Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
En orulok, hogy nincs tft kijelzo. Semmi szukseg monitorra egy sportmotoron, inkabb legyen olcsobb, vagy konnyebb annyival.
Yoda:
Sztm a halogennal sincs baj, ha a projektor jol van megcsinalva. Ugyanugy lehet latni vele, es olcso. Tehat ha eses van, nem kell 3000€ ert led et venni, vagy ha gari idon kivul meghal a led vezerlo, nem kell azt sem 2000€ ert venni.
Amugy ledparti vagyok, de sportmotornal sztm minden mindegy, ha jol mukodik, legyen inkabb olcso, egyszeru. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Igen, de az utcai motoroknal az ezreseknel is belefutsz vekony tarcsaba. A suzuki 5.5mm vastag tarcsaja nem gyakori, mondhatni a suzuki gyarilag normalis fektarcsat kapott. A honda 90 grammot sporolt az ezres fireblade-en hogy 4.5mm vastag tarcsat rakott ra az sc59 esen. (Onnan tudom, hogy ez buszken szerepelt a reklamanyagban. Sajnos) Azt osszehajtogatja egy amator is
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Azt a peldat tudnam felhozni, amikor a kispataki a hringen egy bmw rr t hajtott, elso generaciosat, (emlekeim szerint uj motor volt) es a turn vegere mar razott a tarcsa.
Vannak gyarilag nagyon rossz tarcsak, amik nem birjak ezt a fajta igenybevetelt, van, hogy gyarbol kifele raz. Tobb motor felnijet kellett nehany szaz km utan egyenesre esztergalni (tarcsa felfogatofelulet) ezt valszeg mar 0 km es allapotban kellett volna, szoval manapsag barmi elkepzelheto. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nem bantja. Egy palyanap alatt el lehet gorbiteni a vekonyabb tarcsakat, de ott huzamosabb ideig kell 250 rol 80 ra fekezni. Az elgorbiti a legtobb utcai tarcsat, viszonylag hamar, de itt az egyenetlen tarcsakopas van a hatterben valszeg, mint mindig.
Se viz, se hideg ilyet nem csinal. Hirtelen fekezes sem. Hiszen erre van.
Dugattyuknak es fekfolyadeknak nincs beleszolasa a hullamzo fekhatasba. -
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
A mostani pani v2 lakossagi verzio nem eppen supersport, inkabb sporttura. Magas csutkakormany, tulajdonkepp a 950 supersporthoz tudnam hasonlitani (ami sporttura) nem a superquadro panigalehoz. Sztm visszalepes minden tekintetben. Es egy japan sornegy jobb ar/ertek arannyal rendelkezik.
Bar marquez kiprobalta a superquadro elleneben egy (direkt) kis palyan, ahol jobb koridot sikerult vele menni, mint a lefojtott superquadroval, (megis milyen reklamfilmet lehetett volna abbol csinalni, hogy egy 155 loeros motor gyorsabb, mint az uj, 120 loeros?) De itt mar se desmo vezerles nincs, sima rugos szelepek vannak. Szarazkuplung-nincs. Terhalos csovaz- nincs.
Jobb fekek, mint a japanokon- nincs. Jobb futomu- nincs. Bar a legnepszerubb modell a pani v2, en nem tudom mi az a plusz, ami miatt ennyire draga.
Sztm jobban tudnal tanulni egy kisebbel, de eleve a 600rr t el kellene vinned versenypalyara, sokszor.
es szaladgalosnak en vennek valami mast. Aztan vennek terepre is, meg vennek megegyet csak ugy.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Ami meg eszembe jutott, hogy van meg egy supersport 900 i.e. is a flottaban, csak elfelejtettem, mert nemreg kerult hozzam. vegeredmenyben ez hellyel kozzel sportmotor, de meg nem rakattam ra rendszamot. Ez 79 lo, de ez is alul tol. Szerpentinen ez tokeletes, mert kanyarbol kifele azonnal tol, plane szuk kanyaroknal. 170-180 km/h kanyarokra ez nem jo, de kozutra tokeletes. Sokkal jobb, mint barmilyen sor4. Legyen az 600 vagy 1000. Egyedul nagy ~4km es versenypalyan verezne el, de gokartpalyan megint jo, de meg euroringen is.
Ugyanaz a fek van rajta, ami a 916 oson, ugyanaz a villa. A motor gyengebb. Az elmeny ugyanaz. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
En varosba vmi 2-3 szelepes oreg szart hasznalnek, ami nem melegszik, annyira alacsony a literteljesitmenye, emelle alul huz, es viszonylag takarekos, minden tekintetben.
Ezek mind ronda motorok, ezert az emberek varosba nem.ilyet hasznalnak, hanem azt, ami versenypalyara valo, mert azok neznek ki jol. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Mert ha 50 el esel egy farmerban, azt karcolas nelkul meguszod. De ha autopalyan esel 180 al, azt kevesbe.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
Minden nap.
