- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #154265 üzenetére
Egészségedre!
-
-Mosquito-
őstag
Ezt csak úgy itt hagyom.
Ember ezzel közlekedik,+ Kakucs ring. Ádám fotója a Hobbipályázós csoportból. Gázkar kezelése On-Off.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #154200 üzenetére
Fesszabályzó. [link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
anorche1 #152787 üzenetére
Karbis,
Benzinpumpa,generátor,feszszabályzó,hiba. De ez is az éveknek köszönhető. Vezérműlánc feszítő patron. Ez a visszatekert kintről behozott példányoknál fordulhat elő.
Injektoros, ~ 1.5M
6 sebesség ,kb 0,5-1L kevesebb fogyasztás. Az ABS opció volt.
Jelenleg 770000Km van benne. [link]
Szelephézag állítás,volt akinél 165-180eKm-nél cseréltek korongot. Szóval,ha találsz egy 100eK m alatti gépet és már cseréltek korongot azt a Km-t szorozd meg 2x ami valós lehet.Ádám hasznos írása.
"Halihó leendő Varások.
Előre is elnézést kérek a mostani tulajoktól, hogy nekik már fárasztó lehet ez a téma. Hiszen nekik már több kevesebb sikerrel megszületett a döntés. Otthon pihen a Nagy vas.Szóval elhatározzuk, hogy nekünk ez a vas kell. Mert tetszik, jókat hallottunk róla vagy mert erre van keret. Amikor elsőre beleolvasunk a nagyok beszélgetésébe, azt látjuk, hogy vitáznak. SD1,Sd2..ki bánat érti ezt.
Akit érdekel, olvasson utána:-) Nagy vonalakban arról van szó, 2003 ban kellett egy újabb arculat és technológia.
A régi még karburátoros, 5 sebességes váltóval készült, az új befecskendezős, 6 seb. Külsőre izlés pofon csata..Elindulunk mert a neten kinéztük. Amikor elolvassuk a hirdetést, már éreznünk kell, hogy mennyire "értelmes" az illető eladó. Ha még telefonon is beszélünk vele..Most leírom, hogy én , hogy vennék...aztán mindenki, ahogy akar....
A múlt héten vettünk egy SD1 et egy barátnak. VAgyis a harmadikat. A hirdetésekben minden motor megkímélt, szép és törődtek vele.
Az első darabot megtekintve már sírógörcsöt kaptam. a "szép" darab tiszta pókháló, kosz. Kiszívta a nap a műanyagok és a gumik is 10 évesek.
Szóval elsőnek nagylevegő a kapuban és utána mész be. Megnézed a házat, ahonnan kitolják a jövendőbelidet. Ha megnyert a dolog, megyünk tovább. Ha egy koszos fészerből tolják ki bénázva én már el is szaladok.
Ha elsőre tetszik én végignézem előről hátra.
első gumik, DOT, minta..Első teleszkópok nem folynak, a króm szárak nem e sérültek. A kormányt kitekerem végállásba, hogy nem törték le az ütközőket. Fékbetétek és a tárcsa állapota, tolómérővel. A tárcsán rajta van a gyári alsó limit. Közben sunyin kérdezgetem a tulajt, hogy meséljen a szervizekről. Ez mindet elmond. Az " egy hónapja van nálam, nem tudom"...stb
Utána tanksapi le, belenéz. Rozsdafoltok, kosz nem lehet. Amilyen a tank lefolyó, olyan a motor is....
Csak tiszta szép tankú motort veszünk. Ránézünk a benzincsapokra, hogy gyáriak e. Ehhez persze tipus ismeret kell. A fényezés megnézzük. Illesztéseket. A csavar fejeket, hogy volt e bontva. Fékfolyadék színe elöl, hátul. HA sötét, akkor szomorúság van. Motoroal szint. Hűtőfolyadék szint. Ezek arulkodnak. Ülés le! Váz átnézés. Nem e sérült, javított. Látszik, hogy gányolva lett e. Hátsó gumi DOT, minta. Fékek, tárcsa.
Lánc. Szine, tisztasága, lógása. A jó láncnak egyenletesen kell futnia törések nélkül. A foga szépek e.
Ja kormánycsapágy. fontos még. Ha van középállvány akkor nem hond, ha nincs, akkor bűvészkedünk oldatámaszon.
Tudjátok, könnyem ellenállás mentesen kell átfordulnia a két végpont között és nem akadhat, mint a csapóajtó. Fék behúz, kerék a levegőben és megrángatod, hogy lóg e. Ennek cseréje nem occo. Átnézem, hogy látok e valami olaj folyást. megnézem a menetirány szerit jobb oldalon elhelyezkedő kupplung deklit. A többet futott Varákon már igencsak viseltes szokott lenni a csizmától. Gyanús 34 ezret futotton, hogy tökig van kopva.
No tételezzük fel, hogy hideg a blokk. Szivató vagy SD2 alapjárati emelő ráhúz, indít. Jó gyerek lévén nem rángatjuk hidegen. Ugye mivel elsőnek a fertelmes zajokat vesszük észre, már örülhetünk, ha hallgatózni kell. Alapból ugye üresben van a váltó. Ilyenkor kiengedett kuplungnál egy picit moroghat a váltómű. Ez normális. Behúzzuk a kart és olyankor nagyon kitisztul a hang. Sokszor össze szoktál téveszteni a levegőztető rendszer hangját a szelepekkel. nehéz erre mit írni, a levegőztető inkább finom magas hangon ciripel. S a szelepek , ha baj van, határozottam kopognak a hengerfej felől. Alu blokknál nehéz ezt megítélni. A dugattyú vagy csapszeg hang nem jellemző. Na meg az hangos. A hátsó henger hajlamos 2-4000 fordulatnál enyhe kattogó hangot adni. Mint régen volt az ETZ 250. Ez is szokásos és nem rendellenes. Persze, ha már a saját, akkor illik ránézni a vezláncra.
Hallgassuk meg a leömlőknél, hogy nem e fúj ki a kipuff. Tapasztalt varások tudják, hogy a hátsó leömlő hajlamos...és meg is teszi.
no, lóra!
Hangsúlyozom, ez az én teóriám...minden ettől eltérő normális lehet.
elindulok óvatosan. Nem árt, ha a kuplung kar kb normális, középen fog. Türelmesen, finoman megyünk, minden fokozatot végig kapcsolva. Az,hogy egy motor teljes hajtásláncának milyen hangja van, azt csak egy tipust ismerő tudja megítélni de azt egy kezdő is, hogy nagyon ne térjenek el egymástól a fokozatok hangjai. Itt nem a kapcsolást értem, hanem a gyorsítás közben a működést. Na a kupi meg a váltónk jó. HA valami eltér erősen a többitől az gát, mert ott lehet, hogy baj van a fogaskerék párral.
Amikor ezen túl vagyunk, és tudunk motorozni, megnézzük, hogy nem e húz el valamerre a gép. elengedett kormánnyal is.
Fékezünk. üt, nem üt. Nyilván értitek, ha valami nem jó, ott lelki kitérőt kell tenni.
Visszakanyar:-) hidegen való indításkor, érdemes megfogni a hűtők egyikét és megnézni, hogy azonnal langyosodik e vagy csak amikor már a mutató elhagyta az első jelzést. Tipikus Honda hiba a termosztát....kb 20ezer....
A kapcsolók hibáitól nem kell tartani, sokszor szarakodnak de könnyű orvosolni.
Amúgy nagy motorhibák nem jellemzik a tipust, inkább a "szarok rá és a jó ez így" ugyanis egy rendes karbi beállítás szinte mindig tűszelep vagy esetleg fúvóka cserével is jár.És kanyarodjunk vissza ez elejére....a megérzé, amikor megérkezünk és meglátjuk az eladót....ha ott nincs őszinte összhang, nálam elveszett a motor,,,Alvázszám, motorszám egyeztetés még lelki orgazmus közben is köztelező!!!!Mindenkinek sok boldog Varázást!!!" -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #152504 üzenetére
Érdekes,hogy a Solvart feszszabályzós,meg a villanyos ismerős azt mondja,hogy forrasztani kell,mert a csatlakozó oxidál, hibaforrás,stb.
Generátor tekercselős meg azt mondja,hogy maradjon a csatlakozó,mert ha gebax van, akkor legalább látszik. -
-Mosquito-
őstag
válasz
crocy #152353 üzenetére
TGK bérlés. Nagyon karcsú az a 100eFt. Kalkuláld bele,hogy lehet 2 nap lesz a mutatvány és azt is,hogy 1,2,3 motor is legyen még pluszba,mert lehet lukra futsz. +Szállás,stb.
Tavaly tőlük béreltem ezt. [link] Reggel 8-kor vittem,du-án 2-re vittem vissza. Kaució,300eFt. Takarításért nem kértek pénzt,teli tankkal kellett visszaadni. Bérelsz furgont,pótkereket kérjed hozzá!
Neked egy ilyen jó lenne,fontos,hogy legyenek rögzítő fülek. [link] -
-Mosquito-
őstag
válasz
bardi #151658 üzenetére
Nem biztos, hogy a Honda drágább lesz.
Honda oldal, gyári cikkszám alapján ki tudod keresni mi kell, kb mennyibe kerül. [link]
Pl. Oem-parts gyári üzemanyagszűrő + O gyűrű, ott külön külön van drágább is kb 3eft-al,+ posta költség.
Hondánál: szűrő, O gyűrű egyben van, olcsóbb is. Ingyen viszi az üzletbe, Dream, Karasna kb 5-13km-re van tőlem. -
-Mosquito-
őstag
válasz
bardi #151575 üzenetére
+
#151576TüziAz Aprilián túltöltés volt. Természetesen Romániában jött elő a hiba. Világítás rendszerhez bekötöttem 1db,H7-es izzót + fogyasztónak. Így haza tudtam jönni,de az akkut el kezdte főzni. Havernál az injektort cseszte szét a túltöltés.
Suzuki 650-en amikor Xenon lett berakva,ott meg sokaknál a gyújtáskapcsoló betét égett meg. Utólag relézni kellett,úgy már nem volt baj.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Pttypang #151574 üzenetére
Azt nem tudom. De amikor a Solvart feszszabályzó került bele a 2.-ik lett jó. Telefonált a szervíz,hogy gebax van,mert valami 17-18V tud tölteni.
Gyors telefon,még aznap gariban cserélték a feszszabályzót. Érdekes,de másnál is volt ilyen gond. (gondolom szerelési hiba) Amit Linkelt a #151573-ban,neki jól működött az első beszerelt. Azóta nálam sincs probléma.
-
-Mosquito-
őstag
Érdekes,hogy a tompított,helyzetjelző izzók csatlakozóinál nincs ilyen kábel égés, csatlakozó olvadás. 5-10 éves motoroknál sincs ilyen. Se generátor. Hanem a feszszabályzó kezd el vagy keveset,vagy túltölteni. Cimbora csatlakozója,majd kicserélte,ami 1hetet bírt. Híba oka,feszszabályzó túltöltés. Sosem húzta szét a csatlakozót. Nálam az Aprilián,Hondán 1-1x lett széthúzva.
-
-Mosquito-
őstag
Nem tudom melyik Ducati feszszabályzó jó a Hondába. De azt igen,hogy az Apriliába gyári 25eFt környékén volt,míg ugyan az a Ducatiba valami 50-60eFt.
Mellesleg cingár vezetékek/csatlakozok az olaszokban vannak. Solvart valóban a forrasztást javasolja,meg a szerelő is. Viszont a generátor tekercselő a csatlakozós verziót részesíti előnyben. Ha gebax van,az a gyenge pont és azt látni is fogod. Míg a forrasztásnál,faxa minden,közben meg nem biztos. Feszszabályzóba a tirisztor ~100-500Ft-os megy tönkre. Vagy túl vagy kevés töltés lesz. Javítható,nekem ~15 éve,postával valami 4eFt volt. Generátorban a vezetékek bármelyik motorban tönkre tudnak menni A-tól,Z-ig. [link] ,még ebben is. [link]
-
-Mosquito-
őstag
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Zsírkrétamen #150468 üzenetére
Dover az forgalmaz és javít is Sena,Interphone cuccokat. Ott szerintem meg tudnád próbálni. Talán 1 ismerős van (Vecsés) aki Sena-t használ.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Zsírkrétamen #150464 üzenetére
Írnám, hogy E.. Motor.
Facse, motoros túrázok. Itt nagyobb az esély.
Vagy Dover Kft. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Steven #150315 üzenetére
Rá lehet nézni a Bázismotor vagy Rider 13-ra is. Meglepő árak vannak.
Egyébként most is van akció a Emotornál. Sőt,ha 300eFt-ért vásárolsz akkor 10%-os kártyát is kapsz. Onnantól kezdve megkapod mindig a kedvezményeket. Rhino Toursos kártyával -15% a kedvezmény.
X éve új szettet kerestem. BÜSE,helyben van is a Rider 13 boltban. Elgurulok,mondom mi kéne,jah' csak rendelésre. Méretet vesznek és megrendelik. És ha nem jó?,csere rendelnek másikat. Kösz,tipli. Kicsit túrom a netet,Győr hivatalos forgalmazó vagy Louis,ahol azt hiszem 15-20eFt-al olcsóbb a szett. De mi van ha nem jó.Telefon le Győrbe,mesélem mi az igény,szín,méret stb,van minden. Meg is vettem 3 év garival. Volt egy garis problem 2 év után,Gls-el le,~3 hét múlva vissza is kaptam kijavítva.
Full Gas.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Zsírkrétamen #150311 üzenetére
Pedig érdemes vagy hírlevélre feliratkozni,vagy a Facsén követni őket,hírek,akciók miatt is.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Zsírkrétamen #150309 üzenetére
"Mindegy is, kifizettem egy 5k-s maszk árát feleslegesen, amit ha kiirtak volna az oldalra, akkor vittem volna magammal."
Kiírta az Facse oldalára,ahogy olvasom az üzletben is szóltak erről. [link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
macilaci78 #145885 üzenetére
Kolondrumot még így sem lehet überelni.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Steven #145858 üzenetére
Itt mit kell nézni? Hogy csepereg az eső,vagy,hogy a plexi mögött szélvédett viszonylag esőt alig kapó telefont?
Tedd a telefont a kormány közepére, függőlegesen kb 45°-ben indítsd el a navigációt esőben. De nem kell hozzá motor,tedd ki az esőre vagy tedd a zuhany alá indítsd el a navit. Meg fog hülyülni a kijelző.Jut eszembe..
Pinlock. Az öntapadós verziót próbáltad már? [link] , [link]bacus:
Hagyjuk már a Quadlockot. -
-Mosquito-
őstag
válasz
macilaci78 #145855 üzenetére
Próbáltál már esőben IP védett telefonnal navigálni?
Kicsit meghülyül a kijelző.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Steven #145834 üzenetére
Ha a telefonnal akarsz navigálni,és nem csak napsütésben,hanem esőben is oda kell az IP védelem.
A Bmw térkép az érdekes lesz majd meglátod.😃Igen, szoktam a Garmint nyomkodni menet közben, zene, vagy jobb oldalon feldobja a látnivalok, benzinkutak, éttermek, amit beallitok.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
macilaci78 #144596 üzenetére
Súlyban is jelentős különbségek vannak,valami -60%-ot olvastam . Na meg árban is,kb 2-3x.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #144584 üzenetére
Mennyi Kg-ot spórolhatnak egy AGM akkuhoz képest?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
crocy #143782 üzenetére
Nem tudom mi lett volna ha,és mellényt viselt volna. De annyi látszik,hogy a bukó kb 30-40métere van. Lehet fejsérülést is szenvedett.
Onroados Mackónak volt egy csigalassú haladós 40Km/h balesete,légzsákos mellényt viselt. Légmellet kapott,meg azt hiszem 6 borda törése lett a kormányégtől. Egyibbként egy kis Ninja 300-as volt. Gondolom húzott egy első féket és kiment az eleje.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
macilaci78 #143772 üzenetére
Budaörsi úti baleset. [link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #143704 üzenetére
Nekem kevés. Ha ez jó,akkor bocs.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143693 üzenetére
Rugóstag.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #143696 üzenetére
3,5 év. Mind a két szimering egyszerre fosta el magát. Valakinél meg csak 6ekm-t bírt az utángyártott szimering. Én is csak leírtam a tapasztalataimat.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143691 üzenetére
Azért kérdeztem,hogy ne járj úgy mint én. Hogy pár év múlva,elfossa magát a szimering,
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #143684 üzenetére
Ismerem őt. Aprilian porvédő,szimering x hónap után elfosta magát.
Hondán a hátsó rúgóstagot újította fel,+ kapott progresszív rugót. Azt jól csinálta meg.
Nálam 103ekm-nél gyári csúszó persely került bele,viszont AllBalls porvédő,szimering. Sajnos ez utóbbi hiba volt.Pár évet és ~27eKm-t bírt ki. Most gyári cucc került bele.
"Ha odaviszed neki a szimeringet, akkor azt rakja bele."
Ahham.
Cimbora elment az X-bike-hoz. Szeretne Wilbers rugót,olajat előre. + csak gyári porvédőt,szimeringet,csúszó perselyt. Oké, ők rendelik meg. Eljön a nap,12-re ott van. 14h ír,hogy még mindig nincs kész,mert valami fosh Tourmax szimering/porvédőt akarnak bele tenni. Ki is verte a balhét. Futárt küldtek el az M3-as Wilker Hondához. Mák,hogy volt polcon,mert én majd 2 hetet vártam rá. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143683 üzenetére
Ezt jó lett volna tudni.,mi került bele. Van a gyárinál rosszabb minőségű alkatrész!
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143675 üzenetére
Teleszkópot gyári alkatrészekkel újítja fel?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143648 üzenetére
Hol szerelik be,illetve porvédőt, szimeringet, csúszó perselyt is cserélnek?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #143509 üzenetére
Az egyik,másik gyártó minért ír rá különböző MIN értéket?
Szóval, ha osztrákba, németbe lenne egy műszaki vizsgás rendőrségi ellenőrzés,akkor a MIN 3mm tárcsával ezt meg lehet ugrani,vagy ott helyben kapok cekcuális felvilágosítást?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #143504 üzenetére
Az meg gyártási,szerelési hiba lehet. Én még csak utólag felszerelt tárcsánál hallottam (BREMBO,autó,motor) ,hogy probléma volt vele. Bár erre neked nagyobb rálátásod van.
"Milyen min erteket nem tud egy vadonat uj tarcsa?"
Amit kérdeztem privátban is. Anyagában lehet különbség.
Gyári 5mm, MIN 3.5mm
TRW- LUCAS 5mm, MIN 3.5mm
EBC,BREMBO 5mm, MIN 4.2mm -
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143503 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143500 üzenetére
A gyári tárcsa 5mm és a MIN 3.5mm
Az EBC 5mm és a MIN 4.2mm?
Nem mondtam,hogy rossz az EBC,csak spórol az anyagon. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #143498 üzenetére
30eKm-nél ilyen motoron,még a gyári betétek vannak.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143496 üzenetére
62eKm? Aham. jó.
Mennyi a MIN. érték a tárcsán nézd már meg?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #143477 üzenetére
Menny Km van a motorrban,hogy féktárcsát kellett cserélni? Illett volna tárcsa csavarokat is ujjakat venni. EBC? Hm,jobbat vettem volna.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
norbert1998 #143273 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
macilaci78 #142996 üzenetére
Nézd meg a videót.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Oppenheimer #142991 üzenetére
Kanyarfotó, Stelvio videót érdemes megnézni. Hogy bénázik a Dugatival,másik meg a Gs-el. 🙄
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #142346 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
norbert1998 #142334 üzenetére
Kormánycsapágy anya meghúzó?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #141184 üzenetére
Gratula! Kecseg Bmw-s.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #140678 üzenetére
Úgy érzem, ez az új évad, jobb lesz mint a régi.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
vihartigris #140640 üzenetére
Kíváncsi leszek mennyit ad el majd a Shark,ebből az egy sisakos verzióból.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
vihartigris #140635 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
válasz
-Mosquito- #140187 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest