Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem a "nincs lóvé" ami miatt kérdeztem, hanem nem tudom mi a legolcsóbb, amit meg szabad venni.
Városban elmászkálni veszem a motort, arra gondoltam elsősorban, hogy ha hidegebbre fordul az idő, vagy esik az eső és a huzatban vizes kézzel le akarna fagyni a kezem, akkor legyen valami.
-
vendingo
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ja, az aszfalt nem kérdezi mivel mentél. Bátyám is csak 180-as robogóval esett, most van a kezébe pár drága csavar.
-
dellfanboy
őstag
mi neked az agyrem ar? terepen v aszfalton?teli?nyari?uj?hasznalt?rovid?hosszu? bor nem bor?vizallo?nem vizallo? ha elesel akkor szolsz a joistennek hogy 125-ossel vagy nem akarsz sokat bukfencezni ?
ha nagyon nincs love akkor vegyel vmi munkavedelmi kesztyut az jobb a semminel
-
z123456789
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Meg is nézegetem a többi videót.

Aszongya 2x körbemegy a km óra.
Beszarok. 
Abban bízom én is, hogy szombaton 10 fok fölé megy a hőmérő, mert megjött az utasom hátprotektora, mindenképp ki kellene próbálni, hogy milyen a viselete.
(Nem azt hogy funkcionál-e, mielőtt még valaki...
)(#96092) akos727
Az állat.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok nekem linkelni egy jó minőségű, strapabíró kesztyűt nem agyrém áron? 125-ös motorhoz kell, nem kell semmi extra, csak nincs tapasztalatom benne.
Köszi előre is!
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem biztos, de logikus.
...és igen, ki lesz próbálva! 
-
akos727
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Jaja, az összes videója arról szól, h kifigurázza a tulajdonsokat

-
Micsurin
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Az az, marha jó a srác, van neki egy sportmocis videója, azon is be lehet halni.

...6 fok van kint, azt hiszem indulhat a jégkocka küldetés.

-
Geresics
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
pont ez a baj, hogy eddig képtelen voltam visszarakni

Amúgy is csak egy (vagy több) próbagurulásra fogom visszarakni, hogy alátámasszuk persu igazát. Sokat filóztam ezen, és végiggondolva tuti ez okozza a gondot, de azért bizonyítani is kell a tézist!

A vége úgy is az lesz, hogy injektortérképet kell íratnom rohadtdrágán, csak azt nem tudom, hogy a DBKiller befolyásolja-e azt...
-
tboldi
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Lófa... vagyis... nem!

-
Micsurin
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Akkor ezt itt hagyom ha már a fart cannon a téma és a Honda!

-
Mentolka
senior tag
Hello,
Ne legyetek már olyan trendiek (a finomabb szót alkalmaztam)! Valaki ossza már meg a lenti videókat valami nézhető helyen. KÖSZI!
(faszbúk nincs) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
nehez kerdes, egy fz6 nak eleg puha a rugoja, siman erezheted azt is, ahogy hirtelen besupped a csuszoszarad, de azt is, hogy szarok a gumik. sajnos a ket jelenseg nagyon hasonlo erzetet kelt, plane ha mindketto jelen van, elegge el tudja rontani a stabilitas erzetet. mivel meg sima teloja van, egy nagyobb fektavon a villad akar elore-hatra mozog centiket, mert nem merev egy forditottvillas sportmotorhoz kepest. a legrosszabb a villabeeses. az ember csuszasnak erzi, nagyon ijeszto, ilyenkor azonnal felegyenesiti az ember a motort, holott lehet nem is csuszott semmi. ezt lehet latni sokszor embereknel ha kakucson, ulsz a celegyenesnel, es nezed, ahogy kanyarodnak. semmi nem tortenik, megis felegyenesitik hirtelen. ilyenkor egy rugocsere rengeteget segit a stabilitas erzeten. es csupan az erzet jelenthet tobb masodpercet az elejen. de egy tapadosabb gumival egyertelmuen jobb kort lehet menni, szoval biztos lesz fejlodes.
a tasi szerinted a malac alkataval, meg az osregi szar motorjaival mikor ment ez ki egy jot mozogni versenypalya kozelebe? a mar most, ilyen fiatalon apa testu fia is rengeteget tudhat a versenypalyan motorozasrol, harom kor utan nem kapnanak levegot kakucson, szoval annyira ne vegyuk mervadonak a velemenyuket.

-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kurvajó, akkor adhatom el...

Nem volt még a poweren kívül más gumim, úgyhogy nem tudom hogy mi a jó vagy mi a szar. Most van először hogy párban kopik el a szett így tudom cserélni az egészet, plusz az első 1-2 évemben nem is igazán számított hogy milyen gumi van fent.
Amit éreztem mindig is hogy utcán semmiféle magabiztosságot nem adott, nézelődős tempóban folyamatosan mászkált, ha hirtelen egy nagyobbat ráborítok egy kanyarra akkor azonnal megindul kifelé, párszor már összeszartam magam emiatt, ami főleg kezdőként mégjobban elbizonytalanított, pedig bátrabb tempóval szerpentinen felmelegítve igazából jó volt, úgy nem volt vele bajom.Pályán pedig amíg nagyon kezdő voltam akkor szintén jó volt, biztos nem terheltem annyira. Tavaly nyáron amikor már bátrabban mentem viszont kb 10-15 perc után elkezdtem érezni hogy kicsit sodródok a gyors kanyarokban kifelé, és féktávokon néha "kúszott" az első.
Lehet hogy hülyeség, nem értek hozzá, de nagyjából ezeket éreztem.Szóval kíváncsian várom hogy milyen különbségeket fogok érezni. Ha lúd legyen kövér alapon Rosso Corsa 2-t rendeltem

Hab a tortán: szintén az FZ6-os videóban power kettesek kerültek fel a motorra, azokról is elmondta Tasi hogy a világ legjobb márkája a Michelin, és ezek kibaszott jó gumik

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
a power kettesek azok rettento szar gumik, azokkal a 30 is tud nehez lenni. annyit nem csusztam semmilyen gumival, mint azzal. pofara estem majdnem, mert eldaralt az elso gumi 140 nel, es volt egy highsideom vele, amikor beleharaptam a fejidom plexijebe, de valahogy rajtamaradtam.
jo, hogy lecserelted.
egyebkent csak motorozni kell sokat, es ennyi a titok. majd jon az, plane ha kepzesekre is jarsz. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
hat nezd.
ahhoz kepest, hogy az R1 esnel a sracnak kicserelte a gyari huto jobboldali imbuszcsavarjat, es meg alatetet is rakott ala, holott gyarilag igy a patent:(az tunt fel, hogy enis levettem a hutomet, es ugyanigy egyik oldalt imbusz, alatet nelkul... csak utana kell nezni a neten, es nincs felesleges munka, na mindegy, 30 eve szerel motort csak.
)KURVARA AGGODNEK

-
zgospel
őstag
Amúgy Tasi az egyik újabb videóban épp halálra dícséri az FZ6-okat. Kezdjek aggódni?

-
zgospel
őstag
Ez két éve volt, és már csak azért sem hagyom abba mert nehogymár ne menjen jól

Tavaly már jobban ment, 1:30 is összejött. Végre elkoptak a power kettesek is, rendeltem vadiúj pirelliket, kíváncsi vagyok az mennyit fog számítani. Ha semmit akkor megyek bélyeget gyűjteni
Meg nyilván az a célom hogy én is jobb legyek, 1:25-nek örülnék nagyon idén.Ha mész valamelyikre akkor szólj, csatlakozom
Általában már áprilisra meg szokta hirdetni, de időjárás függő.(#96071) geresics viccet félretéve kb a jó reggelt utáni első mondata az volt hogy a hátsóféket felejtse el mindenki

-
zgospel
őstag
Baszki

Hát én az első pályaoktatásomon amikor Chrobák Jani vitt utasként 2 kört... Na azután mondtam neki hogy lehet hagyom a motorozást a picsába és elmegyek sakkozni vagy nézem ahogy szárad a festék a falon

Az első kanyarban 2x akkorát döntve is 2x akkorát fékezett mint én addig bármikor. Úgy összeszartam magam ott hátul, azt hittem hogy el fogunk esni. Teljesen szokatlan volt az a mély dőlésszög meg a fékerő.
Utána a boxutcában a többiek előtt a szám mosolygott de belül zokogtam mint egy kisbaba
És akkor még rátett egy lapáttal amikor mondta hogy "ez egy nyugis tempó volt, igazából az íveket meg a féktávokat próbálta csak mutatni, de nem ment gyorsan"

Meg amikor 10 éves gyerekek kismotorral a Kakucson 2 körön rámvertek egy kört, az is elgondolkoztatott hogy másra is költhetném ezt a pénzt

-
ath
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az mondjuk mindenképpen jó, ha van valaki előtted aki húz. csak ha túl nagy a különbség, akkor aki hátul van hibára hajlamosabb lehet.
csapatnám már nagyon, ez a hideg idő túl sokáig húzódik
[link] -
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mindig tanul az ember!

-
ath
senior tag
hjesszusfszom
[link] -
Micsurin
nagyúr
Na holnap irány Gandalf, laza ~230km (M0 - M6). Múlt szerdán nem hittem volna, hogy egy héten belül lehet vinni.
Melegünk azért nem lesz az egyszer már biztos.
Szóval akkor az szél és vízálló membránt is tegyem be a kabátba? Melegen tart? (Legutóbb volt téma azt hiszem.
) -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jajj, ne mondj ilyeneket, mert nekem is kellene, de még azt sem tudom hogy álljak neki...
-
Topiccsendőr
addikt
-
demars
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Igazad van. Rohadt szépek ezek a papucsok, de ekkora cula gyerekhez egy accord kellene
mint Zoly gépe 
Zsokszám: vegyen motort! Már hetek óta égeti a zsebét a lé, még a végén vesz valami drága almás szart

Tboldi: nehogy besértődj! Csak vérszivás!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tboldi
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Csak ha olyat csinálsz, amilyet múltkor linkeltem.
-
Geresics
addikt
Nagy a csend!
Csináljak erről is tesztet? 🤔 -
imibogyo
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Hát én igazából olyan szempontból előnyben (és egyben hátrányban is) vagyok, hogy nekem most már az ingatlanok adottak, az első lakás 100%-osan, a mostani kertes ház pedig úgy 90%-os állapotban (burkolások és festés van már csak hátra).
A bajom ott kezdődik, hogy azért, hogy ezeket a célokat elérjem, ezért pont a két legkedvesebb hobbimat kellett majdhogynem teljesen feláldoznom (legalábbis jó időre pihentetnem), vagyis a motorozást és a számítógép építést.
Évek óta ugyanazok az elektronikai cuccaim vannak (na jó most vettem egy 3d nyomtatót
) és ugye nemhogy új motor nincs, de még a CBR-t sem tudom/tudtam befejezni... Azt is látom, hogy ez csak egy ideiglenes állapot, és azzal is tisztában vagyok, hogy 32 évesen azért még jó eséllyel előttem az élet ezen hobbik kiélésére is, de azért "fáj" látni amikor a házunk előtt mások motorozgatnak pl. nekem meg "csak" a meló marad még hétvégén is a házon... 
-
tboldi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azért hülyegyerek-autót nem akarok csinálni belőle. Én a gyárias kinézet híve vagyok. Megállok ennyinél, hogy felni, -3 centis rugók, meg fólia.
Kipufogó marad, még a gyári van rajta, nem is utángyártott. 
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Akar egy corsa c is tuningalap tud lenni, bar latni meg csodakat az ujpalotai lakotelepen is, szerintem egyaltalan nem lenne kirivo, egy ulloi utrol sem, bar a nagycso ha hianyzik rola, buzinak fogjak nezni.

-
tboldi
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére
Nemrég rakott fel valaki a fb-os Jazz csoportba egy bontásra ítélt darabot ilyen felnikkel, 14-es méretben.
[link]Azért 15-ben jobban fog kinézni.

-
tboldi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Szeretem a kretén dolgokat.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Genya. De amúgy ugyanez fogalmazódott meg bennem.
Oké, Honda, oké, oké kategóriájában kb a legjobb, oké becsnepper kedvence, de akkor is, egy 140kg-s 2 méteres embernek egy tipikusan városi, piros színű, női autót?! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Noh meg nem az a tipikus raccingboy tuningalap, de hát ízlések és pofonok. -
tboldi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szeretem ezt az autót, na!

Ez a mostani, a Reds a Momo B-márkája.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Olcsó szarokkal, amik törnek vagy deformálódnak ezeken a jó utakon, nem foglalkozom. A mostani 14-es Momókat is görgőzni kellene már, pedig csak 2 évesek.

(#96030) geresics: Majdnem!
Közel két kilóval könnyebbek a mostaniaknál, vagyis a kisebb rugózatlan tömeggel jobb lesz a gyorsulás. 
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ne viccelj, ez +10LE azonnal, és +15LE, ha hozzáállíttatja az injektortérképet!
(#96024) persuader
Már majdnem egy városban van a kipufogó és a motor!
Szerk.:
amúgy kipufogó-tömő anyagot milyen néven és/vagy hol keressek?
-
tboldi
nagyúr
válasz
imibogyo
üzenetére
Én meg még mindig nem tudom, hogy egy Ducati Monster 821-et vegyek vagy félretegyem inkább az egészet (mert azért pl. egy lakáshoz indulónak nem rossz 5 millió). Viszont megjöttek az új felnik a rolleremre.

-
beci
őstag
Sziasztok.
Nincs véletlenül valakinek eladó 2006-2008 as Kawasaki Er6n?Páromnak keresnék,lehetőleg ezüst színben. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ma kipróbálom.
(#96021) KoVee84
És az feltűnt vkinek ahogy "kezdőből" hirtelen fiatalkorút csinált?
Mintha olyan sok A1, A2 jogsis srácot húznának be a sötét oldalra azok a csúnya gixxerek, rr-rek és r6-ok. 
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az út lejtésére gondolsz?
-
Teasüti
nagyúr
Jut eszembe, néha el szoktam engedni a kormányt és motorfékkel gurulok kicsit.
Ilyenkor egyik oldalra húz a motor és testsúlyból ellen kell tartanom. Nem veszélyesen, épp csak egy picit. Mondjuk feltartom kicsit az ellentétes oldali karom, az elég is az egyensúlyozásra. Ezzel lehet kezdeni vmit? Lehet köze a hátsó kerék utánfutásához? Kormánycsapágy most lett cserélve. A váz elvileg nem volt jelentősen odavágva, még a gyári idomok vannak rajta sérülésmentesen, korának megfelelő állapotban (egy-egy repedés, letört csavarfurat azért akad). -
Teasüti
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Mert az általad linkelt autós felmérés az nyilván jobb bizonyíték.

Külön felhívtam a figyelmet azt hiszem több hsz-ben is, hogy nem adok a statisztikákra nagyon.
Pont ezért amit írsz.
Készítettem már magam is statisztikát és diák koromban voltam kérdezőbiztos is (ha a pécsi és környező települések távolsági buszjáratai el vannak qrva, akkor bocsi mindenkitől: nagyon unalmas munka volt és csináltunk "pár" fiktív űrlapot
).Az anekdotikus részt azt meg benézted. Az nem érv volt, csak ellenpélda a biztosítási díjakra. Azzal kezdtem a válaszom, hogy értőn kéne olvasni. De ez azóta se megy, hisz másodszor kell leírjam. Utálom ismételni magam.
De részemről ez volt az utolsó hozzád intézett válaszom a témában. -
Pocee
senior tag
válasz
etnies
üzenetére
hááát,nézd,nem sok szakmai dolgot látsz tőlem,mert nincs sisakbeszélőm,nincs túradobozom,füstös a plexim,telóolajról elhiszem,hogy nem teszek rosszat,ha 2-3 évente lecserélem,az egyszerű szervizeket magam csinálom,meg úgy általában vannak elképzeléseim dolgokról,ezért nem kérdezem meg,hogy milyen csizmát sisakot,zoknit,vegyek.
Mellesleg ha már ketten úgy gondoltuk,hogy kicsit magas a lovad,lehet csak nem velünk lesz a baj...
De menjél tovább nyugodtan,mert mivel ez egy fórum... -
Doki16
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Én is hasonlóképpen láttam, hogy nagyot drágult a piac. Beraktam azért figyelőbe hátha felkerül egy jó példány 500 körül. De még egy bármilyen egyszerű 250-es gép is min fél milla.
(#96009) BoB: Én nem olyan vagyok. Nekem a motorozás arról szólt, hogy 100-al mentem max és azt is ésszel.Hiába volt alattam a 650-es Bandit. Jobb állapotban adtam el mint vettem