Van egy crossplane R1 esem 182 loval, emelle egy vfr750 100 loval, ami ugyan nem supersport kategoria, inkabb sporttura, plusz egy ducati st2 83 loval, tehat ez sem jo pelda a kerdesedre.Ami ugyanaz a kategoria mint az r1, es amire visszaulok, az az aprilia rs125, ebbol 2 is van. Mivel ez meg 2 utemu, a 30 lo megvan, talan tobb is. De 100 kg-mal konnyebb, mint az r1.
Mivel az r1 eshez nagyon fittnek kell lenni, agyilag es testileg is, a gyengebb motorokkal sokkal nagyobb elmenyfaktor motorozni. Maga az hogy a szezonban rakeszuljek egy 180 lovas motorra, idot igenyel, ami nem nagyon van. Ezert a gyengebb motorokkal jobban tudok motorozni, plusz a ducati alul tol, es nem kell porgetni, mint egy sor4net.
Az eszrevetelem az, hogy sportmotorral nagyon felkeszultnek kell lenni, es stabilnak kell lenned fejben is. Ehhez pedig a testednek is egeszsegesnek kell lennie. Amennyiben nem a belvarosban motorozol vele, hanem kanyarodni is akarsz. Egy konnyebb kisebb motorral pedig konyebb dolgod van. Nemugy a szentendrein.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
De azt a szine hatarozza meg, tehat az is lenyeg. valoban inkabb ezeknek a loctite termekeknek a szamaibol lehet kiindulni. A lila 221, gyenge, kek a 243 kozepesen eros, a zold 276 eros, es a piros 262 is eros.
-
Topiccsendőr
addikt
Lattam egy hayabusat, de vmi nem stimmel, tudtommal nincs ezeken kereknyomasmero.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Az uj xr re en is felultem, eleg jo. De most meglattam az r12 g s-t, az is tetszik

Biztos jol elleszel vele. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Alapvetoen jo, en inkabb nem a feheret vennem, hanem a szintelen, atlatszot. Ha nagyon pedans vagy, es nem szereted hogy a lanc osszeszedje a port, koszt, akkor a drylube jobb. Feheret a hetkoznapi szaladgalosra szoktam fujni, nem dobja le, de sokkal tobbet kellene mosni (amit a tel miatt nem csinaltam, mert akkor rozsdasodott volna)
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Tehat ha van egy modelled, abbol ket kulonbozo evjaratu peldany, ami ugyanugy nez ki, de az egyik prizmaval lett homologizalva (ahogy te irod "gyarilag van") a masik nem, akkor az, amelyik ugy lett homologizalva, azon kell, a masikon viszont nem kell.
Epp ezert irtam, hogy ez a donto, barmilyen hulyen hangzik. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
A gyari japan akku, amit a gyarban beleraknak, jobb minosegu szokott lenni, de mas a jelolese is az akkunak.
Linkeld be a gyari akkut is, amit talaltal.En megneztem az oem alkatreszwebshopban 21 es tracerhez, ahonnan en szoktam rendelni, ott azt irja, hogy nem rendelheto mar az alkatresz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
JoinR
üzenetére
Altalaban az ugyanakkora kapacitassal biro litium akkuknak valojaban kisebb a kapacitasuk, de az inditoaramuk megis magyobb.
Tehat ami rajuk van irva pl hogy 12Ah, az (parasztul fogalmazva, es nem pontosan) olomakku kapacitassal van szamolva, megis ennek a fele is lehet. jol mukodik vele.
Tehat amikor megvasarlod, akkor a gyari, oem olomakku jelolese lesz rajta, pl yt12, de nem 12Ah-s lesz.
Igy az olomakku jelolese alapjan kell a litiumot is vasarolnod. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
A gyari yuasak cikkszam alapjan nem ugyanazok a yuasak, amit meg tudsz venni, legalabbis nalam mar nem is rendelheto az a fajta yuasa, amivel a motor szerelve volt gyarilag. Azaz gyari oemet sztm nem tudsz rendelni hozza- de ebben nem vagyok biztos.
En a shido lifepo-jat ajanlanam elso korben, ha hidegben nem mesz a motorral. Azaz az akku nem lesz tartosan 10 fok alatt, vagy minuszban, es nem tortenik vele hideginditas. Amennyiben megis, a litium akkut "elo kell melegiteni" minuszban, tehat fenyszorot, vagy valamilyen fogyasztot be kell kapcsolni kb 1 percre, majd utana lehet inditani.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hatesz
üzenetére
Ezzel egyetertek, en, ha epp nagy forgalomba kerulok, akar autopalyan, akar varosban, ahol nagyon kell figyelni, vagy megmondom a telefonalonak, hogy most nem tudok figyelni, vagy lerakom (utastarsnak is). Nem tartom magam nagyon rossz kozlekedonek, de multitaskolni nem is akarok, ha latom, hogy egy torlodasba futok 3 savval. Nagyon hamar megtalalod a masik multitaskolo embert ott.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
A navi vitan felul jo, valoban.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Sztm a 21. szazadban is pont ugyanannyi dolog kell a motorozashoz, mint a 20. szazad vegen kellett.
Ha kanyarodsz, nem nezed a muszerfalat, vagy mar reg halott vagy. Ha a motor vezeteseert, mint elmenyert hasznalod a motort, akkor nem sok dologra van az embernek szuksege. Ha a motort mas dolgokra hasznalja az ember, akkor sztm inkabb auto iranyba kellene menni, mert az kenyelmesebb. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
ez megszokott a rizomatol.
Kimarnak kb 10 kg os aluminiumtombbol egy altalaban a gyarihoz kepest hasznalhatatlan, vagy nem annyira jol hasznalhato alkatreszt. Egy valag penzert.
A kedvenc alkatreszeim, a teljesen illegalis, wingletkent alkalmazhato tukor, amennyiben becsukott allapotban van, emellett pedig a gyari, muanyag wingletet kivalto full cnc alu winglet eliminator. Fuckyeah
a lenyeg h semmi ne legyen gyari. A fekfolyadektartalyai nehezebbek, mint a gyari, sokszor tomitetlenek, es ha plexi van benne, az reped, a gyari alkatresz elettartamanak toredeket tudja.
A verseny labtarto szettjei amik meg jol hasznalhatoak, olyan penzert, hogy hanyattvagod magad. Es ha torik vmi valto/fekkar, az is olyan penzbe kerul, hogy akkor inkabb hagynam rajta a gyarit, meg az is olcsobb. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Csuszos lejto erveles.
Ennyire nem gyakori az ilyen fajta meghibasodas, es nem ennyire extrem. A kerdesed az volt: nem erted miert jo oreg akkuval maszkalni.
Mert nem megy ilyen gyakran tonkre, ahogy te attol felsz. Szamomra ez irracionalis erzelem. Ha tonkre is megy menet kozben, be lehet bikazni/tolni, nem hagy ott a motor. Se kep-se hang, es meg be se lehet bikazni helyzet nagyon ritka. Nekem sosem volt meg olyan menet kozben. Ha te ki akarsz adni nem 6e forintot hanem inkabb 25-45 ezret 2 evente hibajelenseg nelkul, engem nem zavar, a kerdesedre valaszoltam, hogy en miert jarok 7 eves akkuval, es az miert jo. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Nem csak en, az az ember is igy van vele, akinek te odaadod a te hasznalt akkudat, es tovabb hasznalja.
Ha te minden evben elmesz vilagkoruli turara, akkor vegyel 2 evente uj akkut, akar feleslegesen is, de sztm ertheto, ha en akar 7 evesen sem cserelem le a lifepo akkut. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Hogy miert jo? Mert nem vagyok hajlando venni masik akkut, amig le nem rohad az ami a motoromban van. Ha ugy adodott betoltam a 944ccm v2 esemet, otthagyni emiatt nem fog. Aztan mentem vele 2 honapot ugy, hogy lyukas volt 1 cella a 16Ah-s kisse tultervezett akkuban. Mert en is raestem egyszer egy olasz ut soran, ezutan pedig a haverom, akinek kolcsonadtam a motort es ugyancsak az akkura boritotta.
16Ah as akku meg jocskan degradalodott allapotban is jo, kesobb lecsereltek 12Ah ra gyarilag ezt az akkut ebben a motorban. Ezzel az akkuval munchenig elmegyek 1esben oninditoval.Szoval en nem szeretek feleslegesen venni alkatreszeket, plane a loti-futi motoromba. Mondjuk abba olajat se nagyon, de mostansag igy 105 000 km futasnal extrem probanak teszem ki - mi baj lehet alapon- az utobbi 2 tankot 14 eves benzinnel toltottem meg, emellett egy gazolajat tankolt ugyfel nem megrohadt benzinje is belekerult a megbuggyant benzinhez. Kicsit tobbet kellett hidegben inditani, de minden oke. Fustolt is, dehat ingyen benzin 500 kmre. Erre a motorra tul sokat nem koltottem, pedig ducati.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
GTVili
üzenetére
Max hidegben van vele problema, kb 10 fok es alatta, de efolott joval nagyobb a nyugalmi fesz. a crossplane r1 nek vannak inditasi nehezsegei agm el, ami valoszinuleg a rosszul megtervezett fotengelyjelado miatt van, vagy egyszeruen eloregszik a jelado, es azert kell gyorsabb fotengelyfordulat neki, hogy indukaljon normalis jelet. Mivel az uj jelado 300€ ezert inkabb vettem egy lifepot 2019ben 83€ ert. Azota is jo, szoval sztm jo lesz ez.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
hatesz
üzenetére
Akku fuggo. a litiumnak az a jo, ha nincs egyfolytaban feltoltve.
Amit irtam hogy nem jo, az az okostoltok tobb honapon keresztuli akkun hagyasa.
Motor akkut nyirtam ki igy lidl toltovel. Nyugalmi fesz 12.6, nulla kapacitas lett a vege. Az okostoltok nemelyike meriti is az akkut, igy tobb honapon keresztul rajtahagyva tobb ciklust el meg az akkumulatorod, mintha nem lett volna rajta egyaltalan.A sima buta csepptoltore csak azt irtam, hogy felesleges. nehany havonta rakom az olom akkut toltore, a litiumot soha nem toltottem a 7 ev soran, az annyi toltest kapott, amit a hasznalat soran nyaron. A litiumnak amugy is kisebb az onkisulese.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Csandi
üzenetére
En nem ajanlom minden vidijet, mert tobb esetben lódít amikor valamit nem tud, korabban mar kiveseztem, sztm ha rakeresel a nevere a topicban, akkor megtalalod.
Tobb videoja tudomanyosan nez ki, de a konkluzio, amit levon a vegen mar nem tudomanyos, nem logikus. Pl ktm fotengelycsapelekelese, amit a driving4answers jol kitargyalt.
Nagyon sok energiat feccol a tudomanyos kinezetbe, de sajnos ezt az energiat inkabb a helyes informacio felkutatasaba kellene beleolnie. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
hatesz
üzenetére
Csepptoltore ilyen sok ideig nem szabad rakni, amennyiben intelligens toltorol van szo, az tobbet art, mint hasznal. Sima, nem intelligens csepptoltore ilyen sok idore nincs ertelme rakni, egy jo akkut eleg telen 2-3 havonta egyszer feltolteni.
De ha olvastad, ebben az esetben mindig ellenorizve volt az akku, tehat ez sajnos nem megoldas. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
kelly416
üzenetére
Nem hinnem h mas is szivna, eleg jol leirta a hibat. Eloszor azt gondoltam h zarlatos az onindito- akkor csinal olyat, h akarmilyen jo az akku, leesik 3V ra a fesz, de ez csak inditasnal lenne, utana magahoz kellene ternie. Ez itt ninvlcs meg, tehat az akku hibas. Es mostanaban nagyon sok rossz akkuval talalkozok, szoval nem elkepzelhetetlen, h belefutsz 2-3 rossz akkuba mire jot talalsz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
GTVili
üzenetére
Sztm ez nem a v2 miatt van. Mostanaban valahogy nagyon sok akkunak magyobb az onkisulese is, tehat 1 honap utan teljesen lemerul sajat magatol. Inditoaram normalis, de sajat magat lemeriti. Ezek nem erik meg a 3 evet sosem. De amelyik jol mukodik, az birja az 1260 as v2 ot is 5-6 evig. Valahogy rosszul vannak uzembe helyezve ezek az akkuk, vagy nem tudom.
A litium akku jo otlet, nekem is a 7. evet tapossa, de ha meghal a fesszabalyzo, akkor a litium kigyullad. Erre lenne talan megoldas a bluetoothos shido, aminek a feszultseget tudod mobilos alkalmazassal nezni, hogy ne gyujtsa rad a motort.
De a fesszab azutan kezd el hulyeskedni altalaban ha bemelegedett, nem latod azonnal beinditas utan, hanem percek telnek el, amikor mar 15V felett tolt. akkor meg utkozben megint nem fogod nezni.
Mosfet fesszaboknal nem lattam olyat, hogy tultoltott volna, tehat shindengen fh020aa-27aa. Meg halalukban is inkabb letesteltek mindent es nem volt toltes (nem tudom erdemes lehet-e litiumhoz cserelni, es valoban nem tudnak tultolteni, de ennek utananeznek a helyedben, mert a fesszab gyakori hiba es a shindengen 0027 es szeriat pl olcson be tudtam szerezni bontott uj motorbol, kb 25-30€ nehany szaz kmes futassal.az R1 esben ki is csereltem, amiben a litiumos akku van. Az osszes nagyobb japan ezt hasznalja manapsag) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ez vezlancnak tunik.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gabis
üzenetére
Hosszabb allast toleralja, de le kell ereszteni az uszohazat, amennyiben nem futott garazsban tarolod. Ha nem futott garazsban tarolod, hanem szaraz hideg helyen, akkor is tobb evbe telik, hogy belerohadjon a benzin egy karbis motorba. Akkor is a paratartalom a donto.
Amennyiben allandoan ingadozo homersekletben es paratartalomban telel egy karbis mindenfele elokeszulet nelkul, akkor termeszetesen rosszabbul toleralja ezt, mint egy injektoros.Alkatreszt a mai napig kapsz a legelterjedtebb mikuni nagymotor karbikhoz, akar 30+ evesekhez is. Szetszedni, kipucolni tilos. Csak akkor kell szetszedni, ha valami baj van, mert csak a tomitesszett, ami egy szetszedesnel cseres, eleg nagy osszeg. Ezt a reszet nem hasonlitanam ossze egy belpiacos japan behozott 2T robogoval, mert nagyon nem az a szint.
Az injektoros gazreakcioban csak akkor keslekedik, ha e-gazos, azaz a fojtoszelepet nem bovdennel mozgatod, hanem az ecu mozgatja az alapjan, hogy te hogy huzod a gazkart.
Regebbi injektoros motorokon ezt hivatott helyettesiteni a masodlagos fojtoszelepsor, vagy a vakuumvezerelt ram air csatorna csappantyu, ami nagygazra becsukott, ezzel megfojtva egy pillanatra a motort, hogy ne legyen utesszeru a gyorsulas.Sztm nincs baj a karburatoros motorokkal, csak akkot ha mar hozzanyultak, ugyanis gyari alkatreszeket nagyon ritkan vesznek az emberek, es az utangyartott alkatreszek nem mukodnek jol, vagy utanallitast igenyelnek, amik mincsenek elvegezve. Szoval a karbis motor nem idiotabiztos. Ennyi a kulonbseg.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Habszivacsot veletlenul se rakj ra, elforog, osszegyujti a vizet, stb.
A kormanyrol a rezonancia nem mehet el a fejedig. Ha igy van, vagy teljes sulyoddal tamaszkodsz a kormanyon, vagy valoban egyszeruen a turbulencia rangatja a sisakodat, de ahhoz olyan 170-200km/h tartomanyban kell menni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
hroberto
üzenetére
Sok ertelme nincs kiiktatni, 50km/h kornyeken asszem 2 vagy 3. sebessegi fokozatban becsuk, halkabb lesz a kipufogo, kvazi lakott teruleten belul. Egyeduli elonye, hogy a csappantyu a kipufogoban olyan 40 e km kornyeken elegge kikopik, de a ktm nel nem biztos h ennyinel.
-
Topiccsendőr
addikt
Ertem, hogy mindenkepp ki akartad cserelni, ezt irtad is, hogy csak a hangjaert csinaltad.
Nem kell ilyen eroltetett erveket felhozni, hogy tul keves benzint kap gyari allapotaban egy motor, vagy nem idealis mennyiseget, es nem mukodik rendesen. Ha ki akartad cserelni, akkor azt tessek vallalni onigazolas nelkul
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Ha 3 szerelo azt mondta h nincs nagy baj, akkor egy index miatt kisse tulaggodod ezt a dolgot.
Azt viszont megertem, h vissza akarod allitani a gyari allapotot, mivel nekem is meg kellene nezetnem az OCD-met. en az osszes megvasarolt motoromnal ezt csinalom, azonnal veszem a gyari indexeket, rendszamtablatartot a piacrol, es adom el az osszes temus vagy dragabb szart a motorrol. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Ugy ertettem, h altalaban japan gyartoknal nem vagy elorebb azzal hogy bele van irva, h stanley. De ez, amit linkeltel, ledes index, ugyanaz, ami a tenere-n van, ez eleg draga mindenhogyan, hasznaltan es ujonnan is.
Azt hittem izzos van meg benne, ezek szerint az a regebbi tracer.
Tudtommal a beszallitotol kozvetlen nem tudod megvenni a yamaha oem alkatreszeket, csak a yamahatol.Ettol eltero tapasztalatom, ha europai gyartonal vmilyen performance parts-ot veszel, es pl a koso gyartja, azt altalaban kulon is meg tudod a kosotol venni. De japanoknal ilyet meg nem lattam. (Nem jelenti azt h nincs)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Markaja ha fel lesz tuntetve, ezek gyari oem alkatreszek, kulon beszallitotol kozvetlenul nem veheto meg.
Ezek az indexek ugyanzok szoktak lenni a legtobb yamaha modellen, tehat viszonylag konnyen elerhetoek hasznaltan, olcson.
Ha a tracernek ugyanaz az indexe, mint a 2009 es R1 nek (emlekeim szerint a kulonbseg h atlatszo a bira es nem sarga) abban tudok segiteni. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Szelephezagot nem hallod, mivel sosem nagyobb lesz, hanem kisebb. De egy 20+ eves motornal nem hallgatjuk a cicergeseket, mert ha baj van, az nem fog kopogtatni, hanem kijon barmin keresztul.
Menet kozbeni vilagitas elmenetel amennyiben nem biztositek- tipikusan fesszabalyzo szokott lenni, olyan 15V kornyeken.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Szuksegtelen, a krimpeles tokeletes, a jarmuvek kabelkotegeleseiben nem veletlenul nem hasznalnak ont, hanem inkabb krimpelnek csomopontokat is.
Az onozott csomopontok a rezges hatasara eltornek egy ido utan, a krimpeles nem. Kiprobaltuk. Termeszetesen nem minden esetben, de bizonyos tenyezok mellett ez nagy valoszinuseggel elofordul
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Supersealt en nem forrasztom sosem, a forrasztastol rideg lesz a kabel, sokaig tart, es ha nem sikerul pont jol, akkor vissza sem tudom tuszkolni a pint a tokjaba. a krimpelofogo olcso, es meretskalatol fuggoen barmi mashoz is hasznalom, altalaban 3 meret van egyszerre egy profilon. Sztm gyorsabb, tisztabb, jobb, olcsobb.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Jah, varja, ha ez a nem cseppmentesen szarado viz a problema, akkor revidialom az elozo hszemet, az osszes motorom vizkoves.

Ahogy nezem a csuszosaru eleve rossz, ez a nem krimpelős, epuletgepeszeti. Ez erre a felhasznalasra nem alkalmas eleve. Utalom ezeket a csatikat. Japan steckert lehet kapni barhol manapsag, nem ertem, miert ezekkel a szarokkal csinaljak az emberek. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Altalaban minden motoromat kemeny vizzel mosom, megsem vizkovesednek. A feher vizkoszeru lerakodas sztm inkabb so lesz az utakrol. Vizkovel soha, semmilyen motoron nem talalkoztam.
A ledes dologgal nap-mint nap talalkozok, sajnos barmilyen atalakitas ami rovidebb rendszamtablatartoval vagy indexszel kapcsolatos, az mindig szakszerutlen, es gyakran gyari kabelkorbacs karositasaval van elvegezve, vagy az eredeti indexkabelek agyatlan levagasaval, holott mindig van stekker, es szepen megoldhato. Az utolagos ellenallasok felszerelese is parades.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Egy kis erdekesseg az elso generacios pani v4 vaza es a jelenlegi kozotti kulonbsegrol:
Eleg sok anyagot szedtek ki a vaznyaknal, hogy nagyobb flex legyen. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Hat ez karbi. Ket ev allas utan garantalt.
Gondolom uszohaz nem volt leengedve. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Egyeduli gondom minuszban, hogy barmit csinalok, a sisak parasodik, pin lock-kal is.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ha az oktatast teljesen leepited, vagy nincs, akkor a termekenysegi rata felmehet, amig a kornyezetszennyezes ezt nem akadalyozza, emelle az orszagod teljesen versenykeptelen lesz, mert a lakoi butak lesznek. A kozepesen fejlett orszagokban (nem nagyon jo eletszinvonal!) az emberek eleg tanultak ahhoz, hogy ne vallaljanak plusz terhet az amugy is terhelt eletukbe, ahol a rendszer miatt nem tudjak sosem magukat megvalositani, es mindig vmilyen tekintely elv szerint vannak bsztatva. Ez a kornyezet miatt van, amiben elunk, nem azert, mert finnyasak az emberek. Ez a kornyezet nem jo, pl nezd meg, hany ember van megelegedve azzal, amit csinal, vagy amit dogozik. Az emberek nagy resze nem azert dolgozik, mert az jo. Ez egy elhetetlen kornyezet.
De van errol konyv: why nations fails.
Kgazdasagi nobel dijastol -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Halozat? Can bus rendszerre erted? Barmilyen eu normat kiszolgal, kommersz chipekkel, az eu norma fejlodese nincs erre hatassal, tobb szenzor kell. Tovabbra is meg lehet oldani nem csucstechnologias chipekkel.
A nyersanyaghiany a chip szektorban- amennyire en tudom- a hatalmi atrendezodesek miatt van, amerikai- kinai gazdasagi haboru miatti ritkafoldfemek exportkorlatozasa.
Ezek a technologiak globalizaciot igenyelnek. Egyedul egyetlen orszag nem kepes gyartani ezeket, rengeteg beszallitoval kell egyutt dolgozni, orszagok egyuttmukodesevel.
Ez nem a kapitalizmus vergodese, ez a deglobalizacio.A kapitalizmus vergodese az, hogy elhetetlen kornyezetet teremt a gazdasag es az elit az embereknek, ami miatt a termekenysegi rata folyamatosan csokken. A kornyezetszennyezes miatti sterilizacio melle a letbizonytalansag es mas faktorok is kozrejatszanak, plusz. Az allando novekedes-amibol a hiteleket kellene kitermelni- irracionalis, foleg az ipar ilyen co2 kibocsajtasa mellett. Ehhez jon az elit megalvadt, protekcionista, kontraszelektalo strukturaja, amely sajat magat fel fogja zabalni, mivel minden jel erre mutat, hogy fenntarthatatlan palyan mozgunk.
Ez nem a mobilitason van leverve. Ha olyan technologiat kell beepits a termekedbe, ami globalizaciot igenyel, es deglobalizacio van, akkor ez nem direkt azon a szektoron van leverve, hanem az van erintve ezzel a problemaval.
Europanak kicsi a geopolitikai befolyasa, es nagy a fuggosege. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Tobbek kozt ez is az a deglobalizacios folyamat amit emlitettem, ez megneheziti az ellatolancok folyamatossagat.
Szoval a jovoben ez valoszinuleg rosszabb lesz. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Meg mindig van chipgyartas amerikaban, de amirol ti beszeltek, az a csucstechnologia, amit a tajvani tsmc gyart. Ezt a technologiat nem tanitjak egyetemeken, nem hozzaferheto sehol, csak annal a cegnel. Ez egy bergyarto, aki csak legyartja azt, amit az apple, nvidia, amd megtervez, es megrendel.
Egy ilyen gyar felepitese-megnyitasa 10 000 000 000$+ tobb ev, es tajvani kornyezetben ugy kell megszervezni, hogy egy esetleges kinai invazio eseten a technologiat ne tudja elvinni kina. (A gyartastechnologiat emlekeim szerint a hollandok talaltak ki, nem tajvaniak) Kockazata van, hogy nem lesz kihasznalva, es ha monopoliumkent nincs rajtad nyomas, hogy nyiss megegy gyarat, nem fogsz, es olyan arat nyogsz be, amit csak akarsz. Ez a kapitalizmus, ami nem versenyre torekszik, hanem monopoliumra.
Nade.
Az autokban nem ezek a chipek vannak (kiveve ha vmi ertelmetlenul nagy plazmateve van a kozepkonzolon), hanem a kozepszeru technologiaval gyartott vezerlokhoz szukseges chipek. Ezek viszont nyersanyaghiany miatt akadoznak. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Az osszeeskuves elmelet irany kifejezest azert hasznaltam, mert az extraprofit kifejezes ezt jelolte ki, emelle a kerdesemre adott valaszod. hogy kvazi direkt nem gyartanak eleget a gyartok, amit mar nevezhetunk osszeeskuveselmeletnek. Mivel ha ezt csinaljak, akkor az egesz autoipar egykent kartelezik, (ezek szerint a kinaiakkal is, akikre pont ezert panaszkodnak az elkenyelmesedett, megalvadt, versenykeptelen cegstrukturaval rendelkezo europai autogyartok, hogy ebbe a vakuumba megis beleptek a rohadekok) Mivel megint autokrol beszeltunk a motorok helyett, mert ezzel tobb tapasztalata van mindenkinek. Nem osszehasonlitottam az autokat a motorokkal, hanem az autokrol kellett beszeljek.
Motoroknal azert ekkora a varolista, mert ez az orszag lathatatlan uj motor szempontjabol, annyira gyenge. Leszarjak.A motorokat nem fogjak felrerakni felkeszen, mert hova rakod felre, es hogy fogod megint felrakni a futoszalagra... ez mind ido es veszodseg. az keszen fog lejonni szintol fuggetlenul, nem fognak varni semmire, mert egy motorra lebontva ez tul sok ido lenne es tul sok plusz munkafolyamat. Egy gyarban mindenen olyan fillerbszas megy, hogy ez megengedhetetlen lenne. Egy kezmuves, mv agustanal meg elkepzelheto, azok alig gyartanak vmit, de egy nagyobb gyartonal ez nem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Ennek a forgatokonyvnek a megletehez keresleti piacnak kell lennie, versenytarsak nelkul az autoiparban. Tehat kinalati hianynak, es ebbe a vakuumba semmilyen versenytars nem nyomul be. Valoban ezt latod?
Az extra profit egy nagyon rossz kifejezes, negativ konnotacioval ellatott szakkiefejez, ami innentol mar nem szakkifejezes. Olyan mintha azt irnam egy motorra, hogy 120 gyilkos loero. (bar valamennyire jogos, hiszen a profit nem lehet etikus). A monopol helyzeteket eddig is kihasznaltak ezek a cegek, eddig is annyira nagyra nottek, hogy foglyul tudtak ejteni az allamot, ezert megertem, ha elmegyunk egy ilyen osszeeakuves elmelet iranyba, hiszen milyen torvenyek tudnanak megvedeni ettol? De ez inkabb tunik a fentebb emlitett - még- versenykornyezetben irracionalisnak, erzelemalapunak. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Nemely uj motorbol magyarorszag nem kap eleget, mert marginalis piac. Ezert az uj modelleket a nagyobb piacokra viszik, hogy ott ne legyen varakozasi ido. Igy van ez a honda gb 350 el is pl.
Nem a kornyezo problemak miatt nincs eleg, hanem a piacon elfoglalt pozicionk miatt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gabis
üzenetére
Sajnos a feknel es futomunel nem ilyen egyszeru a helyzet. Nem a levegosodes miatt gyenge, nagyon ritka, hogy legteleniteni kelljen. inkabb tarcsaatmero/fekbetet anyaga. Felujitas egy vagyon gyari alkatreszekbol, utangyartott karmantyuszett minosege kerdeses. Fem fekcsovel csak a nyomaspont lesz hatarozotabb, a fek tovabbra sem.
A futomure ugyanez ervenyes. Hiaba van felujitva, ha a rugoero nem a testsulyodra van szabva. 20 eves villaolaj es a vadonatuj kozott erzetre egysegsugaru motoros kozuti hasznalatnal nincs kulonbseg. Sajnos, ha vmi kezdettol nem minosegi, azzal nem lehet sokmindent kezdeni. Cserebe valoszinuleg sokkal jobban birja a ridegtartast, mint a nemesebb fek es futomu. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Apophis
üzenetére
Nem tudom, h itt a hengerelrendezest ugy erted-e, hogy a sor az kawa, a v az az sv, de altalanossagban nem lehet rahuzni hengerelrendezesekre, azonos hengerszam eseten, hogy melyik mennyire mashogyan viselkedik, mivel hengerszam es kobcenti megegyezik. Hatalmas kulonbseg innentol nincs. Alulrol tolnak mégtobbhengeres motorhoz kepest, felul elfogynak. Az sv alapjarattol kulturalt, pedig 2 hengeresnel ez egyaltalan nem megszokott. Karbist es viszonylag friss sv650x et is nemreg hajtottam, azzal szorakoztam, hogy milyen alacsony fordulaton lehet vele menni. Az igazi traktor a 2szelepes ducati. Az sv egy nagyon jo kompromisszum sztm
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mattheus
üzenetére
Igen, elmeletileg a kijelzoknel furatok vannak szellozesre, amiknek ezt meg kellene akadalyozniuk, +egy antifog reteg a kijelzo tokozasan, epp ezert egyaltalan nem javallott hozzanyulni, mert amint megerinted, az tonkremegy. Tehat en senkihez nem fordulnek hogy cserelje ki, mert ilyen szempontbol kenyes lehet.
(Tft meg nem csereltem, csak komplett kijelzot, de analog/lcd kijelzonel mar igen, es az eleg macera)
Szoval ezek a furatok nem mindig mukodnek jol, vagy nehol tul tomitenek, nehol meg nem jol vannak megtervezve. Ezert en ezzel nem foglalkoznek. Jo idoben nem lesz vele semmi gond. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Steven
üzenetére
ennyire nem makulatlan a kep, de normalis 100e km kornyeken.
97e nel a veztengely fogaskerek mar tolerancian kivul, Egy manualis feszitot epitett be, ami sztm rossz otlet. Plane h minden 10e km nel huzogatja.
A szerpentines szakaszokon kiforgatja, de ennek a futasnak a tulnyomo tobbseget nem ilyen tempoban teszi meg, mert egy 160Le/liter teljesitmenyu motornal a 12e fordulat nem a baratja a hajtorudnak.
Amugy jol birja.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Eleg sok motort szedtek szet ott, es 100e kotnyeken azert jellemzo, hogy a siklocsapagyak, legfokepp a hajtorudcsapagyak mar a veget jarjak ennel a futasteljesitmenynel, legfokepp a nagy v2 esek. Ezeket nem latja az ember, nem is hallja, egyszer majd annyira tul nagy lesz a jateka, hogy az olajaramlas nem szeparalja el a ket alkazreszt es megragad.
200e felett egyetlen motort szedtek szet emlekeim szerint, azt a futar wr250 est, ami hidegen szinte sosem volt hajtva, torekedve a leheto legkisebb fogyasztasra, es az en kozlekedesi szokasaimhoz merten ezert irracionalis modon hasznalva. Ugy ertem, az atlag ember nem ugy hasznalja a motorjat, ahogy a futarok hasznaljak, plane az a futar. Meghallgattam vmi podcastet amiben arrol mesel, hogyan erte el ezt a futasteljesitmenyt. En inkabb bicikliznek.
-
Topiccsendőr
addikt
Hiaba nevelsz bele vmit az emberbe, az idegrendszered egy 1.5-3M eves evolucio eredmenye. A social media szoftverek epp erre epulnek, kutatva, mi tesz a legjobban fuggove. A torvenyhozas feladata lenne ezeknek a monopol cegeknek a szabalyozasa, es olyan helyzet kialakitasa, olyan eletter, amiben nem vagy raszorulva ezekre a szarokra, mert az eleted jo.
Vagy ha ezt nem tudja vegrehajtani, mert kb lehetetlen, akkor legalabb a felvilagositas h mivel allunk szemben. -
Topiccsendőr
addikt
Elsokorben nem mondhatjuk az emberek tobbsegere, hogy debilek. Ha barkit megkerdezel, mindenki azt fogja mondani, hogy rajta kivul kb mindenki idiota.
Eppen erre epitenek a politikusok, ezeket a serelmeket, frusztraciokat felnagyitsak, es ezt politikai tokere valtsak, hatalmas karokat okozva a tarsadalomnak.Ezek a debilek mind valami miatt viselkednek igy. A doomscrolling, mobiltelefonfuggoseg mind valaminek az okozata. Komplex kerdesek, amikkel konnyen lehet hergelni embereket, mert komplex kerdesekkel senkinek nincs energiaja foglalkozni. a feluletes tiltas - mint mindig- nem fog semmilyen megoldast hozni, csak a frusztralt emberek duhet csatornazza valahova.
Mint a kozepkori akasztasoknal, amikor zsebtolvajt akasztottak. Nem volt megoldas, mert az akasztasokon volt a legtobb lopas, de legalabb vki nagyon meg lett szopatva. Es ha frusztralt vagy, azt akarod h vki nagyon meg legyen szopatva, nem pedig a.hosszutavu, komplex megoldast fogod valasztani. Mert frusztralt vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch
- BestBuy ruhás topik
- Apple MacBook
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fogyjunk le!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest