Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
Üdv !
GS500-ra mennyibe kerül egy új gumiabroncs szett? Milyet érdemes, mivel lehet számolni? Amit nézek jármű azon cserés lenne, tehát ez pluszba rájönne, és kíváncsi vagyok.
Egyébként a 250-es Bandit mennyire ijesztő / rossz vétel?
Ügye SOR4, ráadásul ha jól tudom belpiacos, gondolom alkatrész terén elég szívás.
Bogyó bá'
Köszönöm a gyors választ, akkor azok lesznek. Amúgy mennyi az élettartama egy ilyen guminak? Persze nyilván a használattól is függ, de úgy átlagosan
Köszi !
-
Ferdzsoo
addikt
Nem adta ki.

-
-Mike-
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én ezzel együtt tudok élni, ezeket én másnak tudom be.

-
RAiN91
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én kihagyom most sajnos a Kakucsot, egész héten sz*r idő volt, úgyhogy a hetet sem úgy terveztem, hogy megyek

-
-Mike-
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Azokat meghagyom tboldinak.
-
Szóval.
linkeltem egy privát videót egy itt is jelen lévő kollégának, hogy mit gondol, mert aki látta elátkozott. Ilyet szól ő is így jár mi a baj? Hát mondom hozok rágcsát írd be meg linkelem a videót, de elég a rossz idő, nem kell a fesz. 
-
Gaboman
nagyúr
Nem róla van szó, egy CBF600N.el volt fent a haver, nem volt tiltásig húzatva a gép és max 20-30 másodpercig járt a motor amíg le nem állította, ebből 80% alapjáraton volt.
Ha valakinek esetleg nem tetszett volna kiszól hogy fiúk legyetek szívesek halkabban lenni, ezt ilyen egyszerűen el lehet rendezni.
Normális emberek vagyunk értünk belőle, mi sem akartunk senkit sem zavarni.
Csak hát az ilyen embernek nem kell több hogy kötekedhessen, játszhassa a kemény legényt.
Egy nagy mákunk volt hogy tényleg nem találta el sem őt sem a motort a fejszével, így szerencsére sem személyi sem anyagi kár nem történt.
Csak azt tudom remélni hogy valamit tényleg tesznek vele, mindenkit fenyeget akármerre is van a faluban (kinyírlak) ez a mottója.
Kitiltották már boltokból, sörözőkből mert állandóan csak a bajt keveri. -
Lajkó
őstag
válasz
tboldi
üzenetére
Hol kezdődik a lakó-pihenő övezet? Nem látom a táblákat rendesen, meg nem is ismerem az országra jellemzőeket.
Meg hogy először a fűúton halad majdnem az út közepén, aztán a "szerintem zárt" kerékpárútra besorol, és onnan kanyarodik le jobbra nem éppen kis ívben, és itt is egy darabig az út közepe felé hajlik inkább mintsem jobbra. Ez a manőver meg ugye nettó hülyeség (megtévesztő lehet), mert ha nyitott a sáv akkor kanyarodhat onnan, de akkor miért nem használja folyamatos közlekedésre?
A csávó ráelőz na bumm, de hogy a motoros a végén gyorsabban megy mint Ő az is mondhatni kevésbe defenzív ugyebár!

Csak arra várt a mocival, hogy mikor húzhatom neki már egy kicsit, emiatt gondolom meg volt már feszülve, mert hogy milyen f@szán közlekedek erre ledudálnak!
A csajszi lehet nem reagálta le időben a történéseket és betojt, vagy a mocis valakie lehetett esetleg...
-
Lomha 8V
addikt
Van egy helyi társaság, akikkel el szoktunk menni gyereknapon egy közeli faluba és megmotoroztatjuk a gyerekeket. Semmi komolyra nem kell gondolni, 30-40 körüli sebességgel visszük a gyerekeket egy kört a faluban. Tavaly egy faszi kiállt az út szélére (a falu alkoholistája), elég részegen és először csak üvöltözött, hogy húzzunk el, aztán rá akart ütni menet közben az egyik motoros sisakjára. Ezek után az apukák meglátogatták és "lebeszélték" arról, hogy ilyeneket csináljon. Sokáig látszott rajta a meggyőzés ereje.

-
tboldi
nagyúr
Tulajdonképpen zgospel már leírta, hogy mit nem értek.
Akármilyen formában vesz részt az ember fia a közlekedésben, számtalan kisebb-nagyobb konfliktusba fog belefutni. Ha az egyik fél szabályt akar sérteni, az legyen az ő baja, amíg másnak nem árt vele. A videóban nem történt tulajdonképpen semmi vész, akkor meg minek kezd el pampogni a motoros? Engedje el, ennyi. Ha történt volna valami baleset, akkor megérteném, de ez így teljesen felesleges volt.
Az már csak hab a tortán a nemértésemben, hogy a legvégén a motoros mögötti autós ott szenved látványosan, mert becsípte az ujját, az utasa meg csak ül, mint egy krumpliszsák. Motoros barátunk meg miért kezd el vetkőzni és pakol rá egy idegen motorháztetejére?

-
Horvi
őstag
válasz
-Mike-
üzenetére
Ha még is ilyesmire vetemedsz akkor amíg bent vagy van egy hely a garázsban az Aprilia számára

(#83262) Bogyó bá' Gondolom azért a "meghallgatom mi csörög benne" dologhoz nem húzatták tiltásig a gépet de ez csak tipp mivel nem voltam ott így nem tudhatom. Bár ha arról a srácról van szó akivel mentünk motorozni szombaton azon a gépen elég disznó hangja van a sportdobnak
Viszont a némításhoz akkor sem baltát kellene használni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zgospel
őstag
Pedig a felvételen elhangzott "beszélgetésből" számomra egyértelmű volt mi történt: a pickupos azt sérelmezte, hogy a motoros túl lassan ment, és azt ordibálta neki hogy tanuljon meg motorozni rendesen és ne tötymörögjön.

Hogy egy tiszta előzés miatt miért baszta fel az agyát a motoros az egy jó kérdés. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
Azért a másik felet is meghallgatnám, gondolom voltak már a dolognak előzményei.

Húsvét délután én sem annyira örülnék neki ha az esetleg egyébként is utált motoros szomszédom még "importálna" egy másikat, hogy legyen mit bőgetni. Gondolom azért szólt is előtte, hogy abba kéne fejezni a dolgot.... ....persze nem voltam ott, meg a baltára nincs is mentség.
-
Lajkó
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nem akartam felhozni ezt a témát, de látom nem csak nekem szúrja a szemem.
Én meg pár nap alatt megnéztem több órányi Angry man vs biker videót, és arra a következtetésre jutottam, nem biztos, hogy akarok ezek közé az állatok közé tartozni... A másik oldal meg a kacsát-macskát-stb-t terelgetek az úttesten szenzációhajhászás. Belem kifordul az ilyenektől!
Az esetek 70%-ában a motorosok a hibásak, mégis több mint az esetek 95%-ában habzik a szájuk! Felvettelek kamerával hülye gyerek, megy a youtube-ra stb... Anyám borogass!!!(#83237) tboldi Ezt meg azért nem érted, mert egyértelműen ki lettek vágva az ezt megelőző események amik az ártalan, és szerény motorosunkat véletlenül rossz fényben tüntetnék fel.
Próbálom nem egy kalap alá venni a díszes társaságot.
Na de sebaj. Szívből remélem, hogy mire megkapom a jogsit másképp látom majd mindazt ami most elborzaszt!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Sajnos ebben semmi vicces nincs, sőt nagyon is komoly a dolog!

-
runner 125
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Próbáltam megtalálni az iróniát, de smiley nélkül olykor nehéz.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Aha... És a SAG?
-
Lipton
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
"...valami zörög a blokkban, kint a ház előtt járatta a gépet én meg hallgattam mi szólhat benne." nyilván nem baltával kell érkezni egy beszélgetésre de ti is tudtok hangulatot teremteni az utcában
duplán leírva, semmilyen szinten nem jogos az ilyen viselkedése a szomszédnak, nem ezért írtam -
CyberPunk666
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
...nyilván vicceltem...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
Haverom feljött a motorjával mert hogy valami zörög a blokkban, kint a ház előtt járatta a gépet én meg hallgattam mi szólhat benne.
Egyszer csak a szomszéd állandó bajkeverő kikiabált hogy kinyírlak meg szétbaszom a motorodat veled együtt.
Nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget a dolognak, mert ez számára mindenhol mindennapos dolog ez.
Egyszer csak megjelent egy 90 cm hosszú 20 cm fejű fejszével, odament haverhoz és elkezdte fenyegetni, a motor felé szurkált a fejszével.
Aztán hirtelen felemelte és a tompa élével suhintott egyet a motor és haverom felé, csak azért nem találta el őket mert haverom oldalirányba elhajlott a motorral együtt.
Ezután lefegyvereztem a támadót és a földre vittem, majd kihívtam rá a rendőrséget.
Nagy felháborodást keltett az utcában az esemény, sajnos már nem az első esete az úriembernél, jelenleg is több eljárás folyik ellene.
Bementünk délután a rendőrségre ahol tanúként kihallgattak minket, az úriembert bent fogták estig majd kiengedték.
Szomorú dolog ez mert életveszélyes a társadalomra, nem való a közösségbe, kérdezte is a szomszéd hogy meddig mehet ez, amíg nem folyik vér?
A gyerekek sem mertek fent aludni annyira megrémültek az esemény láttán.
Egyszóval jó lenne tenni ellene valami mert ez már megbotránkoztató hogy ilyenek megtörténhetnek, és ehhez hasonló cselekmények Csernyén mindennapos dolgok az úr részéről. -
runner 125
nagyúr
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Pedig te nem érted. Pont fordítva történhetett.

-
Gaboman
nagyúr
Ez velünk történt hétfőn délután!

-
válasz
tboldi
üzenetére
Én tegnap 4-5 10 perces videót megnéztem és egy dolgot nem értek, motoros miért megy neki az autósnak ha tudja hogy egy mozdulat és olyan kárt okoz az autós mint állat. Meg gyakran nem vágom miért megy a motoros az autós után. 100-bol 1* mentem volna utána, mert kis figyelmetlenség volt nem több. Amikor a nő után mentem csak tudni akartam miért nem nézett felém. Nem akartam megverni, bár ő attól még ki nem szállt.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Ma megveszem az első olyan motorom, amin állítható felfüggesztés van: egy honda cbr600f4. Ismerkedek a kézikönyvvel, állítható oda- visszaút csillapítás, előfeszítés. Épp csak azt nem tárgyalja a könyv hogyan kéne személyreszabnom.
Ebben tudnátok segíteni kérlek? Hogyan kell motoron belőni egy SAG-et és milyen szempontok alapján a csillapítást? Sima közúti használatra lesz.
Köszi! -
CyberPunk666
senior tag
hátha mást is érdekel:
http://www.bbc.co.uk/programmes/b08mp802 -
tboldi
nagyúr
Ezt a vidijót nem tudom hova tenni.

-
-Mike-
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nekem ez az első nem a másodikik (
) 18k körül biztosan.
Na jó, de ez Arai.
Prémium.
-
CyberPunk666
senior tag
Én új sisakot veszek, ha koszos lesz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nálam a plexi tisztításra az vált be legjobban, hogy kéztörlőt (paprízsepit, stb) rárakok a plexire, és azt bevizezem. Otthagyom 1-2 percig, aztán leveszem. Mindenféle törölgetés nélkül lejön minden, ami ráragadt a bukósisakra. Nem kell hozzá semmilyen tisztítószer, csak víz.
-
freelanced
addikt
válasz
demars
üzenetére
Valóban jól néz ki, köszönöm Bogyó bá' !
Egyébként nem lehet gond ebből a 25 kW-os dologból ? Vagy, hogy megy ez? Abszolút nem vagyok benne, de mi van ha kiderül, mennyire kell emiatt húzni a hátsóját az embernek?
Annyi egyébként a baj, hogy elég messze van tőlem, és nem nagyon van hozzáértő akit magammal tudok vinni.
-
tboldi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Én Prontóval + mikroszálas kendővel szoktam volt minden alkalom után. Elsőre furának tűnhet, de működik és nem is volt karcos a plexim. Viszont van citrusillat.

-
-Mike-
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A benzinkutas vödrökkel azért óvatosan, az aljába sok homokszem, mikro kavicsok leülnek aztán ha nagyon felkavarod a kefével a vizet rárakódhat és azzal karcosra lehet dörzsölni a plexit, hallottam már ilyenról is.

Az én pleximen sincs egy karc pedig már két éves, most rendeltem egy kék iridiumosat, arra kíváncsi vagyok mennyire lesz kényes.
-
runner 125
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Jó minőségű plexi nehezen lesz karcos. Milyen bukó?
Noh meg függ attól is, h a bogarakat miként távolítod el.. cimborám mániája h folyton a szemüvegtörlős papírjaival törli át a plexijét egy egy motorozás közben... én meg jellemzően benzinkúton a szélvédőkhöz kirakott mosókefe szivacsos részével megyek át rajta, így felvizezve leúsznak róla a kitindarabok, nem is karcos sehol.
-
kisninja
őstag
Itt is hó és Vasnap adom le a vasat nagyvizitre 25k km es vizsgálat igaz már 28 kanyarodott bele.
-
dellfanboy
őstag
használ itt vki plexi-re való letépő fóliát? mennyivel tolja ki a plexi cserét?ma néztem hogy az 1 éves bukóm plexije tiszta karc..

-
demars
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Amit Bogyó bá linkelt jól néz ki, valóban érdemes megnézni!

Más: megérkezett hozzánk is a havas eső
Nemrég keltem fel (éjszakáztam) de az ablakon kinézni is rossz volt! -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Itt olcsóbb a kar is, meg a dobozok is. Adnak még pluszba Repsol láncspray-t ajándékba, de az enm soxart ér....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ha ezzel meg vagy, akkor minden Monokey rendszerű dobozt rá tudsz pattintani: Givi, Kappa, illetve olcsó noname kínai létezik ilyen rögzítéssel. A Monokey a komoly túradoboz (10 kg teherbírással), az olcsóbb Monolock platni és doboz az mindössze 3 kg terhelhetőségű bukósisaktartó, elsősorban robogóra szánva.
-
3psilon
aktív tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Hú, ez de baró, túra-ER-5!
Láthatóan jó állapotban van! És bármi gáz van vele, alkatrész az van hozzá bőven.Mondjuk a rendőr a 25 kW-ot nem fogja elhinni ha látott már motort életében, de én közel két éve motorozom rendszeresen, és még sosem állítottak meg. Az ER-5 nem egy feltűnő motor.
@freelanced Igazából azt döntsd el, hogyan szeretnél motorozni. Nekem "A korlátlan" jogsim van, de hosszabb távon sem érzem, hogy ennél az 500-as, 50 ló körüli kategóriánál nagyobb kellene. (Max. újabb, finomabb kivitelben.)
Városba bőven elég, sőt, oda egy 250-es is megfelelő. Ez a méret még mozgékony és keveset eszik. A nagyobbal nehezen manőverezel és többet zabál.
A naked motorok szélvédelme nulla, egy ilyen ER-5 is ilyen. 90-100 fölött már nagyon tépked a szél, kapaszkodni kell, 100-150 km-nél messzebbre menni vele már inkább kényelmetlen tapasztalatom szerint, pedig motorikusan bírná. Autópályát messziről érdemes elkerülni.
Hosszú távon az álmom, hogy két motorom lesz, egy 125-ös városi kamikaze motor, és egy 600-as túramotor hosszabb utakra, amin a nő és a csomagok is kényelmesen elférnek.

Sokat elmond, hogy eddig összesen talán kétszer adtam nyélgázt ezen az 500-ason. Ott a teljesítmény, ha előzni kell országúton, emelkedőn, de normál közlekedés során nemigen használom ki. Akkor minek a nagyobb? Ezt gondold át, mert vehetsz nagyobb ménest, csak minek, ha nem versenyezni, hanem közlekedni akarsz. Főleg, ha kezdő vagy (ez nem biztos).
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Egy megnézést megérhet: [link]
-
freelanced
addikt
-
baboss
őstag
Ma akartam vizsgára vinni a motort, rakhatom fel a hóláncot, de előtte megkel keresnem a hólapátot

Ez javítható még, vagy ne használjam esőben. Pár hete vettem (használt) akkor nem volt semmi baja, hazahoztam és bekentem babaolajjal, 4-5 alkalommal volt használva.
Tegnap vettem észre a hibát. 3 évig nem használta az előző tulaj, lehet a sok állás miatt kiszáradt a bőr és azért lett ilyen ? -
3psilon
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Segítek, az én 2001-es ER-5-ösöm 37 kW/49 LE - szerintem van olyan fojtott változat, ami 35 kW-nak van bejegyezve. (Nekem "A" jogsim van.)
Az ER6-os upgraderől természetesen álmodozom (Majd ha nem rakom le kéthavonta a motort "megcsúszott a kitámasztó a parkolóban" jeligével) , az nagyobb kategória, de abból is van a gyártói specifikáció szerint fojtott verzió. Csak minek.

-
Bogyó bá'
nagyúr
Igazi motoros idő van nálunk: 0 fok, és nagy pelyhekben hull a hó.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Ha jól emlékszem akkor a Kawasaki ER6-n-ből is van olyan ami belefér. Illetve nem tudom biztosra, de szintén Kawa ER-5 -t is érdemes lenne megnézned.
-
CyberPunk666
senior tag
Egy akkor döggel, mint az 1300-as gsx-r, akár 50 km/h sebességgel is lehet olyat ütközni, hogy az elütött belehaljon, a motorosnak meg leszakadjon a lába a villanyoszlopnál. Ugyanis egy ilyen szörnyeteg az szárazon is 250 kg.
A gyalogos, ha nem számít rá és nincs ideje védekezni, akkor az ütközéstől vagy az eséstől már szétnyílhat a feje, elég rendesen, de fasza belső vérzéseket is ki lehet fogni. A motoros lába meg ezer különféle esetben járhat így, főleg, ha a gsx-r megtámasztotta azt a lábát a villanyoszlopon, vagy esetleg a lábfeje beakadt a villanyoszlopba, de a motor vitte tovább még. Nem tudjuk ugye, hogy a leszakadt a lába az mit is jelent pontosan.Ha nem volt rajta rendes védelem alul, akkor már attól is bukhatja a lábát, ha csak rosszul esik rá a gép, főleg ha ilyenkor az oszlop ellentétes oldalán mennek el...
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- OnePlus 15 - van plusz energia
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Coca Cola Vanilla
- További aktív témák...
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- DXRACER Air R1S gamer szék (hardver beszámítás)
- KIA RIO 1.4 82760 km - eladó!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De én egyenlőre jobb vagyok a Deákné vásznánál!