- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Des1gnR #153717 üzenetére
"Az ilyen carpuride-os cuccokon natívan is tud futni egy offline navi telefon nélkül "
Szerintem nem. Ez egy android auto fejegység, épp az benne az egyszerűség, hogy nem kell saját szoftvert írni hozzá, hanem használja a telefont.
Saját, telefon nélküli offline navit akarnál, akkor maradnak a már megszokott eszközök, Garmin, Tomtom, Wayteq, ...Ez a carpu izé dolog arra jó, hogy, ha van egy 300+ ezer forintos telefonod, amit időnként még cserélgetsz is, akkor sem azt teszed ki a kirakatba, nem azt csapatod a jégesővel, satöbbi.
Meg, amennyire a videókat láttam, jobban be van lőve arra, hogy motoros kesztyűben is használható legyen, mert a felhasználói felület is olyan, hogy egyszerűbb, nagyobb gombok vannak rajta, ahogy azt Android Auto-ban kitalálták. -
vlevi
nagyúr
válasz
bigrob #153712 üzenetére
"alirol fél áron"
Valószínűleg nagyon hasonlít a Carpuride-ra.Nekem pl. van eredeti és alis quadlockom. Teljesen más anyagból van az alis, nagyon is érződik rajta, hogy annyiba kerül, amennyibe.
Ja, Quadlock. Tegnapi sztori. A telefon a quadlock tokban volt, de nem a tartón, hanem a tanktáskában. Ilyenkor érdemes behúzni a tanktáska zippzárját, mert, szerencsére még a parkolóban forgolódás közben, de kicsúszott a tanktáskából a telefon, le a betonra. De a quadlockos tok tette a dolgát, a szélén látszik, hogy hol ért földet, de a teló megúszta.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kelly416 #153657 üzenetére
"nem visz bele a rosszba"
Kéthengeres kialakítása miatt az alacsonabb fordulatszám tartományban nagyobb forgatónyomatékot ad, mint a sornégyes kialakítás, ezért nem kell annyira forgatni, hogy pl előzéshez legyen tartalék benne.
Cserében viszont a felső fordulatszámok környékén elfogy belőle a nyomaték, ami azt jelenti, hogy hiába forgatod, nem lesz erősebb. Úgymondják, hiányzik a végén a tüzijáték. Emiatt már nem is erőlteted a dolgot. Ellentétben egy sor4 600-assal, ahol kb a leszabdályzási fordulatszámig nő a nyomaték, és ezzel együtt a teljesítmény is.
Ezért azokat lehet, és érdemes is forgatni 10e fölé, így értette, hogy belevisz a rosszba. -
vlevi
nagyúr
válasz
VFR800 #153523 üzenetére
" erejét tekintve egy Bandit"
Honda CBF 600 volt hasonló. Kicsit nagyobb a CBF 1000.
Félidomos, a Honda Hornet blokkját kicsit kultúráltabbá téve (lenyugtatva, lefojtva)
Nem túl izgalmas, de kirándulni jól lehet vele, és vélhetőleg a használtak sincsenek széthajtva, pont azért, mert akinek arra volt ingere, az nem a 77 lovas CBF-t, hanem a 100 lovas Hornetet, vagy a CBR600-t választotta. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #153527 üzenetére
"mert 45 loerovel ezt viszonylag konnyen csinalod"
Aláírom. Tracer 900-t én se merem az 5 számjegyű tartományba belekergetni.
Amúgyis, ha pirosig el szeretném forgatni, gondba lennék, de nagyonGT-n még csak csak-csak jelölve van a piros 11 fölött,
De az enyémen nem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
zzola #153481 üzenetére
Nem érdemes A2-re menni, mert ha előkerül egy 50lóerős motor, ami nagyon bejönne, azt sem vezethetnéd.
Mert, ha utána mégis megcsinálnád, akkor nincs különbözeti vizsga az A és A2 között, sajnos újra kell járni a tanfolyást, és a vizsgát is.yodának ne higgyél, mert ő olyan ember, aki robogóval megy a pályanapra, és úgy fújja ki rondán a többiek orrát
-
vlevi
nagyúr
"nem viccbol kerul egy Agv, vagy Arai/Shoei annyiba amennyibe"
Anyaghasználat, marketing, kutatásfejlesztés költsége, satöbbi, ami egy prémium sisak árát az egekbe tudja verni.
Hogy mennyire jó ár/érték arány, azt valóban csak hosszabb idejű használatnál lehet megtapasztalni. De kézbe véve, az anyagokat megfogdosva nem érződik alsópolcosnak az LS2 sem. Ők is tudnak versenyre homológ sisakot gyártani, ha akarnak.
Példának mondanám a huszonezer forintos, felhajthatós LIDL sisakot. Lehet, hogy a biztonsági szabványnak megfelel, de annak a bélése pl. olyan, hogy tényleg érzed, hogy ez nem az a szint, amit egész nap a fejedre vennél. Városi robogózáshoz valószínű megfelel, de többnapos túrára nem mennék el vele. -
vlevi
nagyúr
válasz
Biqci #153396 üzenetére
Nem kerestem, de ebből volt nagyobb választék, és tudtam próbálni.
Biztos lett volna másfajta, ha tovább keresek, más boltokban, de Pestről 200+ km-re ez nem olyan 1xű.
Ott elpattant egy húr, és megvettem azt, amit jó volt a fejemre. Nem tűnik gagyinak, remélem pár évig él leszek vele.
Persze közben gyorsan rá kerestem, hogy nincs-e valami nagyon negatív vélemény róla, vagy máshol esetleg fele annyiért, de nem volt.
Hiába van a neten akciósan sokféle tökfödő, ez is olyan, amit kézbe kell fogni.Egyébként egy LS2 Storm 2 túra sisak, pinlock, és napszemüveg.
Az már csak későbbi használat közben tűnt fel, hogy csak fokozat mentesen lehet nyitni, az előző sisakjaimban volt 2-3 köztes állásban meg lehetett akasztani a plexit, ennél sajnos nem.
Viszont, ebből 3 féle héj méret van, így ez a sisak kisebb külsőleg, mint az előző Nolan sisakom. -
vlevi
nagyúr
válasz
Biqci #153384 üzenetére
Nekem van LS2 sisakom.
Igaz, most tavasszal vettem, de eddig még csak pár km-t sikerült benne gurulnom, így nem tudom milyen.
Lényeg a lényeg, hogy volt a boltban van 4 féle LS2 sisak, többféle méretben is, abból egyféle felnyitható.
Felpróbáltam mindegyiket, kisebbet, nagyobbat, és a felnyithatónál az tűnt fel, hogy a sisak felső felén lévő habszvacs, nem tudom hogy mondani, a zárt sisakokhoz képest más formájú, és nyomta is a homlokomat.
A zárt LS2-nél ezt nem vettem észre, de az egyiknél itt nyomta a pofámat, a másik amúgy nem volt jó, végül a harmadik fajta az, ami kb 10 percig a fejemen volt, és nem akartam letépni a fejemről
Az maradt. -
vlevi
nagyúr
válasz
yodamastah #153244 üzenetére
de már ezt is az elektronika csinálja, racse módban.
szerintem átlagember el nem bírja képzelni, hogy egy verseny elektronika mennyi mindent enged, azért, mert a versenyző meg fogja tudni oldani.
Aztán, amikor nem, akkor marhanagy highside van belőle... -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #153233 üzenetére
Értem, persze, tudom mi a sportmotor.
Pont az mt09 a jó példa, hogy a blokk, a váz, nagyjából a futómű is ugyanaz, de van belőle naked, retrósított xsr, sport R9, és a Tracer.
Én inkább azt akartam mondani, hogy ami a régi sport motorokon a teljesítményt jelentette, az ma már sima átlag. És persze sport motorok sem olyanok már. Pl R6, R1 nem is vásárolható meg utcára. Honda CBR650 pedig már nem az a kőkemény sportmotor, mint 20 éve volt, igaz, már akkor is létezett a CBR600F, ami kicsit visszafogottabb volt. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #153228 üzenetére
Egyetértek, azért írtam úgy, hogy a túra, vagy a sport a nagybetűs. Melyiket próbálják hangsúlyozni.
Igazad van, a túraSPORT motorokból nagyon kevés van manapság.
olyan, ami TÚRA, és eközben olyan teljesítménye van, hogy a sportmotorokat lealázza, abból van több is.
Ugyanolyan dolog ez, mint a TÚRA enduró. Attól, hogy odaírják, még nem az. Vagy, ha igen, akkor az R1 is enduró, mert azzal is mentek már homokban...
Egyszerűbb, ha minden motort, ami nem csak egyetlen skatulyába illik, azt crossovernek hívunk -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #153223 üzenetére
"ami ugyanugy sporttura"
Időközben azért a kategóriák is változtak.
Értem ez alatt, hogy az a menetteljesítmény, ami pl. az első GSXR-nél őrületesnek számított, az manapság egy sima tucat naked bike.
Vagy, mitől túraSPORT egy motor, vagy inkább TÚRAsport?
pl. a BMW 1000XR az annak számít, de egy Tracer900 már nem az?
Nehéz ezt definiálni. -
vlevi
nagyúr
válasz
vendingo #153193 üzenetére
Ha 8 éves a gumi, akkor nem mernék kockáztatni.
Amúgy is, egy Michelin Road 5 turasport gumi, nekem a tracer900-on 15-nel nem nagyon bír többet.
Miféle gumi az? Túra Endurora való metzeler turance? Mert azok sokkal keményebb keverékek, azok bírnak 25ezer körül. De ha 8 éve a motoron vannak, akkor nem hiszem, hogy puha. -
vlevi
nagyúr
válasz
mattheus #153140 üzenetére
kormányvéges megoldás
En is csak nemrég hallottam, pedig már használtam. Pl autópályán könnyebb úgy, ha a tenyér szélével, kisujjal fogod a kormanyveget, majd kiprobalod, megérted.
Mert amikor forditod a kormányt, óhatatlanul is csavarsz a gázon, képtelenség alacsony fordulaton stabil gázt tartani.
Rendőr motoros vezetéstechnikai képzésen pl azt mondják, hogy olyan 1500 körüli, kicsit a feletti fordulatszámra kell a motort felpörgetni, és ezt a gáz állást tartani, és közben a hátsó fékkel kell szabályozni, hogy mennyire fogod vissza a motor. A gázt ilyenkor, amikor nyomod a hátsó féket, ne engedd vissza, mert azonnal lefullad a motor, és abból fetrengés lesz. -
vlevi
nagyúr
válasz
macilaci78 #153138 üzenetére
Könnyebb a stabil gázt tartani, ha nem csak a gazkart tartod, hanem rámarkolsz a kormanyvégre, és tulajdonképpen azt fogod, közben persze a gázt is tartod. Így van egy stabil pont, ami nem forog el, amikor testhelyzeted változik.
Ezek azok az apróságok, amiket sajnos a motoros jogsi megszerzésekor a motoros iskolában nem nagyon mondanak el, nem tanítják.
-
vlevi
nagyúr
válasz
mattheus #153136 üzenetére
"az egy gázon történő jobbra megfordulást?"
A gázt ne engedd fel, de közben a hátsó féket taposhatod.
Így húzhatsz nagyobb gázt is, mert, ha taposod a féket, akkor annyira fog lelassulni, amennyire kell.
Próbáld ki egyenes szakaszon, hogy mennyire tudod megcsinálni, hogy tényleg nem veszed vissza a gázt fékezés közben, azután megpróbálhatsz forgolódni is.
Aztán, ha a forgolódásban túl szűk lett a forduló, akkor NEM GÁZT ADSZ, hanem kicsit felengeded a hátsó féket.
Így lehet nagyon precízen szabályozni a fordulatszámot, sebességet, fordulókört egyszerre. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #153099 üzenetére
Talán alis rendelésből még lehet olyan forrszatóón, ami még a régenmindenjobbvót.
Nem tudom. Amennyi forrasztóónt én egy évben elhasználok, az lehet akármilyen.
De a múltkor vettem egy Lidl-s pákát, és szerintem az ahhoz adott forrasztóón nagyon más volt, mint amit jó sok éve az aliexpressről vettem. -
vlevi
nagyúr
válasz
fradi81 #153011 üzenetére
Ez igaz. És sokszor csak egyszerű szürke a napszemü rész. Asszem a mostani LS2 (nincs 1 hete, hogy vettem, túl sok tapasztalatom nincs) sisaban sem túl feltűnő a váltás aközött, hogy felhajtom-e a napszemü részt, vagy sem.
Milyen jó is lenne, ha cserélhető lenne a belső napszemüveg, mert egy barnás árnyalatú üveg sokkal jobb, kiemeli a kontrasztot.
Tényleg, erre nem lehet ablakfóliát rakni?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Des1gnR #153007 üzenetére
Én is azt használok. Az előző Nolan-ban is volt, most cseréltem LS2-re, és már szempont volt, hogy legyen benne. Aki gyakran jár alagutas, vagy erdős szakaszon, az tudja értékelni, hogy csak felcsapod a beépített napszemcsit, és már látsz is, az alig kivilágíttott alagútban
Persze, biztos van olyan sisak, amiben a napszemüveg nem a legjobb, pl. alul, oldalt beengedi a fényt, és az a zavaró, vagy, ha új a sisak, és nincs benne, akkor nem fogod csak azért lecserélni.
Valószínűleg a sport/verseny sisakokba nem is gyakran tesznek napszemüveget. -
vlevi
nagyúr
válasz
mattheus #152939 üzenetére
Van olyan pálya nap, ahol vezetés technikai csoport bérli ki a pályát, pl Debrecenbol a rabocsi ringre. Ez kb Kakucs méretű pálya, nem a nagy sebességről szól, hanem az ív választásról, satöbbi.
Az oktató megy utánad, és javít, ha valami nem jó.
Sokkal jobb, mintha ugyanezt közúton csinalnád, mert egy rövid pályán korbemesz rengetegszer, hamar megismered, nincs olajfolt, traktor, szembe forgalom,... És csak ti vagytok ott, es mindenki azért, mert tanulni akar. -
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #152851 üzenetére
Főleg a topcase veri agyon a sulyoontot, meg akkor is ha üres. Én kimondottan fakezű vagyok ilyen téren, de ezt még én is érzem. Persze az oldal doboz is, de nekem a 33literes Kappa doboz van, az azért mégsem akkora, és nem is olyan nehéz mint a BMW GS alu dobozai.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Apophis #152657 üzenetére
"Neked kell megfelelő távolságot tartani,"
Igen, ez így van, de mind tudjuk, hogy a gyakorlatban szinte senki sem tartja be, illetve, aki esetleg oda is figyel a megfelelő követési távolságra, az elé fél perc múlva bevágnak, mert van ott egy autónyi rés.
Motorral ráadásul nagyobb távolságot kell tartani, mert a fékút sokkal hosszabb, mint autó esetén.
A kikerülés meg nem mindíg opció, pl. Hungária körút, külső sávban nincs hova menni -
vlevi
nagyúr
válasz
etnies #152598 üzenetére
Fogjuk rá, hogy egy hasonló motornál nagyon nagy eltérés nem lehet. Itt 30%-t említenek.
[link]
Nem tudom megítélni, hogy jó-e, nagyjából elmegy, vagy pedig teljesen hibás-e az, amit mond, de más videókat nézegetve is hasonló dolgokat említenek.
Én inkább kirándulós motoros vagyok, nem pályanapra járok, és nekem megfelelő volt ez a beállítás. Az alap Tracer felfüggesztés valóban túl puha, és az én 100 kilómhoz kellett keményíteni nem is keveset. -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #152593 üzenetére
Az a baj, hogy ahogy drágulnak az új motorok, (forintban, dollárban, euróban számolva is!), a használt ára pont olyan ütemben nem megy lejjebb.
pl. az a használt motor, amit 2-3-4 éve megvehettél 2milláért, ugyanazt a motort, most, 2-3-4 évvel idősebben, nem kapod meg 2millió alatt. -
vlevi
nagyúr
válasz
Pttypang #152474 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lesz a válasz, inkább csak az üvegtigris részlet miatt válaszoltam
Mondjuk a NAV-nál ritka, hogy ne tudnák, hogy hova kell az értesítőt küldeni, vagy, hogy elfelejtenék megállapítani az adót.Ha van ügyfélkapud, akkor arról biztos kaptál levelet, de, ha nincs, akkor hirtelen nem jut eszembe, hogy a NAV hogyan fog téged értesíteni arról, hogy adó kötelezettséged van????
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pttypang #152331 üzenetére
"mindig egy 845 kilos twingot akarok"
Én meg kölyökkoromban arról álmodoztam, hogy 200 ezres fizetésem lesz, meg kettes golfom. Ha minden jól megy jövőre összejön.
De, hogy jön ez most ide? -
vlevi
nagyúr
válasz
GTVili #152321 üzenetére
És még azért pár apróság.
Csupaszhoz képest érthető, ha nehezebb egy túrásított motor, mint pl. MT09->Tracer, Street Triple-> Tiger Sport, mert a nagyobb fejidom, a több burkolat, adott esetben nagyobb üzemanyag tartály mind tömegnövelő.
pl. Traceren gyári a középállvány.Trident: Ebből is volt túrásított változat
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #152314 üzenetére
Motorkiállításon pont most emlegették a Triumph 800-as túramotorját.
[link]
Nabakker, látom, kettővel előttem ugyanezt ajánlották -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #152311 üzenetére
Egy normális XL méret még határeset a 185 centihez, és kb 100kilómhoz, de így teljesen felesleges.
Jópár éve vettem lidi aláöltözőt, 2XL-es méretben, az még rendben volt, de ha a mostani XL-es méret neked kicsi, akkor meg se nézem -
vlevi
nagyúr
válasz
Oppenheimer #152282 üzenetére
Ha úgy használják, ahogy a kinézete indokolja, akkor biztos lehet olyan alacsonyan tartani a fogyasztást.
Érted mire gondolok. Chopperes tempó, max 80, kanyarban 40-50
Tracer 900 is elvan 4L-es fogyasztással, de csak akkor, ha a sebességmérő 2 számjegyű marad. -
vlevi
nagyúr
válasz
dellfanboy #152269 üzenetére
Ott a helyszínen lehet jegyet venni? Még nem tudom, hogyan alakul a vasárnapom, ha nem lesz semmi más, talán megnézem, de egyáltalán nem biztos.
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
macilaci78 #152075 üzenetére
Nekem itt az a furcsa, hogy az ára kezd közelíteni a V-Strom 650-hez.
Jó, tudom, papíron agyon van pakolva extrával, brembo, ésatöbbi, de mégis jobban bízok a japán technikában. -
vlevi
nagyúr
válasz
Des1gnR #152016 üzenetére
Én csak pár km-t gurultam valamelyik évben az NT1100-al, de bejött az a túragőzös feeling.
Persze az a néhány km, egyenes szakasz, az nem jelent semmit. Legfeljebb akkor derül ki valami, ha nagyon nem olyan, mint elképzelted.
Mert annakidején a KTM 1290 se volt rossz. Csak, hát, ugye, ki mer (vagy egyáltalán hogy van ez?) KTM-et venni, így, hogy becsődölt a cég? -
vlevi
nagyúr
válasz
Pttypang #151996 üzenetére
"muanyag kockaknal"
Van olyan is, igen.
Egy Givi doboz szett kevesebbe kerül, mint pl. egy Honda gyári doboz szet, pedig az is Givi, de rá van írva, hogy HondaPersze, ott is vannak típus specifikus doboz szettek, pl. az NT1100-hoz már saját formára van szabva.
Kappa címkével pedig valamivel még olcsóbb.
Ha pedig kékfehér propelleres gyári alu doboz szet, akkor pedig a határ a csillagos ég... -
vlevi
nagyúr
válasz
TheBikerider #151970 üzenetére
Pár órát bírjon az akkuja
Ezen szerintem mindegyik akció kamera elhasal.
1 óránál tovább szinte semelyik se bírja.
Ami neked kell, az a menetrogzito, ami gyujtassal kapcsolt tápot kap, és folyamatosan vesz. Ilyen van a kocsiban is, nekem is, de motorra is jól jönne, ha értelmes áron lenne, és nem kaputelefon minőségű. -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #151919 üzenetére
Gondolom a németeken a német rendszámú, román, szerb... vendégmunkásokra gondolsz, akik most mennek haza karácsonyra.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#48584626 #151874 üzenetére
AA esetén a telefonon futnak a szoftverek, és azt tükrözi az Android Auto felé. Nem egyszerűen képernyőtükrözéssel, hanem a telefonon fut az Android Auto alkalmazás, az kommunikál az autóban (motoron) lévő Android Auto kijelzővel.
Ilyenkor a telefon egyébként használható más egyéb dolgokra, nem foglalja le a kijelzőt az AA-n futó alkalmazás.
Általában ezek nem csak az AA, hanem az Apple Carplay-t is támogatják. -
vlevi
nagyúr
válasz
bacus #151872 üzenetére
"Nem, illetve nem csak."
Pontosan.
Még annyi apróság, hogy az Android Auto kompatibilis applikációknak a felülete, kezelése is át van szabva valamennyire a vezetés közbeni kezelésre. Egy sima zenelejátszó is teljesen máshogy néz ki, a telefonon futó applikáció tele van apró gombokkal, a kocsiban, AA-n futó változaton néhány gomb van, éppen az 1xűbb kezeléshez.
A másik pedig, hogy pl. a Carpuride-nál is odafigyeltek rá, hogy ne a telefonokban lévő kapacitív érintőkijelző legyen benne, mert az kesztyűben marhanehéz kezelni, többnyire nem is érzékeli.
Harmadik meg, tényleg az, hogy nem a telefonodat kell kitenni esőnek, tűző napnak.
Igen, a teljesen tökéletes változat az lenne, ha maga a motor kijelzője lenne egyből AA-hoz használható, valamiféle osztott képernyős módban. Talán a Honda Africa Twin tudja. -
vlevi
nagyúr
válasz
bacus #151849 üzenetére
"Speciel Samsung Note 4 és Note 9 is túl tudott melegedni, "
Egyre több YT videóban megjelent az a carpuride dolog. Nem akarom reklémozni, de néha néha eszembe jut, hogy lehet, hogy jó lenne.
Nekem sincs ilyen, de a kocsiban van Android auto, és ott marha kényelmes, hogy nem kell elővenni a telefont, sőt, még kábelt dugdosni se, mert vezetéknélkül megy.
És navigálni, zenélni, telefonálni lehet vele. Vízálló. Kesztyűben működik az érintőképernője. És állítólag nem is melegszik.
Igen, nem kétforintba kerül, de szerintem vagyunk itt egy páran, akik telefontarókra többet költöttek már, mint amibe egy ilyen kerül
Ráadásul ez talán túlél több telefont is, mert aki gyakrabban cseréli a telefont, annak az újabb tok, vagy tartó újabb extra kiadás. -
vlevi
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #151807 üzenetére
Totalbike tesztje ezt írja (Nem tudom, hogy igaza van-e).
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #151776 üzenetére
"GSX S 1000 motorom,de az nagyon erős volt nekem"
Ez miben nyilvánul meg?
Mert szerintem egy 1000-es sor4-et lehet finoman is használni, de, ha szükség van rá, akkor van tartalék.
Mondom ezt úgy, hogy sokáig DL650-t használtam kirándulni, most Tracer900-am van.
Én se merek neki 2-esben nyélgázt húzni, sem pedig kanyarban lábtartót karcolgatva, riszáló seggel kilőni a parádi parkoló előtt.
De nem mennék vissza DL-re. Sőt, szerintem ez a 3 henger finomabban kezelhető, mert a DL V2-ese az V2, alacsony fordulaton valamivel nagyobb a nyomaték, szóval gáz rángatásra tud úgy csinálni, mint egy bakkecske. Tracer viszont csak mérgesen morog, és megindul -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #151672 üzenetére
Az ár miatt nem ajánlottam neked a Tracer900-t
A második sorozat, a picit ráncfelvarrot, aminek hosszabb a tengelytávja, plusz kicsit szelídebb a blokkja, nagyon is élhető darab. De ha kell, akkor megindul... -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #151665 üzenetére
Hááát, nem, mert másfél milkás árral nemigazán van vehető motor
Agyfaszt kapok (tudom, ezerszer kitárgyaltuk), hogy 2019-20 környékén vettél bármit, azt most drágábban adod el 4-5 évesen, mint amennyiért vetted.
Azisigaz, hogy utána meg rohadt mélyen zsebbe kell nyúlni, mert az akkor újonnan 3-4 millióba kerülő motor, az ma 6 fölött van, de inkább 7, vagy több... -
vlevi
nagyúr
válasz
Cleinor #151609 üzenetére
A honda 500-as és a Suzuki DL650 között teljesítményben, és méretben is van egy nagyon nagy ugrás. Nem vagyok tapasztalt motorvásárló, de ha mostani eszemmel keresnék első motort, akkor egy használt, elfogadható állapotú CB500-t vennék (vagy NC500, vagy társai), és később lépnék feljebb.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Steven #151432 üzenetére
"Mostani 15-17 fokok meg parádés"
Igen, csak sajnos, ahogy te is írtad, nem mindegy, hogy 10-11 előtt még nagyon hideg van, és, ha nem figyelsz oda, és délután 5-6 körül indulsz haza, akkor könnyen előfordulhat, hogy gyorsan leesik a hőmérséklet.
pl. én vasárnap délben elindultam szikrázó napsütésben, de kb félóra múlva azt vettem észre, hogy totál be van borulva mindenütt, és így már annyira nem esett jól a motorozgatás. -
vlevi
nagyúr
válasz
d@vee #151299 üzenetére
"hogyha lemondanak a javunkra az elsőbbségről"
És ilyenkor arról is érdemes meggyőződni, talán még fokozottabban, hogy erről mindenki más is tud-e???
pl. balra kanyarodnál egy 4 sávos úton, a szembe belső sávban jövő jelez, hogy elenged. De ha mellette a külsőben jön valaki, az nem fog tudni róla, hogy téged elengedtek, és marhanagy csattanás lesz belőle. -
vlevi
nagyúr
válasz
csongi #151286 üzenetére
Az egész talán onnan indult, hogy MT-09 automata váltóval.
Könyörgöm, aki MT-09-t akar, az remélem már megtanult annyira motort kezelni, hogy egy váltás ne okozzon gondot neki.Megint más egy Goldwinggel krúzolni a naplementében, és megint más egy AfricaTwin-el a sziklás, gödrös terepeen végigmenni. Ez utóbbi esetben pl. a DCT rohadt idegesítő tud lenni, mert érzékeli a terhelés váltást, azt is, hogy önkéntelenül is cibálod a gázt a terepviszonyok miatt, ennek megfelelően oda-vissza fog váltogatni, míg meg nem unod.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bardi #151224 üzenetére
"nincsen motorfék?"
Van motorfék az automatánál, bocsi, rosszul fogalmaztam, csak éppen elenyésző.
hegyenvölgyön kanyargós szakaszon, ha teljesen automatára hagyod, akkor 60-nál már felvált 6. fokozatba (pl. a Honda Africa Twin DCT), és pöfög 2000 körüli fordulaton.
Ha itt elveszed a gázt, kb. nem történik semmi.
Kéziváltónál szerpentinezés közben épeszű embernek nem jut eszébe 60-70 körül 6.-ban hagyni a váltót.
Persze, ha a DCT-t átteszed manuálba, és ott fixen 3-ban hagyod, akkor lesz motorfék.
De abból indultunk ki, hogy az automata egy kényelmi funkció. Ha manuálba akarom tenni, akkor pont elég lesz nekem a gyorsváltó is. Vagy egy MotoGP féle seamless gearbox, de arról ne is álmodjuk. -
vlevi
nagyúr
Gyorsabb reakciók
Asszem ezzel sokan vitatkoznának.
Igen, ha teljesen béna a sofőr, és 60-nál 6.-ban kezdi el előzni az IFA-t, akkor igen.
De kézi váltóval már azelőtt dugók egy 4, vagy 3-ast mielőtt hozzá kezdenék az elozeshez, az automata viszont csak akkor kezd el gondolkodni, amikor nyomok egy padlót. Addig az is erőlteti a magasabb fokozatot. De olyan helyzet is van, amikor, bár vissza lehetne, nem vált vissza. Pl emelkedőn.
A váltó kezelését már a rutin pályán meg kell tanulnia, addig ki se engedik a forgalomba.
Szerintem az automata mellett egyetlen dolog szól, az a kényelem. Meg mondjuk talán egy hibrid rendszernél, mer ott annyira összetett a hajtás. -
vlevi
nagyúr
"mert több figyelem marad a forgalomra.."
Beletrollkodok, ha szabad
Mivel több figyelem marad a forgalomra, telerakják az autókat, és mostmár a motorokat is akkora egérmozival, hogy az út helyett azt figyeled.
Autóknál sajnos sok éve elkezdődött az a trend, hogy egyre több dolgot a központi érintőkijelzőn lehet csak állítani, a VW Golfnál pl. a kormányon lévő hangerőszabályzó is csak érintős, nehogy érezd, amikor lenyomod, rá kelljen nézni, hogy hova kell nyúlni, és utána meg kelljen nézni, hogy érzékelte-e. Octaviában pedig nincs gomb a fűtés, ventillátor iránya, hőfok beállításra, csak az érintős főképernyőn almenüben.
Ehhez képest az, hogy vissza kell tenni egy emelkedő előtt 3.-ba, az semmi. Ja, persze, ha közben a spotifyon görget fel-le a következő számot keresve, akkor nehéz váltani, ez tény
Meg az is igaz, amit írsz, hogy sokan olyanok is vezetnek, akiknek abszolút 0.000 műszaki hozzáértésük van, azoknak hiába magyarázod, hogy váltoson feljebb, vagy lejjebb, ne bőgesse a kocsi motorját, és ne erőltesse alapjárat közeli fordulaton. Nekik segítség az automata. -
vlevi
nagyúr
válasz
bardi #151159 üzenetére
"féktáv közben FELVÁLT"
Az is az egyik negatívuma az automata váltónak, hogy nincs motorfék.
kanyargós szakaszon nem fogok 6-ba felváltani, pedig 2000-es fordulaton elvinné a motor. Még akkor se, ha kirándulgatok, hátmég, ha lendületesebb kanyargásról van szó. De egyrészt nem kínozom olyan alacsony, lánc csapkodós fordulaton, másrészt, ha lassítani szeretnék, csak egy kicsit, akkor nincs motorfék.
Inkább 3-4-es fokozatot használok, ahol, ha kell, már van "akarat" a blokkban egy gyorsításhoz, és motorfék is, hogyha visszább veszem a gázt.DSG-ről meg hallok, olvasok olyanokat, hogy mélygarázsból felfelé jövet felvált 2-esbe, miközben kínlódik, csúsztatja a kuplungot, ahelyett, hogy fix 1-esben gond nélkül kijönne.
Szóval biztos jó valamire az automata, mert nagyon kényelmes, de aki kényelemre vágyik, az nem MT09-t vesz -
vlevi
nagyúr
válasz
zgospel #151156 üzenetére
Valamennyire elvonja, mert foglalkozni kell vele, de szerintem még pont, hogy hozzá tartozik a motorozás élvezeti értékéhez, hogy kanyar előtt vissza válasz, durrog, satöbbi.
Én is próbáltam sok éve a Honda DCT-t, de nem lopta be magát a szívembe. Persze, rövid volt a teszt, de, amikor automata állásban, a körforgalomban 4-esben hagyta, vagy már 50 fölött felvaltott 6-ba, vagy a hajtukanyar közepén váltott vissza, az rohadtul rosszul esett. Tudom van ilyen olyan Sport mód, meg kézi is, de az ilyenek miatt sok ezer km-ig ott lenne a zabszem a s....-ben, hogy mikor jön egy olyan helyzet, amit nem úgy kezel, ahogy em gondolom.
Másik dolog, hogy csak utólag tud reagálni a helyzetre, pl elozesnel már akkor visszarakom 4-be, mielőtt a szembe jövő elmegy, és akkor már csak csavarni kell a gázt. Automata módban gázt adsz, a váltó pedig vagy visszavalt, vagy nem. Kocsiban se esik mindig jól egy ilyen helyzet. -
vlevi
nagyúr
válasz
Oppenheimer #151045 üzenetére
"Honda CBF 1000-ről cruiserre akarok váltani, de nem tudom mire."
Én gurultam pár rövidke kört az NT1100-al.
Tudom, nem cruises/chopper vonal, de nekem a Tracer900 után nagyon adta a túragőzős érzést.
Mondjuk, ez még eléggé új modell, nincs belőle sok használt, olcsón meg pláne nem. -
vlevi
nagyúr
válasz
Oppenheimer #151045 üzenetére
"Nekem a 800ccm kevés volt"
Van 1800-as is
[link] -
-
vlevi
nagyúr
válasz
macilaci78 #150961 üzenetére
Nekem is kb 2-3 évet bírt a pinlock, idén nem volt benne, 40 fokban nem hiányzott.
Összel jönne jól. -
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998 #150924 üzenetére
Nézgettem alin ezeket a pinlock pótlékokat.
Tényleg olcsó, egy próbát megér.
De nekem a pinlock belső része 30x11 centi, de alin csak ilyen 25-6x 9 centiset találok.
És a promó képeken is kicsinek tűnik.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #150912 üzenetére
Ez igaz. Kuplung nélküli váltásnál el kell találni, hogy mikor, mennyire huzzam a váltót, és hozzá egyszerre a gazelvételt.
Lefelé váltáshoz a gazfroccs az pedig még nehezebb, azt egyszerkétszer próbáltam, és úgy döntöttem, hogy azt inkább nem...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #150906 üzenetére
Én se sűrűn váltok kuplung nélkül, de néha előfordul.
Amúgy, a gyorsváltó is csak annyi csinál, hogy a elveszi a gyűjtést, ha jól tudom. Hogy pontosan melyik gyártó melyik megoldása pontosan hogy működik, az szerintem titok,mert vannak rosszabbul, és jobban működő gyorsváltók, de belekuplungolni az se tud valtaskor, gondolom én. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #150809 üzenetére
Persze, sejtettem, hogy végignézted a kínálatot, vásárlás előtt.
A 700-as MT szándékosan 0 eletronikailag, az egyszerűséggel reklámozzák.
És hát, persze, hogy magas a Tenere. -
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #150814 üzenetére
"A 6-nak jobban örülnék mert újabb, de igazából mindegy. Lehet hogy GT lesz"
Igen, de, ahol én vettem, ott 110 volt párban az 5-ös, és 140 körül a Road 6
GT csak akkor kell, ha nehéz motorra teszed.
Habár ennek asszem ellentmond az, hogy a BMW az F900-ra is Road5GT-t rakott... -
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen #150805 üzenetére
"mert nem tudnék mit venni helyette."
Tudom, költői volt a kérdés, és nem tőlem várod a választ, és nincs is miért belepofáznom, de 700-as Tenere?
Ha már a Tracerrel nincs gond...
Megjegyzem, nálam is hibamentes a Tracer -
vlevi
nagyúr
válasz
dellfanboy #150774 üzenetére
szerintem ez mulholland drive.
Volt már róla szó, aljas módon fehér aszfalt, meg szerintem poros is azon a részen, ezért van az, hogy a fetrengős videókban látszólag ok nélkül esik el mindenki.
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
csongi #150452 üzenetére
Google navi egyik nagy előnye, amit sajnos a többi nem tud, hogy, ha nincs szükség rá, pl hosszú, egyértelmű főutas szakaszon, lezárhatod a kijelzőt, ne merüljön a telefon. Ha szükséges, csak bekapcsolod a kijelzőt, feloldani nem kell, és ott fut a Google térkép.
Az összes többi navigációs szoftverrel fel kell oldani a kijelzot. -
vlevi
nagyúr
válasz
Pttypang #150445 üzenetére
Zavarónak nem mondanám,de tényleg elvonja egy kicsit a figyelmet a vezetéstől.
Ezért aki teheti, az felszereli a műszerfal fölé, hogy NE kelljen annyira levenni a tekintetét az útról.
Persze egy csupaszon, ahol csak a kormányon van felfogatási pont, nehéz ezt megtenni.
Viszont a hangutasítás se mindíg jó, volt nekem is olyan, hogy nem néztem rá, és az, hogy a hajts ki a körforgalmomból, az NEM az előtt a kijárat előtt hangzott el, ahol tényleg ki kellene hajtani. Vagy a fordulj jobbra-nál még vagy egy kis zergebaszta mellékutca, amire te befordulsz, pedig a google a következő lámpás kereszteződésre gondolt.
Szóval jó, ha a hangutasítás előtt rá tudok nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest