Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Neeem. Az előző tulajok használták többet. Én alig használom bármelyiket.
Nem fékezgetek, csak húzom neki. 
-
canniball
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A hátsóval sokkal jobban lehet kontrollálni a gépet kis tempónál. Így ha tényleg fékezni kell akkor mindkettőt használja az ember, lassú tempós haladásnál többnyire csak a hátsót, tehát utóbbi többet kap.
-
bbubby00
őstag
Mizu skacok, rég jártam erre.
Szerencsére mostmár kezd beindulni a motoros szezon. Vigyázzatok az úton, mert egyre több a barom autós
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Laca1212
üzenetére
Amióta megvettem a motort elől nem cseréltem betétet és épp minap néztem, hogy nem is kell.
Nem tudom mi van benne, de nincs gond vele.Hátulra kellett már, oda ferrodo platinumot vettem. Fog de nyikorog.
Pont nézegetem, de Bardinál brembo meg Skf van talan. Valami nem organikus brembo lesz szerintem majd.
-
Chrys_
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Akkor nézz meg egy Suzuki GSX 650 F-t (mondjuk full feketét, ahol a kuplungot takaró fedél is fekete) eredeti dobbal. Csak nehogy elkpajon a hányinger
Gyorsan megvettem a helyére a MIVV Suono-t. -
Laca1212
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ok, várom.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Arra csak a managerek képesek....

-
Laca1212
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"En megvennem a legolcsobbat, es hasznalnam. Ha nagyon szar (amit nem tudok elhinni) lecserelnem."
Hmmm..mondasz valamit...ez jó taktika.
Akkor lehet ez lesz. Mégiscsak brembo (bár a név ugye sok esetben csak marketing sarc) és minimálisan drágább mint a legolcsóbb SBS.Jelenleg valami piros brembo van benne, de az minimálisan csikorgott(nem a kopás miatt, annyira még nem kopott) előző gazdája bevallása alapján.
Azért még várok tanácsokat másoktól is....

-
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Fzs, Fz1 és Xv950 is készült ezzel a "pure sport" dizájnal.

-
zgospel
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Hát nem tudom, némely motoron csak úgy odakúrják a kerék mellé a kipufogót, és teljesen elrontja a motor összképét. Lásd Yamaha FZ1. Hát hogy a brébe néz azon ki az a kipuf?
Nálam emiatt ki is esett a "kéne" kategóriából.
Ellenben ha az ülés mellé fel van húzva, pl így az már sokkal esztétikusabb. Számomra legalábbis.Ülés alatti, kerék melletti de rövid, blokk alatti, esetleg kétoldali szimmetrikus kipufogók szerintem sokkal esztétikusabbak és sokat dobnak egy motor összképén.
Aztán szerintem egy utcai motorosnak olyan mindegy hogy most 150 vagy 170 lóerő. Mire nem elég a 150 amire a 170 igen?
-
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem is állt szándékomban vitázni, egyszerűen csak megállapítottam hogy bűn randa.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Wtf, azt hittem az okos mérnökök megoldották hogy ez ne jelentsen efféle problémákat... De nekem a normál kipufogóval sincs bajom (még ha nem is annyira tetszetős mint az alsó), csak legyen a helyén: a lengővilla mellett.

-
Topiccsendőr
addikt
Egy superduke blokkot berakni egy RC8 ba...
Az RC 8 LC 8 blokk az alapja, csak fel van furva es 155 lo helyett 177.
Megbizhatoan, tuning nelkul.
Elgondolkodtato... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Hat kinezetrol nem vitazunk, mert nincs ertelme

Az also kipufogoval az a baj, hogy rengeteg loerot esz meg, plane ha euro4, illetve a rendszer rovidsege miatt a nagy szeleposszenyitasnal nem lesz also fordulati nyomatek. Pl az rc8 hoz a verseny akra rendszer is "hagyomanyos" hosszu.
De szep egyseget kepez valoban a formatervvel, es a sulypontot is lejjebb visszi. Itt viszont mar sok loerot lehet nyerni egy normalis kipufogoval. Hozzaallitva
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Laca1212
üzenetére
Markatarsakat kene kerdezgetni, mert a betet csak tapasztalati uton ismerheto meg, nem markara.
Nalam a brembo organic elegett, es nem fogott semmit, a hordozofem lila lett. mindenkinel mast jelent az orultkodes, stb. Epp ezert nem bizok forum velemenyekben sem sokszor.
En megvennem a legolcsobbat, es hasznalnam. Ha nagyon szar (amit nem tudok elhinni) lecserelnem. Volt olyan fekbetetem pl ami vmi uberfasza verseny kivitel volt, de hidegen nem fogott ugy, mint melegen. Utcan egy szar volt. A gyari R6 fekbetet utan siralmas volt, ami hidegen ugyanugy fogott, mint melegen, csak 40 000 volt a garnitura.
Szoval ez kiprobalos fajta -
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az még tűrhetően néz ki. Az alsó kipuff kifejezetten bejövős.
-
c4bB
csendes tag
srácok,takaróponyva témában,van olyan,ami bevált és tartós?babettára (még nem ABS-es verzió,így különösen érzékeny az esőre
) kéne,nem baj ha olcsóbb,mint amit a motor ér.
évente 100x biztos le-föl van téve,szóval strapabíró kell legyen. -
Laca1212
őstag
Utcára, túrázásra, néha rángatva is használva GSX 750 F-be ki melyiket venné előre?
Ár/értékben melyik a best? Nem tudom melyik márka milyen, ér e annyit amibe kerül, stb..Organikus, szinter, karbon, kerámia stb...kicsit elvesztem asszem.
Tanácsokat plíííz! 
SBS (Scandinavian Brakes) 705HF / MA 205 (bal oldal) - utcai - 7.210 Ft
Brembo 07KA1907 (bal oldal) - utcai karbon-kerámia - 7.350 Ft
EBC FA229 (bal oldal) - utcai organikus - 7.700 Ft
SBS (Scandinavian Brakes) 705HS / MF 205 (bal oldal) - utcai-sport szinter - 8.230 Ft
EBC FA229V (bal oldal) - utcai rész-szintetikus - 8.650 Ft
Brembo 07KA19SA (bal oldal) - utcai-sport szinter - 9.230 Ft
EBC FA229HH (bal oldal) - utcai-sport - 10.500 FtHa jól értem, akkor ezekből kell egy jobbos garnitúra is nekem?!
-
emre
veterán
-
tboldi
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
Ültem is rajta Pozsonyban. Nagy duzzogva elfogadnám.

szerk.: Az első lámpáról mindig a Deadpool jut eszembe.

-
válasz
Doki16
üzenetére
Aktív üzemmódban 2mA-t vesz fel, igaz még nem mértem ki, csak gépjönyv. Szoktam csekkolni néha, igan 7-10 perc séta innen, de a táv működik, lekérem h mi van a motorral. Olyankor felvillannak az indexek, de akkor sem volt még ilyen gyenge reggel. 12.5-6v szokott lenni.
Más: ilyen mellett álltam tegnap este, sőt pofátlanul meg is néztem legugoltam mellé. [link] volt gazdája látszott. Az a motor 103Nm-t tud? Hát akkora mint egy hornet. Félelmetesen kicsi! Hahun 1db van belőle 2.5 Misi. Amilyen csúnya olyan szép is, simán elvállalnám!!
-
imibogyo
veterán
Viccet félretéve én most a "nagyobb jót" nézem, a többi úri huncutság majd jöhet utána.
Nagyon komoly vágyam van már motorozni, de még ennél is fontosabb projekt a "családi jó" megteremtése. Na ezért bénázgatok én most itt még egy 30 éves motorral is...

-
Polemius
senior tag
A milyen-olajat-az-abs-kardánba téma közepette lehet, hogy elkerülte a figyelmem, volt már idén tavasszal Lidl/Aldi motoros akció? Ha még nem, van bárkinek sejtése, lesz-e és mikor?
-
Laca1212
őstag
Első fékbetétből milyen márka ajánlott? Honnan érdemes rendelni ahol árban a legjobb?
Láng-nál van kedvezményem, de ott csak Brembo-t és Bendix-et látok. -
Xaels
félisten
Alkatrész boltot tudtok ajánlani? Nincs kedvem/időm az ebayre várni és kéne irányjelző, légszűrő, prizma meg talán egy E jeles fényszóró is.
-
Ma reggel 12.2v-os akku fogadott, igen kehesen indult be, alig állt 12 órát se, reggel lehet meglepetés lesz. Hm.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
a Suzuki RV125-ös motoromat kell vizsgára vinnem 36 éves. Keveset használom, de nagyon rendbe van. Viszont a 2 éves Varta 6N2-es akksi nem vesz fel töltést, gondolom mert nem használtam csontra lemerült. Kell a műszakinál az index és a helyzetjelző. Haver okos töltőjére fel raktuk az errort ír gondolom mert nem vesz fel töltést.Ránézésre nincs baja az aksinak az a kérdésem, hogy életre lehet kelteni még az akksit? Esetleg egy újra savazással, akku egy normál savas akku. Tudom nem drága az új, de 2 évente vehetek mindig mert ritkán használom.
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
En is a dugattyu rugojara gyanuzok, vagy a tolorud tulsagosan ra van allitva.
Majd megnezem, ugyis szilent csere is aktualis lesz.Tarill:
Ha valoban oda valo, es normalis gyarto termeke, akkor rendben van, ha valami tulsagosan olcso darab akkor inkabb ne. A dupla ajku szimeringnel ha gyarilag nincs kenoanyag a ket ajak kozott, akkor tenni kell, mert maskulomben pikk-pakk elfogy a szimering, es kezdheted a cseret elolrol, arrol nem is beszelve, a teleszkopszar szorulni fog szakasosan mukodik, leragad. -
Tarill
őstag
sima szimering bolti szimeringet ne tegyek telóba mi?
méret alapján véve -
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tudom, de ha hidegben mennék vele majd betolom a disznóperzselőt a blokk alá indulás előtt.

De majd elmesélem, hogy érzésre mennyivel jobb mint bármi más.
-
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Xadoval még elmegy annyit?

Vagy elég lefejteni mint a fehérbort (csak fényt ne kapjon) és jó lesz?Á, nem marad. Le fogom cserélni ha megjön az új szűrő, és ilyen tuti anyag lesz benne.

-
emre
veterán
válasz
imibogyo
üzenetére
Ne is mond, nálunk is látszik a spórolás.
2015 júliusában vettünk házat, az utolsó műszaki óta belekerült még 383 km. Most áll 97584-en a számláló.
Idén megint le fog járni a műszaki, és a tag tuti le fogja fosni a bokáját ha meglátja mennyit mentem vele.
Az olaj is a 2013-as műszaki óta ugyan az benne.
Szerintetek mikor cseréljem? -
Ferdzsoo
addikt
Nem is olyan egyszerű azért nem?
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Olyat nem csinal. A dugattyut akkor vissza sem tudna huzni, es egyfolytaban fogna.
Ha megeg egy betet, akkor meg nem fog (mint nekem a brembo organic).
Tipikusan akkor viselkedik igy egy betet, ha ritkan van hasznalva. Akkor az elso nehany fekezesnel satukent fog, de jopar fekezes utan visszaall.
Vagy nem jol van megvalasztva az attetel, es az elejen barmilyen mas rugo ellentartasat kell legyozni, pl feklampakapcs, vagy a fofekhenger dugattyujanal a rugot, es miutan az olajat pumpalja, azutan azonnal fog. -
imibogyo
veterán
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Sajnos a már többször említett házvásárlás miatt sehogy sem. Még úgy 2 millió Ft hiányzik a ház vételárához amit nyár végéig össze kell szednünk (nem akarunk hitelt), így most minden egyébként hobbira fordítandó pénzünk is ide megy. Szóval idén már nagy valószínűséggel nem lesz semmi sem a motorból...

Persze ez lehangoló, ugyanakkor ide majd építhetek egy komoly(abb) műhelyt (2600 m2 a telek), így hosszútávon ez azért kárpótol majd mindenért.

-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem nincs, csak neha megyek vele.
HSM: Az nincs, rendben van. Szerintem ra van allitva. Aki fekezett vele, ugyan ezt tapasztalja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem én a tréfát - de nem szeretem!

-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Hát lábféket nem sokat nyomkodok motoron az biztos
, most hogy ezt írod...
Lehet nagyon rá van állítva, és tulajdonképen, olyan mint egy villanykapcsoló.
Átmenet nincs, nem lehet adagolni, vagy fog vagy nem. A fékmunkahengert nem is néztem meg alaposan. ÓÓÓ köszi fényt gyújtottál a fejembe 
-
Chrys_
addikt
Kellene valami thermo alsógatyát vennem, mert 10 fokban 150-nél már hideg van
Vanucci Thermo öltözék van a bőrruha alatt (aminek a nadrágja ugye Gore-Tex elől), de ez nagyon kevés. Ilyesmire gondoltam, vagy van jobb erre a célra? [link] -
BoB
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Teljesen lényegtelen ebből a szempontból a légkör fényre gyakorolt hatása (Rayleigh-szórás), mivel olyan kicsi a légréteg a motoros szeme és a műszerek között hogy ez a jelenség nem alakul ki (bár érdekes hogy ezt miért kell külön leírni amikor egyértelmű). A piros nem mindig az áttörő elem, például vízben azonnal elnyelődik, a legtovább a kék szín hatul le a 3 alapszín közül.
És egyébként az emberi szem a piros színre a legkevésbé érzékeny Nem is értem valakinek hogy lehet olyan tapasztalata hogy a piros LED a legerősebb amikor egy ugyanolyan fényerővel rendelkező kék LED este bevilágít egy egész szobát, a pirosat meg alig látni (az mellett lehet aludni is).
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Laca1212
üzenetére
Na, neki nem ez a fajta volt, de ugyanígy fordulatszám alapú volt. Az mondja,hogy visszaküldte már, mert nem vált be. Nem mutatta a 3-as fokozatot és magasabb fordulaton magasabb sebességi fokozatott jelzett, mint amiben volt.
Neki annyiban volt más, hogy csatlakozó nélküli volt, amit te linkeltél,meg motor specifikus csati van rajta. Egyszerűbb szerelni. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Laca1212
üzenetére
Ez a fordulatszám alapú motyó... Álló helyzetben azt hiszem pl. nem mutatja,hogy sebességben vagy-e, arra a gyári N lámpa van ott, de így nem tudni, melyik fokozatban. Menet közben a fordulatszámból, illetve a gyári jeladó 0-2-3 -ból dolgozik.
Nem biztos,hogy rossz ám. Megkérdem a haveromat, aki pont ilyet használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Villanyszerelés
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem fékezgetek, csak húzom neki. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

sőt!
Első a család!
Ezres szép kis gépekkel túrázgatnak. Na őket keresném továbbra is!

Most ilyen géped van?