Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm89
őstag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Nem is tudtam hogy lesz/van!
Megolvastam kicsit, tényleg lesz benne váltó meg kuplung? Minek?
Én nagyon várom már az elérhető, használható elektromos motorokat! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Igen, 2004 volt a 2. gen RSV factory kiadasa, ott a karbon idomok, ohlins elol-hatul, es OZ felni, kormanygatlo volt az alap. De a radialis brembo mar a mille R en is volt joval korabban ugyanezen extrak mellet. Az egy 2004 es japanhoz kepest fenyevekkel elobbre jart. De csomagkent tekintve vagy parasztabbul fogalmazva koridot nezve mar nem ekkora a tavolsag. Akkor is voltak finomsagok masutt kidolgozasban, pl kazettas valto az sc57 nel, vagy nem bevonatos, hanem alusil henger. 10 evvel ezelott RN22 ben mar gyorszaras csavar mindenutt, a piros vaz, maga a blokk, az nagyon ott van kinezetre, hangra, kidolgozasban a matt-fenyes feluletek elegge eltalaltak.
Akkor ott az sc 59. Akkora a hutoje gyarilag mar 2008 ban, hogy elbujhat mellette az osszes literes gep, az olajszivattyuja mar akkor olyan melyrol szivta az olajat, mint a yamahanal 2015 tol az RN32 nel (persze az olaszoknal ez a kialakitas mar eleve alap volt) es a tankja az ules ala nyult, mint a ducatinak, vagy minden modern motornak mostansag. Nagyon fejlett motor volt mar akkor.
Kar, hogy itt jon a sztereotipiak teljes megbizhatatlansaga, mert ha van olyan, hogy olasz megbizhatatlansag, akkor az a japan motor azzal birt. Az alusil hengerrol visszatertek a nikasil bevonatra, amit tul melyre honoltak, es lejott a bevonat sok peldanynal, a fotengely primer fogaskereke nem volt megedzve, ami elkopott, mint a szar, es az 1.2 literes olajfogyasztas a dugattyuk es gyuruk kialakitasa miatt... ehhez kepest egy 2008 as ducati 1098 as fesszabalyzo-generator hibaja, garancias dugattyu csereje, amit visszahivassal csereltek minden motoron, ellenben a honda kiterjesztett garanciajaval szemben, (ahol a mai napig talalhatsz olyan peldanyt, amiben szar lehet a fotengely), es muszerfalbeazasa, egy pipacs igenytelensegevel birt
De ha ranezel egy olaszra azt azonnal felismered
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persze, de itt nagyjából pont 10 éves motorokról beszélünk, vagyis...a gen2 RSV ugyebár 2004-től van (tény, hogy az alapváltozatba csak a faceliftes 2007-től van öhlins, és a radiális brembo sem volt rajta az első változatokon 2004-ben, csak később jött). Szóval az aprilia és a duki már akkor is fosta rá az extrákat, míg a japánok akkor kezdtek el ébredezni (főleg a kategóriában kawa a zx10-zel, yamaha és honda picit előbb). Elég csak az rsv vázkodolgozottságára ránézni, vagy a felső villahídra...de még a kipufogótartó csavar is mívesen esztergált darab...hol volt ilyen akkor a japókon? Sehol. Most más a helyzet már, de a rizsrakéta árak is elszálltak.
Egyik héten a shox előtt parkolt egy régi Pan European...nagy kedvencem az a motor, de ez még a legelső volt...a kormányon a takaró műanyag ugyanaz az undorító, szürke műbőr mintás műanyag volt, mint az első generációs swiftekben

Nem akarom az egekig magasztali az olaszokat sem, mert van elég nyűgjük, de azt nem lehet rájuk mondani, hogy ne lennének kívánatosak, azért dizájnban eléggé ott vannak még ma is. A japán vasakat is szeretem, nálam nincs előítélet. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Hat a gyorszaras csavar a japoknal is eleg reg van, tobb tiz eve. Mostanaban 200 kilo alatti teletankolt tomeg miatt a titan, alu csavarok is nagyon gyakoriak, kidolgozasi minoseg is az egekben, gyarilag a magnezium felni alap. Gyakotlatilag egy szinten vannak, mindegy hogy japan, vagy olasz.
Regebben hatalmas kulonbseg volt, ez viszont igaz. a 330 as tarcsa, (egyedul a fireblade-en volt valamikor reges-regen, annak aztan kjo feke volt) es a fem fekcso. Azaz a normalis fek az meg 10 evvel ezelott sem volt alap a japannal.
Es a futomu nagyon szar volt gyarilag, illetve a szeria kovacsolt alu felni hianyzott teljes mertekben. Olaszhoz a magnezium felni 15 evvel ezelott is tudott szeria lenni, egyes tipusokhoz meg ennel is regebb ota. A hatso feknyereg pedig veletlenul sem ketdugattyus a japanok zomenel, hanem uszonyerges vacak. -
Daywalker
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Pont ma tettem bele új akkut, mert a fél év állás an 1,4V-ra merült amit tavaly tettem bele. Akkucsere után PÖCC-RÖFF!!!

Magam is meglepődtem, féltem a benzin szétesésétől!A Kawával mentem mostanában sokat, azzal mentem oda, Pegával jöttem el. Basszus! Ez több, mint 2x erősebb, és minden paci érződik is rajta!

Tököm, most megint nem akarom eladni! 🤣
-
Jakab66[hun]
senior tag
Nem vagyok nagy támogatója az elektromos motoroknak, de ez az új elektromos Duke nagyon vadnak tűnik. Sikerült ma meglesnem mikor próbálgatták.

-
Geresics
addikt
Feltette a TotalBike is a TB24-es videóját - ha esetleg érdekel valakit!

-
Gaboman
nagyúr
válasz
BlackPriest
üzenetére
Ha a videón szereplő motorra gondolsz akkor egy KTM, 2T 250 cm3-től felfelé egy olyan vékony srácot aki itt is szerepel bármikor képes így dobálni.
Berg 650 ugyan ezt megcsinálja csak kétszer akkora pilótával is!

-
Khaosz55
addikt
Nekem 2 részes perforált bőr van és kezek lábaknál textil. Nagyon jól szellőzik. Ősszel alá veszek egy speed up polár alá öltözőt amiben fólia van és nem engedi át a levegőt, a hátában nincs ez a fólia, így tökéletes a komfort 20 fok alatt is. Én 15 fok alatt nem igen mocizon.
-
Vett agy találkozott már valaki ezzel a kabáttal? Mugen Race SS-MNR-1989 Black/Fluo Soft Shell kabát
-
emre
veterán
video, tiszta Trabarna

-
veze
őstag
válasz
üzenetére
Cordura van és +5 fokig teljesen komfortos , nincs vele bajom. Most hogy az idő már ősziesebbre fordul, meg reggel hüvösebb van, a Forcefield gerincvedő is nagyon jó. pont annyit melegít, amit én szeretek (nyáron volt csak tulon túl meleg főképp rövideb távokon, ezért a cordura kabát hátába tettem egy ilyet [link] ez nagyon bevállt nekem melegben.
De a bőrre mondja mindenki , hogy a legjobban véd, legbiztonságosabb. Szóval adnék magamnak esélyt, kicsit többet mint egy cordura. Ezért gondoltam erre, de lehet téves az elképzelésem
Talán ez [link] vagy ez [link]jönne be leninkabb, 1,4mm marhabőr ami több mint más kabátok 1,0 - 1,2mm -es vastagsága. bár a második csupa fekete semmi feltűnőbb szín nincs , bár azt irja hogy fényvisszaverő van rajta. Az első linkből meg mindenhol csak M méretet látok de az nekem biztos nem ok inkább L kell ( főképp hogy szeretném ha aláférne a gerincprotektor is árban 120-140nél többet nem szeretnél rákölteni és legyen tiszta bőr, nem kell olyan ami a belsó kar oldalán végig sztreccs betét Írta korábban egyik forumtársunk itt ( elnézést hogy most nem keresem vissza a nickjét) hogy f@sza az nyáron meg minden, de összel annyira nem örülnék ennek, és teljesen igaza van. -
Laraxior
titán
Végre sikerült kb egy év után mikrofont vennem a kamerámhoz.

Hova érdemes rögzíteni, hogy leginkább a motor hangját halljam? Kipufogó közelébe, a hátam mögé?
-
-
Chris0321
veterán
-
-
Gaboman
nagyúr
Karbantartás plusz egy, két újítás.
-
baboss
őstag
-
Daywalker
addikt
válasz
BlackPriest
üzenetére
Telepített veda azért nem csak autópályán van

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
BlackPriest
üzenetére
Anno a 125-ös kis csopperrel én is így voltam: ha igazán gyorshajtani akartam, akkor kellett keresni egy 30-as táblát és nyélgázzal oda-vissza!

-
Daywalker
addikt
-
Chris0321
veterán
Csak leírom én is a véleményem. Sajnos gyárkéményként füstölő dízel nem csak a most eléggé szidott régi "prémium" autók között van, hanem szinte akármelyik márkánál. Plusz ott sem füstöl az összes.
Én márciusban vettem egy 2002-es e46-ot, 2.2 benzinest. Nem azért mert BMW hanem mert a kritériumaimnak nem igazán felelt meg más márka. Mindenféleképpen hátsókerék meghajtású autót akartam venni, max. 20 évest, autómata légkondival és kombit. 2001 óta ez a harmadik autóm, eddig régi Ladáim voltak de úgy döntöttem kell a klíma és, hogy ne a tápláléklánc legalján legyek a kis kb. 70 LE autómmal. -
törölt tag
Emlékszem, Neked van a Forcefield Pro Sub4 hátprotektorod, hasonló, mint ami az én Pro Shirt X-V Level 2 protektoringemben van. Csak bőrben gondolkodsz, cordura nem felelne meg? Sokoldalúbb, kényelmesebb választás lehet.
(#110030) Daywalker
Nekem a szalonban meg sem tudták mondani, hogy van-e a kocsimban részecskeszűrő... Benzines Euro 6.2. Azért remélem, a szervizes tud róla.

-
KoVee84
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
1.6 TDI (110le, 70e km) Octavia nekem kb havi 1x regenerál, kb 2000-2500 km-enként.
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"Egy reszecskeszuros autobol mikor jon ki annyi szar?"
Amikor regeneráló módba kapcsol 3-4 naponta, és kitolja az összes szart amit addig felfogott
-
tboldi
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
A rugókat még nagyjából megértem, de a kerékméret... Még az izzók nem tetszettek nekik (Osram Night Breaker Laser), de azok is road legal darabok.
Amúgy egy teljesen standard Jazz, másik helyen jatt nélkül átment.Mondjuk a JDM LED-es hátsó lámpák később kerültek be, de ezek is OEM darabok E-jellel és Honda felirattal. Kíváncsi leszek, 2021. januárjában mit fognak szólni hozzájuk. Meg az EBC Yellowstuff fékbetétekhez.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért igyekszem úgy változtatgatni rajta, hogy szabályos maradjon. -
Daywalker
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Nekem már nincs olyan autóm, ami nem felel meg a vizsgára, és igaz ez a motorjaira is. Nincs kedvem szívni... Visszaszereltem a gyári rendszámtábla-tartót is, nem hiányzik, hogy a prizma miatt menjen a cseszegetés...pedig ami rá volt fabrikálva rendszámtábla-tartó azzal a telepített veda nem tudott rendszámot leolvasni, mindezt úgy, hogy határozottan nem volt illegálisan bent az ülés alatt vagy felhajtva stb.
Bogyó: főleg nem kétüteműre

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy dolgot biztosan tudok, nem akarok motorozás közben megfulladni, akármitől is

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Utoljara offolok, elnezest.
Egyaltalan nem egeszsegesebbek. Ez az onigazolas nagyon gyenge a kormolo dizeleknel.
Altalanos velekedes, hogy azt a meretu reszecsket fel tudod kohogni. Najo de nem azzal van alapbol baj, hanem a feluleten levo dolgokkal. ugyanugy betaxizza a feluleten az aromas szenhidrogeneket a szervezetedbe, es nagyon nem mindegy a mennyiseg, hogy mi jon ki. Egy reszecskeszuros autobol mikor jon ki annyi szar? Az adblue nak semmi koze az co2 kibocsatashoz, az a NOx ek ellen van. Es legyen is, kezeljuk csak nyugodtan ilyen "vackokkal" a kipufogogazt, ha kisebb lesz benne az NOx. -
Sokat olvasgattam a témában,szerintem még mindíg egészségesebbek ezek a vackok, mint a részecskeszűrővel szereltek, amik plusz adalékkal mégjobban elaprózzák a korom szemcséket már oylan méretűre amit a szervezet a saját védekező módján, nem tud kitaszítani a szervezetből. A régebbi motorok korom szemcséi ismerik a fizikát, és le is tapadnak egy rövid időn belül, de a többi oylan apró, hogy képes napokat, heteket lebegni a levegőben. Na de hogy ebből mi igaz és mi nem.. És még ide nem vettem az adblue + más vackokat amik hideg indításnál szó szerint marják a szemem, és levegőt sem kap az ember, pedig... egyre több adalék vegyszert vetünk be az üvegházhatás ellen... de ez csak az én véleményem, és nem akartam offolni.
persuader: Jah hát igen van aza kategória is
a bontószökevények, azt büntetni kellene szerintem random méréssel... -
tboldi
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Hehe, engem pont e 2 dolog miatt baszogattak műszakin.

(2006-os Honda Jazz, 1.4 szopóbenzin)
szerk.: A rugóval annyi szerencsém volt, hogy a JSZP-ből lekérdezve kiderült, hogy honosításkor bejegyezték a rendszerbe, csak a forgalmiból maradt ki. Elmentem a kormányablakba, és 5 perc alatt pótolták tök ingyen, így most teljesen hivatalos.
A felni/gumi meg gyári méret, szerepel a típusengedélyben, csak az én autóm 14-es kerekekkel gurult le a gyártósorról (175/65), míg az eggyel magasabb felszereltségű 15-ösökkel (185/55), de szerkezetileg, műszakilag semmi különbség köztük. Nekem az utóbbi van most fent. -
-
vlevi
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"a reszecskeszuro nelkuli nemet premiumauto,"
Sajnos azokból én is egyre többet látok.
A6-os fabudi, Passat, 5-s BMW kombi, P, vagy R rendszámmal, és kormol mint állat. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kétféle tulajdonos van: kell a drága autó, de szervizelni és fenntartani nincs pénz, csak kokányolásra. A másik szimplán leszarja, jó lesz az anélkül is, egy gonddal kevesebb. Mondjuk az autógyártók is megérik a pénzüket, de hát nem a magyar piac a célközönség. Motorral ugyanez...
-
V.Stryker
nagyúr
Én most voltam a Vas Gereben utcai NKH vizsgaállomáson műszakiztatni a motort. Mindent megnéztek...világítást, fékeket, az összes számot, stb.
Ugyanúgy a vizsgasoron mentek a kocsik, taxik... ott is néztek mindent, de basszus, hogy a nepper viszi végig a kocsit a vizsgasoron, az nekem elég meglepő továbbra is. Két éve is ugyanez ment.
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát, most azért vigyázni kell, bukott meg vizsgaállomás nemrég, jó nagy balhé is volt belőle. Az is olyan hely volt, ahol mindent IS át lehetett tolni. Most annyira be vannak fosva, hogy még E jeles sportdobot sem engednek vizsgasorra. Amúgy tényleg továbbra is jellemző az országra, hogy itt bármit, bárhogy meg lehet okosítani. Senkinek sem érdeke, hogy rend legyen...
Idén kétszer voltam szervizben, mindenhol heteket kellett várnom, mire sorra kerültem. -
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ahha, szóval ebben a kitalált világban, már arra is van lehetőség, hogy a számítógépes rendszert megkerülve legyen időpont? mert előtte az én kis világomban is simán mentek a dolgok -
Topiccsendőr
addikt
válasz
üzenetére
Ev elejen 15% os leepites volt a kozigazgatasban, most bp rol 600, nem bp en (direkt nem irok videket) pedig 4000 ember hianyzik innen.
Kenopenzzel egy het alatt megvolt a nemetbol behozott auto. System crash ellenere. Nem kulfoldi roncs volt, de a hatso tarcsat biztos kicsereltettem volna magammal. De ra se neztek. Khm.
Ez egyebkent nem tortent meg, csak kitalaltam. -
dellfanboy
őstag
válasz
üzenetére
jol jartal, mult heti tc cikk alapjan ez lehetne tobb is [Az ugyanis klasszikus válságjelenség, amikor az állami vizsgahelyeken, ahol a kintről hozott használt, valamint az összes új autót vizsgáztatják, jelenleg két hónapot kell várni egy időpontra]
-
törölt tag
no, magyarország jobban teljesít
Nyíregyháza, Miskolc és Eger NKH vizsgaállomás csak 3-4 hét múlva tud honosítani.

Csak ennyire nagy a hiány vizsgabiztosból. Miskolcon konkrétan 1 van.
És sima műszakira is , ha valaki akarja vinni a motort, akkor gondolkozzon előre.

-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
A hágókon szar az idő, lejjebb már jó, azért ha hazaértem megnézem hogyan lehetne átvariálni.
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ha hazaértem átküldöm a pontos útvonalakat, hàtha maradhat ha átlehet tervezni.
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Első nap szàlàs fizetve, ott mèg jó az idő. A negyedik napra tervezett szállást 47euro lehet lemondani.[link]
Indulás szeptember 16 érkezés szeptember 21 -
veze
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Én meg merem kockáztatni, hogy még így is elfért volna, dobozzal !
Volt ott még annyi hely jobbról.. húzodott is jobbra, ( kb annyit hogy doboz nélkül elfért volna) aztan abbahagyta, pedig még volt hely huzódhatott volna.. Lehet , elfelejtette hogy doboz van fent és most annyi nem lesz elég
Más: Bering bőrdzseki/kabátról mi a vélemény ár érték arány stb ( pl valami hasonlo [link] [link] )
vagy Mugenrace pl. [link]
vagy Shox [link] bár ezt nyárinak irja nekem inkabb ősszel kellene
vagy [link] -
gergo5991
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
eredetileg térd alatt amputálták előszőr, de mivel fertőzést kapott muszály volt térd felett amputálni. Nem ismerem a motoros protektorokat annyira, de lett volna esély rá hogy megvédi a lábát? pld egy bakancs lábszárvédővel?
Ja, és nem ő volt a hibás nem mintha ez bármin változtatna
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ugyanezt gondoltam.
-
gergo5991
őstag
ha már baleset, akit érdekel találtam pár napja egy cseh csávót aki a motorbaleset utáni kórházban töltött lábadozását naplózta, nagyon őszinte, ezért csak erős gyomruaknak ajánlom. Tudom nagyon nem releváns ez itt de akit tényleg érdekel google translatéval el tudja olvasni. A tanulság az, hogy ne vans cipőben menjen az ember motorozni, használjon védőcipőt.
közvetlen kaja előtt / után nem ajánlott megnyitni
az oldal alján kék kockában a Dalsi den = következő nap és úgy lehet lapozni, 17 fejezet van eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Majd ha lesz rajta Öhlins futómű, rendes Brembo fék, gyönyörűen eloxált megoldások, szépen cnc-zett csavarok, gyorszáras idomok stb, akkor talán...de sajnos a japók fényév távolságra vannak egy Aprilia-Ducati kidolgozottságtól. .!.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)