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Doki16
üzenetére
Hogy melyik éri meg? Egyik sem, annyira felment az áruk.

Ami tűrhető állapotúnak néz ki (és van magyar rendszáma), az most mind 6 kiló fölött van. Ennyit meg egyszerűen nem ér egy tíz-tizenöt éves GS.
Ami olcsóbb, az meg ótvar állapotú. (Sportmotoron keresett egy srác "költségmentes" GS500-at pár hete, akkor skubiztam végig a jelenlegi felhozatalt.)(#96009) BoB: a Doki nem olyan....

-
Geresics
addikt
Nem akarunk inkább a motorolajról, az ABS-ről, vagy a videóim nézhetetlenségéről beszélni? Mert ez már azoknál is unalmasabb...
-
etnies
senior tag
A teasüti által linkelt, 3 perc alatt talált doksit volt időm elolvasni hála egy rendkívül unalmas tréningnek. Felfedeztem a fent említettet részt, pont az általa idézett statisztika előtt, miszerint is a lenti eredményeket azért nem kell olyan komolyan venni, mert a officerek hasraütés szerint készült statisztikájából szedték.
És ha a jelentés írói erre hivatalosan is felhívják a figyelmet, akkor javaslom, hogy Teasüti se idézgesse ezt a forrást, mint valami komolyan vehető bizonyítékot.A fejlett világban szinte mindenhol kategóriákra osztják a motoros jogosítványokat, mely szabályozás szerint a fiatalok nem ülhetnek erős gépekre.
Így van ez Magyarországon, UK-ban, az egész EU-ban.
Ezeket a korlátokat nem hasraütés szerint állították fel, különböző vizsgálatok előzték meg. Nem régen volt módosítva az A2 kategória is, az sem úgy készült, hogy egy bürokrata unatkozott Brüsszelben, vizsgálódtak előtte.Ezért írtam, hogy ezek már bizonyított tények és nem fogom senki kedvéért a drága időmet arra fecsérelni, hogy újra bebizonyítsam. Aki akar, hisz benne, aki akar, nem.
Teasüti, nem személyeskedés az, amikor leírtam, hogy anekdotikusan akarsz bizonyítani

Pocee és KoVee84: ti meg jobban tennétek, ha állandó fikadobálás helyett értelmes hozzászólásokat írnátok, olyat még tőletek itt nem láttam.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Most kezdem megérteni. A karbi szinkron akkor igazából annyi, hogy a folytószelepet, vagyis azt a középtengelyes, billenő kerek vaslapot, ami a levegőáramlást engedi, azt zárt állásban tizedmilimétereket döntöd, hogy mindegyik hengerhez annak a "zárt" állapotában ugyanannyi levegő jusson, ugyan olyan kis minimális rész legyen mindegyiknél? Ennnyi a karbiszinkron?
-
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi a részletes választ.

-
Topiccsendőr
addikt
nem, mert maximalisan tized mm ert allitasz egy fojtoszelepen, de az mar rengeteg.
ez csak akkor er valamit, ha annyira kicsi a gazallas, mint alapjaraton, de ha megnyitod, a karburator torokatmerotol fuggoen tobb centimeter az atmerod, semmi erezheto hatasa nincs mar annak, hogy melyik fojtoszelep kozott hany szazad a kulonbseg, teljesen nyitott allapotban pedig plane nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Nem azt hogy funkcionál-e, mielőtt még valaki...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)