyan töri meg a levegőt szemből. Az Arai-ok pl. elég golyók, nem “hegyes”. Az való igaz, hogy fejforgatásnál nagy szélben inkább ront a helyzeten ezt én is tapasztalom (főleg, hogy tükör nélkül vagyok így sokat forgolódok) de szemből meg pont, hogy kényelmesebb szerintem, főleg magasabb plexivel tempónál.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ilyenkor a szerviz csatlakozót használják?
Ma lejöttem a nyaralóba motorral, ami 100km. A motor a hét eleji próbautakhoz képest gyengébb lett, már a 130 elérése is küzdős volt, így szép lassan haladtam a továbbiakban. A motor kissé erőtlenebb is lett, mintha enyhe emelkedőn mentem volna, a hangja is egy minimálisan öblösebb lett, de lehet csak beképzelem már a dolgokat. Érzésre mintha kevés levegőt/benzint kapna, és nem lenne erő. Ha hazamentem, szerintem letámasztom a mocit.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem akartalak megbántani, pláne nem megsérteni !
Ezt nem tudom, hogy félnek e, de van egy olyan mondás, hogy jobb félni, mint megijedni. Lehet félnek és nem mennek gyorsabban, viszont nem is kerülnek olyan bajba amit nem tudnak kezelni.
Egyébként is tudom, hogy itt mind kivételek vagyunk
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"akar kocsival is mehetett volna"
Sztem nincs igazad, a motoros élményt nem kapja meg autóval, muszáj motorral mennie.
Miért kell a motorozást összekötni a nagyobb tempóval, hogy motorral mész, akkor az csak gyorsan jó? Te is tudod, hogy nem vagyunk egyformák, van aki szerint 200 alatt nincs élet, és van aki babettával is nekiáll túrázni.
Nekem nincs ingyen a gumi, olaj, de akkor és ott nem ez számít, hanem az, hogy motorral mehetek azon az úton, egyébként meg nem is mennék oda. Feleslegesen nem égetem a pénzt, szeretnék eljutni majd Spanyolországba is, vettem egy utánfutót, hogy spóroljak az oda úton.
"Szuk hagonal en, a nem erre valo autommal is utolerek jopar turamotorost"
Na és? Utoléred, megelőzöd, nincs dolgod többet velük. Ez motorral még inkább így van, kb 1 motor megy el mellettem, míg én 100-t vagy 1000-t előzök, de mindig lesz pár gyorsabb, rutinosabb, de lehet csak helyi.
Számtalanszor van, hogy mondjuk keresek valamit, nyomkodom a gps-t / telefont, lassan megyek, elmennek mellettem. Nem fordul meg a fejemben, hogy na ezek most azt hiszik nem tudok motorozni és beültetnének egy autóba. De ha azt is hiszik, hol érdekel? Ezek közutak, ahol nincs köridő, minimum sebesség amivel részt vehetsz a forgalomban.
"nem eleg kompromisszumkesz egy motorhoz"
Ebben van egy fél igazságod, de azért ne mondjuk már, hogy motorral be kell szopd az összes időjárást, mert nem vihetsz aláöltözőt, váltókesztyűt, stb.
Lassan 20 éve leköltözöm nyárra ide a Balaton partra, kempingezni. Na most sokaknak az van az eszébe, hogy kemping = nomád, pedig itt van infrastruktúra, nem kell a bokorba vizelni/szarni, nem kell elásni, nem jön a medve, de van internetem, tudok innen dolgozni akár heteket, sőt esténként 3m-es képátlóval filmet nézni. Nekem a motorozás sem nomád, kompromisszumos. Legyen nálam minden (és szokott is), ami kellhet. (inkább szálloda/apartman, mint sátor, hogy ne kelljen otthon hagyni valamit, mert az nem fér be) -
hroberto
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az akku kábele teljesen ép. Nem látni semmi nyomát olvadásnak.
Valószínűleg holnap elviszem egy szervízbe, nem kísérletezek vele.
Amúgy a gyári relé kínai volt...
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen. Mégis jobb mint a semmi. Ezeken az 500-s Hondákon nem tudom milyen a felfogatás?
Ausztriába sikerült a cuccom kivitetni meg haza. Az oldaldobozokba csak az esővédő meg pár cucc volt. Kint meg semmi nem volt felaggadtva.
Mondjuk a Pegán nem éreztem az oldalsó dobozokat nagyon. A kormány szélesebb, és a tempo sem volt a lebegős tartományba.
A Triumphon majd kiderül milyen. Azzal azért könnyen lehet pálya tempót prezentálni.
Gyári szett az is, de mégis csak doboz.
A középsőt meg fel sem teszem. Eddig nekem azok nem jöttek be.
A gardrób szekrény oldaldobozokat meg végkép elkerülöm. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
+1
probaltam ilyesmit kifejteni korabban, de falrahanyt borso

_szerintem_ horvaciaba is ugy kell motorral menni, hogy egy tanktaska elottem, egy kis sporttaska az utasasszony hatan vagy moge gumipokozva es egy vaskos bankkartya
ha igy nem megy, akkor auto. szorakoztato tudott lenni mr2-vel is, bar az csak kicsivel jobban pakolhato, mint a motor
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A vén g×cik is öregszenek a volán mögött is. Ahogy az autóvezető öreg tatákat szidjuk a forgalomban, ugyanúgy hat mindenkire a kor motoron is, sőt, talán még előbb is.
Ha tudott is régen motorozni, lehet, most azért tatásabb a tempó, mert már jobban igénybeveszi a testét és a fejét az a figyelem és mozgás, amitől azt látod, hogy "tud motorozni". Egyszerűen csak krúzol, nézi, élvezi a tájat.
A másik aspektusa: sokan félnek, vagy nem ismerik a saját autójukat. Mikor a régi 43-as uton jártam hetente, rendre előzgettem a Samarával kb mindent. Bőven nem a Lada volt előnyben, csak én már unásig ismertem az utat, minden kátyút, minden lehetőséget és ott is előztem külső íven, ahol a turista fékezett a kanyarban. Idegenben ilyet nem csinálok, meg egyébként is kinőttem ebből.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgatós találkozó
- Autós topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Ujat kell venni és kész !

Ez igen! Ez megérte, az biztos.... tényleg nagyon szép (jó) munkát végeztek.